Friday, February 06, 2009

Show and Tell: Väskor

Morning på er alla fredagsbloggare och fredagsläsare!

Idag är det fredag återigen och show and tell står på agendan.
Nu är det ny värdinna, och denna månad är det Simone i Uddevalla som står i dirigentpulpen.

Dagens ämne är väskor och det är väl ett härligt ämne för oss brudar att bita tag i.
Väskor!
Jag gillar väskor, såklart. Men jag är inte så väsktokig att jag har en hel garderob fylld av olika sorters handväskor. Nej, så viktigt är det inte, men jag tycker självklart att det är KUL att ha en snygg väska.
Märket är inte så viktigt även om det självklart är jätteroligt att ha en märkesväska. Fast, jag kan tycka att märkeshysterin bland väskorna har gått lite väl långt. När jag numera ser en Lous Vuitton på stan så tänker jag ”FEJK” även om den kanske inte är det.
Likaså om jag ser en Fendi eller en Birkin eller en Chanel ...Ja, ni vet...Listan kan göras lång.
Dessutom kan jag liksom inte SE det vettiga i att spendera flera tusen dollar på en väska.
Handväskan har blivit en nästan galen statussymbol.

Denna fick jag till min 40 årsdag, eller rättare sagt, jag fick PENGAR och då köpte jag denna väska från amerikanska Coach.
Jag använder den ibland, eller ganska ofta ska jag väl säga...men jag tycker att den är som ett HAV inuti och jag får rota länge innan jag hittar nycklar och mobil eller läppstift i den.
Coach är ett populärt märke i USA.




Den här väskan fick jag av Peter i fjol. Den har han köpt i Beijing på en av de stora marknaderna där...NI vet där man SKA köpa ”märkesprylar”.
Ser ni märket?
Chloe...
Yea, baby, yea!!! AS IF!!! Snacka om FEJK Chloe, men den är snygg och gjord i det allra mjukaste läder. Detta är en väska jag gillar.


Här har ni min absoluta vardagsväska för tillfället. Den är lagom stor och man hittar snabbt det man ska ha. DESSUTOM kan man hänga den över axeln och det gillar jag. Denna väska kommer från Urban Outfitters och jag tycker verkligen om den.




Sen har vi då dessa sommarklassiker!! Mina älskade Marimekko väskor!! Marimekko!! GILLAR!!! I sommar tänker jag investera in ännu en Marimekko väska. Jag gillar dessa väskor, så mycket! Den stora i svart-vitt är pefekt när man reser. Man får i tidningar, vattenfaskor, ipod, kamera och vanliga handväskan i den. Den rödblommiga väskan är en perfekt sommarväska. NU är den i akut behov av att tvättas och strykas, men det är LÄTT gjort.


Väskor är kul! Jag har inga regler vad gäller väskor. Märken spelar ingen roll, men det finns bara ett krav; konstläder göre sig ICKE besvär!
Men annars, bring it ON!!

Den kära Vaion behöver också en väska. Den här laptopsväskan köpte jag till min gamla Vaio på Sony Store. JAG ÄLSKAR DEN!! Den har varit med på otaliga resor över Atlanten, till beachen, till NYC och så har den rest till Österbotten x-antal gånger också. Jag ser inget större slitage så kvaliteten är utmärkt. Eftersom jag nu har en ny Vaio, och en större Vaio måste en ny SNYGG laptopsväska inhandlas ganska snart...Det första jag ska göra är att kolla online efter just detta märket.




Nu har jag varit sjuk i en vecka, och äntligen är det mycket bättre. Mycket bättre, men inte bra. Det tar tid att bli av med flunsan, och det vet jag ju sen förr.

Vi har inga planer det här veckoslutet, och det är ju typiskt med tanke på att vi drunknade i planer förra helgen men då gick allt om intet pga av en viss flunsa. Då allt—nu inget.

Ha en jättefin fredag!!


You know the drill; om du vill vara med så är det bara att hoppa på!
Säg till så länkas du upp!!

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anne,
Petra ,
Millan,
Anki,
Marianne ,
Victoria,
Cecilia,
Leopardia,
Strandmamman
Jemaya
MiaD
Lena
Erica
Marie
Saltis
Lia
Marina
Jennie
Anna
Moster Mjölgumpa
Sparkling
Taina
Christel

Nya deltagare:
Musikanta
Sara
Under ytan
Marskatten

50 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Snygga väskor har du!! Konstläder...hmmm jag undrar om jag har något annat;-) Men snygga märke har jag. Äkta fejk:-))

Annika said...

Simone:
Tack!
Haha, ÄKTA FEJK ja...Men det är ju lite kul det också. Ibland ;-)

A home far away said...

Jag är också helt galen i väskor och har hur många som helst, jag gillar GUESS har en i klarröd och en i härligt vår rosa som är mina favoriter:-

Kram Gunilla i Singapore

Anonymous said...

Jättekul tema idag! Roligt att kika runt. Ha en skön lugn helg.

Annika said...

Gunilla:
Väskor är kul! Och hos dig kan man ju hitta lite trevligt fejk också som ser äkta ut...Not bad!!
Kram!

Nilla:
Ja, verkligen kul tema idag. ha det så gott!!

Erica said...

Fina väskor :)
Den svart-vita och den röd-vita ser väldigt praktiska (rymliga) ut, precis i min smak :)

Hoppas du får en trevlig fredag och en bra helg!

Annika said...

Erica:
Tackar!
Marimekkoväskorna är verkligen älsklingar!
Ha en fin helg!!

Anonymous said...

Du låter mycket piggare idag! Och jag är impad av hur många väskor du har, själva har jag två. En liten canvasväska för plånbok och nycklar, och en liten canvasryggsäck för bussläsebok och glasögon och en liten kasse mat om jag går till affären på vägen hem från jobbet.

Anonymous said...

Hej Annika,
Skönt att du är frisk nu. Hm...den svarta handväskan har jag aldrig sett dig bära? Den är ju superfin!

SB

Annika said...

Matilda:
Jag är verkligen piggare idag. lustigt att det syns i skriften :-)
Man behöver inte så många väskor. Jag tycker dina låter utmärkta!

Susanna:
Du menar Chloe väskan? Den kan jag ta med på måndag. Kul att du gillar den.

Anette said...

Fina väskor! Marimekko väskorna var ju jätte härliga! Finns de att köpa fortfarande i Sverige tro? Får kolla i sommar!
Ha en fin helg! Skönt att du är frisk igen!

Anonymous said...

Det var många fina väskor du visar! Chloe-fejken tycker ser supersnygg ut!
Vilken trevlig grej, har ni fredagstema, hur/får man/kan man/vara med?

Hälsningar från en Oravais-ättling!

Christel said...

Hej!
Jag gillar din "Coach"-väska mycket, sådana har vi nog inte i Skåne... Däremot har vi det kyligt och ruggigt, det ligger lite snö på marken men är ingen riktig vinter. Ha en bra helg!

Anne said...

Jag gillar din Coach väska, skitsnygg!
Dina Marimekkoväskar drägglar jag lite extra över också, har länge sagt att jag vill ha så i sommar ska det bara bli av att köpa. De är så fina, även praktiska. Laptopväska skulle jag behöva, det är inte helt lätt snygga sådana. Klart en laptopväska främst ska vara funktionell, men det skadar ju inte att de är lite snygga också. De här svarta portföljsliknande datorväskorna är så tråkiga... Din ser cool ut!
Förresten, var köper du väskor? Tips på bra ställen där man kan hitta snygga väskor?
Kram!

Moster Mjölgumpa said...

Din bruna vardagsväska blev min favorit.

Taina said...

Annika!
Helt otroligt att jag inte äger en enda Marimekko väska. De är ju så fina. Och praktiska! Får be pappa skicka mig en när jag fyller år ;) Ha en skön helg!
Kram

Anonymous said...

Fniss, jag är inte ett dugg intresserad av väskor. Jag visste inte ens att det finns märkesväskor om sanningen ska fram... :-D. På sommaren använder jag väska ibland (har en svart i tyg) för att få med mej mina grejor när man inte har några fickor att stoppa ner mobilen och övriga grejor i. Men på vintern stoppar jag nycklarna i byxfickan, mobilen i ena jackfickan och plånboken i andra jackfickan. Mer grejor än så behöver jag inte ha med mej när jag ska nånstans. Jag vet, jag är inte en typisk tjej :-). I somras köpte jag faktiskt en "riktig" handväska för jag tänkte att jag skulle bli mer som alla andra tjejer/kvinnor, men jag har inte använt den en enda gång ännu... Kanske i sommar :-). Jag har ju i alla fall börjat använda kjol så smått, så varför inte handväska också? :-) Kanske det blir tjej av mej också så småningom? ;-) Marimekkoväskorna var faktiskt snygga! De båda svarta är inte heller helt fel, men jag vill kunna hänga en väska över axeln.
Skönt att du mår bättre! Ha en bra helg!

Musikanta said...

Jättefina foton på dina snygga väskor. Men hur ska man kunna se att den snygga Chloeväskan i skinn är fake?

För det mesta är ju fakeväskorna i konstläder som alla mina Gucciväskor från Peking.

Om du vill se några snygga laptopväskor i vackert tyg kan du kika in hos greklandnu.blogspot.com/

Saltistjejen said...

Å jag gillar din coachväska! Och dina Marimekkoväskor är helt underbara!!!!
Hoppas att du kan hitta en ny laptopväska också. Det är lite svårt tycker jag. Vissa ser så himla trista ut, men samtidigt vill man ha en man inte tröttnar alltför fort på.
Skönt att du är bättre nu Annika!
Härligt.
Hoppas ni får en skön och lugn och mysig helg!
Helger utan planer är egentlige de jag uppskattar allra mest för då kan man var lite spontan.
Kraaaam!

Miss Marie said...

Vilka snygga väskor! Jag gillar allihopa! Coach verkar vara ett bra "mellanmärke", lagom dyrt o med bra kvalité! Om du har svårt att hitta i väskor så kanske du borde införskaffa en sån där bag organiser så att allting har sin plats!

Snygg dataväska också!

Anonymous said...

Let me in - väskor är min grej.

Ha en skön helg.

Millan said...

Mycket fina vaskor!! Jag gillar speciellt den forsta svarta vaskan och marimekko vaskorna!! Precis som din svarta ar ett hav ar aven min 'vardagsvaska'. Jag gillar den och anvander den ofta men jag blir galen nar jag inte kan hitta det jag behover utan att forst tomma hela vaskan.. usch!
Jag har sett de dar Marimekko vaskorna i sverige och funderar starkt pa att investera i en!
Skont att hora att ni mar battre nu! Kram

Desiree said...

Så skönt att höra att du mår bättre och är piggare nu. Du har ju många jättefina väskor. Jag föll verkligen för den där Cholé väskan du har fast den är fejk. Snygg design på den. Jag gillar även din bruna väska. Marimekko tygväskorna är ju alltid fina och praktiska att ha. Fortsätt att krya på dig och ha en bra och lugn helg vännen.

Cecilia said...

Ah här fanns det mycket snyggt.Din väska från Urban Outfitters var ju urläcker,en sån skulle jag vilja ha!!Nu skulle jag gärna vilja ha en Marimekko väska också.Var hittar man dessa väskor?
Så snygga hörrudu!!
Ha en trevlig helg.
Kram!!

Sparkling said...

fina väskor :) jag tycker också där är överdrivet med alla dessa märkesväskor och lv väskorna är man ju så trött på att man nästan spyr. jag köper heller ny väska då och då än en jättedyr.

Suzesan said...

Väskor en bra del av livet.Vad skulle vi göra utan dem.
Fina dina ÄR. Väskor är så personligt. Alla väljer olika. Kul att kolla på om man är ute och inget har att göra. Då kan man sitta i solen på en bänk och titta på just väskor.
Jag är tokig i väskor. I LIKE.
Kram
Susanne

Anonymous said...

Haha, jag skrattade gott åt din beskrivning - marknaden där man ska köpa "märkesvaror"... brorsan har ju varit en del i Kina med jobbet och beskrivit hur de skulle kolla hans Peak Performancejacka i sömmarna, för att se hur den var sydd och allt - wonder why ;)
Och OJ, vad jag har suktat efter Marimekkoväskor, men jag har inte köpt nån - än...
Fina väskor :)

Mia said...

Åh många fina väskor! Gillar speciellt Marimekko, riktigt somriga! Skönt att du mår bättre. ha en bra helg!

Unknown said...

Vilka fina väskor du har. Själv äger jag inte många väskor. Är lite kräsen. Ser så många som jag skulle vilja ha men när jag provar dem är de inte lika fina på mig.
Skulle vilja ha fler att välja på. Ska nog skärpa till mig och inte vara så kräsen.

Kramisar till dig

Annika said...

Anette:
Den bör finnas. Jag har köpt bägge mina på Viking Line, men dom bör finnas lite överallt hemma.


Marskatten:
Välkommen hit!
Nu vetjag ju att du är upplänkad, och jag ska också länka upp dig. Välkommen till temat!

Christel:
TACK! Nej Coach finns inte därhemma vad jag vet.
Bring on the winter!!

Annika said...

Anne:
TACK!!
Jag mailade dig igår så du har nog fått lite tips om affärer. Hoppas det gick bra under väskletarrundan!
KUL att du gillar min Coach.
Ja, laptopsväskor får gärna vara lite roliga. Nu ska jag leta upp en egen snygg :-)
Kram!

Moster M:
TACK!! Ja, den är himla bra!

Taina:
JA, det är faktiskt otroligt!! Bättring måste ske på den punkten. Din pappa får skicka :-)

Annika said...

Annika:
Nej, men ibland är det ju faktiskt jobbigt att släpa på väskor. Dethänder titt som tätt att jag bara tar plånkan, mobilen och nycklarna i fickan och ger mig ut. Vad mer behöver man?
Få se nu då om du börjar använda din väska mer.


Musikanta:
TACK!!!
Jo det syns i sömmarna och dragkedjan gick sönder typ på en ggn...Men doften av läder finns där.
Visst kan det vara kul med fejk ibland, det tycker jag med :-)


saltis:
TACK!!! Ja, jag gillar mina väskor, men Coachen är som ett hav.
Marimekko är dom perfekta sommarväskorna.
Pch jag vet, laptopsväskor är inte lätta att hitta. Speciellt inte om man har en lite större laptop.
Men jakten pågår.
NU mpr jag bättre. Äntligen!!
KRAM!!!

Marie:
TACK!!!
Jo, du har rätt, Coach är ett bra mellanmärke.
Jadu, jag får rota o leta ordentligt så en bag-organizer vore inte så dumt. KUL att du gillar min laptopsveäska också.

Annika said...

Kalas-Lotta:
Välkommen hit!
Visst är det kul med väskor!!
Om du är sugen på att hänga på temat är det bara att göra det!!

Millan:
TACK!!!
Så du har också "havs-problemet" i dina väskor. Visst är det irriterande till max. Jag blir galen. Det är därför jag börjar köpa allt mindre väskor :-)
Marimekkoväskorna är jättebra och dom tål att tvättas om och om igen!
Kram!!

Desiree:
TACK!!
Jo, efter alla era postivia tillrop om Chloe fejken ska jag kanske börja använda den lite mer :-)
NU är jag bättre. Äntligen!!!
KRAM!!

Annika said...

Cecilia:
TACKAR!!!
Vad kul att du tycker det!
Urban Outfitters är en affär jag gillar.
Marimekko borde man kanske kunna hitta online här? Kolla!
Annars finns dom ju på hemmaplan.
KRAM!!!

Sparkling:
TACK!
Jag är också så LESS på designerväskor som kostar skjortan att jag vill skrika...
Varför???

Suzesan:
Visst är det kul med väskor!
Och visst är det personligt. Jag gillar också att sitta på en bänk och kolla in folk. Det är faktiskt jättekul!!!
KRAM!!

Annika said...

Leopardia:
Ja, det måste vara en anings märkligt på dom där marknaderna. Peter sa att det var en hets utan nåde. Jag kan tänka mig det...
Marimekko tycker jag absolut du ska investera i!! BRA och snygga!!

Mia:
TACK!! Ja, Marimekko är skitbra väskor, och sen tvättbara också. Gillar! Snart är det dags att börja använda dom.
Ha en fin helg!!

Rosvik:
TACK!!!
Men det är svårt med väskor! Jättesvårt...
Dom ska liksom ha så mkt.
KRAM!!

Tankevågor said...

Jättesnygga väskor Annika!

Jag älskar väskor men märker att jag ofta köper liknande modeller som jag redan har...

Jag önskar mig en Mulberry just nu....men de är ju tokdyra. Jag kommer ju fram och tillbaka till London flera gånger för priset av den. Näpp, det får vara med sån dyr väska....tror jag. ;-)

KRAMAR I MASSOR FRÅN MIG!

mintid said...

Jag är sugen på en Merrimekko men jag har inte hittat någon"live" så att säga...vill gärna se dem innan jag handlar så nätet är inte ngt alternativ. Växjö har ingen som säljer...får väl se om jag kommer till ngn storstad... vet du ngn kedja som säljer i Sverige?

Kraaaaaaaaaam

Lia said...

ÅH! Dina väskor är lika snygga som dina skor!! Jag är väldigt förtjust i den första väskan, en riktig klassisk skinnväska men ändå så cool, tuff på något sätt! Och Marimekko; som alltid livar upp en outfit! Jag är så glad att du slipper ligga till sängs mer, njut av helgen min vän!!

Fröken Anki said...

Gillar dina väskor! En bra blandning. Marimekko-väskorna gillade jag väldigt mycket, älskar det där mönstret. Och att dom är rymliga och lättskötta gör det ju inte sämre.

Jag tänker likadant också om märkesväskor man ser på stan. Fejk! Visst jag skulle också vilja ha en LV, men då vill jag ju ha en riktig. Skulle inte kännas kul med en fejk. Då kan jag lika gärna ha en annan snygg. Och konstläder ska det inte vara, hellre tyg i så fall.

Hoppas att du snart känner dig bättre och kan ge dig ut på dina promenader. kram

Christina said...

Låter trevligt med fredagstema.
Hur och får man vara med?

Många fina väskor du visar upp.
Väskor har man ju ett antal i garderoben:)

Annika said...

Londongirl:
TACK!!
Vet du, en Mulberryväska står faktikst på min önskelista också. Dom är SÅÅÅÅÅÅ snygga!!!
en sådan skulle man ha!
KRAM!!


Mintid:
Marimekko är skitsnygga. TYVÄRR vet jag inte vilka kedjor som säljer dom väskorna hemma. Jag har köpt mina på Viking Line. Men du måste kunna söka det på google.
Kram!

Lia:
TACK vännen!!!
KUL att du gillar väskorna. Väskor och skor är ju jättekul!!
Marimekko livar upp en outfit, som du säger!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Fröken Anki:
TACK!!
Jag vet, det där med LV mfl skriker ju oftast bara fejk. Dom kan vara coola, men...
Jag vet, hellre tyg any day of the week än konstläder.
Imorrn tänker jag ge mig ut på en liten prommis igen. ingen PW, men dock prommis.
KRAM!!

Christina:
Välkommen hit!
O vad kul att du vill vara med!! Jag länkar upp dig tills nästa fredag så kan du börja delta. Jättekul!
Välkommen tillbaka!!

Kerstin said...

Vilka snygga väskor du har. Även om det är fejk är det snyggt ändå. :) Gillar speciellt Chloé-väskan.
Ha en fin dag.

Annika said...

Kerstin:
Tack!!
Chloeväskan är faktiskt snygg, ska använda den idag :-)
Ha det så jättebra!!

Petchie75 said...

Du har ju jättesnygga väskor! Det är roligt, Coach hade jag aldrig hört talas om innan jag flyttade till PR men sedan jag "upptäckte" detta märket (det finns både vanliga Coach-affärer och outlets i PR) så ser jag dem ÖVERALLT! Men oj, vad dyra de är - även på outletaffärerna är de inte billiga...
Skönt att höra att du mår bättre nu!
Kram

Annika said...

Petra H:
TACKAR!!!
Coach är ett vanligt märke, men visst är det dyrt.
Det får liksom bli en väska man köper till en högtidsdag etc.
NU mår jag bättre, och jag ska strax iväg på svennefrulle!
Kram!!

Hannele på Hisingen said...

Skönt att du mår bättre, väskor kan man inte ha för många av.....

Emmama said...

Åh jag älskar marimekkoväskorna, känner att jag borde unna mig en sån till våren och sommaren och pigga upp denna staden! :)

Kram!

Marianne said...

Din Coach är lik min äkta fusk-Jimmy Choo (eller hur det stavas). Gillar dina väskor stenhårt, men mina måste ha axelrem, annars kan jag inte ha dem. Skulle slarva bort dem på nolltid. Vilken snygg datorväska du har! Jag har bara fodral till min, för att stoppa i en väska.

Ska försöka göra ett fredagsinlägg och slå samman väskor och hjärtat i dag.

KRAM!

Annika said...

Hannele:
nej, man kan inte få för mpnga väskor...
Aldrig.
kram!

Emma:
JA!! TACK!!
Vad kul att du ska liva upp din stad med en Marimekko till sommaren.
Härligt!
Kram!

Marianne:
TACK!!
Vad kul att du gillar mina väskor, inkl datorväskan.
Måste ha en ny...snarast.
KRAM!!