Monday, December 08, 2008

Julen har kommit till mitt hus...

...Stressen är över. Julen har kommit till vårt hus. Välkommen!!
Klappat och klart.
Eller, nej, alla klappar är långt ifrån köpta, men jag ser det inte som något större stressmoment heller. Tvärtom tycker jag det är mysigt att handla julklappar, bara jag vet vad jag ska köpa. Och, det vet jag oftast.

I fredags köpte vi då vår julgran. Det är faktiskt ganska svårt att hitta en ful gran i det här landet. Alla granar är mer eller mindre perfekta i modell Disney stil. Så här ser vår gran ut...




Vi fixade och donade med julpyssel och pynt och fix till festen fram till klockan ett på natten på fredagkvällen. MEN, då var det också snyggt i huset :-)
Ett glas rött smakade då gott i granens milda sken...

I lördags var det då festdagen och den dagen kom med iskallt väder. Jag pyntade upp det sista utomhus och till min stora gjädje började det SNÖA!! Det var så vackert, och jag kände mig bubblande lycklig. Är det någon annan av er som blir lycklig och bubblig vid snöfall?
Så det blev att fixa i iskyla och snöfall, inte mig emot.




Jag kollade in inventariet av julmust också! Jodå, vi hade tillräckligt. Julmust, liksom saltgodis, är något man förmodligen måste vara uppväxt med för att uppskatta. Dom allra flesta amerikaner som jag känner tycker inte om must. Jag känner dock till en och det är 15 åriga Abby, hon älskar must. Älskar!! Jag tror jag hittade fem mustflaskor som hon druckit under kvällen lopp. Lite kul.



Julfesten var lyckad, och inte hade jag tid att ta en enda bild. Kameran glömdes bort medan värdinneplikterna kallade. Jag tog dock ett par bilder INNAN festen. Här är en av dom.



Festen fortgick till midnatt, och sen började folk så smått bege sig hem i natten...

På söndagsmorgonen när jag vaknade YRsnöade det ute. Det syns inte så bra på dessa bilder, men snön virvlade i luften.


Det var iskallt, isande, bistert KALLT igår. Söndagen blev för övrigt en lugn och skön dag i hemmets lugna vrå. Inte dumt. Det är precis vad familjen behöver ibland, lugn och ro.




Säsongsavslutning av Amazing Race på TV, och lite god mat. Det är ett skönt sätt att avsluta helgen på.



Sköna söndag!


Härmed önskar jag er alla en fin måndag!

37 comments:

Erica said...

Vilka mysiga bilder!
Jag älskar julpynt och har också plockat fram allt (utom julgranen). Det är så mysigt att släcka ner allt hemma utom adventsljusstakarna och sedan tända en massa levande ljus :)

Vad kul att julfesten blev lyckad :)
Ha en fortsatt trevlig dag!

Petchie75 said...

Men så härligt att det började snöa precis innan er julfest - perfekt timing! Det ser så mysigt ut i ert hem med allt julpynt och så fina vinterbilder.
Hi hi, julmust ja, jag har försökt sälja det som svensk jul-coca-cola men nej, det går inte hem utomlands. Har du testat att blanda julmust och gin - mums!
Kram

Annika said...

Erica:
TACK!!!
Håller med, det bästa som finns när det bara är julbelysning o levande ljus på...ÄLSKAR DET!
Det är så rofyllt.
Ha en FIN DAG!!!

Pertra H:
Ja, jag VET!! Det var perfekt timing!! Kunde inte ha varit bättre!
Julmust ja, ingen större hit på den här sidan pölen :-)
Tror det var Petra A's blivnade make som sa att det smakade som root beer blandat med bröd, hahaha!!
Men Abby älskar drycken, det är jag glad för. Det är Abby som kan sjunga "Jag vill vara din margareta" på svenska. Den lärde hon sig efter att ha sett Adam och Eva filmen son hon älskar!! Gulligt.
Tack för tipset om gin och must! DET var en nyhet för mig. Måste prova.
Kram!!!

Lena said...

Så fint och granen är jag extra imponerad av :) Här hemma drar många på pyntandet, det ska helst ske bara några dagar innan. Det är nästan fult att ha mycket eller allt för tidigt. Jag tycker du gör helt rätt. Gillar man julen ska man ju njuta. Jag kör nog igång ordentligt till Lucia.

Kerstin said...

Vad fint du har julpyntat och vilken tur ni hade att snön kom. :)
Här är allt pyntat, vi väntar dock med granen ett tag till. Tidigare var jag stenhård, granen skulle kläs kvällen innan julafton men jag har börjat släppa på det kravet lite grann. Kanske har med åldern att göra. ;)
Ha en härlig dag.

Victoria said...

Åh, vad mycket fint julpynt du har!! Det ör lite svårt att ordna julstämning när det är 25 grader ute, men jag kan titta på dina fina bilder så går det lite bättre! Kramar! //Vic

Annika said...

Panter:
TACK!
Granen är snygg...Som sagt, det är nästa omöjligt att hitta en gran som inte är snygg här. Alla är täta och mer eller mindre perfekta.
Ja, jag tycker att man ska njuta av allt INNAN jul. Det är ju då det är som mysigast.
Jag vet att många hemma tycker det är synd och skam att börja för tidigt. Det är synd, för man har ju mkt grejjer och det ska man njuta av.
Har blivit amerikaniserad på den punkten, och det är HELT OK!! Fast jag har en känsla av att många hemma börjar tidigare numera också. Låter bra att du, Panter, sätter igång på Lucia! YESS!!

Kerstin:
TACK!! Snöpudret var en klar bonus! Nu är pudret borta, men kallt är det...SKÖNT!!!
Kul att du pyntat upp allt!
När jag var liten klädde vi granen den 23. ALLTID!! Men jag tror att min mamma även hon släppt på det där lite.
Kerstin, du kan ju klä granen typ den 20 eller ngt :-)
Ha en fin-fin dag!!

Annika said...

Victoria:
TACK SNÄLLA!!
Jag förstår att det är svårt att piska fram julstämning i ett tropiskt klimat. För oss svenskar är det ju så FRÄMMANDE med en varm jul.
KRAM till dig!!

Mie said...

Så mysigt det ser ut Annika! Nu ska jag oxå snart ta fram julgranen:) O jag blir oxå så där barnsligt bubbligt lycklig när snön faller... känner mig som om jag vill börja göra snöänglar o dansa;)
Kram!

Evas blogg said...

Men åh så fint du foxat till det! Och vad härligt att snön kom just då.

Marianne said...

Å så fint du har gjort! Det kallar jag riktig julstämning. Jag förstår att festen blev lyckad!

Kram!

Saltistjejen said...

Ojojoj Annika!!! Dina bilder ser ju ut som tagna ur någon katalog eller inredningstidsskrift som har julnummer! Jätefiiiiint!!!!! Så mysigt! kan man anlita dig som konsult och be dig komma över en helg och pynta ens väldigt trista och ojuliga lägenhet???? ;-)
Jag har som sagt noll julpynt uppe. NOLL!! Det är ju SKANDAL! Inte ens en advensljusstake har jag lyckats få upp!!!!!!! Jaja, tror att motivationen inte riktigt finns där helt enkelt. Vi ska åka hem till Sverige om en dryg vecka och de här senaste veckorna har minst sagt varit utmaningar beträffande sömnlöshet och jobbstress. Så kanske kan det vara ursäkter om än rätt lama sådana. Men orken och energin har inte riktigt funnits. Tyvärr. Men igår promenerade vi iallafall ute i ett iskallt New York och drack varsin Caramel Apple Cider från Starbucks, och då infann sig faktiskt en hel del julkänsla trots allt.
Men snö har vi inte fått än. Kallt är det dock! Idag är det 7 minus!!!!! Brrr!
kramar!!

Tankevågor said...

Åh Annika vilken underbar gran! Jag är galen i julgranar och du vet att jag tycker det är såååå viktigt att den är fin.
Jag håller med någon som skrev här ovan att du har så fint julpynt. Det är jätteroligt att få se bilder på det. Allt ser så mysigt och stämningsfullt ut.
Att ni sen fick SNÖ lagom till festen var ju helt perfekt! Jag blir också så där bubbelycklig av snöfall. I natt när jag skulle gå och lägga mig kom det faktiskt några flingor. Men tyvärr var det borta i morse. Vi är många som längtar efter snön här nu.

I morgon åker Rosvik och jag med våra klasser på julmarknad till Stortorget i Gamla Stan. :-)

Ha det gott vännen!
Kram

Elisabeth said...

Verkligen mysiga och fina bilder! Perfekt med snön lagom till julfesten också. Jag håller för övrigt med dina amerikanska bekanta; julmust är INTE gott! Jag har aldrig gillat det alls faktiskt, vilket är/var hemskt konstigt, framförallt när jag var barn, och helst bara ville ha vatten till julbord och julfikor. ;D

Millan said...

Ah vilka juliga och fina foton. Nils blev helt till sig nar han sag fotot pa julgranen... har langtar sa till jul nu!! Harligt med sno ocksa... det blir jag lite avis pa maste jag saga. Har var det frostigt och fint i gar.. men sno lar utebli skulle jag tro. Jag hoppas lite pa vit jul i sverige ... men vi far se! kram

Anne said...

Åh, vad fint. Så vackert och stämningsfullt. Du har det så juligt och mysigt hos dig. Min julinspiration bara försvann, som bortblåst. Jag tror det beror lite på att vi inte alls vet hur julen ska firas, kanske därför. Känner mig lite energilös bara. I alla fall, du har så rätt när du säger att det är svårt hitta en ful gran här. Alla är ju precis som du säger mer eller mindre perfekta och så fina. De har ju så mycket mjukare barr också, inte lika sträva som de där hemma.
Heja Abby förresten, vad häftigt att tjejen gillar must. Inte bara gillar utan älskar om hon kunde trycka i sig flera flaskor på en kväll :)
Förresten, jag tycker Ikeas julmust var äcklig i år. World Markets däremot var jättegod. Jag tycker det var en tydlig skillnad mellan dem i alla fall.
Er julfest låter mycket lyckad, perfekt julstämningsväder med snö och kallt också.Kram!

Moster Mjölgumpa said...

Julmust rules!

Vi köper alltid granen helgen innan julafton. det måste ju bli en lör/söndag för det är ju så mörkt när man kommer hem från jobbet på vardagarna. Varje gång vi kommer hem med granen så skrattar vi åt det fula eländet, men när den sedan är klädd så blir det så bra. Man få ju vända den vackra sidan fram;-)

Hade jag redan satt in en gran hade den nog inte haft några barr kvar på julafton.

Hos mig är tomtar bannlysta innan Lucia. Mina juldukar är alldeles som bortblåsta, trist.

Annika said...

Mie:
Jag vet, det är som om barnet inom en vaknar när snöflingorna virvlar i luften. Jag känner ro, och energi, på samma ggn.
Ta in granen. NJUT!!
KRAM!!!

Eva:
Tack snälla! Det var inte mkt snö som kom, men det lilla som kom var vackert.
Nä, man skulle vara i Östersund istället :-)

Marianne:
TACK!!! VAD kul att du gillade bilderna.
NU är mitt pynt fixat och klart, inte dumt.
Kram!!

Saltis:
TACK, GUD vad snäll du är!! Jag sitter här och rodnar...
Nej, jag är inte för ngn sparsmakad jul, glöm det! Är det jul ska det vräkas på totalt.
Ja, jag kommer gärna upp till er och pyntar :-)
Men, Saltis, jag fattar att du inte vill pyssla och grejja när ni ska hem. Dom år vi är i Sverige pyntar jag inte alls upp lika mkt.
MYSIGT med KYLA, äppelcider och NYC! Det är julstämning!!
Snän är borta här, men vi har tre minus. LOVE IT!!
KRAM!!!

Annika said...

Londongirl:
TACK!!
Granar ska vara täta och vackra!! Så Disney aktiga som bara möjligt är. DU brukar ju har så maffiga granar. Det har vi fått se på din blogg.
KUL att du gillar mitt pynt. Att julpunta är bland det bästa jag vet på hela året.
Hoppas du o Rosvik har det mysigt i Gamla Stan idag...
OCH: LET IT SNOW!!
Jättekram!!!

Elisabeth:
VA!? Gillar du inte must!!?? Haha...
Du och amrisarna, och förmodligen en bunt eropeer kan ta varandra i hand :-)
Visst, det var perfekt med lite pudersnö till festen. Nu är allt borta...Men jag hoppas att det kommer mer snart :-)

Millan:
TACK!!!
Vad kul att ni gillade min gran, Nils och du.
SNART får Nils också se en gran!
Ni åker ju hem, lyllosar!
snön är ett minne blott, men kallt är det. Skönt!!
Jag hoppas att ni ska få en vit jul därhemma!!!
Kram!!

Jemayá said...

Vad ovanligt att se snöiga foton på din blogg! Ditt julpynt ser jättefint ut, hemtrevligt, mysigt. Ha det bra! kram

Annika said...

Anne:
Tack, min vän! Vad roligt att du gillar mitt pynt.
Julen är den bästa helgen på hela året, och at pynta upp inför den är bland det bästa jag vet.
Undrar så vad du och M hittar på i jul? Hoppas att ni gör ngt mysigt.
Japp, WM's must är MKT godare än IKEAS. Det går inte ens att jämföra sorterna.
TUR att man har nära till WM!!
Abby är en cool tjej! Hon har allttid varit så intresserad av allt svenskt, och alltid så villig att smaka allt jag har bjudit på. Hennes mamma Sara gillar också den svenska julen, men kanske främst pyntet. Hon har köpt flera 7armade adventsstakar som hon köpt på en svensk affär här i DC. Kul, tycker jag.
KRAMAR i massor till dig!!!


Moster M:
Haha, inte lätt att hitta en snygg gran ibland. Men med lute pynt och fix blir ALLA granar fina ändå!
Konstigt med dina juldukar, måtte du hitta dom.
På lördag är det då fritt fram för dina tomatar att komma fram. Härligt!!!

Annika said...

Jemaya:
Haha, ja det är nog sant. Varenda ggn det snöar här kommer ni GARANTERAT att få ta del av det :-)
Nu är snön borta, men kallt är det. SKÖÖÖNT!!
TACK, vad kul att du gillar pyntet.
KRAMAR!!

Bloggblad said...

Jättefint! Men hur mysigt jag än tycker att det är, väntar jag till dan före Dan med gran och annat. Annars hinner jag tröttna.

Julmust... länge sen. Jag gillar det, men midjemåttet gillar det inte. Jag sparar min dåliga karaktär till sånt jag inte KAN motstå...

Förmodligen skulle jag dricka jättemycket julmust om jag bodde utomlands - och käka kaviar direkt ur tuben.

Anonymous said...

Härligt att festen blev lyckad!
Det ser så mysigt o hemtrevligt ut med allt julpynt men här är det tomtefritt tills några dagar före julafton. Nu är det alla adventsljusstakar och alla tända ljus att glädjas åt.Köpte förresten två nya ljusstakar idag på Indiska. M undrade varför o om jag verkligen behövde dem?
Jag förstår inte vad han menar?! :-) :-) Kram från Anette!

Anonymous said...

Så himla julmysigt ni har det! Och lite snö fick ni t.o.m!
Kram!

Suzesan said...

Sååå fint. VILKEN GRAN. Känns nästan som jag har firat jul när jag ser det där. Vad jag skrattade åt all julmust och vilken rolig story med de fem tomma flaskorna. Snööö=glädje. Tillräckligt med snö är lika med snöänglar;) Jag växer aldrig ifrån det tror jag.
Vad härligt med snö precis när allt är klart med granen.
Ha en härlig måndagskväll
Kram
Susanne

Caroline said...

Oooh va mysigt...valdigt juligt! Dar skulle man krypa in o bara va....mysa!Sitta vid julgranen....

Desiree said...

Jättefina foton Annika. Åh en rikig gran, härligt. Då doftar det även jul hemma hos er nu. Den ser jättefin ut. Underbart att det började snöa inför festen. Då förstår jag att du blev glad och lycklig. Vilken tajming liksom! Helt perfekt. Det där julbordet du anordnat såg verkligen inbjudande och jättegott ut! Oj så mycket godsaker du hade. Du har verkligen pyntat jättefint både inomhus och utomhus. Ligger snön kvar ännu? Så vintrigt och vackert det ser ut. Här kan vi nog inte räkna med någon snö för det är ju så himla ovanligt även om det faktiskt kom lite förra året.

Humlan said...

Vad fint och stämningsfullt julhus du har. Men jag är inte förvånad, har ju förstått att du gillar att dekorera och att julen är stora favorithelgen.
Men att få den extrahjälpen att det snöar till julfesten, det var verkligen perfekt.
Finns det något härligare än att vakna dagarna före jul och det snöar! På julafton får det gärna singla ner lite snö, vara vindstilla och några grader kallt (gärna knarrsnö) ...men man kan ju tyvärr inte beställa vädret.

Linda said...

Vilket underbart och mysigt inlägg!
Nu kom jag i riktig julstämning - Tack Annika!!!
Och så fins det såg ut inför festen, förstår att gärsterna kände sig mer än välkomna :)
Och det är helt okej att glömma kameran ibland, då har du ju haft roligt :)

Annika said...

Bloggblad:
Tack! Jag gillar att njuta av det mysiga innan julen. Sen vill jag riva ner det runt 2-5 jan. Då bara måste det bort, bort, bort...
Men, det är ju annorlunda här, man börjar med pyntet tidigare.
Must är gott, men jag försöker också hejda mig :-)
Haha, jo, man äter och dricker mer av det man inte får tag i så lätt, som svensk mat :-)

Anette:
TACK!!
Det där är så typiskt killar att inte FATTA vad man ska med grejjerna till :-D. Det finns en till som resonerar så i huset där jag bor.
KRAM!!

Annika:
TACK!!!
Ja, tom lite puder kom det...

Suzesan:
TACK!!!
ja, det var verkligen underbart när jag pyntade på därute och det började snöa! Blev så glad. jag hoppas det blir en snörik vinter iår.
Julänglar---JA!!!
Kramar!!

Annika said...

Ida:
Men TACK!! Vad glad jag blir över att du tycker att det var mysigt.
Nej, det blev inte svenskt julbord. Däremot hade jag massor, massor med plockmat...OCH sötsaker. Ingen behövde gå hungrig.
Must, har ni World market hos er??? DÄR finns GODARE must än IKEAs.
Kram!!

Caroline:
TACK!
Du är så välkommen!! Det finns en plats precis invid granen :-)

Mia said...

Åh, så fint!! Nu blev jag sugen på att få upp resten av våra julgrejer.

Vad duktig du är som ställer till med julfest!

Annika said...

Desiree:
TACK!!!
Vad kul att DU gillar bilderna!
Ja, nu luktar det jul här tack vare granen. Underbart!
nej, snönb ligger inte kvar men vi har haft vrålkallt, och det har jag inget emot. Jag hoppas på en snörik vinter.
Jo, jag kan tänka mig att snön verkligen tillhör sällsyntheterna i AL. men jag minns dina bilder från i vintras.
KRAM!!!

Humlan:
TACK SNÄLLA!!
Du har rätt, julen är min favorithelg på hela året så då pyntar jag som besatt :-)
Att snön kom var bara som en extra rolig bonus!!
Håller med, det bästa som finns är när det snöar dagarna innan jul, och det bästa julaftonsvädret är just MINUSgrader och lite snö i luften. det vädret är så sällsynt här att jag helt räknar med en grön jul.
Men i Sthlm kan man hóppas!!
Kram!!

Lindalotta:
Tack, jag blir så jätteglad över dina snälla ord!!
KUL att mina bilder kunde ge lite stämning.
Jag vet, jag glömde bort kameran. Ibland flög tanken genom skallen på mig, men sen kon ngt emellan.
:-)

Annika said...

Mia:
TACK!!! Vad kul att du gillar mina bilder.
ja, julfesten har blivit tradition och igår var det en granne som sa att vi "kick of the season" med vår fest. Det är kul att höra, men det ÄR ett herrans jobb!!!

Jill Wegerup said...

Härligt juliga bilder!

Annika said...

Jill:
TACK!!