Wednesday, August 19, 2009

Godmorgon!

Jetlagen håller sitt grepp om mig och vill inte vika undan. Imorse var det dags att slå upp sina blå redan klockan 4. Fast, ja, trots allt går det framåt--vaknade 2 föregående natt.
Man får bara glad över det lilla, de små stegen i rätt riktning. Karolina verkar vara helt befriad från jetlagandet denna gång. SKÖNT!

Igår var det en riktigt het och fuktig dag här i Washington. Det var då våra nya fönster och dörrar kom! DET var på tiden! Vi har behövt nya sådana ett bra tag nu. Under sju timmar slet sex mexikanare med att sätta in fönster och dörrar i hettan. Karolina och jag satt vid varsin laptop och svettades vi också. Men vi satt still, vi slet inte som hantisarna gjorde...
Inga fönster i huset...
AC:n i huset stängde jag givetvis av. Det var ingen ide att ha den på medan alla fönster i princip var urrivna. Hettan och fukten fick härja som den ville i huset. Jag försökte serva de stackars hantverkarna med cola och vatten...
Svetten rann, som sagt, på mig och Karolina och--återigen-- vi JOBBADE inte som ju de gjorde.
Men nu är de nya fönsterna på plats, och jag känner mig löjligt glad! Vilken skillnad nya vackra fönster GÖR!!

Inga dörrar heller...

Idag ska jag putsa fönsterna och sen återställa alla fönstersmygar med lampor, prylar och blommor igen. Gardinerna ska upp och jag börjar ofelbart fundera på att införskaffa NYA gardiner...
Skulle man ta och skaffa? ja åtminstone i sovrummet. Annars har jag virkade gardiner (som min mormor virkat) i kök och gästrum och dem byter jag inte, men i övriga rum?? Hmmm...maybe so...Ett nytt fönster väntar på installering...


Ett av de nya fönsterna i arla morgonstund...


Ännu en superhet dag här i DC alltså.
Min "jetlag of the heart" börjar släppa. Livet börjat återgå till det normala igen.

Upptäckte igår eftermiddag hur KUL det var att livesnacka över MSN när min bror Gunnar och hans son Edvin plötsligt ringde. Karolina och jag undrade vad det var för signal som plötsligt ljöd i källaren där vi satt med våra laptops? Sedan fattade vi att det kom från min dator, och där fanns Gunnar på en liten skärm! Vi svarade och sen live-snackade vi i säkert en timme! HUR kul och coolt som helst, och jag fattar inte att jag inte FATTAT detta förrän nu. Det var så roligt att snacka och prata och samtidigt se varandra. Gunnar fick tom se mina fönster och sin "snygga", svettiga och högblanka storasyster, hehe!!
Annika---teknikens gammelfaster.

Nu önskar jag alla mina kära läsare en riktigt fin dag!!!

20 comments:

Anette said...

Vad fint det blev med de nya fönsterna! Kan ju tänka mig så fruktansvärt varmt det måste varit utan fönster en hel dag! Tur att de kunde göra allt på en gång!
Putsa fönster... har jag inte gjort en enda gång sen jag flyttade in. Pinsamt att erkänna! Får sätta fart här tror jag.
Livesnack över datan är ju jättekul, tur att du upptäckt det! Billigare än att ringa också...
Ha en bra dag!

Annika said...

Anette:
Ja, kul med nya fönster!
NU kan man behöva snacka gratis eftersom fönsterna kostade "an arma and a leg".
Ja, som dessa killar ARBETADE!!! SLET är rätt ord. Fattar inte hur de orkade i denna hetta.
Ha en fin dag!!

Malde said...

Härligt med nya fönster! Lite kul med nya gardiner, men jag förstår att du inte vill byta ut de som din mormor har virkat.

Vi gjorde det för sju eller är det åtta år sedan, men fönstrena installerades i januari(!). Två killar i två dagar, och elementen avstängda i de rummen där de jobbade just då. Här undrade jag hur de kunde jobba med händerna i den kylan som var då... Tvärtemot hur Karolina och du hade det. Det gick det med.

Om du är teknikens gammelfaster så är jag det med. Har inte provat att snacka via datorn, än i alla fall. Detta trots att jag har installerat Skype redan för över ett år sedan ;-)

Annika said...

Malde:
Jättehärligt med nya fönster och skjutdörrar!
OCH behövligt. Det kommer att spara oss mkt energi i vinter.
Ja, jag föredrar nog att svettas framför att frysa så jag är glad att det var augusti och inte januari. Förstår att ni frös.
Ja, jag är teknikens gammelfaster...jag har inte ens SKYPE!! Otroligt. Tror jag är den enda, typ ;-)
Kram!!

Humlan said...

Här är en teknikens gammelfaster till! Jag har inte Skype och mina gamla datorer har ingen kamera... Jag är verkligen helt otroligt efter! :-)

Så härligt med nya fönster! Jag skulle verkligen behöva få mina målade och fixade, men det är ju inte mitt beslut, jag bor i hyreshus.

Kram

Annika said...

Humlan:
Ah, en till gammelfaster! OCH du har inte heller Skype...
Jag ska nog ta och skaffa det. ALLA jag känner har ju det.
Nya fönster är verkligen underbart!
Hoppas din värd tar tag i det hela snart.
Kram!

Anne said...

Nice! Det ser väldigt bra ut. Vad skönt att hantverkarna blev klara på en dag också, även om det ju är de som jobbar och man själv bara behöver vara hemma och släppa in dem så är det ändå jobbigt att passa tider. Jag tycker hantverkare är ett rätt opålitligt släkte också, man vet aldrig när de egentligen kommer. Även om de säger en tid kan det sen bli nåt helt annat....
Angående jetlag, japp man får vara glad för de små timmarna som läggs till här och där. Snart är du helt tillbaka på östkusttid igen. Kramis!

Taina said...

Terve "vanhatäti" (tjena gammelfaster)!

Hahaha, msn är något jag aldrig sysslar med men har givetvis provat eftersom det är så Isabella håller kontakt med sina kompisar i Sverige.

Vilka fina fönster. De ser ju oamerikanska ut. Inga giljotiner som vi har. Härligt att putsa och pynta och få upp nya gardiner. Röstar för panelgardiner! Det är ju så snyggt. Dubbestänger gör det hela lite coolare. Tycker jag då...

Have a good one i hettan!

Kramisar!!!!

Marianne said...

SNYGGT! Och vad skönt att allt blev klart på en dag så att du slipper härja med det där flera dagar i sträck!

Har du inte Skype? Där kan man också snacka live, gratis, och chatta och skicka sms och konferensprata och en massa annat. Plus ringa till vanliga telefoner där hemma för en struntsumma. Det finns ju människor man vill prata med som inte har dator, än i denna dag.

KRAM!

Elisabeth said...

Säger som andra: Skype är verkligen att rekommenera! Använde det en hel del i Tyskland, och det var superbt.

Märkligt det där med hantverkare förresten, de lyckas alltid komma när det egentligen inte passar så bra. (Okej att det var de som hade det värst i värmen, men det blev ju varmt även för er.) I huset till min förra lägenhet stängdes värmen av en hel dag, mitt i vintern, när det dessutom var ovanligt kallt för att vara Göteborg. Säkert minus tio grader var det ute! Hos mig blev det inte så kallt (och jag ogillar dessutom att ha det för varmt inne, runt 18 grader är bra), men i större lägenheter borde det blivit rätt kyligt.

Marie said...

Vad vackert med nya fönster! Förstår att du är sugen på nya gardiner nu, det är ju alltid kul med förändring, särskilt när en del har förändrats, då vill man gärna förändra resten också! :)

Och visst är livesnack via MSN hur bra som helst?! När det funkar vill säga! De dagar det inte går så bra är man på väg att slänga ut datorn genom fönstret... eller det kanske bara är jag?!?! :)

veronika said...

Vad kul att du ar tillbaka och du verkar ha haft en underbar sommar som vanligt! Harligt!

Forstar att du ar glad over era nya fonster! Sag verkligen fint ut! Vi bytte fosnter i varas, maken som ar handig bytte ut dom. Kanns sa harligt med nya , fina fonster.
Jag har tittat och njutit av dina fina Norden bilder fran i somras. Visst har Finland absolut de godaste brodet och inte tala om fruskost palagg!

Saltistjejen said...

Men Annika!!!
helt ärligt! har du aldrig använt Skype eller MSN förut???????????????
Det är ju super!
Vi använder alltid Skype. både som "telefon" och även med kamera. Alla har ju dock inte kamera så det är ju inte alltid man kan kameraprata men det är jättekul när det fungerar!
Fina fönster också! men du vilket jobb!
Stor kram!!

Anonymous said...

Nya fönster och skjutdörrar! Aaaahhhh!! HÄRLIGT, SUPER NICE! Jag skulle gärna ha skjutdörrar.... men en annan dag... jag väntar på hantverkarna till badrummet. Jag svettas också mycket hellre än fryser. Men jag tror att om man är van att jobba under vissa former (varmt, kallt osv) så vänjer sig kroppen efter ett tag. Men visst man måste tillföra mycket vätska!! Ser himla fint ut, dina nya fönster! Gardiner är roligt! Men mormors hemmavirkade! inget kan slå dem!

Kram kram!
HeLena

HusEtt said...

Nya fönster! Det vet jag en del om :-). Men visst är det härligt! OCh det ser bra ut osså.

Suzesan said...

Livesnack är roligt.
Ganska spännande om man pratar med nån man aldrig träffat utan bara sett kort på för det blir helt annorlunda. Så gjorde jag och min nyvunna väninna som bor i Stockholm och sen satt vi bara och fnissade vi pratade och skrev samtidigt.
Jag måste MÅSTE skaffa en ny kamera för min är det så dålig upplösning på. Använder den sällan. Har inte Skype men det är ju riktigt bra när man bor utomlands. Men MSN duger gott åt mig.

Åhhh jag vill också ha nya fönster. Så fint det blev. Kämpa på i värmen nu dårå. Hoppas du snart ska komma ikapp med tiden.

Kram
/Susanne

Annika said...

Anne:
Jamen usch ja, att ha hantisar hemma är som en enda stora pain in the butt...Man känner sig liksom fånge i sitt eget hem.
Igår hade jag Brinks här också som skulle fixa nytt larm på de nya dörrarna. Idag har jag ingen som ska komma hit---underbart.
Inatt blev jetlagen ngt bättre igen.
Och KUL att du gillar fönsterna.
Kram!

Taina:
Terve, terve!!
Jag hittade inga gardiner igår, men gick bara till Target så jag får skylle mig själv. Jakten går vidare. Tycker också bäst om panelgardiner.
Jo, jag gillar mina fönster och det faktum att jag har fönsternichar!
MSN ringningen var rolig :-)
Kan inte fatta att jag är så bakom vad gäller allt sånt...
KRAMAR!!

Marianne:
TACK!
Ja, jag är jätteglad över att de jobbade undan så snabbt.
Nu känns det så fint.

Nej, jag har inte skype. VET fasiken inte varför heller. Tror varenda kompis jag har här har skype, så varför inte jag??? Helt SJUKT.
Jg förstår ju att det är det enda raka också...
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
Skype is the thing, jag förstår det. Ska laddda ner det endera dagen (du hör vad trög jag är). Men jag hoppas göra det inom snar framtid.

Hantisar ja...
Visst är det så.
Ja, det är nog bättre att svettas än att frysa sådana här ggr. Tyckte så dynd om dem, jobbarna.
Igår kom en alarmakille hit o fixade till larmet på dörrana igen...han kom helt oförhappandes, trodde han skulle komma på em men han kom vid 12. Utan att ringa...
SUCK, tur att jag var hemma då.

Marie:
TACK, jag nu känns det kul med fix och dylikt.
DU är inte ensam--jag vill också slänga ut datorn när det inte går som jag vill.
Vet inte så mkt mer om MSN live eftersom jag bara använt det en enda ggn :-) Men jag tror säkert att det kan strula järnet.

Veronika:
TACK snälla!!!
Ja, det är verkligt skönt med nya fönster. GUD vilken duktig make du har!! JAG såg ju hur slitsamt det var och vilket bök de hade med fönsterinsättningen.
Finland har verkligen det godaste brödet, och JA deras skinkor måste vara bland det godaste man kan smaka. OCH deras medvurst...MY GOD!! Typ bäst i världen :-)
Kram!

Annika said...

Helena:
Ja, det är superhärligt md nya fönster och dörrar.
Verkligen!
Hantisar är det aldrig kul att ha i huset, bara att bita ihop.
Jo, dessa killar är säker vana vid värme.
Nej, Helena, inget slår min mormors virkade gardiner. Assnygga är de!
Jättekram till dig!!


Tina:
JA!
DET vet du massor om. Du är experten på allt sådant!
Kram!!


Suz:
Ja, livesnacket var KUL. Coolt att du snackade med en person du inte mött förr! Jag skulle nog ha blivit nervig då, speciellt om man hade kameran på, hehe!
Skype är nog the shit om man bor som ja, ja...det är bara att skaffa.
Tack, Suz...jag kämpar på mot jetlag och värme :-)
Kram!!!

Annika said...

SALTIS!!!!
NEJ, jag har inte SKYPE, kan du fatta!!!
Vet inte varför jag aldrig brytt mig om att ladda ner det. SÅ dumt. Jag vet ju att det är bra. ALLA har ju det.
TACK, ja det är verkligt kul med nya fönster!!
KRAM!!!