Monday, December 29, 2008

I mellandagarna...

Hej på er alla!!

Jösses, det känns att man ligger lågt på datorfronten denna jul. Inte skriver jag mycket, och inte läser jag mycket (på nätet) heller. Iallafall inte hittills. Men, men vardagen kommer att återvända till bloggvärlden också fortare än vi anar.

Har ni det bra?
Jag tycker egentligen att mellandagarna är dom skönaste dagarna. Det är just det här slappa, lata, vända-på-dygnet, som jag gillar med dagarna mellan jul och nyår.
Man gör inte så mycket, sitter i soffhörnet och läser en bok, dricker julmust, tar en promenad, spelar något spel, vilar, dricker lite vin, äter godis...
Yes, it is the EASY life som regerar just nu.

Men helgen har iallafall gått och vi har varit på ett spa under ett dygn på en närbelägen resort.
Det var-- inte oväntat-- väldigt skönt.
Jag fick massage i en timme, och sen ansiktsbehandling i femtio minuter.
Vi badade ångbastu, vanlig bastu och bubbelpool och vanlig pool.
Det är inte ofta jag unnar mig något dylikt, faktist händer det endast när jag får det i present. Jag har en snäll man som ofta tänker på dessa livets små guldkorn. Det är han som ser till att vi kommer iväg. Det är han som uppmuntrar och bokar rubbet.
He's one of kind!

Granen barrar och börjar se trött ut, tycker jag, men än är det jul fullt ut hos Yours Truly. På onsdag är det nyårsfest här och jag ser nyår som den allra sista av julens dagar (trettonhelgen uppmärksammas inte här).
Jag räknar med att slänga ut julen den 5 januari, men till dess ska det fortsätta vara JUL!!

På hotellet spelades julmusik fullt ut. Vad tycker ni? Är det OK att spela julmusik efter att Julafton/Juldagen/Annandagen tagit slut? Eller, ska den musiken helt förpassas tillbaka in i cd-fodralen fram till nästkommande december?
Jag känner mig kluven, och jag kan berätta att jag inte spelat en enda julsång sedan Juldagen...

Ännu en skön mellandag väntar fast nu md lite nyårsplanering som ingrediens...

Imorrn tänker jag nog lägga ut lite av Karolinas bilder, tror jag...


OCH när jag letade efter partymusik på iTunes så hoppade den här låten upp! Minns ni den? Eller är det JAG som är så in i bänken LASTGAMMAL? Nå, inte för att det var direkt MIN musik, men det var mina föräldrars. OCh just denna spelades ofta hemma hos oss, ofta, ofta, ofta...
Den är faktiskt UNDERBAR och den ska laddas ner på partylistan...(OCH, oss emellan? Vilka av oss kan den utantill? Kan den även på svenska). The Nörd has spoken...



Ha en jätteskön, lugn och lat dag idag!

18 comments:

Lena said...

Mellandagarna är de näst bästa på hela julen. Juldagen är bäst. Det är få gånger är det "tillåtet" att slappa ohämmat i flera dagar. Vad härligt med spa och att verkligen komma i väg. Jag är en sådan som tänker att det ska jag belöna mig med sedan. Jag spelar nog inte heller julmusik efter annandagen. Det ska bli kul att få se Karolinas bilder.

Tankevågor said...

Åh Annika den där gamla låten!!! :-)) YES! JAG kan den utantill ....men bara på engelska. Den måste vara urgammal men jag minns den såklart....jag ÄR ju så lastgammal! ;-)) VEM sjutton sjöng den på svenska? Kommer inte på det nu.

Julmusik är för mig mest förknippat med tiden INNAN jul och så under själva julen förstås. sen känns det inte "rätt" tycker jag. Finns så mycket annat att lyssna på.

Härligt att ni kom iväg på SPA! Vi ska försöka boka en natt på Yasuragi i Nacka....(har du/ni varit där?)

Vad tyckte Karolina om sin nya kamera? Ska bli så kul att se hennes bilder. Hon kanske ska ha en egen fotoblogg hon med?

KRAMAR till er

Petchie75 said...

Ha ha, jag kan ju inte påstå att jag "minns" låten från när det begav sig men visst känner jag till den och tycker att den är superbra!! Jag hörde den många ggr när jag var liten, jag älskade att lyssna på mina föräldrars gamla rullbandspelare (2 st) - som tyvärr spelades sönder (och helt omöjligt att hitta reservdelar så klart) :-(
Jag har inte heller lyssnat på någon julmusik efter annandagen, känns som julen är över trots att man ju firar Trettonhelgen till max här (Los Reyes - Kungarna). Puertoricanerna säger att julen i PR varar till påsk(a) - hm, var har jag nu hört det igen... :D
O jobbar 2½ dag denna veckan så jag är ensam idag.
Kram och fortsätt att njuta!

Annika said...

Panter:
Visst är det sköna dagar nu!
Och ja, jag gillar frosseriet även om man vet att det är pay-back time så fort skolan börjat.
Nej, julmusik efter annandagen känns fel. Det är rätt innan jul, men sen...nej..

Londongirl:
Visst är den BRA!!! den är faktiskt så BRA!
Jo, jag tror att det var Inger Öst som sjöng den på svenska "En dans på rosor, ingen kan lova dig en dans på rosor, tids nog får vi lära att sorg och glädje följas åt så kära". Minns du?
Julmusik INNAN jul ja, sen känns det bara fel...
Spa:et var så skönt. har itne varit på ngt spa i sverige. Har läst om det i Nacka, verkar så fint där.
Ja, det ska bli kul att ladda ner bilderna på datorn (Karolinas) och se hur dom verkligen ser ut...haha...
KRAM!!!

Annika said...

Petra H:
Visst är den bara så BRA! Den håller än idag och jag ska ladda ner den under dagen! Härlig!
Exakt, det är en fldrarlåt, tror jag var fem år när den kom eller nåt...1971. Du var inte ens född :-)
Men BRA är den!
Peter jobbar faktiskt också idag. hemifrån...Men jobbar gör han...Oh well...
Så 13-helgen uppmärksammas på PR. kan tro det...
Jaha, och även dom tror att julen varar än till påska...HAHAHA!
Ha det så skönt idag!!!
Kram!!

Anonymous said...

Här har du nörd nr 2! Jag kan den också på både svenska och engelska! Åh det är en sån låt som man gärna sitter och skränar i sin ensamhet i bilen! Ingen mellandagsledighet här inte, jobbar som vanligt. Men jag gör inte så mycket, sitter mest och bloggar. Ha bra dagar de sista på det här året! Lena

Annika said...

Lena:
hej nörden!! :-)
Vi verkar vara en liten bunt som älskar den här sången.
Den är ju så skön!!! skulle gärna ha den på svenska också.
Ha det så gott!!

Pernilla said...

Jorå, visst minns man låten!! Den är ju jättebra.. vi dansar ju även linedance till den nu, så jag hör den ganska ofta :)

Visst är det härligt med bara "slappar" dagar. Jag går mest här hemma och bara myser av att slippa jobba. Så här borde det vara jämt, att man är långledig runt julen. Tycker man kan införa en sån regel!

Ha en fortsatt bra dag!
Kram

Linda said...

Haha, den kan jag också :) :)
Men på svenska?
Det där är riktig partymusik :) Åh jag sitter här och småler och sjunger med :)
Jag slappar vidare med dig några dagar till, på fredag ska jag in och visa mig på jobb, det blir nog bra det med.

Anonymous said...

Spa låter verkligen helt ljuvligt! Vilken perfekt man du har som både kommer med initiativ och bjuder dig! =D

Anne said...

Mellandagarna är verkligen bara bäst. Jag gillar verkligen att liksom slappa så mycket och riktigt krama ur hela den här julhelgskänslan så man är trött på allting och riktigt längtar efter vardag, vettiga tider, nyttig mat och sånt efter nyår igen. Men än är det njutning som gäller.
Vad det låter ljuvligt med spa, vad skönt ni verkar ha haft det. Det gör nog gott för både knopp och kropp med sånt. Så nyårsfest hos er på onsdag, det låter kul. Hoppas det inte är sååå mycket förberedelser och fixande för er som värdar (även om ju det är kul också). Jag känner som du, när nyår är över är julen förbi och julen ska städas ur. Jag vet en del redan slängt ut granen här, men jag tycker granen och allt julpynt ska vara kvar till nyår. Men det där med julmusik...Nä, det är nånting som gör all den inspirationen försvinner direkt efter juldagarna. Jag har inte heller lyssnat på julmusik och det känns som det är första nästa år de skivorna tas fram igen.
Ha några sköna mellandagar Annika!

Marianne said...

Å vad härligt med spa! Det är precis vad vi ska ge min kära svärmor när hon fyller 80 i februari, en lyxhelg på en herrgård med gourmetmiddag och champagne och spa. Ja svärfar får ju halka med på ett hörn också förstås : )

Joodå, den låten kan man nog inte glömma bort! Och jag är ju så gammal att det inte var min mamma som lyssnade på den, utan jag : (

Jag jobbar på, trots att det egentligen är HELG här. Hade tänkt önska Gott Nytt År på min blogg i dag, för det är muslimskt nyår i dag, men jag var så upprörd att det blev lite annat ... I morgon är det vardag och onsdag-torsdag är det vårt vanliga nyår. Det tar aldrig slut! För sedan kommer den koptiska julen också!

KRAM!

Elisabeth said...

Nu MINNS jag ju inte den där låten i betydelsen att jag minns när den kom, men däremot tycker jag om den. Musiken var bättre förr. ;) Angående julmusik tycker jag att det är för sent för den nu. Julen har ju liksom redan varit.

Annika said...

Pernilla:
Jamen det är klart att en låten måste vara utmärkt att dansa linedance efer. den är så skön.
Och visst är det sköna dagar nu!
kram!

Lindalotta:
Klart skön låt! Och man blir glad av den.
OK; det låter inte så jobbigt att gå in och jobba lite på fredag :-)

Mademoseille J:
Visst är den bara för bra!
Japp, jag har en snäll man :-)

Annika said...

Anne:
Exakt, nu känns det helt legitimt att slappa och frossa...aaahhh!!!
Och som du säger är det sedan skönt att langa ut julen och börja äta och träna igen. men just nu är det slapperi som gäller.
Japp, julmusk blir dammig så fort juldagarna är över. Det är innan jul man ska frossa i den.
Ha det så bra.
Kram!

Marianne:
Ja, spahelgeen var så skön.
Härligt för dina svärfldrar att få komma iväg på lite mys och lyx...
Helgerna tar inte slut för dig, inte :-)
Inte så dumt det heller.
Och Rose Garden!!! party on!!
Kram!!!

Elisabeth:
DET är en låt som håller HELA VÄGEN!!!!
SÅ bra är den!
Och julmusiken...Japp, tillbaks in i cd-fodralen med den :-)

Jemayá said...

Vad fint att du fick foton på rådjuren!! Vilken härlig upplevelse! Så mysigt med fotona på er alla tre tillsammans. Mellandagarna är nog faktiskt något av det finaste med julen - men utan den hektiska julaftonen skulle man säkert inte njuta så av att ta det lugnt sen efter! Härligt med spa - verkligen fint att Peter förstår visa sin uppskattning, flera män skulle kunna ta modell av honom! kramar och Gott Nytt År!!!

Malde said...

Visst kommer jag ihåg den. Har hört den mest på engelska men även lite på svenska. Jag kan säkert sjunga med i den nästan helt på engelska ;-)

Kram!

Annika said...

Jemaya:
Vad roligt att du gillade bilderna.
Ja, Peter har alltid tänkt på sådan där grejjer, vilket jag uppskattar enormt mkt.
Mellandgarna är sköna!!
KRAM o Gott Nytt År!

Malde:
skön låt rakt igenom, tycker jag. Vi är många som kan den :-)
Kram!