Wednesday, June 11, 2008

Källarpladder!

God Morgon!

Numera sitter jag i källarrummet/gillestugan med min dator. Eftersom vi inte har något trådlöst nätverk för tillfället så måste min laptop kopplas upp direkt till modemet, därav källarbloggandet.
Källaren är ganska trevlig den också...Jag har fin utsikt över golfbanan (lovar att visa på fredagens show and tell), men eftersom det är en sutterrängvåning så blir det lite väl svalt härnere ibland. Men, men inte ska man klaga nu inte när hälften verkligen är vunnet...
Jag ska åka till Best Buy idag och köpa en ny trådlös router, och imorrn kommer en kompis hit och ska hjälpa oss med e-mailen. Han har hjälpt oss förr så vi är mycket glada för det.

Svalare sägs det också ska bli, "bara" sisådär en 32 grader.

OCH Karolina har bara tre dagar kvar i sjätte klass, och sen är det sommarlov. Endast tre dagar kvar i elementary school...Otroligt.

Igår spelade Sverige mot Grekland i fotbolls-EM som ju nog alla vet. Matchen visades på ESPN2 här. Jag kollade NOLL, bryr mig inte :-)
Men SMS:en trillade in...
"Kollar du matchen?"
NÄ, jag satt och läste en gammal Året Runt istället, hihi!
Min svåger Håkan höll tät kontakt med Peter per sms också hela matchen igenom. Lite kul faktiskt, tycker jag. Peter var på jobbet men blev alltså ständigt uppdaterad över text meddelanden.
Peter bryr sig verkligen om fotboll. Jag? nej,inte alls...Jo bara om Sverige lyckas extremt bra då kan jag också börja kolla och engagera mig, men inte annars. Samma sak i hockeyn, OM det inte är OS förstås för då blir jag RABIAT intresserad!! Kan sitta och skrika och leva mig in i matchen---men det är OS det. Vad gäller fotbollen lovar jag att börja kolla om sverige tar sig till semi, annars är det GÄÄÄSP!!!

Jaja, signing out och önskar er alla en fin-fin onsdag!

23 comments:

Cecilia said...

Här har vi två till som bryr sig lika med noll.Jag är glad att jag inte har en galen fotbollsanhängare till make.Än så länge är det ju bara en match spelad och man kan redan tro att de har vunnit.Visste inte ens att de visade matchen här.Håller med dig,är det OS som gäller då är det något helt annorlunda när det gäller hockey.Konstigt nog.Kul att ni åtminstone har modem som fungerar än så länge.

Annika said...

Cecilia:
Jamen jag håller med!! Klang och juble, och så är det bara första matchen. Jag blir trött bara jag tänker på det, suck.
NÄ, det ska mkt till iannan jag slår mig ner framför en match...
Jodå ett sprojlans nytt modem som visar att det kan jobba har vi nu :-)
Imorrnkväll har jag säkertligen mailen tillbaks också :-) Hoppas jag innerligt åtminstone.

Evas blogg said...

Här är en till som inte bryr sig om det är fotbolls EM eller inte.

Annika said...

Eva:
HA!!! Då är vi en liten bunt trots allt :-) Heja sverige, men låt mig slippa se!

Marianne said...

Då har vi ungefär lika varmt nu då, jag har också 32° just nu. Fast det är nog mycket fuktigare hos dig.

Ingen fotboll alls för mig. Det ENDA som kan få mig att titta är om jag är hemma hos någon, det är oartigt att gå därifrån redan när matchen börjar och alla andra ska se. Då sitter jag där också och ser ut som om jag tittar. I själva verket tänker jag på annat. Det är säkrast för annars kläcker jag bara ur mig en massa fåniga kommentarer och det brukar inte uppskattas : D

Anonymous said...

em, uefa, vm, os, kval hit och dit, nope, bryr mig inte ett smack.
och inte en sekund såg jag, jag läste däremot flera sidor om zlatan på bussen idag, eller artiklarna handlade inte om zlatan på bussen, det var jag som läste dem på bussen... hans tjej/fru(?) är från samma småstadshåla som jag är ifrån, därför vet jag vem han är... på den nivån är det...

Petchie75 said...

Ha ha, jag såg faktiskt matchen igår till min stora förvåning - jag som är anti-fotboll!! Det är väl för att jag är så långt borta från Europa att tom ett fotbolls-EM kan kännas "hemma" :D Och så är jag förtjust i Zlatan, tycker att han är sååå rolig på sitt stöddiga, icke-jantelagssätt!!Ja, hade inte Zlatan och Henke spelat, hade jag nog inte kollat på matchen - och sedan ska jag kanske reda ut vad jag menar med "kolla"... Jag zappade ganska mycket mellan E! och ESPN, och lite HGTV också ;-)
Ge mig lite ishockey istället så kollar jag AKTIVT!
Jag förstår att det känns stort att Karolina ska sluta elementary school - det kanske känns större för mamma än för henne själv??

Miss Marie said...

fotboll är ju jätteskoj! här har ni en som satt på nålar hela matchen, så glad att sverige sopade banan med grekerna! =)

och bara lite rättning, det är Europa Mästerskap (EM) och inte UEFA-cuppen. I UEFA spelar de bästa klubblagen medan EM har nationslag... så nu vet du det! =)

Anonymous said...

Klart man måste titta när Sverige spelar!
Vad jag önskar att jag hade lika "svalt" som du har! Idag var det skolavslutning för E o M. Är det då inte typiskt att det ska vara kallt o småregnigt? Vi som haft kanonväder i 2 vckor!
Kramar från Anette!! (Saknar dina mejl!!!)

Desiree said...

Skönt att det börjar ordna sig med bredbandet. Källaren låter ju inte alls fel då det är så varmt ute och dessutom har ni ju fönster i källaren och då blir det ju mycket trevligare då man kan få in dagsljus. Jag är som du inte alls någon sportfåne. Det där med fotbollen känns väldigt avlägset här. Jag kollade inte matchen men hörde att Sverige vann och det är ju jättekul men jag tror inte att jag kommer att kolla på någon fotobolls match. C ska iväg på lördag och kolla nästa match på tv med några vänner men jag tror jag skippar det. Kul att Karolina snart snart har sommarlov. Härligt för henne. Hettan ligger kvar här också och det kommer regnskurar nu hela veckan så att det blir defintivt fuktigt i luften också vilket gör att det nästan känns ännu varmare. Ha en bra onsdag.

Anonymous said...

Jag tycker det är jättekul att se när Sverige spelar i stora mästerskap, Zlatans mål igår var inte att leka med, som jag alltid sagt, han är bäst! Och Sverige spelar bara 3 matcher i grundspelet sen kanske de är ute, och går de sedan vidare så, jättekul! Och sen är det skoj att kolla lite på semifinalerna och definitivt finalen vilka lag det än är.
Stod på skolgården och FRÖS idag i regnet när vi alla sjöng "Den blomstertid", typ noll inspiration när det bara var 14 grader ute, burr... Kram sis, love U!

Elisabeth said...

Fotboll som är så roligt!!! Speciellt när Sverige spelar, såklart, men även annars. Matchen igår var bara sååå rolig att se. Vi var ett litet gäng svenskar som satt där och led och jublade om vartannat. ;D Sällan känner jag mig så svensk som när jag tittar på fotboll i EM/VM när Sverige spelar... och igår kände jag mig nog ännu lite mera svensk, för det var en sådan speciell situation att se allt i ett annat land än Sverige.

Annika said...

Marianne:
Haha, och jag är också rädd för att fälla "onödiga kommentarer" i andras sällskap. bäst att avstå, eller låtsas titta och längta till matchen är över :-)
RIKTIGT skönt väder idag, ingen fukt...bara skönt och varmt solsken...

Leopardia:

Zlatan hit och Zlatan dit :-)
Ja, han är väl duktig, förstår jag.
Men, men...Det blir väl lite för mkt av det goda det hela...
Kan ju se hur tidningarna drunknar i artiklar...suck!!!
OK, så du känner fru Zlatan lite, kul :-)

Petra H:
Haha, om jag hade suttit och kollat hade det också blivit zappande grande, jag lovar :-)
Precis, om det varit hockey hade det helt klart varit annorlunda. DÅ hade jag minsann suttit klistrad och hejjat på Svedala BIG TIME!!
Haha, ja nog är Zlatan icke-jantlagig alltid :-)
Ja, jag får väl skriva lite om hur det verkligen känns när ens flicka ska börja MS!! Pust, inte helt lätt...

Marie:
TACK tjejen för att du rättade mig...SE vad jag vet, haha!! SKA ändra i texten. Tack Marie!!
Vet du jag kan inte för mitt liv förmå mig, såvida Sverige inte...ja du vet, går till semin...

Anette:
Jo, det kan man kanske tycka...men du känner ju mig; gillar inte fotboll, stort GÄÄSP!!
Anette, jag kan inte komma åt min Comcast mail det är därför du inte hart hört från mig. Jag kommer nog inte åt dom förrän tidigaste imorrnkväll. Än så länge gäller min hotmail:
kankaglen@hotmail.com
KRAM!!

Annika said...

Desiree:
Källaren är verkligen helt OK.
Idag har vi svalare här hos oss. Ni verkar för tillfället ha det regningare.
ÄSch, bäst att avstå från fotbollen när man inte bryr sig, känner jag. Man är iallafall inget roligt sällskap då...uttråkad och dan :-)

Sara-Sis:
Jojo, jag vet ju att du gillar fotboll, sis...Även fast du inte gillade att spela fotboll som liten :-)
Nu har ni en högtidsstund framför er och jag hoppas att det mesta är över när vi kommer hem om två veckor :-)))
TRIST som f-n med vädret, usch...SÄG inte att vädret sätter ton för resten av sommaren nu...det vore ju---ja, inte kul...
På skolavslutningen ska det var sol och sen ska man bada!!
Älskar!!!

Elisabeth.
Precis som du känner känner jag när Sverige spelar hockey i OS. Inget kan göra mig stoltare!! Men fotboll, not my bag...Men jag lovar att jag kommer att tycka det är kul om det går bra för sverige. Då kommer nog jag också att titta. Peter tittar ju gärna så...

Jemayá said...

Är det fotboll på gång...? Som du kanske vet är ju Finland inte precis på topp, och fast de skulle vara det, tror jag inte jag skulle titta. Hockey orkar jag inte mera med - det var något år då Sverige alltid lyckads vinna i sista sekunderna, det knäckte mitt sista lilla intresse :). Möjligen då det är OS kan jag se - och också fotboll, men då främst för att det är trevligt att se på eldiga, muskulösa, boll-lekande sydamerikaner :). Skönt att du nu når nätet lättare igen!!

Annika said...

Jemaya:
DET var ju hårda bud, bistert, i OS 2006 när sverige mötte finland om guldet och sverige vann...
Jag kunde känna finlands sorg. Det var ju en sådan otroligt spännande match, och en sådan MEGASTOR match som alla såg!!! Jag minns var reportrarna sa på TV; Today it is like the super bowl times three in Sweden and Finland. Every single person is sure to sit in front of the TV, the streets will be empty. It is a prestigous game, and Finland has never won the the gold.
Sverige tog det ju i sista minuten, visst var det så...

Fotboll tycker jag är trist...men jag kommer att kolla om det går bra för sve. Dock, VM är roligare än EM :-)

Lilla P said...

Sverige-Grekland: 2-0. om du nu inte viste det..;0)
Det har pratats en del om vädret.. Jag tycker det känns lite obehagligt med den extrema hetta som "drabbat" Stockholmsområdet den senaste tiden..(att jag älskar värmen till trots!) Och blåsten! 11 störe markbränder i Storstockholmsområdet i måndags!! I min lilla förort norr om Stockholm ligger brandröksdoften tjock över husen. Det är jag inte van med! Usch..Idag upplevde vi iallafall regn för första gången på några veckor!!

Hannele på Hisingen said...

jag kan också leva utan fotboll :)

Anonymous said...

nej nej, jag känner inte henne, hon är för gammal för att tillhöra min kull... hehe... men ja, det är verkligen bara zlatan som existerar i det här landet, trots att det gjordes två mål så står det bara om zlatans...

Lullun said...

Skönt att ni i alla fall har fått Internet igen! Och sporten; ja den har vi visst varit igenom redan du och jag. *hihi* Men kul med Peters intresse! Upplevde det samma med Holger under ett fotbolls-VM för damer. Han följde det svenska laget slaviskt. Nu blir det turligt nog inte så mycket sport för honom heller. :-)

Millan said...

Jag tycker det later otroligt skont med en kallare att gomma sig i nar det ar for hett ute!! Jag minns fortfarande var gamla lagenhet med skrack. Hogst upp under plattaket och 28 grader varmt nar vi skulle ga och lagga oss. Usch!
Men irriterande dock att du fortfarande inte har tradlost internet. Hoppas det gar smidigt att koppla upp nar du kopt routern.

Jag kikade faktiskt pa fotbollen och tyckte det var skoj att de vann. Men jag bryr mig bara nar det ar landskamper och kikar aldrig pa den engelska ligan tex.

Lyckliga Karolina som snart har sommarlov. Jag kommer ihag den dar sommarkanslan an...

Anonymous said...

Annika! Mina kommentarer hos dig försvinner. Du får inte tro att jag inte är inne här på bloggen, för det är jag, flera ggr om dagen!!! Tack snälla snälla för ditt Grattis till min examen. NU e det klart! Kul att se att ditt internet funkar bättre igen. Kram tjejen// Lia

Annika said...

LillaP:
Jo, jag vet hur det gick i matchen :-)))
Visst är vädret skrämmande. Vår värmebölja vi hade här i veckan var ovanlig och skrämmande. I mellanvästern är det översvämningar och orkanssäsongen förväntas bli hård.
Visst, jag tycker att dom där heta somrarna som varit i Sthlm under ngra år känns märkliga. Visst är det Global Warming. Fattar inte att det fortfarande finns människor som förnekar det...


Hennele:
Haha, det känns som om det inte är ngra problem att leva utan fotbollen :-))

Leopardia:
Jotack, det går inte att undgå Zlatans storhet i svensk media. Precis som du säger fanns det ju andra målgörare också...


Lullun:
VM är ju lite roligare än EM, tycker jag...
Peter följde också tjejfotbollen med största intresse, och öven jag faktiskt eftersom det gick så bra för sve!! Som sagt, jag kan börja följa fotbollen från semin...

Millan:
Ja, jag klagar inte här i min källare. Men jag hoppas att det trådlösa ska sättas upp idag, och att det inte ska bli problem. Jag tycker nästan alltid att det blir PROBLEM av ngt slag när ngt ska göras vad gäller det tekniska. Jag hoppas innerligt att min Comcastmail över Outlook ska börja funka igen också...
Visst är sommarlovskänslan underbar...den som kändes som en evighetslång frihet...

Lia:
Men så märkligt!! Hur kan det komma sig??? Irriterande också.
JA!!! Du har tagit examen, det tycker jag är så roligt!! Och vilken unerbar mat du bjöd på!
Kramar!!