Monday, June 23, 2008

Dag före afton...

Jag har lite svårt att fatta att vi ska bege oss till Sverige imorrnkväll. Det är fortfarande en massa som måste fixas med, och jag förstår inte att det är likdant varje gång. Dagarna innan avresa är alltid proppfulla. Idag måste vi köpa det sista, och idag måste vi ta en sväng till poolen (Karolinas absoluta önskan).

Sen är det ju packningen också. Jag ska forsätta packa så smått idag. Mitt löfte är att inte ta med för mycket prylar, för mycket kläder. Jag vill inte släpa. Men, jag tror att jag säger det varje år, och sen tar jag iallafall med för mycket. Det är ju inte helt lätt att packa heller, det gäller att vara förberedd på många olika väderlekar. Fast jag vet ju hur det bli sen, iallafall på Skären, man tenderar att gå i samma trasor hela tiden--packa lätt och lite--man kan alltid tvätta efterhand. Kom ihåg det nu, Annika!! Här står det ju svart på vitt, ta lärdom!

Så dagen idag måste gå i packningens tecken plus att vi måste införskaffa det sista inför resan. Pust, det känns som om tiden går fortfare än vanligt.

Helgen var bra, och mastig. Den ena aktiviteten avlöste den andra; två kalas, varav ett här hos oss firandes Karolina med den amerikanska familjen. Och igår kalas hos Karolinas kusin som fyllde 6 år. Fullt upp!!
Nä, nu ska jag upp och stryka, för visst är det så att det är lättare att packa strukna kläder är ostrukna. Dessutom, som extra plus, kan jag lyssna på SR.se medan jag stryker. Förena nytta med nöje, helt enkelt.

Hade ni alla en bra Midsommar? Jag lyssnade på "Ring så spelar vi" igår medan jag började packa (och stryka) lite smått. Det lät där som om vädret inte varit lika dåligt som alla befarade under midsommaraftonen, iallafall inte överlallt i landet.
Hoppas ni hade en fin helg!!

Ha en bra måndag.

26 comments:

JaCal said...

Ja, jag har ju nu börjat utvärdera min packning efter 4 veckor här och kan konstatera att jag måste komma ihåg att jag kan ha färre saker med mig helt klart. Dels så tvättar man ju och dels så shoppar man ju lite. Jag kan nog minska min packning med typ 1/3 till nästa år om jag bara kommer ihåg - och då minskade jag nog 1/3 från förra året. Har man bara bra jacka och byxor och skor som funkar i kallt väder - så fixar ju det mesta sig sen.

Glad att maken kom med i princip tom väska... för jag har ju shoppat en del också... och det hade INTE gått ner i mina väskor...

Ska bli så kul att ses!

Annika said...

Oj, är det imorgon det bär iväg?
Haha, jag släpar alltid med mej alldeles för mycket kläder när vi ska nånstans. Varje gång säger jag till mej själv att jag bara ska packa ner det nödvändigaste för man kan ju faktiskt tvätta eller t.o.m köpa nytt, men varje gång packar jag ner alldeles för mycket... Och sen används bara hälften av kläderna ungefär... Att man aldrig lär sej.
Hoppas ni får en jättebra resa!!

Annika said...

Jacal.
SÅ sant, så är det ju!! Jag måste absolut packa mindre än brukigt. Det är så onödigt. Och visst kommer man att handla därhemma även om man blir utfattig på kuppen, hmpff...
NÄ, mindre kläder. Mindre av "finkläder" av alla de slag. Bäst att enbart skärgårdspacka.
Jag ser verkligen fram emot fredag, Jacal!!

Annika:
Det är en konst att kunna packa smart och bra. Jag har inte bemästrat den konsten ännu.
Precis, bara hälften används. Och jag är ju mest på Skären, so what the heck??!
Tack, vi ska hoppas att resan går bra!

Marianne said...

Haha, ja du har ju redan gett dig själv alla goda råd inför packningen, så härifrån kommer ingenting sådant. Men lite glada tillrop kommer i alla fall! Härligt att du äntligen får åka hem till Sverige och Finland! Fast på den här kanten blir det bara tristare och tristare när alla bloggisar är på semester ... Nå, jag får väl koncentrera mig och jobba lite bättre i stället.

Ha en toppenmåndag och lyssna nu till alla dina goda råd!

Hannele på Hisingen said...

Härligt
(det går ju att köpa, även i Sverige :)

Annika said...

Marianne:
Fniss...
OM jag kunde vara så SMART att jag lyssnade ja...I know myself ALL too well :-)
Nä, men jag SKA!!!
Japp, det blir nog lite tyst från mig under juli månad. Från Sthlm räknar jag med att blogg som vanligt.
Japp, tack marianne, jag ska lyssna på mig själv. SKA. SKA. SKA!!

Hannele:
Hihi, det är sant, det är bara det att jag kommer att ruinera mig när dollarn är så låg...men, lite köpt blir det. Det vet jag också ALL TOO WELL.
:-)

Anonymous said...

Trevlig resa! Hoppas ni får det alldeles, alldeles underbart!

Annika said...

Matilda:
TACK!!!! DET hoppas jag också :-)

Tankevågor said...

Ja det går ju faktiskt att tvätta också! Det är dessutom bra torkväder här med sol och massor av blåst. (de där regnskurarna som kommer är bara lokala och kommer säkert inte drabba dig. ;-)

Det är reor överallt nu så du kan säkert få tag i nånting som du vill shoppa.
Var på NK's rea tidigt i morse jag var ju ändå kvar i stan så tänkte jag kunde passa på.

På mitt lilla skär behöver man inte så mycket kläder...kan tänka mig att det är detsamma för dig. :-)

HAVE A SAFE FLIGHT AND WELCOME HOME!!!

Kramar i mängder!

Petchie75 said...

Packtips: ta med några tjocka och långärmade tröjor - jag hade med mig bara någon tunn kofta och det har absolut inte varit tillräckligt, hittills med det regniga och blåsiga vädret i Skåne ;-) (det är alltid kyligare än man kan tänka sig när man är borta på andra sidan Atlanten, hi hi). Jag fick shoppa loss lite på MQs rea istället och fick tag på en söt rosa långärmad tröja och min mamma påminde mig att min ambassad-köa-stickade-kofta från i höstas var kvar hemma hos föräldrarna så den ska hämtas imorgon (vi ska hem och tvätta från sommarstugan!).
Hoppas att er hemresa går lika smidigt som min. Ser framemot att höra hur din Sverige-vistelse blir - jag ska försöka blogga nu i em!
Kram från ett mulet Skåne!

Desiree said...

Tänk att det alltid blir så precis innan man ska åka att det finns en massa småsaker kvar att göra och ta tag i. Håller med dig om att det inte är lätt att packa. Jag är också en sådan där person som alltid packar för mycket. Jag försöker att bli bättre men vet inte om jag lyckas. Jag ska försöka komma ihåg att jag kommer att köpa på mig saker i Sverige och att jag faktiskt kan tvätta hemma hos mina föräldrar. Jag ska nog börja köpa lite presenter och sådant redan nu som jag ska ha med mig. Lika bra att inte vänta in i det sista. Bra att du tog upp detta ämne och påminnde mig så kan jag börja beta av sådana saker redan nu. Ha en riktigt skön resa och lycka till med packningen.

Anne said...

Oj, så det är imorgon redan. Jag förstår det är fullt upp nu, det är alltid det dagen innan en avresa. Som Desiree säger, det blir alltid en massa småsaker kvar att göra också. I sista minuten, märkligt det där. Jag vet inte hur det är med dig, men jag brukar alltid få lite resfeber också. Bli lite spänd och orolig, gillar inte flyga heller och hela den biten så dagen innan brukar kunna kännas lite jobbig nästan.
Packning ja...Man tar ju alltid för mycket, tror aldrig det hänt nån gång att jag känt jag packat för lite. Men som du säger, det funkar ju tvätta och kanske det shoppas nåt också.
Vad kul i alla fall att det är dags nu! Ha en riktigt supertoppen sommarsemester och så hoppas jag resan går bra och lindrigt imorgon också. Håller tummarna för att det blir noll förseningar och noll turbulens. Hehe, och så håller jag tummarna för noll jetlag :)

Saltistjejen said...

Å hoppas ni fpr det underbart i Sverige och Finland!! Lite avis är jag helt klart!
Hoppas du kan blogga lite därifrån också så man kan följa med er på er sommarsemester!
Och det där med att packa lätt det är verkligen inte min starka sida heller, haha!!

Ha nu en underbar sommar och så kanske vi ses här i NYC i augusti då?! :-)

Kraaam!!!

Unknown said...

Oj, packning, jobbigt! Men samtidigt så himla roligt då det betyder att du är på väg hem. Välkomna!!!!!!

Jag blir bättre och bättre för varje år när det gäller packning. Men trots att jag tar med mig yttepytte lite (enligt mig själv) finns det ändå plagg som inte blir använda????

Nåväl, här i Sverige och i Finland finns tvättmaskin, torkmöjligheter och nytt i affären! Kör hårt och våga packa lite.
Kramisar

Elisabeth said...

Ja huvaligen, packa är inte roligt. Det känns alltid som om det antingen blir för mycket eller för lite eller för varma kläder eller för kalla kläder, eller bara allmänt fel. Men det brukar ju lösa sig till slut ändå. Trevlig resa, och hälsa Sverige från mig när ni kommer dit!

Tankevågor said...

Halloj igen!

Ja nu undrar vi alla hur det ska gå med din packning! ;-)
Du kanske ska "redovisa" den i bild här på bloggen?
Nähä...du vill inte ha någon "hjälp" av oss? ;-)

Säger som Rosvik! Kör hårt och våga packa lite!

Lycka till!
kram

Lilla P said...

Välkommen till lilla Svedala... Kan nog kännas uppfriskande att återkomma till vårat lilleputtland, eller!!! Han en fantastisk vistelse här!!!

Humlan said...

Jag är just hemkommen efter två veckor i norr... har släpat på massor (och använt allt!) och kan bara tänka mig vad jag skulle släpa på om jag skulle åka på långresa... MEN, vi har allt här också och det är massor med reor, så våga lämna hemma och tro på ett varmt, skönt sommarväder!

Kramar

Anonymous said...

Kan du inte packa ner mig i en väska? =)

Marianne said...

NU är det tisdag och I DAG ska ni åka till Sverige!

HA EN JÄTTESKÖN SEMESTER OCH NJUUUT FÖR FULLA MUGGAR HELA TIDEN!

Stora kramar från Kairo!

Anonymous said...

Jag packade ju MASSOR då vi var till Västerås en vecka om sistens. Vilket var ganska onödigt med tanke på att jag använde samma shorts (favoriterna!) mest alla dagar... Men det är väl så man än funtad...;)

Välkommen till Norden!

Pernilla said...

Men va roligt!! Sverigeresa i sikte :)
Ja, visst har man en förmåga att packa med sej alldelens för mycket. Men det kan ju vara "bra-att-ha" :)

Önskar er en trevlig flygresa!

Kram

Miss Marie said...

visst är det så, man packar alltid för mycket och sen går man i samma kläder iallafall! =) hoppas resan går bra!

Annika said...

Londongirl:
Jajamän, det går att tvätta..och JA, det går att handla också :-)
Ngt blir det med all säkerhet, hehe...
TACK, jag hoppas att flighterna ska gå bra.
Kramar!!

Petra H:
TACK, jo jag har en del långärmat nedpackat plus ngra koftor och jeans och vindjackan. Hoppas det räcker så. Nå, om inte får jag väl låna då, eller köpa.
Synd att ni har lite blåst och dåligt väder.
Ska tänka på er alla skåningar imorrn när jag flyger över skåneland...

Kram!


Desiree:
Man kan aldrig börja planera för tidigt. Synd att jag själv inte lever efter mina kloka ord. Istället får jag röja runt in i det sista :-)
Nä, men packningen är verkligen så gott som klar. Ska bara kolla igenom allt och rensa det som nog inte behövs.
Ser fram emot att träffa dig i augusti.


Anne:
TACK!
Vi är likdana, lite resfeber, lite flygoro, lite turbolensnojja....hehe. Inte KUL alls, men...
Så idag bär det av...Det sista måste göras men sen ska jag sitta där på planet och dricka de två småflaskor rödvin som SAS forfarande ger bort "gratis" och försöka, försöka...jag upprepar, försöka, koppla av.

Annika said...

saltis:
du kan räkna med att vi ska ses i aug!! Jag ser redan fram emot det.
Japp, nu bär det av...Lite orolig så här på dagen känner jag mig. Mkt att göra innan vi kan bege oss till flyget.
KRAM!!

Rosvik:
Samma här. Jag kommer alltid hem med oanvända kläder, alltid.
Precis, det är lätt att tvätta. det är sant.
Imorrn är jag hemma om alt går som det ska.
Kram!!

Elisabeth:
Packa är inte roligt.
jag ska absolut hälsa good old Sweden från dig!!

L-gal:
NO NO...ni vill inte se mitt uber-stökiga sovrum. Ni skulle få krupp...
KRAM!!!

Lilla P:
Jag längar till "Lille-puttlandet" mer än du kan ana!!!!!
KRAM!!

Annika said...

Humlan:
HELT RÄTT!!!!
Våga tro på en varm sommar + att man kan handla i Sthlm (inga problem, då'rå. bara asdyrt eftersom dollarn är så ruggigt låg)
KRAM!!

Sporty:
Jodå, det skulle jag SÅ gärna göra :-)

Marianne:
TACK!!!
Ja idag är det dagen d!!!
KRAMAR!!!!

Petra:
Japp, så är det...
OCH så finns ju alltid Halpin om ngt skulle ta slut ;-)
LÖÖÖV Halpin.
Tänk om vi ses på Tomatkarnevalen???

Pernilla:
TACK!
Japp, nu är det dags att styra kosan österut.
Kram!!

marie:
Tack ,jag hoppas också att resan ska gå bra (gulp).
För mkt prylar har jag säkert med...