Monday, January 12, 2009

En helg i FBs tecken...

Åsså var det måndag.
Åsså gick helgen fort. Igen...

Min helg har gått i Facebooks tecken. Nej, jag har inget konto (och planerar heller inte att skaffa just för för tillfället. Iallafall).
Karolina kom hem från skolan i fredags och frågade om hon ”Snälla, inte kunde” få ett konto på FB. NU hade hon ju väntat SÅÅÅ länge...
OK, sagt och gjort, hon fick sitt konto och lyckan var GJORD!!

”Mamma, jag ÄLSKAR FB!!!”
Jag vet inte hur många gånger dottern yttrade dom orden under fredageftermiddagen och kvällen.
Det dröjde inte länge innan kompisarna började höra av sig (och K hörde av sig till dom) över FB. Det dröjde inte länge innan Karolina hade laddat ner x-antal bilder på sin sida.
OCH, det dröjde inte länge förrän hennes ömma moder hördes säga; Jaja, men du vet att det är MINA bilder som du laddar upp, och allt du lägger upp på FB blir deras (facebooks) egendom.
Karolina tyckte inte att det gjorde något. Alls. Det kanske det inte gör heller. Jag menar, jag lägger ju upp bilder på den här bloggen hela tiden, och egentligen vet jag inte var dom hamnar heller.
Jag gissar att det är risker man får ta när man lever ett cyberliv med blogg och FB.

På Karolinas sida kan man se en massa ”flair” och tester och allt annat kul man gillar när man är i den åldern.
Karolina frågade mig, när vi satt här vid varsin laptop under helgen, om jag var på hennes FB sida just då?
- JA, sa jag...
-Men Mamma, gå HÄRIfrån!
-Nej du, sa jag, jag kommmer att stenkolla din sida. Det är smällar du får ta nu när du ligger ute. Jag lovar att aldrig skriva något eller göra något på din sida, men jag kommer att hålla koll.
Så blir det, jag kommer att hålla koll.
Take it or leave it. Liksom.

Jag har inget lust att skaffa mig ett konto. Faktiskt inte. OM jag mot förmodan skulle göra det så säger jag till, men just nu känns det som ”tårta på tårta”, mycket eftersom jag har den här bloggen.
MEN, maken skaffade konto igår. OCH OJ vad det sysselsatte oss bägge två. Peter på FB. Jodå, jag erkänner GÄRNA att det är jättekul att gå in på hans sida och kolla, tihi!
Så nu har två familjemedlemar konto, och den tredje håller koll.
Det passar mig utmärkt.

Idag är det svenne-frulle, den första efter helgernas uppehåll.
Jag får skjuts till frukosten av den snälla Ingrid (Ingrid är mycket riktigt tyska och inte med i svenne-gruppen). Saken är nämligen den ATT JAG HAR INGEN BIL!! Nej, Volvon är på verkstaden för ett tändningsfel sedan i torsdagskväll. Attans vad trist det ÄR, och attans vad handikappad man känner sig UTAN bil. Vi får tillbaka bilen på onsdag igen, men fram till dess kommer jag att framleva mina dagar helt utan hjul. Det är annorlunda, och inte helt lätt i detta land.
Undrar om detta är början till en radda problem med vår s-60 från 04? Undrar om bilen är på väg att bli en SUNKvolvo?
Framtiden får utvisa. Isåfall blir det den andra SUNKvolvon i min familj. Min bror Gunnar är också ägare till en SUNK.
Alla verkar överens om att Volvo inte längre är den kvalitetsbil den en gång var...Trist, men sant...
Så himla trist eftersom man är stolt över både Volvo och Saab när man bor här i USA.
Men, ja ja...

Ha en bra måndag önskar jag er, alla mina läsare!!

34 comments:

Birgitta said...

Jesus relax,welcome to the real world!

Släpp taget om din dotter,hon är smartare än du tror.

Vara inne på hennes sida och snoka tycker jag är
bad manners to say he least!!!

Emmama said...

Jag tycker du gor helt ratt som haller koll, det ar ju for att halla henne saker och inte att snoka, enligt min uppfattning.

Att inte kolla skulle vara som att inte ta pa sig bilbaltet for att "jag tanker anda inte krocka". Tank om nan annan krockar med dig, da maste du ju ha balte pa! Min basta liknelse pa lange va..? :)

Ha en bra bilfri dag!

Kram!

Annika said...

Birgitta:
Jasså säger du det? Vet du, så tänker INTE jag.
Jag tänker att det är för hennes eget bästa jag är där.
Vet du, GULP, att jag sett FB sidor denna helg som hennes kompisar lagt upp (vars fldrar inte har ngn aning om att deras barn ligger på FB). Jag har sett bilder på småtjejer som jag inte tror att ngn fldrer skulle bli glad av att se.
Vad tror du? Bättre att sådana bilder ligger på nätet? Eller att ha en mamma, och en pappa som håller KOLL?

Bad manners kanske ÄR att INTE bry sig?

Så tycker jag. Iallafall.

Emmama:
Jamen, det finns inte att jag inte skulle hålla koll.
OCH, som tur är visar mig K dessa bilder. Det är ju inte så att jag direkt kollar in hennes kompisars sidor (har inte tid). Men Karolina kommer och visar mig:
"TITTA här mamma! Vad säger du om den bilden?".
Nej, snokande tycker jag inte att det är heller.

Inget kul att vara utan bil, buhu!

Kram!

Lia said...

Annika: jag är som du. Hålla koll känns ju naturligt när man bryr sig om någon. Jag tycker att det är en svår balansgång mellan hur MKT koll man kan/bör hålla på sitt barn på nätet. Men K är ju bara 12 och även om hon är smart, så finns det andra människor som är bra mkt smartare och kan utnyttja en go tjej som hon ju.
Över till nåt annat: jag satt och läste på Anna of Swedens blogg från Philly. Och i ett inlägg från i somras så efterlyste hon en blloggkompis/nätkompis till hennes 13-åriga dotter K!! Kan inte DET vara nåt för din Karolina kanske??
Kram Kram

malou said...

Men det jag undrar är: HUR kan du kolla någons sida på FB utan att ha eget konto, det trodde jag inte gick an??
Jag skaffade konto för att kunna ha lite kontakt med mina döttrar - men jat tycker det är jättekul!
Och, förresten - gott nytt år!

Jenny said...

Jag tror att det finns olika grader av snokeri; Att gå igenom sina barns dagböcker tex är INTE ok, eftersom det är något som är väldigt personligt och inte menat för offentligheten. Att däremot ha koll på vad ens barn gör på Internet är HELT ok (framförallt när de är så unga som K, det vore kanske lite skillnad om hon var 25 ;-)), eftersom det är ett offentligt medium. Om andra får, och kan, läsa och se, varför skulle man som förälder inte få göra det då? Självklart ska ens barn få ha ett privatliv och rätt till att hålla vissa saker för sig själva, men inte vad de lägger upp för biler och information om sig själva till allmän beskådning. Och återigen så tror ju jag att ju mer delaktig man är i ens barns liv och utveckling, ju mer öppen kommunikation man har, desto mindre risk för alla handa tråkigheter. Dessutom, som du själv skriver, du är ju inte på hennes FB sida "offentligt", dvs du skriver ju inte kommentarer eller gör andra saker som hon skulle kunna tycka var pinsamt inför kompisarna, du bara finns i bakgrunden. Och vet du, jag tror hon tycker det känns lite tryggt och skönt, även om hon kanske aldrig skuller erkänna det :-). Kram!

Marianne said...

Du snokar faktiskt inte, Annika. Snokar gör man när personen i fråga inte vet att man "är där" och läser och kollar, men Karolina vet ju att du kollar. Jag tycker att du gör helt rätt, med tanke på alla äckliga typer som har sina jaktmarker på nätet och är ute efter just sådana unga och oskyldiga flickor och pojkar som Karolina är.

Dessutom tror jag att Karolina känner sig trygg med att du kollar, annars skulle hon inte komma och visa dig utan protestera och klaga.

Och nog är det så att FB har precis sådana saker som en 12-årig flicka tycker om: blommor som ska vattnas och hundvalpar som ska matas och man kan skicka en kram och kolla vem som här mest lik ... Så jag förstår att hon tycker det är roligt.

Jo, det var det jag skulle säga också: Jag tycker det är så BRA att ni är så öppna och ärliga mot varandra i er familj. Att ni kan diskutera saker, vara lyhörda och faktiskt också ändra ståndpunkt. Det gör att Karolina alltid kommer att känna att hon kan lita på er, ingenting är "kört" från början så det är bättre att gå bakom ryggen och liknande. BRA grogrund inför tonåren!

STORA KRAMAR!!

londongirl said...

Fniss....nu har vi två saker gemensamt här igen Annika. En man som har FB och så har vi en Volvo som börjar "hosta".
Bilen har gått som på räls hela tiden men nu måste den in på verkstad.
Vi som bara har EN bil....ja ja i-lands problem men vi är så bilburna.

Självklart är det jättebra att du har koll på Karolinas sida! SÅ SJÄLVKLART! :-)

KRAMAR

Elisabeth said...

Volvo är inget att ha, Saab ska det vara. ;)

Det där med bilder på internet innebär ju alltid (om man inte har dem i låsta album) en viss sannolikhet att någon tar dem och använder dem lite hur de vill. För min egen del spelar det ingen roll alls om någon skulle vilja använda mina bloggbilder (inte för att det skulle hända, men ändå! Sedan har jag ju aldrig några bilder på mig själv/andra personer där heller, i alla fall inte utan att maska dem). Däremot förstår jag att personer som får in inkomster på sitt fotograferande tycker att det är ett stort problem med bildstölder och att bilder som laddas upp på FB blir deras egendom. Det måste vara väldigt irriterande!

Håller för övrigt med många andra kommentarer; du snokar INTE! Snoka skulle det vara om du var inne och läste på Karolinas sida utan att hon visste om det.

Saltistjejen said...

Aha, så nu är K alltså på FB. Hoppas det går bra.
Men jag tror som sagt inte ni behlver oroa er alls.
Ang bilen trist! Hoppas det inte fortsätter så, men jag har hört att volvo numer inte alls är några kvalitetsbilar längre tyvärr...
Här är KALLT idag och kyligare väder väntar.
KRAAM!

Moster Mjölgumpa said...

Min sunkvolvo är av årsmodell -88. Kommer att gråta floder den dagen den inte vill mer.

Anonymous said...

Fortsätt du att hålla koll Annika, snokar gör du definitivt inte! Jag tror att det bästa är att barnen vet att man har koll o jag tror oxå att de oftast tycker det är rätt ok.
Jag kan se framför mej er tre därhemma sittande framför varsin laptop! :-)
Kramar från Anette!!

Rosvikstjejen said...

Håller med de som säger: HÅLL KOLL!

Att ni är öppna med varandra är väl alla föräldrars dröm. Att kunna diskutter och delge varandra är prio 1.

Den dagen O o o är ute på nätet vet de att jag har koll och de vet att ärlighet lönar sig. Tids nog får man veta om det är felaktiga saker de pysslar med och då har de ju förbrukat förtroendet.

Go for it!!!!

Kramisar

den andra sunk-ägaren said...

Jaha det va ju trevligt att bli omtalad på din blogg för att man har en sunk!!! Jag fetskrattade när jag läste om din sunk!!! Då e vi ju två då Annika. Undrar vem som har bäst sunk, kvalitetsmässigt??? Kram fr din bror gunnar med "sunken"

Annika said...

Lia:
Ja, speciellt eftersom det är öppet också. Enligt överenskomelse med unga fröken K. Det är ju knappast så att jag går in och ändrar ngt, eller skriver ngt. Jag bara just kollar.
Tycker inte man kan göra det ofta nog i dessa tider, faktiskt.
Det är tvärtom trist med fldrar som inte bryr sig.
Jaha, ja...jag har inte sett det där om Annas dotter, men visst är det en möjlighet.
KRAM till DIG!!


Malou:
Ingen match eftersom jag har både Peters och Karolinas inloggninsuppifter. Piece of kaka.
Loggar på under Peters FB konto, och sen kan jag ta mig runt till kompisar och framförallt till K.
OCH jo, jag har makens fulla medgivande ;-)
Gott Nytt År!!

Jenny:
JA och AMEN till det du skriver. Det vore väl vidrigare om man inte höll koll? OCH det var ju faktiskt så vi hade bestämt NÄR hon fick sitt konto, ATT jag skulle kolla. Nu loggar jag inte in under hennes konto heller eftersom Peter skaffade ett konto i helgen (mest för detta syfte).
Nej jösses, jag skulle ALDRIG kommentera ngt därinne, eller hos ngn vän till henne. Aldrig. Jag ginns där bara som en skugga, och faktum är att jag inte tror att K misstycker. Exakt, det är skillnad att gå in och läsa ngns privata dagbok. Det är ju inte så i detta fall.
Och ja, varför skulle inte JAG få läsa sidan när hennes kompisar läser den! Kind of a mystery...
KRAM och TACK!!!

Hanneles paradis på Hisingen said...

Klart man ska vara med i Facebook..

Hanneles paradis said...

Volvo startar i alla väder, tillverkad på Sveriges vackraste ö :)

Annika said...

Marianne:
TACK! Nej, jag känner inte heller att jag snokar. Eftersom hon VET att jag är där.
Tror inte ens hon har så mkt emot det.
Det lustiga är att när hon ser ngn bild som är lite udda eller ngn mening som är lite skum så ber hon mig kolla. Jag känner att vi är fullt öppna här. Hon visar, jag säger vad jag tycker.
Marianne, tack för det du säger; jag tror faktiskt att du har rätt. Jag tror att vi har en rätt bra kommunikation alla tre i vår lilla familj. Så känns det.
Och ja, FB är perfekt för tjejer och killar i K's ålder. Jag förstår att do mahr skitkul därinne. men för mig? ICKE aktuellt.
KRAM!!!!!

Londongirl:
OJ, en tredje SUNKvolvo :-)
Japp, inte är den bilen vad den en ggn var :-)
OCh du har en make på FB :-)
Och du bryr dig inte, liksom jag.
Hihi!

ABSOLUT, koll kommer att forsätta hållas för en ung fröken, utan att hon egentligen har så mkt emot det hela.
Visst är det väl självklart!

KRAM!!!

Elisabeth:
ja, kanske det kanske :-)
Min andra bror kör Saab. han har nog inte haft så många problem, TROR JAG.

Visst, jag kan också förstå att proffsfotografer kan känna oro. Men det är ju så. man kan ju märka sina bilder i PS. Men...

Och, ja, rätt: det är inte att snoka när personen ifråga vet om det hela.Saltis:
JAPP, nu är hon där :-)
Jag tror säkerligen att det bara går bra. jag har inte sett ngt skumt hos ngn, egentligen. bara lite lustiga bilder, men...
Nej, volvo är inte vad den varit. Det säger mina bilkunniga bröder. trist, men sant...
JÄTTEKRAM!!!

Annika said...

Moster M:
Jag kan lova dig att din volvo från 88 är bättre än min från 04...
Min pappa sålde sin 240:a, 87 modell för en herrans massa år sen...Den var det bara småfel på...nya bilen? Nästan alltid ngt vajj...
Så sant...

Anette:
TACK!! nej, jag ser det inte som snok heller-
SORGLIGT vore det väl om man inte brydde sig.
Japp, här sitter vi vid våra tre laptops ;-)
Peter kan inte logga på FB frånb jobbet så det är jag som håller koll :-)
JÄTTEKRAM!!

Rosvik:
TACK!!
Jamen absolut! Så ser ju jag det hela också!
Det finns bara en sak; att hålla KOLL!!!
Det tror jag barnen gillar också.
KRAMIS!!

Annika said...

Moster M:
Jag kan lova dig att din volvo från 88 är bättre än min från 04...
Min pappa sålde sin 240:a, 87 modell för en herrans massa år sen...Den var det bara småfel på...nya bilen? Nästan alltid ngt vajj...
Så sant...

Anette:
TACK!! nej, jag ser det inte som snok heller-
SORGLIGT vore det väl om man inte brydde sig.
Japp, här sitter vi vid våra tre laptops ;-)
Peter kan inte logga på FB frånb jobbet så det är jag som håller koll :-)
JÄTTEKRAM!!

Rosvik:
TACK!!
Jamen absolut! Så ser ju jag det hela också!
Det finns bara en sak; att hålla KOLL!!!
Det tror jag barnen gillar också.
KRAMIS!!

Annika said...

SUNK-ÄGARE 1:
HAHAHA!!
Jamenvisst!!
Gunnar, jag tror din SUNK har bätttre kvalitet...ÄRLIGT. Ju nyare SUNK-V desto sämre kvalitet!
KRAM!!

Hannele:
Ja, Hmmm...Volvo ja...Ju äldre volvo desto mer kvalitet.
Min, och flera andras har brister.
Kan tänka mig att din rullar på bra. Den är ju lite äldre, och därmed bättre!
Och nej, jag är inte med i FB (o har inga planer), men tycker det är kul att kolla runt där :-)

Anonymous said...

Jag tycker du gör helt rätt som har koll på K:s FB-sida! Oj, vad jag har sett mycket under min tid som lärare på högstadiet som föräldrar aldrig skulle tro sina "oskyldiga" barn om! Och K har ju redan visat dig bilder som hennes kompisar lagt upp. Min åsikt - fler föräldrar och vuxna på nätet!

Anette said...

Kul för Karolina att ha facebook och bra att ni har koll. Låter som en bra kompromiss tycker jag! Kommer förmodligen göra detsamma när Emily kommer i den åldern. Fast då kanske det är nåt annat man måste lära sig och facebook anses helt gammalmodligt...
Jag är på facebook och nu när de flesta slutat skicka massa quizzes, virtuella guldfiskar och snöbollar, då är det lite lugnare och man kan ha koll på vad kompisarna gör, skicka en kommentar på någons status eller ett litet meddelande. Det funkar bra för mig och det är kul att ha lite kontakt med folk man tappat bort med åren.
Hoppas Volvon fixar sig. Det är jobbigt att vara billös, jag håller med!
Ha en bra måndag!

Desiree said...

Hej kompis nu är jag tillbaka och det känns underbart skönt att åter sitta och få läsa din underbara blogg. Oj Facebook kan jag förstå K gillar och tycker är kul. Jag testade ju själv ett tag men insåg snabbt att jag faktiskt inte har tid med både bloggande och Face book. Så jag har mitt konto kvar på FB men jag är i princip aldrig inne där. Inte kul att vara utan bil här i USA. Man blir ju verkligen handikappad. Det var så underbart att i Sverige kunna ta sig överallt utan bil. VIlken enorm frihetskänsla detta ger. Tidigare tyckte jag bara illa om tunnelbanan och pendeln nu ser jag på dem med helt andra ögon. Stor kram till dig.

Annika said...

Mademoiselle J:
TACK!
Ja jag tycker nog också att jag gör rätt. OCH allvarligt tror jag inte att K tycker illa vara.
Jag förstår att du sett en hel del otäckt som lärare. Vilken mardröm.
Nej, man kan inte vara nog försiktig vad gäller barn och nätet.
TACK så jättemkt för ditt tyckande!!

Anette:
Ja, som fldrer tycker jag att det känns som en självklarhet att hålla lite koll. Speciellt eftersom hn är medveten om det också.
Klart du kommer att göra detsamma med Emily!
Fast, som du säger, då är det nog ngt annan sida som gäller.
ja, det är mkt trams på FB. men jag förstår att man helt kan välja bort sånt.

Desiree:
VÄNNEN you are BACK!!!
jag var precis inne hos dig och SÅG att du skrivit!! KUL!! Välkommen tillbaka!! KUL att ha dig här igen.
Jag förstår ju att vistelsen varit toppen!! SÅ ska det vara!!!
KRAM!!!

Malde said...

Min Volvo funkar utmärkt. 850-97, drygt 20 000 mil :-) Att den börja rosta lite lätt får man ju räkna med, tyvärr.

BRA att ni håller koll, och att det var ett av villkoren för FB. Har sett nackdelarna av barns/tonåringars smygande med egna sidor på nätet, och bilder som läggs ut då... Bilder som verkligen kan nyttjas helt felaktigt av skrupelfria typer. Bilder som ungdomarna inte förstår konsekvensen av, inte heller förstår de att de aldrig försvinner. Det kommer de att komma på den dagen de inte får jobbet de vill ha pga bilderna, eller bara får slibbiga förslag eller liknande vedervärdigheter.

leopardia said...

De har ju börjat visa det här 'att fånga en förövare' på femman här, så för mig är det rätt givet att man ska hålla koll och det är ju inte på barnen man snokar utan på eventuella uffingar. Och varför jag nämnde programmet är ju just för att de och många andra, ger rådet att man ska ha koll på hur ens barn surfar och absolut inte låta barnen ha egen dator på rummet där de kan sitta ensamma och aldrig bli kollade...
Nu känner jag att jag blir helt upprörd, haha, men jag är ju volontärarbetare åt ecpat och vet hur manipulativa vissa vuxna kan vara där ute på nätet...

Låt den rätte komma in fick guldbagge för bästa manus och bästa regi, men inte för bästa film...

Suzesan said...

Jaa men jag skulle sagt det om baggarna men det var ju redan gjort:)
Jag håller med allt som är sagt innan. Du snokar inte!! Du bryr dig. Det är bra nog. Man ska inte släppa taget om sin 12 åring!!
Ni hade en överenskommelse.
Jag tycker det är bra att du håller koll. Hon är 12 och på väg in i sin värsta period. Tonåringen!
Kul inlägg by-the-way.
En tanke om K eller nån annan i den åldern säger "Alla andra får" så var vaksam. Det körde min dotter med alltid. På ett föräldramöte kom detta på tal. Då var vi allihopa så frågande och överraskade då alla föräldrar var där MEN INTE "alla andra". Vi var allihop alla andra och hade gått rakt i fällan;)
Jag kör Merza;)men förr var det Volvo. Då höll de i hundra år tills de blev som en FlintStone-bil.(med hål i golvet)
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Petra H said...

Jag tycker precis som de andra att så länge du och K är överens om hur FB-kontot ska hanteras så är det väl en jättebra lösning att du kan gå in och kolla hennes sidor. Jag tycker att det är skrämmande när man läser om unga tjejer / killar som blivit utnyttjade på nätet, eller "bara" mobbade - tänk nätmobbning fanns inte på vår tid.. Det är ju ett så mycket större perspektiv än skolgården!
Det är JÄTTEBRA att du håller koll!!
Det finns väldigt många Volvo-bilar i PR, riktigt gamla 240 som fortfarande rullar... De är poppis eftersom de håller så länge!
Stor kram, lycka till med Volvon (själv kommer jag från en Saab-familj) och trevlig start på veckan!

Petra said...

Innerst inne uppskattar Karolina att du håller koll. Det är jag övertygad om.

Annika said...

Malde:
Jo, jag tror att äldre volvo är bättre än nya. Tyvärr...
Rost får man nog räkna med. Men det elektroniska är det värre med. Jaja, itne mkt att göra åt saken.
Tack, malde...Jag vet att du vet vad du talar om.
Ungar är så lättledda. Klart man ska hålla koll- Måste hålla koll.
Och som du säger, att lägga ut "fel" bilder på nätet kan verkligen komma tillbaka som ett spöke många år senare.
KRAM!!

Leopardia:
OM du är volontär så kan jag verkligen förstå att du sett ett och annat. OCh att vuxna är pressande och smickrande och allt det där mot barn på nätet, det KAN jag tänka mig.
TVI vale så otäckt.
Du övertygar mig ännu mer att jag gör helt rätt som håller koll.
TACK!!


Suzesan:
TACK!!
Nej, jag ser det inte heller som att jag snokar runt på en plats som jag inte ska vara på. Vi var överens. Det var en "part of the deal".
OCH, vad jag har märkt så har hon ännu inte blivit besatt av FB, vilket gläder mig.
Man måste bry sig.
Jo, jag vet...jag tror det alltid har varit tonåringarnmas stridsrop: ALLA ANDRA FÅR JU!!
Det får man nog lyssna på med ett selektivt öra.
Ah, trevligt att köra en merza...me likey...
KRAM!!!

Annika said...

Petra H:
Tack! Jo, precis det var ju en del av överenskomelsen.
Jag kanske går in och kollar lite snabbt 1-2 ggr om dagen, och då över Peters konto. Inte över Karolinas.
Så det är ju knappast tal om att jag skriver ngt där, eller kommenterar ngns kompis sida. nej aldrig..jag finns där bara som en kollare. Jag tror faktiskt att hon inte har så mkt emot det.
Nej, detta är ett helt nytt medium . jag hade inget internet, vi hade heta linjen, hahaha!
Jag tror inte man kan vara nog försiktig.
Japp, tror att volvo var bättre förr. Det vittnar alla gamla skrotvolvos om :-)
KRAM!!!

Petra:
Tack, Petra, det tror jag också!

Bloggblad said...

Jag har förstås en sida hos FB, men jag sköter den inte, och jag går inte med i en massa olika grupper för alla som tycker si eller så... har inte tid med det.

Annika said...

Bloggblad:
Det är inte så kul där, tycker jag. Det har jag förstått n u när jag kollar in Karolinas och Peters...Not my thing :-)