Thursday, January 08, 2009

Väder och Friends...

Morrn, morrn!!

Den där krypande, råa kylan fortsätter att plåga oss.
På den amerikanska östkusten är det regn söder om New York och snö norr om den stora staden.
Gissa var jag skulle vilja befinna mig?
Just det. Norr om.
Möjligtvis KAN det klarna upp idag.


Jag är verkligen en vinterälskare. Dessa blöta, råa vintrar är inget för mig. Nej, hellre då vita, kyliga och frostiga dagar med flera minusgrader. That is right up my alley...
Men nu bor man ju då händelsevis utanför DC i norra Virginia och då är dessa vintrar vad som erbjuds. En och annan snöstorm brukar det bli per år förstås, och till dom stormarna hör att hela Metropolitan Washington DC klappar ihop totalt. Det kan vara oerhört frustrerande. OCH mysigt...

Just nu är media helt uppfyllt av Obamas insvärande som president den 20 januari. Media vältrar sig i ”tänk OM” scenarion.
Vädret är EN stor ”tänk OM” faktor...TÄNK om det blir SNÖ!?! VAD händer då?
TYP.
Hursomhelst förväntar vi oss rekordmånga besökare på the National Mall och i hela DC om mindre än två veckor. Alla vill ta del av detta historiska ögonblick. Det talas om 4-6 miljoner människor...det blir...trångt.
Jag kommer inte att åka in till stan. Varenda större väg kommer att vara avstängd. Tre stora broar från Virginia in till DC kommer helt att stängas av, och för att komma in till stan måste vi ju över Potomac floden.
Nej, bäst att stanna ute i förorten och se detta historiska ögonblick på dumburken istället.
Jeeez, vad trist jag låter. Jag hör det själv, men faktum är att jag tror att det blir ogörligt inne i DC med folkmassor och säkerhetskontroller.
Men det är en stor dag som ligger framför oss. Historia kommer att skrivas! Vi kommer att GLÄDJAS!!!

Läste idag att flera resorts i Florida, och andra ställen, (liksom skidorter i West Virginia och PA) har extra fina erbjudanden för oss som bor i DC, Maryland och Virginia. ”FLY FRÅN DC” special erbjudanden. Det är många som vill sticka från staden när den ska intas av en hel värld.
Jag stannar gärna kvar...Fast jag håller mig i ”the burbs”.

En av mina klappar den här julen var ”Friends” boxen...
Denna underbara sit-com som jag älskade så mycket medan den gick på TV under åtta säsonger. Nu har jag vartendaste avsnitt på dvd och vi avnjuter avsnitt efter avnsitt.

Karolina har blivit ett stort fan, och det gläder mig!
Hon gillar rollfigurerna lika mycket som jag gör, och hon ber ofta att vi ska titta på ett avsnitt, eller två, eller tre, eller...
Det är verkligen underhållning för alla åldar.
Precis som med SATC så tycker jag att Friends också förmedlar en varm och innerlig känsla av äkta vänskap.
Jag är så glad över denna julkapp!

Nu önskar jag att ni alla ska ha en FIN torsdag!

28 comments:

Mie letar guldkanter said...

Vänner var faktiskt en tv-serie som jag missade... Har sett några enstaka avsnitt i repris men inte många. Kanske bord jag investera i en box? O jag tycker du är klok som stannar i förorten framför teven, skulle jag oxå ha gjort;)
Kram!

Annika said...

Vänner är en sådan box som är mysig att ha. Verkligen!
Tror nog att du skulle gilla den, faktikst.
JAPP, den 20 januari är det förorten som gäller för mig (HA, som om det inte äör den som gäller ALLA dagar)
Kram!!

Elisabeth said...

Oj, kanske 6 miljoner människor, helt galet! Som om mer än halva Sveriges befolkning skulle komma dit. Förstår verkligen att du stannar hemma för att se det på TV istället.

Annika said...

Elisabeth:
Ja, det är väl the worst case scenario, men 4 räknas det kallt med.
Det är en stor snackis här i DC, det kan du lita på. Och vi får hela tiden veta att flera och fler gator stängs av. Tror hela den veckan blir tuff.
Tur att man inte är i stan så ofta, haha!!
Så ja...TV för mig.

Petra H said...

Jag skulle också stanna hemma om jag bodde i närheten. Först och främst, kan du tänka dig hur folk kommer att frysa - oavsett om det är snö eller inte så är det ju vinter och stå stilla i flera timmar. Hu!! Jag som har så dålig blodcirkulation i fötterna... fryser alltid!
Och man ser ju så mycket bättre all action på tv ;-)
Kul med Vänner-box, själv har jag betat av de två sista säsongerna av The Gilmore Girls - dessutom fick jag de två första säsongerna i julklapp av O (snacka om helt bakvänt sätt att titta på serien) och nu har vi köpt de tre i mitten också (fynd på Costco för $15,99 styck) men O menar att de får jag inte förrän till min födelsedag, ha ha! Och så hade min ursöta (ibland) syster skickat sina Grey's Anatomy (säsong 1 & 2) till mig på obegränsat lån så nu har jag bytt från GG till GA ;-)
Kram!

Marianne said...

Jag hade gjort precis som du, stannat hemma och sett allt på dumburken i stället för inget på gatan! Och som Petra skriver, jag skulle ha frusit ihjäl!

Lustigt att de oroar sig för vädret, installationen är ju alltid den 20 januari ...

Jag älskar också Friends, vi hyrde alla avsnitt i omgångar när vi bodde i Istanbul, och om vi ramlar över ett avsnitt på någon Dubai-kanal så blir det inte mer bläddrande på en stund : )

Kram!

Annika said...

Petra H:
Precis,det är vinter, så även om det inte är svinkallt så kommer kylan att krypa in iallafall.
Bäst att vara hemma :-)
TV på dvd är bäst, tycker jag. Det funkar bäst så.
Gilmore Girls har jag aldrig sett.
Men ibland så spelar det ingen roll om man ser det bakvänt, om serien är bra.
Vad tycker du om Grey's? Det var en riktigt bra serie på dvd, tycker jag. Jag såg också säsong 1 och 2 på dvd, och sen hoppade jag på serien på tv.
KRAM!!

Annika said...

Marianne:
Ja, det är absolut bäst att hålla sig på hemmaplan den dagen.
Visst, tidningarna har statistik över hur 20 januari varit vädermässigt sedan ja...jag vet inte när, men lång tid tillbaka. Vinter är det ju, det är bara att ta vilket väder det än är.
Friends är bara s¨bäst. Ett riktigt feel good program.
Kram!!

londongirl said...

Klart du ska hålla dig hemma när DC blir intaget av en massa människor. Ni kommer säkert att följa allt mycket bättre på TV. Historia verkligen!!! :-))

Friends-boxen skulle jag också vilja ha. Kul att Karolina gillar serien. :-)

Väder här idag: Minusgrader och på em. kom ett vackert snöfall med stora flingor ett tag. Me like! :-))

KRAMAR

Jenny said...

Jag har lyckats indoktrinera herr D så pass att han faktiskt tittar på SATC (visserligen säkert mest för min skull, men han knorrar inte så jag misstänker att han tycker det är lite kul också :-)), och jag fick hela serien i julklapp så nu har vi börjat från början och jobbar oss fram. Nästa önskan är faktiskt just Friends, min all time favorite series! Men tyvärr lär jag få se den själv, för maken är absolut inte road tyvärr. Men vad gör det, perfekt stryka-till tv till exemperl!! Stor kram och hoppas ni får lite snö i vinter. Här nere viskar de "snow showers" i 10 dagars prognosen, men fa´n tro´t. Det är ju trots allt södern ;-).

Annika said...

L-girl:
ABSOLUT! Det blir hemmaplan...Orkar inte ens tänka på hur det skulle vara att åka in.
Friends är bara så underbar. Karolina tom ber om att vi ska titta :-) OCH gärna för mig.
Skönt väder ni har.
Jag pular här och städar och stryker och lite sånt, jag har just lyssnat på LisaSyrens sista karlavagnen fr julafton. Fällde tårar vid ett par tillfällen under programmet pga det hon tog upp...FINT var det!! kommer att sakna henne.
KRAM!!

Jenny:
Peter kollar också på SATC :-) Fast det är ju knappast hans första handsval, hahaha!!
Friends gillar han nästan lika mkt som jag :-)
Ikväll blir det nog tre avsnitt igen.
friends är underbart fö!!
Några flingor föll alldeles nyss. Men jag hoppas såklart att det ska bli en riktig blizzard innan denna vinter är över.
KRAMAR!!!

LindaLotta said...

Jag hade gjort precis som du, stannat hemma.
Tänk bara på vilket gissel att uppsöka en toalett eller att få i sig mat.
Nä, sitt hemma och mys istället :) Dagen lär bli minnesvärd ändå!

Och Friends, den går på tv här, alltid. Från början till slut. I julas var det maraton, de sista 10 eller femton avsnitten sändes i rad under en eftermiddag.
Men tröttnar man?
Aldrig :)

Anonymous said...

Åh, jag älskar Vänner! Skulle såå gärna vilja ha boxen! Vilken toppenjulklapp du fått!=)

Kan tänka mig att ni ser ceremonin bättre hemma på tv:n. Men har du läst inlägget hos Fia Filosoferar? Om att högsta domstolen ska ta ställning till om han kan/får installeras som president?

Annika said...

Lindalotta:
Exakt, det blir en minnesvärd dag ändå, och man ser det bättre på TV.
Så det får bli en dag i soffhörnet med en kopp te och Karolina :-) (för Peter måste säkert jobba). men skolan är stängd.

Vänner! DET håller ! Vilket prgrma det är. SÅ BRA!! Perfekt att se ett Vänner maraton!

Mademoiseille J:
Visst var det en bra klapp! Den hade jag verkligen önskat mig, så jag var glad att jag fick den.

Jo, jag har sett vad Fia skrivit, men jag vet inte om jag tror att det betyder ngt. Det blir Obama, såklart.

Anne said...

Härligt att du har Friendsboxen, det är ju helt klart ytterligare en sån där box som är tidlös och man aldrig kommer tröttna på. Apropå tidlösa saker...vet du vad jag kollade på igår kväll....SATC filmen. Kollade för första gången på den med Michael Patrik Kings kommentatorljud. Väldigt intressant och givande höra skaparens kommentarer och berättande. Hihi, du har säkert sett filmen med det ljudspåret på, om inte så rekommenderas det.
Jag skulle göra precis som du/ni, dvs stanna hemma under presidentceremonin. Fy sjutton för att bege sig ut på vägarna då (som du skrev, dessutom är stängda). Nej, nej hellre tv:n. Du kan ju ändå tänka att du är inte alltför många mil borta från händelsernas centrum....
Trist med det gråa, regniga vintervädret. Hoppas ni hinner få nån rejäl vinterkänsla innan den här vintern är över. Vi hade ju vår dos under ett tag, nu är det bara grått, regnigt rätt varmt (hade 12C igår). Rätt trist väder verkligen. Ha en bra torsdag Annika! Imorgon är det fredad, härligt. Kram!

Annika said...

Anne:
SJÄLVKLART har jag sett SATC filmen med MP Kings kommentarsspår. Jag älskar SÅNT!! DET var så KUL att höra vad han SA!
Visst var det som att se filmen på nytt?
Om du har SATC serien på dvd kan jag rekommendera att du gör detsamma. Många avsnitt har kommentatorsspår.
Friends är en KLASSIKER att äga på dvd!
Såg att Target hade boxen till ett hyfsat bra pris.
JAG stannar hemma den 20! Inget snack om den saken.
Bättre att sitta i soffhörnet och se det hela. Vette 17 hur man ens kommer int till stan annars. Jo med t-bana förstås, men det lär bli ett h-vete det också. Bäst att vara hemma.
KRAM!!!

anna of sweden said...

Brrrr. Visst är det kallt!? NÄR kommer våren till den amerikanska östkusten egentligen? Antar att det dröjer ett tag till ...

Åh, Friends. Ett av mina absoluta favoritprogram genom tiderna.

Kramar!

Anette said...

Jag håller mig också hemma den 20:e! Det blir en mysig dag för Emily har ingen skola den dagen, vi kan sitta framför teven och mysa och äta nåt gott. Min man tyckte att vi skulle ge oss in till DC, men det var precis efter valet han tyckte det, NU har han ändrat sig på den punkten... Han får nog gå och jobba som vanligt istället.
Vad mysigt att ha hela Friends boxen! När de slutar gå i repris får jag nog skaffa mig en box jag med, men nu kan vi titta varje kväll ändå. Kul att Karolina också gillar serien!
Jag skulle vilja se om hela Melrose Place serien, men har inte skaffat den på DVD, vet inte ens om den finns.
Vi hade också lite snö här idag, i circa 30 minuter kom det flurries som försvann innan de nått marken kändes det som. Sen blev det soligt igen. Konstigt! Hoppas det blir riktig snö snart!

Anne said...

Hihi, japp Annika. Jag har kollat på kommentatorsspåret på SATC (serien alltså). Väldigt bra! Man får en helt annan inblick och som du sa. Utsikterna för en uppföljning på filmen ser väl goda ut, tror de ska börja filma i vår och sen biopremiär nästa vår (2010).

Suzesan said...

Det snöade en decimeter här idag så fint. Sen tog det en kvart så var det borta ...efter det slutat snöa...grrr;)
Nu kan sommaren komma.. vi vill inte ha mera nu.
Jag borde ha en box av Friends för jag har bara sett lite avsnitt då och då och det är en härlig serie. Lisa Kudrow "Phoebe"...är min idol.
Jag håller med om att både SATC och Friends beskriver vänskap väldigt bra.
Jag tycker ni ska ge Karolina ett medlemskap i FaceBook men ha bra koll och vad klokt av henne att säga nej till sina kompisar. Hälsa att det var bra gjort. När min dotter var i tonåren så hade jag koll på alla hennes vänner. Vilka hon umgicks med. Jag lärde känna allihop. Visste var de bodde. Vilka föräldrarna var. DEt har varit bra och hjälpt mycket.
Det är nog bra med FaceBook för då lär ni känna hennes vänner på ett annat vis.
Det fanns ju såklart inte nåt sånt då på den tiden. Datorer är bra på så vis att man vet var man har sina barn. Min son spelar World of Warcraft och det har hjälpt mycket så de inte är ute och "ränner".
Åhh jag bara väntar på att Obama ska ta över. Spännande. Mer spännande för er såklart. Så mycket folk i en stad...som det redan är sagt. Nästan hela Sverige...typ. Vad fantastiskt att få vara med... men jag hade valt TV:n detsamma som ni:)
Sköt om dig
Kram
Susanne

Family Fors said...

Dagen efter Obama vann sa bestamde jag mig for att aka till DC 1/20 men andrade mig snabbt nar jag insag hur stort det skulle bli. Uppslutningen av svarta kommer att bli enorm...Martin Luther King Day dagen fore.....

JaCal said...

Vad kul att hon gillar Friends! Åh, tänk om hon får ett lika härligt gäng vänner! Det var jag alltid så avundsjuk på - vilken otroligt styrka i livet att ha sådana vänner omkring sig. Jag är stort Friends fan- men har ingen box - bara några enstaka säsonger. Hinner knappt titta nuförtiden - men Vänner är verkligen en serie jag vill ha - den gör mig bara genomglad!

Annika said...

Anna:
Våren ja...
Det kan komma ngra varma strödagar här och där under vintern, men den riktiga våren kommer inte förrän i slutet av mars, början av april.
Visst är det kallt nu!!
Det vidrigaste var nog när det var så regnigt och rått att det inte gick att skydda sig.
Visst är Vänner en fin serie...
Kramar!!!

Anette:
Det är absolut bäst att stanna hemma de ndagen.
Tror det blir helt ogörligt inne i stan.
Då har man det nog bättre i soffhörnet.
Friends är superbra. Men visst går den i repris varje kväll.
TROR att Melrose finns på dvd. men är inte säker på om boxen kommit än.
Det snöade här ett tatg igår också.
Håller med, fram med den riktiga snön!!

Anne:
Jag älskar kommentarspåren på filmer jag tycker om.
Tänk att det blir en tvåa på SATC filmen. Undrar vad den ska handla om?

Annika said...

Suzesan:
Jag vill ha snöstorm innan den här vintern är slut :-)
men jag håller helt med dig om att töväder är vidrigt trist. Jag tycker snön ska få ligga kvar när den kommer.
Friends är verkligen superbra!! En genommysig serie. En riktig vänskapsserie.
Tack vare er alla ska nog K få gå med i FB. Det hör ju till. Vi får hålla koll.
Tror det är jättebra för alla fldrar att lära känna barnens vänner, som du gjort.
Roligare för alla, faktiskt.
Japp, nästa tisdag tar Obama över. en stor dag, men jag ser det från soffan :-)
KRAMAR!!!!

Family Fors:
Nej, jag tror det är helt klart bäst att låta bli. Långhelg är det ju också, som du säger.
Det blir PACKAT inne i stan.
Vi får titta från våra soffor. Det är bekvämare också :-)

Jacal:
det är så kul när barnen växer upp och man kan börja se, och glädjas, åt samma filmer o serier.
I helge ntänker jag ta med mig K på Bride Wars, du vet Hathaway och Hudson filmen. K är lika intresserad som jag.
Exakt, Friends förmedlar verkligen ÄKTA vänskap. Jag var också alltid avis på den där gruppen.
Visst blir man GLAD av den serien!!

Rosvikstjejen said...

Här går kanal 5 varm när vännertiden är. Man kan se det hur många gånger som helst och man skrattar lika mycket varje gång.
Älskar denna serie.

Kram

Annika said...

Rosvik:
HELT SANT!! Den r underbar. Och man kan se den hur många ggr som helst!
Kram!!

Musikanta said...

Jag tycker att Obama verkar så sympatisk och rejäl. Hela världen kommer väl att följa honom i TV när han svär eden antar jag.

Tur att det inte krockar med Mirrens disputation som är den 22 januari...

Ha det bra och kram

Jag var faktiskt i Washington precis så här års för exakt 36 år sedan, men då var det ett underbart vårväder med gröna gräsmattor och vårblommor. Var också i Harper´s Ferry och tog kort vid Potomac River kommer jag ihåg. Vissa saker minns man mer än andra...

Annika said...

Musikanta:
Var det så vårlikt denna tid på året? DÅ hade du TUR!!
Harpers Ferry!! Där förlovade Peter och jag oss :-)
OBAMA, ja!! Absolut sympatisk man...Måtte det gå vägen för honom!!