Friday, August 22, 2008

Bye to the jetlag + foton.

För en vecka sedan var jag i Stockholm. Det var den där sista dagen, ni vet. Dagen som är UPPBROTT hela dagen. Dagen som inte borde få finnas, men som alltid finns hur jobbigt det än är. Jag tycker förresten att det ligger uppbrottstämning i luften hela sista veckan. Man vet vad som komma skall, och har därför svårt att leva i nuet (iallafall har Yours Truly det).

Jag och Karolina var i stan och åt lunch med min moster. Vi for sen ut till Vällingby och fikade med min syster och hennes man. Jag köpte det sista jag skulle ta med mig till USA. Framåt eftermiddagen kom jag hem och packade. Numera är jag fena på packning. Jag packar på nolltid, hatar att packa, men sen tycker jag att det är ännu värre att PACKA UPP.
På kvällen åt vi en god middag och drack vin, vi kollade OS och sen gick vi och la oss i hygglig tid för att sedan åka till Arlanda vid 6:30.
Detta var för en vecka sen. I lördags var det ju resedagen hela dagen.
NU först har jetlagen släppt, både den kroppsliga (som var lätt som en plätt den här gången) och den själsliga. Det bästa är att den själsliga jetlagen har försvunnit, nu kan vardagen börja ta form igen.

FAST, idag är det fredag, och jag känner att jag börjar längta till Petchies fredagstema! Det är Petchie som står i dirigentpulpen i september. Känner mig redo att bita tag i det igen, men det är två veckor kvar tills dess!!!

Fredag ja...
Karolina och jag ska ut och leta SIMS 2 som Karolina sen ska ge bort i present till en flicka som fyller 12 idag. Ikväll är det sova-över-kalas hos den här flickan.
Peter och jag ska gå på vår ABSOLUTA favoritrestaurang, Morton's Steakhouse---MUMS!!! Längtar!!

OCH i helgen ska jag få en ny (ja, förresten, "få" och "få")....SONY VAIO!! Hurra, en ny laptop!!! Jag vill ha en röd!! Jag gläder mig!!
Karolina börjar snart Middle School och hon måste då få en egen laptop att göra läxor på. Vi kan inte bråka om min laptop hela tiden. Desssutom spelar hon SIMS en masse, igår köpte hon SIMS IKEA-edition, så nu är det ännu roligare att spela.
SÅ, Karolina får min gamla, kära Vaio och jag skaffar en ny kick-ass maskin!

Nu önskar jag er alla en fin helg!!!

Här kommer fler foton från den fina sommaren i Österbotten!!!Sommarens varmaste dag, tillika Peters första dag i Finland, drog jobbet med nya decket igång. Håkan, Gunnar och Peter slet som djur hela dagen anfallna av bromsar i hettan till råga på allt. Flitens lampa lyste, och på kvällen var decket "KLARRRT och betaaalt"...Decket är färdigt!! Gunnar och Håkan pustar ut. Den tredje byggjobbaren hoppade i sjön!!!Härligt att njuta av decket när kvällsolen värmer, tycker Peter, min mamma och Kinn.Sara, Karolina och Ebba!!! Och så Anton och Peter!!!Pappa, Gunnar och Håkan! Här invigde vi decket med besked med att fira Karolinas 12 årsdag!Roddtur igen...Dubbelrodd i min Mosters dubbeleka. Jag och Gunnar ror till Enskärsbådan. Vi hade medvind så det var liksom NADA problem..."


På underbara Enskärsbådan.På väg mot huset på Enskärsbådan som står öppet för allmänheten. Nämpnäs Fiskargille håller huset i bra skick. Det är bara att sova över för den som vill. Natten innan hade huset varit befolkat kunde vi läsa i gästboken. Sällskapet hade fångat massor med sik och aborre.Bad och korvgrillning.Bilderna är tagna inifrån huset. Dörren vetter mot öster, och fönstret mot väster.


Åsså var det då dags att bege sig norrut, och hem igen. Sara, Håkan och barnen puttrar iväg i motorbåten. Som jag skrev tidigare så hade Gunnar och jag SOFT medvind när vi rodde till ön. Nu var det Peter och Kinn som intog roddarplatsterna i ekan, och som dom fick SLITA i motvinden!! DET var ett träningspass som hette duga!! Kinn hoppade i spa't så fort vi angjort bryggan hos min moster. Bra jobbat, Peter och Kinn!!!Skönt att ha kommit till Junkarsgrund (min mosters skäristuga). Skönt att pusta i skuggan, lösa lite korsord med Mormor Signhild och vår moster Lisbeth. Kinn låg som sagt i det blå här och njöt!!

Det har slagit mig att detta hade kunnat användas som "Sommarminne" för Petchis fredagstema, men jag får väl tänka ut något annat till den dagen. Iallafall var dagen på Enskärsbådan ett trevligt och fint sommarminne. Men mest kanske vi minns roddturen hem då Peter och Kinn fick slita som djur...

NU önskar jag er återigen en riktigt fin fredag.

39 comments:

Fundersam Cecilia said...

Underbara sommarbilder!!Skönt att jetlagen har släppt,den är ju ett elände på alla sätt och vis.Åh Sony Vaio är så snygg...blir lite avis.Hoppas att ni får en trevlig middag och en trevlig helg!!

Annika said...

Cecila:
WOW!! Vad SNABB du var med att kommentara. jag hade knappt hunnit lägga ut det :-) Kul.
TACK, ja det är kul att lägga ut sommarbilder (med tidsödande).
Ja visst är Sony Vaio en otroligt SNYGG dator. SÅ fin design att det finns inte (tycker åtminstone jag).
Hoppas du också får en jättefin kväll och helg!!

Petra H said...

Underbara foton säger jag också!! Jag tänkte på en sak igår när jag kollade dina foton igen - du har inga foton inifrån stugorna? Det skulle vara kul att se hur det ser ut i era sommarstugor!
Usch, jobbigt med bromsar när man bygger trädäck - min far och bror blev iakttagna av bålgetingar när de bytte tak på vårt förråd i sommarstugan. De berättade att de kom fort ner från stegarna när getingarna kom förbi! Men ert trädäck blev ju iaf jättefint!
Skönt att jetlaggen har försvunnit mer eller mindre, den själsliga börjar ju nästan redan innan man satt sig på planet!
Trevlig helg och nu är det bara en vecka kvar tills vi ses!
Kram!

StrandMamman said...

Nä hör du Annika: jag är sååååå avundsjuk på hur du lyckas få dina bilder och texter placerade så bra på sidan!! Jag kämpar och kämpar, bilderna hoppar dit de vill och texten vet jag aldrig var den hamnar. Du har sagt att du skriver i html-koden, men jag är inte så bra på det så jag vet inte hur jag ska göra för att få nån ordning på eländet. Och bedrövligt länge tar det att ladda upp bilderna också, och ofta kvällstid tycks det vara en massa amerikaner (hi hi!!) på linjen för då misslyckas laddning stup i kvarten. Men DINA sommarbilder/minnen är jättehärliga, man riktigt känner glädjen och värmen! Tack för att du delar med dig!

Annika said...

Petra H.
TACKAR!!
Nej, det har du rätt i, jag har inte många ineriörsbilder alls. Kanske för att det är så rörigt inomhus när det är så mkt folk. Jag vet inte. Det är ju inte mkr folk hela tiden så visst skulle jag kunna ta bilder inne också. Det blir aldrig av...TROR att jag har ngra inifrån min mosters hus, och från våra också förstås...men...Nej, det blir inte mkt plåtande inomhus under sommaren. Lovar att tänka på det.
Hmmm...Bålgetingar är etter värre än bromsar, måste jag säga. SÅ hemskt för din pappa och bror, jag ryser..
Så sant, den mentala jetlagen börjar redan innan man satt sig på planet.
Ha en fin helg!! KRAM!!

Strandmamman:
hmmmmm....Jag lägger in bilderna i htlm formatet, det funkar bäst för mig. Sedan skriver jag bildtexten precis under fotot. Jag ser att bildtexten är lite fel här ovan, men det orkar jag inte fixa. Så när du laddar ner dina bilder använd då htlm, sedan klipper och klistrar jag bilderna där jag vill ha dom.
Låter det luddigt? jag förstår det. Egentligen skulle jag behöva visa dig "hands on".
Hihi, kvällstid för er är mitt på blanka eftermiddagen här. Det kan hända att amrisarna jobbar med sina bloggar då, haha!!!
KUL att du gillade bilderna...LYCKA TILL!!!

Humlan said...

Så skönt att du har landat till både kropp och själ nu! Jag känner så väl igen de där sista dagarna när man börjar ta farväl och nästan saknar det man lämnar innan man lämnat det.

Jag märker hur mycket jag saknar Österbotten när jag ser dina underbara bilder. Det är verkligen en speciell natur, en stämning i dina bilder som jag plötsligt känner att jag saknar så hemskt mycket.

Synd att vi inte hann träffas i år, men du har verkligen haft fullt program när du har varit i Stockholm!
Kram

Fritt ur hjärtat said...

Hihi, jag skrev i mitt inlägg efter semestern att jag hatar att packa upp:-)
Funkar det att Karolina din laptop? Jag har sagt att sonen skall få min dator och att jag skall köpa en ny, då säger alla att jag skall bhlla den gamla och ge honom en ny! Hans spel klarar inte mitt tröskverk, skönt att sakna påengar så jag slipper ta det beslutet:-))

Humlan said...

Jag ser ditt svar till Strandmamman om hur du gör med dina bilder. I detta inlägg ligger bilderna bredvid varandra, annars så händer det ofta att bilderna ligger på varandra och att jag måste klicka på bilder som skymtar under för att se dom. Texterna kommer lite hur som och jag får gissa vilken text som hör till vilken bild.
Kan det bero på att jag använder Firefox?

Annika said...

Humlan:
Jag tar det där med browsern först. Jag är rätt säker på att det beror på att du har Firefox som bilderna spökar ibland. Jag såg skälv hur annorlunda min blogg såg ut i Firefox nyligen. Lustigt att det blir sådan skillnad. Jag har ju IE.

Visst är det en speciellt natur i Österbotten. Ett speciellt ljus och speciella dofter. Hoppas att du kan känna allt det där när du ser mina bilder.

Nästa sommar ska vi ses!! Det var fullt upp i sommar...
KRAM!!

Simone:
Att packa är upp är vidrigare än att packa. Det är så trist.

NÄÄÄÄdu!!! Jag tar den nya datorn:-))) Min nuvarande Vaio är stark och bra och fixar alla Karolinas spel. Och ännu bättre blir det när jag flyttar mina filer och foton mm till nya laptoppen.
Ha en fin helg!!

Desiree said...

Jättemysiga och härliga semesterbilder. Du verkar ha fått en riktigt bra sommar. Jag är så glad att denna sommaren var mycket bättre vädermässig jämfört med förra. Skönt att båda dina typer av jetlag nu har släppt. Mina hänger kvar lite ännu men det blir sakta lite bättre. Wow, vad kul att du ska få en ny laptop! Jättekul. En röd låter så himla fint. Det hade jag själv jättegärna velat ha. Röd är ju en av mina favvis färger. Jag längtar också efter fredagstemat ska börja igen. Ha en riktigt skön fredag och helg och välj något riktigt gott på den där resturangen.

Kramis

Annika said...

Desiree:
Sommaren bjöd på blandad konfekt, det gjorde den. men man väljer ju oftast att fotografera de vackra dagarna. Att dra fram kameran och plåta när regnet öser ner känns inte lika lockande.
Desiree, jag hoppas att din jetlag snart ska försvinna också. Du kom ju hem en dag efter mig så snart borde den vara ett minne blogg :-)
Ja, det ska bli kul med en röd dator, hihi!!
KRAMAR!!!

lilla jag said...

Underbara bilder och ni verkar ha haft det så mysigt med familj och släkt. :) Nu fick jag lite hemlängtan efter mina nära och kära. :( Men jag kommer få besök av några under hösten, något att se fram emot!
Många kramar,
Lilla jag

Bloggblad said...

Nu kom jag på det - det är jetlag jag har drabbats av... på tok för snabb flykt från sommaren...

Härliga sommarbilder!

Annika said...

Lilla Jag:
Och nu känns sommaren som en suck...ngt som är mer och mer avlägset. Oh well, det kommer nya somrar, och minnena lever starka.
KUL att du får besök uner hösten. DET vill jag också ha!!
Kramar!!

Bloggblad:
Haha, ja DET kan jag förstå. Jetlag kan te sig på mer än ett sätt.

Anne said...

Det blir lite minijulafton i helgen hör jag :) Vad roligt med ny dator, en röd också. En sån vill jag ha!
Men visst är laptop bara bäst, jag kan inte tänka mig att ha nåt annat än en laptop, du kanske håller med mig. Det är så skönt kunna sitta vid köksbordet och ha datorn med sig.
Jag längtar också till fredagstemat, det ska bli riktigt roligt när det kör igång. Det behövdes dock en paus för sommaren har ju innehållit annat för oss alla, men nu ska det kul med temat igen.
Morton's Steakhouse, jag har faktiskt varit där bara en endaste gång. Det är så fantastiskt gott! Helt klart en riktigt fullpoängare. Dock är ju restaurangen ganska dyr så ingen varje-fredag-restaurang direkt.
Jag har tänkt boka bord för imorgon till The Melting Pot. Jag vet jag fått det tipset av dig eller Saltis. Tror det är du som nämnt den restaurangen och tycker den är god. Eller kanske jag kommer ihåg helt fel?
Jag har i alla fall inte varit där, men känner det är dags för nåt nytt så varför inte prova.
Trevlig helg!

Saltistjejen said...

Återigen får jag Sverigelängtan när jag ser dina underbara bilder!!!
Skönt också att du känner dig tillbaks rent mentalt nu. Att det där ingemanslandet släppt taget om dig.
Kramar!!!

Lullun said...

Du har verkligen något av en fredag och helg att se fram emot (ok fredagen är ju redan här men... ;-) ). Och vilka uuunderbara foton. Visst ska det bli kul när fredagstemat drar igång igen!! :-)

veronika said...

Underbara bilder från Närpes och omnejd!!!
Enskärsbådan skulle jag vilja åka till och stanna över natten i det där huset. Såg mysigt ut! Är det någon som bor på den ön?
Att titta på dina kort är som att titta på Alla barn i Bullerbyn eller Saltkråkan på något sätt. Vill se mer och mer, är som en film som jag inte vill ska ta slut. Så då tänker jag på dig och förstår hur mycket du längtar till att åka hem till Sverige.
En sommar man önskar sig alla skulle få upleva, ute i skärgården med familj och släkt och vänner.
Helt underbart!
Kul med en röd dator! Hoppas ni får en underbar kväll du och Peter på Mortons steakhouse.
Skönt att du är tillbaka från ingemanslandet, usch vet hur jobbigt det är.

Evas blogg said...

Vilka helt underbara bilder! Sommar - när den är som bäst!

Elisabeth said...

Å vilka härliga sommarbilder! Det verkar vara ett helt underbart ställe det där. :) Uppbrottsstämning känns igen, och visst är det svårt att leva i nuet ibland. En röd dator?!? Det lät roligt! Sådant finns nog inte i gamla Sverige... ;D

Rosvikstjejen said...

Nu har jag hunnit läsa igenom dina blogginlägg. Jag har verkligen saknat dem.

Att säga hej då, även om man vet att man ses igen, är så himla svårt. Jag har samma känsla varje sommar när vi lämnar norr och ska bege oss hemåt.

Vilka härliga bilder från Öbotten.
Känns nästan som om jag är tillbaka i Petalax och Wasa. Det var länge sedan jag var där men vi pratar om att besöka det nästa sommar. Det är bara tiden som saknas.

Vad härligt med en ny laptop. Det behövs verkligen nu när liten behöver en egen. Här har vi inte börjat slåss ännu men jag känner att vår stationära har gjort sitt. Bråkar lite med Tomas om att få låna hans.

Ha en fin helg!'
Kramb

londongirl said...

1. Vad roligt med den nya datorn! Röd dessutom...hm jag måste kolla in den och se hur den ser ut. Gillar Sony's olika saker.

2. Djupt impad av det fina trädecket! Kan du inte ta med dig dina killar (hela släkten) ut till oss nästa sommar på ön och bygga ett sånt. A och jag skulle verkligen behöva såna krafttag med brädor och skruv. ;-)

3. Sist men inte minst....vilka underbara bilder!!! Den där bilden i vattnet när han badar med allt glitter i havet (Peter?)är ju helt sanslöst VACKER!!!! Jag klickar alltid upp dina bilder och den här ser ju ut som en vacker havsgud som kommer upp ur havet!Sagolik! DEN borde du printa ut på fotopapper av god kvalité och sätta upp på väggen. :-)

Skönt att du äntligen landat....det har jag med. Förra veckan var jag mentalt kvar ute på ön.

Massor av kramar

Millan said...

ah annu mer harliga sommarfoton!!! Det ser verkigen ut som om ni har haft en underbar sommar!! Och vad skont att den dubbla jetlaggen har lagt sig nu! Det ar alltid sa skont nar man landat hemma i vardagen igen och mar bra av det!
Vad kul aven att du traffat flera bloggare hemma i Sverige! Jag bir riktitgt avis och vill ocksa ha bloggtraff :-). Jag tror att du har ratt i det dar att man nastan vet innan om man skulle trivas ihop i verkligheten ocksa om man verkligne tycker om nagons blogg! Bloggarna ar ju i de flesta fall faktiskt ratt sa utlamnande sa man lar kanna alla riktigt bra pa nagot satt!! Kram och trevlig helg!!

Annika said...

Anne: först och främst!! JA, det är jag som pratat om Melting Pot. DET är en riktig favvis- restaurang!! ÄLSKAR!!! HOPPAS att du kommer att tycka som jag, hoppas, hoppas, hoppas....
Mortons är ett ställe för speciella tillfällen. Ett ställe man går til kanske 1-2 ggr om året.
JA och AMEN till laptop. Kan numera inte ens tänka mig en desktop, NEJ TACK!!!
Ska bli kul med en röd dator...hihi!!!
Ser fram emot ditt utlåtande om Melting Pot, och jag håller tummarna för att du också ska tycka om den!!
Trevlig helg!!!

saltis:
Tack snälla Saltis!! har mailat dig idag, hoppas mailet kommit fram.
Kram!!


Lullun:
TACK!! Jo, det ska bli kul med en ny laptop, och gott ska det bli ikväll, minsann!!
Ha en fin helg på din ö!
Kram!!


Veronika:
TACK, vad glad jag blir över dina ord!
Jodu, på Enskärsbådan är det mysigt. nej, det är ingen som bor där, fiskeföreningen håller stiugorna i skick (det finns två).
saltkråkan...ja, kanske det...åtminstone blev det en riktig kusinsommar för kussarna och det är ju underbart. Vi var där ca 10 dagar ihop med kussaran. Som tur är var det bra väder då, pust...Om det inte är bra jobbigt, tro mig!!! Det är in te kul om alla måste vara inne.
ja, jag är glad att jag sparkat Ingenmanslandet i häcken för den här ggn :-)
Kram!!

Annika said...

Eva:
TACK!!!

Elisabeth:
Tack, jo det är ett fint ställe, tycker vi som bor där om somrarna. Helt utan bekvämligheter som rinnande vatten tex.
Röd dator ska det bli kul att "få"...hihi!!
Ha en fin helg!!

Rosvik:
TACK snälla!!
Ja, nog ska du väl ta en liten avstickare till Öbotte nästa sommar, vore ju jättemysigt för dig!!
Jag vet, och jag förstår hur det känns för dig när du lämnar Norrland...hårt, hårt, hårt...
Japp, skaffa du en egen laptop...Jag är så trött på att dela min med K...
KRAM!!!

Londongirl:
TACK!!!!
Ja, men vad roligt att du gillar bilden på Peter i vattnet. DEN blev riktigt bra, det tycker jag också. Roligt att du också tycker det. Där blev ljuset till guld nästan.
Hihi, ja nog kan du låna killarna i familjen, dom jobbar snabbt och bra :-))
KRAMAR!!!

Millan:
Hoppas vi får chans att ses ngn ggn, för visst är det så att gillar man en blogg så gillar man med allra största säkerhet bloggaren också. Som du säger så är man ju rätt personlig i sin blogg...
Ja, tack, det är skönt att ha lämnat jetlagen därhän.
Kramar!!

Malde said...

Alldeles underbara bilder! Jag får sådan längtan ut till Stockholms skärgård där jag var mycket som barn. Jag kan nästan känna doften från Östersjön genom dina bilder! Visst är det kul med ny laptop! Kramar!

Hanneles paradis said...

Härliga sommarbilder, så du passar på att uppdatera dej, när dottern behöver laptop...

Marianne said...

Hahaha, så roligt, en Ikea-version av Sims? Snälla, berätta mer! Vad är det? Jag känner bara till Sims City? Var köper man Sims Ikea? Går den till pc? Vad går spelet ut på?

Skönt att höra att du har landat ordentligt nu och att livet kan ta fart igen. Och du har ju massor att se fram emot! Petchie, Saltis och ett bröllop! Förutom dator, Middle School och allt annat roligt då förstås.

Underbara bilder. Jag saknar också Fredagstemat och det ska verkligen bli roligt när vi drar igång igen.

Ha nu en jätteskön helg!!!

Matildas fikarum said...

På tal om något annat, har din bokklubb läst Elizabeth Gilberts bok än? Det vore roligt att få höra vad andra tycker.

mintid said...

Det är så roligt att läsa om dina resor och vad du har hittat på hemma i Sverige!

Du var inte neråt Småland i år?

KRamis

Annika said...

Malde:
Tack, vad roligt att du gillar mina bilder.
Visst kan man känna havsdoften.
JA, som jag ser fram emot min laptop!! IIIHHH!!
Kram!

Hannele:
TACK!
Absolut! Den här maskinen funkar perfekt, blir super för Karolina.

Marianne:
Ja SIMS ja, vrålpoppis bland barnen i Karolinas ålder. Man skapar egna personer, deignar deras hus, deras liv, hur många barn dom ska få, det gäller att ta hand om dem, se till att dom får ett jobb, att dom äter, sköter sin hygien...Mkt jobb :-) Sedan finns det alla extension packs som SIMS nightlife, college life, seasons, bon voyage, castaway och numera alltså även IKEA (med Ikea möbler då som man kan få genom spelet) och HM har också en extension på SIMS.
Ja, det är ett PC-spel. Granntjejen som har MAC är här hela tiden och spelar SIMS på min PC med K. SÅ du kan ju förstå att jag behöver en ny och egen dator :-))
Middle School känns läskigt, och vi är lite besvika över att K än så länge inte hamnat i samma grupp som ngn kompis (bekymrar mig rätt mkt).
Kramar till dig!!!

Matilda:
Ja, just det...vet inte när vi ska ha nästa möte efter sommaren. Men det blir nog snart, snart. Jag har inte orkat bita tag i boken ännu. Känner noll inspiration.
Men jag måste ju. Tror att alla andra i klubben redan läst ut den.
Såg den på svenska igår hemma hos en kompis när jag var där och fikade, verkar vara en succe även i sverige alltså...
Jag har iallafall noll lust att läsa den...

MinTid:
Det är nog mest Finland på bilderna :-)
En fin sommar. Nej, det blev inget Småland iår.
Kram!

leopardia said...

hehe, jag funderade ett tag på att pimpa min lap top röd.. du vet man kan ju köpa design till locket bara, men ja så blidde det inte iallafall...

oj, vilken bloggsommar du har haft :)
och den där bilden i nåt inlägg nedanför här, som är tagen genom spjälorna, den är ju helt underbar!

Annika said...

Leopardia>
Det bidde ingen rod, det bidde en svart. Jag ville ha 17 tums skarm och da fanns det bara svart. sa nu har jag det, och om en stund ska jag installera tangentbordet pa svenska oxa...
TACK!! Vad kul att du gillade den bilden...

Tina said...

Så kul med en ny dator och vilka häliga bilder! Man kan verkligen känna och förstå hur bra du trivs där!

leopardia said...

aha! nu förstår jag varför du skriver utan å ä ö... haha, det tar ett tag, men nu är jag med igen...

Annika said...

Leopardia:
Men nu är även det fixat!! Kan inte klara mig utan å, ä, ö!!!

Annika said...

TINA!!!
KUL att du gillar bilderna, och visst trivs vi underbart bra där!!

Anonymous said...

Vilka underbara bilder!!
Det bara lyser nordisk sommar om dem.
Ni måste haft det helt underbart.

Liten fråga dock, blir Peter, och Karolina också för den delen, lidande av hemska myggbett?
Min Tom får värsta bulorna om en mygga bitit honom.

Härligt med en ny VAIO, det skulle jag ocks vilja ha. Min är lite seg ibland tycker jag.

Kram!

Annika said...

¨Jess:
Ja, det är verkligen lyxigt med ny dator. Känns speciellt :-)
Vad roligt med bilderna!!
Myggbett...Vi hade inte så farligt med mygg i sommar, men min erfarenhet är att det är värst de första åren. Min lilla brorsdotter Ella, 2 fick de hemskaste bulor av betten. Hon blev helt uppsvälld. Det var samma sak med K när hon var liten, nu syns det knappt. Min systerdotter Ebba hade också enorma bulor av myggbetten som liten, idag får hon inga reaktioner. Så det går över. De första åren är de värsta.
Tom kanske är allergisk? Det är inte omöjligt. Jobbigt för honom.
KRAM!!