Wednesday, May 06, 2009

Sommarkänslor...

Godmorgon!

Regnet fortsätter att ösa ner över oss här i Washington. Det är både regnigt och kallt, och det lär vara den tredje regnigaste maj månad sedan meteorologerna började sina mätningar.
Så ja, nog är det blött alltid.
Jag bryr mig inte så mycket utan jag tycker faktiskt att det kan vara lite mysigt. Jag vet ju så väl att efter detta regnande kommer verkligen solen!

Det är vid den här tiden som sommaren börjar göra sig påmind på mer än ett sätt. Det är nu man börjar se fram emot den långa vistelsen i Norden.
Nu börjar man längta efter att sätta sig på planet som ska ta en till Sverige. Karolina och jag talar mer och mer om sommaren och vad vi ska göra, både i Stockholm och i Österbotten.
Det lilla, lilla fröet av längtan börjar så sakta inta våra själar...
Härligt.
Karolina vill gå på Grönan, hon vill strosa i Gamla Stan, hon vill köpa smågodis men mest och helst vill hon vara med KUSSARNA!!!
Kussarna är Ebba och Erik, och att vara med dem är det roligaste som finns på sommaren. Själv tycker jag det roligaste som finns är att vara med deras mamma, min syster Sara. Vi slår alltså två flugor i en smäll där.
I fjol blev det så att jag och Karolina sov över hemma hos min syster i flera nätter i följd. Det var så himla mysigt för oss alla.
Barnen fixade disco med bar där dom serverade oss goda juicedrinkar + popcorn.
Min syster är fena på att baka. Hon brukar ha burk på burk med de godaste småkakor så fort vi kommer hem, mmm...längtar.


Baren är öppen...


Vissa väderlekar gör att man längtar hem mer än andra också. Mest längtar man hem en sommarkväll då solen går ner över sjön som ligger nära vårt hem här i Reston. Då solen går ner en vacker sommarkväll känner man hur gärna, gärna, gärna man vill åka hem.

Ja, ni hör vad tillvand jag är, occh hur hela min kropp ställer in sig på en sommar på annan ort. Bara tanken på att spendera en hel sommar i Washington känns omöjlig. Jodå, hade jag inte varit så förprogrammerad på att åka hem varje år hade ju en sommar i DC varit helt OK också, men eftersom det inte är så känns tanken på en hel sommar i den här staden omöjlig.

Det finns dock ett aber med att spendera varenda sommar i norden. Hela USA får stå tillbaka, och det är så många platser jag skulle vilja se i detta stora, vackra land också; New England, Minnesota, södern och så skulle jag vilja åka tillbaka till västkusten igen + att jag gärna skulle åka till Kanada. Det är sånt vi aldrig kan göra eftersom somrarna för alltid är abonnerade så att säga.
Det är lite trist, men å andra sidan är det så självklart. Allt annat hade varit omöjligt.

Bland US-bloggarna åker många, många av oss hem
Jag tror vi är redo, allihopa.

Ha nu en skön onsdag vare sig det regnar eller inte!

35 comments:

Fritt ur hjärtat said...

För tillfället är det regnigt och kallt här också. Men det hinner säkert ta sig;-) EN hel månad utan regn gjorde de här dropparna riktigt efterlängtade, antar att naturen och grönskan exploderar nu.
Vi har hyrt stugor i sommar, så det blir hemmaplan fastborta:-) Värmland och så mitt eviga Bassolmen. Kommer du på att besöka västkusten får du inte missa Uddevalla:-)

Annika said...

Simone:
Ja, men jag har förstått att regnet behövs därhemma så det är väl bara att digga läget sas :-)
SEn blir det så vackert grönt och fintr.
Härligt att ni har hyrt lite stugor i sommar. INTE dumt!
Det blir nog inget västkusten i sommar för mig, men NÄR jag kommer kan du lita på att Uddevalla ska få ett besök!!

Kerstin said...

Det låter härligt med fröt som gror i er båda. Det lär väl vara en källa att hämta ny energi ur att komma hem till både Sverige och Österbotten. Kan tänka mig att ni är efterlängtade också. ;)
Ha en fin dag, Annika.
Kram

Annika said...

Kerstin:
Det är faktiskt riktigt mysigt, och det lustiga är att det ALLTID slår till den här tiden på året. Vi är redo!
Japp, att komma hem är som att fylla på betterierna---ett måste.
Ha en fin dag!
Kram!

Taina said...

Huomenta ystäväni! Tänään on pikkulauantai ;)
(Godmorgon min vän! Idag är det lill-lördag)
Sommar i Norden känns som en självklarhet. Även om vi hade starka funderingar på att inte åka hem så ändrades de planerna. Jag MÅSTE bara få åka hem, även om det blir en kort sväng. Maken ska inte med. Han har inte alls samma behov! Han vill uppleva USA och Kanada och ska faktikst iväg med en kompis från Sverige och fiska i Kanada!
Om du inte har varit i New England så lova att komma förbi oss i lilla Simsbury. Det ÄR vackert här och speciellt på hösten. Kan se mig Annika och kameran och alla dessa vackra färger i symbios ;)
Have a good one!
Halauksia från en som mår mycket bättre idag, puh!

londongirl said...

Snart är du HÄR Annika! Det kommer att gå fort nu...
Det där fröet av längtan har jag också nu. Längtar till sommarlovet, havet, lilla skäret, sommarkvällarna och allt som det för med sig. Men samtidigt njuter jag verkligen av den här våren (som just nu är lite kylig tyvärr) Allt är så vackert nu och Stockholm tar nästan andan ur en. Såååå fint! :-)

Trevlig bar de ordnat tjejerna på bilden! :-)

Kramar

Annika said...

Taina:
Huomenta ystäväni!
Lill-lördag ja :-)
Skönt att du kanske känner dig lite bättre nu.
Ja, att åka hem är ett måste, allt annat går bort.
tror inte att män har liks stort behov av det som vi har. Åtminstone har jag märkt det i "mina kretsar" här.
Jag kan inte tänka mig en sommar utan norden.
JAMEN JA!!! När vi komemr till New England ska jag såklart söka upp dig! DET ska bli kul.
Skulle du till DC, Taina???
Halauksia till dig! GLAD att flunsan är på väg bort!

L-girl:
Ja, snart!
Mindre än två månader kvar. Härligt.
Fröet vaknar nu, precis som hos dig med din ö!
GOSH!! Jag saknar Sthm!! Får lita på att du ger dig ut med kam'ran snart ocj plåtar.
Visst var det en fin bar töserna ordnat!
KRAMAR i massor!!

Sporty Spice said...

Åh, nu började det rycka lite i Sverigenerven. Men jag ska inte åka "hem" i år. Tyvärr. Fast å andra sidan kommer ju min familj och vänner hit i augusti, så det får gå.

Du måste komma hit till New England. Här längs the Shoreline där vi bor är det så vackert! Om nått år har vi förhoppningsvis hus och då öpppnar Knickedick Inn. =)

Evas blogg said...

Jag förstår att du vill resa till Sverige och träffa dina nära och kära. Har du varit kvar i USA någon sommar sedan du flyttade dit? Här skiner solen och det har den gjort ganska länge nu, fast ingen värme att tala om.

Annika said...

Petra:
Ja, det förstår jag, men å andra sidan så är den sommar som kommer SÅ speciell för dig!
Det är ju inte varje år man gifter sig precis
New England SKA få besök! DET kan du lita på!
Ser fram emot Knickedick Inn!

Eva:
Ja. det ska bli härligt!
alltid!!
Ja, jag har varit här två somrar, 96 då jag fick Karolina, och 00 då vi flyttade in i vårt hus. Då for jag till sverige i maj och juni. Det kändes helt fel, vill inte åka så tidigt igen.
Mulet nu, men uppehåll. Jag vet att värmen snart, snart är tillbaks igen.

Elisabeth said...

Så sant det där med att vissa väderlekar gör att man längtar mer (än vanligt) efter en viss plats. Varma, soliga höstdagar längtar jag ALLTID till Österrike, och för ett tag sedan när det var runt 20 grader och mulet kom jag på mig själv med att längta till Tyskland. Undra vad det kommer sig av egentligen?

Hoppas att det slutar regna snart! Men, vädret verkar onekligen vara ombytligt, så det kommer i alla fall inte bli som i Sverige, där det kan regna månader i sträck. ;)

anna of sweden said...

Lustigt. Du skriver precis så som jag känner det. Jag har inte längtat hem särskilt mycket under året. Men nu. Nu när vi snart ska åka känner jag mig alldeles otålig. Barnen är likadana.

Kram från ett för tillfället uppehålligt Philly!

Erica said...

Förstår att du börjar längta hem till sommaren den här årstiden :) Det är som något speciellt med somrarna här :)

Jag vill också tacka för kommentaren i min blogg :) Vad roligt att du gillar mina bilder.
Ja, att bli fotograf vore rena drömmen! Tyvärr finns det ingen utbildning här i Piteå. Det finns musikhögskolan, men det är bara musik -och mediautbildningar. Inget mot fotograf.
Bl.a. i Göteborg finns det något som heter Fotografprogrammet, vilket jag varit intresserad av. Men tyvärr är min portfolio inte komplett än. Har t.ex. inga porträttbilder, så jag avvaktar med att söka tills jag har dem. Tyvärr gillar ingen jag känner att stå framför kameran. Försöker bearbeta familjen lite ;) så vi får se hur det går...

Hoppas du får en bra dag!
MVH /Erica

Pernilla said...

Trist med regn, men som sagt: efter regn kommer solsken :)

Jag förstår att du längtar efter att få åka hem på somrarna. En svensk sommar är ju helt underbar (om vi får sol förstås).

Själv är jag tvärsom.. vill åka till usa varje sommar :) Men jag vet att om jag någongång kommer att bosätta mej där så kommer jag säkert tycka det är jättemysigt att åka hem till sverige ibland.

KRAM
PS. jag har en Sony Ericson C905 med 8,1 megapixel kamera.. så det blir ganska bra mobil bilder :)

Li said...

En kommentar i all hast utan att jag har läst de andra och utan att ha läst dagens espistel. Bara för att lära mig hur man gör...

Saltistjejen said...

Å Annika, Jag förstår din längtan!!! Själv har jag ju inte varit i Sverige någon sommar sedan 2006!!!!! men det har bara inte blivit så. Trots att just sommaren är när Sverige är som bäst!
Men det har ändå blivit höst, jul och vår jag åkt. Beroende på jobbet. I sommar vet jag inte hur det blir.
På ett sätt vill jag hem, men på ett sätt är det jädrigt jobbigt ocså eftersom vi har familj både i Stockholm o Skåne. De blir alltid så strssigt och uppdelat... jaja, vi får se.
Själv vill jag också mer än gärna se mer av USA. Det har inte heller riktigt hunnits med.
Stor kram!!

Annika said...

Elisabeth:
Visst är det lustigt det där att vissa väderlekar kan få en att längta mer.
Nu är det faktikst uppehåll...hurra!
Men det är sant, det regnar aldrig veckor i sträck här såsom det kan hemma. Just därför stressar aldrig vädret mig heller...

Anna.
Ja, det är lustigt det där hur vi är programmerade. jag längtar aldrig hem under året, men till sommaren vaknar otåligheten o glädejn över det som komma skall.
När åker ni?
Kram!!

Erica:
Sommaren därhemma är speciell och ljuvlig och svår att vara utan...

Ja, Erica...du borde verkligen försöka ta dig till ngn fotoutbildning. Du måste!! Du har verkligen TALANG!!

Stor kram!!

Annika said...

Pernilla:
Efter regn kommer sol. DET gäller alltid här.
Sommaren därhemma är ett måste, och inte heller där blir jag speciellt väderstressad. Jag vet ju att när jag kommer hit sen så blir det värme så det räcker och blir över.
DIN mobilkamera är oroligt BRA!!!!!!
Ska kolla in den luren. TACK!!!
KRAM!!!


Li:
Det har lyckats. Välkommen!
NU kan du läsa dagens epistel och kommentera ;-)
Välkommen tillbaks!

Saltis:

Det är ju helt OK det där att åka på andra tider än sommaren. jag tycker ju att min vistelse i mars var sällsynt lyckad och aldrig har jag väl älskat sthm mer än då.
Jag är bara så inprogrammerad på sommaren att allt annat blir fel.
JA, jag vill se mer av USA!! Det är USA som får stå tillbaks på sommaren. Det finns ju så mkt fint och intressant här.
Saltis, jag förstår fullt ut att stressen blir talande för dig som måste stressa mellan Sthlm o skåne...

KRAMAR!!!

Anette said...

Ja nu när vädret här känns mer och mer som svensk sommar ;), så känner jag mig också så redo att åka hem. Hade också gärna semestrat mer i USA, men inte till bekostnad av Sverige resan! Det får väl bli av senare, nån annan gång.
Solen tittade fram här lite i morse så jag passade på att påta lite i trädgården, för jag hörde att det blir mulet och regn igen idag.
Men som du säger, det är ju faktiskt lite mysigt, jag tänkte göra undan lite sysslor och sen kura ihop i soffan och läsa lite...
Ha en bra dag Annika!

Marie said...

Härligt! Förstår att du längtar efter sommaren i Sverige, särskilt när du bor utomlands!

Och visst är det så att man får göra uppoffringar när man bor i ett annat land eller har familjen i annat land. Jag och Engelsmannen lägger alla våra respengar på att åka till varandra, eller när vi bor tillsammans så lägger vi dom på att hälsa på våra familjer, så då missar vi ju en massa resor som vi gärna skulle vilja göra! Men, det är så, tid o pengar begränsar!

Humlan said...

Jag förstår ditt dilemma, att vilja se mer av USA men samtidigt längta hem, inte bara till familjen utan också till miljön, till ljuset, dofterna och ljuden som är förknippade med vissa ställen.
Härligt att K ser fram emot resan lika mycket som du!

Anne said...

Åh, längtan längtan. Det är nästan (men bara nästan) det bästa, att ha allting framför sig, planera och se framemot en massa saker. Du har ju under årens lopp byggt upp en tradition och jag förstår helt klart att en sommar utan Stockholm och Österbotten känns helt otänkbart för dig. Som jag nämnt för dig tidigare kan min längtan ibland grumlas av alla "måsten" som dyker upp. Lite som jag såg att Saltis skrev här ovan, det är lätt att känna sig splittrad och det förtar lite av glädjen.
Hur som helst, jag tycker det låter så mysigt med Karolina och kussarna. Vad härligt att få längta efter att få hälsa på dem. Kussarna är någorlunda i samma ålder också, om jag förstått det rätt?
Och ert sommarhus och de traditionerna, så härligt Annika.
Själv har jag fortfarande inte bestämt exakt när jag ska åka. Hög tid att göra det, är lite småstressad det inte är fixat än men det har dykt upp en massa saker där på hemmaplan som jag inte väntat mig och som jag måste lösa först, hur ska jag göra/vad jag ska prioritera, vad jag ska ta hänsyn till....Hmmm, mycket att tänka på.
Hörs mer mailvägen!

Sara said...

Sis, gullig du är!! Längtar oxå oerhört efter dig och K!! Och P förstås, hur gör han i sommar? Och EE ska vi inte snacka om, de ser verkligen fram emot Finland.
Lånade Slumdog M av Li idag, nu har vi sett den och OJ vad jag gillade den! Du har sett den va? Så bra! Älskar!!

Anonymous said...

Vet du vad Annika, det ÖSER ner i San Juan också!! Både i måndags och idag är det URTRÅKIGT väder, igår var det uppehållsväder nästan hela dagen. (jag älskar det svenska uttrycket "uppehållsväder", ha ha men det stämmer verkligen den här veckan även i PR) Jag hoppas att det blir uppehåll om ca 1½ timme då jag ska gå till Cartier (!!) med AFs direktör för sponsorsamtal - jag kommer nog inte se alltför stilig ut med frizzy hair och blöta byxor om det fortsätter så här (paraply hjälper ju inte helt när det fullkomligt öser ner!)...
Jag ser också framemot en svensk sommar även om min vistelse hemma kommer att bli lite kortare än er. Jag kan inte heller tänka mig en sommar utan Sverige! Men är ni inte sugna på att kanske resa liite i Europa (om/när vi har flyttat till Belgien t.ex) eller varför inte bara i Sverige (SKÅNE!!) när ni är hemma i Skandinavien? Ni är ju så välkomna till Skåne, både Lia och jag skulle gärna visa er runt! En kort weekendresa på 2-3 dagar innan ni åker till Finland...
Kram!

Anonymous said...

Här har det oxå regnat ordentligt den här veckan.Så trist.Vi blev ordentligt bortskämda när alla fina underbara varma dagar kom.
Snart ses vi, längtar!!
Kramar från Anette!

Desiree said...

Du beskriver din längtan på ett väldigt fint sätt. Jag förstår verkligen att du längtar för det gör jag också. Det är något väldigt speciellt med de nordiska ljusa sommarnätterna. Men jag förstår också att du skulle vilja passa på att resa mer och se mer av USA för det skulle jag också otroligt gärna vilja. Detta landet är så stort, ha så mycket vackert och spännande att erbjuda. Underbart att Karolina gillar sina kusiner så mycket. Det är ju perfekt både för dig och henne! Härligt foto på baren de fixat. Jag ska ta och beställa min biljett här inom kort. Känns som sagt viktigt att få det gjort. Här är det ännu en dag som är fuktig och varm. Det har även varit tornadovarningar på sina håll dock inte i B-ham.

The cottage by the Cranelake said...

Jag har insett att när vi har sydvästliga vindar här, får vi det vädret ni har nu, fast om en fem sex dagar. Regnet har ju börjat här nu och bloggvänner till mig i Main fick sitt första regn för sisådär sex dagar sedan. Så jag hoppas att ni får sol snart igen :-)
Christer.

Mz.olsson said...

Yup! Regn här med!
Finns nog ingen som längtar lika mycket till den här sommaren som jag??!! Det har faktiskt varit SJU år!!! När jag hör det så låter det inte klokt!! Det känns faktiskt inte så illa som det låter... åren går fort... men jag har lovat mig själv att så där får det inte bli i fortsättningen...

Suzesan said...

Tänk att man är sån så man vänjer sig vid det man är van...Kan förstå att du längtar hem lite då och då.

Det är så fritt här i vår natur i Sverige säkert mer rörligt än i USA. Antaganden då jag inte vet nåt om det..

Let it rain snart kommer solen igen. Vår sol kom igår på em och nu är nästa regn på väg förbi men det är OK. Det behövs. Lever gott på de dagarna med värme som kom överraskande.

Ha en bra dag
Kram
Susanne

Annika said...

Anette:
Det gör inget att det regnar. Det är OK...
Man vet ju att snart kommer solen och värmen tillbaks.
Nej, resor i USA måste stå tillbaka till förmån för sverige. Man får försöka resa lite mer nder skolåret, om det går.
Jag skulle också behöva fixa trädgården mer...

Marie:
Visst är det SÅ!!! Bor man i skillda länder så är det helt klart att resorna till andra orter och platser får stå tillbaka.
Jo, på sommaren längtar man hem lite extra eftersom vistelsen där blir så lång.

Humlan:
Det är ett dilemma faktiskt...
Men allt därhemma drar, precis som du säger är det mer än bara nära och kära som drar. Det är liksom "alltet" därhemma.
Kram!

Annika said...

Anne:
Ja, du har så rätt i det du säger om längtan. SÅ är det...
Jag vet att du har en del fläng och annat som grumlar din längtan.
Ibland är det rätt bra att ha familjerna i två olika länder. Då kan man inte splittra sig. eller jo, det kan man ju, du blir ju lite splittrad ändå.
Kussarna är i samma ålder. Ebba är tre mån yngre än K, och Erik fyller 11 ihöst. Så ja, vi snackar samma ålder. SÅ kul!
Och visst hjälper huset i närpes till, alla kommer ju dit under sommaren.
Kram!

Annika said...

Sara.
Japp, nu börjar vi längta ordentligt!
Härligt ska det bli.
P kommer i jul-aug, dvs när ni är där!! KUL VA!!!
Slumdog M är skitbra!!! Såg precis om den i helgen!
ÄLSKAR!!!

Petchie:
Hos dig också alltså?
Wow, det är ju inte direkt vanligt.
Idag har ni säkert bättre väder igen, kan jag tro.
Uppehållsväde är et bra svenskt ord, det beskriver precis hur det är...hihi!
Cartier i frizzy hår och blöta braller...det giock säkert bra ändå!
Tyvärr får ju Europa också stå tillbaka lite eftersom jag bara vill vara hemma då jag åker. Har en så kort vistelse i Sthlm, bara en vecka. men, jag vet...det vore fantastiskt att få se SKÅNE med din och Lias guidning! Verkligen!!
Jag hör vad ni säger, jag tänker på det...
TACK!!
KRAM!!

Anette:
Ja, ni fick ju lite av vad vi hade; högsommar som sen blev till regn och rusk.
Hoppas att det blir bättre. JA! SNART ses vi!
GRATTIS till Emma idag!!!
KRAM!!!

Annika said...

Desiree:
TACK vännen!!
Ja, nu börjar man längta till allt det där som inte finns här; som de ljusa nätterna!
Aww..
Ja, det är kul för K att ha kussarna. Hon och de tycker så mkt om varandra!!!
Här är det regn, men det ska bli varmare nu, har jag hört. Uppåt 26 grader idag .
Alltid läskigt med tornados...USCH!!
KRAM!!

Annika said...

Cottage by lake:
Ja, så kan det nog vara...Ni får vårtr väder som kommer in över Atlanten då vindarna är dom "rätta". Vi får solen tillbaks snart, så är det alltid.
OCH jag hoppas att ni också får solen tillbaks snart!

Mz Olsson:
AMEN till det!
SJU ÅR!!
Du får st¨absolut längst farm i "längtarkön", den är DIN!!!
Det ska bli kul att höra vad du har att säga då du är där! Hoppas bloggen lever lite då också, även om bloggarna för en tynande tillvaro på sommaren...

Suz:
Ja, nog är man inställd altid.
Allemansrätten därhemma är unik!! Otroligt att man kan gå i skog och mark som man kan där. Älskar det!!!
Här är det striktare och man är bunden till allmäna platser, nationalparker etc. men å andra sidan är dom parkerna enormt, enormt stora.
Susanne, duska se att sanrt kommer värmen tillbaks!!
ATT den gör!

STOR kram!!!

Lena said...

Förstår om du är lite delad när det gäller sommarvistelse. Men fattar också att du vill "hem" varje sommar. Jag var ALLTID på Öland på somrarna, något annat var otänkbart. Därför blir kompisar o liknande väldigt förvånade när jag inte vet vilka bad som finns i Västerort! Men har börjat lära mig dem nu! Å välkommen hem.