Wednesday, May 13, 2009

Vad heter blomman??

Morning, glories!!!

”Kommer du ihåg, kommer du ihåg den känslan du hade i maj”Hur många av er minns den låten med Monica Törnell?
Jag hörde den på ett av dem radioprogram jag lyssnar på över sr.se och jag blev SÅ glad!! Jag gillar verkligen den låten!
OCH det var så länge sen jag hörde den!
Jo, jag har försökt hitta den på youtube men där finns den ICKE!!
Sen kan jag, ÅTERIGEN, inte låta bli att bli förbannad på iTunes. VARFÖR i hela fridens namn kan man inte beställa låtar över hela världen där?
Jag menar, vi betalar ju ALLA med kort! SÅ, Apple, eller vem det nu är---ÖPPNA iTunes över hela världen. Håll oss inte fångna till ett enda land.
Needless to say hade jag laddat ner ”Kommer du ihåg...” om jag hade kunnat...

Igår var det som en svensk sommardag här. Totalt klart väder, lite småhurvigt, runt 19 grader och lätt blåst. Men ACK så vackert det var!
Det var en perfekt dag för en PW!!
Och jag njöt så!
Tyvärr kom jag på för sent att jag faktiskt har en kamera på min nya lur, om jag hade kommit på det hade jag absolut plåtat lite under min PW. Fast, å andra sidan är det säkert ingen vidare kvalitet på bilderna. Jag vet inte hur många megapixels det är, så...
Anyway, I’ll try it out later.

När jag var på handelsträdgården nyligen så köpte jag denna magnifika blomma. OCH, jag vet inte vad det är för sort???
Någon av er KUNNIGA läsare som vet vad detta är?? Är det en Vit Oleander?
Doftar gör den som den finaste parfym.
Please let me know!!





Tisdagkvällar är stora TV-kvällar för oss. Vi har American Idol som vi följer + att vi ser den excellenta serien ”The Biggest Loser”.
Loser är förmodligen det mest inspirerande man kan se på burken. Dessa människor som har gått ner SÅ mycket i vikt med hjälp av sina tränare och RÄTT kost. WOW!!
Igår var det FINAL!!!



Här är Helen, vinnaren! Vilken viktnedgång, vilken glädje!!
Pic från nbc.com


I American Idol har vi Adam Lambert som är som den starkast lysande superstar! Jag tror att han vinner. OCH, han är en värdig vinnare...Star quality, RÖST och karisma!!!
Men mitt hjärta klappar mest för Danny Gokey, killen med sammetsrösten och de SNÄLLA ögonen...


Min dotter har böjat blogga!
Titta gärna in på Karolinas blogg!



Härlig majkväll...

Idag ska jag faktiskt åka upp och äta en skön frulle på Barnes and Noble. Ah, en latte och en kaka av ngt slag (jodå, ibland unnar jag mig det).
OCH sen ska jag plocka ihop ett ”care package” till min släkting och skicka till henne. Hon ÄLSKAR , bland mycket annat, amerikanska glossiga magasin, böcker och filmer...Så jag ska handla lite åt henne, och det ska bli ett SANT nöje!!

Önskar mina läsare en BRA onsdag, och jag hoppas att ni kan hjälpa mig att klura ut vad min vackra blomma är för sort!!

36 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Är lite osäker, men jag tror det är em kamelia. Problemet är att den i Sveige blommar inomhus på vårvintern. Har däför svårt att avgöra rimligheten i blomning nu. Men både blad och blomma får mig att ändå tro det.

Annika said...

Simone:
Vet du, jag TROR att du har rätt!! TACK!!
När du skriver det inser jag att det är säkerligen JUST det det är!
Med den mest LJUVLIGA doft...
Tack Simone!!

Taina said...

Huomenta, huomenta!

Blomman är urtjusig och jag kan nästan känna doften via cyber. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med sorten för du vet, jag kan inte mycket om växtriket.
Adam var outstanding igår! Tyckte juryn var pinsamt jobbig dock. Paula och Simon är som små barnungar!
Men Biggest Looser, vilka kämpar! Sååååååå duktiga de har varit. Inte startat från typ 90 kg utan betydligt mer än så.
Kikade in på Karolinas blogg. Vad duktig hon är! Den där leken ska jag introducera här hemma och den blir säkert jättepoppis för Minstingen ÄLSKAR småkryp.
Ikväll blir det en rysare...who goes, who stays???
Halauksia!!!!

SweFlo said...

Den ser precis ut som grannes Gardenia, väldigt lik en Camellia. Jag frågade grannen och hon sa att Gardenia har en väldigt stark doft jämfört med Camellia. Doftade underbart!

Miss Marie said...

Jag skulle nog också gissa på kamelia, eller gardenia! :)

Visst är det irriterande med i-tunes som begränsar oss köpare! Blir så himla trött på dessa skivbolag som inte hinner med tekniken, inte undra på att folk laddar ner olagligt när det är enda sättet man kan göra det på?!?! Grymt irriterande.

Annika said...

Huomenta Taina!!

Jag tror att jg fått svaret av Simone; det är förmodligen en Kamelia. Alltså, doften är som parfym!
Underbar!!
Adam är en stjärna!! OJ vad BRA han är. Han måste väl ändå vinna??? Kris "ser" jag inte ens. Vet inte om han är bra, eller dålig. han syns inte...
Och Loser...
Här snackar vi ca 150 pannor, som nu är 60!! Vilka kämpar!!
Jag älskar Loser!!
HIHI, jag såg att du varit inne påK-bloggen, och att du kommenterat!! VAD gulligt av dig!!!
Och igen!!
Ikväll ja....på IDOL!!
HOPPAS att det blir Adam och Danny!! Måtte det bli dem!!
OCH Taina, vilka superfånar Simon och Paula är...Speciellt Paula, I guess. Man tror att dom är kära nästan. Paula ska alltid hålla på att slå på Simon, och bjäbba emot honom så att han inte får tala till punkt.
SUCK!!!
HALAUKSIA!!

Annika said...

Sweflo:
TACK!!!
Kan det vara en gardenia alltså???
Den doftar alltså mer än kamelian?
Denna doftar så ljuvligt att det knappt är sant. SÅ det är nog en gardenia...
TACK Sweflo!!!

Marie:
Ja, det kan nog vara en gardenia, faktiskt. Doften är som en dröm!

ITunes är helt idiotiska. Man kan gå in i andra länders iTune stores men man kan inte köpa...What's the point.
Blir så trött på dem. Detta borde de lätt kunna ändra på...

Anonymous said...

God morgon! Juryn på AI är verkligen "out of control". FOX måste gripa in! Det är ju pinsamt att se detta beteende från vuxna människor. Ja om inte Adam Lambert vinner så är det skandal på torra land. Men visst gillar vi Danny Gokey mycket också...

Kollar inte alls på biggest loser. Jag borde nog ha gjort det för jag gillar ideen med showen.

SB

Marianne said...

Alltså, Simone brukar ju ha rätt och hon är kunnig när det gäller växter, men i det här fallet tror jag mer på SweFlo. Gardenia tror jag. Å andra sidan är mina växtkunskaper inte någonting att skryta med ...

Wow! Är det samma tjej på de två bilderna! Fantastiskt och vad roligt för henne. Hon har ett så fint ansikte, hon ser rar ut.

Har Karolina börjat blogga! Vad skoj! Men får vi gamlingar verkligen kika där? Haha, man kan ju kika utan att avslöja för hennes kompisar att man är en gamling : ) Hon är så duktig! Jag ska genast tjuvtitta!

Så glad din släkting kommer att bli för paketet! Jag tänkte faktiskt på henne i förmiddags, och undrar så hur det är med henne. Jag hoppas innerligt att hon är bättre och att hon blir helt frisk snart!

Ha en jätteskön onsdag du också!
KRAMAR!

Saltistjejen said...

Coooooolt att Karolina borjat blogga!!!!!! :-) Ska definitvt kika in pa hennes blogg senare.
Ang blomman sa sorry Annika, men jag har noll clue. Ser lite ut som en ros tycker jag, haha. SA bra ar mina tradgardskunskaper...
Ang Apple och itunes ar det nog dessvarre inte Apples fel. Jag har ocksa klagat over detta till M men han sa att det faktiskt beror pa skivbolag och andra regleringar i de olika landerna eller typ EU, USA Asien... etc som inte vill ha en helt fri marknad. Typ olika lander har olika skatter pa varorna etc etc etc... Sa det ar regleringar pa hogre niva som styr detta. Men visst ar det urknasigt!
Jag forstokte aven skopa film pa svenska CDON.com men dar fick man inte handla om man inte ahde en svensk adress! Ar inte det helt rubbat???? Jag kan forsta om de inte vill eler kan sanda saker utomlands, eller om de gor det men mot en hogre kostnad. MEN att inte alls fa handla for att man iten ar skriven i Sverige var bara sa knasigt. Som tur var har jag snalla vanner i Sverige som kopte filmerna at mig oich nu ska de komma med personlig leverans nar min van kommer hit! Jippie!!:-)
Kram fran soligt NYC! Sitter just nu pa nya labbet och har utsikt over vart hus samt Chrystler Building. Lite coolt! :-)
Kram igen!

Elisabeth said...

Även jag tror att det är bland annat skivbolagen som sätter käppar i hjulet för att det ska gå att köpa ALL musik i alla länder på exempelvis iTunes. Väldigt irriterande faktiskt, för man betalar ju faktiskt för det! Det är väl en sak att gratistjänster (à la Spotify) har vissa begränsningar (även om det stör mig även med Spotify!!!), men när man betalar för det borde det väl gå att köpa "allt överallt".

Anonymous said...

Problemet med iTunes är som många andra internetaffärer - att det beror på var ens kreditkort kommer ifrån. Vet inte hur det är nu men innan kunde man inte köpa SJ-biljetter om man inte hade ett SVENSKT betal/kreditkort! Och O kunde inte köpa sin dator på Dells hemsida med amerikanska priser utan blev hänvisad till den "sydamerikanska" versionen där priserna var mycket högre!! Totalt absurdt eftersom PR faktiskt ändå tillhör USA och använder amerikanska dollar - till slut beställde och betalade hans amerikanska kollega datorn och skickade den till PR!! Tur att MyPublisher inte har sådana regler och att jag kan betala med mitt belgiska visakort och få böckerna skickade till PR... och priserna samma som på amerikanska fastlandet.
Jag fikade på Borders igår, åt en liten Ghiradelli-chokladbit, en aningen godare än Hersey's men ändå inte europeisk chokladstandard, och läste Elle Decoration (UK Edition, så mycket roligare än den amerikanska upplagan) - mysigt!
Stora kramar från PR där det ÖSER ner - har ösregnat varje dag i över en vecka nu :-(

Millan said...

Jag har absolut ingen aning om vad blomman heter. Ar fullstandigt vardelos pa namn rent generellt och sarskilt da pa blomnamn ;-). Men vacker ar den!

Vad kul att Karolina har borjat blogga. Maste jag helt klart kika pa!

Josses vilken skillnad pa tjejen i Biggest Looser. Helt otroligt!! Jag ar makta imponerad. kram

Tankevågor said...

WOOOOW Har Karolina börjat blogga! Vad kul det var väl inte en dag för tidigt. :-))

Blomman ÄR en Kamelia!! Det vet jag därför att jag hade såna i håret när A och jag gifte mig i sjömanskyrkan i Pireus. :-))

Är därför en alldeles speciell blomma för mig såklart....

KRAM

Tankevågor said...

Ha ha ,.....gifte OSS ska det såklart stå...

Inger said...

Hej Annika,
Kamelia eller Gardenia, det är frågan. Är nästan helt säker på att det är en Gardenia. Underbar doft!
Ska nu kolla dotterns blogg, kul
att även hon börjar blogga.
Ha det bra hälsningar!

Fritt ur hjärtat said...

Jag tog ju inte precis gift på Kamelia. Gardenia har jag aldrig sett vad jag vet,Kameliorna jag sett doftar, men svagt. Håller på Gardenia och lärde mig något. De är verkligen oerhört lika, skulle vilja klämma och känna på bladen för det måste ju vara någon mer skillnad än doft...eller??

Moster Mjölgumpa said...

Helt klart är det en gardenia! Min absoluta favoritkrukväxt. Kan tyvärr vara lite svåra eftersom de skyr både torka och kalk, och det är det gott om hemma hos mig;-)

Kamelians kronblad är väl mycket skirare.

thebromanders said...

Blommor är tyvärr inte mitt område... men VACKER är den!! Jag älskar vita blommor!
Vi såg också på Biggest Loser finalen i går. Har egentligen inte följt serien, men fastnade för några veckor sen. Helt fantastiskt är det! Håller verkligen med! Vilken bragd! Jag kände allra mest för killen! 18 år!! Vilken chans till en helt ny framtid! Han är ju så söt, med det där gulliga leendet!! Ja, det där programmet har ju verkligen hjälpt så många människor, som annars antagligen inte skulle ha lyckats!
Och oj! Vad spännande det blir med American idol finalen ikväll!! Jag håller ju på Adam, men är ärligt lite nervös för honom... han har ju varit i bottengruppen... och jag tror att det ligger lite i det som Simon sa - man kan inte bara utgå från att han går till final, utan man måste rösta! Och jag tror att Chris har många tjejfans som röstar på honom för att de tycker att han är gullig. Danny hade sin bästa kväll igår tycker jag. "you are so beautiful" - åååååh!!!! Han är supermysig den killen. Äsch, det spelar ingen roll om det är Danny eller Adam som vinner, de är båda vinnare i mina ögon!! Men jag blir RIKTIGT besviken om Chris går till final istället för Adam. Skandal!!

Anonymous said...

Vilken fin blomma Annika.
Jag älskar vita blommor. Ska försöka få tag på någon fin när vi flyttar till huset så man kan plantera lite liv i trädgårn.
Men bilden på verandan med solen mellan träden tycker jag är en klockren bild av en sommarkväll. Den där känslan man får i kroppen när ljuset är på väg ner. Det är nått speciellt.

Den där låten med Monica Törnell har jag nog inte hört tror jag.
Ska kolla om jag kan hitta den på nätet och lyssna.

KRAM!

Tankevågor said...

Men jag får fnatt! Måste in här igen och skriva....de som skriver att det var en Gardenia har rätt! Jag kollade nu vad det var jag hade i håret och det var ju Gardenior. :-)
Jag tog fel på namnet här i farten.
Gardenia ska det vara....

Jag har några pressade från just den där dagen och länge, mycket länge kunde man känna en svag doft från dem. :-)
De doftar ljuvligt!'
Kram

Lena said...

Gardernia, säger jag (nästan)tvärsäkert.

Det här med musik är intressant, för någonstans tror jag att det är ett medfött behov hos människor. Numera laddar vi ner, förr sjöng man ensam eller tillsammans och det var en nog så viktig del av vardagen.

Anonymous said...

Psst...jag har mailat dig! :)

Desiree said...

Vilken underbar bild från din altan. Sååå vackert en sådan där klar kväll när solen håller på att sänka sig. Hur är nya stegräknaren? Kom du ihåg att ta med den på din PW? Superskoj att Karolina börjat blogga också. Jag ska absolut ta och kolla in hennes blogg. Låter som en riktigt bra idé och fin tanke att skicka ett sådant där Care-paket till din släkting. Det kommer säkerligen uppskattas mycket. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med namnet på blomman. Den ser väldigt vacker ut och om den dessutom doftar underbart så är ju det ett stort plus. Ha det skönt på bokhandeln.

bettankax said...

Jag är bombsäker på att det är en GARDENIA!
Nu ska jag kolla Karolinas blogg. :)

Annika said...

Susanna.
Jamen JA!!
Juryn beter sig som om de skulle gå i mellanstadiet!! PINSAMT. OCH, faktiskt oförskämt emot dem tävlande.
Adam ja! ja, om det inte blir han och Danny ikväll blir jag tokig!!!
Du får kolla Loser nästa säsong. Programmet är så BRA!!


Marianne:
Ja, jag är nog ganska så säker på att det är en gardenia. SÅ vacker är den och framförallt doftar den som en dröm!!!
Visst är det en fantastisk viktnedgång!
Programmet är så bra, och så inspirernade!!
TACK för att du kommenterade på karolinas blogg. Gulligt.
Vi får se hur ofta hon kommer att skriva där.
TACK, marianne...det är nog faktikst lite bättre med min släkting nu. Som tur är. Op blir säkerligen av.
KRAMAR!!

Saltis:
Nu ska du få ett webbtips av mig på ett ställe där du kan köpa dvdfilmer, böcker och cd skivor o lite annat från sverige. Det är Megastore.se.
Jag har beställt massor med filmer därigeom och det har gått snabbt och lätt...!!
Kolla!!!
Helt galet om det är såna reglerna är. Det är alls inte konstigt att folk laddar ner olagligt när det ksa vara så bökigt för ngt som är så lätt.
Blir faktikst nästan förbaskad.
NYC och Chrysler building...Härligt.
Sto´r kram!!

Annika said...

Elisabeth:
Det är verkligen så DUMT och urfånigt.
VI betalar ju för musiken.
USCH, inte konstigt att folk laddar ner olagligt. Inte alls.

Petchie:
KORKAT!!
Man blir ju förbannad. KORT som KORT, liksom.
Inte klokt det är med Os dator. Helt sjukt faktiskt.
GAAHH!!
TUR att MP funkar, tack och lov...Såg du att det kommit en ny version. Hoppas det inte blir bökigarem utan bara lättare.
Hihi, jag läste alla skaallertidningar. ALLA...Massor om Jon och hans "Kejt" du vet, hehehe!!
Sen läste jag lite digitalphoto och drack en latte och åt en classic coffee cake...Mmmm.....
Men att NI har sådant väder!! DET måste väl ändå vara HÖGST ovanligt.
KRAM!!

Millan:
Det är OK att du inte vet så mkt om blommor :-)
Visst är det otrolig skillnad på kvinnan som van Loser!!
SÅ häftigt!
Kolla gärna in karolinas blogg om du vill!
Kram!!

Annika said...

Londongirl:
NU vet jag att du skrv längre ner att det är en gardenia så vi står fast vid det! :-)
Ja, vilken blomma!!
Vilken doft!!
OJ vad jag hoppas att den ska trivas hos mig. Jag har den i kruka!
KLART att den har en speciellt plats i ditt hjärta.
Och ja, kul med K-bloggen :-)
KRAMAR!!!

Inger:
VI ska tro att det är en gardenia, men den är säkert nära släkt med kamelian.
Den är underbar!
TACK för att du kommenterade på min dotters blogg!!
:-)
Ha det så BRA!!

Simone:
Vi tror på gardenia. Skulle önska att jag kunde skicka den genom cybern till dig så att du fick lukta och känna.
Ska kolla upp lite mer om kamelior också.
Blommorna måste vara nära släkt.
TACK igen Simone!!!

Annika said...

Moster M:
TACK, tror på dig. Vet inget om varken gardenior eller kamelior. Jag har den i kruka. Den är ca 70 cm lång.
Doften är himmelsk!!

Mz Olsson:
Vita blommor ÄR så vackra!
Visst var det underbart att se 18 årige Mike igår, så smal och så söt!! Vilken KICK för honom. HELT otroligt!!
Loser är ett riktigt BRA program.
Ikväll ja...NU gäller det, Olsson!
Må det bli Adam och Danny!!
DET måste ju för fasiken bli så. Allt annat skulle vara sjukt FEL!!
Danny ja...killen med snälla ögon och en gudaöst!!
Tycker så mkt om honom. Heja Danny och Adam!!

JESS!!
TACK snälla Jess för att du skickade länken...
UNDERBART!!
VAD tyckte du själv??
TACK, vad kul att du gillade bilden. Igår var det ett sådant vackert ljus och det är det nu också, ser jag.
HUS för er!!
Så härligt!!
Stor kram och tack igen!!! Hoppas mitt mail kommit fram till dig!!


Panter:
Jag tror stenhårt på att det är en gardenia. NU får vi se hur den kommer att trivas. GULP!
Musik är viktigt!
OCh har alltid varit för oss människor. Mitt liv skulle vara fattigt utan musiken.

Desiree:
Jag förstod att du som är så lik mig vad gäller plåtandet skulle gilla den bilden :-)
Vi gillar ju ljus så mkt.
JA, jag har Petras stegräknare och jag tycker så mkt om den.
Den har jag på mig hela dagen. KUL!!
Hade en skön frulle idag...
KRAM!!

Annika said...

Bettankax:
VI tror på det!!
Ska googla om en stund också.
TACK för att du kommenterade hos K. GULLIGT!!

Suzesan said...

Gardenia!!!Ja alla har ju sagt det.Men jag ville också säga det;)

Jag tänkte först Kamelia men sen kom Gardenia i tänket. De påminner om varandra en aning. De luktar gudomligt gott.

Det är väl en sån som flickorna har på handleden när de går på The High school Prom i amerikanska filmer:)

Men det är så mycket krångel nu med musik, så nästan man börjar tappa glädje över att lyssna. Konstigt att ni inte kan köpa vad ni vill.

Skivbolagen gjorde först CD skivorna som jag ICKE gillar för att vi inte ska kunna kopiera och sen krånglar de bara till det för att vi ska tvingas att betala för allt överallt.
Knappt ens kunna lyssna. Det är ju bara nyligen som det är möjligt att föra över musiken på nåt annat. Tacka vet jag vinylen*fnissar*

Igår glömde jag att säga att jag tyckte det var ¨så snällt att ge dig en stegräknare. Coolt.

Jag har varit inne på Karolinas blogg SOM DU REDAN SÄKERT SETT och hälsat välkommen in i bloggvärlden.
Grymt Bra idé att börja blogga. Då tränar hon på att berätta och uttrycka sig och skriva. Nyttigt att ha med sig genom livet.
Kram
Susanne

Lena said...

Hej,
Jag hittade ett tidigare inlägg du hade skrivit kring vad som är typiskt svenskt och skrattade åt era fika-kommentarer. Tänkte berätta att jag håller på att skriva en blogg just om det typiskt svenska, som det vore roligt med lite amerikanska synpunkter på!
Kolla in: typisktsvenskt.wordpress.com
Hälsningar
Lena, numera i Sundbyberg

Anonymous said...

Blomsterhandlar-/trädgårdsmästardottern säger gardenia!!

Annika said...

Suz:
Gardenia it is!
Detär nog ganska fastslaget nu! Men visst liknar den kamelia. jag ahr suttit och kollat på nätet och jämfört.
DU har nog rätt, visst kan det vara gardenior som HS flickorna har på sin prom. VET inte vad dom brukar ha, ros? gardenia? kamelia? DU kanske har slagit huvudet på spiken. Jag måste börja fråga runt. DET är prom-season NU!!
Muiken på nätet ja, don't get me started...
OCH som du säger med CD skivor som man inte kan ladda ner. GAAHH!!!
Visst är det KUL att K börjat blogga.
TACK så jättemktr för att du kommenterade. I em ska hon få svara på kommentarerna också...
Jag ska strax ut med min stegräknare :-)
STOR kram till dig!!!


Lena:
Välkommen hit!
Ja, det är kul det där med det som är typiskt för resp.länder.
SKA absolut kolla in din blogg!!
Välkommen tillbaks!

Anonym:
Ja, vi tror på gardenia nu!!
Absolut!
Tack för din kommentar!!

Saltistjejen said...

Å tack för tipset Annika!
Ska kika in där senare när jag vill ha svenska grejer!!!!
har de lösgodis också, haha! ;-)
KRAM!

Annika said...

Saltis:
JA!
Kolla!!
Lösgodis vore ju drömmen om dom hade :-)
KRAM!!