Wednesday, January 28, 2009

Vinter

Vinter...
Jag är en sådan där som aldrig skulle kunna bo i ett klimat där det råder evig sommar. Med bestämdhet kan jag säga att ett sådant boende skulle ta knäcken på mig.
Jag måste ha fyra årtsider, måste känna ilande vintervindar vina mot ansiktet, måste få små (otäcka) stötar inomhus av den torra luften, måste ideligen smörja in händerna med handkräm. Det hör liksom till.
Ärligt, jag kan bara beklaga att vi inte har mer vinter här i DC-området än vad vi har. Alltså kan jag inte bo längre söderut än Washington, och även här är vintrarna för milda.
Boston, där skulle jag kunna bo, eller Chicago, eller Minneapolis, eller NYC (men det VET ni ju). Om vi nu ska hålla oss inom USA, menar jag.

Igår var det just en sådan där mysig vinterdag som vi då har alldeles för få av. Det snöade hel a dagen. Karolina gladde sig storligen, och hon spenderade flera timmar åkandes pulka i backarna på golfbanan.
Just det, bland det bästa att bo jämte en golfbana är just vintrarna. När det snöar tillhör golfbanan oss, oss som bor runtom den. Det är DÅ vi kan lägga an på den, gå långa promenader över den, låta snön piska oss i ansiktet , alla barn åker pulka, och jag såg även flera stycken som var ute med sina långfärdsskidor.
Det är alltid lugnt att bo här vid golfbanan, men det är nästan som allra vackrast, och lugnast, när den ligger vit. Och tom.





Vid snöfall känner jag en närmast jublande glädje i bröstet! Jag vill också ut, precis som barnen!
Men sen är det lika skönt att komma in igen, göra en kopp te, tända ett ljus, slå sig ner framför dvd-spelaren och kolla in ÄNNU ett avsnitt av Friends. Det var precis det som Karolina och jag gjorde igår...
Karolina var ute bra mycket längre än jag, bara. Hon hade fullt upp med alla grannbarnen i backarna, och dessvärre på isen vid dammen (GULP, jag tycker gott kidsen kunde ha hållit sig därifrån).





Det tristaste med detta väder är att det börjar töa så fort igen. Knappt har snön kommit så smälter den undan igen. Om jag finge bestämma så skulle snön få ligga kvar från och med nu fram tills den första mars. Den lyser ju upp så i mörkret, gör att allt blir så mycket vackrare. Den gör att allt blir till det vackraste av sagolandskap!



Let it snow!
Really.
I mean it!

Jag har världens gulligaste läsare här på bloggen!!
Titta här vad Kerstin i Umeå skickade till mig med posten!
Dessa tre böcker + ett gulligt brev.




TACK Kerstin, du anar inte så glad jag blir över dessa böcker!
Det ska bli en sann fröjd att få läsa dom alla!

Ha en jättefin onsdag!!!

Peters plan lyfte precis på utsatt tid igår. Nu är han lyckligt framme...SKÖNT att veta!

Idag är det förresten en sådan där SNÖDAG!! ALLA skolor i DC området är stängda. Det är bara att sova vidare denna morgon. Ute faller isregn, och det är nästan det värsta tänkbara väder. Vägarna blir till is. Jag vet iallafall en sak; jag tänker INTE ge mig ut i trafiken idag.

33 comments:

Taina said...

Godmorgon Annika!
Du är uppe med tuppen trots snow day? Ja det är jag också och jag tycker det är lite skrattretande att de har stängt skolorna här i Simsbury idag. Det har kommit ca 2 cm nysnö. Men men, barnen är glada. Just nu i alla fall. Minstingen ska dock på Day Care en stund, likaså hunden men han är då på hunddagis såklart ;)
Boken om Finland såg intressant ut. Intressant att få höra om den lite senare.
Ha en bra dag.
Kram

Evas blogg said...

Härligt att ni fick lite vinter ni också! Men Snow Day? Vaddå? Är det någon speciell dag eftersom skolorna är stängda?

Kerstin said...

Men vad kul att ni har fått snö. Du har tagit kanonfina bilder! Nåt att titta på när allt har tinat igen. :)
Vad det gick fort för böckerna att komma fram. Jättekul! Hoppas att det blir en god läsning för dig och att det är författare som är nya för dig. :)
Ha en finfin dag.

Cecilia said...

God morgon!
Å så massa snö,vad fint och mysigt det ser ut.
Gravidchock har jag läst,den läste jag på nätterna då jag väntade Tindra.Den var lite små rolig och gick väldigt fort att läsa ut.Hoppas du sovit hyfsat bra inatt med tanke på ingen Peter hemma.

Cecilia said...

Men du,jag glömde skicka Kramen till dig....
Kram!

Annika said...

Taina:
Godmorgon!
Ja, du vet..Jag sover ju så vanvettigt dåligt när en viss make är borta. Lika bra att kliva upp...men jag ramlade tillbaks i sängen när jag lagt ut detta inlägg, och somnade om. SÅ SKÖNT!!
Här är det nog mer is än snö. tror det ska regna i em. SÅ trist att snön försvinner så fort.
Ska bli superkul att läsa böckerna.
Hoppas du har en bra dag upp i CT.
Kram!!

Eva:
Skolorna stänger när det snöar för mkt, eller om det ligger mkt is på vägarna. kan tyckas asfånigt för en svensk, det brukade jag också tycka, men ingen här har vinterdäck så det är skitläskigt att ge dig ut att köra på vintervägarna.
Så ibland får man oförhappades en snödag som en skänk från ovan. idag är en sådan dag :-)

Kerstin:
TACK ska du ha!!!
Jag blev så glad!! Det är så otroligt snällt av dig att skciak böcker. Ska maila dig om en stund
KRAM!!!

Cecilia:
Det ska bli superkul att läsa böckerna!!!
Jag har sovit sådär, förstås. Får väl ta en tupplur sen.
Snön är vacker, emn det lär väl sjunka undan under dagen.
KRAM till dig!!!

Humlan said...

Vilka härliga bilder!
Här smälter också snön fort, men inne i stan blir det ofta mest slask och besvärligt, så är jag ute och går är jag glad åt barmark på gatorna, men det skulle gärna få vara lite snö på taken och i parkerna... nåja, man kan inte få allt.

anna of sweden said...

Här har vi också snow day. Barnen är lyckliga. Tyvärr är det inte så mycket snö (tyvärr för barnens skull alltså). Det är mer isigt.
Kram!

anna of sweden said...

Jag glömde ju säga att bilderna är väldigt fina!
Kul att se hur det ser ut hos dig en dag som denna.
Kram igen!

Annika said...

Humlan:
TACK!
Ja, det är ett Sthlms-fenomen det där också att det smälter undan fort. TRIST!!
Snö på taken är vackert. Jag förstår ju att du har många tak att titta ut över.
Kram!

Anna:
Ni också alltså...
Ja, nu är det nog isregn som faller, och det är inte kul. Men i em ska det visst bara bli regn...jaja, suck...
Skönt med snödag. Hoppas du också tycker det :-)
TACK, kul att du gillade bilderna!
Kram!!

Marianne said...

Skönt att höra att du inte ska ge dig ut på vägarna, och skönt att höra att Peter har kommit fram ordentligt.

Och GRATTIS till snön! Äntligen fick du det du längtade efter, även om det bara är ett kort nöje. Jättefina foton! Härligt att få lägga beslag på golfbanan!

Så snällt av Kerstin! Anna Jansson har jag läst, hon är bra.

Kram!

Fröken Anki said...

Ser jättehärligt ut med snön och pulkaåkningen. Helt rätt grej att göra när man är ledig!
Jag skulle nog inte heller vilja bo jämt där det är ständig sommar, jag gillar också årstiderna. Men lite mildare vintrar skulle det nog kunna vara. Vi kanske ska byta ställe med varann? =D Eller förresten, det blir ju mycket finare vintrar när det är kallt och snön ligger kvar. Jag kan inte bestämma mig så därför är jag väl kanske på rätt plats vad gäller klimatet. Här i PA får man ju allt, kall vinter och varm sommar. Och däremellan vår och höst!

Njut av ännu en ledig dag! Här är det också snowday idag. Museet är stängt så jag sitter hemma och pluggar istället. Skönt faktiskt! Gör ingenting att få en extra dag hemma.

Vilken snäll kompis du har förresten som skickar böcker och brev. Det är alltid roligt med såna överraskningar!

Ha det gott!
kram

lilla jag said...

Å vad mysigt med snö! Det har jag sett alldeles för lite av i vinter! :( Vilka fina bilder!!! Jag är som du, gillar också de olika årstiderna... fast det får ju inte vara kallt alltför länge! ;)
Ha en underbar dag!
Kramar,
Lilla jag

Annika said...

Marianne:
JA!! Snön är så vacker!
men det trista är att den kommer att försvinna. Tror det regnar nu, eller underkylt eller vad det nu är.
Peter är lyckligt framme. Och jag har gjort en stor pannkaksfrukost åt mig och K. Det går INGEN nöd på oss...
Tar denna bonusdag som den bonusdag det är!
Kerstin är ju hur gullig som helst som skickar böcker!!
KRAM!!

Anki:
Nog är det urmysigt med dessa bonusdagar. Synd att klaga eller hur?
Det verkar som om du har en skön dag du också.
Ja, jag gillar DC vädret OK. PERFEKT att ha 4 årstider som vi har här. Men vintrarna kunde vara lite mer vintriga, det är allt :-)
Kerstin är en bloggkompis som jag lärt känna över våra resp bloggar. Jättekul!!
Kram och ha en fin dag!!

Lilla Jag:
snön är mysig, men snart blir blask.
Mindre kul.
jag förstår att du inte ser överdrivet mkt snö i spanien.
Kram!!

Elisabeth said...

Härligt att ni fick snö! Hoppas att den inte töar bort för snabbt.

I ett tropiskt klimat skulle nog inte jag heller trivas (det skulle bli långtråkigt, och dessutom alldeles för varmt!), men däremot skulle jag, föga förvånande, gladeligen bo i ett klimat utan snö. Jag har kommit fram till att jag nog skulle trivas bra i någon form av kustklimat (i varmare version en Göteborg då). Grönt stora delar om året, lagom varmt på sommaren, säkerligen tidiga vårar med mycket blommor och annat.

Det där med stötar inomhus känner jag igen från Österrike. Värst var det när man skulle öppna sin rumsdörr efter att ha suttit i någon av sofforna i "gemensamhetsrummet", då fick man ALLTID en (stark!!) stöt. Håret ska vi inte prata om, det blev superelektriskt och torrt. Så är det ju inte alls här.

Desiree said...

Verkligen vackert Annika och oj vad mycket snö ni har fått. Har det kommit under flera dagar eller är det senaste dygnet som allt detta kommit. Att bo brevid en golfbana är ju toppen. Jag tycker det alltid ser så vackert ut både på sommaren och nu i vinterskrud. Underbart att ni kan utnyttja golfbanan till olika vinteraktiviteter. Karolina måste vara lyrisk dels över snön och dels över att skolan är stängd så att hon verkligen kan passa på att njuta av snön. Lite oväntat sportlov liksom. Det skulle man själv inte tacka nej till. Jag kan faktiskt sakna snön. Här kommer det ju så pass sällan och då väldigt lite. Här kommer kallfronten att dra ned under dagen och sedan hålla i sig några dagar. Fredag ska tydligen bli rejält kallt här. Men vi har ingen snö däremot ordentligt med regn fick vi under natten. Ha en underbar dag, mys av utevädret och kryp sedan upp i soffan med dina nya böcker och något gott och varmt att dricka.

Anonymous said...

Åh, vilka härliga vinterbilder Annika!
Visst är det härligt när våra "nästan-tonåringar" rusar ut med pulkan som om de vore 5 år igen!
Tyvärr har vi här hemma haft alldeles för lite av det i år, tack o lov att mina tjejer varje år får se snö på sitt sportlov!
En av böckerna du fick, Anna Janssons "Pojke förvunnen", skrev jag till dej om i somras. Den är så bra! Härlig läsning Annika o stor kram!

Annika said...

Elisabeth:
Nej, jag vet hur illa du tycker om snön. Det trista med snön är att den försvinner så fort och jag gillar inte blask.
ngn bloggare, tror det är Petra H faktiskt, tycker att vädret i norra VA är idealiskt. OCH, det kanske det är, men jag vill ha mer vinter och mindre het sommar. Låter lite knäppt, men så känner jag faktikst.
stötarna är lite otäcka faktiskt. Inte så kul, men även dom hör till på vintern.

Desiree:
TACK snälla!
All denna snön kommer under ett dygn. Nu är det isregn som faller så det är otäckt ute. Karolina gick precis ut med pulkan, men det var inte lätt för henne att gå. Jag tänker inte gå ut alls idag. Än mindre köra bil :-)
Regn hos er alltså, så blir det nog här också framåt em.
Det gäller att njuta av sin snödag.
KRAM!!

Anette (för det är ju du, eller hur :-) ):
Visst, våra tweenies vill ju bara UT så fort det snöar.
Jag vet att Sthlm också är alltför befriat från snö...
Pojke Försvunnen ska det bli kul att läsa. Jag minns när du berättade om den!
KRAMAR!!

Johanna said...

Vet du... min mamma känner Anna Jansson. Dom har varit kolleger i typ 100 år. Ja inte fullt så länge kanske. Jobbar inom vården. Lite kuriosa så där. Hon är sjuksköterska i botten. Tror hon får mycket av sin inspiration på just jobbet. Nåväl. Värdelöst vetande. ;)

Kram Jo.

Anne said...

Vad jättefint och mysigt med snö, jag förstår att kidsen (och vissa vuxna....hehe) blev överlyckliga av snön. Det där med ett klimat med evig sommar, nej tack säger även jag till det. Det skulle inte passa min själ och sinne heller.
Vilken gullig läsare som skickat dig böcker, svenska böcker är ju rätt hårdvaluta här så det förstår jag att du uppskattar.
Hoppas ni får en bra dag, du och Karolina nu när det är snödag och allt. Några avsnitt av Friends låter som utmärkt avkoppling efter en stund utomhus i kylan. Kram!

Anonymous said...

Jag älskar sommaren men skulle inte kunna bo på ett ställe med evig sommar. Det finns inget bättre än att bo på ett ställe med fyra årstider och alla årstider har sin charm! Men jag önskar att vår sommar vore liiite längre och vintern liiite kortare... :-)

Emmama said...

Vad fina bilder! Jag hoppas stenhårt på en omgång vinter till innan våren kommer! NJUT! :) Kram!

Saltistjejen said...

Vi har också snöfall här nu men TYVÄRR är det BLÖTSNÖ!!! Jag HATAR blötsnö!!!!!! usch!
Jag älskar pudersnö när det är krispigt och klart i luften. Men detta kan jag med glädje vara utan! usch! Bara slask och bött på gator och trottoare. Särskilt inne i stan (ja Manhattan alltså) så blir det bara slush puppy överallt. och när man ska gå över gatorna så är det supersvårt eftersom de inte verkar ha några bra "avloppssystem här" på gatorna så det samlas enorma pölar just vid korsningarna som man får vada genom. INTE SKOJ! Blä!!!!
Men ni verkar haft en superhärlig vinterdag iallafall! Härligt!
Lite trist att det är såhär tråkigt väder när man fyller år, men å andra sidan fick jag brakfruksot i morse och så ska vi ut och käka middag på en av våra favvoställen ikväll. Den restaurangen som vi tänkte äta brunch på när ni var här. Men som inte öppnade förrän 10.30. Det blir perfekt för den ligger så nära oss och det går även jättebra att ta med Lilltjejen dit för det finns plats för barnvagnen och de är supergulliga där.
Skönt att Peter är framme. M är kvar ett tag till men flyger på fredagmorgon.
Stor kram!

Lena said...

Ååå, vad fint med snö, tillräckligt mycket snö dessutom. Jag hoppas fortfarande att det ska vintra till sig lite mer här.
Vad himla snällt av Kerstin att skicka böcker! Sånt blir jag också glad över att bara få läsa om.

Anonymous said...

Jaha, så det hjälpte att K gick baklänges och vände pyjamasen in och ut..:)
Härligt med snö för er och framförall för barnen!

Vad gulligt av Kerstin att skicka dig böcker, förstår att du blev superglad!

Annika said...

Johanna:
Sådan där kuriosa är KUL!!!
Gillar sånt där när ngn känner ngn som känner ng...
NU ska det bli kul att läsa boken!!

Anne:
Ja, många med mig och K gläds över snön. MEN redan nu är den nästan ett minne blott eftersom det ösregnar.
K har varit ute i timmar och lekt. Det är så kul tycker jag.
Nu ska jag faktiskt hälla upp ett gls rött, stänga av datorn och se på friends innan American Idol börjar.
Visst är det urgulligt av Kerstin!!
KRAM!!


Annika:
helt rätt!!
Jag säger bara tvärtom: sommaren kan vara liite kortare och vintern liiite längre :-)


emma:
OCH jag hoppas stenhärt på enBLIZZARD innan mars månad gör sitt intrång. Mer vinter åt folket.
Kram!!

saltis:
Blötsnö är fasiken inte kul.
Här regnar det...som 17. Imorrn lär väl snön vara nästan borta.
men jag hoppas på en stor Blizzard of 09 innan denna vinter är över...BRING IT ON!!!
Trist att det blir smått kaotiskt vid avloppen i NYC när det är sådant här väder. Förtstår din frustration.
OCH på din fdlsedag och ALLT!!
HOPPAS ni får en supermysig kväll!!
GRATTIS IGEN, Min vän!!
KRAM!!!


Panter:
Visst är det härligt!
Men nu töar det minsann med besked. Mindre kul.
Jag vill också ha mer vinter innan denna vinter är slut. Det är liksom lönlöst att börja drömma om vår i jan och feb.
Kerstins böcker blev jag så innerligt glad över!!

Veronika:
JAPP, ibland hjälper det att "be" till vädergudarna på det sättet.
ja, jag är jättetacksam över böckerna!!
Hårdvaluta, som Anne säger.
Kram!!

Anonymous said...

Härligt att ni fått vinter! Jag förstår precis hur du känner det och undrar själv hur länge till jag ska stå ut med denna eviga sommar. Egentligen borde jag besöka Sverige på vintern istället för sommaren, men folk är ju inte lediga på vintern på samma sätt.

Fina bilder på golfbanan! Det är som ett litet naturområde i sig!

Anonymous said...

Jamen, då har ju faktiskt vinter! Här har vi bara regn, och regn, och regn, och snöblandat regn, och regn. Och lite snö, som regnar bort och bara blir hala farliga vägar. Då är det svårt att gilla vintern, men jag vill heller inte ha evig sommar - då går man ju miste om våren!

Annika said...

Matilda:
Jodå, vi får vinter av och till under vintern.
Jag skulle önska att det var mer av varan bara.
Jag förstår dig fullt ut, matilda.
Och att resa hem på vintern är inte dumt. Jag gillar hemresor på vintern. Det är lugnare då, allting.

Malou:
Jodå, ngra dagar per vinter slår det till. Det borde vara oftare, tycker jag :-)
Idag är det mest slask, ännu så länge ett fruset slask. Skolan öppnar två timmar senare.
Nej, evig sommar skulle jg inte vilja ha.

Evas blogg said...

Oj, vad barnen ska vara glada!

Annika said...

Eva:
Ja det ÄR dom. Säkert lärarna också :-)

Annika said...

Hanele:
TACK!!!

Annika said...

Hanele:
TACK!!!