Monday, April 20, 2009

Helgen som just gått...

Godmorgon på er alla!!

Hoppas att helgen har varit bra!!!
Hoppas vädret varit det allra bästa!
OCH hoppas att ni har haft roligt.

Min helg har varit bra.

I fredags var Karolina på sova-över-kalas hos en kompis. Jag skjutsade dit henne, och träffade födelsedagsbarnets mamma för första gången. Mamman höll en liten baby på höften, en liten flicka, fem månader gammal. SÅ SÖT!!!
Jag undrade förstås om det var hennes. Jo, det var det. Hon har en 15 årig son, sin 13 åriga dotter och nu en liten sladdis. WOW!! Hon sa att det var en helt underbar upplevelse att ha en baby vid 44!! Att det var en gåva och att hennes äldre barn är SÅÅÅ involverade.
Det var NÄSTAN, jag säger NÄSTAN så att det tickade till i hjärtat på mig också...
Iallafall, jag lämnade Karolina där och så for jag och Peter och åt middag på vår ”local joint”—Cafesano!! LOVE that place!
Där får man alltid god mat, och servicen är utmärkt.
Efter middagen for vi hem och såg filmen ”Australia” på Blu-Ray! Attans vad BRA den var!!
TACK alla bloggare som tipsat om den filmen! Verkligt sevärd rulle!!




Lördag.

Vi hämtade den lilla klockan 10 och klockan 12 infann vi oss vid Lake Anne Plaza här i Reston där Karolina skulle uppträda med anledning av Restons grundares, Robert E Simons, 95 årsdag. Jättefint väder!! Srålande väder!
Närapå sommarvärme (det var som en perfekt svensk sommardag).
Karolina gjorde sitt improvisationsnummer och hon gjorde SÅ bra ifrån sig. Vi var två stolta föräldrar!!






Karolinas medverkan i programmet. Hon improviserar om att hon är en gammal tant som precis blivit vräkt från sin lägenhet.
Till vänster på bilden syns Karolinas dramalärare!


Vi for sen och tittade på Ferrari bilar som var utställda i Reston Town Center. Tänk om man haft en sån att puttra omkring i, eller rättare sagt FLASHA omkring i!!



Då vi kom hem arbetade Peter utomhus tillsammans med vår granne Sara. Jag satt mest och snackade med dom, samt talade om vad Peter skulle göra, haha!!

Strålande väder, som sagt. Vi och vår kompis Keith for därför och åt middag på ett annat stort favvisställe, Clyde’s of Ashburn. Där är det extremt mysigt att sitta en varm kväll!! Men, det märktes att det INTE är sommar rikigt ännu eftersom det blev lite kyligt så fort solen gått ner. Oh well...



Söndag.

Min tur att slita utomhus! Jag rensade hela trädgården samt lade på ny jord. Svettigt men SKÖNT!! I veckan är det jag som ska plantera blommor!! Härligt.


Vi hann också med en tur till soptippen där vi bland annat gjorde oss av med Karolinas gamla barnvagn. En Brio Finesse från 1996 som en gång var som en Cadillac! Men som numera stått i källaren i flera, flera år och blivit dammig, fuktskadad och ful. Det var bara att göra sig av med den och ett par trehjulingar. Lite sorgligt kändes det allt i hjärtat...
Karolina var upptagen HELA dagen. Hon volonterade på vår närmsta låg och mellanstadie skola där hon var funktionär under deras karnival .
Peter och jag storhandlade....
Sen kollade vi lite det inspelade programmet, ”The Biggest Loser”. Det måste vara det mest inspirerande programmmet i hela nordamerika!!!
TÄNK alla dessa personer som gått ned i vikt tack vare att dom lärt sig äta RÄTT samt lärt sig träna. WOW!! Jag är stum av beundran och inspirerad! Programmet vi såg var det stora ”make over programmet”. Programmet där deltagarna lär sig SE sin nya figur och får hjälp att hitta nya kläder! Tim Gunn var mentor och jag är ju, som bekant, BRA förtjust i honom!
Otroligt vad dessa mer figursydda kläder kan göra för en kropp!
Biggest Loser, mitt favvisprogram!!

Resten av kvällen gick åt att kolla ikapp på ett annat favvisprogram, The Amazing Race. Ja, vi ligger efter i tittandet nu efter kryssningen.

En bra helg, med andra ord.

Nu är det svennefrullen som väntar på mig!

Ha en fin måndag!!!

26 comments:

Bloggblad said...

Tur att det där bäbi-suget går över med åren...

Men min granne, 48, fick en liten dotter förra året... fast hon säger att hon känner av åldern mer än när hon fick de 4 första... varav den yngsta är ca 12 nu... Den äldsta 18.

(haha! WV blev "genavel"... passar ju bra till min kommentar!)

Annika said...

Bloggblad:
HAHA, passande WV!!
Verkligen.
48!!! WOW!!
Jag skulle inte orka nu vid 43 ens en ggn, känns det som.
Klart att det måste vara skillnad på om man är 30 eller 48...PUST!
Way to go iallafall, säger jag (som inte har ngra planer, trots allt).

Elisabeth said...

Det låter så mysigt att ha en trädgård att plantera blommor i! Jag är ju uppväxt i villa också, och även om jag absolut inte vill bo i annat än lägenhet just nu kan jag sakna det där med att plantera blommor och liknande. Nog för att det har sina negativa sidor också, men det ÄR mysigt.

Erica said...

Låter som att ni haft en jättehärlig helg!
Det har varit strålande väder här också (bortsett från ett snöoväder en stund i förrgår). Men annars har det varit blå himmel och strålande sol. Jag tycker att snön smälter i raketfart nu..!

Hoppas du får en bra vecka :)

Taina said...

Huomenta ystäväni!
Bäbis över 40 är ljuuuvligt. En som vet ;)Jag var ju nästan 41 när jag fick Minstingen. So säg aldrig aldrig. Hihi.
Din helg ser ut att ha varit har-hunnit-med-mycket-och-ändå-tagit-det-lugnt. Vädret var ju så perfekt och på dagarna hade vi 22-23 grader. Nice.
Jasså, en lite filmstjärna i familjen? Strongt! Jag älskar att stå på scen själv. Du då, Annika? är du en teatermänniska?
Ha det så gött på svennefrullen nu!
Haluksia ja kiireiset terveiset Tainalta
Kramar och brådskande hälsningar från Taina)

Annika said...

Elisabeth:
Ja, detta är mer än plätt än en trädgård. men visst är det roligt att påta och fixa. Speciellt nu när "underarbetet" är klart.
Kom precis från dig, så vi har krockat, liksom så många ggr förr :-)

Erica:
Härligt!
Våren är på g i Pite också, alltså!! Inte dumt!
Snart är det nog vår fullt ut även hos er!
Kram!

Taina:
Huomenta ystäväni!
Just det, där har vi en som VET!! Kan tro att det är mysigt med en baby när man är lite äldre, och har stora barn som kan "hjälpa till". Mamman sa att speciellt flickan, K's kompis, är som en extramamma. TROR JAG DET!!! Det är ju som att få en liten levande docka.
K har spelat teater sen hon var 7 år! och hon älskar det.
nej, inte JAG!! Jag skulle få krupp om jag skulle upp på scenen. K har fått ngn annans gener i det här fallet. Min mormors, tror jag...
Haluksia, taina!!!!

Sara said...

Hej sis, lite smålyxig, skön, avslappnad helg för er, middagar ute och Ferrari-koll, jo man tackar! Vi träffade och grattade Bella igår, underbart söt och gullig precis som vanligt. S & L bjöd på så god mat, tack till er om ni läser kommentarerna idag!!! Många födelsedagar runt de här dagarna i april, eller hur? Ha det bra i vårvärmen, kram och älskar!

Annika said...

Sara:
Klart skön helg, faktiskt.
Ferrari ja...haha!!
Mysigt med bellas fdlsedag! Klart den blev bra.
Massor med fdlsedagar i dessa dagar!!
Busy, busy...
Kram och älskar!!

Anonymous said...

Som vanligt låter er helg så himla mysig! Och aktiv!! Inte något liggandes på sofflocket i Reston inte! ;-) Nja, vi hade nog också en ganska aktiv helg trots allt och åt sushi i lördags och tog sedan en mojito på Marriott! Mysigt det med!
Åh, vad jag också skulle vilja ha en liten täppa att påta! Det är ju något så speciellt att åka iväg till en plantskola och köpa nya vårblommor - tur att jag fick vara med om det i Skåne i mars (penséer).
Karolina är så duktig, är det tack vare dramalektionerna som hon är så modig och utåtgående eller har hon alltid varit så? (hönan eller ägget??)
KRAM!

anna of sweden said...

Vlken härlig helg! Och fullspäckad! Har era helger lite fler timmar än våra här i Philadelphia, tro? :)
Kramar!

Tankevågor said...

Ser ut att ha varit en mysig helg och aktiv! Bara att åka och storhandla är ju en rejäl insats.
Äta ute låter också så skönt! Jag längtar efter det...men här är det för kallt ännu. Inga varma kvällar än fast det är fint på dagarna. I helgen var det många ställen som hade öppnat upp sina utebord på restauranger och fik. Det gick ju att sitta ute på dagen men det är de varma kvällarna man längtar efter nu eller hur?

Kram

Annika said...

Petchie:
Ja, fast nog är vi trötta alltid. Tror att kryssningen tog ut sin rätt...
Idag är det mulet, regnigt och man vill bara SOOOOVA!!!
Karolina har alltid varit utåtriktad, sen hon var baby. Dramat har bara spätt på det hela. Det är bra!!
Mmmmm....Mojitis....en av mina älsklingsdrinkar!!
Visst är våren härlig, men än får planteringen vänta pga vädret. Men det ska bli kul att åka till plantskolan och handla!!
Förstår att du saknar sånt!!
Kramar!!

Anna:
Bra helg, ja...
Fler timmar? HAHA, vem vet? Kanske det.
Kram!

Londongirl:
Det är så mysigt att äta ute.
men det blev lite kyligt..hutter. Saknade infravärme då :-)
Visst längtar man efter varma kvällar nu. Snart, snart!!!
Längtar efter uteserveringarna i Sthlm!!
KRAM!!

Anne said...

Håller med om att Australia är bra, visst blir man sugen på att åka till Australien också efter att ha sett den filmen och alla fina bilder också. Biggest Loser är bara så bra, jag sitter klistrad varje vecka. Jag tyckte så synd om den här brorsan, Mikes lillebror som grät så av blandade känslor när han fick se sin bror ha tappat så mycket vikt. När han sa "nu är jag den enda stora i familjen". Hjärtskärande faktiskt.
Låter som en aktiv helg med mycket på gång, härligt! Våren ger energi, jag som haft/har så svårt komma upp på morgnarna vaknar numera av mig själv rätt tidigt och kan inte ligga kvar för det är så ljust så bara att gå upp. Ha en riktigt bra måndag, kram!

Tankevågor said...

Glömde skriva om filmen: Vi såg också Australia häromkvällen. :-) Den var så bra! Me like!
Kramis.

Annika said...

Anne:
VISST blir man!!!
det var vad Peter och jag sa under hela filmen; vi vill åka dit!!!
Riktigt, riktigt bra film!
Och Biggest Loser. Vilket bra program det är!
Precis ssom du var det hjärtskärande med Mikes lillebror. jag kände så för honom. HOPPAS att hans pappas och brors viktminskning inspirerar!!!
Visst är det inspirerande med våren! men idag är det kallt ich regnigt. men så ska det väl vara...
Kram!!

Annika said...

L-girl:
RIKTIGT bra, eller hur???!!!
Kram!!

Marianne said...

Å vad hon är duktig Karolina! Och MODIG som klarar av att stå på scenen så där alldeles själv! Stora applåder till henne!

Mysigt att påta i trädgården. Jag kanske skulle ta och åka bort till plantskolan och skaffa lite blommor att sätta längs häckarna. Jag vet ju inte vad som funkar i det här klimatet, å andra sidan får man aldrig reda på det om man inte testar. Nå, nu lånade småkillarna vår lilla spade (de skulle gräva skatter) så jag väntar tills jag får tillbaks den.

KRAMAR!

Malde said...

Låter som en härlig helg! Mycket gjort men i lugn takt.

Här har jag varvat ner efter två veckor med diverse gäster.

Må så gott!

Miss Marie said...

Kanske blir en liten bebis snart? ;)

Australia måste jag se, har hört så mkt gott om den så nu måste jag bara se den!

O på tal om film borde du ju lägga upp ett klipp när K improviserar eller gör nåt litet nummer, skulle ju vara jättekul att se!

En ferrari... kanske något att önska sig till nästa födelsedag? :D

Mie said...

Oj vad mycket ni hunnit med! Sover ni alls på helgerna;)?
Jag har Australia här hemma men har inte hunnit se den ännu. Nu blev jag jättesugen!
Kram!

Desiree said...

Verkligen mysig och trevlig helg. Den där filmen har jag varit sugen på att se. Kul att höra att den var riktigt bra för då ska jag se till att få se den snart. Nicole Kidman är riktig duktig skådespelerska men du har ju även en jätteduktig skådelspelerska i din egen familj. Karolina har verkligen massor med talag och begåvning. Den där utomhus resturangen förstår jag är en av dina favvisar för den såg verkligen mysig ut för en härlig vårkväll. Ha en bra start på veckan.

Kram

Saltistjejen said...

Haha jag skrattaade när jag läste om ditt "tickande"...! :-)
Kan förstå att det kan ticka till, men steget är ju rätt långt däärifrån till att verkligen förverkliga något. Jag kan tänka mig att det måste vara nästan lika omvälvande att bli mamma igen när man har såpass stora barn som när man blird et för första gången. När ens barn är tonåringar är man ju så många år från allt det där med vaknätter och blöjbyten. Gissar att det är både fantastiskt och superjobbigt. Ja, som att VARA FÖRÄLDER, hahaha!!!! :-)
Härligt att Karolina har sådan talang! Ni har ALL RÄTT att vara STOLTA föräldrar till en sådan toppentjej!!!!! erkligen! Jag menar det verkligen.
Och trädgårdsarbete låter mysigt. Önskar jag hade en trädgård också...
Australia har vi hemma från Netflix nu och ska se när tillfälle finns. Måste bli ngn kväll när vi itne rä alltför trötta bara eftersom den är rätt lång.
Men nu när jag itne epndlar kan jag ju vara uppe lite längre utan att bli lika trött som tidigare haha!
Här vröker regnet ner nu. Hoppas det blir vårigare väder framåt i veckan.
kramar!!

Suzesan said...

Vad duktigt med trädgårdsarbetet.

Men så modigt av K att ställa sig på scen sådär. Coolt.Duktigt. Bra att de har såna intressen så de slipper annat tänk när de är i tonåren. Det syns på bildern att hon är focuserad. Och mitt i stan.
Min dotter är också sån som gillar att stå på scen. Men inte teater. Förr dansade hon och lite teater. Sjöng gjorde hon och spelade tvärflöjt. På scen.

Visst var Australia bra:)

Jaså bebistänk. Jaha. Varför inte. Jag har tio år mellan mina. Men så var jag 29 då jag fick den siste. Det var som att börja om helt. Alla mina dagar blev fyratimmarspass. Fantastiskt roligt men vad bekväm man blir när man har stora barn.
Sov gott
Kram
Susanne

Annika said...

Marianne:
Ja, Karolina är modig. Jag vet inte vem hon brås på, inte är det på mig.
Och ja, jag förstår så väl att du har lust att köpa lite vårblommor också. Jag ska sticka iväg så fort vädret blir bättre. Nu bara regnar och regnar det.
Kram!!!

Malde:
en bra helg har det varit, ja.
Jag förstår om du långsamt pustar ut efter alla dina besök :-)
Kram!!

Marie:
NO, no..inget sånt. Jag lovar...

Jag skulle gärna lägga ut ett klipp, men jag är rätt oteknisk...Men ngg ggn ska det nog bli av.

Ferrari ja..najsigt! Det blir en enkel gåva ;-)

Mie:
Jag är faktiskt rätt trött...
Tror att det är ngn slags efterdyning från kryssningen. Mer sömn skulle nog behövas. Ser fram emot vad du har att säga om filmen.
Kram!

Annika said...

Desiree:
Det var en bra helg.
Restaurangen är urmysig.
SYND att ni missar Karolinas föreställning på söndagen, men, men...
Nu bara regnar det, och ÅSKAR det. Men det är väl OK det med.
Kram!!

Saltis:
:-)
Ja, det liksom klack till i hjärtat när jag såg mamman stå där med en liten söt bebbe. Vilken grej att börja OM!!!
Men hon verkade genomharmonisk, så det är säkert väldigt roligt och speciellt att både ha tonåringar o en baby. Hanna, dottern, hjälper visst till hela tiden. Tror jag det.
Men att jag skulle skaffa en? Chanserna är slim to none...hahaha!!!
Men jag tror nog att det är super, supermysigt!!!
NU kan du kolla filmer till sena natten när du har så nära till jobbet, haha!!
Härligt!!
Och jo, det är allt lite kul att ha en flicka som är modig.
KRAM!!!

Suz:
Ja, hon var modig, och det var improvisation hela vägen.
Vi var stolta och glada.
KUL att din tös också varit intresserad av dans och uppträdanden. Tror att man får mkt gratis i livet om man inte är rädd att stå på scenen.

Australia var superbra!!!
TACK för tipset!!

NO, ingen baby för mig men mysigt verkar det ju...
Men en baby vid 43? Maybe not so much.

Kramar!

Musikanta said...

Det är 19 år mellan min äldsta dotter och Mirren och 13 mellan hennes bror och henne. Jag var 41 och ett halvt när jag fick Mirren -det bästa jag gjort i mitt liv!

Man är ofta en mycket bättre förälder när man är lite äldre även om det kanske inte alltid är roligt för barnet att ha en gammal mamma.

Mirrens pappa är 9 år yngre än jag så han är mera "normal". Men så roligt vi har med varandra nu, Mirren och jag.

Livet hade varit bra mycket fattigare om jag inte haft henne, svärsonen och Lillmirren som snart fyller 22 månader!

Det där med att äta rätt och motionera vet man ju precis hur det ska gå till. Det är bara det att det är så svårt att låta bli alla godsaker som frestar överallt...
Kramar