Monday, September 08, 2008

EFIT, eller dagen med Hanna.

Nu var det så länge sedan jag deltog i EFIT. Pinsamt länge sen, men i lördags var det återigen en EFIT dag och då hade jag lagt min kamera på nattygsbordet redan på fredagskvällen så att jag garanterat INTE skulle glömma bort det när lördgsmorgonen grydde. Grydde och grydde, förresten, det var mer grått än något annat. Grått och mörkt...
Det var ju orkanen Hanna som låg över oss som det enorma lågtryck hon är, eller var. Hon har nog försvunnit från US vid det här laget.
Jag gick ner på mellanplanet och såg att alla fönster var totalt igenimmade. När jag gick ut på trappan för att hämta morgontidningen kände jag hur otroligt HETT och fuktigt det var. Ihållande hällregn och så denna heta, tunga fuktighet...
Jamen istället för att jag sitter här och snackar kan ni väl hänga med istället!


Runt 7:45.
Regnet det bara öser ner...Tur att man har tak över huvudet en dag som denna.



Runt 8:00.
På framsidan kunde man riktigt ser hur det ångade från marken alltmedan regnet föll som sjok,



Runt 8:45.
Washington Post är den morgontidning som vi prenumererar på. Här gör jag mig redo att läsa den. En kopp te och två knäckemackor gör mig sällskap.



Runt 9:45.
Nu ska här kollas mail, tidningar och bloggar.



Runt 10:45.
Bilden är tagen från balkongen i vårt sovrum. Det syns inte här hur mycket det regnar, men det vräker ner. Man kan dock se hur golfbanan börjar förvandlas till en sjö/flod.



Runt 11:45.
På väg för att uträtta några ärenden. Hanna har bestämt sig för att vara extra hård emot oss alla så här mitt på dagen.



Runt 12:45.
Lunchdags. Vi blev helt genomvåta den korta biten från parkeringen till restaurangen. Och jo, vi hade paraplyer allihopa, men det hjälpte inte alls...Vi hade tänkt gå på bio efter lunchen men vi skrinlade dom planerna eftersom vi var genomblöta.



Runt 13:45.
På videobutiken...
Hmmm...vilken film ska vi välja till kvällen???



Runt 14:00.
Golfbanan precis utanför oss är översvämmad. Karolina njuter av vattnet. Jag med, det var ganska häftigt att gå därute och se allt , och känna allt vatten. Jag var tvungen att ta det lugnt eftersom jag hade kameran med mig.



Bonusbild från samma tidpunkt.
Över golfbanan rinner en liten bäck som har ca 20 centimeter högt vattenstånd i normala fall. Nu var den totalt översvämmad. Regnet föll som i vågor. Enorma vågor...



Runt 14:30.
Vad är väl skönare än att ta en tupplur en regnig dag...?? Ahhh, så skönt det var att sussa...



Runt 16:45.
Vi kollar in The Weather Channel för att se vad dom säger om Hanna där. Hanna sägs dra bort norrut nu...Jaja, tro det den som vill...



Runt 17:45.
Men är det inte solen som börjar titta fram? Jo, det är det! Peter och jag fixar middagen med varsit glas rött, förstås.



Runt 19:00.
Middagsdags...



Runt 20:30.
Nu är det filmdags...


Runt 22:30.
Vi kollar extramaterialet till filmen "Fool's Gold". Den var helt OK. Och jo, jag kollar alla filmer med text. Även svenska.


Runt 23:00.
Godnatt, godnatt

Söndagen bjöd på det vackraste tänkbara väder! Det var som om Hanna aldrig hade funnits.
Nu idag måndag önskar jag alla mina läsare en riktigt fin dag!

29 comments:

Saltistjejen said...

Å ni hade verkligen regnigt som sjutton på lördagen! Vi också fast hit kom regnet lite senare på dage. På eftermiddagen började det regna likosm horisontell... Knasigt!
Jag var bara sååååå glad att jag salpp gå ut. Vi hade en härligt slapp lördag. Men igår sken solen från klarbå himmel igen så ja, det var verkligen snabbt över.
idag är min första jobbdag! Tjoho! änns nästan lite pirrigt!!!! :-)
KRAMAR!

Fritt ur hjärtat said...

Coolt!! Vi har ju bara den "drastiska" rapporterigen här. När jag hör orkan ser jag ond bråd död framför mig. Kul att se er bild! Jag blir nostalgisk och tänker på när sonen var liten mindre och vi dansde i regnet, hela gatan pratade...Även om det är trist med regn blir det onekeligen vilsamt:-)

Marianne said...

Vilket regn! Så exotiskt : )

Och vad gott det såg ut med potatisgratäng och en rejäl köttbit. Det tror jag vi ska ha till helgen när Klas är hemma igen.

EFIT är roligt att följa. Någon gång kanske jag hoppar på, eller så gör jag en egen utan att "hoppa på" så att säga. Men det får bli någon dag när jag inte bara sitter här hemma och jobbar utan gör någonting roligt.

Är boken bra?

Hoppas du också har en toppenmåndag!

Kramar!

Annika said...

saltis:
ja, det var faktiskt helt otroligt. Man blev ju aldrig rädd eller så, men jag har ju sett områden här i norra VA som blev översvämda till max, otäckt. Några värre stormbyar såg jag aldrig till, utan det var regnet som var dramatiskt.
Jo, det drog ju norrut sen. Och ja, det regnade verkligen horisontalt...
Saltis...ALL lycka på jobbet idag!
KRAM!!!

Simone:
Så här långt norrut mattas dramatiska orkaner av. Dem visar sig oftast i form av enorma regnmängder, som i lördags. Nej, här var det inte dramatiskt alls, mest kul, tyckte jag..och lite mysigt.

Marianne:
Ja, det känns tropiskt, och det är ju tropiskt när ett varmt regn öser ner. Det kallas tropisk storm. Hanna var bra avmattad när hon kom hit, i vindstyrkan men inte i regnmassor.

Maten var SÅ god!!! Ibland är det så gott med pot.gratäng och biff...love it.

Boken är sådär, har du läst den???

Nu ska jag på terminens första svenne-frulle, ska bli kul.

KRAMAR!!

Linda said...

Vilket väder - alldeles perfekt för böcker, filmer och tupplurar :)
Och god middag och gott vin :)
Tycker det ser ut som om ni hade en härlig lördag trots Hanna.
Och ännu bättre att ni fick härligt väder på söndagen så att ni fick lite av varje.
Tack för att jag fick följa med!

Victoria said...

Neej, var det EFIT i lördags igen, jag glömde den här gången också!! Det är ju typiskt! Men tack för att vi fick följa med på din dag. Kram/Vic

Kerstin said...

Åh, vilka härliga bilder du bjuder på idag. I och för sig var väl inte regnandet så härligt men det ser ju riktigt mysigt ut med böcker och en god middag en sån dag.
Ha det jättebra.

Petchie75 said...

Hi hi, det är faktiskt lite roligt att vi är så många som har "samma" väder, dagarna efter varandra... Härlig bild på Karolina i regnet - gillar den jättemycket!
Vad är det för svensk bok du läser?
Hoppas att veckan börjar bra! Själv ska jag till Alliance Francaise och bli volontär på riktigt!? (Lite roligt, andra svenskor engagerar sig i SWEA, jag i en fransk organisation... men det finns ju ingen svensk org. här)
Kram

Miss Marie said...

vilken härlig dag, trots Hanna, eller kanske på grund av henne? Och vad är det jag ser kika fram under boken? är det månn en Wedding issue av en tidning? Du börjar bli som jag nu!=)

Anonymous said...

Fin efit dag trots trist väder.
Men mysigt verkar ni haft ändå. En perfekt kväll med film.
Jag ser också alla filmer och program på tv med text, detta för jag hör så dåligt plus att det är bra om det är nått ord som man inte riktigt känner igen så är det lättare att se det i text.

Så Hanna har dragit förbi nu och gett ert fin väder..
Efter regn kommer alltid solsken! :D

Kram!

Humlan said...

Vilket väder! Men det kan vara ganska mysigt med regn när det inte blir hotande och otäckt. Härliga bilder på er dag.

Moster Mjölgumpa said...

jag vill också helst ha text när jag tittar på film. Det är ju så svårt att höra samtidigt som man tuggar chips;-)

Cecilia said...

Hihi ser riktigt roligt att springa ut och leka i regnet...jag gissar att hon var ganska ensam?!Ser så mysigt ut där maten är framdukad...vad åt ni för gott?Mums med ett glas vin,eller två eller så.
Ja jag vill också ha text när jag tittar och igår lyckades jag få text på tv programmen också.Jag satt och irriterade mig på att jag inte kunde höra men så fick jag fram texten.Vad tyckte ni om Fool´s Gold?

Kram!!

Anne said...

du milde vad det öst ner, det syns så bra på golfbilderna. Bilden som är mitt på dagen, den vid trafikljuset gillar jag också för det syns så tydligt där hur grå och mörk dagen var.
Jag har också alltid text till filmer, alla filmer. Jag kan nästan få lite panik om det inte finns subtitles, det "ska" liksom vara med text. Vilken fin gammaldags klocka förresten, är den från Sverige/Finland?

Desiree said...

Kul att få hänga med på ditt EFIT. Oj oj det var rejält med regn som Hanna levererade hos er. Jag såg på weather channel att hon skulle dra fram och lämna mycket regn just på östkusten. Nu får man väl se vad Ike hittar på och har i kikaren. Jag hoppas att han blir mildare än vad de förutspår. Vi klarade oss bra från Hanna och fick inget regn här faktiskt.

Anonymous said...

Men oj vad mycket regn ni fick! Ser kul ut när K plaskar i vattnet :-). Och tänk vad fort vädret kan svänga - sol följande dag!
Ha en bra vecka!

Tankevågor said...

Oj vad blött det var! Härlig bild på Karolina där som plaskar på golfbanan. DÄR se man verkligen allt regnet när man klickar upp den bilden! :-)

Skönt att vara inne och mysa med bok och film, god mat och varandra.
Kram

Anonymous said...

Välja film... har ni ingen tv?
Kram.

Anonymous said...

Och jo, jag kollar alla filmer med text. Även svenska. - Det gör jag också alltid. Alla minna englska kompisar skratar åt mig när vi tittar tillsammans. Vickan, England

Anonymous said...

Ojoj, vad regn ni fick!
Såg härligt ut plaska där på golfbanan :)

lilla jag said...

Alltid roligt att se dina EFIT! :) Verkar som ni hade en bra dag i regnet! :) Jag vill också ha regn! Inte en fullfjädrad storm kanske, men ett riktigt ösregn skulle jag bli glad av faktiskt! :)
Kramar,
Lilla jag

Annika said...

Lindalotta:
Det hela var faktiskt riktigt, riktigt mysigt! Jag gillar verkligen regn ibland. Men visst var det skönt att söndagen var klar och fin.

Victoria:
JAG VET. Det är SÅÅÅ lätt att glömma bort EFIT. Inte klokt...
Kram!!

Kerstin:
KUL att du gillade bilderna!! Det var inte dumt alls. Det var genommysigt.
Ha det så bra!!

Petra H:
Jag hoppas det gick bra på den franska klubben idag. Swea, tjaa...Äsch.
Ja, vi har alla liknande väder. Jag tycker också det är kul. Idag ahr det varit hett och soligt, som vanligt.
Kram!

Marie:
tack vare Hanna blev det urmysigt...Haha, just DET det råkade vara bröllopsuplagan av the Washington Post magazine som hänger med tidningen varje vecka. Det var lite kul att läsa om bröllopen faktiskt. Roligast var att läsa om ett totalt anti-wedding...

Annika said...

Jess:
Ja, det blev verkligen en mysig dag i regnet. Jag vet, mkt bättre med textat. ALLTID. Både på sve och eng.
Japp, nu har Hanna försvunnit och vädret är varmt och soligt.
Kram!

Humlan:
KUL att du gillade EFIT. Jo, visst är det mysigt med regn och rusk ibland när man kan vara inne och ha det mysigt.
kram!

Moster Mjölgumpa:
SÅ sant!! Det är helt rätt, haha!!

Cecilia:
Ah, en mysig dag!
ja, jag kollar alltid med text, blir galen annars.
Vin är alltid gott :-)
Gillade Fool's gold faktiskt.
Kram!

Anne:
JO, nog var det grått...HIMLA grått men urmysigt.
Text ja---ett måste! Jag får också en lätt panisk känsla om det inte är text.
Klockan, nej absolut inget gammalt arvegods utan en klocka som är inköpt på Eddie Bauer en ggn i tiden :-)

Annika said...

Desiree:
Ja, Hanna drog nog förbi er och häll sig runt östkusten mer. Det var en skön dag.
Ike verkar ha mattats av. Hoppas det fortsätter så...

annika:
Ja jösses, här är det snabba ryck mellan väderssystemen ;-)


Lisbeth:
Jo, jag vet..den bilden är så cool när man klickar upp den :-)
Det var så mysigt att sitta inne och uggla.
KRAM!!!!


Hannele:
Jodå, visst har vi TV, men det är inte alltid man vill se ngt på burken.
Kram.


Vickan:
Välkommen till min blogg.
TEXT---JA!!!! Jag struntar i om amrisarna garvar :-) let them :-)

Micke:
Välkommen hit!! Ja, nog var det vatten på golfbanan i lördags. RIKTIGT mysigt!! OCH varmt!

Lilla Jag:

Regn kan få mig på mkt bra humör. Det är nog bara för att jag bor här, o får alla soltimmar. Precis som du i Spanien.
KRAMAR!!

Marianne said...

Nej, den har jag inte läst. Men om du tycker att den bara är så där så hoppar jag nog över den.

Ha en bra tisdag!
Kram!

Anonymous said...

Vad blev det för filmer? Karolina ser verkligen ut att vara djupt försjunken i bestämmelsetankar.

Annika said...

Ida:
Utan text, ingen film :-) Men visst är det en vanesak. Ah, du fick ge upp på Fool's Gold. Vi gillade den, fast visst var den överdriven.
Kramis!

Marianne:
Svårt att säga vad jag tycker. Jag har intre hunnit alltför långt, men det är absolut ingen bok som griper tag i mig. Alls.
Kram!

Matilda:
Haha, det blev Fool's Gold för oss alla, sen valde karolina Penelope och Peter valde en film som jag nu inte ens minns namnet på...

Lullun said...

Ja, nu är jag ute och uppdaterar mig efter en vecka utan bloggar! Jättekul med din EFIT; vilket väder!! Vilken tur det inte var den helgen som Petra skulle göra DC! :-)

Annika said...

Lullun:
Men hon hade osis hon också. Det ösregnade när hon var här :-)