Monday, August 25, 2008

Sista sommarlovsveckan + foton

God morgon!

Jag hoppas att ni alla mår bra den här måndagmorgonen. Det kan ju kännas lite trist så här i början av veckan, och på många ställen har ju skolan redan dragit igång. Ja, det kanske den har på de allra flesta ställen. Det är nog bara vi i Fairfax County som börjar skolan sent. Barnen börjar först den 2 september här, dvs tisdagen efter Labor Day. Vi får alltså åtnjuta sommarlovet en vecka till (OCH, till skillnad mot många jag har pratat med är jag bara glad att vi har en veckas lov till).

Idag ska Karolina och jag besöka den Middle School i vilken Karolina ska börja. Vi är ju inte hemma på onsdag när skolan bjuder in till öppet hus så istället ska vi gå dit om en stund istället. Ja, jag är nervös, det ska jag villigt erkänna. Detta är ju en helt ny värld för mig, jag som precis vant mig vid elementary school, nu ska vi påbörja ett nytt skolkapitel.

Karolina är pirrig. Detta är som att kasta sig ut för ett stup och inte veta om det är mjukt eller hårt när man tar mark.

Den lilla var inte glad i fredags när töserna på sova-över-kalaset började jämföra höstens scheman och höstens grupper. Det visade sig att Karolina inte hade en enda kompis med sig i sin grupp, det är hårda bud när man bara är 12 år. Nu vet vi iallafall att tre andra tjejer från sexan i Karolinas gamla skola kommer att gå i hennes grupp, men i fredags var det allt en lite rödögd flicka som vi lämnade på kalaset. Så ni förstår ju att det känns lite tungt även i mitt hjärta. Jag föreslog för Karolina att Peter och jag skulle kunna ringa skolan och försöka byta grupp, men se det ville Karolina inte lyssna på. Nej, hon hävdade att hon minsann ska klara av det ändå, att hon kommer att träffa nya kompisar och att hon ska vara stark. Min stora, duktiga, lilla, kloka tjej!!!
Men om en stund sticker vi iväg till skolan, och så får vi hoppas att vi blir vänligt emottagna. I’ll let you know...

OCH, jag har fått en ny Sony Vaio!! Det är den jag skriver på nu!!! Och det känns både bra och ovanligt. Tyvärr blev det ingen röd maskin. Nej, det blev en

lacksvart 17 tummare. Jag ville ha en stor laptop och då fanns det bara svart att välja på. Jag är mycket nöjd med denna maskin, men det är så mycket nytt att lära in att jag känner mig lätt svettig. Och jo, om en stund ska jag ladda ner Photoshop också. Vi ska hoppas att det går bra, och att det ska bli roligt att syssla med (jag skulle förmodligen behöva ta en kurs i det hela, men...)

Gulp, kolla in den här ”skönheten” som satt utanför vår dörr igårkväll och såg läskig ut...En sk Leaf Moth...Jo, jag blev allt bra kall när jag upptäckte den, så stor!!! Så ruggig!

Nu önskar jag er alla en fin måndag!!

Här kommer fler foton från den ljuva sommaren...


Peter och Erik.Karolina och Ebba. Sara och Håkan.


Min mormor med barn och barnbarnsbarn i Kristinestad


27 comments:

Fundersam Cecilia said...

Nä men blev det ingen röd Vaio,det är väl typiskt att det ska vara så att det man vill ha finns inte i den storleken.Hoppas du är nöjd med den oavsett.Den ser snygg ut.
Stackars Karolina,kan inte kännas roligt.Jag tror säkert att hon klarar av det ändå,men jag förstår hur det måste kännas både för henne och för er.

Annika said...

Cecilia:
Ja,varför kan man inte göra lite andra färger än svart även om det är en stor dator?
Men, jo, jag gillar den har vaion!! hihi!! Tack, jag tycker också att den är snygg.
Ja, vi får hoppas, och TRO, att skolan ska gå bra ändå. DET bara måste den göra.

Johanna said...

hej tjejen! Skönt att du är tillbaka nu. Har saknat dig. Förstår att sommaren varit hektisk. Jag går in i en hektisk höst med nytt jobb och allt. Men det ska bli jättekul, och lite läskigt.

Kram Johanna

Annika said...

Johanna:
HEJ!!
Ja, hösten är lite av en nystart. Det verkar vara många som har det lite läskigt nu...Men vi ska tro att allt går bra för alla!
DIN höst låter spännande. JAG blir nyfiken!!
Kram!!

Sara said...

I looked up your moth on Google and I think it's called a Lime Hawk Moth. Very beautiful!

Hanneles paradis said...

Skola kan vara tufft. Härliga sommarbilder.

Annika said...

Sara:
Scary fairy!!! I thought it was some kind of joke when I saw it last night. Thanks for the info...I wonder if the moth is still there? Have to go check :-)

Hannele:
Ja, suck...Hoppas dt går bra.
Kul att du gillar bilderna!

Marianne said...

Så duktig hon är Karolina, det märks att hon börjar bli stor även om mamma inte vill det. Men jag är övertygad om att det kommer att gå bra, hon verkar ju vara en så trevlig och gullig och utåtriktad tjej så hon kommer säkert att få nya kompisar! LYCKA TILL!!! Det ska bli spännande att höra vad ni tycker om besöket.

Fiiin dator, även om den inte är röd. Jag har också funderat lite på Photoshop, du får tala om sedan vad du tycker. Jag hade något annat program till pc:n, men det var så krångligt, så jag vet inte om jag vill satsa på det till Mac:en.

Och härliga bilder, man förstår inte att det inte alltid är så vackert där hemma. Eller ja, i Finland, men ändå.

Kram från en genomsvettig Kairo-bo, det är nog bäst jag tar en dusch innan Klas kommer hem : )

londongirl said...

Åh Karolina!!! Tappra goa' tjej! Jag förstår att mammahjärtat värker när det blir så där. Men hon uttalar ju precis vad jag också är helt säker på. HON KOMMER ATT FÅ NYA KOMPISAR! Hon verkar vara en sån social kompetent liten tjej med en massa klokskaper inom sig (hon brås väl på nån eller hur?) så det kommer säkert att gå bra. Men jag förstår hennes besvikelse. Man kan ju undra hur de gör grupperna.
Hälsa till henne!

Visst är det kul med en ny dator! man vill ju ha starka grejer så då får man "stå ut" med färgen. Min blev i alla fall gräddvit när jag bytte.....men en röd hade ju varit häftigt. (säger jag som har en röd mobil)

TACK för mailet!!! :-)
Ska försöka skriva snart...det är mycket nu. Men just nu är det också knökmycket på jobbet med alldeles färsk lärarkollega....puh!
Massor av varma kramar från mig!

Petra H said...

Åh, stackars Karolina, det är aldrig kul när klasser och vänner splittras - men hon verkar vara en tuff tjej och dessutom social så det kommer säkert att gå bra till slut. Hi hi, jag kan tänka mig att hon inte ville att mamma skulle ringa till skolan, det kan ju vara pinsamt ;-)
Snygg dator, även om det varit coolare med en röd! Själva har vi bestämt oss att köpa en stor, systemkamera - förhoppningsvis åker vi till Costco och köper den innan avresan på torsdag!!
Så roligt med foton på din mormor och barnbarnsbarn, så underbart för alla att ni är så många generationer samlade på somrarna!
Stor måndagskram!

Annika said...

Marianne:
TACK!!
Jag gillar min fina dator, men just nu strejkar den nya fina bluetooth musen, what the?? Jag klarar mig inte utan en sep.mus. Nå, Peter får väl kolla den då när han kommer hem.
Jag vet, K växer upp och jag vill stanna tiden...Det komer förhoppningsvis att gå bra på nya skolan. Vi ska dit om en stund.
Bäst att du hoppar i duschen. Jag har inte varit ute än så jag vet inte hur klibbigt det är...
KRAM!!

Londongirl:Ja, suck...det bara måste gå. DET måste det...Det är kanske jag som är mest nervös. Vi ska till skolan nu om en liten sdtund. Hoppas vi blir väl emottagna...
Synd på den röda, men i det här fallet var storleken det viktigaste, hahahaha!!
en gräddvit dator hade varit fint...och röd mobil!! Ha, det hae jag en ggn!!
Maila när du får tid. Ingen stress!!
KRAM!!!

Petra H:'På fredag får du träffa unga fröken K!!!
Vi ska verkligen tro att det ska gå bra på skolan...hutter, frys, skak...som sagt, det är nog jag som räddast här.
TACK, jag gillar min dator och beklagar att den inte är röd! MEN, det är storleken som räknas, fniss...
Bara musen, en bluetooth, skulle kunna sluta strejka vore jag glad, hmppfff...
KUL med ny SLR kamera för er!!! Spännande!!
Kram!!

Elisabeth said...

Tråkigt att det inte kunde bli någon röd dator! Förstår inte heller varför de något större datorerna bara finns i vanliga färger. På tal om nya grupper och skolor: när jag skulle börja sjuan fick alla VÄLJA fyra stycken som man ville gå i samma klass som i högstadiet. Fungerade väl bra i teorin, men måste varit mindre roligt för dem som inte blev vald av någon, eller som inte hade någon att välja. Antagligen går det inte till så längre, men det var ändå så sent som 1996.

Desiree said...

Jag förstår att det känns nervöst både för Karolina och för dig med nya skolstarten i just middleschool. Det blir ju en hel del nytt både för dig och för henne. Men det blir nog bra bara ni båda får bli lite varma i kläderna vad gäller nya skolan och systemet. Jag har full förståelse för att K grät och kände sig nervis över att inte ha någon kompis sedan tidigare i sin nya grupp. Hon verkar dock vara en modig och stark tjej som försökte se det hela positivt att hon snart skulle lära känna nya vänner och inte ville att du skulle försöka fixa något byte. Jag hoppas att det blir jättebra med nya gruppen och att hon snart får några nya kompisar. Sådant är ju så himla viktigt i hennes ålder. Ni får njuta av sista sommarlovs veckan tillsammans. Jättefin ny laptop även om den blev svart istället för röd. Grattis! Här känns det idag riktigt höstigt då det regnar. Har varit riktigt regning under helgen också. Verkar som Fay dragit in och dumpat en del av sin nederbörd här på sin väg mot Texas. Ha en bra och skön månadag.

Anonymous said...

Hoppas Karolina kände sej nöjd efter besöket i skolan - o du oxå så klart!!
Det är en tuff o modig tjej o hon kommer att fixa detta galant. Hälsa henne att Emma skickar massor av kramar till henne!
Vilka härliga underbara sommarbilder o åh, vad hon är söt din mormor!
Kramar från Anette!!

Musikanta said...

Det är väl inte så konstigt att datorerna fortfarande är svarta och grå eller någon konstig musfärg - jämför bara med herrarnas kostymer i styrelserummet! Hur tror ni att man skulle reagerat om någon MAN kom in med en RÖD eller ROSA dator...

Det har tyvärr inte hunnit så långt i jämlikhetshänseende än att man vågar satsa på lite färg (som ju mest används av kvinnor), åtminstone inte i största delen av världen.

Men det blir väl som med resväskorna så småningom. I min barndom var ALLA bruna eller svarta. Och nu finns de ju i mängder av färger...

Heja Karolina - du är en tuff tjej! Jag bytte klass åt Mirren en gång i tiden därför att en kompis skulle gå där.

Det tog bara en vecka innan denna kompis hittade en ny och Mirren blev ensam...

Det kan vara bra med lite nya vänner! :-D

Annika said...

Elisabeth:
Hua, 96 låter så nyligen, det var ju det året Karolina föddes, och ändå var det så pass gammaldags. Precis, så hemskt för dom som inte alls blev valda av ngn...grymt.
Ja, jag håller med, varför ska inte datorer kunna göras i alla möjliga snygga färger så att man sen kan välja och vraka...Trist, tyckr jag. Men jag är nöjd med min trots att den är lacksvart.

Desiree:
TACK!! Ja, jag gillar den nya datorn och har nu ocksåp laddat ner photoshop på den :-)
Karolina ja...jag tror att det blir bra till slut. Hon är ju rätt stark och jag hoppas verkligen att hon ska klara av det nya och ovana för henne.
Jag tror att detkommer att åska här snart. det är sååå hett...


Anette:
TACK!!! Ja, visst är min lilla mormor så gullig!!!
Hoppas, och tror att Ninna ska klara av detta nya. Det låter tufft, men förmodligen är det jag som är räddast.
Kram och tack för dina och emmas tankar.


Musikanta:
SÅ sant! Det som retar mig är att det finns färger att välja mellan på det lite mindre datorerna men inte i den här stora modellen. Oh well..
Fram för mer färg!!
Ja, där ser man som det kan gå, fast du bytte klass och allt. Jo, jag tror nog också att allt blir bra till slut, faktiskt tror jag det...Fast jag är skrajsen...

Marie said...

Mikaela på woopsie daisy (http://mikaelarudhner.blogspot.com/ ) brukar ha kurser i photoshop då och då, så det kan kanske vara nåt för dig om du vill lära dig mer?

fina bilder =)

Marie said...

hon börjar förresen en kurs nu på måndag så då kan du passa på!

Annika said...

Marie:
TACK för tipset!!! Du sysslar ju en hel del med photshop. tycker du att det är svårt?
Ska genast kolla in bloggen du skriver om!!!

Anne said...

Allra först, hur gick det??? För jag antar att i skrivande stund så har ni varit till skolan. Känns det bra för både Karolina och dig?
Middle School är helt klart en ny utmaning, för er alla. Det förstår jag. Men som med allting annat så kommer det säkert några veckor in på skolstarten att kännas som det alltid varit så här, som att hon alltid gått i nya klassen och den här pirriga känslan har lagt sig. Jag är säker på att det kommer gå bra, du har en så fin tjej!
Det är väl i alla årskurser K-12 som man varje år byter klass och kompisar, eller upphör det i High School?
Det verkar ju vara ett system med mest fördelar och som jag förstått något som både ni som föräldrar och Karolina själv är nöjd med. Men det är klart, varje höst är det säkert en liten period av tårar och osäkerhet, vem ska jag hamna med, hur ska det gå...
Förstås, grattis till nya datorn också. Hihi, var försiktig med dricka framför tangentbordet bara ;)
ps det blev ingen Melting Pot i helgen,av olika anledningar, men snart så....återkommer med mitt betyg då ds

Saltistjejen said...

Oj vilken spännande höst som väntar. För er allesammans, men allr mest för Karolina såklart! Hon verkar vara en så otroligt migen tjej!!! Att hon kommer att få nya vänner tvivlar jag inte en sekund på! Men för den skull är det ju roligt att även ha en del av de gamla vännerna med sig. Det kommer gå finemang iallafall. Å jag minns att jag tyckte just sådana där saker var urspännande. Att börja ny skola, och veta att man skulle få lära känna en massa nytt folk! Nervöst men roligt.

Och wow vilken fin dator! Jag har faktikst också ftt en ny dator! Fast en mac. Via jobbet. Jättebra för min gamla laprop höll på att dö Så det var verkligen på tiden med en ny nu.

Ska bli sååå otroligt KUL att träffa er nu i veckan!!!!
:-)
Känns som en enorm bonus att även få träffa Karolina!
Vi får höras imorgon.
Varma KRAMAR från mig i NYC!

Pernilla said...

Supersnygg dator du har skaffat!! Det är alltid roligt med nya saker *fniss* Jag har precis köpt en ny systemkamera som jag är sååå mallig över. Så jag behöver oxå en kurs i photoshop.. jag fattar absolut ingenting om det där *haha*

Stackars Karolina, hoppas verkligen det ordnar sej för henne. Jag tror nog det går bra ändå, för hon verkar vara en jätte tuff och framåt tjej. Men visst är det alltid skönt om man åtminstonde känner någon när man börjar något nytt.

Kram

Kerstin said...

Hoppas att allt går bra för Karolina. Det är alltid tufft när man kommer till en ny klass och man knappt känner nån.
Jättefin dator även om den inte blev röd. Det är ett märke jag inte hört talas om tidigare så det blir kul att höra vad du tycker om den.
Ha en bra dag.

aussiekicki said...

Det blir en både läskig och spännande skolstart för Karolina. Vilken modig tjej hon är! Jag har börjat noja för killarnas skolstart om ett år...
Vilka härliga bilder du har tagit från er semester! det ser ut som om ni har haft det helt underbart!
Kul med några bloggträffar också!
sköt om er och hoppas besöket gick bra!
Kram från Kicki

Annika said...

Anne:
Jag tycker inte att jag blev så mkt klokare av besöket. Peter får gå dit på det öppna huset istället och "reka" lite, och sen får K o jag ta en liten tur till skolan på fredag igen.
Karolina verkar ta det hela coolt just nu, men det är fortfarande en vecka kvar...
Klassindelningen upphör i Middle School, då har man inga klasskamrater, per se, längre. Istället byter man klassrum och grupper hela tiden. Men man är ändå indelad i en stor grupp som man har klasser tillsammans med. I MS finns tre grupper där ca 900 barn är uppdelade. usch, jag vet, det är luddigt. Jag lovar att skriva om det hela när jag kan mer om det.
TACK, gillar datorn mkt!

Saltis:
Gulp, du är nog mer lik Karolina än vad jag är. Jag var dödsrädd för sådant där, men Karolina och du verkar ta det som man ska; lite läskigt, men samtidigt så kul!!!
Grattis till ny dator för dig också!! Det är verkligen ngt speciellt att ha en ny maskin, eller hur?

Det ska bli så otroligt kul att träffa dig i övermorgon!! Can't wait!!!

Kram!!

Pernilla:
TACK, det är kul med ny dator! Grattis till nya kameran!! INTE dumt!! SÅ kul!
Absolut, jag satt och grubblade över photoshop igår och undrade så hur jag skulle ens lösa det enklaste problem.

Vi ska hoppas att det går fint för Karolina, jag hoppas innerligt.

KRAM!!!

Annika said...

Kerstin:
Ja, tack...vi ska verkligen hoppas det går fint. Hon känner ju ngra i sin grupp, men alla kompisar är i en annan. Jag oroar mig not mer än vad hon gör just nu.
TACK, min förra dator var en sony vaio också. Tycker mkt om dom.

Kicki:
Visst är det jobbigt att hålla på och noja när det förmodligen kommer att gå bra ändå.
Men det ÄR ju läskigt, hutter!!
Ja, det ska bli kul med uppkommande bloggträffar, och det har varit roligt att träffa de bloggare jag träffat!!
Kram!!

Anonymous said...

Hej!
Råkade komma in på din sida
av en ren slump.
Min mamma kommer från Finland och det ligger i Österbotten.
Bor i Stockholm, ska nu till Fuengirola (ngra mil från Malaga) för att studera. Är nervös åker på på Söndag, bloggar själv, på engelska. Så kika in om du vill :D
www.metrobloggen.se/greenapplehill