Friday, August 28, 2009

Fredag, och snart Show and Tell...

Happy Friday!

Nu har det gått ännu en vecka och vi kan åter skriva fredag.
Lustigt att fredagarna är så sköna fastän man inte arbetar utanför hemmet. Jag har ändå den där sköna fredagskänslan av helg framför mig! Det är jag glad över.
Likaså har jag fjantig söndagsångest på söndagen. Varför har jag det, liksom...??

Hoppas att ni har roliga grejjer inplanerade inför uppkommande helg. Här i familjen B blir det väl lite god mat ikväll, och imorrn kommer Ingrid och Richard på en drink. På söndag ska jag träffa mina svärföräldrar för första gången sedan semestern.

Det är ju snart september också och nästa fredag drar fredagstemat Show and Tell igång igen.
I nästa månad är det Maisoui som håller i det hela.

Här är ämnena:

4 sept- Empati

11 sept - Fyra saker du måste se i "min" stad

18 sept - Mitt förhållande till... (mannen, semester, vågen… ja, välja själva)

25 sept - För att överraska/överrumpla mig måste du...

Ja inte helt lätt som ni ser. Dessutom är ju halva tanken med temat att man ska ILLUSTRERA inlägget med bilder.
Det ska bli spännande att se hur alla kommer att lösa detta knepiga, och roliga, nästa fredag, och resten av september månad.

Temat står öpper för alla!
I början av sommaren fick jag mail från en undrande som frågade om fredagstemat endast ÄR för utlandssvenskar. DET är det ju INTE, men det var nog vi svennar i utlandet som var ”the core group” från början. Personen som grundade temat var Aurora i Texas, och hon bloggar tyvärr inte längre.
Så, nej, temat är inte bara för utlandssvenskar utan det är öppet för den som vill vara med. Alla är välkomna!
Tanken är att vi ska blanda text och bild, därav namnet: Show and Tell.
SÅ, det är bara att börja fundera över vad vi vill ha sagt, samt leta i bildarkiven!

Funderar på att åka till IKEA idag. Jag har märkt att det börjar sina lite bland stearinljusen in the house of Annika. Det är dags att fylla på förråden innan hösten knackar på dörren.

Var förresten inne på Michael’s igår med dottern (Michael’s kan jämföras med Panduro). OCH MON DIEU vad HALLOWEEN grejjer som fanns därinne. Ni som följt mig och min blogg ett tag VET att Halloween och Yours Truly går ihop som LER och LÅNGHALM. Halloween har blivit en högtid som jag lärt mig att ÄLSKA!! Jodå, man kan älska den i landet där dagen firas på rätt sätt. Mer om Halloween då vi närmar oss det rätta datumet (31/10).
Till saken hör att jag har TRE stora plastlådor från Target som är proppfyllda med Halloweenpynt. JAG HAR INTE PLATS FÖR MER HÄR I HUSET OCH JAG FÅR INTE KÖPA MER!!!
Men LORD vad mycket coolt och snyggt det finns!
Kommer jag att kunna motstå?


Bild från Michaels.com

Jo’rå så att--- julen kommer ju också sedan---och jo---jag har fem stora plastlådor; och mer därtill, i källaren fyllda med JULPYNT...

MY FLESH IS WEAK!!!

Önkar er en fin fredag och en härlig helg!!

18 comments:

Anette said...

Jag tänkte försöka börja med show and tell nu ihöst, det är så kul att se allas bilder... Fast första temat var ju lite svårt... empati..
Vi var också på Michaels igår! Shoppade lite rea grejer, men tittade givetvis på alla Halloween grejer. Har INGET halloween pynt att tala om men nu när vi har eget hus vill jag pynta jag med! Ska läsa dina tidigare halloween inlägg för lite inspiration.
Ha en fin dag!

Erica Pettersson said...

Hej!
Jag förstår hur du känner angående fredagskänslan. Själv är jag arbetslös (arbetssökande) för tillfället, men jag tycker också att fredagarna har något speciellt över sig.

Ska bli riktigt roligt att börja om med Show and Tell :) Jag var in och kollade för ett tag sedan vad det skulle vara för ämnen, och min hjärna började arbeta på temana redan då :)

Det där med pynt förstår jag också. Saker som t.ex. julpynt hittar jag varje år, och jag är uppvuxen i ett hem där det alltid kommit fram ett överflöd av pynt vid storhelger (som t.ex. julen).
Förstår att man får en annan känsla av Halloween där borta i USA :) Istället för som här, där det "firas" lite halvhjärtat och de flesta firar den inte ens på rätt dag.

Hoppas att du får en bra dag och en riktigt härlig helg!
MVH /Erica

Linda said...

Den där härliga fredagskänslan är underbar! Den kan jag också känna av :)
Men söndagsångesten, den har jag packat ner i en låda och jag hoppas att slippa den, i alla fall till nästa höst :)

Ha en härlig fredag och hoppas att du kom iväg till IKEA.
Kram

Saltistjejen said...

Visst är det underbart med fredagskänslan!!!
jag älskar fredagar! Mmmmm!
och denna fredagen är det ju bara idag samt imorgon kvar innan mina superduperälsklingar kommer hem igen och DET känns övermåttan underbart!! :-)
Bra tt du visade fredagstemt för september!
Jag måste nog börja fundera lite på dem redan nu. haha kan jag ju sysselsätta mig med mnu när familjen är borta eftersom det i normala fall ofta blir lite stressigt och inte alltid hinns med....
Hoppas du får en fin helg nu!
Kramar!!!!

Annika said...

hej alla ovan!!! Comcast skit internet funkar inte idag hemma hos mig. Inga signaler fr modemet...meeehhh!!!! Det kommer inte att kunna fixas förrän imorrn---suuuuuuurt!!!!!
Varför strular comcast så mkt? Sticker upp till starbucks sen med laptoppen... Tur att jag har min iPhone iallafall...men jag vill ut på bloggrunda o det är så smått o lite trist att surfa på nätet fr luren. Dock, glad att jag kan göra det...all right, nu vet ni. Hälsningar fr en sur en..

Just det! Om ni vill vara med i show and tell så såg till nu så ska jag lanka upp alla nykomlingar. Jag kör annars förra terminens lista, men jag kommer att rensa ur den rejält o ta bort dem som inte haft ngt show and tell inlägg på länge. Anyway, see u from starbucks! Later!!!

Elisabeth said...

Strulande internet är verkligen oerhört irriterande! Det SKA fungera, så är det bara. (Och varför ska det ta så lång tid att fixa problemet?! Det är lite konstigt faktiskt.)

Härligt med allt pynt! :D För egen del är jag inte direkt någon pyntmänniska, men det är alltid lika roligt att se andras pyntande. Ditt brukar dessutom vara så snyggt.

Taina said...

Hyvää aamupäivää!

Jag är ju lite sen idag. Mycket jobb. Phew. Men nu har jag min "morgonfika".

Jaaaaaa, jag har också konstaterat alla dessa Halloween pryttlar och ska skaffa mig lite mer. Har ju inte hunnit samla på mig så mycket...Men julsaker har jag MASSOR av. Love it.

Jag drar också till IKEA i helgen och då passar jag också på att fylla ljusförrådet för gud vad durt det är med ljus här! Sedan blir det en hel del annat också såklart.

Ha en mysig helg! Jag ska hålla i hatten för Danny är på väg. NEJ; NEJ inte DEN Danny från idol utan ORKANEN Danny :)

Kramar!!!!!!

Victoria said...

Håller med dig, även om man "bara går hemma" så är det något särskilt med fredagar. Bra förresten att du påminde om Show and Tell, tänkte dra igång det igen för nu har lusten att fota kommit tillbaka! Ha en superduperhelg!Kramar/Vic

Suzesan said...

Coolt att du kan ta in fredags-söndagskänslan. Halloween och jul. Jag kan inte ens se orden utan jag blir gaaalen. Vill inte ens tänka att vi är på väg åt det hållet. Ihhhh. Hahah det ska bli spännande dock att se vad du ska pynta med iår.

Hoppas du fått din dator att funka igen. Jag såg i kommentaren att det krånglade för dig.

Ha en trevlig helg.

Kram
/Susanne

Annika said...

Elisabeth:
DET är en gåta, men ack så typisk Comcast.
USCH, de kunde inte ens säga vilken tid imorrn de kan tänkas dyka upp.
Precis, datorer och bilar ska alltid funka...
Tack, jo pynt är kul! Nu börjar snart pyntsäsongen.

Taina:
Hyvää aamupäivää!
Betyder aamupäivää förmiddag?

Inget IKEA för moi idag. karolina barnvaktar i ngra timmar istället.
Jag har inget internet (comcast, vettu). Sitter på S-bux nu...

Pynt är kul!!
Gillar!!

JA, Danny Boy ska visst dumpa en hel del regn, speciellt över er i New England men även här ska det regna...

ha en fin helg!!

Victoria:
VAD KUL att du hoppar på temat igen.
Tror du är "vilande" där. Ska väcka dig på fredag ;-)
Ja, fredagar är mysiga, men idag strulade det till sig för mig a bit too much.
Ha en fin helg!!
kram!!



Suz:
FAN ja...Strul...Sitter på Starbuck nu.
HATAR internet strul.

Ja, nu är det snart pyntsäsong...kul.
Till jul kommer jag inte att pynta lika mkt som brukligt. Åker ju till Svedala.

Krmar!!

Anne said...

PRECIIIIIS så känner jag också, visst är det fredagskänsla även när man inte jobbar och lik förbannat är den där söndagsångesten där också. Men som du säger, skönt att man känner så. Jag tror inte alla fattar det, men det är ju verkligen skillnad på dag och dag även om man inte jobbar utanför hemmet. Låter som en trevlig helg ni har på gång. Det är flygshow här intill oss, så vare sig vi vill det eller inte lär vi bli indragna i det (allt buller t.ex. och folkmängder). Så det blir nog att gå och titta på det, låter rätt tråkigt men i fjol var det jättekul.
Jag har också sett Halloweenppynt affärerna!!! Haha, kan tänka mig att det kliar i fingrarna rejält när du ser de hyllorna. Men tänk att det redan börja tkomma upp, å andra sidan. Det är ju inte sååå långt borta men det känns ändå rätt avlägset just nu.
Japp, nästa vecka är det fredagstemastart. Kluriga teman, blir spännande att se resultatet. Har du idéer redan nu???

Annika said...

Anne:
DU känner som jag alltså...Trodde nog det :-)
Visst är det härligt, och visst är det fjantigt med söndagsångest...
jaja..
Jo, vi ska tro att det blir en trevlig helg. jag hoppas att Comcast kommer och fixar internet tidigt imorrn (tur i oturen att det är helg, jag är ju inte aktiv på nätet om helgeran).
Låter ju lite kul med flygshow och så.
Fredagstemat är svårt, jag har ngn liten ide...men det är ju inte lätt att illustera, tyvärr.
Du är ju ockspå vilande...KUL att du hänger på temat igen. Blir så glad!!
KRAM!!

Anonymous said...

Datorer som strular leder lätt till magsår det håller jag med dig om. Vår är inte 100% så jag kallar den för 99an. Halloween är säkert roligt där alla är med på det. Här blir det liksom en halv-dant försök till kopia... men jag har tänkt göra ett eget jippo av det, Hallåvin-party. Visst man börjar med vin i hallen sen.... upp till var och en.

Show and tell vill jag hänga med på, tycker det är jätte kul!

Kraaaaaaaaam!
HeLena

Annika said...

Helena:
NU funkar mitt internet igen. datorn har nog aldrig strulat i sig (knock on wood).
DEN ska liksom alltid funka.
Halloween är kul!!
OCH HALLÅVIN låter superkul också!! GILLAR!!!!
Kram!!

Anna, Fair and True said...

Jag måste komma ihåg det där att det är SHOW också! Tänker mer att det är ett tema liksom men det är ju ett visa och skriv-tema!

Jag köpte ett broderi i somras som jag ska börja på snart. En julduk till mamma. Känns lite konstigt att sy en julduk nu. Men ska det bli klart till jul är det ju bäst att börja nu!

Annika said...

Anna Ft:
Exakt, det är det som är så knepigt...fnular på detta med empati....och bild??
Jajaq, det ska bli kul att se vad du och alla har kommit på tills på fredag.
Själv är jag väldigt fundersam.
Låter kul med broderiet. Det är bara att sätta igång :-)

leopardia said...

haha, men vi diskuterade ju det här förra året - man KAN INTE få för mycket halloweenpynt, det är bara att fortsätta shoppa :D

Annika said...

Leopardia:
HAHA, ja det är kanske så...
Keep on shoppong, liksom :-)