Monday, July 14, 2008

Hälsningar från Närpes!!

Sitter här och på bibblan i Närpes denna soliga, men blåsiga, sommardag. Tur att bibblan finns för det är bara härifrån som jag kan nå internet. Nere vid Ledörssundet finns inte tillstymmelse till internet, och vet ni; det är faktiskt ganska skönt.

Livet på Skären går sin gilla gång. Det är ett lugnt leverne som består av lite jobb runt hus och hem, lite jobb på Stenö och en hel del fikande och ätande och drickande. SAMT en massa kortspel. Varje kväll är det kortspel som gäller. Skönt? Jamenvisst...underbart.

Jag har bara kunnat bada i havet en enda gång denna oerhört kalla sommar. Det känns onekligen som om det blir en repris av sommarvädret 07. Hoppas jag har fel. Dagen efter att vi kom hit var det 30 grader, och sen sjönk det till 11 grader följande dag, och ja, sen dess har väl inte värmen riktigt återvänt.
Men, vad 17...jag bryr mig inte nämnvärt om det hela eftersom jag ju så säkert vet att den heta värmen kommer när jag är tillbaks till USA.

USCH, vilken stress det är att sitta vid datorn här på bibblan, folk vill åt de få datorerna som finns...SOM jag skulle önska att man kunde logga på någons trådlösa istället, men även i Närpes verkar varenda kotte ha låst sina trådlösa nätverk. Tro mig, jag har provat att logga på, men...

NU önskar jag er en fin tid tills nästa gång jag har chans att skriva...



All good, all fine...Lovely days days here, but no warmth. It is not that I care all that much about it. I know that I will get more than enough of that (the heat) once I am back in the US again..
The days down by the summer house are nice and quit, with some work here and there, and a lot of eating and drinking. How much weight will I gain? Time will tell...haha!!
Easy days, chilly days, but even warm and nice weather every now and then.

Until next time!!!

26 comments:

Saltistjejen said...

Vad roligt att höra från dig Annika!
Ni verkar ha det härligt trots vädret. Och här är det varm, så ni lär få er beskärda del av värmen när ni kommer tillbaks...
Fortsätt nu med er lugna, avslappnande, stärkande och sociala semester!!!!
KRAAAM!

lilla jag said...

Hoppas att du har det underbart på din semester, det låter ju så iaf!
Kramar,
lilla jag

Anonymous said...

Hi Annika. I'm glad you're having a nice summer in Sweden/Finland.
The tree is down and boy! is it sunny back there. They did a great job though. They were very careful and precise.
Have a wonderful trip and see you in August....

Desiree said...

Vad roligt att höra att du har det bra och njuter av din semester. Hoppas ni får lite mer värme. Är det lika regnigt som förra året? När jag kikat på vädret för stockholm så verkar det iallfall vara bättre det här året. Ha det fortsatt bra. Ser fram emot att snart ses och snart få semester och komma hem till efterlängtade kära älskade sverige.

Lia said...

Härligt att höra att ni har det bra. Bara att få vara med sina nära och kära, titta ut över vattnet och komma långt bort från en dator kan ju göra underverk för själen=). Kram

Marianne said...

Vad skönt det låter! Tror det kan vara bra att vara datorlös lite grann så där på semestern ibland! Synd bara att du inte kan bada, men ni kanske kan ut och ro och fiska lite i alla fall.

Fortsätt njuta!

Jemayá said...

Fungerar ditt finska telnr? Hoppas du fick mitt meddelande. Låter skönt med villa liv, riktigt avkopplande, som det ska vara. Och nus er det ju lovande ut, KANSKE vi får lite bättre väder!!

Keith said...

Glad to see you're having a nice, quiet summer by the sea. Yes, you're not missing the heat & humidity here at all for sure.

Anonymous said...

och här är en sommarhälsning från bergslagen :)
hoppas det blir lite mer bada av ändå...
kram

Anonymous said...

Du verkar ha det härligt, trots frånvaro av badvänlig temperatur.

Må så gott!
Kram
Malde

Tankevågor said...

Åh vad skönt att höra ifrån dig! Låter som du har riktigt bra dagar ändå trots att det är lite kallt.

Här är det sommar för fullt och i morgon åker jag ut till ön igen.

Massor av kramar
Lisbeth

Villa Nian said...

Kul att höra från dig! Hoppas du får lite bätre väder snart. Längtar själv rätt mycket efter en verkligt solig dag...eller vecka!

Lena said...

Gott att höra av dig! Jag hoppas också att det ska bli lite varmare, lite över 20 grader så är jag nöjd. Du beskiver semester som det ska vara lugnt och kravlöst. Nu håller vi tummarna för lite mer värme.

Anne said...

Åh, vad roligt höra av dig!
Men visst kan det vara skönt med ett avbrott från internet och vara lite avskuren, jag tror det är bara gott att du inte kommer åt internet så ofta. Haha, då kanske det inte skulle bli så mycket kortspel på kvällarna utan du skulle dras till computerin istället :)
Vad härligt ni verkar ha det, somrigt!
Värmen hinner komma, vore för trist med en repris av 07. Men, men om det blir så illa så vet du att värme väntar senare.

Anonymous said...

Njut av semestern och tänk inte på bloggen.
Du får uppdatera oss en massa sen istället när du får tag i en uppkoppling.
Men jag måste säga att man saknar dina dagliga inlägg!!

Kram!!

Humlan said...

Jag förstår att du njuter, trots vädret. Fortsätt att ha det bra, så hörs vi sedan!
Kram

Anne-Marie said...

Låter som om ni har det fint även om det inte är kanonväder. Du kommer säkert att få nog av värmen när du är tillbaka i USA. :) Att vara utan internet är litet konstigt i början men man vänjer sig. Kram!

Hannele på Hisingen said...

Hälsningar från Kärsämäki :)

Musikanta said...

Jag har också tagit det lugnt med bloggandet och läsandet av bloggvännerna. Det beror mest på att MM har haft semester en längre tid och inte gillar att jag sitter vid datorn några längre stunder.

Men jag kommer igen när han börjar att jobba igen.

Härligt att ni har det skönt och så kul att sitta tillsammans och spela kort! Det gjorde vi alltid förr i tiden när det inte fanns TV och datorer!

Pernilla said...

Kul att höra att du har det bra på din semester Annika. Och visst kan man leva utan internet. Vi var iväg i några dagar i husvagn och min dotter sa "Va mysigt det här var.. ingen dator och ingen tv.. nu umgås vi ju hela familjen" En liten tankeställare fick man ju ;)

Håller med dej om att vädret är urtrist! Men du har ju turen att få åka till värmen snart.. tänk oss stackare som ska klara ännu en till trist vinter efter ännu en dålig sommar *suck*

Ha en fortsatt bra och härlig tid i Sverige/Finland

KRAMAR

SweFlo said...

Åh vad avundsjuk jag är! Det är alldeles för hett här i FLorida för att vara bekvämt just nu... Har i alla fall lite mer svensk-besök att se fram emot om några veckor! Ät lite smågodis för mig, vetja?!

Lia said...

Känner att jag har en lite lätt Annika-abstinens här=). Hoppas ni också har samma fantastiska sommarväder som vi i skåne, och att du återkommer utvilad! Kramar till dig och din familj!

Anonymous said...

Håller med föregående skribent, Annika-abstinens råder! Men jag hoppas verkligen att du och familjen har det skönt och mår bra.

Kramar
Malde

Tankevågor said...

Hoppas allt är bra med er! Saknar dig.
Varma kramar från oss ute på lilla skäret.

aurorabuddha said...

Namen, nu far du lov att komma hem already!!

Annika said...

ALLA!!
Hoppas ni inte har gett upp vad gäller mitt skrivande. TACK för alla gulliga kommentarer. Det är så roligt att läsa vad ni skriver!!
NU är jag tillbaks igen!!

KRAM till alla!!!