Friday, August 29, 2008

Så ljuvligt!



Nu har vi kommit hem från NYC. Nu har vi upplevt, och nu har jag fått vara med när mina goda vänner gifte sig!
Vilken dag! Vilket väder!! En sådan upplevelse! I love NYC!
Monika och Patrik fick det bästa tänkbara väder! Sol, kanske 25 grader och ingen fukt! Perfekt!
Platsen dom valt för sin vigsel var romantisk. Vi befann oss vid The Lake i Central Park. Det är vid samma sjö som den kända restaurangen "The Boathouse" ligger.

Jag och Karolina skyndade dit från hotellet där vi bytt om till våra klänningar på 10minuter för att sedan haffa en taxi till Central Park. Vi kom till parken vid klockan 14, och där stod en nervös Patrik och väntade med brudbuketten. Vigselförättaren var där också. Vi väntade på Monika i kanske 20 minuter, och sen kom hon och hon var så underbart vacker!! Patrik drog en djup suck av beundran när han såg sin blivande, vackra hustru komma ner för den lilla backen. Själv kände jag också hur jag fick en klump i halsen av rörelse.










Karolina fick agera fotoassistent åt proffsfotografen Eva som är svenska, men bor i NYC sedan tretton år tillbaka.

Vigselakten var vacker, och efteråt for brudparet och fotograf-Eva downtown för att ta ännu mer foton.

Jag och Karolina fick sällskap av Saltis som kommit ner till parken med lilla Ella. Vi fyra tog en lång promenad hem till hotellet på Park Avenue. Saltis fortsatte sen hem till sig.
Saltis ja!!! Mer om henne om en stund, men hon är precis lika jättetrevlig och gullig som hon är i sin blogg!! Ännu en lyckad bloggträff, ännu ett ÄKTA KLICK!!! Mer om vårt möte längre ner i inlägget.
Tack, gulliga Saltis för att du kom till parken och bevittnade denna vigsel!!

Efter att Karolina och jag pustat lite på hotellrummet så ringde Monika som befann sig downtown. Hon ville att vi skulle möta upp Patrik och henne på baren/restaurangen Grammercy Tavern på 42 East street. Jag kan nog inte prisa detta ställe. Här drack vi champagne innan vi for till restaurangen där vi hade bokat bord för kvällen. Trots att vi inte skulle äta här BJÖD Grammercy Tavern på all champagne vi drack. "It is on the house", som den trevliga servitören sa! Det kallar jag flott!


Efter denna, för oss alla, trevliga överraskning hoppade vi in i en taxi och for över Brooklyn Bridge till River Cafe som i princip ligger precis under den berömda, och vackra, Brooklyn Bridge.
På River Cafe åt vi en god, och elegant middag.







TACK, snälla brudpar för en riktigt fin middag! Karolina och jag tackar och niger!
Vilken dag, och vilket trevligt bröllop. Vilken upplevelse för oss alla, att gifta sig i NYC är höjden av romantik!
NU önskar jag er, Monika och Patrik, en fortsatt härlig vecka i den underbara, magiska och fantastiska staden New York! Enjoy!

Saltis

Idag var det dags för Karolina och mig att besöka Saltis. Vi travade lite vilse på vägen dit, eller det var mest ett rent slarvfel (tankefel) från min sida som gjorde att jag knatade några gator för långt. Till sist kom vi iallafall fram till Saltis hus, och vi kom upp till Saltis och M:s lägenhet på 18 våningen! DÄR bor dom mitt i ett vykort. Underbart!!!



Saltis dunderutsikt!! Karolina och jag avundas alla som har takterrass på Manhattan! Från Saltis fönster ser man många takterrasser!!!

OCH, hos Saltis finns även lilla Ella! Ella är så söt! SÅ go'!! SÅ snäll, och hon är inte det minsta preemie lik, tvärtom är hon så gulligt bebisknubbig och gosig. Jag fick hålla den lilla länge, länge! Underbart!




Saltis och jag klickade som sagt ordentligt, och jag kan checka ännu en lyckad, genomlyckad bloggträff av listan. Tiden gick alltför, alltför fort och efter några timmar var Karolina och jag tvungna att haffa en taxi för vidare befodran Penn Station och tåget ner till DC igen.
Saltis, vi ses snart igen!!! Vi kommer nämligen upp i höst igen!! Hurra!! Och du vet ju att ni är så varmt välkomna hit till oss!!

Nu är vi hemma igen, och om någon timme är det dags för Karolina och mig att styra kosan mot Herndon där vi ska hämta Petchie och O på deras hotell för ännu en bloggträff!! Vi ska sen äta frukost på Clydes i Reston! Petchie, here I come!!

Nu ska jag avsluta detta inlägg.
I love NYC!!
Dessa två dagar har varit FANTASTISKA!!!

Ha en superfredag!!

36 comments:

semla said...

Åh vilka underbara bilder!!!! Och VACKERT brudpar!!!!!! Vad bra att du var där - och att du la ut bilderna så snabbt!! På så vis kunde jag delta i allt det fina lite så här på avstånd :)))))

Tårögda kramar från åsan i fredhäll

Annika said...

Äsa:
Ja, tack!! Det var underbart att få vara med!! Att få ta del av denna dag! Monika och Patrik var SÅ fina!! Ja, jag fick bita mig i kinden flera ggr för att inte börja gråta. Underbart!
NU får ni alla snart träffa brudparet på hemmaplan.

Kul att du tittade in, och välkommen åter!
Kram!!!

Millan said...

Ah vilka harliga dagar ni har haft!! Det later verkilgen so en lyckad brollopsdag och nagot valdigt roligt for er att fa vara med om. Champagne on the house ar verkligen flott och ovanligt!!
Jatte skoj med annu en sa lyckad bloggtraff dessutom! Som sagt.. jag ar jatte avis pa er som far traffas i verkligheten ocksa! Hoppas ni far trevligt med Petra o O idag. Kram

Cecilia said...

Jag riktigt känner romantiken från bilderna.Så underbart!!
Roligt med alla bloggträffar som poppar upp lite här och var.Helt plötsligt måste det ju kännas lite annorlunda att läsa de bloggarna då ni vet mer om vem som är bakom.Låter verkligen skönt att slippa fuktigheten förresten.Pust.
Hoppas att ni får en trevlig fredag och helg!

Kram

Kerstin said...

Åh, vilka härliga dagar ni har haft och vilka fina bilder. Det är ju så kul med bröllop och brudparet var jättefina. Vad kul det måste vara för dig att få träffa andra svenskar speciellt när det sker i en stad som New York. ;)Ha en trevlig helg

Anonymous said...

Det såg ju ut att vara ett helt picture perfect wedding! Och vad kul att du och Saltis träffades IRL. Nästa gång du kommer upp till NYC (i höst var det va?) måste du höra av dig till mig. Jag sätter mig jättegärna på tåget och åker in för en bloggträff! Ha så kul med Petchie - och hälsa från mig! =)

Saltistjejen said...

Annika,
en snabb komentar innan vi åker till Philly. ACK själv för två jättebra dagar när jag fick snattra med både dig och Karolina! SÅÅÅ roligt!
Och hälsa brudparet igen när du hör av dig till dem. Är ledsen att jag inte hann köpa med mig ngt till dem, me det blev ju som sagt lite brådis där.
KRAMAR från NYC!!!!
Hoppas vi snart ses igen!

Anonymous said...

Vilka vackra bilder och vad vacker Monika var i sin klänning. Brudparet var så fina!

Verkar vara ett underbart bröllop och vad kul att du kunde och fick chansen att traffa Saltis!

Unknown said...

Vilka vackra ringar.
Vilket vackert brudpar!

Och vilken underbar bebis.
Gissa om jag blir sugen på en till nu. Suck!

Ha en fin helg!
Kram

Humlan said...

Instämmer med Rosvik; vackra ringar (och halsband), vackert brudpar och underbar bebis!
Kul att det klickade och att ni kan träffas igen i höst, det är ju alltid tråkigt när folk bor så långt borta (som du gör t ex... ;-) ) så att man inte kan träffas så ofta.

Marianne said...

Å så härligt! Grattis till Monika och Patrik! Det syntes verkligen att de fick ett riktigt romantiskt bröllop! Så roligt att ni kunde vara med! Och vilket fantastiskt ställe som bjöd på all champagne! Det ska jag komma ihåg och se till att gå dit och äta (och betala) när jag kommer till NYC! De ska ha all heder!

Precis vad jag också trodde att Saltis är lika gullig och trevlig och kul som jag tror! Det är så roligt att ni har fått träffas och att ni snart får träffas igen! Och nu Petchie! Ja, jag är verkligen lite avis! : ) Men jag suckar nöjt och är så lycklig för din - er - skull!

Kram!

Lullun said...

Vilket UNDERBART inlägg efter något jag förstår måste ha varit två UNDERBARA dagar! Och ja lite avis måste jag nog ändå erkänna att jag är; varför har jag egentligen valt att bo på någor som många gånger känns som världens mest isolerade plats?! *hihi*

Hoppas det blev en minst lika lyckad träff med Petra & hennes O. Ja, Petra och jag har ju träffats och jag kan inte annat än tro att ni fått det supertrevligt!

Helgkram!

Desiree said...

Vilken underbar resa och dag du fick i NY. Brudparet var otroligt vackra och stiliga. Superfina ringar som bruden hade och klänning och alltihopa. Bröllop är ju alltid så himla kul att få gå på. Jag kan tänka mig att detta kändes extra speciellt då det var goda vänner som kommit hela vägen till NY. Vilken underbar dag du och Karolina fick. Ja Saltis är jag jättesugen på att träffa. Hon verkar vara så himla trevlig och go och henns utsikt går ju verkligen inte av för hackor. Ella ser så himla söt ut som hon brukar. Ha en riktigt skön laborday helg nu också.

Lena said...

Tack Annika! Du kan verkligen berätta så att det känns som om jag var med.

Annika said...

Millan:
Jättefint med bröllopet i NYC. Det är verkligen ngt speciellt att gifta sig i den staden, tycker jag.
Bloggträffar är så roliga, och intressanta!!
Idag var Petra och O här hemma hos mig, jag bjöd hit dom istället för att vi skulle gå ut. Vädret är tyvärr USELT!!!
SÅÅÅÅÅ kul att träffa dom!!
GRATTIS idag!! Såg ju på din blogg att du är exakt tio år yngre än jag :-) Hoppas du har en fin dag.
KRAM!!!


Cecilia:
Det var så fint att kunna vara med!!! Jag är så glad att det gick att ordna!
Bloffträffar är verkligen KUL!!!
Trevlig helg!!
kram!


Kerstin:
NYC är en underbar stad!! Och så romantisk! Fantastiskt!
Ja, det är alltid kul när vänner reser över från sverige. Jag har ju också en hel del svenska vänner här.
Trevlig helg!!

Petra-sporty;
DET var nog den bästa av dagar att gifta sig i NYC, lagom varmt, ingen fukt...så fint.
Japp, i höst kommer jag upp igen. DÅÅÅ ska vi ses!!!
Trevlig helg!

Annika said...

saltis:
TACK själv för att du kom till parken! OCH tack för fikat hos dig. DET var så roligt!!! Jag hoppas att vi kommer att ses snarast igen.
KRAM!!!

Veronika:
Ja, visst var det en vacker brud!!
Underbar dag.
Ja, jag är så glad över att ha träffat gulliga saltis.

Rosvik:
Jamenvisst!!! Fina är dom...
Sugen på en baby? Go for it, gal!!
Kram!!!

Humlan:
Ja, visst är halsbandet vackert!!! DET tyckte jag med!! Superfint!
Jättekul att Monika o patrik valde NYC när dom gifte sig. jag är så glad för det eftersom jag ju inte är med när dom håller sin fest i sverige.

Marianne:
Ja, stället som verkligen BJÖD på champagnen går inte av för hackor. Vi var alla djupt impade!
Det är stil!
Jag hade verkligen härliga dagar i underbara NYC.

NU har jag träffat Petra och O, vad kan jag säga??? ännu en lyckad bloggträff!! NU vill vi alla träffa DIG också, ska du veta!!!

Kramar!!!

Annika said...

Lullun:
Det var fina dagar...
Jättefina.

Ja, du bor lite långt bort, kära bloggis!! men jag hoppas ändå att vi får träffas en dag. Du är också en sådan som alla bloggare vill träffa!!

Ha en fin helg!!

KRAMAR!!!

Desiree:
Visst var dom fina!! Jättetjusiga. jag fick som sagt en klump i halsen av rörelse...
saltis ja, URGULLIG!!!!! Precis som på bloggen.
Men, man behöver inte oroa sig för att träffa bra bloggerskor. Det går som på räls!!
Ha en jättefin helg!!!

panter:
TACK, vad gullig du är. Jag blir jätteglad över dina ord!

Jemayá said...

Efter videon med paret, kändes det nästan som om man träffat dem - fin känsla i bilderna! Och vilken underbar bebis!!!! Jag hoppas att jag skulle få tid i höst att börja läsa lite mera av bloggarna du länkat till - det verkar finnas många intressanta människor i din lista! kramar!

Annika said...

Jemaya:
TACK!!! VAD glad jag blir!
Visst är Ella söt!! Och så snäll sen!
ja, jag har verkligen haft turen som har så många intressanta bloggvänner. Om du får tid tycker jag absolut att du ska ta dig en titt hos dom.
Kram!!!

Anonymous said...

Oh vad Monika och Patrik var fina! Jag har gråtit en skvätt och Nisseman blev så glad när han såg Monka och Panki! Vilka fina kort du har tagit Annika!!!

Annika said...

Lotta:
JA! Dom var så fina!! Jag fick som sagt bira mig i kinden flera ggr för att inte börja gråta (hade ingen näsduk med mig, KORKAT).
Nu får ni snart fira dom därhemma. Roligt.
Tack för att du tittade in!

Tankevågor said...

Åh vad allt det här var vackert! Om jag inte redan var gift skulle jag också vilja gifta mig i NY! ;-)
Vilket vackert par de är tillsammans. Blev också impad när jag läste om att ni blev bjudna på champagne på restaurangen!!!

och till sist....vad söta de är Saltis och hennes lilla baby!!! :-))

KRAMAR I MASSOR!

Pernilla said...

Känner nästan en tår bakom ögat när jag ser på bilderna... gud så romantiskt och vackert!!! Jättefina bilder har du tagit, som vanligt.

Va roligt att få träffa sina blogg vänner och att det blev så lyckat. Man vet ju faktiskt inte alls om man "klickar" bra ihop IRL.
KRAM!!

lilla jag said...

Bröllop!! Finns det något vackrare? :) Jättefina bilder Annika! Kärlek är underbart! :)
Kramar,
Lilla jag

Anonymous said...

Underbara bilder! Både från bröllopet och på Saltis med bebis.

Jag har inte kunnat kommentera på ett tag, för din blogg kraschar min dator av någon anledning. Fattar INTE varför, men nu verkar det gå bra igen. Konstigt.

Anonymous said...

och jag som läst att takterasser på manhattan bara var en myt som man såg i tv-serier... nu vill jag flytta till NY igen...

och vilka superbilder, de lär ju inte ha behövt anställa någon fotograf!

Villa Nian said...

Vilket härligt inlägg! Tack för att du delar med dig! :-)

Anonymous said...

Härliga bilder med mycket känsla som går fram. Underbart skrivet!

Du är nominerad i min blogg...

Kramar
Malde

Annika said...

Londongirl:
Ja, jag håller med; vore inte jag redan gift skulle jag också gifta mig i NYC :-)
TACK, roligt att du gillar bilderna.
Saltis är jättegullig och det är Ella också! Ljuvlig!
KRAM!!


Pernilla:
TACK!!! Vad glad jag blir!
Jag är inte längre "rädd" för att träffa bloggvänner. Bloggarna visar och berättar så mkt om personen bakom orden. Vem vet? Kanske du oc jag kommer att ses ngn ggn?
KRAM!!


Lilla Jag:
TACK!!
Jag håller med om det du säger.
Kram!!

Matilda:
TACK!
Men vad MÄRKLIGT med min blogg...VAD kan DET bero på????? Så otroligt konstigt och egendomligt...
Hoppas det bara var tillfälligt.

Leopardia:
Nej, nej, nej...det är alls ingen myt! Man ser så många av den sorten. Måste vara helt underbart att ha en sådan!
TACK för dina snälla ord om bilderna!!!

Tina:
TACK!! Det var bara roligt att få visa er detta bröllop, och Saltis och Ella.

Malde:
MEN TACK!!!
Jag ska genast surfa över!!!

Anonymous said...

Och har kommer en liten halsning fran det lyckliga brudparet. Det var verkligen UNDERBART ROLIGT att du och Karolina (och Saltis!!) kunde komma och vara med pa var dag. En helt fantastisk och romantisk dag, fran borjan till slut!! Och resten av veckan har gatt i samma stil :-)

SA trevligt av Loews Regency Hotel att uppgradera vart rum + ge oss champagne, och helt OTROLIGT att Gramercy Tavern bjod oss pa champagnen. Gissa om de fatt tillbaka pengarna?!? Vi har varit dar och atit 2 ggr och jag kan bara saga - GA DIT! Helt otroligt mysigt stalle, bra service, GOD mat. Och - missa inte German Chocolate Cake till dessert :-) Onskar vi kunde ga tillbaka dit snart igen.

Tack igen Annika, jattekul att ni kom och KUL att fa se bilder sa fort!! Och tack for alla snalla ord om var video (ja, det ar en egen lat. Patrik skriver.) Vi far meddela nar det ar dags for spelning igen.

Vi hors snart, Annika! Manga stora kramar fran oss

Lia said...

Annika, detta är nästan exakt det drömbröllop som jag och min sambo talar oss varma för! Jag är så avundsjuk och sååå imponerad av de helt otroligt fina bilderna. Tack snälla för att vi fick följa med via bloggen på en så intim och vacker ceremoni! Önska brudparet att lycka och tacka de för en fantastisk läsning. Har nu läst i kapp på din blogg och kan bara konstatera: wow vad duktig och tuff karolina är, som har så bra inställning till sin nya skola och grupp. Förstår att du är nervös, men hon är ju en ängel, allt kommer att gå mer än bra för er båda! Kramar

Anonymous said...

Åh vad fina de var båda två, grattis Patrik och Monika! Och vilken tur med vädret och allt annat. All lycka önskar jag er!

H och jag kom tillbaka från Småland igår efter att ha varit på ett bröllop, mycket trevligt och vackert, jag älskar att gå på bröllop, det är så mycket kärlek och glädje i luften.

Och en sån söt liten Ella. Alla dina bloggträffar funkar så bra, kul!

aussiekicki said...

Vilka härliga bilder från bröllopet!!! Det är alltid speciellt med bröllop!

Vad roligt att ni kunde träffas, du och Saltis! Jag skulle också vilja träffa alla fantastiska människor bakom alla trevliga bloggar.
Stor Kram från Kicki som är seg som kola

Annika said...

Monika:
TACK, det var så roligt att vara med när ni gifte er. När jag ser tillbaka på det hela känner jag hur genomlyckat allt var. Ni hade en sådan enorm tur med vädret, och med allt annat. Det var som om alla krafter ville att det skulle bli er dag.
Gramercy Tavbern är ett underbart ställe!! Jag ska gladeligen gå dit nästa ggn vi är i NYC (i höst ngn ggn). Deras gest med gratis champagne var det bästa dom kunde ha gjort!!
NU är ni tillbaks i Sthlm igen! Hoppas det känns helt OK.
KRAM!!!

Lia:
VAD du är gullig, tack!!!
Jo, nog var det ett romntiskt bröllop, co hjag kan verkligen förstå att folk vill gifta sig i NYC.
Det var så roligt att kunna lägga ut bilder på bloggen så att ni alla skulle få se, inklusive monikas kompisar och familj.
Japp, imorrn börjar skolan, hutter...
Kram!!!

Sara:
Bröllop är en sådan underbar anledning att fira!! Det är verkligen fantastiskt med alla sorters bröllop, kyrkliga och borgerliga!
Roligt att er helg var lyckad i Småland.
Ella är så himla söt! ja, jag är glad över att alla bloggträffar funkar, men inte förvånad...:-)
Kramar!!

Kicki:
Bröllop är verkligen underbara!
Bloggträffarna har varit otroligt givande. Det är så kul att få träffa människorna som skriver så bra, och vars bloggar man verkligen gillar.
Kram, och hoppas att du är mindre seg nu :-)

Hannele på Hisingen said...

Härliga bilder, hoppas de får många lyckliga år tillsammans.

Annika said...

Hannele:
Tack, ja det ska vi verkligen hoppas att dom får!!