Monday, May 18, 2009

Två filmtips tex...

God måndagsmorgon på er alla!

Jag hoppas att helgen varit bra på alla sätt och vis, och att ingen av er är för besviken på resultatet i ESC.
Det är bara att beklaga att Malena inte placerade sig bättre, vilket är synd. Tycker dock det är mycket störande att läsa hur tidningar, och framförallt I kommentarer till artiklar, skriver ner henne nu. Snacka om att ena dagen vara guld, och nästa ingenting.
What’s the big deal?
Det är ju bara en schlagerfestival!!
Själv tittade jag inte. Det är inte samma sak att sitta här och titta klockan 15 på eftermiddagen över datorn som att sitta i Sverige. Det känns inte helt lockande, faktiskt. Nej, ESC ska ses på plats, i Europa.

Lördagen var het och fuktig!
Söndagen var kall och rå.
ICK, snacka om skillnad i temp dessa två dagar.

Kan berätta om två riktigt bra filmer som vi sett denna helg. Den första filmen var ”The Wrestler” med oscarsnominerade Mickey Rourke. Absolut, en riktigt bra och ärlig och totalt oglamorös film. Jag förstår så väl att Rourke blev nominerad då jag tycker att han gör ett mästerporträtt av en fd framstående brottare som numera försörjer sig som professionell brottare i små avkrokar till hålor, och ibland på pay-per-view kanaler på rv.
Ett superporträtt!
DEN filmen ska ni se! Marissa Tomei är jättebra i rollen som strippa likaså.


Wrestler


Den andra filmen vi såg var ”Rachel getting married”. Anne Hathaway spelar Kimmie som kommer hem från rehab en helg för att vara med när hennes syster gifter sig. Filmen är ett porträtt av en dysfunktionell familj. Visst, även här förstår jag ATT huvudrollsinnehavaren Oscarnominerats (Anne Hathaway). En riktigt BRA film! Rekommenderas VARMT!!


Rachel

Karolina kom hem från Williamsburg tre timmar tidigare än beräknat. Deras resa hade kortats ner på grund av våldsamma åskväder. Det var bara för dem att ta sitt pick och pack och hoppa på bussarna hem till norra Virginia igen.
Nöjd och glad var hon vid hemkomsten. OCH trött!!

En god middag åts hos Peters syster och hennes familj i lördags. Vi kunde inte sitta ute därför att det vrålåskade då också, och ösregnade—förstås!
Men det var trevligt ändå.

Hoppas att ni alla har haft en bra helg!
Vad har ni gjort?
Önskar alla en trevlig måndag!

27 comments:

Lena said...

Usch för åska! Jag tycker allt det är otäckt. Här regnar det också, men mer stillsamt; 6 mm sedan någon gång i natt.

ESC är kul om man tar det för vad det är, underhållning. Fattar inte att det går att skriva spaltmeter om detta.

Tack för filmtipsen. Jag längtar verkligen efter en bra film.

Annika said...

Panter:
Åska är otäckt, och här bli den SÅ dramatiskt också. Som allt ännat är åskan större än därhemma också :-)
ESC är kul, men det skrivs lite väääl mkt om den överallt både före, under och efter!
Åh. Panter, dessa filmer kommer inte att göra dig besviken. jag lovar!!

Humlan said...

Jag blir på så gott humör när det åskar. Jag vet, jag är knäpp! ;-)
(Och jag ska vara inne i ett hus med åskledare, jag vill inte vara rädd för vad nedslagen ska ställa till med!)

Visst var det tråkigt att det inte gick bättre för Malena i ESC, men jag tyckte bättre om hennes uppträdande i Globen. Jag tycker hon är en fantastisk sångerska och artist och har gillat henne i många år. Turligt nog så tror jag att hon tog denna tävling som ett roligt mellanspel och låter sig inte nedslås av de få poängen.

Här regnar det just nu, men det blir nog ingen åska.
Kram

Mie said...

SÅ våldsamt regn har vi inte här men grått o vått är det. Fast vad gör det, helgen var jättefin!
Jag förstår inte riktigt grejen med melodifestivalen, alltså hur man kan ta det så på allvar? Malena gjorde bra ifrån sig o sen är det ju bara att beklaga att inte andra länder tyckte bättre om låten. Men hon behöver absolut inte skämmas!
Ha det så bra o kramar från ett grått Skövde!

Taina said...

Huomenta, huomenta ystäväni!
Fy för vädret, säger jag också. Fredag och lördag var riktigt fina och behagliga dagar och så söndagen blev ju knallkall! Det blev en tur till IKEA och DET är ju inte helt fel.
Hann Karolina med tivolit i alla fall? Och jag kan tänka mig att hon var trött, eftersom de for så tidigt.
Dessa filmer, såg du dem på bio? Tack för tipset. Få se när jag kommer iväg på bio här. Har inte hunnit än...annars så kan jag ju alltid använda Demand OCH det är ju bra!
Nu ska jag beställa en ny mobil. Tappade bort min i lördags. Nykter. Och det var min arbetstelefon. Gulp! Det blir en Black Berry för det är vad vi får köpa utan extra kostnad. Kanske det blir en Bold denna gång. Hade Curve tidigare.
Vi åker till Washington nu på fredag ;)
Skickar dig min (eller makens telnr) via mail.
Halauksia minulta sinulle!

Marianne said...

Så synd att resan blev avbruten av oväder! Men eftersom Karolina var nöjd så var det tydligen en bra resa i alla fall, och det var ju det viktigaste. Jag undrar som Taina, hann de med tivolit?

Vi såg halva Mellon, sedan orkade vi inte mer. Vi är ju en timme före Sverige, så för oss började det inte förrän 22 och slutade 01, dessutom arbetsdag efter. Roligast tycker jag det är med Arash som ju tydligen är jättestor i världen men hittills helt okänd i Sverige. Läste i någon artikel att han på frågan "Vad är det för skillnad att spela i Stockholm och på mindre orter?" hade svarat "Stockholm är en av de mindre orter jag har spelat i." Haha, det tycker jag var roligt!

Ha en skön måndag!
KRAMAR!

Annika said...

Humlan:
Det kan vara mysigt bara man är på ett säkert ställe. Håller med. Men då ska man vara inomhus och man ska vara helt säker :-)
Nä, Malena behöver itne skämmas! Inte alls. HOn är cool! OCH hon har glimten i ögat, och detta är inte hennes grej.
Tycker om låten gör jag! OCH jag hittade den på amerikanska itunes så jag laddade ner den, såklart!
Sol här, men inte varmt.
Kram!

Mie:
Just nu soligt här, men det ska inte bli varmare än 18 grader idag.
Nej, det spelar ingen roll om Malena inte placerade sig så högt.
Hon behöver ICKE skämmas!!
Kramar!

Taina:
Huomenta, huomenta ystäväni!
Japp, attans vad kallt det är just nu, bara 10 grader. hutter.
Snacka om skillnad i tempen lö-sö!!
Karolina var kvar på tivolit till 18 tiden, då for dom hem. Det räckte nog så bra ändå.
Filmerna finns på DVD, det är så vi såg dem denna helg.
Superbra filmer, och om jag itne somnar så är de nog extrabra, hehe!!
Kul med ny blackberry!
Och ni kommer hit. Hoppas att jag kan komma in till DC, vågar inte lova ngt då vi har både loppis och sen ska vi troligen åka ngnstans. Men vi får se!!!
OM inte denna ggn så nästa ggn!!
KRAM!!!

Annika said...

Marianne:
Jodå, dom små liven fick nog sin beskärda del av nöjesparken 12-18. Det räckte nog så bra att åka hem 18 istället för 21.

HAHA, skön kommentar av Arash, hahaha!!
kan inte låta bli att grava!
Jo, bland storstäder är sthlm en småstad. Så är det ju.
Måste lyssna på låtarna lite. tror jag. jag kan ju bara sveriges, som jag fatkiskt laddade ner från itunes här i uS. Itunes hade en hel del Malena Ernamn, vilket inte är oväntat eftersom hon är en sådan stor operasångerska!

Kramar!!!

Elisabeth said...

Jag undviker så gott som alltid att läsa kommentarerna som finns under artiklar om ESC/Melodifestivalen (eller om det mesta faktiskt - för de får mig nästan alltid bara på dåligt humör över folks okunskap), men det har ändå inte undgått mig att vissa ägnar sig åt att skriva ner henne. Antagligen är det de som inte ville att hon skulle kunna svenska uttagningen, och som nu är skadeglada över att "det gick som de trodde att det skulle gå". Fast ändå tycker jag att det är ovanligt sansad rapportering i år. Värst var det nog 2007, när The Ark var med - de blev verkligen slaktade i media efter sin dåliga placering.

Sedan måste jag lägga mig i och påpeka att Arash inte är helt okänd i Sverige. ;) Till och med JAG (som inte är speciellt insatt i musikvärlden) visste vem han var även innan ESC!

Annika said...

Elisabeth:
Kommentarerna är verkligen vidriga. Verkligen, det är skadeglädjen som lyser igenom.
Malena kan hålla huvudet högt!
The Ark ja...DEN låten gillade inte jag..USCH vad jag tyckte/tycker den är dålig. Men för den sakens skull behöver ju ingen "slakta" gruppen.

Arash är ny för mig, men inte för dig alltså. KUL!
Gillade hans Sthlmskommentar, hehe!!

Miss Marie said...

Läskigt med åska och regn! Hoppas vädret är bättre nu iallafall.

Inte besviken över ESC, men däremot att Sverige skickade Malena. Tycker fortfarande att den låten är kass! :)

Mia said...

Oj det måste vara riktigt åskväder om de avbryter resan. Men bra att hon var nöjd ändå! tack för filmtipsen. Vi brukar ta igen vårt filmtittande på sommarens regninga dagar eftersom det bara går repriser på TV då. En sommar plöjde vi igenom Michael Palins "jorden runt på 80 dagar". Kanonbra serie om man tycker om honom och reseprogram. Kram!

thebromanders said...

Kul med lite filmtips! Har inte sett nån av dem där...
Här hade vi riktig högsommar i helgen, över 30 grader! Vi var iväg o skulle spela lite tennis på söndan, men det var nästan i svettigaste laget...

Znogge said...

För min del var det helt ok att Norge vann. Jag är ingen operafantast men tycker ändå att Malena är en skicklig artist!

Millan said...

Varen ar skum med sadana vadersvangningar!!! Har svanger det ungefar en gang i halvtimmen. Regn, sol och blast omvartannat. Inget kul!
Later som en trevlig helg for er! Vi kikade faktiskt pa ESC och jag tyckte helt klart ratt lat vann for en gang skull. Hade inte hort nagon av latarna innan (inkl sveriges) sa kan inte saga att jag blev sa imponerad av sveriges bidrag. Daremot var england otippat bra vilket ar hogst ovanligt! De brukar alltid ligga i botten men i ar kom de pa femteplats. Skoj!
Kul med filmtips ocksa!!
Vi hade besok fran sverige i helgen. Mamma. moster, kusinen och kusinbarnet. Underbart... men alldeles for kort :-(.
kram!

Desiree said...

Låter som du har haft en bra och skön helg. Vi har haft riktigt pissväder här hela helgen, bläää inge kul. Speciellt igår regnade det hela dagen och var dessutom kallt. Usch jag gillar inte när det är dåligt väder under helgen. Kul att Karolina har haft det bra även om deras resa kortades ner pga av åskan. Någon melodifestival har jag inte kolla på det känns helt off här. Men jag såg att det inte gått något vidare för Sverige och att Norge vunnit. Ha en bra start på veckan. Nu skiner solen idag istället då man är på jobbet - Typsikt!

Petra said...

Jag är så förtjust i Norges Alexander Rybak att jag satt klistrad framför finalen. SÅ roligt att han vann!! Känns lite som att man själv tog hem vinsten bara för att man röstade på honom ;) Men Malena har ju en helt otrolig röst, helt osannolikt att någon kan sjunga så BRA! Synd bara att journalister är och förblir journalister.

Anne said...

Jag håller med dig, ESC ska man se i Europa. Här finns varken lusten eller den rätta känslan att bänka sig mitt på blanka dagen. Jag lyssnade dock efteråt på vinnarlåten (hittade den på youtube). Den var riktigt bra.
Jag tycker Malens låt är bra, rösten är ju helt underbar. Men jag gillade nog ändå det svenska bidraget Snälla Snälla med Ugglas-tjejen bättre. Ingen aning dock om den kunnat göra bättre ifrån sig i ESC.
Rachel getting married finns i min Netflixkö. Ser framemot att få den snart! Wrestler såg jag nyligen, oerhört bra skådisinsatser. Verkligen. Men jag blev lite besviken på filmen, jag tyckte inte den var så bra som jag trott att den skulle vara. När det handlar om film handlar det mycket om förväntningar tycker jag, åtminstone för mig.

Anonymous said...

Ja, nu är det dags att gå på bio igen märker jag. Det blev ju inte så i helgen trots att det var meningen som du vet :-)
Jag tyckte att Malena var värd en bra mkt bättre placering än hon fick, hon gjorde absolut inga som helst fel!
Jag är inte överförtjust i norges låt men killen som sjunger är ju charmig så det förslår!
Kramar från Anette

Petchie75 said...

Vad kul med filmtips - jag var lite tveksam till Rachel getting married, trodde att den var mer en vanlig chick-flick à la Hollywood! The Wrestler är alltså bra!? Ska hålla utkik efter dem, det är dock väldigt sällan som vi hyr filmerna men kanske det blir en vända till Video Ave som vår "video"-affär heter...
Visst är det fånigt med hur man först höjer Sveriges bidrag till skyarna, och sedan skriver ner det efter tävlingen. Fånigt!! Samma gäller ju t.ex Tre Kronor eller fotbollslandslaget - före en turnering är vi VÄRLDSBÄST och VI ska klå alla, och sedan är det DE dåliga svenska idrottsmännen (VI byts mot DE)...
Har fortfarande inte hört Norges sång men det är väl dags att jag lyssnar på den ;-)
Kram!

Suzesan said...

Åska är hemskt och hos er är det ännu värre än här usch usch!Men tur ändå att de tar hem barnen när det blir oväder. Skönt att K var nöjd.

Jag gillar inte Malena alls. Överhuvudtaget så jag tycker hon fick den platsen som hon var värd. Mitt peronliga tyck. Norges är ju bara skön. Småflickorna kommer svimma när han går fram:)

Jag har sjungit ihop med min stora idol Martin E-Type i helgen och vette tusan om jag någonsin mer kommer ner till jorden igen:)Ofattbart. JA JAG BAD INTE OM ATT SJUNGA men du vet när man sagt nej två gånger så flög han ner. Med mikrofon. Ehhh!

Roligt. Får ont i magen bara jag tänker på vad jag gjort. "Sings like a bird" haha.

Filmerna måste jag se. Hoppas de finns att hyra. Tack för tipset...

Nu skrattar jag igen när jag ser vad jag nyss förklarade;)Jag orkar inte med tanken. Ahhhhhhhhhhhh!Jorden anropar och Susanne hör nada!
Kram
Susanne

Annika said...

Marie:
Bättre väder, men kallt för årstiden tycker jag att det är.
Nä, det är bara att digga läget ang mellon.

Mia.
JO, nog ven och tjongade det i luften då alltid...
Bra ändå att hon kom hem tidigare för hon var så trött.
Ja, filmtips är kul.
Michael Palins serie skulle jag också vilja se!

Mz Olsson:
Bra filmer bägge två.
Det är inget kul när det blir för varmt. Här tycker jag att vi har en sval försommar, inte mer än 18 grader igår. Och runt 20 idag.
Peter slog på värmen i huset igårkväll igen, galet.

Annika said...

Znogge:
Säkert helt OK med Norge. jag har ännu inte lyssnat på låten. Ska göra det!
Malena är cool, det är hon!

Millan:
SÅ extremt mysigt med besök!
Å, jag förstår dock att du tyckte det var för kort. Men, snart är det sommar och du drar kosan hem. Härligt.
Kul att se ESC på plats.
Kul med Norge!
Konstigt att england inte kan placera sig bättre. Dom var ju alltid såååå bra förr.
Kram!!

Desiree:
Jättefin lördag, men så kallt i söndags, och igår.
VET du, Peter har slagit på värmen i huset igen. OCH det behövs. inte mer än 8 grader denna morgon.
Underlig försommar att vara kall måste jag säga.
Nej, ESC ska ses hemma. Här orkar och ids man inte ta till sig det hela.
Kram!!

Annika said...

Petra:
Idag SKA jag lyssna på Norges låt. MÅSTE!!
Jag förstår att han är jättesöt, gutten som sjunger.
Ja, Malena har fin röst. Synd det där med media, som alltid!!!

Anne.
Exakt, ESC måste ses på plats! Därhemma, eller i Europa. Det är inget kul annars.
Jag ska leta upp Norges låt idag.
JAG hade noll förväntningar på The Wrestler, trodde inte ens jag skulle titta på den. Men så fastnade jag i soffan och kunde itne ta mig därifrån...Så kan det gå när man inte tror ngt alls :-)
Men annars vet jag vad du menar, ofta har man för höga förväntningar. Hoppas att du kommer att gilla Rachel.
Kram!

Anette.
Ja, visst borde Malena ha hamnat högre än hon gjorde!
Absolut!
Förstår ju att hon var strålande.
Som sagt, idag ska jag leta upp norge låten :-)
Synd med bion i helgen, men ni kan säkert komma iväg snart!
KRAM!!!

Annika said...

Petra H:
Nej, Rachel är ingen chic-flick. Den handlar om en drogmisbrukande tjej som kommer hem från rehab för att vara hemma en helg då hennes syster gifter sig.
OCH ja, hela familjen är i turbolens. Se den!
Och ja, Mickey Rourke är skitbra i sin roll som gammal brottare!
Japp, det är sverige i ett nötskal, först skriver man upp artiser, idrottsmän, eller lag och sen när det inte går bra är de inte vatten värda. Astrist. Alltid är det så.
Kram!

Suz:
Åska är läskigt.
Nej, de törs inte riskera ngt när åskan tjongar i luften och barn är inblandade. Better safe than sorry.
MÅSTE hitta Norges låt idag. Jag förstår ju att gutten är gudasöt och charmig. Det är bara att gratta Norge!
E-type!!
Nämen vad coolt!
Måste leta i dina inlägg från helgen så att jag kan läsa mer om det!
Häftigt, suz!!
Klart coolt!
Ska ta mig en titt på dina helginläögg igen!
Stor kram!! PS, det är roligt att känna sig hög av glädje, NJUT!!!

anna of sweden said...

Just de två filmerna är jag sugen på att se. Får nog passa på att göra det i helgen när jag måste vara i viloläge ...
Kram!

Malde said...

Åhhh, jag ville se The Wrestler när den gick på bio här, men Maken ville inte gå :-(
Ska försöka hyra den vid tillfälle! Jag gillar i alla fall ledmotivet i den, det är ju Bruce som har gjort den ;-)

Jag fastnade med för Alexander Rybaks ögon, än för låten. Det var som att se Makens ögon igen, från den tiden när vi träffades :-) Annars gillade jag nog låten med Arash bäst.