Monday, December 22, 2008

Dan före dan före dopparedan...



Jaha, mina kära läsare, nu börjar det dra ihop sig till jul. På riktigt. Aldrig har väl en höst gått lika skrämmande fort som hösten 2008. Jag har svårt att tro, att FATTA, att det verkligen är dan före dan före dopparedan IDAG.
Vart tar egentligen tiden vägen?
Fast, nu är det bara att digga läget. Snart är den ljuvla julen verkligen här...(OCH lika snabbt som den kom, lika fort försvinner den).

Hur har er helg varit?
Min har varit bara bra. I fredags kom mina grannkompisar Sara och Ingrid över och vi såg "Love Actually" tillsammans. Konstigt att den filmen alltid är lika bra.

I lördags tog vi tre i familjen B en liten tripp ut till närbelägna Middleburg. Middleburg är en verkligt mysig stad belägen i det så kallade Virginia horse country, ca 30 minuter från Reston.





I Middleburg ligger en jättefin svensk affär som säljer mycket hemslöjd,svensk och nordisk design, möbler och julsaker. ALLT av högsta kvalitet. Jag var mest där för att köpa julgransljus (Liljeholmens såklart), och det fanns också till priset av 15,50 dollar per paket. Dyrt, men jag skulle tvunget ha ljus till mitt änglaspel. Naturligtvis kunde jag inte motstå att köpa lite annat smått och gott också. Jag pratade länge med den svenska ägarinnan. Hon berättade att affären är väldigt populär, och hon sa (som vi alla vet), att dom svenska julsakerna förmodligen är dom finaste i världen, att dom tilltalar amerikanerna något enormt. Visst, hon sa att dom tyska julsakerna också är vackra och fina, men att inget tilltalar det hemtrevliga och mysiga mer än det svenska. Jag håller med!!
Till 100%.
Medan vi var i affären var en finsk familj där och handlade och sen kom ett norskt par in. Dessutom var flera amerikaner där. Det värmer hjärtar när man märker hur poppis det svenska är.
Eftersom vi var bjudna på glöggfest hos min granne Sara på kvällen köpte jag en supersöt ljusstake åt Sara därifrån i värdinnepresent.




Glöggfest på lördagskvällen då, men då fick kameran stanna hemma. Sara är ju amerikanska, men hon har helt och hållet anammat glögg och mycket annats svenskt som har med julen att göra. Needless to say är Sara en flitig besökare hos den svenska butiken i Middleburg.

Igår (söndag) var det en lugn dag. Peter och Karolina har var ute och julhandlade lite.

Och idag måndag så...
Det är Peters sista arbetsdag på ett tag, och Karolinas sista skoldag före jullovet. Visserligen är skolan öppen imorrn också, men jag tycker inte att man ska gå i skolan den 23 december så jag har begärt ledigt för den lilla. Jullovet kan börja!


Hur har ni det?
Börjar ni bli redo?


Ha en riktigt fin, och trevlig, dag för dag före dopparedag!

25 comments:

Evas blogg said...

Nej redo är jag inte. Har en del pyssel kvar att göra. Flickorna är hemma från sina resp. studieorter. Idag tvättar jag medan flickorna sitter vid var sin dator och pluggjobbar. Maken jobbar t o m i morgon. Ska försöka fixa julmaten i eftermiddag. Ha det så fint nu under jul och nyår! Varm julkram till dig från Frösön!!

Anonymous said...

Ja visst är det ljuvligt med julen! H och jag ska in till stan idag och handla det sista. Jag har ju Gobbin på min lott (han önskade sig nåt superstolligt men det köper jag bara inte...). Älskar att vara inne i stan runt jul även om det är tjockt med folk. På fredag drar vi till Småland i några dagar, mysigt. Nu är det bara snön som saknas. ¨
Tycker din adventsstake är så snygg, skulle vilja hitta något liknande. Använder fortfarande Sia-staken som du väl var med när jag köpte? Är iaf trött på den nu... Älskar dig sis, kram & puss

Annika said...

Eva:
Nej, det är väl alltid ngt att fixa med i sista stund, även för mig. Tänkte åka och handla lite småsaker idag + slå in julisar.
Skönt att dina flickor är hemma.
Änskar dig en lugn, mysig och härlig JUL!
Kram!

Sara:
Hmmm...vad har Gobbin önskat sig, undrar jag nyfiket??? :-)
Visst, jag trivs också när det är julstämning och mkt folk. Men i Sthlm är det ju liksom bara bäst att avstå från Åhlens, hehehe!!!
Jatack, Sara. Visst är den här adventsstaken VACKER!! Jag har kvar vår gamla SIA stake också. Den står bakom mig på buffeen.
Småland---härligt!!
Vi har ingen snö heller, men -8 nu!! Brrrr...
KRAM och ÄLSKAR!!!

Erica said...

Hej!
Ja, visst har hösten i år gått fort! Nästan läskigt fort, tycker jag. Det känns som att det var sommar nyss...

Vad roligt med butiken där man kan köpa svenskt julpynt :) Jag tycker bilderna därifrån var väldigt mysiga.

Gillar bilden överst också. Dels älskar jag ljus och dels så har min mamma en likadan ljusstake (fast på hennes är det lite andra färger på tomtarna) :D

Hoppas du och din familj får en riktigt GOD JUL!

Annika said...

Erica:
Hösten har gått alldeles för fort. Fattar noll...
Japp, den svenska affären är supermysig. Gillar den skarpt!!
KUL att din mamma har en likadan adventsstake. Jag tycker så mkt om min!
Önskar dig en GOD JUL också.
Kram!!

anna of sweden said...

Vad mysigt det låter. Den där svenska butiken skulle jag gärna vilja besöka.
Smart att ta ledigt imorgon. Mina barn kör morgondagen också. Ingen höjdare faktiskt.
Nu sticker jag ut för de sista (förhoppningsvis) ärendena. :)
Kram från Philly!

Anonymous said...

Efter att ha legat sjuk hela helgen så är min julplanering helt bortblåst. Denna julen firar min mans barn ihop med sin mamma så det blir inget jättejippo men man vill ändå ha rent och snyggt så nu efter att ha jobbat 12 härliga timmar så skall jag städa... :)
Kan i alla fall slappna av med att alla klappar är inköpta och inslagna! phu.. Nu blir det rockenroll i stereon och dammsugan på. Ha en toppen jul!

Fritt ur hjärtat said...

Så mysigt det låter att åka till en småstad och shoppa! Nu är ju inte minstad stor, men både köpcentra och centrum är mer krigszoner just nu...
Här är vi väldigt färdiga. SÅ färdiga att vi varit tvugna att hitta på mer att göra:-)

Annika said...

Anna:
Ja, den butiken är fin! Jag brukar åka dit ngra ggr om året.
Jag vet, visst är det märkligt att det är skola idag och imorrn.
Hoppas det gick bra med julärendena.
Kram!

Jen:
Nejmen vad trist att du varit sjuk. Hoppas du känner dig bättre.
Precis, rocka loss nu med dammsugaren :-)
Hoppas ni får det mysigt, du och sambon, men det får ni säkert.
Kram!!

Simone:
Ja, det är mysigt med småstäder.
annars är det ju rätt crazy med julruschen.
Jag är sgs klar jag med. Ska bara ut i ett par ärenden till.
Och ni får skapa er jobb ;-)

Marianne said...

Jag har just insett på riktigt att det snart är jul. Så i morgon ska här kokas rödkål och stekas köttbullar. Får se vad mer för pyssel jag gör, men de två rätterna är spikade. Sedan kommer Klas hem med sill och lite annat smått och gott som vi också ska ta med oss till julbordet. Vi ska ju fira med våra trevliga grannar i år. Julgransbelysning har jag köpt i dag också, den får Klas sätta upp i morgon närhan kommer hem.

Bra gjort att du begärde ledigt för Karolina, det verkar lite överdrivet att gå i skolan dagen före julafton. Man behöver vara lite ledig också.

STOR FÖRJULKRAM!

Elisabeth said...

Jag tycker också att svenska julsaker är bäst. I och för sig gillar jag de tyska också, men de passar på något sätt bäst just i Tyskland.

Petchie75 said...

Mysigt med en svensk hantverksaffär i VA, och roligt att det svenska pyntet är så poppis i USA - det är ju så mycket mer gediget än mycket av det amerikanska...
Nja, jag börjar mer sätta igång nu än bli klar... Hittade mormors senapssillrecept så ska försöka återskapa senapssåsen till den redan inlagda (från Costco) sillen. Får se om jag hittar dill någonstans...
Härligt att Karolina fick ta ledigt - så det är ingen speciell julavslutning i skolan imorgon?
KRAM!!

Anne said...

Jaaaa, nu är det nära. Men som du säger, det är trist hur snabbt det hela är över också. DEN affären skulle jag gilla, om det fanns en sådan i mina krokar skulle den ha en trogen kund. Vad mysig den verkar. Visst är det härligt att det är så uppskattat, även bland amerikanerna. Vad häftigt att din amerikanska granne anammat så mycket svenskt som glögg och gillar svenska saker. Abby, julmusttjejen, är inte att förglömma heller. Hon verkar vara en cool tjej och öppensinnad tjej som tagit till sig julmust.
Jag såg också Love Actually i helgen - igen. Men det är alltid lika bra och hör till den här tiden på året. KRAM!

Fröken Anki said...

Jajemän, jag är redo. Vi är på plats i Sverige, första skinkmackan äten och snön är här som ett vackert täcke över den vita belysningen i buskarna. Ååhh så härligt med lata dagar med massor av julmat och juldryck!

Den där svenska butiken, och själva stan låter så mysig. Kanske får ta och åka förbi där när vi åker till DC. Jag har också fått uppfattningen att många amrisar gillar det svenska pyntet. Och varför skulle dom inte? Det är ju fint!

Ha en riktigt skön julhelg, var härligt att ni är lediga tillsammans redan före julen. Det borde vara lag på det tycker jag!

många kramar och God Jul och Gott Nytt År!

Pernilla said...

Jodå, jag är redo för julen. Julklapparna är klara men inte maten, men det ska inhandlas i morgon. Tog med mej familjen och gick på bio nu på kvällen, för jag kände att varför ska man stressa inför julen när man istället kan ta det lungt och umgås. Vi åkte då förbi både mataffär och köpcentrum och herregud va folk det var!! Sååå skönt att bara åka förbi :)

Vilken mysig helg ni haft. Roligt att göra såna där små utflykter på helgerna. Ni har ju den fördelen när ni bor "over there". Här sitter man lixom mer fast.. man får välja mellan Falun eller Borlänge *haha*

Kram

Jemayá said...

Jag skulle vilja slå på handbromsen, tycker mig ha gjort de flesta måsten, nu är tid att njuta av julkort som ännu droppar in, julgran (som vi satte in i dag) och förväntan. Lilleman börjar snart bli tjatig med sitt "ikuppa" (=julgubben) :). Har insett att så redo som jag tidigare om åren varit (dvs före Daniel), dvs varje skrymsle ordentligt städat, det får jag glömma nu, men det viktigaste är gjort. Jätteskönt. Det har ni säkert också - njut av dagen före, och förstås själva julafton och dagen. Stor kram!

Anonymous said...

Man blir nästan lite stolt när du säger att den svenska affären är så välbesökt! Undrar om den är det året om eller bara till jul?

Festligt, Annika, jag satt oxå o såg "Love actually" i helgen :-)
Den visades på tv så hela familjen såg den. Jag för tredje eller fjärde ggn, de andra för första ggn.Jag gillar den så mkt, de andra sa väl sådär.

Kramar från Anette!!!

Tankevågor said...

Det där Middleburg verkar vara jättetrevligt! Ser så mysigt ut. Åker ni dit ofta?

Här är det mesta klart. Äldsta sonen var hemma och klädde julgranen med oss idag. Skönt att ha honom hemma en stund så här innan allt sätter igång med julfirandet.

Nu sitter vi här och pustar ut efter alla förberedelser. Känns som allt är klart....bara småsaker kvar att göra i morgon.

Det har blivit minusgrader och det blåser och dånar i träden utanför. Tyvärr för klart väder för att det ska bli några snöflingor. :(

Men jag drömmer ändå om en vit jul. Hoppas kan man ju.

KRAMAR i massor till dig.

Annika said...

Marianne:
Ja, nu är det snart jul.
Så gott med rödkål, Marianne. Det skulle jag också vilja ha...och grönkål. Mums!
Kul att ni ska vara med era grannar. Alltid kul med trevligt sällskap på julen.
Lycka till med alla förberedelser.
Kram!!

Elisabeth:
Dom svenska är så vackra, men det är minsann de tyska också. Kvalar in som god tvåa :-)

Petra H:
Ja, det är en sådan fin affär. Det svenska är gediget, det är det. Och det har hög mysfaktor. Jag gilkar amerikanskt pynt också, har en salig blandning härhemma.
Låter spännande med sillen från costco. Du får berätta om den sen när ni smakat. Jag köpte en mass sill fr IKEA.
Hoppas du hittar dill,men det gör du nog.
Nej, ingen speciell avslutning i skolan. Sånt finns inte här, varken sommar eller vinter.
Kram!

Anne:
Jodu, den affären går inte av för hackor!! Den är lite dyr, men så är det också bara kvalitet som säljs där.
JA, det är kul med Sara och hennes anammande av det svenska. Sara är Abbys mamma. Abby ja, det är en cool tjej...Du ska höra henne sjunga "Jag vill vara din margareta", priceless!!
Kram!!

Annika said...

Anki:
OH vad härligt, härligt det låter!!
NJUT i fulla muggar, men det gör du ju!!
Japp, amrisarna gillar det svenska pyntet, och som du säger, varför skulle dom inte göra det? Det är ju så fint och mysigt.
ISKALLT här, -8, men ingen snö...
NJUT av allt därhemma!!
Ingen skola imorrn för K.
KRAM!!

Pernilla:
Låter urmysigt med bio i julrushen. Som du säger; varför stressa?
Bättre att ta det lite lugnt.
Jo, det finns en del platser att besöka här.
Ha det nu så bra.
Kram!!!

Jemaya:
Jag med! Jag vill slå på handbromsen. Det går för fort.
Å vad mysigt att ni tagit in granen. och D's förväntan!! Det är ju så kul att fira jul med små barn.
Äsc, koppla av städandet. Det blir jul ändå.
Njut istället.
KRAMAR från mig!!

Anette:
jag tror den går bra året om, den affären. Jag har varit där olika årstider.
Love Actually är underbar!!! Vet inte hur många ggr jag sett den filmen, men jag älskar den också.
Kram!!

Londongirl:
Ja, Middleburg är mysigt. Vi är där ett par ggr om året.
Vad kul att äldsta sonen varit hemma och hjälpt er klä granen.
Förstår att ni alla gillade det.
Ert vädet låter som vprt. Vi har blåst, klart och -8. Ingen snö.
KRAMAR!!!

Anonymous said...

Såhär dan före dopparedan, så jpbbar jag. Som vanligt! Är inte klar med julklapparna än, och maten skall vi inte prata om! Skall fira julen hos min Son, han är som dig - helt galen i julen och har allting klart 2 advent!
Ha en bra dag!

Annika said...

Lena:
Hihi!
Då blir det kul för dig att komma hem till honom och fira :-)
Antar att du får springa som en liten galning i V-by C i eftermiddag. Lycka till!!!
Ha det så jättebra!!

Sparkling said...

är halvredo, de har gått lite fort på slutet, hade behövt nåra dagar till att fixa&dona&njuta...

Emmama said...

Vilken drömbutik! Jag är helt redo, sitter nu och njuter av uppesittarkänslan! Kram!

Annika said...

Sparkling:
Det går alltför fort i slutändan....Idag är det julafton. Fattar noll!!

Emma:
Ja, den butiken är underbar!
Det låter väldigt mysigt hos dig.
Kram!