Monday, March 30, 2009

Helgen som gick...

Godmorgon världen!

Idag är det jag som är värdinna för svennefrullen. Så snart är det dags att ta fram bagels, cream cheese, ost, skinka, paprika och gurka.
Karolina har tejpat upp nedräkninslappar över hela huset. DET så att vi med säkerhet vet exakt hur många dagar det är kvar tills vi ska ner till Karibien. Excited? Ja, det kan man väl säga att hon är :-)

I fredags ville Karolina äta middag på Macaroni Grill, så det gjorde vi. Vi gick sen hem och tittade på Friends, what else is new, right???!!!
Men snart är vi färdiga med serien eftersom vi ligger på säsong tio nu. BUHU!!!

I lördags var det dåligt väder precis hela dagen, regn, grått och inte speciellt varmt.
Vi uträttade lite ärenden och på kvällen var det så dags för Melindas (Peters systers) 40-årsfest. Melinda är ju tjej så hon var MYCKET misstänksam och anade att det var något i faggorna. ALLA var uppklädda till tänderna på denna fest, vilket inte är helt vanligt på fester i USA, men på denna fest var det nästan enbart "den lilla svarta" som gällde för damerna, kostym för killarna, en kille hade tom smoking!
Jag hade en Odd Molly blus på mig, blå kjol och höga stövlar. Jag var garanterat en av dem som var minst uppklädd.
Trevlig fest med mycket mat och dryck!
Träffade en norrman som jag snackade mycket med. Jättekul att snacka med honom och hans amerikanska fru och jämföra ett och annat i Skandinavien VS USA.
MEN, Karolina var ensamt barn på festen och hon gillade inget av det som bjöds så vi var tvungna att stanna till på Mac Donalds mitt i natten och köpa lite nattamat till dottern.

Söndagen inleddes med att vi började packa så smått...
Vädret var LJUVLIGT!!!
NU kommer körsbärsträden med besked!! OJ, den vackra tiden på året är snart, snart här...
OM ni tänker er till DC under körsbärsträdens blomning kommer de att stå i full blom från den 1 april, allt enligt Washington Post. OM ni befinner er i närheten så försök komma till DC!!! ATT se träden nere vid Tidal Basin är en DRÖM!!!



Ingrids körsbärsträd, ännu inte i full blom, men på god väg...

Annars fixade vi en god middag igår + att vi NJÖT av "Låt den rätte komma in" som jag fick av Keith till min födelsedag på Blu Ray disc!! Vad bra den är, filmen! Bättre andra gången än första gången, tycker jag nog...

Annars tänker jag mycket på en bloggerska vars blogg jag följer SLAVISKT!!
Det är bloggen Sabinas Kamp jag pratar om.
Sabina som kämpar mot en cancer som är helt omänskligt aggressiv. Hon är bara 34 år...Mina tankar är liksom hos henne hela tiden...
Jag tror jag surfar in på Sabinas blogg sådär tio gånger om dagen för att se om den har uppdaterats. Maken till stark kvinna får man leta efter!!! Sabina, orka lite till!! Bara lite till så att du kan genomföra Uppsalaprojektet!!

Nu måste jag sätta igång med frullen, och ta emot svenskorna med rykande nybryggt kaffe!
Ha en fin måndag allihopa!!

26 comments:

Emmama said...

Kul helg och vilken tur att det fanns lite hamburgare i närheten för Karolina! Vad KUL med er resa som närmar sig, har förstått på Petras blogg vart ni ska! :) Hoppas det blev en riktigt lyckad frulle med allt gott du skulle bjuda på, er frukostklubb låter mysig, en sån skulle man vara med i! :) Följer också bloggen du skriver om, hemska värld.. KRAM.

Annika said...

Emma:
Ibland är Mac Donalds bra för en 12 åring som vägrar äta sushi och små snittar :-)
JAPP, vi har en rolig resa som märmar sig med stormsteg!! IIIHH!!!
Ska kolla Petras blogg å det snaraste (ligger lågt med datorn på helgerna).
Frulleklubben är mysig.
Ja, Emma...Sabinas blogg är otrolg, närapå omänsklig. Vilken styrka det ligger där.
KRAM!!!

Taina said...

Maanantai terveisiä ystäväni! =Måndagshälsningar min vän)
Svennefrulle låter trevligt. Och gott. Jag har faktiskt googlat och kollat efter svenska och skandinaviska föreningar här runtomkring. Det närmaste är Fairfield, där KalasLotta bor (tror jag). Det är liite för långt. Men jag får liksom lite längtan efter att få träffa svenska mammor och PRATA och SKVALLRA på svenska. Det går liksom lite lättare då. Men du, är bagels med creme cheese så svenskt? Jag bara undrar ;)?
Stackars lilla K som måste få lite nattamat på vägen hem. Hahaha. Har varit med om det där.
Kläder på fester här är verkligen casual och ibland har jag kännt mig lite väl uppklädd. Men samtidigt så tycker jag om att klä upp mig när jag väl går ut. Går ju knappast omkring i kjol och höga stövlar hemma.
Kanske dags att göra ett besök till Washington för att beskåda körsbärsträden?
Ska genast gå in och kika på Sabinas blogg. Brukar själv läsa Vimmelmammas blogg.
Have a good one!
Halauksia

Annika said...

Taina:
Maanantai terveisiä ystäväni!
Jag vet att du har fullt upp med sjukt barn idag, din stackare.
Hoppas att det ordnar upp sig där.
Nä, cream cheese är inte så svenskt, men det hör till bagels och bagels är inte heller så svenniga... :-)
AH, ja---Scandinavian Club i Fairfield ja...DÄR har jag varit!! PÅ den sk Närpesfesten! MASSOR av gamla närpesbor bor det ju i CT så dom har klar vikt på Scandinavian Club. Iallafall HADE dom det då i mitten av 90-talet då jag var där med goda vänner till mina fldrar från Närpes. Himla kUL. Det var precis som att vara i Österbotten :-)
Vimmelmammans blogg läser jag också. HON är minsann också en kämpe!!!
KRAMAR!!

anna of sweden said...

Åh, vad härligt med en Karibienresa i antågande. Här har barnen minsann två hela dagars påsklov. Ingen Karibienresa här inte ... Men vi får besök hemifrån och kanske,, kanske blir det ett Washingtonbesök tillsammans med dem.

Kram!

Miss Marie said...

Vad härligt med en resa på g, kul med något att se fram emot!

Har inte läst Sabinas kamp förut, men nu kan jag knappt slita mig. Det gör verkligen ont i mig att se en människa lida sådär, och det får en samtidigt att uppskatta att man har hälsan i behåll.

Annika said...

Anna:
Två dagars påsklov?? Antar att ert spring break kommer senare då?
Ja, det ska blio härligt med en liten tripp dit ner.
HOPPAS att ni kan åka till DC och se körsbärsblommorna, men det gäller nog att åka snart då eftersom deras blomning är så försvinnande kort.
KUL om ni får besök från sve!! Underbart!!!
Kram!!

Marie:
Jättekul med resan ska det bli!!!
Ja jag vet...Sabinas kamp ja...Vilken kämpe hon är!! OTROLIG!!!
Jag har läst bloggen från början till slut. Tror det tog mig en hel eftermiddag. Gripande.
Visst, man uppskattar sin hälsa...det gör man.

Anonymous said...

När reser ni?
Jag har också följt Sabina och Vimmelmamman en tid nu, efter att du tipsat om dem. Det är tuff läsning... Om en månad blir det 2 år sedan min svärmors kamp började, den tog slut efter drygt 50 dagar...

Körsbärsblommen ser underbara ut!! Njut!

StrandMamman

Annika said...

Strandmamman:
Vi reser på lördag...
Ja, jösses, dessa kvinnor. Visst är det tuff läsning.
OCH din svärmor kämpade i femtio dagar. Så snabbt det gick där. Sorgligt.
cancer är vidrigt. Blir galen ibland när ajg tänker på den grymma sjukdomen.
TACK! Jo, träden är vackra men ännu står dom inte i full blom. Men snart, snart!!!
KRAMAR!!

lenas said...

Som vanligt är det helt underbart intressant att läsa det du skriver. Har inte hunnit läsa så mycket bloggar sista tiden. Hoppas ni får det bra på kryssningen. Min syster och svåger kryssade i Karibien före jul. De är mer än nöjda med den kryssningen.

Suzesan said...

Åhh låter som en härlig helg. Packa lite. Inte dumt det-

Jag hittade till Sabinas kamp i fredags. Mina tårar bara rann när jag såg bilderna på hennes tumörer och på nacken och hennes sår...och läste hennes story.
Det var mitt första möte med cancer. Så fruktansvärt. Jag har fått en läxa. Jag blev livrädd för att drabbas av nåt sånt. Jag kommer vara glad för varje dag jag får vara frisk. Jag tycker det är bra att de lägger in direkta verkliga bilder på cancer så alla får sig en varning. Jag har aldrig vetat att cancer syns utanpå.

Hon är så stark. Sååå stark vilken kämpe. Nu är jag där och läser hela tiden för att läsa ikapp och för att hoppas hoppas hoppas att hon orkar tills Uppsalaprojektet.

Om jag skulle vinna tio mille så skulle jag ge en del till cancerforskning sen skulle jag strö pengar omkring mig. Tii både det an och det andra. Mina barn skulle få en rejäl slant. Men drömma går ju:)
Jag måste se Låt den rätte komma in en gång till. Vilken tur Karolina fick lite mat till slut. Måste varit tråkigt att vara ensamt barn på vuxenkalas.
Ha en bra dag
Kram
Susanne

thebromanders said...

God morgon! Ny vecka!! Er helg verkar ju ha varit väldigt lyckad!
Svennefrulle, har ni det varje vecka? Låter himla kul, kanske man skulle börja med... vi är ett gäng som träffas emellanåt, men ibland dröjer det mellan gångerna. Och så skulle jag kalla det "Svennefrulle" också, för det var ett kul namn:)

Tankevågor said...

Förstår att ni längtar och ser fram mot er kryssning! Det låter så härligt.
Vilken tur att MC Donalds kan mätta hungriga barn mitt i natten.

Usch ja....Sabinas svåra kamp är omänsklig! Jag lider så med henne och hennes familj.

Idag sitter jag här och gråter av en annan anledning....fick besked om min exsvärmor som dog idag i cancer!!! :( Jag hatar allt vad cancer heter.

Kramar i massor

Anonymous said...

Japp, nu är det inte många dagar kvar - det är nästan så att jag också har nedräkning, hi hi!
Macaronis - vi hamnade NÄSTAN där i lördags men det blev Longhorn istället. Egentligen föredrar jag Macaronis, de har en supergod pasta med kyckling tror jag det är och citronsås med kronärtskockshjärtan, mums! Äter det varje gång!! På Longhorn blev det faktiskt fullträff, O och jag tog en churrasco caesars sallad, supergott med biff och sallad!
Jag har missat Sabinas blogg, men ska kolla in den nu. Usch, det är så tragiskt med cancer - vår granne ovanför oss har bencancer och det ser visst inte bra ut. Han har tre barn och en ung fru, men vi känner dem inte utan hälsar bara när vi möts i hissen.
Stor kram och hoppas att svennefrullen blev lyckad - jag vet ju hur mysigt det kan vara med frukost hemma hos er!

Villa Nian said...

Den festen låter väldigt uppklädd och vuxen! Säger so andra här tur att man kan få mat till ett barn alla tider :-) Tänk nu är det dags igen - körsbärträdsblommor underbart!

Annika said...

Lena:
TACK så jättemkt för dina otroligt SNÄLLA ord!!
SÅ glad jag blir!!!
Kryssningen ska bli så kul. Räkna med att det blir bilder här på bloggen se :-)
Kan tro att din syster och svåger var nöjda efter son kryssning...
LÄNGTAR!!!

Suzesan.
ja jag vet...
Sabinas kamp är hård läsning. hemsk läsning men ändå skrivet med så mkt HOPP!!!
Vilken kvinna hon är!!!
Jag har läst bloggen från början till slut, och det tog mig en hel em tror jag. Vilken kämpe hon är!!
STARKA bilder, ja...
jag vet cancer är en sådan övervidrigt j-g sjukdom. Blir så förbannad. den är min STORA skräck också.
JAPP, jag skulle också skänka till cancerfonden om jag vann storkovan.
Det var nog inget vidare kul för K i lördags...hon hade det tråkigt, men klagade inte. Hon hade med sin iPod toch, som tur är :-)
Det var en glädje att se om filmen!!!
KRAM!!!

Mz Olsson:
Ny vecka igen...
JAPP svennefrullen har vi varje måndag. det är fem svenskor i gruppen och vi turas om med att vara värdinnor. Jättekul, kan rekommenderas!!!
KRAM!!!

Annika said...

L-gal:
Ja, det ska bli duktigt kul med kryssningen. Vi längtar alla tre!!
TUR att MCD har öppet sent, hahahaha!!!
Sabina ja...jamen OJ, hon har det så svårt. Mina tankar finns hos henne hela tiden, märker jag. ALLA styrka till hennes familj och till henne.
Lisbeth, så ledsamt, så ledsamt med din x-svärmor som dog i cancer...Nog är det den vidrigaste av vidriga sjukdomar. HATAR!!!!
Jag är ledsen för din x-svärmors familj jag också...

KRAMAR i massor!!

Petchie:
HIHI!!!
SNART ses vi!!! KUUUUUUUUL!!!!!
O, jag vet...den där rätten som du brukar beställa på Mac grill är så god!!! jag tog bara skinny chicken i fredags, och den var god den med.
Longhorn har jag aldrig varit på, men vi har den här också. Alltid kul när man får god mat.
KOLLA in Sabinas blogg, men var beredd på sorglig läsning, men ändå SÅ hoppfull!!
Du kommer att vilja läsa hela bloggen, från början till slut.
Så hemskt med er granne som har cancer. Denna vidrigaste av vidriga sjukdomar!
Ska maila flightnummer till dig så att du kan kolla vårt plan om det är försenat eller icke. Sen tar vi entaxi till ert hus. FASIKEN vad det ska bli roligt!!
Tack för dina snälla ord om frulle här, blir så glad!!!
KRAM!!!

Tina:
Ja, det var nästan lite väl uppklätt...men jaja. Kul det med ibland...
tack och lov för MCD. det var faktiskt gott för oss också mitt i natten, hihi!!

Petra said...

Tack för att du öppnar upp mina ögon för Sabinas blogg! Jag har inte besökt den tidigare, men känner genast att denna kamp är en som jag kommer att fortsätta följa.

Annika said...

Petra:
Ja, Sabinas kamp är en blogg att följa.
STARK!!!

Elisabeth said...

Å så vackert med körsbärsträden! Längtar tills jag kan ha nytagna foton med körsbärsblommor på min blogg.

Linda said...

Usch, jag blir bara så ledsen...
Inte för det du skriver, utan för att det finns hemskheter överallt och så gnäller en annan för lite vätska i fötterna.
Stor kram...

Millan said...

Vad mysigt med svennefrulle! Och gott lat det ocksa :-). Har blir det inte frulle men val fika med svenneganget pa torsdag!
Helgen lat ocksa trevlig. Att titta pa vanner en fredagskvall later inte fel. I det har landet visas avsnittet om och om igen pa varenda kanal kanns det som sa jag har precis sett ett avsnitt har jag ocksa. Feel good tv!
Filmen du namner har jag inte hort talas om... ar den ny?
Sa hemskt det ar med cancer. Vi har precis fatt besked hemifran att mina styvsyskons mamma ar valdigt sjuk (aterfall) och de vantar nu pa att fa reda pa om det ar botningsbart. Sa otroligt ledsamt. Jag orkar knappt folja sadana bloggar eftersom jag blir sa involverad och blir sa arg over hur orattvist livet ar ibland :-(
kram!

Desiree said...

Du verkar ha fått en skön och mysig helg. Jättefina bilder på körsbärsträden. Man får verkligen passa på att njuta just nu när alla träden blommar så vacker för det varar ju inte så länge. VI hade också regnigt väder hela fredagen och sedan halva lördagen men sedan blev det riktigt fint. Festen verkade både skoj och lyckad. Jag får ta och kika in på Sabinas blogg. Det verkar som hon verkligen är en sann kämpare och en mycket stark person som man verkligen kan beundra. Usch så tragiskt och orättvist när någon så ung drabbas så hårt av något sådant som cancer. Jag hoppas verkligen att hon blir frisk.

Millan said...

Var ju tvungen att kolla Sabinas blogg anda o fastnade saklart. Det ar svart att inte dras med o gripas av sadana livsoden. Vilken otroligt stark o positiv tjej! Sa vansinnigt sorgligt!

Kerstin said...

Måste genast kolla in Sabinas blogg.
Du visar väl bilder på körsbärsträden när de står i full blom? :)
Ha en fin dag, Annika.
Kram

Annika said...

Elisabeth:
ja, nu kommer allt med besked!!! Körsbären, magnolian,, dogwood mm mm. Underbart!
Men snart har ni det i Götet också!!!

Lindalotta:
jag vet...SÅ sanslöst ledsamt och orättvist är det!!!
Usch. man får sig en klar tankeställare själv...
Jättekram!!

Millan:
Svennefrullen är så mysig. jag är så glad att vi har börjat med den. Nu har vi hållit på sen 2000!!
Samma här...Friends går på flera kanaler hör också känns det som. men vi betar av vår box. Snart är den slut...
Verklig feel good tv.
Filmen är svensk, otroligt BRA!!!!
Jag har skrivit om den förr på bloggen. Kan absolut rekommendera den!!
SÅ sorgligt med alla cancerbesked nyligen, som ditt styvsyskons mamma. SÅ hemskt...
Sabina är stark. Det går inte att slita sig från hennes blogg.
Inte alls. Kraft!
Kram!!!

Desiree:
Ja, vädret var väl lite upp och ner i helgen. men det är ju så nu den här tiden på året.
Visst, man ska njuta av den korta blomningen av körsbärsträden. Den är över lika fort som den började.
Sabina är en kämpe. har inte kollat bloggen idag ännu, så det är med viss bävan jag nu ska klicka mig in där.
Kram!!

Kerstin:
Ja, kolla in den bloggen!!
Jag ska absolut visa er körsbärsträden i FULL blom. Tyvär kommer jag nog inte in till DC iår. Hinner inte. Trist nog. men vi har ju körsbärsträd här också i Reston.
Kramar!!