Monday, May 04, 2009

Desiree and Calle in town!!

Godmorgon!

Vilken trevlig helg vi har haft!
Desiree och hennes man Calle anlände sent i fredagskväll med flyg från Alabama.
Vi satt och snackade en stund innan vi alla stupade isäng.

Vädret denna helg har inte visat sig från sin bästa sida, men som tur är var det uppehållsväder under lördagen då vi gjorde DC! OCH, vi gjorde verkligen DC! Desiree och Calle fick sig ett litet smakprov av hela stan. Vi började vid Capitolium, och gick sen ner till Lincoln Memorial. Det är en ganska lång runda.



Desirees kamera fick jobba hårt i lördags...

På vägen ner mot Lincoln Memorial stannade vi till vid Air and Space Museum, Washington Monument och World War II Memorial.




Därefter styrde vi stegen mot Vietnam Monumentet, och det är få monument inne i Washington som är så kraftfulla som just den minnesplatsen. Det är som att ALLA stannar till och reflekterar lite extra just där.



Lincoln Memorial och Vietnam Monumentet.

Som jag sa hotade regnet med att falla hela lördagen, men vi hade verkligen toktur. Jag är så glad att vädret uppförde sig denna dag för igår, söndag, var det skyfall hela dagen.
SÅ, från Vietnammuren styrde vi kosan mot Vita Huset med hopp om att se Obama!


Vita Huset.

Eftersom vi inte blev inbjudna på lunch till Obama var vi tvungna att ta saken i egna händer och leta upp ett lunchställe.
Därpå, mätta och belåtna, hoppade vi in i bilen och for till Georgetown.



Georgetown.
Karolina stollar sig inne på The House of Sweden.


Från Georgetown bar det av till Arlington en sväng, och där hoppade vårt sällskap av och tog sig en snabbtitt på Arlington Kyrkogård OCH Iwo Jima Monumentet.


Iwo Jima Memorial i Arlington.

Från Arlington bar det av till Old Town Alexandria där vi gick omkring en stund, men det blev också så att vi tog ett glas vin nere vid vattnet.


Bloggerskor OCH goda vänner!!!

Vi for hem till Reston igen där vi hängde på decket en stund innan det var dags att åka in till Reston Town Center där vi åt en god middag.


And here we are!!!

Needless to say efter allt promenerande inne i DC och den goda middagen på "Mon Ami Gabi" stupade vi isäng så fort vi kom hem...
ZZZZ....

Igår söndag var det, som sagt, skyfall hela dagen. Vi drog en repa med bilen och kollade in bla CIA (det lilla man kan se) och olika områden runt om i norra Virginia.
Desiree for hem till Birmingham igen, tråkigt nog. Calle, Peter och jag fortsatte till Reston Community Center då vi lämnat av Desiree på flygplatsen. Karolina hade företällning igår så vi kunde alla njuta av hennes, och dramakamraternas, pjäs.
Idag bär det av till en konferens i Maryland för Calle. Jag är värdinna för svennefrullen här hos mig om en liten stund, och för Peter och Karolina är det jobb och skola, förstås.

Vi har haft en riktigt TREVLIG helg med GODA vänner och jag hoppas att vi ses snart, snart igen!!!

Hoppas att er helg varit BRA!

Ha en fin måndag!

22 comments:

Erica said...

Det ser ut att ha varit en väldigt rolig helg :) Vilken tur att ni klarade er undan regnet på lördagen!

Hoppas du får en bra måndag!
MVH /Erica

Millan said...

Ah vilken jatte trevlig helg ni har haft!! Sa roligt att ni traffats nagra ganger nu och verkligen blivit vanner i verkliga livet ocksa!! Forstar att det maste ha varit en upplevelse for dem att se DC ocksa men sa synd att Obama inte bjod in till lunch :-D.
Jag hoppas att jag ocksa har turen att fa traffa nagra av er bloggarvanner i framtiden. Ar det verkligen ingen som har vagarna forbi Bristol :-D hahaha!
Kram!!

Annika said...

Erica:
JA, vi hade tur som tokiga i lördags.
NU är det hällregn som gäller...Igen...
ha en fin måndag.
KRAM!!

Millan:
Otroligt med C och D! Det är som vi skulle ha känt varandra alltid!
Gotta love the blogging world!
Jag vill träffa dig också!!!
HOPPAS att det blir av vid tillfälle, Millan! Verkligen!!
Kram!!

Humlan said...

Vilken tur att det var uppehåll under er fullmatade lördag! Men det är ju alltid roligt att få se alla de där platserna som man har hört om eller sett på bild.

Hoppas du har bättre väder i dag!
Kram

Mie said...

Tack för sightseeingen Annika! Alltid lika kul:)
Kram!

Sport Spice said...

Åh vad härligt, nästa gång får det bli jag och Casey. Annikas Inn ocg guidade tour låter najs. =)

Annika said...

Humlan:
TACK och lov alltså!! Igår var det ösregn och så kallt. SÅ vi hade tur som tolkiga som kunde göra DC i blixtens hastighet.
Kram!

Mie:
You bet!
KUL att du hängde på!
Kram!

Petra A:
Annikas Inn står öppet!
KOm bara ner så ska vi göra stan :-)
OCH så hoppas vi på bättre väder DÅ!!

Anonymous said...

Åh, vilken mysig helg och vilken tur att det var uppehållsväder i lördags! Jag inser hur mycket vi missade när vi var i DC men det var ju just pga regnet!! Vi måste definitivt komma tillbaka - frågan är bara när!?
Nu är det Puerto Rico nästa för Desiree och Calle - ska bli så kul att träffa dem och visa dem vår ö!
Ha en trevlig vecka Annika!
Kram

Mia said...

Vilken underbar helg ni har haft! Och vad kul att träffa bloggvänner i verkligheten med. Fina bilder från era utflykter, nu fick jag en liten guidad tur jag med. Inte alla som kan säga att de varit vid Vita Huset på em-fikan! Kram!

anna of sweden said...

Vad mysigt det låter.
Georgetown och Arlington missade vi när vi var i Washington i påskas. En bra anledning att komma tillbaka igen.

Kram från ett regnigt Philly!

Annika said...

Petchie:
KOM tillbaks! Annikas Inn står öppet!! Nästa ggn ni kommer ska vi tro att ni ska ha TUR med vädret!
Ni är så välkomna!!!
NI kommer att få supermysigt med D och C!!! Så himla mysigt par!!
Lyckost er som har ert roliga kvar.
Här är det bara regn och regn och regn!!
KRAM!!

Mia:
Ja, bloggisarna är otroliga!! ALLA bloggare jag träffat IRL har varit guld!
Vilken grej detta är!
KUL att du hängde med på turen inne i DC...
Kram!!

Anna:
Ja, du måste komma tillbaks!! Det finns så mkt att se!
Regn här också, och så skall det väl då förbli resten av veckan...
Kram!!

Elisabeth said...

Det var dålig stil av Obama att inte bjuda in er på lunch. ;) Det måste vara en mäktig känsla att se Vita huset och allt det där i verkligheten! Det är ju verkligen ett maktcentrum av stora mått.

lilla jag said...

Det låter verkligen som om ni haft en mysig helg! :) Och Washington DC verkar vara en så fin stad, dit skulle jag vilja åka någon dag! Alltid roligt att se alla dina fina bilder Annika!
Kramar,
Lilla jag

Saltistjejen said...

A vad roligt for er att fatt tillbringa sa mycket tid med Desiree och Calle. jag ar avis. Bade pa er och pa DEM som ju fick tillbringa sa mycket tid med dig och din familj!!! :-)\

Jag haller med om att just Vietnamn memorialet ar det absolut starkaste av dem alla. Och vackrast om man nu kan allade t vackert. Sa otroligt fyllt av kanslor. Jag har avne forstatt att det var ratt kontroversiellt ocksa nar det begav sig. Det var val en icke-amerikan (asiat, kasnke t o m vietnames) som var den som designade det??? Alltsa som vann tavlingen som man utlyst for detta.

Jag sag aldrig Iwo Jima monumentet. Har du sett filmerna? De ar faktiskt riktigt bra bada tva tycker jag. Aven om jag tycekr den andra som jag tror heter ngt med "Iwo Jima" i titeln ar de absolut basta. Det ar slaget sett ur japanernas ogon. Den forsta ar ju sett ur amerikanernas ogon och handlar egentligen allra mest om hela "skandalen" med att man faktiskt "fejakde" till sig publicitet med bilden som togs da falggan sattes upp (den bild som jag tror sjalva monumontet ocksa efterliknar). Men som sagt bada filmerna ar sevarda helt klart! tror det ar Clintan som regisserat, iallaflal forsta filmen.

Georgetown gillade jag! Det var himla mysigt! Och vad roligt att karolinas pjas var sa bra! men vad skulle den annars vara...? ;-)

Stor kram fran regnigt och lkyligt NYC!

Desiree said...

Hej Annika,

Åh extra kul att läsa just detta inlägg sjävklart. Tack för en helt oförglömlig helg! Superfina bilder. Du har verkligen valt ut bra och jättefina bilder. De strålar verkligen ut den där underbara känslan vi hade hos er hela helgen. Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen och att ni får tillfälle att komma hit ner till södern och låta oss ro om er någon gång här framöver.

Anne said...

Vilken megatur med vädret, det kan ju vara kallt, grått och blåsigt utan att det spelar så stor roll. Men regn vill man inte ha då man kan göra stan. Vilken superbra guide och värdinna du/ni varit också, mycket gästfrihet ni bjudit på.
Jättekul läsa om er helg och höra att ni känner att ni blivit så goda vänner. Det låter som att inte bara du och Desiree är goda vänner, utan att hela famijerna hade trevligt ihop.
Förresten, Geroegtown. Det känner jag igen från House Hunters på HGTV. Det brukar nämnas nu och då, är det ett populärt område att bo i?
Vilken bra bild på Vita Huset också, jag trodde inte man kunde komma så nära (men du kanske zoomat rejält?) och se det så nära.

Jenny said...

Vilken tur att det var uppehåll i lördags! Fast mulet kan vara positivt också, man får fina foton då tycker jag, annorlunda färger än i starkt solljus.

Tänk så många dörrar bloggandet öppnar, relationer och äventyr som skapas och upplevs mellan människor på alla möjliga och omöjliga platser världen över.

Suzesan said...

Kul att läsa och fina bilder. Vad trevligt att ni hade tur med vädret och ändå fick gjort så mycket.

Snygga ni är allihop på bilden.

Kram
Susanne

Annika said...

Elisabeth:
Absolut, tycker allt att Obama skulle ha kunnat bjuda in oss :-)
Visst känner man makten i DC! Det är ganska coolt faktiskt.


Lilla Jag:
Vi hade så kul!!
DC är fint. Annikas Inn är öppet :-)
KUL att du gillar mina bilder.
Kram!

Saltis:
Å vi har haft så kul!
Det är otroligt vad man klickar med sina fellow bloggers!
Vädret var skit, men vi får vara glada att det var OK på lördagen.
Ja, visst är vietnammuren MÄKTIG, och det liksom KÄNNS där.
Jag har inte sett filmerna om Iwo Jima, men jag kan tro att de är bra. Har hört mkt gott om dem.
Georgetown ÄR supermysigt!
Hoppas du kommer hit snart!
Kram!!!

Annika said...

Desiree:
TACK min vän!
Helgen var så lyckad så lyckad.
Jag är så glad att ni kom!!!
Hoppas vi ses snart igen. Vi vill gärna komma ner till AL!!
Jättekram!!!

Anne:
VI hade enrm tur på lördagen. DÅ var faktiskt vädret rätt perfekt, inte för kallt intge för varmt + att vi slapp regnet. Otroligt!
Igår var det riktigt uselt, men då hade vi ju sett det vi skulle.
Absolut, som vanligt känner jag att vi bloggare är goda, goda vänner!
Underbart!
När kommer du/ni???
Georgetown är fint, dyyyrt och poppis. KUL att du minns det från house hunters :-)
Vita Huset har jag nog zoomat in rätt bra, men man kommer kanske närmare än man tror.
KRAM!!!

Jenny:
Det är sant. Det hade inte varit ngt nöje att gå där o svettas som en gris heller.
Bloggvärlden är otrolig! jag kan inte nog prisa den!!

Suz:
En riktigt fin helg har vi haft med OK väder på lördagen.
TACK för dina gulliga ord!!

Kram!!

Marianne said...

Å vad jag är avis på ER BÅDA TVÅ som har fått träffa er! Men vad mysigt ni har haft det, tur att vädret var någorlunda snällt i alla fall.

Stora kramar!

Annika said...

Marianne:
DET var så kul!!!
Underbart att ha dem här!
HOPPAS att vi kan ses ngn ggn!! SNART!!
Jättekram!!