Thursday, May 07, 2009

Nostalgi-Annika: TV-serier från förr!

Morning!

Idag tänker Nostalgi-Annika slå till med storsläggan igen.
Vad säger ni om att snacka lite gamla tv-serier ett tag? Det vill säga gamla tv-serier från 70 och 80-talen.
Serier som såklart gick på ettan och tvåan. Serier som hela Sverige såg eftersom det då bara fanns två kanaler att gotta sig åt.


Snacket gick alltid på skolan dagen efter att en stor serie visats på tv, det kunde låta så här:

- Såg ni Dallas igår? Fan vad snygg Pamela ÄR, asså...
- Jamen JR då, vilken elaking!!
- South Fork verkar vara ett coolt ställe att bo på...
Dallas, den serien om någon fick väl hela Sverige förenat. Varje fredag klockan 21 stannade allt, och folk bänkade sig med colan och chipsen med lökdippmixen i högsta hugg.
Dallas kunde börja!!!
Tidigare på 70-talet gick en annan älskad mini-serie som i Sverige hette ”De fattiga och de rika”. Vad jag vet SÅG alla på den. Vi med, såklart. Jag minns så väl hur min mamma och moster suckade över Rudy Jordache som ville bli senator. Serien var bra, och serien var ett SANT samtalsämne i skolan.

För en båtälskare som en annan var det en högtidsstund att varje vecka slå sig ner och titta på ”På Kryss med kärleken”, eller ”The love boat” som den ju heter på engelska.
Det var en urmysig serie, tyckte vi. Alltid med avslutande avnsitt. Och vem ville väl inte vara som Julie, the cruise director...
*suck*...

Sen hade vi den sirapssöta, sentimentala serien ”Lilla huset på prärien”. Kan någon stava till G-I-L-L-A, för GILLADE gjorde vi verkligen!!! Som vi såg fram emot veckans gråtavsnitt av ”Lilla huset...”. Vi tyckte den var LIKA bra ALLTID. Mina föräldrar hade en god vän som var sportgalen och tuff, men ingen fick störa honom då ”Lilla Huset” visades på TV, då satt han och grät och gottade sig, som han sa. En högtidsstund för många alltså. Inte bara för oss som var 10-12 år.

På 80-talet var det ”Moonlightning” som trollband oss. Då var jag lite äldre, men jag ville inte, inte, inte missa Sibyl Shepard och Bruce Willis i den serien. SOM jag gillade den...

OCH som jag gillade Remington Steele...
Jag satt som trollbunden av Remington. Det var genom Remington Steele som jag upptäckte Pierce Brosnan, och needless to say så tyckte jag ju att han var så snyyyyyyyyygg!!! Sen brukade jag identifiera mig med den kvinnliga huvudrollsinnehavaren, Laura Holt, också :-) (skådisen hette Stephanie Zimbalist)


Under tidigt 80-tal var det Fame som gällde för oss. Fame lade grunden till hela danstrenden inom modet. ALLA hade benvärmare, och jag hade tom balettskor som hängde runt halsen. Små tåspetsskor som hängde i ett sidenband. Ack ja. Håret var ofta uppsatt i ballerinaknut och det var FAME och inget annat som gällde för oss där ett tag.

Ah, och sen kom Dynastin och var storsvulstig, och vi gottade oss såklart åt glamouren. Vi gillade Linda Evans men tyckte ILLA om Joan Collins. Veckorevyn var full av olika tester i stil med; Är du en Linda? Eller är du en Joan? Vi köpte, och vi läste...

Miniserier var något annat som var SÅ kul på 80-talet. En av de serier som jag spelade in på VHS var "Dubbelspel" med Stefanie Powers. Den serien handlade om tvillingssystrar som bytte liv. Den ena systern bodde i New Jersey och var gift med en professor vid Princeton, dom levde ett strävsamt familjeliv. Den andra systern bodde i Europa och var konsthandlare och det var GLAM! Syrrorna bytte alltså plats med varandra och det var som gjort för "Dubbelspel". Serien hette "Deceptions" på engelska. Finge jag tag på denna serie idag skulle jag nog absolut lägga rabarber på den, så mycket tyckte jag alltså om den!
Minns ni denna då???
Den här serien spelade jag också in på VHS. Serien var Sidney Sheldons "If tomorrow comes". Snacka om att vi älskade den!!! Och det var igenom den serien som jag upptäckte Tom Berenger...Aaahhh....
NU har detta inlägg redan blivit för långt och jag inser att jag måste skriva en del 2 på det hela, och då ta med svenska serier också that we knew and loved! Självklart, eller hur?
Lovar att köra del 2 i nästa vecka.


Vilka program och serier minns ni, och älskade ni, från 70 och 80-talen?Ha en bra torsdag, och jo...det regnar här...

38 comments:

Erica said...

Tyvärr minns jag ingen av serierna, förutom Lilla huset på prärien (i och med att den gått i repris så mycket). Såg den serien både när jag var liten, och sedan när jag gick på högstadiet, tror jag det var. Och jag gillar den än :) Tycker det är en sådan söt serie :)
Dallas minns jag att mamma brukade kolla på när vi var små.

Går det bra om jag lånar idén till den här listan? Frågar först, eftersom jag inte vill "härmas".

Hoppas du får en bra dag!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
Nej, om man är född på 80-talet och senare är det nog inte så mkt man minns från just den tv-tiden.
Visst är lilla huset en serie som håller än idag. Vi äger ett par säsonger på dvd av den, och karolina och jag gillar den mkt!
Absolut!!
TA efter listan, be my guest!!
Stor kram!

Cecilia N said...

I introt till Fame så sa dansfröken något om att det kostar att nå berömmelse. And you start right here to pay ... with sweat.

Tycker de kan börja köra den serien igen. Det finns alldeles för många som bara tror att de kan glassa runt och *poff* ha uppnått allt det där som faktiskt kostar svett.

Taina said...

Sateinen aamutervehdys! (Regning morgonhälsning)
Wow! Vilken koll du har!! Visst kommer jag ihåg många av serierna. Älskade Lilla huset på prärien. Men favoriten genom alla tider var FAME!!!!!
Remember my name (Fame)
I'm gonna live forever
I'm gonna learn how to fly (High)
I feel it coming together
People will see me and die (Fame)
I'm gonna make it to heaven
Light up the sky like a flame (Fame)
I'm gonna live forever
Baby, remember my name
Remember, Remember, Remember, Remember,
Remember, Remember, Remember, Remember
JA JA JA!! Jag kommer ihåg!!!
Var ju dansare på den tiden och älskade allt som hade med dans att göra och benvärmare var ju bara förnamnet.
Dallas var cool. Tyckte Bobby var snygg! Hjälp, vilken smak man hade. Hahahaha!
Nu ska jag iväg med Minstingen.
Kram kram och halauksia !

Annika said...

Cecilia N:
Välkommen hit!
Japp, you want fame, and fame costs!! You'll start paying here; in SWEAT!!
Helt sant.
Det var en bra serie! Den fick aldrig missas.
Välkommen tillbaka!!

Taina:
Sateinen aamutervehdys!
Samma här...
Haha, på vissa grejjer har jag KOLL, och sen hjälper youtube till att påminna också, hihi!!
Lilla Huset var BRA!!
Och FAME!!
Snacka om att serien lyfte oss alla!! SÅ bra! Filmen var också bar, men jag gillade serien ännu mer!
Dallas var skitbra, och jo, jag gillade också Bobby, fniss!!
Hoppas din dag är bra, och att ni mår jättebra igen!!
Stora kramar!!!

Sporty Spice said...

Jag minns det flesta av serierna. Dallas, Dynastin och Falcon Crest tillförde ju favoriterna. Och haha, Lilla Huset på prärien ... man bölade varje vecka! Och ja, jag minns både Moonlightning och Remington Steel (jösses vad man tyckte att Pierce Brosnan var snygg). De fattiga och rika, Love Boat och även Rötter var jag nog lite för ung för. Och de där två sista tv-serierna kommer jag inte ihåg. Men kommer inte DU ihåg "Tillbaka till Eden". Den där serien om tjejen som blev attackerad av krokodil, fick plastikoperation och kom tillbaka och hämnades på sin familj. Sen har jag minnen av svensak tv-serier. Hetteinte en av dem "Ärliga blåa ögon"? =)

Annika said...

Sporty:
I del 2 ska jag minsann skriva om Ärliga blå ögon och Sinkadus och andra svenneserier som jag minns med glädje!! :-)
JAMEN JA!! jag kommer ihåg tillbaka till Eden! OCH jag gillade den, mycket!! Miniserie det också, eller hur?
Lilla Huset var sockersöt och alltid så sentimentalt.
Rötter minns jag också och den var ju så BRA!! TACK för att deu påminde om den serien!
Ohhh...the memories...

Mia said...

Vilken underbar nostalgitripp! Tack så mycket! Älskade både Dallas och Dynastin. Och för att inte tala om Fame! Oj vad jag ville bli dansare i snygga benvärmare då. :-) Falcon Crest gick i repris mitt i natten när Albin var nyfödd så det brukade jag titta på när det var dags för mat. Blev nästan lite besviken när han slutade äta på natten! ;-)

En annan serie som jag förknippar med 80-talet är Cosby. Den älskade jag att titta på. Men som många andra så tror jag att den höll på lite för länge.

Ha en underbar dag!

Kram!

Christel said...

Jag kände igen alltför många av serierna. Kommer du ihåg Baretta och Kojak då? Själv har jag tittat på tre säsonger Baywatch med 14-åriga dottern och den har fått Godkänt där. Fast vi sitter och fnissar över alla skumpande kroppar och funderar över växande bröststorlekar... Kram

Annika said...

Mia:
Dallas håller nog än idag. Den serien var väl kvalitet om ngn?
FAME! Ja jösses vad vi gillade den!! Hade alla skivor som släpptes från den...aww....
Hihi, så du kollade Falcon Crest mitt i natten, den serien föll jag aldrig för (konstigt nog).

Cosby var skitbra!!! men jag fick säsong ett i julklapp ochj jag måste säga att den nog förlorat lite av sin glans. Tråkigt nog.
KRAMAR!!!

Christel.
Baretta och Koyak...Ja, jag minns, men vi såg dom inte. Mina fldrar gillade inte "amerikanska deckare" så det blev inget av det i vårt hem, buhu!
Baywatch..yay!! Hihi, ja det är ju hög fnissfaktor där.
Kram!

Saltistjejen said...

Ojoj Annika, inser att jag sett väldigt lite av de serier som du nostagitripar över här... Trloen två orsaker. Det skiljer några år mellan oss vilket är inget idag, men myycket när man är yngre. Samt att jag såg väldigt lite på TV i ungdomsåren. Så näe, jag såg aldrig Dallas, Dynastin, De fattiga och de rika... Serier som nästan "alla" såg mer eller mindre.
Däremot följde jag slaviskt Lilla Huset på Prärien och Fame! Såg även Nord och Syd när den gick och älskade den! Och jag var även väldigt inne i Krigets Vindar minns jag. knske var det där mitt intresse för "2:a världskrigetsfilmer" grundades....? SOm gör att jag nu bara älskar Band of Brothers även om det är noll glamour där! Men den är bara sååå bra!
Men du, jag känner ju också igen If tomorrow comes! DEN gillade jag skarpt minns jag! Och du Tom Berenger var ju även med i Kriges Vindar! Och jag minns att jag tyckte han var så snygg!!
Här är regigt idag igen. Bu! Hoppas att det fina vädret ska återkomma snart.
Kram!

Elisabeth said...

Å, Dallas! Jag såg (såklart) inte något av serien när den gick, men däremot var jag smått frälst i signaturmelodin. :D Alltid när det var Dallas på TV ville jag höra den. Jag vet egentligen inte vad som tilltalade mig så mycket i den, men det var nog något med takten, tror jag. Lilla huset på prärien hade jag VÄLDIGT mycket emot när alla kompisar äääälskade serien (måste ha varit när vi var runt 13 år). Jag tyckte att den var jättefånig och förstod inte vad de såg i den! Nu däremot kan jag tycka att den är småmysig.

Annars är det lite för mig som för Saltis; jag tittade inte speciellt mycket på TV när jag var barn/ung. När andra pratade om serier som Tre Kronor, Skilda världar, Nya tider och allt vad de nu hette suckade jag bara och undrade vad de såg i dessa serier. (Det undrar jag för övrigt fortfarande! :D)

Znogge said...

"Remington Steele" och "Lilla huset på prärien" var nog de som jag gillade mest. Såg också "Törnfåglarna" och en serie som hette "Floden blev mitt liv"! Den var väldigt bra...

Annika said...

Saltis.
Jo, nog är det så att ålderskillnaden har ett och annat att säga till om här. jag förstår att du inte har samma serier i bagaget som jag har.
Lustigt nog såg jag aldrig Krigets Vindar, eller Nord o Syd. fattar egentligen inte varför, faktikst.
Band of Brothers har vo på dvd o Peter älskar den så, den är bra. Sann.
Tom Berenger ja...OJ vad jag gillade honom där ett tag på 80-talet början av 90-talet.
Var är han nu??
TRIIST väder...
Kram!!

Elisabeth:
Nej, jag förstår verkligen att du inte kan minnas dessa serier. Du är ju mkt yngre än jag.
Dallas ledmotiv ÄR bra!! Det håller än idag.
Dom där svenne-såporna från början av 90 talet har gått mig helt förbi. Så dom vet jag inget om egentligen.

Znogge:
Hej och välkommen till min blogg.
Törnfåglarna har jag på dvd och det finns DÅ serier som berört mig som den gjort. Den berör mig ännu mer nu än den gjorde då jag var runt 17 år. Snacka om att den håller!! Den är helt enkelt jättebra!!!
Floden blev mitt liv var en annan fin miniserie. DEN gillade jag också!!

leopardia said...

AAAAAAAAHHH! vilken nostalgitripp! Att jag älskar Tracys hämnd, vet du ju redan! Och Remington Steele, det var kärlek vid första ögonkastet det! Haha! Dubbelspel kommer jag inte ihåg alls, men jag VET att jag sett den... Och så tänkte jag på Tillbaka till Eden, Lace och Falcon Crest... Och Modedockorna, eller Paperdolls...

Annika said...

Leopardia:
Ja, jag vet att du gillar Tracys hämnd! TACK för att du gav mig den svenska titeln. Jag läste den boken också och gillade den så mkt.
den är bra!
Skulle gärna äga den också.
Modedockorna minns jag inte alls. Måste kolla upp!!

Mie letar guldkanter said...

Åh! Nostalgi BIG TIME!
Tack o kram!

Desiree said...

Här har du verkligen lyckats gräva upp gammla godingar Annika. Åh visst minns jag många av dessa. Man bänkade sig framför tvn och verkligen såg fram emot veckans avsnitt av Lilla huset på prärien, Remington Steel, Dallas, Fame och de övriga. Ha en bra torsdag och hoppas att ni slipper regn idag. Här är det åter igen Muggy ute men +22 grader så frysa gör man inte. Fick hemma Calle igår och resan hade gått bra men han tyckte att det var jätteskönt att komma hem.

Kram

anna of sweden said...

Underbart! Det märks att vi är samma tidsandas barn! ;)

Annika said...

Mie:
KUL att du gillade det hela.
Oh the memories...
Kram!!

Desiree:
Det är så kul att fördjupa sig på youtube, att liksom försvinna in bland alla klipp. GILLAR!!
Klart Calle är glad att vara hemma igen! Borta bra...
Här är det muggy också...och det regnar, är soligt, och åskar i en salig blandning.
Kram till er!!

Anna:
NOG är vi det alltid. Det finns allt för mkt "gottigt" från den tiden :-)
Kram!

Bettankax said...

Härligt inlägg! Har sett de flesta, såklart! ;)
Dessutom har jag högläst alla avsnitten av "Lilla huset på prärien", för en viss lindalotta, som på den tiden satt nyduschad, pyjamasklädd och följde med mycket uppmärksamt. Å vilka finfina minnen!:)

Anonymous said...

Jag såg flera av de serier du nämner, och några andra som jag kommer ihåg att jag gillade var Magnum, Miami Vice, Nord och Syd, Familjen Macahan... Nuförtiden ser jag nästan aldrig på tv och följer inga serier...

Marie said...

OMG! Ja, frisyrerna var stora på åttiotalet iaf... och lilla huset på prärien, så bra ju! :)

När jag var sjuk häromdagen så såg jag på tv o Falcon Crest kom på, o då undrade jag i mitt stilla sinne hur någon någonsin kunde tycka det var bra! Undrar vad de kommer säga om våra dokusåpor om några generationer... :D

Anne said...

Ååååååhhhh, vilken härlig nostalgitripp. Jag var en tv-junkie redan som väldigt ung....
Jag minns de flesta av serierna du nämner, vilken nostaligrej att kunna klicka på youtube-länkarna och höra introt.
Jag såg att Sporty Spice nämnde Tillbaka till Eden som en miniserie, den minns jag också.
Men Annika, har du inte sett Nord & Syd. Du MÅSTE bara göra det!!! Jag såg om den för bara nåt år sen och tycker den håller än. Även om den är från 80-talet känns den inte 80-talsaktig (antagligen för att den ju utstpelar sig på 1800-talet). Chansa och köp boxen, vissa avsnitt (de jag tyckte mycket sämre om) är det en hel del krig...sånt M gillar så vi har båda sett serien och båda gillat den (även om vi kanske gillat den på olika sätt).
Falcon Crest gillade jag jättemycket. Ja, visst hejades det på Linda Evans i Dynasty. Och Pam och Bobby i Dallas.
Miniserier gillade jag också, det gick ju en del sådana. Lace och sen nån annan där huvudpersonen hette Emma Hart minns jag också.
If tomorrow comes, en STOR favorit hos mig. Oj, vad jag gillade den.
Vet du, jag såg att den nu kommut ut som dvd-box i Sverige. Kan inte hitta den här i USA så tror det bara är för den svenska marknaden. Jag funderar starkt på att köpa den i sommar...
Roligt inlägg, ser framemot svenska serier!

leopardia said...

Modedockorna bör ha gått i Sverige typ 1986, Mimi Rogers var med och Morgan Fairchild och Nicholette Sheridan, eller vad hon nu heter från Desperate Housewifes, fast det är inte så att jag kände igen henne, utan att ha läst det först :)

Annars kommer jag ihåg att från början av Lilla huset på prärien så var mamma tvungen att läsa texten högt, för jag hann inte med, men det är nog den serien som lärde mig läsa egentligen...

leopardia said...

Oh no, housewiVes, jag som själv blir så trött på alla som stavar det fel...

Kerstin said...

Nu du Annika, har du dragit iväg mig efter minnenas allé. Vilka härliga tv-serier du har plockat fram.
Självklart följde man ju med i både Dallas, Dynastin och Falcon Crest. Sen får man inte glömma Törnfåglarna, denna otroligt vackra historia om Fader Ralf och hans Meggie. Det är nog den bästa tv-serie som gjorts.
Det finns nog många fler att lyfta fram men jag kommer inte ihåg några nu.
Ha en fin kväll.

Suzesan said...

Titta på JR:s ögon han har krokodilögon. Jämför honom med en krokodil.

Jag såg alla avsnitt av Dallas Dynastin, Fame(såklart och skrattade åt sångtexten i kommentarerna haha)OCH FalcOn Crest. Cosby missade jag ICKE. Ingen fick störa. Hur har jag hunnit se alla dessa serier. "Törnfåglarna" var ju så härlig jag grät floder när jag såg den.

Bra när man skriver sist:) Alla har tänkt ut så många, en som jag verkligen glömt var "Floden blev mitt liv"....och den som var så bra "Ärliga blåa ögon"

"Lilla huset på prärien och Laura som ALLTID GRÄT"

...och jag håller med..ANNIKA du måste se "Nord Och Syd." Patrik Swayze.

En serie jag såg vartenda avsnitt av var Onedinlinjen.

Ungdomsserie "KULLAMANNEN". Sååå spännande. "BombiBitt och jag"(ungdom)

Jag satt länge och tänkte på vad den hette men såg nu "Tracys hämnd". För den delan var det en sån notalgi tripp med alla klippen du har.Jag har sett alla. Inte missat ett enda avsnitt. Bra inlägg.
Glöm inte "Lödder" med Burt som trodde han kunde göra sig osynlig. Var kanske före er tid men Jag såg alltid "Lucys show" med Lucille Ball.

Lite in i åttiotalet så såg jag varje avsnitt av "Våra värsta år" men så klart det är ju komedi men JAG SÅG DEM;)

Men "Familjen Aschton."!!!En av sönerna där var supersnygg. och "Forsythe Sagan" hör till. Sen "Hem till gården" den engelska(men inte nu de avsnitten som började på 2000talet)Tänk att den visats sen 70talet.... och "Hem till byn" bägge har jag sett alla avsnitt av.

Såg sista delarna nu för något år sen och det var nostalgi.

Måste ju finnas fler serier som jag glömt:)Haha.

Tack Annika vilket kul inlägg
Kram
Susanne

Nilla said...

Macahans! och Falcon Crest.
Dallas och Fame... Vilket roligt inlägg du har gjort!

Sara said...

Som skojig och fnissig blajserie kan vi ju också nämna Roseanne som du och jag brukade skratta åt Fente men det var väl snarare på 90-talet? Kommer ihåg att jag gillade LA law också. Och Miami vice! Det var så bra signaturer till alla serier "förr i tiden" eller hur?
Kommer ihåg hur du brukade härma Laura Holts stil, fniss.. Och du var inte helt olik henne heller. Pierce var SÅ snygg i den serien!! And he still is... Älskar!!

Annika said...

Bettankax:
TACK!
Ja, det är kul med gamla serier, och dessutom var signaturmelodierna så bra.
Lilla Huset....KLART att du läste dom böckerna för Lindalotta. Jag läste dom också, och älskade dom!

Annika:
Miami Vice hade en tuff signatur som jag gillade, men jag var nog aldrig jätteförtjust i serien. DET var Peter däremot. OM han var...
jag ser inte heller så många serier just nu, tyvärr.

Marie:
Ja, det är en härlig flashback rent modemässigt.
Falcon Crest såg inte jag, men jag kan tänka mig att den inte håller idag. Det är nog många av serierna man såg då som inte skulle hålla idag.

Annika said...

Anne:
Härligt med nostalgitripp, eller hur?
Introna var ju så himla bra förr i världen. Jag menar bara man hör Dallas introt så blir man ju glad, tycker jag.
Nord och Syd, konstigt att ajg aldrig tittade på den. Alla var ju som galna i den serien. Jag ska se om jag får tag på den på dvd. Det är ju en serie som Peter säkert älskade.
TACK ANNE! DÄR sa du ngt: Emma Hart. Jag minns serien, den hette "Hart to Hart" och det var Robert Wagner och Stefanie Powers, och jag älskade den!!
Japp, det kanske bli både en två och en trea på detta inlägg. Jag har blivit påmind om många serier som jag glömt.
KRAM!!


Leopardia:
S¨märkligt. JAG borde minnas den. Kanske såg jag en inte? Men det borde jag ha gjort.
TACK ska kolla på youtube och se vad som finns där.
Gulligt att du lärde dig läsa genom Lilla Huset...Det programmet är vi många som har älskat!
Housewives ja...haha, ibland är det lätt att skriva fel.

Kerstin:
Jamenvisst!
Törnfåglarna är bland det bästa som ngnsin gjorts.
Jag har den dvd boxen och serien håller FULLT ut! Den är bättre idag än den var när den kom, tyckler jag. Den har gripit tag i mig mer på "gamla dar" än vad den gjorde när jag var 17. OCH även då älskade jag den.
Den serien är vacker och storslagen och underbar!
Kram!

Annika said...

Suz:
Ja, det är härligt att tänka tillbaka!
Cosby ja, när den gick satt hela familjen samlad. Vi älskade den!!
SÅ bra!!
Lödder ja! DET var kul! ALLA såg på den serien. Alla!!
Just dom där engelska serierna som du radar upp såg jag aldrig. Tror att jag är lite för ung för Forsythe sagan, men jag har ju bara hört gott om den. OCH Onedinlinjen.
Minns att jag tyckte att introt till hem till gården var så jättebra!!
Den svenska Hem till Byn gillade jag också!
KUL att påminnas om serier jag glömt. TACK Susanne!
KRAM!!


Nilla:
Macahans var en favorit hos mig också!!!
Jättekul!
Ja, nostalgi är kul, glad att du gillade inlägget.


Sara:
Ja, Roseanne, men det var nog 90-talet, Tror jag måste skriva ett inlägg om sit-coms också.
LA LAW hade också en så himla BRA signatur.
Som du säger var signaturerna så himla BRA förr!! Snacka om att man kan dom utantill!
Ja, laura Holt ja...Det var nog för att så många sa att jag liknade henne som jag började klä mig som henne och ville ta efter laura Holt stilen, haha!!
Pierce ja..Jösses vad snygg han var och ÄR!
Älskar!!

Anonymous said...

Ha ha, vet du vad - jag fick inte se på Dallas!! Jag vet inte varför, men tror inte att mina föräldrar tittade heller men jag kommer ju naturligtvis ihåg att alla andra tittade på serien! :-(
Lilla huset på prärien tittade jag inte heller på, ingen aning om varför men jag ÄLSKADE böckerna - läste allihop, tror det är nästan 7-10 stycken sammanlagt.
Fame gillade jag iaf jättemycket!! Och Moonlightning!
Tracys hämnd smygläste jag som 12-13-åring, ganska mycket tantsnusk ha ha!
Kram

Mz.olsson said...

Jag lämnade en lååång kommentar till det här inlägget i går - vart tog den vägen???
Jättekul inlägg!!! Älskar alla de här serierna!! Tyckte även om Helgonet och Snobbar som jobbar, kommer du ihåg dem?
Och Macahans, så klart!! Och Sin egen lyckas smed, den australiska serien, med Jon English? Den låten blev ju så populär. Min mamma o jag tittade dessutom alltid på Onedinlinjen o Herrskap o tjänstefolk!!
Det var underbart att bli påmind om allt det här igen!!

Mz.olsson said...

Nä, det var fel! Kom plötsligt på när jag stod i köket: Sin egen lyckas smed?? Så hette den australiska serien inte alls! Det var ju en tysk serie som hette så. Men den var också bra:)
Mot alla vindar var det jag tänkte på, med Jon English... jag har märkt att jag måste vara lite nedsövd när jag är inne på bloggarna nu för tiden... skriver det ena konstigare efter det andra...
Ser fram emot när du ska ta dig an de svenska serierna!!

StrandMamman said...

Kul!! Jag körde ju samma sak i början av november, men du har räknat upp många fler nostalgiserier. Och många fler har kommit upp här i kommentarerna. Jag har också sett dem nästan allihop, hade vi ingenting annat för oss än att se på tv??? Men fina serier var de allihop!
Hälsningar från en som äger Tracy´s hämnd, och nästan alla andra Sheldon-böcker :))

Annika said...

Mz O:
JAHA, så blogger missköter sig. Tjaa, det är väl knappast ngt ovanligt men j-gt trist alltså.
MOT alla Vindar var ju jättebra...Minns låten!!! Ahha!!
Ondeinlinjen hade en häftig signatur. Visst var signaturerna bättre förr...

Petchie:
Hihi, inget Dallas för dig alltså? Du var säkert en av dom få därhemma som itne såg den. Oh well, verkligen ingen biggie.
Lilla huset var fin, och böckerna var SÅÅÅ bra!
Tracys hämns var asbra. Såg att ngn skrivit att den finns som box hemma så den ska jag absolut köpa i sommar!!!
Men visst är det tantsnuck ;-)
kram!!

Strandmamman:
JA, jag minns att du hade detta på tapeten också!
det är ju så kul att minnas tillbaka och gotta sig i minnen!
KRAMAR!!!