Thursday, May 14, 2009

Torsdag, då'rå...

Godmorgon allihopa!!

Torsdag.
Torsdag är det nya fredag!
Så ÄR det. Ju.

När jag skriver detta är det onsdagkväll och vi sitter och tittar på NHL semifinalen till Stanley Cup. Det har gått bra för Washington Capitols iår!
NU är det den sista avgörande matchen mot Pittsburgh Penguins, sista matchen av sju, och i skrivande stund kan det gå PRECIS hursomhelst. Om Washington förlorar är deras hockeysaga för säsongen slut.
Det är glädjande att se alla svenskar som spelar i NHL. Det gör det hela lite roligare för mig. Fast, hockey är faktiskt en av dom få sporter jag står ut med...
NU får vi se hur det går då.
JAHA, the Caps förlorade...Trist, trist...

Idag blev det så att jag tog en PW under sen eftermiddag. SKÖNT!!
Men det är ännu skönare att gå min PW på morgonen. Det föredrar jag, BIG time!!
Fast, tjaa, huvudsaken är ju att man verkligen kommer ut och får sin timme!

Försöker leva lite smalare överlag nu. Lever lite efter Viktväktarnas system. Det pointssystem som hjälpte mig att gå ner 12 kilo för en massa år sen.
Det funkar.
Men synd att karaktären sviktar ibland, hehe!
Borde gå tillbaks till gymmet och ta step up pass. Jag var så BRA på step up en gång i tiden, men mina knän tog tyvärr stryk av stegbrädan.
Måste dock erkänna att jag är bra sugen på ett pass igen.
Snacka om BRA träning alltså! OCH rolig!!

Idag, torsdag, ska Comcast komma hit och kolla bredbandet. Det har ju strulat så in i h-vete den sista tiden. Ibland tycker jag att det känns som om vi har dial-up, såååå segt är det.
Astrist!
Det kommer och går, ibland är det perfekt, ibland vill det sig inte alls.
Comcast killen ska komma mellan 11-15...
Ahhh, you gotta love the windows here! Alltså, det är så typiskt USA. Det är alltid så, vem som ÄN ska komma och fixa något.
“OK, we’ll be there between 10-2PM”. Grejjen är den att dom sen kan dyka upp vid 15. Återigen, som så mycket annat här; vad gör man om bägge makarna/sambos jobbar heltid??? Eller om man är singel?
Det är ett pysslande till max.



OCH i Idol åkte underbara Danny Gokey ut. Ni vet, killen med sammetsrösten och dom snälla ögonen. USCH, vad trist!!
Han var min favorit!
Det borde ha varit han och Adam i finalen! Vilken FINAL det hade blivit!! Nu är det Adam och Kris! OCH Kris SYNS inte. KLART som korvspad är iallafall att Adam vinner!! OCH det är BRA! Jag har nog alltid trott att Adam skulle vinna, men att han skulle "slåss" mot Danny.
Danny Gokey!! DU blir nog en STAR nu iallafall. Det är omöjligt att inte bli det med DEN rösten!
Jag har inte känt så här för en Idol sedan Clay Aikens dagar!! Clay kom tvåa!
Lycka till Danny!
OCH lycka till ADAM!!!

All right, detta var ett rätt trist inlägg...
Sorry 'bout that!

Men ni ska alla ha en BRA torsdag.
JAG ska ut och PW:a!

25 comments:

Taina said...

Ikävää, ikävää!! Mutta hyvää huomenta sinulle ystäväni! (Tråkigt, tråkigt! Men godmorgon på dig min vän)
Är sååååååå förbannad på att det inte blev Danny och Adam i finalen!!! Nu kanske Kris går och vinner bara för att han är sockersöt! AAARRGHHHH. Blev skogstokig igår. Say no more.

Tråkigt med dina knän och att du inte kan gå på stepup pass. Hjälper inte knäskydd? Jag provade en form av Body Step som är en form av stepup men brädan ligger mellan dina ben "på lången" och du hoppar in och upp på brädan. Gick som en cowboy i flera dagar efteråt. Hahahaha!

Jasså du är en hockeyfantast? Jag kan tycka det är kul ibland, typ när Sverige mäter Finland! DÅ är det BLODallvar. Min kusinson spelar förresten i Islanders som proffs nu. Han har precis börjat. Nu är ju inte de i toppen precis men kul för honom. Ska försöka snika åt mig biljetter. Vad har man annars släkten till, hehe.
Ha en underbar dag och njut av din PW!
Halauksia!!!

Annika said...

Taina:
Huomenta Taina!
SKITtråkigt är det!!
GUD vad trist. Visst var det nästan lite chockerande.
Kris kanske är söt, men han syns ju inte.

nej, att kalla mig hockeyfantast vore synd. Jag tolerar sporten, och det kan man inte säga om så många sporter för mig...
Tycker det är rätt kul. Ibland.
OS-hockeyn är ett måste!! DET är det roligtaste av allt.
OCH tänk förra OS då sve och fin var i final.
JEEZ, hejade på sverige, men kände för Finland så när dom förlorade.
Häftigt att du har en kusinson (från Finland?) som spelar i Islanders!!
URCOOLT!
KRAMAR.
Ps, nej jag har aldrig testat den step.up som du pratar om. Låter lite kul.

Elisabeth said...

Jag föredrar också att "motionsgå" på morgonen när jag har möjlighet till det. SÅ mycket bättre! På helgerna brukar jag ibland gå iväg ganska tidigt, för att sedan äta frukost till Nyhetsmorgon på TV 4. :D Hockey däremot är en enda gäspning för mig - jag har verkligen aldrig sett charmen i det. Tycker mest att de slår ner varandra och sedan ligger i en hög på isen och fortsätter slås. Jag tror att jag sett EN hel hockeymatch i hela mitt liv; när Sverige spelade OS-final 2006. Det var å andra sidan hemskt spännande. Sedan har jag väl ganska lätt att dras med i viss hockeystämning också om Frölunda (Göteborgslag) spelar SM-finaler. Så ibland är nog hockey LITE roligt, fast bara lite.

Hoppas att det ordnar sig med internet! Min uppkoppling la av igår, fast som tur gick det att rätta till på en gång.

Sporty Spice said...

Jag har faktiskt inte kollat på Idol på flera år, tycker att det är så lååångdraget. Först sjunga en dag och sedan utröstning en annan. Så jag har faktiskt ingen aning om vilka dessa killar är. Jag ser dem först på morgon-tv då de utröstade kommer och sjunger.

Men du ... vad tyckte du om BL? Jag måste säga att jag blev lite besviken. Nog för att Helen var en värdig vinnare, men jag hade hoppats på Tara. Sen tyckte jag även att Helen såg helt utmärglad ut - såg inte hälsosamt ut. Fast är man lite äldre kan det vara så man tappar vikt och det behöver såklart inte betyda något. Hon var ju superfin i kroppen.

Kul att du funderar på att börja med Step Up. Fast som sagt, det är slitsamt för knäna. Kankske kan du hitta någon annat kul pass? Att lägga in ngt högintensivt är nästan ett måste. PW:s är sköna men tyvärr händer det inte så mycket med enbart dem. Vi har faktiskt "Biggest Loser" på vårat gym just nu. Massa folk har signat upp, de måste ta minst två klasser i veckan, de har invägning och utlottning av fina priser varje vecka. SÅ KUL ATT SE. Gymmet är fullproppat av folk som inte skulle varit där i vanliga fall, ett gäng rejält överviktiga. Och de har sådan energi och glädje - det smittar verkligen av sig. TÄNK vad den här tv-serien har förändrat USA!

Annika said...

Elisabeth:
Skönast att gå på morgonen, helt klart.
Man har hela dagen kvar sen, och på em är det ju varmare och allt.
Hockey tolerar jag . OS heockey Älskar jag!!
Finalen 2006 ska jag sent glömma!!
Imorse kom jag inte uT på nätet, fick re-boot alltihopa. SÅ trist.
Hoppas tech-killen kan göra ngt idag.

Petra A:
BL ja...
jamen visst hade Tara varit en värdig vinnare! INGEN har egentligen varit duktigare än hon!
Helen är verkligen SMAL nu! Fin kropp har hon!
Vilket bra program Loser är!!

Jo, du har rätt, ngt högintensivt måste in. Absolut!
Knäna är det som är jobbigt. Vi får se om jag kan hitta ngt annat.
Kan inte du bli en TP på ert gyms Loser!!??? DET skulle ju vara skitkul!!
BRA ide!
Nog har Loser öppnat upp ögonen hos många!!

anna of sweden said...

Usch, jag går här och tycker det är så trist att Danny åkte. Hur beroende har jag blivit av Idol? EGENTLIGEN? Jag hoppas i varje fall att han får en framgångsrik karriär. Jag kommer att köpa hans musik. Helt säkert.

Vet du, det skulle inte förvåna mig ett dugg om Kris går och vinner. Han är flickfavorit och det skiljde "bara" en miljon röster mellan ettan och tvåan ...

Regniga kramar!

Mie said...

Vi ska ha sotarbesök idag o det är lite samma sak där... kommer mellan 10 o 13 o så får stackars mannen, som jobbar i Mariestad, flexa ut och sitta o vänta o så kommer han kanske vid 14...

Stepup är kul, håller med, men svårt! Jag testade ett pass i höstas o fick skrattanfall i hop med "grannen" när vi skulle lägga ihop alla stegkombinationer;)

Ha det fint o kramar!

Anonymous said...

Testa spinning! Det är kul!! Tycker anti-träningspersonen Petra ;-) (men det kanske inte heller funkar för knäna?) Jag har inte kommit ut på PW på 1½ vecka nu pga regnet... :-(
Det där med "windows" för hantverkare är nog samma över hela världen - det funkar så i Bryssel iaf och det är sååå opraktiskt när man jobbar...
Kram!

Annika said...

Anna:
USCH, jag vet..
TÄNK om det blir så!!??
Adam är ju också skitsnygg, tycker jag. Med KARISMA!!
Men tänk om du har rätt??? Tänk om Kris vinner bara för att han ser så pojkbandsaktig ut??? SKIT isåfall...
Nä, nu får vi hoppas på det bästa för Adam!
Danny blir nog stjärna, cvoh precis som du ska jag köpa hand cd. You bet!
KRAM!!

Mie:
Samma sak hos dig alltså...Grrr...

ja, step up är skitsvårt. det tog sin tid att lära sig, kan jag säga. jag m,inns att jag lämnade min första klass som var sååå svår. Hoppade sen in på nybörjar steppen och det var ju bra...sen blev jag så bra att jag kunde börja ta avancerad step. Those were the days.
KRAM!!

Petchie:
Ja, suck, det är väl säkert samma över hela världen...suck...
Irrierande.
Vi får se när killen tänker dyka upp.
FATTAR inte att ni har sånt regn. SÅ ovanligt det måste vara.
Spinning borde jag prova. Tror itne det är slitsamt för knäna. Jag vet många som verkligen gillar sina spinningpass.
Kram!

thebromanders said...

Skandal!!!! Det var ju liksom redan klart vem som skulle fajtas i finalen!! Ibland begriper man ingenting! ALLA blev ju chockade. Domarna inte minst! Jag håller med Taina - förvånar mig inte ett dugg om Kris går o vinner nu. Ja, det blev lite dimmigt för ögonen när Danny sjöng "you are so beautiful" en andra gång... MEN det är KLART att vi får se mer av honom!!! Det har hänt förr att de som åker ut tidigare blir STÖRRE stjärnor än de som vinner! Så det så! Jag har heller aldrig varit SÅ engagerad i Idol som jag varit den här säsongen! Otroliga talanger!! Förra säsongen var verkligen bara: "jaså??"
Ishockey är kul! När Sverige spelar. Mannen är frälst i NHL o håller mig uppdaterad vilka lag som har svenska spelare. Och då blir det mer intressant:) I år höll vi på Vancouver Canucks - men de åkte ju ut redan tidigare...
Rolig träning är att föredra:) Finns det nåt annat du kan göra som är lite mindre påfrestande för knäna??

Saltistjejen said...

Hoppas verkligen dina knän blir bättre. kLäste just på petras blogg om hennes knäproblem. inte skoj!
och hockeyn ja! jag älskar ju hockey, och jag förstår att du tyckte det var trist att ni åkte ur nu. Men Pittsburgh verkar vara jädrigt bra. Var inte de i finalen sist också??+ Eller minns jag fel??
Här regnar det idag. Grått o trist.
Hoppas på fint väder nästa vecka då min kompis kommer.
Kram!!!

Annika said...

Mz Olsson:
VISST är det SÅ!!
Clay Aiken är ju ett toppexempel på det!
Så vad som än händer är både Danny och Adam stjärnor.
OM Kris vinner är det skandal. ren skandal.
Antar att man får skylla sånt på alla unga tjejer som röstar.
Han har ju pojkbandstycke, helt klart, den unge Kris.
JAJA. GO ADAM!!
Jo, det finns säkert andra pass jag kan ta än just step. men stpe är ju sp kul. buhu!!

Saltis:
Knäna tar stýk av step pass, så är det. Det är kul och bra träning för kroppen, men mkt får stryk också.
Knäna är nog vasd om är.
INTE kul när dom börjar spöka. Ett ålderstecken.
Hockey är ju lite kul...fast jag kan itne kalla mig ngt större fan, men visst kan jag se en match med stor behållning. Särskilt live!
Jom vistt vann väl Pittsburgh hela Stanley cup i fjol. Svårt lag att slå.
Nu verkar vädret bli pissigt under ngra dar. MEN vi ska nog tro det blir fint när din kompis kommer. VAD kul för DIG!!
Lucky you!!
KRAM!!

Anonymous said...

How about that!!!!

http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/TopLists?tl=1&categoryId=27

keep up the good work ;D

Annika said...

Anonym:
Tack...
Haha..
Jag har legat högre där dock... ;-)
men TACK!!
Let's go for number one!!!
:-D

Desiree said...

Låter toppen att tordag är nya fredag. Det ska jag gå och suga på idag. Ja step pass är kul men man får vara förskiktig när det gäller skador. Jag körde ett step pass förra veckan men tror jag stukade ena foten lätt så jag har fått köra annan träning tills foten är helt bra. Den börjar kännas mycket bättre nu iallfall. Imorgon blir det nog en PW för min del på morgonen. Synd att din favorit åkte ut på Idolen. Hörde detta då jag kollade NBC morningshow imorse. Ha en bra fredagstorsdag.

Kram

Annika said...

Desiree:
Ja, det är bra att kunna se torsdagen så. Du och jag är ju bra på sånt!
Step är askul.
Man känner inte hur jobbigt det är, det är bara kul, men ändå får man sig en genomkörare som är TUFF. Synd bara att knäna och benen i sig tar sådan skada av det.
Så du hörde om Danny Boy...så sorgligt!!
KRAM!!

Millan said...

Jag haller med om att det ar bast att trana pa morgonen. Det ar helt klart da jag ar mest energisk...Just nu funkar det dock inte for da skulle jag behova ga upp kl 5 och sa energisk ar jag INTE! Sa nu blir det jogging pa kvallarna... vilket ju ocksa funkar men ofta sviktar motivationen sa har pa eftermiddagarna lite och jag maste liksom tvinga mig sjalv lite mer.

Step up ar ju bara sa kul tycker jag! Nar det ar dags for gymmet igen i framtiden sa ska jag absolut ga pa det igen. Trist med dina knan :-(. Gar det bra med PW i alla fall da?

Sa irriterande det ar att behova halla sig hemma i flera timmar for att vanta pa leveranser, snickare eller vad det nu kan vara. I england har de oftat en hel dag pa sig att dyka upp... och sa kommer de anda inte. Hur kul ar det?! Hoppas att din kabelkille kom i alla fall!
Kram

Annika said...

Millan:
Kabelkillen är här just nu!!
Fixar och donar i källaren och jag vet inte vad han gör, men förhoppningsvis ska han lösa problemet.
EN hel dag i England för hantisar att dyka upp, milde himmel...SKA väl inte klaga då...

Mina knän mår nog inte sådär jättebra av PW:n heller, men jag vill ju UT!! Måste röra på mig.
Men visst känns det efteråt, speciellt då jag ska ner för trappor. DÅ känner jag mig som en gammal tant.
Step-up är verkligen KUL!! Det är den roligaste aerobicsklass som jag ngnsin har tagit.

Kram till dig, Millan!!!

Bloggblad said...

Här har inte amerikanska idol dragit igång än, och antingen får jag avstå eller också avstå från din blogg... för om jag tittar vill jag ju inte veta vilka som åker ut och vem som vinner.

Jag har också tagit en härlig PW idag, fast jag går ju med stavar och har tyngder runt handlederna... det tar inte ett enda dugg på fläsket, men jag har ganska bra kondis, och jag mår bra av mina andningsövningar.

Emmama said...

Vinner inte Adam så köper jag en biljett till USA och åker över och ger alla krisröstare en liten smocka! :) Hade också velat ha Danny Gokey i finalen, härlig kille! :)

Kram på dig!

Tankevågor said...

Det har ju visat sig att de som blir kvar bland de sista gångerna på Idol har stor chans att få en musikkarriär att ta fart även om de inte vinner.
Det lär nog bli så med populära Danny med DEN rösten! Låter jättebra. :-)

Det där att vara hemma och passa folk som ska komma och fixa något i lägenheten gör mig ibland galen! JAG kan aldrig vara hemma(mer än på fredagar då förstås)

Här har det varit koll av fläktar, värmeelement och jag vet inte vad. Varje gång får A fixa och trixa och arbeta hemifrån. Visst skulle Roxy som är så snäll släppa in dem men tänk om den som kommer är hundrädd!! Eller om de släpper ut någon av katterna!
Men de flesta gångerna har A lyckats få dem att komma på en BESTÄMD tid så att han slipper sitta och vänta. ;-)

Att torsdag är den nya fredagen har jag känt av länge....jag är ju ledig på fredagar. :-)

KRAMAR från ett soligt Stockholm

Lena said...

Alla inlägg kan inte vara roliga jämt. Själv har jag en riktigt sur dag, då jag skulle kunna skälla ut alla! Men försöker låta bli! Öland så här års är inte det roligaste som finns!

Annika said...

Bloggblad:
Undvik min blogg nästa tisdag och onsdag, haha!
SENär säsongen SLUT!!
OCH då är det helt fritt fram att läsa här igen ;-)

Nej, jag vvet inte heller hur mkt PW biter på fläsket.
Men skönt är det ju, och svettig blir man. Men förmodligen borde jag blanda upp det med ngt högintensivt som Petra A skriver.

Emma:
Adam bara måste vinna, annars är det heöt SJUKT!!!
Då kan vi ta en gemesam rajd och smocka alla som röstat på Kris, hahah!
Kram!!

SÅ otroligt trixigt det där med hantisar och ett bök varenda ggn.
Tur att man är hemma. Det blir ju så jobbigt att fixa med tider o dyl.

idag är det fredag, men torsdag är verkligen det nya fredag.
NJUT av din dag!!

KRAM!!

Lena:
Nej, det är sant. Ibland tryter det lite.
Hoppas att du har det bra på Öland iallafall!!
KRAM!

Londongirl:
Visst ofta går det bättre för dom som inte vinner.
SÅ visst kommer det att gå bra för DANNY!

Marianne said...

Du skriver aldrig trist! Jo, förresten om ishockey : D

Vet du vad, du får komma hit så kan vi gå på stan i stället för step-up på gymet. Här är det rena step-gympan med jättehöga trottoarkanter och så är det infart mitt i trottoaren så att det blir lite extra step. Det är rätt bra pass på vissa håll!

Vi har fått ordning på vårt Internet nu, äntligen! Höll på att bli helt tokig. Å andra sidan fick jag ju tid att sitta och beundra kattungarna utanför köksfönstret. Inget ont som inte har något gott med sig! Hoppas du har fått ordning på ditt också nu.

Sådana där tider är det i Sverige också. Helt hopplöst när man ska ta ledigt från jobbet en förmiddag och så kommer de inte förrän 2. Här i Egypten är det faktiskt BÄTTRE. Om de alls kommer, så kommer de någorlunda i tid tycker jag. I Turkiet var det perfekt. Sa de att de skulle komma kl 11 så kom de kl 11 och ingen annan tid. Fast det håller inte alla med mig om, det vet jag. Jag hade det så i alla fall, och har.

Jag har förresten bett Karolina döpa kattungarna, om hon har lust?

KRAMAR!

Annika said...

Marianne:
AH, jag skulle gärna komm och köra lite step-up i Kairo.
Vad kul det skulle vara!
Härligt med internet!! GUD vad man är beroende!
Ja, jo det verkar vara lite samma överallt vad gäller hantisar, men ni i Egypten verkar ha det ngtlunda OK. DET är bra.
Kattungarna är söta, och listan skriven.
KÄNN ingen press på att du måste använda ngt av namnen. Karolina spånade på fullt ut!!

KRAM!!