Wednesday, January 14, 2009

Datorer och lite annat.

Morning på er alla läsare!

Fortfarande billös i Reston. En handikappande känsla i detta bilburna land.
Vi står oss ganska slätt med en familjebil just nu. Jag får planera in mina dagliga inköp och förlita mig på att snälla grannar ska köra mig till affären, och till andra ställen som jag kanske behöver ta mig till under dagen.
Den snälla Ingrid ringer mig så fort hon ska ut och köra någonstans. Det uppskattar jag mycket, men jag saknar min egen kärra.
Jag är glad över att Karolinas skola ligger inom gångavstånd så att hon åtminstone kan gå hem själv efter skolans slut. När hon gick i låg och mellanstadiet låg den skolan så pass långt bort att jag lämnade och hämtade varje dag. Bra att det inte är så längre.

Tur iallafall att jag har min kära Vaio att släpa runt på under dagarna. Vaion gör mig sällskap då jag viker tvätt (lyssnar på Sveriges Radio), Vaion gör mig sällskap då jag stryker (Ring så spelar vi), Vaion spelar ljuv musik medan jag städar och svär över den tråkiga uppgiften.
TACK och lov att jag har min dator.
Igår då jag gjort klart ovanstående trista uppgifter passade jag på att kolla in lite TV över Vaion också...Just det; SVT såklart...
What else is new, right?
Jag klickade av någon anledning mig fram till “Fråga Doktorn” och fastnade sedan framför det programmet. Det var så trevligt och bra att jag fick mersmak.
Gillade både programledaren, doktorn och gästartisten, Tomas di Leva.
Tomas di Leva. Jag har aldrig direkt gillat honom förr, inte ogillat honom heller för den delen. Inte alls. Men igår fick jag upp ögonen för honom eftersom han var gäst hos ”Fråga Doktorn”. När jag tittade på honom, och hörde vad han hade att säga slog det mig att han måste vara en fantastiskt klok och fin och SNÄLL människa. Hela han utstrålar lugn och harmoni, och han har en sådan behaglig röst.
Jag kan lugnt säga att jag blev nyfiken på Tomas di Leva efter programmet. En mycket speciell människa.
OCH, ett mycket bra program måste jag säga!

Som sagt, tack och lov för Vaion som snabbt som ögat tar mig till Sverige, och sen lika snabbt hit igen.

Nu för tiden är det inte lätt för dom personer som ingen dator har. Jag tänker främst på alla äldre (men även andra som inte har en egen dator i hemmet). Det mesta görs ju online i dagsläget. Hur gör alla äldre då som säkerligen inte har dator i hemmet, eller ens baskunskaperna hur man tar sig ut på nätet?
Nog är tekniken underbar, men för en person som inte KAN måste det vara fruktansvärt frustrerande.
Min egen 90 åriga mormor är ett typexempel. Hon har ingen dator, hon skulle aldrig klara av att ta sig ut på nätet, än mindre skriva ett e-mail eller surfa runt. Ändå är det så mycket som man numera ska ta hand om över nätet.
Läste att i Stockholm köper man numera bussbiljetter över SMS. Hur gör den personen som ingen mobil har?
Hur skulle min mormor göra?
Vi som kan rycker på axlarna och tycker att---det är väl inget märkvärdigt, det är lätt fixat. Knappast, skulle jag säga.

Tekniken går framåt med raketfart. Undrar just hur det ser ut när jag är 90? Om jag nu får leva så länge.
Förmodligen kommer jag att stå där lika oförstående som min mormor är idag.
Jag kan lugnt säga att jag känner för, och känner med, alla äldre som står utan både dator och mobil. Bara att kolla TV i dagsläget kräver sin man och kvinna. Det gäller att veta vilka kanppar man ska trycka på, och vilka fjärrkontroller som ska användas. och dess kunskaper.
Jag förstår alla som tycker att det snurrar lite väl fort...

Önskar iallafall er som just nu läser HÄR att ni ska ha en fin onsdag.

35 comments:

Marianne said...

TUR att du har Ingrid, hon verkar verkligen toppen. Jag minns att du fick surfa på hennes nät när du var utan efter stormen.

Jag såg också Fråga doktorn och Thomas Di Leva! Visst verkar han snäll! Han var på samma fik som jag för en massa år sedan, och en del äldre damer gick fram och bad om autograf och ville prata, och han verkade faktiskt möta dem på ett väldigt ärligt sätt. Inte påtvingat eller så. Han säger rätt mycket bra saker också när man tar sig över en del konventioner och lyssnar. Har också "upptäckt" honom på senare år.

Vet du jag har en kompis som inte alls gillar datorer. Hon är flera år yngre än jag, så det har inte alltid med åldern att göra heller. Annars är det ju som du säger främst äldre som inte riktigt kan ta sig in i cybervärlden. Vi får som sagt se hur det är när vi själva är gamla, hur mycket vi inte fattar. Och köpa biljett via sms? Nä, DET fattar inte jag. Jag går hellre till kiosken och köper ett häfte!

KRAM!

Marianne said...

Jag blev först i dag : D

Annika said...

Marianne:
HAHA!
JA, du blev först!!
Visst är det tur att jag har den snälla Ingrid.
Hon ringer så fort hon ska ut. Snällt.
idag har jag faktiskt bilen. Peter får skjuts till jobbet av en arbetskamrat.
Skönt.

Visst, det behöver inte bara vara äldre som inte fattar allt som sker omkring dom.
Förmodligen skulle jag också bli en anings konfunderad om jag blev tillsags att köa en bussbiljett över sms. skulle typ fatta noll...
Men ändå, tänk en som är äldre och som inte ens har en mobil.
Yikes, that is hard!

Tomas di Leva verkar vara en människa som faktiskt har räknat ut hur livet ska levas. han är fantastisk!!
BRA program var det fö också. Ska helt klart fortsätta att kolla in det!

KRAM!!

Elisabeth said...

Även här i Göteborg är det SMS-biljett som gäller om man vill köpa en enkelbiljett. Det går i och för sig (tror jag i alla fall) att köpa i automater, men att köpa kontant på bussen/vagnen är borta sedan en tid tillbaka. Sedan årsskiftet går det inte heller att betala med kontanter på bussarna till flygplatserna. Istället ska man köpa biljett innan man går på bussen (dock inte med SMS ;D), eller betala med kort. Visst, det är bra för arbetsmiljön för chaufförerna, med minskad rånrisk och sådant, men samtidigt blir det omständligt på något sätt. Och ska alla betala med kort kommer det garanterat ta en evig tid, speciellt med tanke på att korten OFTA krånglar. Fast det är väl bara att vänja sig, antar jag.

Annika said...

Elisabeth:
Samma sak hos er alltså.
Eftersom jag sällan o aldrig åker buss här så vet jag inte hur det funkar, men jag tror att man kan köpa biljett kontant.
Det blir allt svårare att ta sig fram med kontanter både här och hemma. Det är som du säger, bättre för chaufförerna, men jobbigare för kunderna.
Jag skulle nog behöva hjälp om jag skulle köpa biljett över sms.
Själv betalar jag nästan alltid med kort, vad jag än köper. Men jag skulle ändå bli nervig av att köpa en biljett över sms. TROR jag.

Emmama said...

Jag ar ganska fortjust i teknikens under maste jag saga, har ju bade facebook och msn. Men sa ar jag ju en ungdom som i ar fyller 29 for andra gangen! :) Fraga doktorn gillar jag men jag blir alltid lite inbillningssjuk efter att ha sett det. Och Tomas Dileva ar ju en akta gollis!

KRAM och ha en bra dag!

Kerstin said...

Det är både för- och nackdelar med det datoriserade samhället. Mycket är lätt att beställa via nätet men samtidigt är det ju många saker man faktiskt vill se och känna på innan man handlar. Sen är det ju som du säger inte lätt för de äldre. När man än tittar på tv (kan vara nåt så enkelt som nyheterna) så säger de att man kan få mer info på deras hemsida. Ja, men hur ska de gamla och de som inte har dator få fram info?
Thomas di Leva gillar jag. Det är inte så att jag köper hans skivor men han har en skön inställning till livet och vår planet.
Ha en riktigt fin dag, Annika.

Annika said...

Emma:
JO, det är jag också!! ATT jag är! Älskar den. men det är lite läbbigt också det där med att man knappr kan ta sig fram med kontanter längre.
MSN skulle jag inte vilja vara utan, nooo way! Och inte skulle jag vilja vara utan sms, aldrig.
Men jag kan inte låta bli att tycka synd om alla äldre...OCH dom som inte har dator i egna hemmet. Livet blir sp bökigt då plötsligt.
Japp, Fråga Doktorn var ett bra program...och Tomas di leva har jag återupptäckt. No doubt.
Ha det så bra och stor kram!!

Annika said...

Kerstin:
Precis, för oss som har dator hemma och som kan det hela är teknikens under just verkligen UNDER!!!
Men för alla som inte har en dator i huset, främst äldre då kanske, måste det vara oerhört jobbigt.
T di Leva har en helt klar skön och RÄTT inställning till livet.
Och så ser han så snäll ut!
Ha det så bra!!

anna of sweden said...

Hm. Nu fick du mig att vilja titta på Fråga Doktorn.
Det var jag ju inte riktigt beredd på när jag gick in här. :D
Kram!

leopardia said...

Jag har lite inside information om Di Leva och hans snällhet, som antyder att han är precis som vilken karl som helst och tänker med precis samma kroppsdel ;)
Men å andra sidan är han tillräckligt, hmm, poetisk... för att komma på de saker han säger iallafall och kärlek är ju bra :)
Samtidigt är han ju bästis med Peter Wahlbäck, som kanske inte är känd för att vara så snäll, snarare tvärtom... Nåja...

Om man inte har mobil får man vara förutseende och köpa pappersbiljett... Lustigt, vi pratade just om det, min gäst och jag, att man ännu liksom stämplade på papper, precis som man alltid gjort... Kul...

leopardia said...

Jo, fördelen med sms-biljett, efter att ha läst Mariannes kommentar om att gå till kiosken och köpa häfte... Det är ju att om man står där och ska med bussen och upptäcker att man har tappat bort sitt häfte, så kan man ändå kliva på och slänga iväg ett sms ist för att bittert vända om...

Desiree said...

Godmorgon kompis. Jag har full förståelse för hur handikappad man känner sig utan bil. Det går ju inte ta sig fram utan bil där du och jag bor. Hoppas att du snart återfår din bil. Toppen iallfall att K kan ta sig hem från skolan på egen hand. Ja Tomas Dileva gillade jag inte heller först. Tyckte han var så konstigt knäpp men sedan började jag gilla honom. Jag har faktiskt en del av hans skivor och har även gått på någon av hans konserter. Numer tycker jag faktiskt att han verkar vara cool. Han är modig och personlig som vågar vara sig själv och sticka ut på det sättet han gör.

Nu ser jag också att du har lagt ut en ny bild på dig. Det är en fin bild du har valt. Ha en bra dag med din Vaio även om du inte har bil. Tur att du har gulliga Ingrid som iallfall ställer upp.

Kramis

Petra H said...

Jag har inte tittat på SVT alls sedan jag kom till PR, och svensk radio har jag inte lyssnat på sedan jag jobbade i Bryssel.. Glömmer liksom bort att det faktiskt går att se och höra svensk media, inte bara läsa tidningarna på nätet.
Tomas Di Leva tyckte jag var sååå flummig när jag var yngre, men kanske man uppskattar honom bättre som äldre?
Jag har just funderat på det där med datorer nu när man ska registrera sig på nätet inför eventuella USA-resor.. Det är ju faktiskt inte alla som har internet hemma men jag antar att det då blir gjort när man bokar resa via resebyrå (själv har jag ju inte varit på en resebyrå sedan 2003 utan bokar alla flygbiljetter på internet). Förresten jag har inte hört något om det varit kaos vid passkontrollerna i USA den här veckan - undra hur många som blivit ivägskickade för att de inte registrerat sig!?
Kram!

Annika said...

Anna:
HAHA´!!
Nej, det förstår jag. Jag var inte beredd på fråga doktorn när jag gick in på svt.se igår heller.
KRAM!!

Leopardia:
NEEEEJ knäck inte min bild av di Leva!!
Du får inte :-)
Jo'rå...lite inside information är alltid kul och jag lyssnar med fladdrande öron.
Men han får till orden bra, och jag tycker nog att han utstrålar snällhet.

Pappersbiljetter ja...Det gäller att komma på att köpa sådana om man inte har mobil.

Det är både bra och dåligt detta med tekniken. VI fixar det nog, men andra...


Desiree:
HEJ!
Idag hade jag faktiskt bilen, eller HAR bilen. Peter fick skjuts till jobbet av en arb.kamrat. Så jag har varit ute på morgonen. Skönt. Ska snart sticka iväg igen.
Exakt, Di Leva är modig. Han kör verkligen sitt eget race utan att snegla på andra. Och faktiskt, jag har nu återupptäckt ngra av hans sånger.
TACK Desiree!!
Bilden är från i julas. Nu får den ligga där ett tag :-)
KRAMAR!!!


Petra H:
Det finns så mkt bra att tillgå över nätet. En skatt för oss att ösa ur både från SR och SVT.
Härligt!

Just precis DET ja!! Vi satt och snackade om det på svennefrullen häromdagen, och då pratade vi om att man numera måste ha online visum för att komma till USA.
Fan, om man inte har ngn dator då?? VAD gör man då??
Vilket krångel. Visst, datorer både förlättar och försvårar, beronede på vem personen är.
Ingen aning om hur det sett ut på flygplatserna här sedan den nya regeln trädde i kraft. Antar att man kollar det hårt redan innan man sätter sig på planet, av avreseflygplatsen, kanske?? men vem vet? USA gör det inte precis lätt för sina turister.
KRAM till dig!!

Lia said...

Hoppas bilen är tillbaka snart. Det är svårt att sätta sig in i ett samhälle som du beskriver, där bilen nästan är en nödvändighet! Själv är jag ju lite bilrädd, som du vet, och tar gärna omvägar för att SLIPPA ta bilen=)). men det funkar i lilla Lund! Vet du, vår lilla farmor är 86 och har precis fått en ny laptop. Hennes andra var för LÅNGSAM som hon sa=). Hon gör allt på den. Betalar räkningar, surfar, lyssnar på program, mailar och tom shoppar! Och vi är så sjukt stolta över hennes nyfikenhet på hela data-världen! Det e GO i henne..KRAM

Anonymous said...

Min pappa köpte nyligen dator, har gått kurs, är otroligt intresserad och har lärt sej massor på en kort tid. Han som inte hade en aning om hur man använder en dator för bara några månader sen! Nu skickar han e-post, surfar runt, läser tidningar på nätet, letar information, för över bilder från digitalkameran och redigerar bilderna osv. Kul :-).

Annika said...

Lia:
Det var en cool mormor, må jag säga!! Ballt!
Min egen mormor är en krutgumma, men datorer ger hon blanka 17 i...
Det är synd eftersom det ju underlättar vardagen väldeliga.
idag har jag haft vår bil. P fick skjuts till jobbet av en arb-kamrar så det är bra...Vet inte alls när vi får hem volvon.
KRAM!!

Annika:
Ja, det är GO i honom!! Min pappa skulle aldrig bry sig om att lära sig det hela. Han som inte ens skaffar en mobil... :-)
Jaja, inte mkt vi kids kan göra åt den saken.
men det är bra att din pappa lär sig. SÅ himla bra!!

Anette said...

Jag har aldrig hört talas om att man köper bussbiljetter via SMS. Jag skulle stå där som en idiot och inte fatta nånting. Bäst att inte försöka sig på att åka buss i Sverige i sommar. Jag var också helt förvirrad när alla höll på med self scanning i affärerna i Sverige. Jag hänger verkligen inte med i utvecklingen. Och jag är bara 37 år, tänk de som är över 80 och ska hänga med i allt detta, kan verkligne inte vara lätt.

Annika said...

Anette:
Nä, precis...SELF SCANNING JA!! Det finns ju här med, men man kan ju välja om man vill gå med scannern eller handla som vanligt.
Vore jag gammal idag skulle jag nog bli knäpp över allt det nya.
Ska prova det där med biljettköp över sms i sommar. Undrar just hur LÄTT det är??? Måste testa.
På IKEA har dom ju själv utcheckskassor...TYCKER alltid sdet är strul med dom. FATTAR inte att dom inte har vanliga kassor öppna istället. Åker man under veckan finns det ju knappt vanliga kassor som är öppna.
Nej, det går verkligen snabbt i utvecklingen. Tänk när vi är 90...
Hjälp!!

londongirl said...

Jag hade också svårt för Di Leva förut men nu har även jag tänkt om. Såg programmet Fråga doktorn när han var med och visst är han klok och GENOMGOD människa!!

Du Annika....jag lyssnade på Lisas sista Karlavagnen på jullovet...inte på julafton men senare.
HJÄLP vad jag grät! Vilket program! Hon är bara så enastående. Så synd att hon inte ska vara kvar.

Kom att tänka på det där med webbradio också när du skrev om nya tekniken. Jättebra att det finns.

KRAMAR

Annika said...

Lisbeth:
Jamen jag vet!!
SNÄLLHETEN liksom bara lyste från karl'n. FIN!! Och honom har jag liksom aldrig brytt mig om förr. Nu får jag tänka om.

JAG har också lyssnat på Lisas sista Karlavagnen...
JAG GRÄT!!! Speciellt när hon pratade med mannen som talade om sin fru som dött dagen innan. OJ vad tårarna rann!!!
Kommer att sakna Lisa enormt där...
Lasse Svahn ska visst ta över där. Gillar honom också, men Lisa är ändå Lisa...
Den perfekta Karlavagnsvärdinnan.
Nu tar Lisa över hela Ring så Spelar vi. Bra, men hon kunde gott ha stannat på K-vagnen också...

KRAMAR i massor!!

Saltistjejen said...

Visst går teknken fram med resanade fart. Undrar just hur det kommer bli när man själv är äldre.
Men jag tycker ändå att det mesta är vädligt positivt även om man kan få krupp på datorer som inte fungerar!
Så mycket äldre behöver man dessutom inte vara för att inte ha så mycket datorerfarenhet. Min mamma t ex är itne als så bra på detta med datorer. Och hon är inte ens 70.
Däremot är hon en hejare på sms... :-)
Stor kram!

Musikanta said...

Man behöver inte bo i USA för att vara bilberoende. Det räcker med att bo i Mogata (en mil till närmaste affär där man kan köpa mjölk). Jag har lovat MM att den dag jag inte kan köra bil längre ska jag flytta in till stan och sälja vårt hus omedelbart. Om han vill får han bo kvar och köpa ut mig!

Det där med datorer för äldre är inte så enkelt. Det finns många intelligenta 80-åringar som hade lärt sig åtminstone baskunskaperna på ett litet kick. Jag har en i min kör som är en fantastisk bridgespelare t.ex. Men som uppvisar ett enastående envist motstånd mot denna moderna företeelse - ungefär som en del gjorde i TVns barndom mot "dumburken".

Sen är det faktiskt så att datorer kostar en del fortfarande och kanske är svårt att klara av ekonomiskt för en ensamstående pensionär som lever på marginalen...

Jag läser just Cecilia Hagens bok Kulla-Gulla stretar vidare, (jättehärlig läsning) där hon just har ett kapitel "Om all denna teknik". Hon undrar där bl.a. hur hon överhuvudtaget kunde klara av sitt liv tidigare utan dator och mobiltelefon...

I mitt sista inlägg har jag en länk till hennes bok.

Stor kram från Musikanta som varit borta från datorn ett tag.

Fundersam Cecilia said...

Å jag visste inte en satt Lisa har slutat på Karlavagnen,det var tråkigt att höra.
Di Leva tycker jag om,han verkar vara en bra människa.Såg honom faktiskt här i Florida för x antal år sedan då han var här på semester!
Otroligt det där med att köpa biljetter med SMS,men hur går det då för de som INTE kan göra det.
Ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram!!

Jen said...

Eftersom jag bor på landet önskar jag att jag iinte tyckte det var så himla roligt med tekniken... Kommer ibland ivägen när jag egentligen skulle behöva vara ute på gården och feja. Hur beroende man är märker man när man ex har strömavbrott, vilket vi har extremt ofta eftersoom vi bor mitt i urskogen med gamla ledningar och vi inte är någon prio när elen försvinner... men när den första stressen har lagt sig och man börjar andas som kanske borde så är det rätt mysigt med tända ljus och brasans ljud. Älskar för övrigt Thomas Dileva! Försökte tom få honom att viga oss men vi var ute för sent.. Han har ett bra talasätt som jag brukar plocka fram när jag kännar att jag blir för stressad. - Stressa är mycket dumt och onödigt, de flesta gånger måste du ändå gå tillbaka och göra om allting och då tar det ju ännu mer tid....
Ja å fasen om han inte har rätt i det!
Må gott!! :)

Jemayá said...

öööh, Annika, vad är "vaion"...? Jag håller helt på att halka av vad gäller en massa moderna prylar (jag skulle t.ex. inte veta hur man använder en mpspelare, eller vad hette den nu igen....ipod, vad är det...), det är verkligen rätt skrämmande hur snabbt nya prylar dyker upp. Är det verkligen nödvändigt...? Jag förstår att det känns handikappat utan bil, höll på att få spader då jag en gång besökte en väninna i LA, jag var ju tvungen att hyra bil till sist, man var ju FAST! Finns det inte heller skolbussar i ditt område (tänker på det att du hämtade och förde Karolina tidigare?). kramar

Lena said...

Men de gamla kan också lära sig! Mina föräldrar betalar räkningarna över datorn, och de är snart 80. Min gamla moster som fyller 95, har en mobiltelefon som hon förstår sig på. Och bussbiljetter köper man i pressbyrån på remsa.

Annika said...

Saltis:
Det går i en rasande fart, ja.
Jag tycker också det är positivt också.
Lustigt, både min mamma och min moster är rätt usla på datorer, men bägge är dom ESS på sms. Precis som din mamma.
KRAM!!

Musikanta:
Det är så sant, på landet därhemma är man självklart lika bilberonde som jag är.
Absolut!

Det är s¨bra för dom äldre som verkligen VILL lära sig och ta till sig, för jag tror det är där spärren sitter, i rädslan.
Och det är väl inte så konstigt.
Det är iallafall kul att läsa här om hu många äldre som verkligen HAR lärt sig. Gillar!
För det är ju ändå i viljan det sitter.
OCH JA!! Klart att det är en kostnadsfråga att skaffa dator. Det ligger med all säkerhet mkt i det också.
Cecilia Hagens böcker har jag inte läst, men jag skulle gärna vilja ta mig en titt på dom. Jag är säker på att dom är superbra!

Kram till dig!!


Cecilia:
Visst är det trist md Lisa Syren och K-vagnen.
Numera finns hon på Ring så spelar vi varje lördag.
Di Leva har jag verkligen återupptäckt. BRA är han!!
Jag vet, det där med SMS på bussen är lite småläskigt...Man betalar alltså så om man inte har kontanter, eller busskort. Måste testa i sommar :-)
KRAM!!

Annika said...

Jen:
Jag vet vad du menar!! Inte för att ajg bor på landet, men vad tekniken medför i form av att man vill sitta framför datorn och fixa och trixa. DET tar tid.
Ja, ni som bor på landet därhemma drabbas ofta av strömavbrott. Det är ju klart jobbigt, det förstår jag verkligen.
TACK fär DiLeva citatet. DET var väldigt BRA!!! Ngt att tänka på!
OCH visst har han rätt i DET!!
Ha det så jättebra!!

Jemaya:
F'låt...det är ingen ny term som du måste lära dig...Vaion är min laptop, en Sony Vaio. Hahaha, skönt att veta att det inte var ännu en grej du bara måste ha, va? :-)
Ja, det är både kul och skitjobbigt med allt nytt som dyker upp. Lätt stressande faktiskt.
Bil i US är ett måste, såvida man inte bor i innerstäderna.
Man blir lätt knäpp om man är utan :-)
Karolina bor för nära skolan för att få åka skolbuss, och hennes gamla skola hade jag placerat henne i. det var inte hemskolan. Så därför hade hon aldrig rätt till skjuts där eftersom hon var placerad där av mig. Annars åker massor av ungar skolbuss här.
KRAM!!

Lena:
ATT dom kan!!! Det är nog det att rädslan och vilja styr lite där. Det är många äldre som sitter och knattrar på sina datorer och det är jättekul, tycker jag!
Jodå, bussbiljett och kort och allt det där finns nog på pressbyrån, men om man ska betala med kontanter står man sig slätt...då måste mobilen fram...
Det gäller att vara förutseende då när man hoppar på bussen.

Jennie Skoglund said...

Har du testat 101,9 över webben? Det är en kanal med mycket 80 tals musik som jag gillar!

Jag hoppar på fredags temat och gör ett inlägg imorgon!

Hälsar
Jennie!

Annika said...

Jennie:
Lyssnar mest på SR, faktiskt. Gillar mest talprogrammen.
Men tack för tipset.
Ska logga upp dig imorrn, Jennie! Kul att du är med!!

StrandMamman said...

Jag har faktiskt betalat bussbiljett via sms en gång, i huvudstaden. Stod och väntade på bussen och såg instruktioner om betalningssätt på väggen vid busshållplatsen och beslöt mig för att testa. Minns att det faktiskt var riktigt enkelt och funkade bra!

På tal om teknik så irriterar jag mig fruktansvärt på fjärrkontroller... Vi testade en kontroll som skulle ersätta såväl tv, digibox, video och dvd-kontroller, alltså en allt-i-ett. Men det blev för invecklat och på bordet ligger som vanligt en massa dosor... Vi har två digiboxar i huset, båda av SAMMA MÄRKE, och det som superirriterar mig är att de inte kan hålla en enhetligt standard på sina manicker! Då den ena boxens fjärrkontrollen har sina nummerknappar ordnade i grupper om tre siffror per rad så har den andra fyra siffror per rad. Gissa om fingrarna alltid far fel!! Också andra knappar är olika placerade. Det kallas väl utveckling av de som gör de här kontrollerna, men jag kallar det idioti...!!!

StrandMamman said...

Jennie: Jag sätter också upp dig på min fredagstema-lista, välkommen!!

Annika said...

Strandmamman:
AHA, du har betalt så i H-fors. Det verkar vara nya grejjen. Bara att vänja sig, liksom!
HÅLLER med dig fullt ut om fjärrkontroller. SAMMA hos oss...Irriterande...OCH inte är det lättnavigerat heller...INTE ett dugg. Tvärtom.
Du har helt rätt!!