Monday, June 16, 2008

Helgen i bilder

Godmorgon!

Första dagen på sommarlovet och den lilla ligger och sover sin skönhetssömn precis som det ska vara klockan 7:10.

Helgen har känts lång, tycker jag. Händelser har avlöst varandra så till den milda grad att det inte har funnits tid för vila alls, och så vill jag egentligen inte ha det. Men, det är bara att inse; vissa helger innehåller MER än andra.

Nu tycker jag vi kör en bildkavalkad...

Fredag:
Fredagen, sista dagen i skolan, sista dagen i Elementary School. SISTA DAGEN. En epok är slut. Hela fredagen gick jag omkring och kände mig vemodig och sentimental. Tårarna var inte långt borta någon gång.
Jag kan inte begripa hur sju skolår kan gå så fort. Det var ju faktiskt igår som hon började Kindergarten 2001, ja åtminstone KÄNNS det så. En liten kavat 5-åring klev in i klassrummet för att påbörja sitt första år av sin långa skoltid. I fredags lämnade en lika kavat 11 åring låg och mellanstadiet alltmedan modern satt och fotograferade och grät (därav bilkvaliteten).


Sista dagen i sexan är här...




En efter en mottager klasskamraterna diplom och rosor av rektor och fröken.


Dom avgående sexorna vinkar med sina rosor medan sexornas kör sjunger.

På kvällen denna dag fick Karolina välja vart vi skulle gå och äta. Det blev italienskt. Jag hade inte med mig kameran vid detta tillfälle.

Lördag:
Klockan tio infann vi oss ute i Chantilly där vi på skakiga ben, eller tja...kanske inte, blev ägare till en sprillans ny Nissan Murano LE.
NU är Jeepens saga all. Den har gjort sitt. Nu är det Murre-Snurr som gäller.
En härlig känsla att sätta sig bakom ratten i en alldeles ny bil. LÄSKIG också. Bilen har så mycket finesser så det vore ju roligt om man kunde lära sig hälften.
Möt Murre:





Framåt kvällen var det dags att ta med bilen på en liten svängom. Här är vi på väg mot helgens fest: Saras och Wendells Midsommarparty!
En jättetrevlig kväll blev det. Speciellt kul var det när alla svenskar satt och vrålade med till gamla svenska hits, allt från Carola till Tomas Ledin och Magnus Uggla. Jättekul, helt enkelt!!!

Hjälp, jag kan inte ta ögonen från GPS:en...På väg till Midsommarfesten.














Tack för en trevlig kväll med god mat och GOD sång!!!

Söndag:
Ah, härligt att vakna utan att känna sig det allra minsta bakis eller seg. Varken Peter eller jag drack mycket under festen (men vi hade lika kul ändå) och det kändes ju skönt dagen efter.
PLUS att vi hade ett enkelt faktum att tänka på; dagens KALAS!!!
Dagens kalas var Karolinas 12 årskalas för kompisarna (den lilla fyller imorrn, mer om det då). Detta kalas ägde rum på Shadowland Lasertag.
Barnen fick spela två omgångar lasertag a 20 minuter. I pauserna serverade vi pizza och cupcakes.






Efter kalaset bar det av hemåt igen i några timmar.
På kvällen for Peter och jag till utomhusarenan Wolf Trap som ligger i närbelägna Vienna. Det tar bara 15 minuter för oss att köra dit.
På Wolf Trap denna kväll upträdde Boz Scaggs och det var fantastiskt BRA!!
Det mysigaste med Wolf Trap är att alla tar med egen pick-nick och sedan sitter man och äter den, dricker vin och har det mysigt medan solen går ner och natten sänker sig. Dom flesta konserter börjar klockan 20:00.





Jag älskar Boz Scaggs. Han har skrivit så otroligt många fina låtar som är helt i min smak; "Love, look what you've done to me", "We're alla alone", "Painted Bells", "Harbor Lights" och "Lido Shuffle".
Under Lido Shuffle förvandlades hela Wolf Trap till ALLSÅNG!! ALLA sjöng med, så himla ROLIGT!!! Skönt drag!!!



Vi var hemma 23 tiden, och ja, vi somnade ovaggade igårkväll.
Idag vanlig måndag innan en VISS födelsdag.
Jag ska gå ut på min PW nu medan Karolina fortsätter att sussa sin skönhetssömn.
Ha en fin måndag!!

22 comments:

Petchie75 said...

Jag förstår att det var lite sorgligt i fredags men samtidigt kan du ju vara stolt över en sådan duktig dotter - och söt är hon också, jättesöta bilder!
Härligt med midsommarfest, gillar parkeringsskylten! Hur många amerikanska respektive var med på festen? Vad tycker de om svensk 80-tals musik :D
Kul att du, precis som JaCal varit på 2 konserter i veckan - jag har aldrig hört talas om Boz Caggs!
Trevlig måndag!!

Cecilia said...

Förstår att det måste vara känslomässigt...Tur att det ändå är med glädje och att det inte var tvärtom.Det är en fiiiin bil,den tycker jag om...mycket!
Häftigt med midsommarfesten,gillade också skylten.Hihi.

Anonymous said...

Det var ingen dålig helg du haft! :) Det är alltid kul att se bilder också, det är du duktig på!
Hoppas du har en kanondag!
kramar,
lilla jag

Miss Marie said...

vilken härlig helg du har haft! många fina bilder! häftigt med en ny bil, väldans snygg var den. karolina är verkligen lik dig! =) så söt!

Annika said...

Petra H:
Tack för bildberömmet!!
SÅ vemodigt i fredags...Men samtidigt roligt, förstås. Vi ska se; 5 svenska tjejer, 1 svensk kille, 2 amrisar som bägge snackar flytande svenska (män), 3 amriskillar som inte kan svenska och en amerikananska :-)
Det funkade bra.
Tjaa...vad ska man säga? Peter och amrisarna kanske tyckte det var måttligt kul med Magnus Uggla efter ett tag :-)
Men vi hade roligt.
Ha en bra måndag

Cecilia:
Jo, det var känslosamt där...buhu...
Skylten är kul, visst?

Lilla Jag:
jag vet, packad to say the least..
Kram!

Marie:
KUL att du gillar bilen!! Den är fin.
TACK vad roligt att du tycker K är söt!


´KUL att du gillar bilen! JA den är så fiin!!

Marianne said...

GRATTIS till söta Karolina på examensdagen!

GRATTIS till hela familjen för nya fina bilen!

Vidare grattis sparas tills i morgon.

Ja, det måste ha varit sentimentalt i fredags. Nu börjar hon alltså sjuan! Är det motsvarande sjuan här i Sverige, som högstadiet, eller vad kallas det? Jag tror du har berättat, men jag har nog glömt.

Härlig midsommarfest med Lapponia och punch! Så gott! Men usch, punch är farligt, det kan jag lätt söla i mig för mycket av ...

Och det är så mysigt med sådana där konserter. Ni har verkligen haft en härlig helg! Nu får du vila upp dig i dag så att ni orkar fira i morgon igen.

Skönt förresten att det var mycket roligheter, jag blev lite orolig när jag läste om allt oväder som har varit i Mellanvästern, nu igen. Snälla skaffa en väderradio!

Desiree said...

Wow vilken helg Annika! Oj vad mycket kul ni hunnit med. Förstår att det känns stort och lite vemodigt nu när Karolina gått ur sexan. Du får också gratta henne så mycket på födelsedagen idag. Jag hoppas hon får en riktigt fin dag. Hennes kalas verkar ha blivit väldigt lyckat. Midsommarfesten såg himla mysig och trevlig ut. Jättegrattis till nya bilen! Snygg! Måste kännas toppen med sprillans ny bil och att du nu slipper Jeepen som du inte gillat något vidare. Den där utomhus konserten med picknick lät ju också väldigt trevlig. Vilken underbar helg som sagt.

Bloggblad said...

Så gullig är hon, dottern! Men jag har nog blivit rätt härdad av alla skolavslutningar (ofta dubbla - eller tredubbla när mina barn också slutade på annan skola) att jag inte gråter längre - av dom alltså, annars är jag rätt blödig.

Vilken enorm helg ni har haft! Och jag som låg på soffan och löste korsord hela dagen... Festen verkade supertrevlig även om vi inte firar midsommar förrän nästa helg här... :)

Annika said...

Marianne:
Tackar, tackar...
Barnen börjar skolan ett årtidigare här, redan vid fem. Så om K bott i sverige hade hon börjat sexan i höst.
Ja, mellanvästern är så fruktansvärt hårt drabbade av översvämingar. Har inte sett ngt sådant här längs östkusten, men man vet ju aldrig. DET kan slå till närsomhelst, och du har rätt, Marianne. Vi måste sjaffa en väderradio i klass med den Desiree har.

Desiree:
Massor att göra hela helgen. Måste erkänna att jag känner mig lite pömsig idag...
SÅ härligt med ny bil!! En granne ska köpa Jeepen, tro't eller ej. Fattar inte varför..han vet ju vilken skrothög detär, men...
Nu ska jag strax surfa in och läsa om din helg, Desiree...

Bloggblad:
Ah, ja...jag kan verkligen förstå att du har blivit härdad genom åren. Du som har måst gå igomen den ena examen efter det andra.
Jag vet, det fick bli en tidig midsommar för oss eftersom många är borta nästa helg...Funkar det med :-)

Lia said...

Fy sjutton vilken underbar helg du har haft! Förstår att det gick i ett, men ni ser så lyckliga och tillfreds ut på alla bilder. Du och Peter är verkligen ett fint par, jag gillar alla bilder på er och uppskattar verkligen att du delar med dig så mkt av ditt familjeliv!!! Kram till världens bästa Annika, hälsa K grattis på födelsedagen!!!!!

Anonymous said...

Ah, vilken helg! Fullspäckad, minst sagt. Du skriver som vanligt på ett medryckande sätt, det känns nästan som att man varit med själv ;)

Anonymous said...

Vilken fullspäckad helg Annika!

Jag måste säga att att skolavslutningen från Elementary school är den jag minns bäst på något sätt. För det är verkligen en epok som tar slut. Det är en stor skillnad på Middle school/ Junior high , barnen kommer in i puberteten och så mycket händer runt omkring dom och i dom själva.
K såg så söt ut!

Snygg bil, hoppas den inte drar så mycket bensin. Nu när bensinen är så dyr, här i Ca betalar vi snart $ 5.00 per gallon.
Vad mysig Midsomamrfesten såg ut! Korten såg ut som de var tagna i Sverige, så genuint Svenskt. Gillade dukningen.

Sedan kalas för K dagen efter, det såg ut att vara kul!
Sedan en konsert, som grädde på moset. Kul!

Hannele på Hisingen said...

tårar hör till avslutningar

Annika said...

Lia:
DU är för GULLIG!!!
Tack för dina fina ord.

KRAM!!!

Petra:
Hihi, kul att du tycker det. Blir ju jätteglad!!

Ida:
Ja, visst är det vackert med ett fint dukat bord. Det tycker jag också.
Tack, Ida!! Det är roligt med ny bil och med en snart 12 årig dotter :-)
Kram!!

Veronika:
Jamen jösses vad tårarna rann på mig...Jag fick liksom sparka mig själv för att inte gråta högt...Nog känns det i hjärtat att detta kapitel är slut.
TACK, kul att du gillar bilen. Den sägs ska vara mer bensinsnål än en vanlig SUV. Vi får se, för bensinen ÄR ju dyr...pust.
Proppad helg VAR det!!
Känner mig lite trött idag...Minst sagt.

Hannele:
Jo, så är det nog...

Anonymous said...

Åh, vilken känsla det måste varit att vara på Karolinas examen!
Tänk att åren kan gå så fort.

Och du, vilken snygg bil!! Vill också ha!! :D

Det där Midsommarpartyt verkar varit jättetrevligt. Fina bilder! Man känner riktigt svenskheten!

Ser fram emot att se bilder från Karolinas stora dag senare!

Kram på er!!

StrandMamman said...

Karolina är så söt, tycker hon att det ska bli kul att börja i ny skola?
JÄTTEfin bil du har fått! Grattis & kör försiktigt!

Lullun said...

Jösses, vilken helg!! Vad kul, även om den startade lite vemodigt. ;-)

JaCal said...

Grattis stora K!! Tänk att det är dags för ny skola nu!

Fin bil! ;-) Jag var lite osams med vår Murano i början - sån stor skillnad hur man ser ut bak - men efter några veckor var vi sams och nu är vi fortfarande kära, 4,5 år senare... *fniss*. Saknar den såå när jag är här och kör mammas gamla skruttiga Saab som det nästan är kultstatus på... Vår jeep ryker i sommar...

Vilken helg ni har haft!! Verkar jättekul! Snart är ni här - hoppas att det blir så där härligt fint igen som det var våra första veckor här!! Ska bli så kul att ses!

Marianne said...

NU är det dags att säga:

GRATTIS KAROLINA PÅ 12-ÅRSDAGEN!

Även om er dag inte har börjat riktigt än.

Tankevågor said...

Hälsa ett jättevarmt GRATTIS till Karolina från mig!!!

Förstår att det känns vemodigt på just den där skolavslutningen. men spännande också förstås att tänka på nästa stadie.

Vilken fin midsommarfest ni var på. Jättsnygg klänning där Annika! :-)

Alltså den där Boz Scaggs kan verkligen konsten att få till låtar. Har lyssnat runt nu på You tube och det var några riktigt fina där....
Härlig konsert förstår jag.
Ha det gott och fira Karolina nu ordentligt!
Snart är ni hemma i Stockholm! :-)

Tankevågor said...

Glömde!!!! VILKEN SNYGG BIL!!!!

Vi borde också köpa en ny men vi köpte ju en ny båt så det får vänta ett tag tror jag. :-)

Kramelikram

Annika said...

Jess:
JA, akta dig för hur snabbt tiden går. Snart är det du som står där med en 12 årig Leon :-))
Nu ligger karolina bilder uppe på bloggen, som du säklert har sett.
KRAM!!

Strandmamman:
TACK!!!
Jag tror K har väldigt blandade känslor inför att börja ny skola.

Lullun:
Vist började den vemodigt, men slutade bra :-)

Jacal:
Jasså du var osams med Muranon där i början....Jag tycker mest att den är så teknisk så det är det som skrämmer mig. Peter får köra den. Jag tar Volvon. Det där med att inte ens ha en nyckel är "överkurs" för mig :-)
Kul att du fortfarande är kär efter 4½ år, hihi! Låter BRA!!!
En granne ska köpa vår Jeep, tro¨t eller EJ!!! Han vet precis vad det är för skrot och korn han får ta hand om.
JA, jag hoppas att det vackra sverigevädret ska återvända...OCH det ska bli SÅ kul att ses!!!

Marianne:
TACK snälla!!! NU är det dags att säga Grattis :-))))

L-girl:
TACK!!! KUL att du gillade klänningen. Det är en Boden från good old england!!
Boz Scaggs är verkligen en av mina stora favoriter!!!
OCH tack för att du gillar bilen!! Nu gäller det bara att komma över den där rädslan för allt nytt och "hippt" som den har att erbjuda och som stressar mig...hehe...
NI har NY båt och det är ju mer än underbart!!
KRAMISAR!!!