Monday, January 05, 2009

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Nu är julen slut.
Sötebrödsdagarna är över.
Oxveckorna ligger framför oss.
JAPP, så det är...

Här i USA uppmärksammas ingen Trettonhelg. Från och med idag är det både skola och jobb som gäller.
Snipp,
Snapp,
Snut,
Så var julen slut...

Jag ska plocka ner varenda julpinal, inklusive slänga ut granen idag. Ja, det är ett hästjobb, och det kommer att ta mig hela dagen.
Visst, jag gör det med blandade känslor, men mest ska det nog bli skönt.
Dock, hemmet kommer att se väldigt dyster ut när allt mys-pys är nedtaget. Det kommer att kännas tomt, mörkt och trist. Och till en början kommer mys-faktorn att saknas i mitt (annars) mysiga hem.

När jag var liten kunde det ibland hända att jag grät när julgranen kastades ut. Det kändes så sorgligt och så definitivt.
Numera kan jag faktist tycka att det är lite skönt också. Juldekorationerna och granen har gjort sitt för den här gången.
Jag var på Target i helgen och köpte ännu en stor låda i plast där jag ska stoppa ner pynt och ljus. Jojo, nog är det så att samlingen växer för varje år. Det är ju så svårt att låta bli att köpa...
SÅ, nu har jag fem stora plastlådor som ska stoppas proppfulla med prylar...
FEM.STORA (Och.Jag.Menar.Stora).LÅDOR.

Första dagen på vårterminen är det också. Minns ni hur det var att börja skolan efter jullovet? Det var tungt, och man hade svårt att sova på natten. Samma sak gäller än idag. Karolina hade svårt att somna igår...

Ny termin, nya LÄXOR.
Förresten, samtliga lärare på skolan hade gett läxor över lovet. Så funkar det här, inte mycket man kan göra åt den saken mer än SUCKA.
Alla aktiviteter drar igång den här veckan. Japp, julen är definitivt ett minne blott. Välkommen vintern! Nu kan vi bara hoppas på en massa snödagar...

Ha det så gott allihopa! Många av er firar Trettonhelg och jag hoppas ni har det mysigt...

Nä, bäst att sätta igång med hästjobbet. NU!!!

29 comments:

leopardia said...

jag sörjer lite jag med... sörjer granen alltså... er gran, mammas och pappas står nog kvar ett tag... iofs får inte jag ta del av den, jag sitter på bussen hem till min egen betongklump, men jag är glad ändå :)

ha det så gott du med!
(och här får du lite bergslagssnö ***)

Annika said...

Leopardia:
Precis...tungt...
Och ett herrans jobb är det också. Nu frukost, sen nedplock...Granen barrar itne så vidare värst, tycker jag. Men nu har den stått här sedan 5 dec. It is time...
Jatack, snön vore välkommen!!

Bloggblad said...

Jag är inte alls nostalgisk när jag plockar ner julen, är redan trött på den, men det får vara uppe till på lördag. I dag kommer gäster och i morgon är det sista lovdagen = vilodag. Jag tycker aldrig att mitt hem känns så rent och fräscht som när jag tagit bort allt rött och glittrande.

När jag var barn älskade jag att gå till skolan, nu älskar jag att ha ledigt...

anna of sweden said...

Lycka till med hästjobbet. Jag ska också "slänga ut" julen nu. Rätt så skönt. Och så ska jag se om jag kan hitta tulpaner. Det hör till för mig. Ut med julen och in med våren. Liksom.

Usch ja, skolstart. Klara hade det riktigt tungt i morse.
Har ju fortfarande inte börjat trivas i skolan här och
efter ett (ganska) långt lov känns det så klart extra jobbigt. Det gjorde ont i mitt modershjärta när jag vinkade av henne i morse. :(

Annika said...

Bloggblad:
Vad skönt det måste vara att inte vara minsta nostalgisk. Nej, men mest är det ett herrans jobb. jag tar ett brejk nu efter 1½ timme...PUST. SÅ svettig!!
Jag tycker hemmet ser astrist ut när julen är borta, men det ska fixas med nya gardiner och tulpaner och vanliga ljus...
Njut av sista vilodagarna!!

Anna.
GUD, jag sitter här som en SVETTBOMB. Vilket jobb det är, och jag har hela granen kvar. Plus allt därute.
EXAKT, jag ska också köpa tulpaner!! Det hör till!!

Stackars Klara!! Inte lätt det där. Det tar ju lite tid att anpassa sig. Hoppas att hon är lite gladare då hon kommer hem i em.
Kram till dig!!!!

londongirl said...

Tomtar, pynt och julblommor är bortplockat men granen står kvar. Ja det hänger visst en ängel här också ser jag...
Trist att ta bort granen för den är så fin...den får vara kvar i kväll också sen åker den.

Trettondagsafton idag ska firas med lite god mat och vin inget annat märkvärdigt. I morgon är det rea på NK som är en tradition. Ska bli lite kul.

Men jag kan inte fatta att jullovet är slut....börjar jobba på onsdag. Trist att det är över! Skulle kunna tagit några dagar till. ;-)


Kämpigt för Karolina med läxor över lovet!!

Ha det gott och KRAM

Anette said...

Borde börja plocka ner julen här också, men jag drar mig lite för det, det är så mysigt med granen och jag har inte riktigt tröttnat på den än. Får nog vara kvar några dar och lysa upp i kvällsmörkret...
Lite vemodigt att jullovet är slut och skola och aktiviteter sätter igång igen.
Men har du hört att det kanske blir snö-is storm i morgon eller onsdag... kanske blir det lite skolstängningar...?

Petra H said...

Japp, jag har redan börjat plocka ner julpyntet jag med (började i fredags) men det är mest lite plock här och där... Granen får nog vara uppe över Trettonhelgen, det är ju trots allt jul här fortfarande. O stack till jobbet imorse trots ledighet, eftersom han ville prata med USA och Belgien där man ju inte är ledig längre.
Stackars Karolina, jag lider med henne - men förhoppningsvis tycker hon att det är roligt att träffa kompisarna igen.
Stor kram!!

Annika said...

Londongirl:
NU är min gran helt bar. Ska bara ta bort ljusslingorna. Sen släpa ut den...Och sen dammsuga då. Jag är inne på tredje timmen nu...
Ha det nu så skönt idag på trettondagsafton.
Kul med rea..
OCH lycka till med att ta ner granen. DET är det sorgligaste eftersom den är så vacker...
Kram!!

Anette:
Nu är jg snart klar...så skönt, men dammsugning och allt är ju kvar + allt därute.
Visst är det trist när allt det vackra försvinner.
Japp, jag har hört att det kan bli tufft imorrn...
Hoppas det blir lite snö i vinter.

Petra H:
Visst, om 13helgen firas så tycker jag absolut att man ska behålla granen över den helgen.
Men vardag it is...Jag vet, det var så tufft att väcka den lilla...så tungt.
Kram!!

em said...

Jo, men levande ljus kan du ju ha även om julen är över!
För mig går det snabbt - en halvtimme att blocka bort ljusstumparna och pepparkakorna ur granen. Äpplena får följa med ut åt fåglarna. Annat jul pynt har jag inte.
Margaretha

Marianne said...

Jag väntar tills på torsdag att plocka ner vårt, för vi ska ju fira jul på onsdag igen! Jo då, det är kopternas jul, så då kan man ju spara pyntet till efter det.

Får det inte lika jobbigt som du dock, för vi hade bara minimalt med pynt i år - en gran, en tomte, våra tomtedockor och adventsstake. Jo, en krans också. Men det är allt. Delvis för att jag inte hittade resten som står längst in i hörnet i källaren och Klas blev aldrig färdig att rota fram det och jag jobbade ...

Karolina kommer nog snart tycka det är roligt igen med teatern och alla kompisar.

KRAM!

Annika said...

em:
Jamenvisst!!
Levande ljus har jag hela året om. Nu ska jag ta fram alla vanliga ljusstakar igen...
Nu är granen ute...skönt...Dammsugning nu...
Låter rätt skönt att inte ha så mkt pynt...

Marianne:
You bet...
Jag skulle också ha väntat om jag haft ngra helger kvar.
Jag har s¨mkt att det faktiskt inte är vettigt, men kul är det ändå, förstås. Jag är genomsvettig nu och får se detta som årets första workout..hahaha!!!
Jodå, Karolina brukar hämta sig snabbt, men hon lär säkert vara trött ikväll.
KRAM!!!

Jenny said...

Här städas det bort jul så det ryker om det... Mellan bloggläsningarna, det blir lite mindre traumatiskt då, att ta det pö om pö. Herr Dahlstrand tar alltid ut ljusen ur granen och bär ut den, så det slipper jag åtminstone! Tänk om det ändå kunde snöa här nere hos oss också! Kram!

Annika said...

Jenny:
Vi gör precis samma sak...Jag hár dammsugiit bort allt barr nu...Eller allt och allt...Man hittar alltid barr på det märkligaste ställen.
Jag fick minsann släpa ut granen själv, hahaha!! Lite sorgligt att se den vackra granen ligga där ratad.
Vi får se vad det blir imorrn...Isstormar är läskiga.
Kram!!!

Saltistjejen said...

Oh, Annika! Haha!!!
Med tanke på hur fint pyntat ni hadar haft i ert hem så känns det mer som om det kommer ta hela veckan för dig att plocka ner julen i dina STOOORA lådor!!!! ;-)
Vi kom hem igårkväll och det är såååå SKÖÖÖÖNT! Jag NJUUTER av att vara tillbaks. Jag njuter av New York Citys buller och liv. Jag njuter av min lägenhet. Att få känna att man är HEMMA! Mmmm..... Och så har jag myst med katten och det har jag längtat efter. Idag tog jag ledigt från jobbet för att kunna packa upp, tvätta och även åka och handla en de grejer till Lill-tjejen. Det är skönt att ha en dag att "landa" på innan jobbet drar igång.
Beträffande julen och att plocak bort pynt så tyckte jag det var oerhört sorgligt när jag var liten. Tyckte det blev såååå mörkt och trist när allt fins skulle bort. men nu i vuxen ålder måste jag säga att jag tycker det är skönt att ta bort julen. Ofta tycker jag den känns lite "dammig" redan efter nyår - för då vill jag ha VÅRsaker! Som fräscha tulpaner! Vårfärger på ljusen istället för röda! Lite mer vår-vintrigt pynt helt enkelt.
Hoppas att allt går bra för Karolina nu när skolan börjar. Låter tufft med läxor över jullovet. Tror dock att hon snar kommer tycka att själva "skolvardagen" är rätt ok igen. Det minns jag att jag gjorde. Det var alltid skoj att träffa kompisarna igen.
KRAAAM!!!!

Jemayá said...

Ja, ni har ju verkligen fått ut det mesta av julpyntet då ni börjar tidigare (smart!). I år tappade jag förstås helt känslan för jul i och med att mamma hamnade på sjukhus. Å andra sidan brukar det vara lite så varje år att entusiasmen rätt snart mattas av efter jul och nyår. Hoppas det gick snabbt och smärtfritt att packa ner allt :).

Annika said...

Saltis:
Tro't eller ej, men jag är nästan klar. Men så har jag också jobbat som en slav.
Nu är allt nedpackat i plastlådorna. Peter får bära ner dom i källaren då han kommer hem.
Jag måste säga att det är SKÖNT!! det är det faktiskt. Jag har strukit nya dukar som nu ligger på borden, dom vanliga ljusstakarna står framme. Måste säga att det ser väldigt "rent ut" allting. MEN jag är inte klar med det som står utomhgus. DET tar jag imorrn.
Välkommen tillbaka!!!!
Jag kan förstå din känsla!!
Borta bra...
Jo, jag tror nog att det går bra för K idag. men jag tror säkert att hon kommer att vara trött ikväll.
Det lär väl du också vara? :-)
KUL att ha dig tillbaks igen.
Jättekram!!!

Jemaya:
Fem timmar har det tagit mig att packa ihop, men nu är jag klar. jag är rätt trött...
Förstår att julen hos dig blev lite upp och ner detta år, U! Helt klart.
KRAMAR!!!!!

Anne said...

Jag plockade bort de sista julsakerna igår söndag, det känns faktiskt rätt skönt och fräscht. Men som du säger, inledningsvis känns det tomt och som mysfaktorn saknas. Januari är nog den månad jag gillar minst, det är som kallast, grått och trist bara. Allting ljust och mysigt med julen är borta och våren känns långt borta den med. Januari är liksom bara...trist och grå. Vardag med stort V på nåt sätt.
Jag minns såväl hur det var att börja skolan igen, vårterminen. Stackars söta Karolina, men efter några dagar är det full rulle och sig likt igen och allt känns bra.
Ha en bra måndag med julutsopandet :) Kram!

Annika said...

Anne:
Visst är det skönt!! När jag tittar mig omkring i det opyntade hemmer känns det bara bra.
Ett herrans jobb har det varit, men nu är det nästan klart. jag har utebelysningen kvar, men den får vänta tills imorrn.
Jag gillar vintern också, men visst kan den vara lång och grå. man är helt klart redo för våren i mars.
OCH JA, visst är januari månaden med stort V, som i vardag.
Ja, visst var det jobbigt att börja skolan igen efter jullovet. karolina satt och suckade i bilen imorse och sa att hon ville sova, bara sova...
Men hon kommer nog snart in i lunken igen. Hn brukar återanpassa sig så snabbt.
KRAM!!!!

Suzesan said...

Hi Annika:)
Vad duktig du varit som fått ner ALLT DET DÄR PYNTET.
Jag tog mitt dan efter nyårsdan. Blev en känsla av våren när allt nytt var på plats. Lite tomt blir det men ajg är snabb på att ta ner julen. Nyårsdan var jag bakis så jag orkade inte ett skvatt.
Oxveckor låter gott.
Jag ska ha promenad veckor nu efter julmaten för den sätter fotspår på mig*fniss*
Så länge kylan hålle i sig här på västkusten så är det underbart att promenera. Minus 10-15 grader de senaste dagarna.
Ni verkade ha haft det riktigt roligt på nyåret. Härliga bilder.
GodFortsättning på 2009!
Ha det så bra
Kram
Susanne

Mie letar guldkanter said...

Ja nog för att man längtar efter våren nu men när man ändå vet att det dröjer kan det få vara jul lite till:) Här är det jättemysigt just nu; 5 minus, gnistrande frost o så faller det lite snö o ja, jag borde lagt mig för länge sen;) Kram!

Panter said...

Starkt att klara av det på en dag. jag pytsar ut sånt. Är klar med halva huset nu. Trist för Karolina att ha läxor över lovet, men det är väl bara att göra antar jag. Här har solen precis gått upp över Billingen och det är vackert vitt(frost)ute och bara fem minusgrader. Sista dagen innan jag börjar igen efter lovet... Det gick fort den här gången också.

mormor Hannele said...

Vi låter ljusen vara kvar, behövs i mörker.

Annika said...

Suzesan:
Japp, nu är det gjort! Så skönt. Bara utebelysningen kvar.
Det är ett stort jobb, men nu är det s¨skönt och rent härinne.
Precis, dagen efter nyårsdagen är en bra dag att ta ner pyntet. Då är ju allt över ändå.
Vad skönt med er kyla. Här är det bara regn som faller just nu.
Kram!! OCH god fortsättning på 2009!

Mie:
Det är liksom ingen ide att börja längta efter våren än. Den ligger så långt fram i tiden. D¨är det lika bra att önska sig en ordentlig vinter istället :-)
Låter som om ni har så skönt väder just nu. Avis!
Hoppas att du sov gott!!
KRAM!!

Panter:
Ja, det var svettigt. Men jag är glad att jag tog tag i det.
Visst är det tufft med läxor över lovet. Men det är inte mkt man kan orda om det.
Ert väder därhemma verkar vara så otroligt fint!! Jag är superavis!!
Njut av det.

Hannele:
Jo, det kan nog behövas. men jag vill få bort dom också :-)

Lilla P said...

Idag på trettondagen har jag o Prinsen "avlivat" granen, plockat undan kulor och glitter och fortsätter med lite annat julpynt. Hos mig väntar jag till tjugondagknut, men hur mycket jag än älskar julen, vilket jag ju verkligen gör, så är det skönt att städa undan den, för då känns det som om man välkomnar de ljusare tiderna som väntar!! ha den god fortsättning på det nya året!

Annika said...

Lilla P:
Jag med. jAG ÄLSKAR JULEN. Men nu får den ge vika...
Det känns onekligen fräschare i huset nu.
GOD fortsättning till dig med!!

Lena said...

Jag firade trettonhelg med att vara ledig! från jobbet i måndags! Och igår sov jag till 14.30! Belöningen för att ha tagit det lugnt i 4 dagar kom idag, men en rejäl förskylning där ögonen rinner oavbrutet! Ska aldrig vara ledig igen! :)

Lena said...

Måste bara berätta att jag också gråter en skvätt när granen ska kastas ut och man sjunger den gamla sången "nu är glada julen slut slut"

Annika said...

Lena:
Å, jag har ALL förståelse för att du gråter.
Jag känner mig också vemodig när granen ska ut.
Och sången...jag vet...Sista versen ÄR sorglig ju :-)
Krya på dig, Lena. Jag har förstått att halva västerort ligger däckade i förkylning.
Kram!!