Thursday, June 18, 2009

Lite snack om allt och inget...

Godmorgon på er!


Midsommar:
Idag är det dagen före midsommarafton.
Som alltid fylls jag av samma sköna ”GUD vad skönt att SLIPPA” känsla när jag läser om all hets runt det som är midsommar.
All stress från väder till de rätta jordgubbarna.
Jag slipper!
Det blir heller inte, vad jag vet i skrivande stund iallafall, någon midsommarfest med svennegruppen iår .
Men det gör inte så mycket. Peter och Karolina har bestämt sig för att tälta på lördag. Vi får hoppas att vädret blir hyfsat OK så att dom kan göra det. Sen blir det väl kanske en sommaravslutning med grannarna då också eftersom detta är sista helgen vi är hemma innan vi åker HEM!!!

Tretton:
Igår fyllde då Karolina 13 år!
Tyvärr var vädret på hennes födelsedag bedrövligt dåligt! Skolans planerade field day blev inställd, och vi tom frös härhemma.
Miserabelt.
På fredagkväll, alltså MIDSOMMARAFTON, har vi hyrt en närbelägen pool, och då måste det bara bli vackert väder!!
Karolina har bjudit in 30 tjejer, 25 stycken kommer.
Hon ville inte bjuda in några killar eftersom ”många av tjejerna blir SÅÅÅÅÅÅÅ jobbiga så fort killarna är med, dom bara fnittrar och fjantar sig”.
Haha, jo så är det säkert. Klokt, Karolina.
Så nu ska vi hoppas att alla 25 tjejerna får vackert väder på fredagkväll. JAG vill ju bara få allt överstökat. Kalas och partyn är alltid jobbiga att ha över sig.
Tycker ni inte?
Vädret skrämmer dock, nu den 18 juni fullkomligt vräker regnet ner därute. Tänk om vi måste ställa in imorrn...

Avslutning:
Idag är det avslutning på skolan.
Karolina ska dit klockan 7:20 som vanligt, och sen slutar hon---flämt---9:50!
De ska bara hämta betygen, i princip, och sen gå hem igen.
OM vädret blir bättre ska tjejgänget gå till 7-11 efter skolan och köpa ”slurpees” och sen ska de till poolen.
När jag var gick i skolan firade vi alltid med tårta och saft då vi kommit hem från skolan på avslutningsdagen, och sen gick vi till badet, Kanaan eller Ängbybadet...

Tålamod:
Mitt tålamod tryter mer och mer. Jag blir oftare irriterad än förr, så fort någon säljare ringer så känner jag hur pulsen ökar och hur jag totalt snoppar av personen.
Verizon har varit här OCH KNACKAT dörr tre gånger på tio dagar...VILL vi köpa deras BREDBAND??? NEEEEJ TACK!!
Tålamodet tryter och jag vill bara slänga igen dörren i ansiktet på säljaren. Jag blir mer och mer bitchig ju äldre jag blir.
När jag blir 90 kommer jag att vara en rabiat tant som säkerligen vill bita personalen på ”hemmet”. Jag och min kompis Anette brukar beklaga oss över våra svikande tålamod.
Jag trodde att tålamodet skulle öka med åren inte minska...

Men nu är det torsdag, och det är verkligen sommarlov från klockan 9:50!!!
OCH det tycker jag är lika härligt som Karolina tycker att det är!!

Ha en fin torsdag!!!

29 comments:

Panter said...

Härligt att du har fått en tonåring! Och vilken tonåring sen:)
´Jag hoppas vekligen att vädret blir bra, för just när man har tillställningar så underlöättar solen.

Säljare... det måste var världens sämsta yrke: Jag blir lika irriterad som du. Tur att vi bor vid vägens slut för här knackar sällan någon försäljare på. De besök vi får är bara från Jehova och de har nog gett upp nu.

Marie said...

Haha, Karolina är smart hon! Och tjejerna kommer bara bli mer fnittriga o fåniga ju äldre de blir!

Hoppas hon får en härlig dag, både skolavslutningen och födelsedagskalaset! :)

Trevdlig midsommar!

Annika said...

Panter:
TACKAR!!
Just nu är det bara regn och rusk..så deppigt alltså...Måtte det inte bli så imorrn.
Säljare ja, jag blir så förb...
Och jag märker att jag blir helt stel och superotrevlig. Det gäller både på tfn och dörrknackare. Om jag ser ngn komma upp till trappan så öppnar jag inte, men om jag inget vet, eller sitter ute så måste jag ju snacka med dem.
ja, usch när jehovanerna eller mormonerna kommer då vill jag bara skrika!!!

Annika said...

Marie:
JA, visst har hon rätt! Snart blir hon nog en fnittermaja själv runt gossarna också, men inte ännu...
TACK, ja just nu ser vädret inte lovande ut, men det kan ändra sig så att töserna verkligen kan fira...
Önskar dig en fin midsommar!!!

Taina said...

Halloj dar!
Kikar bara in lite snabbt sa har pa lunchen...befinner mig i Liestal, Schweiz, just nu.
Grattis till Karolina pa hennes 13-ars dag!!! Harligt med tonaringar!
Pa tal om talamod sa har jag glomt mitt hemma...verkar det som. Vet inte om det beror pa trottheten eller aldern. Jag ar ju bara 23 ;)

Haller tummarna for att ni far en fin dag imorgon och att poolpartyt blir av!!!
KRAMEN!!!

Annika said...

Taina:
HEEEEJ!!! GUUUD vad roligt att du tittar in från Schweiz!!
KUL!!
Tack för grattishälsningen! ja, nu är hon tonåring, men det ska väl gå bra det också! :-)
Tålamodet tryter på mig så ofta numera, trodde man skulle få mer tålamod mer åren, men det stämmer inte på mig...GAAAHHH!!
Vädret imorrn ska bli bättre, taina!!
ÖNSKAR dig en superbra resa hem!! GLÖM inte att ta dig en sup och sjung lite för alla omkring dig midsommaren till ära!!!
KRAMAR!!!!

Anonymous said...

Hej tonårsmorsan ;)

Jag avslutar nu på jobbet och ska hem och fundera över vad som måste införskaffas för helgen... Vi brukar tillbringa midsommarhelgen ute på min systers villa tillsammans med hennes familj, min andra syster m.fam. och mina föräldrar, men de (mamma & pappa) är nu på Tallinn-resa. Inget våldsamt firande, men mycket mat & prat!!

Det där med trytande tålamod och kort i tonen är nog en sak som kommer med ålder, erfarenhet och att man blivit medveten om att man själv bestämmer över sitt liv och vad man vill göra med det. Jag har också blivit precis sån som du beskriver dig själv, och har inte dåligt samvete för det. Vill jag inte ha det de bjuder ut så vill jag inte, kom inte och försök tjata och truga efter att jag sagt nej för då blir jag väldigt kort i tonen och avslutar snabbt samtalet/besöket. My choice!! Sälj åt nån annan!

Ha ett bra veckoslut, hoppas ni får poolväder!! Kram! StrandMamman

Annika said...

Strandmamman:
JAPP, nu är man då tonårsmorsa!!
My goodness!!
Midsommar i "villan" på Skären låter helt rätt. Där hade jag gärna firat!
Tålamodet ja...shit vad kort jag kan vara ibland.
Skrämmer nästan mig själv, hehe!
Men, det är ju så "Don't waste my time", liksom...

Ja, vi ska verkligen hoppas att vädret blir bra imorrn. Just nu ser det inte lovande ut...

Kram!

Marianne said...

Ja, hoppas verkligen att vädret vänder så att Karolina får fira födelsedag, skolavslutning och award ordentligt. Tänk, matte. Hon är verkligen allsidig med både konstnärliga och logiska talanger. Det är väl ganska ovanligt? Eller, det är det nobelpristagarna har, både ock. Ja, alltså ovanligt med andra ord.

Om du tycker att du har kort tålamod, så vänta bara tills du kommer i min ålder. Jag har inget tålamod kvar längre. Det försvann med hormonerna. När hormonerna tog slut tog också tålamodet slut. Fast det blir som tur är inte så för alla så klart. Och jag hoppas att det går över så att jag blir en godmodig liten gumma till slut : ) Själv plågas jag som tur är inte av så många försäljare i alla fall.

Nu skickar jag massor med sol till Washington DC, och med den en skön värme så att ni kan vara ute och njuta!

KRAMAR!

Elisabeth said...

Bra beslut av Karolina att bara bjuda tjejer! Det blir garanterat roligare så. Hoppas att de får bra väder också!

Och midsommar ja... jag önskar att jag också befann mig i ett land UTAN allt detta midsommartjat. Nu är det snart över för denna gången i alla fall; snart återstår bara för media att rapportera om midsommar-trafikolyckorna, hur många som blivit misshandlade och hur många som blivit omhändertagna för fylleri.

Saltistjejen said...

hahaha! DU en bitchig gammaltant!!! Hm, svårt att tro det ...
Förresten tror jag faktiskt att tålamodet ÖKAR med åldern! MEN det handlar om tålamod med sådant som är viktigt!!!!! Sådant man vill ägna mer tid åt. Att umgåsmed vänner o familj. Att fixa med saker som kanske måste fixas även om det äinte är så roligt. etc etc.... Däremot tror jag det minskar för saker som bara är totalt ONÖDIGA! Som säljare som ringer och tjatar. Eller annat tjafs! Man inser att man vill prioritera sin tid och då väljer man helt enkelt att lägga tiden på sådans man mår bra av, eller som gör att andra mår bra! :-)
Och du jag hoppas verkligen ni får fint väder till karolinas fest! Idag öser det ner här. Blä!!!
Och midsommar ja, du skrev tidigare att du aldrig gillat midsommar. Själv kan jag lngta till Sverige just på midsommar. Men jag har ju i stort sett bara mysiga minnan från just midsommar! Inte alls den där stressen eller hetsen. Blir det regn så blir det. Men att mysa med god mat och fina vänner och/eller familj är alltid härligt tyckr jag. Och midsommar för var just detta! :-)
Stor kram nu1
Nu ska jag ut i regnet och gå till tandläkaren! Hu!

malou said...

"Snälla gud, ge mig tålamod - NU!" Fast jag tycker att jag har blivit l i t e snällare, det nådde en topp och så vände det. Numera är jag bara litegrann bitchig när jag har sovit dåligt eller har ont, och det räknas inte.

leopardia said...

Men det är ju det som är det underbara med att bli äldre; jag vet att min mormor resonerade så när hon blev gammal att nu var hon så gammal att hon inte behövde ha respekt för nån längre och istället kunde säga precis vad hon ville...

Desiree said...

Nää Annika, jag saknar och gillar verkligen midsommar. Jag saknar dock inte stressen men själv midsommar tycker jag är finare än julen för mig personligen. Jag gillar midsommar mer än jul.Det känns jätteviktigt för mig att få till ett fint midsommarfirande för mig och C på lördag även om det bara blir vi två och det vet jag att jag kommer att få till. Jag har redan sett fram emot midsommar i veckor!

Hoppas att ni får bättre vädere så att ni inte får ett klassiskt svenskt midsommarfirande med regn ;-)
Låter som ett underbart party som karolina kommer att få. Oj vad kul med så många tjejer. Jag tror det kommer att bli superskoj och lyckat på alla sätt. Härligt med sommarlov. Jag känner på sätt och vis samma sak att jag har nedräkning nu mot mitt eget sommarlov. Sista jobbdagen blir imorgon, jippi :-)
Det där med att tålamodet tryter känner jag så väl igen. I do not blame you the least. Speciellt inte om du fått så många påhälsningar av samma. Är de tröga liksom??? Du vill inte ha deras skit. Äh känn inte samvetsskval över sådant, du gör helt rätt.

Suzesan said...

Men ehhha Annika. Tålamod med trögfattade säljare behöver man inte ha.
Jag visar vikhädan- tecknet(korslagda pekfingrar haha). Åt dem vid köpcentrat för de drar nästan i kläderna typ nästan och ger sig inte och tjatar så man får "hål i huvudet." Om man handlar där varje dag. Hur kul är det. De är på samma ställe. Poff!

Åhh jag blir galen speciellt på Tele2.
För jag har provat allt. Låtsas inte om dem, gör mig osynlig. ler vänlig,.. men nej tack och svära åt dem och annat. Men de fattar inte. Det enda de tänker är att han ett kontrakt. Att sälja.

Bra gjort av K att inte bjuda killarna för det blir bättre tror jag. Nästa år kommer hon fnittra och så där åt samma men det är nästa år det. Haha.
Nu ska jag dansa soldans och tänka på att dela med mig av solen vi har. Klarblå himmel och varmt men väldigt blåsigt. kastvindar.

Du jag tycker det är så skönt att bo här. Dit vill alla på midsommar och de håller på att korka igen alla vägar nu sa de nyss. De som ska ut till alla kuster. STAU (som det är i Tyskland när trafiken står stilla STAU)överallt. Två olyckor redan på motorvägen utanför mitt. Jag hoppas hoppas inga mer ska omkomma eller skada sig.

Jag gillar att fira midsommar men stress näee icke. Men jag bor bara ett stenkast från allt. BRA!

Åhh jag har aldrig ALDRIG haft nåt tålamod med nåt. Så det har inte bara med åldern att göra.
Jag får kli inne i kroppen om jag MÅSTE HA TÅLMOD;)Som om jag vill skaka av mig ordet.

Sen tror jag att man väljer på ett annat sätt när man blir äldre.

Men jag kanske blir en sån där tant på nitto jag med. Sån som du beskrev:)

Ha en bra dag.

Kram
Susanne

Anonymous said...

Åh, vad härligt med sommarlov!! Det blir ju sommarlov för er båda när ni kan sova lite längre på morgnarna...
Jag håller tummarna att det blir fint väder imorgon så tjejerna får en kul fest! 12-14-års åldern är känslig, vissa tjejer blir killintresserade tidigare än andra.. Jag var nog ganska sen med killintresset - eller så var det killarnas brist på intresse, ha ha!
Tur att vi slipper dörrförsäljare här och eftersom vi inte har fast telefon så slipper vi även telefonförsäljare! Jag kunde bli helt vansinnig på dem när jag bodde i Bryssel - så klart att man inte har tålamod med försäljare! Kanske man får mindre tålamod som äldre eftersom man har mindre tid - tiden går fortare och förnyas ju inte... ;-)
Stor kram!

veronika said...

Vi verkar lika , Annika! Instämmer i nästan allt du skrev idag.
Kalas, ja det är skönt då dete är över. Är ingen bra Mamma där, tyvärr.
Jo, pulsen stiger mer och mer med åren, fast jag försöker lugna ner mig.:)
Snart får vi Sverige besök i tre veckor..ska bli både kul och jobbigt. Familjen har två små barn...under 5 år..
Trevlig Midsommar! Här har vi haft väder som en Svensk bra sommar, ligger på runt 20 grader i stället för närmare 40. Ska inte klaga, men det vanliga vädret är det inte .
Hoppas K får strålande badväder i morgon!

Humlan said...

Här sitter jag i ett gråkallt Stockholm. Regndropparna rinner på fönstret och min näsa rinner lika mycket och jag nyser och hostar... så mitt firande blir uppkrupen här med en kopp te och en bok eller stickning.

Jag hoppas att ni får riktigt fint väder till Karolinas party!

Anna, Fair and True said...

07:20 är tidigt alltså! Trodde det var först i high school de började så tidigt!

Ellis said...

Här i vår familj stressas det inte det minsta för midsommar. Jag begriper mig inte på hela grejen helt enkelt. Snacka om att ladda för besvikelser... Och priset på alla "måsten" går upp till det dubbla just den här veckan.

Nej, hos oss blir det Ledig Dag, bara. Det räcker fint!
Kanske blir det lite matjessill, men ingen färskpotatis - kön var alldeles för lång (och folket i den betedde sig värre än på mellandagsrean...). Inga jordgubbar heller. Men kanske rabarberpaj, om jag orkar... :)

Emmama said...

GRATTIS till Karolina, hoppas det blir riktigt lyckat imorgon! :) Jag kommer helt klart sakna en midsommarfest men ska på en variant i helgen så jag får min dos.

Jag skrattade högt åt att du kommer bita personalen på hemmet när du blir äldre, haha! :D

Kram!

bettankax said...

Kan bara bekräfta och hålla med! Tålamod = noll när det gäller försäljare. Mina absolut sämsta sidor visar sig. Jag blir synnerligen otrevlig, arrogant och mycket avvisande. Oftast svarar jag inte men ibland går det inte att undvika.
Hoppas solen skiner över Karolinas fest. Här är det växlande molnighet, ganska kallt och det blåser som bara den.

Annika said...

Marianne:
Ja, vi får hoppas på vackert väder ikväll. Igår var det si pch så med vädret. Men Karolina kom till poolen framåt em när åskan lagt sig till ro, och solen tittade fram.
Jag vet inte om hon egentligen är ngt mattelöfte. Hon tycker inte om ämnet, och ja...Som sagt, vi var förvånade över att hon fick utmärkelsen i just matte...Vi trodde det skulle bli i historia, alla gånger.

Jaha, så det blir bara sämre med tålamodet dp, förstår jag...ICK!!
TACK för solen, det är den vi behöver och absolut inget mer regn och ingen mer åska...

KRAMAR!!!

Elisabeth:
Helt rätt tänkt av karolina, det tycker jag med!!
Det blir nog roligare så. NU får vi hoppas att vädergudarna står på vår sida ikväll...

Midsommar ja...
GOSH så najs att slippa.
Men dom där svara rapporterna skulle man gott kunna vara utan. Trafikdöd o misshandel...skrämmande.


Saltis:
Ja, det trodde jag också att det skulle göra...tålamodet..öka...men det gör det inte.
Jag tror nog att du har rätt, man får säkert mer tålamod med familjen och vänner när man blir äldre, kanske...
Hoppas det.
Men just dessa småsaker som säljare och vissa kassörskor mfl har jag numera noll tålamod med...
Blir riktigt astrött på dem istället...Ack ja!!
Midsommar is not my thing, och detta år slipper jag det helt och hållet, tihi!!
Hoppas det gick bra hos tandis!!
KRAM!!

Annika said...

MALOU:
HEJ, det där låter BRA!! SÅ vill jag också ha det.
Skicka över lite Malou-stil hit så tar jag den sä gärna!!

Leopardia:
Så sant...
men jag vet inte om jag är redo att känna av just det åldersteckent ännu...fast what the heck?? Varför inte.
Det är ganska skönt att känna hur bitchen i en vaknar ibland ;-)

Desiree:
DU är en sanna midsommarälskare, precis som min kompis Malin. Ni gillar bägge midsommar mer än julen.
Det tycker jag är fint, önskar att jag kunde ha hälften av ert tänk.
Hoppas att du och C får det supermojj ikväll, att alambamakvällen ska vara åskfri och lagom varm.
OCH sista dagen på jobbet!!
Yippey!!!
Underbart!!!
Ja, jag hoppas att Karolinas party blir BRA ikväll, inga hemska åskväder, TACK!!!
Tålamod med säljare har jag icke. Verizon måste vara otroligt tröga i hjärnan. Bara för allt spring kommer jag aldrig att välja dom framför comcast, och comcast är inte precis bäst i värlen...
NJUT av midsommaren!!!
NJUT!!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Suz:
Nej, det behöver man inte. Du ska höra Peter med säljare, han är tålamodet själv, lyssnar och säger sen artigt att vi inget ska ha...Jag är så precis tvärtom, snäser och slänger igen dörren, eller luren...
SÅ olika...
Vik hädan teckent var kul!! HAHA!!

Dansa soldansen, Suz! Men ngn värmen behöver vi inte, bara sol och blp himmel!! Det är varmt nog iallafall...
HOPPAS att det går vägen ikväll.

OCH ni har midsommar, och du bor mitt i "paradiset". Hoppas att allt går bra ön så länge, och ännu mer så framåt natten.
NJUT nu!!
Hoppas att ni har det så fint det bara går!

KRAM!!!

Petchie:
Ja, nu är det LOV!!
Underbart!
Jag gick upp lite senare än vanligt idag, skönt!! OCh sitter fortfarande i nattlinnet, ännu bättre :-)
Jag hoppas innerligt att vädret ikväll ska bli bra. NU är det strålande vackert...måtte det hålla i sig!
Jag var också så sen med mitt killinttresse, och K verkar gå i mina fotsteg, haha!!
Det tycker jag är BRA!!
Japp, jag tror nog att du har rätt i det su skriver, jag brukar säga till säljarna "DON't waste MY time" för precis så är det ju.
SKÖNT att ni slipper en massa jobbiga påringningar...
KRAM!!!

Veronika:
tihi, kul att vi är så lika idag :-)
Japp, detta med kalas är liksom ett måste, och man är glad då det är över...alltid.
Jag försöker också lugna ner mig...
Ni får ett långt sverigebesök, jag kan förstå att ditt tålamod säkert kommer att prövas då :-)
Men vi ska hoppas att det bara ska bli roligt!!
Ni har det kallare än vanligt alltså..ngt är helt kajko med vädret i dessa tider...
Ha en fin midsommarafton!!
KRAM!!

Annika said...

Humlan:
Jag hoppas att du känner dig lite bättre idag...
INTE kul att vara förlyld, fast te i soffhörnet låter lite mysigt...
KRAM!!

Anna FT:
Jag vet, det är så ruskigt tidigt. I elementary school började K 9:15, nu 7:20. NÄSTA år i åttan kommer hon att börja 8! BRA!
OCh sen i 9:an börjar hon HS, och då börjar de 7:10.
Galet sjukt!!


Ellis:
HEJ och välkommen till min blogg!!
SKÖÖÖÖN inställning du har!! HELT rätt också!
Gillar din vinkel på detta starkt!
Det verkar helt sjukt galet i butikerna i sverige innan midsommar.
UNDERBART att du skippar alla måsten!
Ska titta in till dig!!
Välkommen tillbaka!!!

Annika said...

Emma:
TACKAR!
Ja, vi ska hoppas att festen ikväll itne ska regna bort.
Och du får lite midsommar sen i helgen. Hoppas det blir kul.
HAHA, jag blir nog en ganska bitchig äldre tant, haha!!
Ha en fin helg!!
KRAM!!

Bettankax:
HA, då är vi precis LIKADANA!! jag blir så otrevligt att jag nästan får gåshud själv.
Orkar inte med dem!!
HOPPAS att ni får en hyfsad midsommar!!!
Jag önskar er så en dag med hyfsad värme och SOL!!!

Anna, Fair and True said...

Det är ju så komiskt med de exakta tiderna också! 07:10 eller 07:20. Men de har väl med skolbussen att göra antar jag. Många som ska hämtas och lämnas av och det måste funka.

Anna, Fair and True said...

kl 9 är ju också en exakt tid förstås men jag menar att 07:10 inte är en jämn siffra