Thursday, June 25, 2009

Torsdag, som sagt...

Godmorgon så här på torsdagen till er alla!

Sommarvädret fortsätter att vara sådär Washingtonskt perfekt. Vi har temperaturer på sådär en 33-34 grader och inte sådär vådligt fuktigt som det kan vara. Jodå, här tackas det och tas emot...

Stora Shoppingdagen igår alltså och då fick jag och Karolina en massa gjort, väldigt skönt.



Karolina äter lunch i the food court, och sen sitter hon utslagen på en bänk omgiven av sina shoppingkassar...det tär att shoppa...

Jag har, som jag skrev igår, ingen beslutsångest alls när jag handlar. Tyvärr har inte Karolina riktigt fått mina gener där. Hon vill gärna kolla och jämföra länge, så när den lilla ville gå in i vissa affärer igår slog jag mig ner, som en pensio, på närmsta bänk och surfade runt lite med hjälp av min iPhone. Väldigt skönt faktiskt, och sen kunde Karolina gå runt på sin affär och välja små läppglansburkar till sig och sin kusin.
Nu har vi bara ett par småsaker kvar, men det bör vara lätt fixat.

Igårkväll var det då dags för ett besök på Wolf Trap, som jag också skrev lite om igår. Vi såg gamla 80-tals band som Berlin, Cutting Crew och ABC uppträda. Kvällen var perfekt för ändamålet, så varm!!! Och det är alltid så mysigt att sitta där med sin picknick medan skymningen sänker sig.
Jag kunde inte låta bli att spana in publiken, och tankarna gick ju som de brukar---ALLA här är i MIN ålder!!! SER jag så här gammal ut OCKSÅ???---Ytliga tankar? Kanske det, men visa mig den person som inte skulle tänka i sådana banor?
Alla som satt där var ju barn av 80-talet sas, vi var tonåringar eller befann oss i de lägre 20-åren under 80-talet.
Nu är vi förvandlade till en bunt medelålders, slingade, mer eller mindre vältränade (mindre oftast) 40-50 åringar...
Time flies...
AND, it is SCARY!!










Idag ska vi hälsa på hos Karolinas faster, Aunt Suzy. Vi ska hälsa på hennes nya kattunge Tuesday som blivit sällskap åt hennes första katt, Wednesday. Den lilla kattungen lär vara SÅÅÅ söt. Det ska bli kul att träffa henne, och kanske kan jag ta någon bild av katterna.
Karolina ska sen till poolen med en kompis, och ikväll kommer en annan kompis till Karolina hit och äter middag med oss.
JAG ska stryka och börja packa och givetvis ska jag LYSSNA på Sommar!!! Idag är det visst Malin Åkerlund så det kan vara kul och intressant att lyssna på henne. Framförallt ska det bli INTRESSANT att höra henne TALA SVENSKA!!!!
Sommar är ett underbart program! OCH så fantastiskt det är att allt ligger ute på nätet!! Vi kan bara välja och vraka där, och sen lyssna!
TACK SR!!
FAST bäst är Sommar när man är i Närpes, speciellt om man sitter på min mosters deck och spanar ut över havet klockan 14 (ja, Finland ligger ju en timme före Sverige i tid) och hör Sommars signaturmelodi strömma ut ur radion som står i skuggan!!! DET ÄR SOMMAR!!! OCH solen steker givetvis ner på det tjärade decket...
Längtar!!
Men idag blir det Sommar vid strykbrädan i Reston, inte helt fel det heller...

Ha en FIN dag!!!

27 comments:

Anonymous said...

Det heter väl inte "deck" på svenska, eller har jag fel?

Erica said...

Vad skönt att det inte är lika fuktigt i luften idag. Här brukar det ju vara väldigt fuktigt de gånger det ligger åska i luften, och då känns det som att det blir riktigt "tung" luft ute.
Men luftfuktigheten kanske är lite annorlunda hos er?

Och vad roligt att det blev en bra kväll på konserten.
Och jag håller med om att det ibland känns som att tiden går så snabbt -alltför snabbt...
För mig känns det så konstigt att första kullen 90-talister redan tagit studenten! Visserligen är jag bara 25år, men kan känna mig rätt gammal ibland när jag tänker på att de som föddes det året jag började skolan tar studenten nästa år...

Hoppas du får en bra dag!
MVH /Erica

Annika said...

Ano:
Synonymerna är många
Vi kan kalla det för många olika saker:
DÄCK,
ALTAN,
UTEPLATS,
TERRASS???
MASSOR med variationer på ordet, eller hur?
Du kanske har fler förslag???
Men jag skriver deck, och det tänker jag fortsätta med...
OCH hon har just ett DECK...svartmålat, intjärat och det löper runt hela hennes hus.

Erica:
ja, att slippa fukten är underbart!
Den är så tung, så tung här...
Det är lite fuktigt nu också.
japp, åren flyger iväg...och det märks så väl när man ser andra i ens egen ålder...
Bra måttståck :-)
Kram!

Lena said...

Vi har nog samma sorts väder nu. Skönt är är det. Jag shoppar nog ungefär som du snabbt och effektivt. Numera tycker jag inte ens att det är kul.
Jag förstår att det känns i hela kroppen nu när resan närmar sig.
Ha det så trevligt vid strykbrädan!

Saltistjejen said...

Hahaha Annika, jo vi som var unga på 80-talet är ju lite äldre idag jo...! ;-)
Men du ser ju jättebra ut så jag tycker absolut inte du ska åldersnoja alls!!! :-)
Härligt att ni nu ahr shoppat allt. Och jag förstår k för jag är lite likadan. jag är itne så snabb på shopping oftast. men men huvudsaken är ju att man har fått det man vill ha i slutändan och är nöjd.
Låter som en jättemysig konsrt och picknick också.
Och du sommar ÄR underbart!!!! Jag försöker lyssna när jag har tid. Det är ju så bra att man nu kan lyssna "i efterhand" via nätet!
KRAM!

Taina said...

Huomenta ystäväni!
Hahahaha! Sommar vid strykbrädan. Det lät för kul, men visst blir strykningen lättare när det finns något att lyssna på eller titta på, typ film.
Ja du, shoppingtider är annorlunda idag. När vi var unga, f`låt yngre, då var inte mallen så stora. Oj jag menar köpcentrum. Då orkade en annan spana in alla affärer. Typ 4 stycken eller så. Nu kryllar det av dem istället och man blir bara yr. Tur att du har din älskade Iphone med dig. Och vad skönt att ni hittade allt. Till och med läppglans. Hihi.
Underbart med den där konserten och få ha picknick samtidigt. Slank det ner något gott i flytande form då rå?
Have a good one!
Halauksia

Fröken Anki said...

Låter som ni kommer få ännu en härlig dag i sommarvärmen. Vi är tillbaka en liten kortis i Scranton för att packa om. Kom hem en dag tidigare för det ösregnade hela tiden uppe i New England. Vi orkade inte mer helt enkelt. Imorgon bär det av till NYC för att lämna av svärföräldrar och möta vänner för en helg i stan! Ska visst bli finväder där har jag hört.

Ha det så himla bra på resan till Sverige. Och i Sverige förstås.
Kram

Linda said...

Jag är som du, hittar det jag vill ha så köper jag det. Sen letar jag inte efter det nåt mer och då är det ingen risk att man blir irriterad över att man förhastat sig :)
Sen är jag inte så jätteglad för att strosa omkring bara för att man ska :)
Jag hade nog hållit dig sällskap på bänken :)
Har Karolina det från Peter?
:)

Pernilla said...

Ja det där med att springa runt på mall kan verkligen ta musten ur en. Tur det finns bänkar att vila på ;)
Skönt att höra att ni har bra väder där borta, jag vill ha värme o sol. Nu ska jag inte klaga för vi har verkligen toppenväder här hemma just nu....och en sommar i Sverige är ju oslagbart :)
Får passa på att önska dej en trevlig resa "hem" och jag håller tummarna för att vädret håller i sej så du får en underbar sommar här hemma.

Kram

Miss Marie said...

Härlig dag! :) Jag är mer som du när det gäller shopping, jag slår till om jag hittar nåt jag gillar! Men jag antar att det kommer med åren (can't believe att jag säger det, känner mig som sextio! :)), man vet vad som passar en lite mer!

Elisabeth said...

Det är nästan komiskt; här pratas det om värmen (d.v.s. de 25 graderna) som något alldeles extra (vilket det ju också är, även om jag inte tycker att det är så varmt/hett som många andra tycks tycka), och hos dig är det alldeles normalt med 33 grader! Prata om kontraster.

Haha, jag är också shoppingeffektiv. Lite FÖR effektiv tycker nog bland annat mamma... Jag går liksom in i affären, ser om det jag behöver/vill ha finns, och gör det inte det går jag ut. Så då är det jag som placerar mig på en bänk. :D

Anonymous said...

Förlåt...jag försöker lära mig att inte blanda språken så jag ville fråga om deck är svenska. Förlåt.

Malde said...

Så skönt att shoppingen är avklarad! Då återstår bara packandet ;-)

Sen är det bara att flyga till Sverige. VÄLKOMMEN!

Tankevågor said...

Vad skönt att all shopping är färdig och att det gick bra!
Såg att ni varit på GAP!! :-) En av mina favvoaffärer när jag är i London... (Rosviks också...vi har dammsugit deras GAP-butiker åtskilliga gånger.)

Ha det så bra vid strykbrädan nu! ;-)


Massor av solvarma kramar från mig.

Suzesan said...

Hahah bra svarat till den anonyme. Typiskt alltid osynliga som ska in och ordmärka för det var väl inte det som var viktigt i DITT INLÄGG!Spela nån roll!

Nu ska jag börja skriva deck också om jg ska skriva om nåt sånt;)Deck deck deck deck!

Vackert beskrivet. Det om när du är i Närpes.

För övrigt så håller jag mig till ÄMNET;)
WOW så fin bilden var på dig och K. OCH de på K.

Och näeee du ser inte gammal ut. Inte en skrynkla jag ser. Snygg är du på bilden.

Ja tänk så fort tiden går och tankarna kommer till alla tror jag om att åldern rusar iväg. Men jag hade inte viljat vara tjugo igen. Noway.

OKEY ANNIKA. Jag såg väderrapporten nyss och vädret håller i sig. Trettio grader. Hitintills fram till måndag har jag sett orubbligt högtryck.

Vilka roliga namn på katterna.

Ha en bra kväll
Kram
/Susanne

Villa Nian said...

Shopping, vad kul när man hittar någo! Men bara svettigt och jobbigt om man måste rota runt en massa.
Det där med att vi blir äldre....gissa om jag blir förvånad ibland när jag ser mig i spegeln! Och jag tycker det känns konstigt att säga min ålder...Tänk! Tiden FLyger.

Millan said...

Vad kul med en shoppingdag!! Hoppas ni fick tag pa allt ni ville ha. Jag ar ocksa en duktig shoppare och star aldrig speciellt lange och funderar pa om eller inte jag ska kopa nagot. Dock har jag lite daligt med talamod om andra drar ut for mycket pa tiden och haller pa och velar ;-). Var och shoppade med en kompis for ett tag sedan och hon var inne i samma affar (H&M) i en och en halv timme... jag holl pa att fa slag!
Mysigt med konsert ocksa. Visst ar det laskigt det dar med alder och hur man aldrig riktigt kanner sig som sin egna alder. Vi pratade om det bland kompisarna for ett tag sedan och det kom fram att flera av oss tankt att folk maste tycka vi ser ALLDELES for unga ut for att ha barn. En av tjejerna sa att hon ibland undrar om andra inte tror att det ar sitt lillasyskon hon ar ute med i vagnen ;-). Fast sa ar det ju inte saklart... vi ar ju 30 plus hela bunten och mer an gamla nog att vara mammor!!

Nu aker ni ju snart!! Hoppas du borjar kanna dig redo.

Kram!!

Humlan said...

Jag är imponerad av din effektiva shopping, själv är jag nog mer som K...

Visst är det skönt att kunna lyssna till Sommar när man vill, det är sällan som jag lyssnar direkt, utan jag passar också på till strykning eller liknande.

Det låter som om du har koll på allt inför resan, men du har ju gjort den några gånger och vet väl vad som ska med.

Kram

Marianne said...

Hahaha, det där med ålder och att man förändras får mig att tänka på när jag var i Helsingborg för några år sedan. Då hade jag inte varit där på ett bra tag. Stan är inte större än att man oftast stöter på någon man känner, om inte annat som man känner väl igen, när man är ute och går. Men jag såg inte en själ som såg minsta bekant ut. Tills jag kom på att jag tittade på HELT FEL ÅLDERSGRUPP! Jag gick runt där och tittade bland 20-30-åringarna när jag borde titta bland 40-50-60-åringarna! Hahahaha! Det var snopet!

Apropå det, såg Thomas Ledin på tv härom dagen. De sa att han var 57 år! Han såg ut som 45 ungefär, så åren har varit väldigt snälla mot honom och han har tagit väl hand om sig. Verkligen.

Du behöver verkligen inte ha åldersnoja, cirka 35 gissar jag när jag ser fotona! Och det viktigaste, ditt hjärta och ditt sinne är fullt av liv!

Bara en dag kvar tills ni åker! Packa nu i lugn och ro och ha en jätteskön fredag!
KRAMAR!

Desiree said...

Ser härligt ut Annika med konserten även om visst börjar man känna sig lite gammal men sådant ska man inte tänka på. Vilken mysig dag som sagt med både shopping och musik. Nice väder verkar ni också ha. Skönt att slippa fukten. Men det är jätteskönt här också just nu så det är bara att flyga över och njuta.
Kattungar är ju så otroligt söta så jag är helt övertygad om att ni kommer att bli helt betagna av den lilla kattungen.

Kram
Desiree

Lia said...

Hej kära kompis!
Jag och sambon kommer i veckan att styra bilen mot Öregrund, som ligger ute i skärgården uppe vid Uppsala ungefär- vi ska på bröllop!
Ville bara säga att vi kommer att bo i Stockholm söndag 5/7 - tisdag 7/7! Jag har ju ingen aning om när det är som du och K landar här hemma, men OM ni är hemma då, har du möjligtvis en timme över!? Massor med sommarkramar!

Annika said...

Panter:
Det är bra att handla snabbt och effektivt.
Jag tycker det är ganska kul att handla, eller rättare sagt; jag tycker det ÄR kul.
Vädret är ljuvligt nu, lite för varmt här kanske. men hemma ser jag fram emot ljuvligt underbara dagar!! HOPPAS att det blir så!!
Ja, det känns verkligen i hela kroppen nu att jag ska resa imorrn..

Saltis:
HAHA, suck ja...vi är ju det...äldre...
Svårt att fatta ibland ;-)
TACK för dina rara ord. DU är gullig!!
Det var en bra shoppingdag och en bra, eller hyfsad, konsert.
Sommar är verkligen underhållande, och visst är det fantastiskt att vi kan lyssna över nätet. Love it!!
KRAM!!!

Taina:
Huomenta ystäväni!
Ja, nog är det skillnad på dessa shoppingmalls och de köpcentrumen vi växte upp med...haha!!
Jag minns mest när Gallerian i Sthlm öppnade och man tyckte att den ar såååååå fin!!!
Idag fortsätter shoppingen lite, men bara lite...
Strykningen också :-)
O ja, en hel flarra sauvignon blanc slank ner under konserten för mig, ti hi!!
Halauksia

Annika said...

Frk Anki:
nejmen vad tråkigt att det var så dåligt väder i New England, vilken besvikelse.
En helg i NYC låter inte helt fel. DÄR är det alltid kul och underbart att vara!
Kram!!

Lindalotta.
BRA!
Det är bra att handla snabbt och beslutsamt. Jag ångrar mig nästan aldrig.
Peter har mer beslutsångest än jag, så nog är det därifrån det arvet kommer.
Att sitta på en bänk utanför en affär är skönt :-)
Peter avskyr fö shopping, haha!!

Pernilla:
Visst blir man trött efter shoppingen. Det kommer till en punkt då jag bara vill åka hem.
Du och ni kommer nog att få toppenväder när ni kommer hit. Just nu är det värmebölja så det räcker och blir över.
Precis som ni har det hemma alltså, fast härär det väl typ en 10 grader varmare eller så...
Fuktigt.
men du har ju varit här på sommaren förr så du vet vad du har att vänta dig!
Japp, imorrn ¨åker jag hem och hoppas på underbart väder!!
KRAM!!

Annika said...

Marie:
KUL att du också är "sån".
Ja, det kanske kommer med åren...Men det är bara positivt :-)

Elisabeth:
Hihi, ja allt är relativt, värmen också.
Härligt och underbart att det är så fint hemma!!
Jag blir så glad för er skull, och för min egen, tihi!!
Jasså, din mamma tycker du är för snabb i shoppingens virvlar:-)
Det är skönt att det finns så många bänkar där man kan sätta sig.

Ano:
Inte behöver du be om förlåtelse, men deck eller däck är nog helt OK att säga på ren svenska också.

Annika said...

Malde.
NÄSTAN avklarad!!!
Idag väntar liiite mer shopping men sen ska allt ner i väskorna.

tack och KRAM!!

Londongirl:
Ja, nu är det bara ett par småsaker kvar, men det är lätt fixat.
Ja, GAP har fina grejjer, oftast.
men Karolina vill inte ha en pinal därifrån längre, för barnsligt, tycker hon.
Jag gläder mig åt er rådande sommar SÅ mkt!!!
KRAM!!

Suz.
Typiskt att det var anonymt...suck...

Hihi, BRA att du håller dig till ämnet.
Du är så gullig för nog har jag skynklor i fejset alltid :-)
Men precis som du skulle jag inte vilja vara 20 igen heller. INTE!!

Jag är s¨glad, så glad över sommaren som ni har, och som jag ska komma till!!!
Härligt!!

Stor kram til dig SUZ!!!!

Annika said...

Tina.
Shopping är kul bara man hittar det man ska, och sen ska man låta det gå ngtlunda fort.
Jag vet, ibland kan jag knappt fatta att det är JAG i spegeln ibland.
Tiden flyger verkligen---IIIHH!!

Millan:
HAHA!!
VI är likadana. jag håller på att bli tokig om jag shoppar med velpottor, haha!
Märker hur jag blir mer och mer irri.
Men alla kan inte vara lika effektiva som vi... ;-)
AH, jag gillar ert resonerande om åldern!
Jättemkt. Helt rätt att tänka så...
Jag brukar tänka att jag är en unga mamma för att ha en flicka som snart börjar HS. Pffttt...jag var 30 när hon föddes, what a JOKE!!!
Men tankenär kul, och kanske hjälper den lite...
Kram!!


Humlan:
AHA, du är mer en K-typ alltså :-)

Jo, jag har gjort resan x-antal ggr och nog sitter den i ryggmärgen, men ändå...Det är alltid lite jobbigt så här dag före afton.
Kram!

Annika said...

Marianne:
Du, det där var ganska kul!! Att du kollade 20-30 åringarna. Sådär tänker man ju, att jag ser ju ut som dem!
Lustigt.
TACK snälla Marianne...jo, jag har nog alltid setrt yngre ut än vad jag är. NUMERA är det ytterst kul, det var inte så kul när jag var yngre :-)
Tomas Ledin SER BRA ut, håller med!!!
Blir lite nyfiken på programmet. Undrar också om han var bra i Sommar? jag kan inte bestämma mig för om jag ska ladda ner hans program eller inte...
KRAM!!!

Desiree.
Riktigt skönt väder här, men HETT!! En värmebölja! Idag sak det visst åska
. SUCK!!!
Ser fram emot att komma hem nu!! SÅÅÅÅ mkt, du anar inte. Underbart att vädret är så BRA!!
Kattungen, 9 veckor, var ljuvligt söt!!
KRAM!!

Lia:
Jaha, ni är på väg uppåt!
jag drar till Finland snortidigt på morgonen den 6 juli.
Ska skicka dig mitt mobilnummer etc. men jag tror tyvärr att tiden blir knapp.
HUR typiskt är inte det då när du kommer till town...
Jättekram!!
jag åker imorrn !! Ska vinka till er alla i skåne ngn ggn mitt på dagen på söndag då mitt plan str norrut från Kastrup.