Monday, August 24, 2009

Återigen måndag

Godmorgon alla!

Så var det återigen måndag.
Därhemma i Sverige har skolan dragit igång för fullt igen, men här i Virginia åtnjuter vi sommarlov ända tills den 8 september. Många föräldrar är less på sommarlovet nu, men det är inte jag. Jag tycker om dessa dagar utan stress, och framförallt så är det lugnet före 8:an för Karolina.

Helgen har varit bra!
I fredags var Karolina inbjuden på ett 13-årskalas. Ja—det vill säga-- OM man nu kan kalla det för kalas då man är 13 år, fest är nog mer rätt ord.
Peter och jag gick ut och åt en god middag i vårt kära Reston Town Center under tiden.

I lördags regnade och åskade det i princip hela dagen så det blev en dag under tak. Karolina och en kompis satt och spelade SIMS 3 i flera timmar. Peter och jag såg filmen ”I love you, man” med Paul Rudd medan flickorna spelade. Den var verkligen lite söt och rörande, och ROLIG, tyckte jag. Japp, den ska ni se om ni får chansen!När det drog sig mot sen eftermiddag gick vi på bio och såg ”The Time Travelers Wife”. Jag har läst boken (som jag tyckte om), och jag måste verkligen säga att jag gillade filmen också! Tycker att de fått till den komplicerade handligen med tidsresande bra!
Karolina var med, och hon sa efteråt att hon tycker så illa om sorgliga filmer. DET kan jag inte säga att jag gör, men ska ni se den här filmen är det nog bäst att stoppa ner en näsduk i fickan. Middag följde på det innan vi for hem igen.

Scrolla fram till 0:36 så börjar trailern där.

Jag läste även ut boken ”Ur vulkanens mun” av Helena von Zweiberk ihelgen.
Den gillade jag skarpt även om den var mycket tung i sin handling. Det var ofta jag satt med en klump i halsen när jag läste boken. Det kändes som om karaktärerna i boken hela tiden var på väg mot en avgrund. Relationsdrama på hög, och väldigt stressig nivå. Jag kunde knappt släppa taget på boken, den snärjde in mig i sin hopplöshet. Rekommenderas å det varmaste!!
Om ni är med i en bokcirkel tror jag att denna bok blir perfekt läsning ty här finns massor att diskutera. Jag kan bara beklaga att boken inte är översatt till engelska för jag skulle verkligen gärna ha denna bok på listan i höst för min bokcirkel.


Söndagen bjöd på strålande vackert väder med klarblå himmel och trettio graders värme. Hela familjen B gick till poolen, och far och dotter låg i mest hela tiden. Modern satt mest och läste och hade det bra.
Modern kunde än en gång konstatera att det syns vilka som är europeer i de så kallade ”lap lanes” där man simmar längder. Amrisarna simmar crawl, nästan alltid, och det går med en väldig fart + att det är så snyggt. Då jag simmar, och när två holländskor simmade igår, är det bröstsim som gäller med huvudet ovanför vattenytan hela tiden, hehe...
Detta är ett sim-fenomen som jag har lagt märke till massor, massor, massor med gånger. Jaja, självklart finns det undantag, men 7 av 10 gånger kan man rått konstatera att det är på detta sätt, amrisarna crawlar med en himla fart medan eurosarna simmar bröstsim med huvudet ovanför ytan. I am one of them.

For sen och veckohandlade och hade som vanligt med egna tygkassar att packa varorna i. Jag vill helst packa själv också (expediterna packar annars här), och denna gång frågade expediten om jag möjligtvis kom från europa eftersom jag så promt ville packa mina egna varor. Jodå, det kunde man ju genast bekräfta för honom. Själv kom han ”from the islands”, dvs Karibien.

En god middag fick vi oss till livs likaså, och sen avslutades kvällen framför flera DVR:ade avsnitt av ”Hell’s Kitchen”. You all know how much I love that Gordon guy!!

Ha en fin måndag!!!

23 comments:

Mia said...

Vilken härlig helg ni har haft med bio, god mat mm mm. Det finns visst kulturella skillnader i allt, till och med simning! :-) Jag tillhör definitivt den skara som simmar bröstsim med huvudet ovanför vattnet, vill inte bli blöt i håret! vad konstigt det hade känts om någon packade min kassar, och vad tids-ineffektivt! Kram!

Annika said...

Mia:
HAHA, du är som JAG!! jag vill inte heller bli blör i håret utan simmar alltid med huvudet högt ovan vattnet, fniss...
Om jag blir nedstänkt blir jag sur, hehe!!
jatack, helgen var trevlig och bra på all de sätt.
Ja, här packas alltid kassarna på alla mataffärer, om man då inte säger till, som jag gör :-)
Kram!

eastcoastmom said...

Både Maken och Sonen, 10 år, crawlar när de simmar (och de är svenska båda två, även om Sonen aldrig bott i Sverige). Jag kan bara bröstsim.

Annika said...

Eastcoastmom:
Aha, undantagen :-)
Precis som du så kör jag bara bröstsim, vill ju inte bli blöt i håret ;-)

Saltistjejen said...

Hahahahaaa! JAG skulle simma mer som en blandning då! :-)
Jag som är gammal tävlingssimmare crawlar mest men simmar även bröstsim MEN då INTE med huvudet ovanför vattnet. För det kan jag inte. Det skulle för mig kännas ungefär som att promenerea baklkänges, haha! ;-)
Jag har även ALLTID simglasögon på mig när jag simmar för annars kan jag inte se undervattnet och då kan jag knapppt simma. Jo i havet såklart, men inte i pool.
Något som däremot slagit mig här är att MÅNGA amerikaner faktiskt INTE KAN simma alls!!!!! De har inte lärt sig det som små och kan som vuxna inte simma! jag har flera amerikanska vänner som inte kan simma. LÄSKIGT tycker jag! om det är något jag verkligen ill lära Ella så är det att känna sig trygg i vatten. Jag vet att det är kulturellt och att man i Sverige lär i stort sett alla barn att simma. Mycket p g a att vi har så mycket vatten i Sverige. Sjöar och låååång kuststräcka så de flesta bor nära vatten och tycker nog det är viktigt att deras barn och de själva kan simma. Jag kan förstå att man inte lär sina barn simma om man bor mitt i inlandet ngnstans där det kanppt finns några vattendrag. MEN HÄR!!!!??? Herregud! NY och New Jersey (viket är de ställen mina vänner kommer från) har ju både stränder & Hav, sjöar och även floder!!!!!! För mig är det konstigt. Att lära sitt barn att gå, cykla och simma känns för mig så grundläggande på ngt vis.
Jag skulle vara livrädd annars för att de skulle drunkna!
Här har vi fint väder idag. Ser ut att bli varmt igen.
Kram!!!

Annika said...

Saltis:
Ja, inte har jag varit ngn gammal tävlingsímmare inte ;-)
Men jag förstår ju att om man varit det är det omöjligt att tant-simma, som jag gör ;-)
Jag har nog inte träffat på en enda amris som inte kan simma...
Ingen av våra vänner, eller släkt till Peter trx.
Men däremot har man ju hört om det på TV och dylikt, sorgligt.
Visst är det VIKTIGT att lära sina barn simma! OCH speciellt här där simskolor är igång året runt på alla simhallar. Det finns liksom ingen anledning att INTE lära sig.
Så jag hå¨ller helt med dig om att det är ett mysterium att man inte lär sitt barn simma, eller cykla...
Ja, dagen ser lovande ut!! Kanske blir det poolen? Då skall jag fortsätta min studie ;-)
KRAMAR!!

petchie said...

lÅTER som en mysig helg! När jag var 13 sa man definitivt inte kalas utan "party" ;-)
Min syster och jag pratade just om att vi vill se The timetraveller's wife - kul att den var bra trots att du läst boken, jag undrade också hur de skulle klara av att filmatisera den ganska komplicerade handlingen. Ska försöka se den snarast!
Ha ha, det visste jag inte att det är skillnad på simstilar mellan amerikaner och européer - jag känner instinktivt att det är en stor kulturell skillnad som man kan applicera på mycket: i USA ska allt gå så SNABBT som möjligt, vi européer tar det lite lugnare (allt från semestrar, till beställa mat och efteråt när tallrikarna ska dukas av). Man har ONT OM TID i USA!!
Kram och trevlig måndag!

petchie said...

På tal om Saltis kommentar om simokunnigheten i USA - den är minst lika dålig i Puerto Rico som är EN Ö!!! Vet inte hur många som drunknar varje år men det är många!

anna of sweden said...

Vilken härlig helg! Vår har gått i fotbollenstecken.

Ur Vulkanens Mun är en av böckerna jag släpade med mig från Sverige. Ser fram emot att läsa den.

Kram!

Anne said...

Vilken mysig och skön helg ni verkar ha haft!
I love you, man såg jag förra helgen. Så har den färskt i minnet. Jag hade inga förväntningar direkt, även om jag hört mycket om den och att den ska vara bra. Den här sortens filmer kan antingen vara jättebra eller så är de flopp. En hårfin lina de spelar på. Men jag tyckte också om den! Precis som du säger, den var söt och rolig. Överraskande bra faktiskt.
Time traveller's wife vill jag också se, får se om det blir bio eller först på dvd.
Intressant med en bokrecension också, bra med svenska boktips också inför min kommande Sverigeresa. Jag har bara läst en bok av Helena Z förut, vad sjutton heter den nu... Tusen skärvor eller nåt sånt. Tror jag.
Haha, jag skriver under på det du säger om simning och amerikaner v européer. Precis det där är min uppfattning också. Jag simmar precis som du, bröstsum och med huvudet ovanför vattenytan. Alltid gjort och kommer alltid att göra, ser säkert hemskt ut för en betraktare. Som en klumpig anka eller liknande. Ha en bra måndag och vecka! Hur känns det nu, all jetlag borta? Även hjärtats jetlag och den där känslan av ingenmansland, borta? Kram!

Musikanta said...

Äntligen har jag fått lite lugn och ro för att läsa igen hos mina bloggvänner. Har varit i Kina i en vecka och sen hos Mirren i några dagar.

Du är fantastisk som hunnit med så mycket under en helg - se filmer och läsa böcker. Jag förstår att du även lagat mat mellan varven...

Har inte läst något av Helena v. Z men ska försöka få tag i den boken på bibblan.

Min äldsta dotter var gift med en engelsman en tid. Han hade spelat fotboll i Aston Villas juniorlag, men inte kunde han simma inte, när han kom hit.

Men han lärde sig snabbt liksom han lärde sig svenska. Efter ett år talade han flytande svenska. Det enda man hörde att han var engelsman på var att han sa "urm" istf "orm".
Många kramar/M

Desiree said...

Låter verkligen som en skön och bra helg ni haft hela familjen. Skönt att Karolina har sommarlov ett litet tag till. Oj oj 30 graders värme, jag har nästan förträngt att det fortfarande är en sådan hetta. Jag själv känner att jag nu är inprogramerad för höst och höstluft. Men det blir att åter plocka fram sommarkläderna då jag flugit tillbaka. Har har ju redan handlat en massa snygga höstkläder som jag är sugen att sätta på mig men det lär nog få vänta ett tag. Ha det bra och ha en skön vecka.

KRam
Desiree

Annika said...

Petra H:
SO very TRUE!!
Nog kan man säga att det där med snabbheten går igen på så mkt. I allt från simning, till betjäning till semester.
Till skilland från dig och Saltis känner jag inte till ngn vuxen som inte kan simma. Tycker tvärtom att alla är som sälar i vattnet och simmar som 17, och snyggt!!
Men, ja, jag ar ju även jag hört om att det finns en stor andel vuxna som inte kan simma. Sorgligt.
Ja, du har rätt, vid 13 är det inte kalas utan party...yes indeed.
Det ska bli spännande att se vad du kommer att tycka om time travelers wife..jag tycker absolut att den höll måttet.
Kramar!!

Anna:
Ja, helgen var skön. Kan tänka mig att er var lite kul också i fotbollens tecken.
NU ska vi se vad du tycker om boken.
Kram!

Anne:
Visst var filmen lite mysig. Jag satt och Awwww:ade mig flera ggr! Skulle nog kunna se om den igen :-)
Det ska bli intressant att se vad du kommer att tycka om "time travelers---".
Jag gillar Helena v Z. Tycker att hon skriver så bra!
Jag har också läst Tusen skärvor tillit. Gillade den.
Aha, så du håller med mig i detta om simningen...lite kul måste jag säga att det är.
Ja, Anne...jag KAN inte ens crawla, och jag avskyr att soppa huvudet under vattnet :-)
Så jag ser också ut som en anka när jag kommer simmande, hahahaha!!
ja, jetlagen är borta nu, till både kropp och själ!
Kramar!!

Annika said...

Musikanta:
Men vad spännande med Kina!
Ska genast komma och ta mig en titt!
upplevelse!
Ja, det där med simning är intressant måste jag säga. Som jag säger känner jag inte ngn vuxen här som inte kan simma, men det gör Saltis och Petra, och jag har läst att det är vanligt att vuxna inte kan simma.
Samma sak med din ex-svärson alltså...och han var britt.
KUL att han lärde sig! Både att simma och prata svenska.
kram!!


Desiree:
Höstkläder är de allra snyggste kläderna! Förstår att du längtar efter att få börja använda dem.
ja, nu blir det nog en liten chock för dig att komma hit till detta heta inferno efter att du har vistats i den klara sverigeluften.
men, det ska nog gå bra, och snart styr du kosan hemåt igen. För gott. Märkligt...jag har liksom vant mig vid att du ska bo här :-(, men jag är så glad för din skull!!!
Kramar i massor!!!

Bloggblad said...

Det är kul att höra om hur annorlunda din vardag är så fort du kommer tillbaka till US.

Jag fryser om fötterna, är trött och ruggig, så jag ska lägga mig i badkaret tror jag.

Annika said...

Bloggblad:
Haha, ja det är den verkligen. Min svenska vardag och min amerikanska ditto är så olika.
KUL att du gillar att läsa om den!
Låter bra med badkaret. Skönt!

Elisabeth said...

Jag simmar också alltid bröstsim. Har nog aldrig ens lärt mig crawla på riktigt, inte heller på gymnastiken i skolan (gick aldrig i simskola utan lärde mig simma med hjälp av mina föräldrar). Just det där med simkunnighet är faktiskt rätt intressant. En gång var jag några veckor i Tyskland, och när vi skulle bada påpekade jag att jag inte simmade så bra (med svenska mått mätt simmar jag nämligen garanterat långsammare och "fulare" än genomsnittet). Sedan visade det sig att vissa av dem som var med och badade var betydligt sämre än mig och helst av allt inte simmade alls.

Malde said...

Jag kan inte crawla, så det blir bröstsim med huvudet ovanför vattenytan ;-)

Ja, varorna packar jag helst själv, om inte Maken är med och packar, förstås. Jag har ju lärt honom hur man packar :-)

Denna vecka (första veckan) blev det -1,7 kg :-D

Kramar!

veronika said...

Ni verkar ha haft en skön och bra helg!
The time travelers wife var jag och såg i förra veckan med dottern, hon hade läst boken och hon verkligen gillade den. Den var klart sevärd.
Helena Z böcker gillar jag, hon är så rak och duktig på att skriva om relationer. Har precis beställt den boken av Helena Z som du just läst, ser fram emot att läsa den!
Maria Ernestam skriver också väldigt bra, har du läst något av henne. Rekommenderar henne verkligen!
Ha, ha jag simmar som du, tur att jag har egen pool. Maken har tävlings simmat och han simmar helt annorlunda än mig,:)
Här började skolorna för två veckor sedan, nu har de simmning på shemat i 6 veckor och då är det High school vi pratar om, här I Kalifornien verkar alla Amrisar kunna simma. Däremot vet jag att många Tyskar inte kan simma.

Taina said...

Terve, terve!
Neeeeeeej, det är INTE kalas när de fyller 13. Dah!

SIMS har Isabella också spelat. I TIMMAR!!!! Hon var besatt av det ett tag. Jag fattar noll.

Underbart att sitta och titta på film. Det gör jag så sällan. Är lite digital. Ett eller noll så det blir ofta zzzzzzzz när jag ska kolla film hemma. ska hålla utkik på dessa dock.

Simningen håller jag med om. De crawlar och ser ut som OS-deltagare. En annan simmar som en sjöhäst. Benen pekar rakt ner och armlängden har krympt till hälften...Huvudet? Halva under ytan.Nä simning är INTE min grej.

Halauksia!

Suzesan said...

Bra boktips:)Har hört om den förut och ska läsa den när jag kommer i läsro. jag har så många böcker som är i läsro-biblioteket nu som ska läsas. Hoppas jag får ro att läsa snart. Jag kan crawla valigt och på rygg och bröstsim och ryggsim och fjärilssim kan jag men jag gick i simskola. ..och som känt är vid det här laget så älskar jag att bada. Inte doppat huvudet inte badat då räknas det inte;)

Hoppas din dag är bra NU måste jag rusa..!

Gordon Yes han är min IDOL.

Kram
/Susanne

Annika said...

Elisabeth:
Du med alltså. jag har inte heller lärt mig att crawla trots att vi ofta hade simning på schemat o skolan. kanske fick vi inte lära oss?
Intressant också med simkunnigheten, eller okunnigheten, i andra europeiska länder.
Tycker det är underbart att titta på ngn som simmar bra.

Malde:
Grattis till viktminskningen. VV är jättebra!!
Du sällar dig också till bröstsimmarnas skara :-)
Ja, jag packar alltid mina kassar själv när jag går till affären.
Kram!

Veronika:
KUL att ni gillade filmen. jag tyclte mkt om den!
Ser fram emot att höra vad du tycker om Helena Z boken!
Ja, jag har läst maria E, busters öron, gillade den jättemkt!!!
Så du är också en bröstsimmare!! Hihi!
Lyllos dig som har egen pool!!
Och ja, alla som har tävlingsimmat tycker säkert att vi bröstsimmare ser astöntiga ut ;-)
Jag har heller aldrig träffat en amris som inte kan simma. Men nu har flera skrivit om icke-simkunniga tyskar så...
Kramar!!

Annika said...

Taina:
SIMS är en gåta för mig också. Tjejerna kan spela det i TIMMAR. jag blir trött efter en minut :-)
Simning ja, jag tycker också att alla är som sälar här, dyker och simmar assnyggt. När en annan ska ner är det tanstim som gäller, hehe...
Gillar att simma egentligen, men på mitt sätt :-)
KRAMAR!!

Suz:
Jag har förstått att du är en säl i vattnet :-)
Och förmodligen är du så långt ifrån tantsim som det bara går att komma, tihi!
Många säger att man inte badad om inte håret doppats, isåfall badar jag itne alls ;-)
Hoppas att du får bada flera ggr till iår. Själv ångrar jag att jag inte badade mer i somras...skit också!!
Gordon is the king!!
KRAMAR!!!