Monday, January 19, 2009

Blandad kompott.

God Morgon!

Hoppas att er helg varit bra.
Här är det långhelg som gäller. Idag är det Martin Luther King Junior Day, så alla skolor är stängda och många har ledigt från sina jobb. Iallafall dom som jobbar inom stat och kommun.

Imorgon håller skolorna också ledigt för då är det ju dagen D eller dagen I som i Inaugruation. Det är ju imorgon som Obama svär presidenteden här i Washington DC. Imorgon tar han över och blir därmed världens mäktigaste man. Men, man kan ju inte låta bli att fundera över HUR det ska gå för honom...
Han får ta över ett inferno. Ett land som är kört i botten, en ekonomi som närmar sig en depression, krig och en värld som har mycket kvar att önska. Det är bara att hoppas, och TRO, att Obama och hans starka regering ska kunna reda ut detta tilltrasslade nystan som kallas USA, och inte bara USA, utan delar av övriga världen också.
Man kan lugnt säga att Obama tar över ett land som missköts på det allra sämsta sätt under åtta långa år.
Men vi ska ha TILLTRO!! Och HOPP!!
CHANGE!
We can do it!

Helgen har gått i kylans tecken. Kyla ja, men ingen snö! Inte minsta lilla flinga ids falla över oss trots enorm kyla. Det är trist.
Jag var ute på golfbanan och plåtade i fredags. Det var -13 då jag gick ut, men i blåsten som rådde därute var det betydligt kallare. Och, precis som så många gånger förr här i Washington fick jag känslan av att befinna mig på kalfjället. Just så kallt och hemskt kan det vara här när vinden ligger på. Kylan är av vass, rå och hård sort.
Bilderna talar inte om hur kallt det var. Men här är iallafall ett par foton.
Kylslaget till max alltså.
Fast, alla ni som känner mig, och/eller har läst min blogg ett tag vet att jag gillar kyla.
Jag har sagt det förr, men jag säger det igen; hellre kyla och klart väder, än 7 grader varmt och dimma. Det är vinter, och då SKA det vara vinter. Basta!!

Frusen som en isbit...

Den här helgen har jag också läst ut Stieg Larssons tredje, och sista bok, i Millennium-serien.
Jag började läsa den första boken, "Män som hatar kvinnor" i november. Den boken slukade jag. Jag förstod så VÄL vad alla prisade när som så lyriskt talade om Stieg Larsson.
Omedelbart började jag läsa bok två, "Flickan som lekte med elden", och den fick jag kanske kämpa med lite mer. Jag tyckte inte den var lika bra. Bok tre, "Luftslottet som sprängdes", är ju en ren fortsättning på bok två så den var inte alls svår att komma in i.
Men ändå...Jag har fått kämpa en del med den. Jag tycker helt enkelt inte att tvåan och trean håller samma klass som ettan gjorde. När jag läste första boken tyckte jag, och TYCKER, att den var ett mästerverk!!
Jag kan inte säga att jag tycker det om bok två och tre. Dom tappade lite av ettans magi. Fast visst, bra böcker. Absolut! BRA flyt i dialog, och vilka detaljbeskrivningar! WOW!
Han kunde verkligen skriva, och han kunde förtrolla sina läsare. Stieg Larsson kunde till och med förtrolla en sån som jag---en deckarhatare.
Ni som har läst Millenniumböckerna, vad tyckte ni? Vilken var bäst? Vilken var sämst?

Nu ser jag fram emot filmen! DET ska bli verkligt att kul att se Sveriges skådespelarelit i dessa filmer.

En skön helg har det alltså varit. Från fredagens Cosmos och middag ute, till lördagens middag hos svärföräldrarna till söndagens middag som kokades i min "slow cooker"...
Många goda middagar. Friends på DVD, kryssningslitteratur och kyligt ute...
Najsigt.

Ha en riktigt fin måndag var ni än befinner er i denna stora värld!

31 comments:

Desiree said...

Godmorgon Annika, ja visst är det underbart med en ledig dag. Jag njuter för fullt. Nästa lediga dag för mig blir ju ändå inte förräns memorial day i slutet på maj och det är ju en bra bit dit. Vilka fina foton du tagit på din promenad! Ser verkligen rejält kallt ut men jag vet ju att du njuter. Du har iallfall klätt på dig ordentligt och ser lycklig ut med fina rosor på kinderna och kameran i högsta hugg, underbart! Här var det betydligt varmare igår, det kändes nästan vårlikt på dagen med hela plus tretton grader. Snabba skiftningar. Ha en bra dag. Jo visst har kära Obama en hel del att ta tag i. jag skulle inte vilja vara i hans skor direkt. man får dock inse att han bara är människa och han får göra sitt bästa men mirakel ska man nog inte förvänta sig. Jag ska kolla in installationen på tv imorgon.

leopardia said...

Mm, det ska bli spännande att se vad som händer over there nu...
Snygg mössa du har :) här är det inte så där jättekallt, men det snöar ute. Det är kramsnö, så det är ju roligt om det vräker på och man kan bygga snögubbar, men annars är det mest irriterande för att det blir knölar under skorna, med packad snö, när man går, haha...
Jag har inte haft tid att lyssna på de allra sista sidorna av Män som hatar kvinnor, men jag är inte så där jätteimpad, men det kan ju bero på att deckare inte är min genre helt och fullt...

Petra H said...

Harligt med tva helgdagar, iaf for dig och Karolina! Det ar konstigt med alla dessa helgdagar som bara ar for vissa, och hur funkar det med alla stackars foraldrar som har minimalt med semester - maste de ta ledigt for att ta hand om barnen som har skolledigt??
Jattefin mossa du hade pa bilden! Jag ar lite av en mosshatare (ser roligt ut utan prickar men skriver pa Os nya Dell) men ibland ar det ju nodvandigt...
Jag ar som jag nog sagt innan inte sarskilt imponerad alls av Stieg Larssons bocker. Visst de ar spannande men de haller ju verkligen inte hogre litterar standard... Har inte last tredje boken an, och jag ska lasa den trots allt eftersom jag har den (dock i Sverige) och visst vill jag se filmen. Men, jag tycker ju overlag att mycket av de svenska bockerna nufortiden har en kiosklitteratur-niva nar man ser till hur de ar skrivna!!
Stor kram och trevlig mandag / ska du och Karolina hitta pa ngt speciellt?

Fritt ur hjärtat said...

Hmmm. lediga dagar för något jag aldrig hört talas om;-) DÅ menar jag inte O! Säger mer om mig än om USA:-)
Här är det snö och regn och regn och snö *GRRR* Hopplöst slask, iskall vind och allmänt eländigt!

Jag har läst ettan och tvåan, har spart trean som en karamell och igår bestämt att jag ska ta mig an den nu. SÅ det får anstå med omdömmet. Men hittills tycker jag att den växte i tvåan, etta var bra tvåan bättre, gissa om jag har förväntningar på trean:-)

Annika said...

Desiree:
Det är skönt, eller hur!
Kallt är det ju. Men det gör inget.
Det är bara att njuta ordentligt.
Har du ledigt imorrn också? Min gissning är NEJ.
HAHA, ja nog var jag ordentligt påbylsad, tröja,kofta,dunjacka, skidbraller :-) och min mössa som jag köpte när vi åkte skidor för ett par år sen. Hihi!!
Idag skadet väl bli runt nollan här, tror jag.
Vi ska hoppas och tro det bästa om Obama nu. Absolut!!
KRAM till dig och ha en jätteskön ledig dag!!

Leopardia:
Tack för att du gillade min mössa, den som Karolina garvar rått åt :-)
Fast den är varm, och det är huvudsaken.
Kramsnö kan ju vara lite kul ibland, men jag känner väl igen fenomenet att det fastnar stora snökokor unde sulorna. NOT fun!
Deckare är verkligen inte min genre heller. men den fösta boken gillade jag skarpt. Dom andra två---inte lika mkt.

Petra H:
AHA, O's dator idag. Jag undrade just vad som hänt med prickarna :-)
Ja, just det...det kan nog ställa till en hel del pyssel för fldrar som har barn. Peter jobbar idag tex, men jag är ju här. Det är inte lätt för fldrar som måste jobba en dag som denna. Det blir fix med barnvakter, men säkert tvingas många att ta av sin fattiga semester. Många, många är lediga idag, men långt ifrån alla.

Just det ja, du var inte speciellt förtjust i böckerna, det minns jag.
jag tycker att hela deckar genren har gått överbord därhemma. Det är nästan pinsamt med alla nya deckarförfattare som "alla" läser.
Jag tycker att ettan i SLs serie var superbra, men tvåan och trean håller alls inte samma klass.
Filmen ska det bli jättekul att se!
Ha en bra måndag du med, Petra! Jag ska strax maila dig!
Kramar!

Annika said...

Simone:
Martin Luther King var ju en stor person i den amerikanska nutidshistorien så det är hans dag som uppmärksammas idag.
Då ska du se att du kommer att stengilla trean eftersom det är en direkt fortsättning på tvåan. Ser fram att höra vad du kommer att tycka om boken.

Fritt ur hjärtat said...

Jo jag vet allt vem Martin Luther King var. Däremot inte att man hade en dag som han firades.
Måste berätta om en grej i skolan. Jag pluggade 1999 till Undesköterska, vi var alltås vuxna. Religion var ett stort ämne att kunna ta hand om patienter från olika religioner, jag tror få har reflekterat över hur svårt och viktigt det är.
Vi hade Muslime och Kristna gjorde paraleller och fick till en bra redovisning... så vi dnågot tillfälle står d min blivande kollega vid tavlan och pekar på något samtidigt som han säger. Kristendommen däremot kom med Martin Luther King!

Att jag inte dog av skratt!! Jo nog var det Martin Luther, men knappast King:-)

Annika said...

Simone:
Ja, vad PINSAMT det kan bli ibland...
:-D
Ja, att du inte dog av garv. Antar att han skämdes som tusan sen när det var över...
PUST.
men en kul historia är det.

Fundersam Cecilia said...

Brrrr jag fryser bara av att se bilderna.Men det är väldigt vackert.Själv börjar jag tina nu när vi fått tillbaks lite värme åtminstone,men det är väl bara tillfälligt för kylan är på ingång igen.Usch.
Jag hade ingen aning om att skolorna är stängda i morgon med,är dom det över hela landet?
Skall bli skoj att se Obama svära presidenteden.
Tänk så stort det är....det är så man får gåshud bara av att tänka på det.
Ha en skön dag i kylan.
Kram!!

Kerstin said...

Det låter verkligen kallt när du beskriver det. Men det blir väl bättre snart.
Vad jag hör på nyheterna är att i USA är det i princip karnevalyra inför installationen av Obama. Vad spännande och intressant det ska vara att, som du, bo där och få följa med i allt som händer.
Jag läste alla tre böckerna i en flygande fläng. Tycker att dom var så himla bra. Gillar hans sätt att skriva och visst är den första boken bäst. Outstanding, men jag gillar de andra två också. :)
Skulle du kunna lämna mig din adress på min mail? Skulle vilja skicka en sak till dig. :)
Ha en fin dag.

Marianne said...

Hu så kallt, det riktigt syns på bilderna tycker jag. Ser nästan ut som om isen håller på att lägga sig. Hoppas nu att det blir sol och lite varmare i alla fall i morgon på den stora dagen. Här får vi vänta ända till sju på kvällen innan allt sätter igång hos er.

Jag tyckte också att ettan var bäst. Tvåan var också väldigt bra, men håller med om att den halkade efter lite. Trean tyckte jag var lite för omständlig. Den skulle ha delats i två eller kortats. Tycker jag.

Många goda middagar. Jag har fått stränga order om att inte göra "något speciellt" för P som kommer i dag, så i kväll ska jag lyssna på det och göra någon sorts stekt ris för vi har mängder över efter två middagar och jag vill inte kasta. Det blir med kyckling, har bara inte bestämt någonting roligt att ha till. Funderar som bäst.

Martin Luther King JUNIOR? Är det den samma som MLK som höll talet och kämpade för de svartas rättigheter eller är det hans son? Hette han Junior också? Jag har aldrig hört "junior" förut.

Hoppas nu att ni får lite snö så att det blir en gnistrande vacker vinterdag i morgon!

Stor kram!

Annika said...

Cecilia:
Jo, det är kallt...Ska väl bli runt nollan idag, och IMORRN som är dagen O!!
Visst är det stort!
Undrar om man kommer att gråta en skvätt? Kanske.
VET inte om skolorna är stängda över hela landet imorrn, ingen aning faktiskt...
KRAM!!

Kerstin:
Ja, man kan nog kalla det karnevalsyra! Det är festlighter lite överallt denna vecka. Inte minst i Washington. Igår var det en stor konsert inne i DC som tv-sändes. jag var inte där, men kompisar till mig åkte in. Undrar om dom frös mkt?
Visst, att få sådana här köldknäppar är lite extremt. men skönt.
OJ vad nyfiken jag blir!!! Jättenyfiken.
Ska maila dig direkt.
Kram!

Marianne:
JA, det är han!! HAN med talet. han som blev mördad.
han var en JR.
Sonen såg jag på TV igår, han är väl The third då.
Mkr riktigt, isen ligger på sjöar och dammar här nu...
Tycker det är lite småsmysigt o vackert.
Jag är säker på att P kommer till en gourmetmiddag hos dig!! SÅ gott med stekt ris, det gillar jag jättemkt!!
Japp, trean i millennuim serien var alltför, alltför omständlig. Den borde delats upp i två. Håller HELT med.
Ingen snö, vad jag kan se...
men mulet.
Bäst är det nog om det inte snöar imorgon som är dagen O. DÅ blir det ännu mer kaos i staden.
Jättekram!!

Mademoiselle J said...

Jag håller med, hellre minus och sol, än grått slaskväder. Här hade vi ett tjockt snölager imorse, så vackert och uppiggande! Tyvärr är det nog borta imorgon.

Jag är nog en av de få som inte läst Millenium-böckerna än, men de finns på min "att läsa-lista", förhoppningsvis blir det av snart. Blir ju så sugen när jag läser hur otroligt omtyckta de är av er som läst dem! Inspirerande! =)

Elisabeth said...

Första och andra delarna av Millenium-böckerna streckläste jag mer eller mindre, för jag var bara tvungen att få veta vad som skulle hända. Trean däremot... den var förvisso inte dålig, men inte heller lika bra.

Synd att ni inte får någon snö (när du nu VILL ha det menar jag)! Men jag tror att det är ganska vanligt med uppehåll när det blir så kallt (ja, inte riktigt uppe i norr förstås). Så du får hoppas på lite mildare så att några moln vågar sig dit. ;)

Annika said...

Mdmossle J:
Absolut!!
Hellre kallt än plus..
NU i skrivande stund faller snön!!
Mysigt!!
Du har en läsupplevelse framför dig med millenniumdeckarna...Blir kul att höra vad du har att säga om bok två och tre.

Annika said...

Elisabeth:
Precis, trean fick jag kämpa mest med. Den var, som Marianne skriver, så omständlig.

Vet du, det snöar just nu...Ngn sorts kornsnö är det som faller, och lägger sig. Nu hoppas jag att det fortsätter att snöa :-)

Anonymous said...

Idag har vi en såndär vinterdag som du inte gillar, + 2, snålblåst o yrsnö. Usch!
Jag försökte mej på dessa böcker du skriver om, eller rättare sagt den första, efter att M lovprisat dem här hemma. Jag gillade verkligen inte den, sorry. Det känns som om jag är den enda som faktiskt inte läst dessa böcker.
På jobbet, där vi bokälskare ofta diskuterar bra o dåliga böcker, tycker alla jag är jättekonstig o borde ge den en ny chans.
Ska jag då se filmen, som då naturligtvis M ser mkt fram emot?
Nja, jag vet inte.....
Kramar från Anette!!

Annika said...

Anette:
Nu snöar det här också :-)
Ett fint lugnt snöfall som faller rätt ner.
JA JAG NJUTER! men oroar mig redan för när jag ska köra K till en kompis klockan 13. Om det fortsätter snöa och lägga sig så åker jag INTE (feg, fegare, fegast).
Det som var tröttsamt med Millennium böckerna var att ALLA läste dóm.
bara av det kan man ju bli lite anti.
men filmen ska du väl se? Micke Nykvist, Anette, som vi gillar så mkt ;-)))
KRAM!!!

Lia said...

Vilket snyggt kort på dig! Inte alla kan som klär i skitsnygg mössa! Och just nu är jag också spänd på nyhetsrapporteringen inför imorgon. Här hemma har det varit väldigt snålt med bilder från konserten, vilket jag tycker är himla synd. Det är ju underbart när politik för en gångs skull kan få vara både glammig OCH folklig på en och samma gång. Hoppas cosmosarna var goda, vi körde också på sådana i lördags och väntar med spänning på SatC-uppföljaren =). Trevlig måndag! Imorgon: change!

Annika said...

Lia:
Jamen tackar och tackar!! Bugar ödmjukast.
Mössan är skön o RÄTT en kall dag :-)
Konserten var BRA! Stora artister; springsteen, U2, Beyonce mfl.
Imorrn lär du nog få se bilder för imorrn är det ju dagen D!!!
Cosmos är gott, drack en för mkt bara :-)
Ja, Satc uppföljaren lär ju komma.
morgon: CHANGE!!
KRAMAR!!

Fröken Anki said...

Inte lika kallt har langre! Men dock nog kallt sa snon ligger kvar vilket ar skont. T o m snade det lite igar natt.
Ska nog faktiskt ta och ga en promenad nu sa att man orkar med eftermiddagen pa jobbet.

Jag ser ocksa fram emot morgondagens insvarningstal. Vi har diskuterat har pa jobbet hur vi ska gora, om vi kan se det har nanstans eller om man maste ga hem pa lunchen. Det kanns ju anda som att man vill se det "live". Hur som helst ar det en spannande tid framfor oss att se hur han ska kunna klara av alla motstand som faktiskt ligger i varlden och USA:s vag just nu. Men jag tror pa honom, ar det nan som ska klara detta sa ar det val han och hans administration.

Ha en bra mandag du ocksa,nu ska jag ga ut och njuta lite sno!

kram

Anne said...

Jag tycker det syns rätt bra på bilderna att det är bitande kallt, det är nåt med ljuset kanske...? Träden och vassen ser så stela ut också. Soligt och klart på bilderna, verkar vara en fin vinterdag, bara lite snö som fattas. Mysigt med helgdag för er, noterade att bankerna har stängt idag. Säkert skolorna också (du skriver K har ledigt). Är Peter också ledig?
Här är det vanlig arbetsdag (förutom stat och kommun antar jag), däremot har M ledig helgdag i februari. President's Day tror jag att det är då, det verkar man uppmärksamma åtminstone här i delstaten och är röd dag då.

Jag var faktiskt tvungen igår att söka på din blogg och kolla vad du tyckte om Stieg Larsson (kom ihåg att du tidigare skrivit om det men kom inte riktigt ihåg vad du tyckte...). Jag har inte läst sista boken så kan inte uttala mig om den. Första boken känner jag precis som du, den var ett mästerverk. Det gick inte att lägga den ifrån sig, så smart och välskriven. Jag hade lång paus mellan bok ett och nr två, läste nyligen bok nr 2 i serien. Jag tycker den var bra, absolut men den håller inte samma klass som första boken. Jag är helt enig med dig där.
Filmen vill jag också se! Kram!

Saltistjejen said...

Å vilken goding du är Annika!!! Även om det är en Frusen Goding!!!! ;-)
Jättefin bild på dig tycker jag!
Och du om ni inte har snö men is så tycker jag ni kan skatta er lyckliga. Jag LÄNGTAR SSÅÅÅÅÅÅÅÅ efter att få ka långfärdsskridskor. Tyvärr är de i Sverige, och tyvärr så finns här inget ställe att åka på. Men fyyyy vad det hade varit underart. jag bara älskar det! Men nu är det flera år sedan jag åkte. Inte sedan jag flyttade hit. Suck!
Här är det snö. Inte mycket men ett tunt vitt lager på marken. Mysigt tycker jag! Idag snöar det också. Lite sådär puderaktigt! Me like!!!
Fast jag blir skidsugen när det kommer snö. Och skidor har jag itne heller åkt på lääänge. Tyvärr.
Ang Stieg Larsson håller jag fullständigt med dig. Första boken var skitbra! De två andra var sådana jag nästan sträckläste, men mer som "vanliga deckare". Jag läser ofta deckare efteresom jag gillar genren och när man pendlar är det bra med böcker man lätt kan "komma in och ur".
Och du imorgon hos er lär det bli helt galet! har en kompis som åkte til DC i helgen. Han var helt lyrisk över att få vara i stan imorgon! :-)
Kramar från ett snöigt NYC!

Annika said...

Anki:
Nu snöar det ymnigt här i DC. Jag kan tänka mig paniken downtown inför morgondagens begivenhet.
SJÄLVKLART måste man se det live. Jag ställde in en frissatid imorrn bara därför.
det är så historiskt. Känns fint att få ta del av det hela!
Härligt att ni har snö!! JA, den TÅLS att njutas av!!
KRAM!!!

Anne:
Alltså det var så kallt att det stundom gjorde rent ont i ansiktet...BRA om det syns hur isande isigt det var.
Just ny faller snön över mig. Jag har precis kört K till en kompis och jag hoppas innerligt att det är bra klockan 17 då jag ska hämta henne igen.
Peter jobbar idag, och han jobbar på President¨s Day också. karolina är ledig då.
Japp, Anne...Visst var Sls första bok bara för BRA!!! Ett mästerverk, tvåan bra också men inte i samma klass, trean sämre än tvåan.
Vi ska se vad du kommer att tycka om det hela.
Filmen bara måste ses!!
KRAM!!!

Annika said...

Saltis:
TACK för dina URGULLIGA ord. TACK!!!
Just nu snöar det här. ganska ymnigt.
MYS!! BARA jag slapp ge mig ut med bilen, men det måste jag om tre timmar igen. Oh well...
Långfärdsskridskor har jag aldrig åkt, men ÅÅÅÅ vad jag förstår att det måste vara MYSIGT och härligt. Det måste ju vara en enorm frihetskänsla. jag kan bara föreställa mig.
SL ja...Första boken helt suvve!! De två andra, bra förstås, men inte alls i den förstas klass.
Det är galet här...och det enda det snackas om överallt.
Nu gör säkert den fallande snön att folk börjar freaka ännu mer.
Imorrn dagen D!! STORT!! SÅÅÅ stort!! Kommer ni att titta på jobbet?
KRAMAR i massor!!!

anna of sweden said...

Nu har vi ett alldeles vitt landskap.
Barnen njuter. Jag också - så länge
jag får njuta av det från insidan av
huset. ;)

annikattsblogg said...

Obama har ingen lätt uppgift framför sej... Jag är INTE avundsjuk på honom! :-) Men jag hoppas och tror att han kommer att göra ett bra jobb.

Angående Millennium-böckerna så tyckte jag faktiskt bäst om tvåan, "Flickan som lekte med elden". Men ettan var nästan lika bra. Trean var sämst enligt min mening. Inte dålig, men den av de tre som jag tyckte minst om. Men alla tre böckerna är ju bra!

Kyla utan snö är nästan kallare än kyla med snö! Vi har perfekt vinterväder, mycket snö och -4 grader. Och det ska visst komma mer snö, härligt!

Jossahanna said...

Hej! Har hört många som tycker som du, att ettan är absolut bäst. Jag har så svårt att se det så, kanske var det för att jag läste alla tre på raken, för för mig är första boken mest en presentation av karaktärerna som sedan utvecklas i tvåan och trean. Om något tyckte jag faktiskt att ettan möjligen var lite seg. Framförallt tycker jag att böckerna är historien om Lisbeth Salander, och för min del hade alla tre gärna fått vara en enda lång bok!

Annika said...

Anna:
ÅH!! har ni??? Jag blir grymt avis!!
Här har det snöat till och från hela dagen, men inget ligger kvar. TRIST nog.
NJUT av snön!!!

Annika:
Obama har ett litet helsike framför sig, vi ska hoppas och TRO att han kan styra upp det hela!
Ang. Millennium.
Alla är ju BRA! Och jag tycker att persongalleriet är fantasiskt!
Du gillade tvåan bäst, den hade jag svårt att komma in i, men visst var den bra den med. Absolut.
Ser fram emot filmen.
Ja, era LYLLOSAR där i Ume!! NOG har ni det mysigt just nu!
Fick precis höra av min bror att ni har massor med härlig snö!
Underbart!

Jossahanna:
Hej! Välkommen HIT och tack för ditt tyck!!
Ettan gillade jag så pass mkt för att den var avslutande. Tyckte tvåan och trean var för långa på det hela taget. Det blev för omständligt. MEN!! Som jag sagt ovan, så är alla böckerna BRA! Spännande och detaljrika som få!
Det är bara att beklaga att det inte blev mer skrivet, och bara att beklaga alla slitningar inom familjen.
Välkommen tillbaka!!

Marianne said...

Det blev gott, men knappast gourmet : ) Kokade några kycklingbröst och "drog" sedan itu köttet i strimlor som jag stekte upp med riset och hackad vitlök och lite chili och vårlök. En yougutsås till. Väldigt enkelt men det är bra när man inte riktigt vet exakt vilken tid det blir middag och man inte har lust att stå och hålla på för mycket i sista minuten utan vill prata i stället.

Kram!

StrandMamman said...

Inspirerad av dina kommentarer då du läst den första Millennieboken köpte jag hela trilogin åt käre maken till julklapp. Han har inte hunnit börja med dem än, så jag får vänta på min tur. Ska ta mig igenom ett par Läckberg i väntan på det.