Friday, May 23, 2008

Show and Tell: Skor

Morning Glories!!!

Nu har Desirees fredagstema kommit till kategorin skor! Härligt, säger jag som är en sann skoälskare.
Det finns väl inget roligare än att köpa sig ett par skor som man är nöjd med? Eller jo, det gör det, men faktum kvarstår; skor ÄR väldigt uppiggande och roligt.

När jag kom till US som au-pair för 18 (gulp) år sen så tyckte jag att skorna här var SÅ fula, tantiga och fyrkantiga och helt enkelt egendomliga. Det tyckte jag fö om vissa kläder också, men man vänjer sig och numera har jag ju svårt att hitta kläder i Sverige som jag gillar. Skor däremot är jättekul att köpa hemma!

Jag är en sådan där som gillar lite elegantare skodon. Sådan har jag nog alltid varit. Klumpiga skor är inget för mig även fast dom borde vara det för jag har inga smala, smäckra fötter som är gjorda för att passa i tjusiga pumps. Nej, mina fötter är mer som Askungens styvsystrars; breda och stora (stl 9 i US, stl 39-40 i Sverige). Bondfötter helt enkelt (och då menar jag inte Bond som i James Bond utan bond som i bonde). Hela jag är förresten en enda stor bondgen :-)
Men, det spelar ingen roll. Jag vill inte inse det utan använder högklackat ganska ofta.


Mina kära, och mycket bekväma, power walk skor!

Typiska Annika skor som används flitigt under sommarhalvåret. Dom bruna är som synes ganska nyinköpta. Klackarna är inte alls höga, och det behöver dom inte heller vara i vardagslag.


Ännu ett par typiska vardagsskor för mig, fast med högre klack. Dessa skor köpte jag på Hallpin i Närpes i fjol :-)


Andra skor jag gillar under sommaren är ballerinaskor och espadrillos. Dessa skor använder jag ofta.

OCH om det drar ihop sig till någon finare fest så är det ALLTID högklackat som gäller för mig. Helst i helt klassisk stil


Dessa skor har varit mina verkliga favoriter under våren 2008. Jag såg dom på Urban Outfitters och kunde inte låta bli att köpa dom. Gränsen är svävande, är det tanstskor? Det gäller att klä sig rätt när man bär dom här skorna.
Men jag har aldrig förr ägt ett par skor som dragit IN SÅ MÅNGA KOMPLIMANGER!! Jag har blivit stoppad i affärer, på en restaurang, blivit tillfrågad i butiker; WOW, I love those shoes, where did you get them???
Sånt är verkligen kul. Skorna är både sköna och snygga och jag har burit dom så mycket, och det syns på dom.



FULA SKOR!


Jo, det blir dessa ankfötter---fopporna---. Foppa får endast användas i trädgården, aldrig någon annanstans. FULA som stryk. När jag köpte dessa i fjol så tyckte jag till en början att det var som att sväva på moln, men ganska snart fick jag skavsår på ovansidan av foten av dom. Sen tycker jag att fötterna blir både iskalla och varma i dom. Nej, Foppan blev aldrig min grej, men dom är bra att ha när man trädgårdsarbetar.

Önskeskor...


Jamen dessa förstås, ett par äkta Christian Louboutin...
One can only dream!!!


************************************************************************

Imorgon bär det av till North Carolina och The Outer Banks för oss. Vi blir borta en vecka.
Datorn får hänga med, men jag lovar inga dagliga inlägg. Kanske kommer det inlägg, kanske inte...Allt beror på hur lätt det blir att koppla upp sig.

Ha en jättefin fredag och en härlig långhelg!! Det är Memorial Day här i USA.

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie

UPPDATERING ANGÅENDE GÅRDAGENS INLÄGG:
Flickorna blev inte avstängda. Istället ska dom hjälpa till att städa cafeterian efter lunchen, dvs det blir ingen rast på några dagar. Flickan som ljög för Karolinas fröken fick dessutom skriva ett brev till fröken där hon bad om ursäkt för att hon just ljugit.
Så det ÄR...

Nu power walk...

34 comments:

Millan said...

Kul att se vad du har for skor i din garderob :-). Jag tycker mycket om skor men for mig ar det viktigt att de ar bekvama att ga i sa darfor ar riktit hoga klackar inget att tanka pa! Men snyggt ar det!
Jag tycker det ar himla roligt att se folks skoinlagg. Det sager lite om personen pa nagot satt! Det marks att du ar klad och skointresserad!

Millan said...

Glomde ju: Ha en toppen harlig vecka ivag!

Marianne said...

Vilka fina skor du har! Jag gillar speciellt dem du köpte i Närpes och dem med olika band på fotryggen. Har också rätt många slip-ons - eller vad heter de? - de är så bekväma. Och så gillar jag ballerinamodellen, dina mönstrade är ursnygga, precis min stil. Inte är det tantmodeller på dina finskor inte! De bruna är ju döläckra, de borde passa till jeans också.

Ha nu en jätteksön vecka på OBX!!!

Cecilia said...

Hihi.Ja crocs är ju inte vackra precis det håller jag med om.Jag tyckte de skorna var väldigt fina som du köpte på Hallpin.Det var lagom klack på de också tycker jag.
Jag har aldrig haft många skor,typ bara några byten.
Hoppas att ni får en riktigt trevlig vecka och härligt väder.
Trevlig helg!
Kram

Erica said...

Hej!
Verkar vara ett roligt tema den här veckan :) De flesta verkar ha väldigt mycket skor i sin garderob (min lillasyster är en av dem :))
Däremot tycker jag själv att det är så tråkigt att handla skor. Handlar bara när jag absolut behöver nya... Men det kanske är för att jag så sällan hittar skor jag vill ha. Utbudet här är ju inte vidare stort :)
Var bara tvungen att skriva lite om "Foppatofflorna". Jag håller med dig om att designen på dem är det gräsligaste jag sett. De är inte snygga någonstans :) Men jag älskar dem för att de är så sköna! Jag har väldigt känsliga fötter. Har testat alla möjligt olika typer av skor, och får blåsor och skavsår av ALLA. Till och med av vanliga joggingskor, som är utformande för att vara sköna att gå i. Men när jag till slut testade foppaskor så har mina fötter klarat sig betydligt bättre. För mig är det de perfekta sommarskorna. Så jag nöter ut ungefär ett par per år :)
Ha en trevlig helg och en mycket trevlig resa :)
MVH /Erica

Lullun said...

Ja, du och jag har ju inte direkt samma typ av skor i våra respektive gömmor, vilket ju kanske inte var så överraskande ändå. *hihi* Gillade dock många av dina skor, även om jag själv känner mig totalt ovan när jag kommer "upp i" ett par med klackar. *hihi*

Foppatofflorna har jag aldrig testat (men det finns självklart även här). Jag minns dock absolut första gången jag såg dem; på en nyanländ kille från Danmark som stod på flygplatsen i Kangerlussuaq och väntade på sitt nästa flyg vidare in i landet. Det ska sägas att de var skrikande röda och utanför var det ca -35 C och snöstorm... *brrr* ;-)

Hoppas ni får en riktigt trevlig semester i NC!!

Anonymous said...

Ja tänk att Hallpin har så pass många snygga skor! Du och jag köpte ett par likadana där en gång, ett par beiga (dina var svarta tror jag?), och de använde jag idag när jag åkte till affären, sköna och snygga. Älskar också espadrillos med klack, de känns aldig höga eller svåra att gå i. Men jisses vad de sista skorna var snygga!!! Är det hans skor som alla har röd sula? De är snuskigt dyra... Kram, älskar och ha det underbart på beachen

Anonymous said...

Kul se dina skoval. Jag har svara fotter. Strl. 36 och smala, tunna fotter. Bra hora era foppa-kommentarer. Alla har ju det, men jag funderar fortfarande. For tradgarden, borde det val vara vart ett forsok.
Trevlig helg/resa onskar jag dig och famijen.

Fritt ur hjärtat said...

PRECIS som jag! Egentligen alltså!! Jag älskar skor, de du vaisr faller mig verkligen på läppen.
Ha en bra semester!!

StrandMamman said...

Wow! Din skosmak = min skosmak!! Och rätt storlek har du dessutom ;) Jag är också jättesvag för häftiga, lite annorlunda skor, och klack ska de va. Jag har haft vissa favoritskopar som jag använt överallt, kunde nästan bergsvandra med med om det så behövs. Foppatofflorna, som vi här kallar crocs: nej tack.
Kanske jag sätter ut lite skobilder på min sida nån dag, jag blev inspirerad :) Ha en skön semester på stranden!

Saltistjejen said...

Kul med allla dina skor!!! Jag har väldigt få skor. Och mest gympaskor eller liknande. Har gett upp detta med snygga högklackade. jag abra KLARA INTE att gå i dem. Får så jädrans ont i fötterna!!! Hahaha! :-D

Mitt skoinlägg kommer nog inte förrän ikväll eller kasnke t o m imorgon. Har inte haft tid än. Särksilt inte att fota (hehe, snudd på Arne-Hegerforsskämt...!). men det kommer.
Ha det nu så superbra när ni reser iväg! Underbart med en sådan semsester!

Och du, solen ser ut att ha kommit för att stanna en stund! Även värmen kasnke??? :-)

KRAM!!!

Annika said...

Millan:
Minns du den där gamla reklam-slogan för en herrans massa år sen; se på dina skor, andra gör det.
Jag tycker också skor säger ganska mkt om personen.
OCH du har rätt...jag tycker mkt om både kläder och skor.
Tack, Millan, det ska bli jättekul att komma iväg.

Marianne:
TACK!!
Kul att du gillar tantskorna, ja dom är snygga till jeans :-)
Tack, ballerinorna kommer från Old Navy.
I Finland hittar man mkt snygga skor. Halpa Halli, eller Hallpin som vi säger, har en massa jättesnygga till BRA priser!!!
Det ska bli härligt att komma ner till OBX, ska försöka skriva därifrån också.
Ha en fin helg!!

Cecilia:
Haha, ja jag vet...Men dom allra flesta tycker ju att dom är jättesköna. SÅ jag VET varför dom är så poppis.
Kul att du gillade Hallpinskorna. Det gör jag med :-)
Ha en jättefin helg!!
KRAM!!

Erica:
Ja, jag vet...Dom allra flesta är ju tokiga i foppa, så jag förstår ju varför dom är så poppis! You bet!
Speciellt om man som du har svårt med passformen vad gäller skor. Nu finns det ju rätt gulliga foppor också som är i ballerinamodell.
Tack, Erica, ska försöka skriva lite från beachen också.

Lilla P said...

åh vad mycket fräsiga skor!!!!! Tyvärr har jag ganska breda fötter och har svårt att gå i sådana där spetsiga saker, även om jag tycker det är skitfint!! ÄLSKAR klackar!
Men till vardags blir det mest ECCO (törs man säga det..?)

Annika said...

Lullun:
Haha, vilken syn för gudar det måste ha varit med killen som var iklädd illröda crocs under rådande snöstorm.
Stollig kille, måste jag säga...
Du måste ha garvat inombords när du såg det hela.
Ja, vi har olika skosmak du och jag, men det är INTE oväntat. Bodde jag på Grönland hade garderoben sett helt annorlunda ut :-)))
Tack, Lollo, ska försöka skriva lite från NC också.

Sara:
Hallpin har ett otroligt urval. Ska bli kul att gå dit och botanisera lite i sommar, känner jag. japp, jag vet vilak skor du menar...jag har dom i både beige och svart. SÅ sköna promenadskor.
Japp, det är Christian L som tillverkar skorna med röd sula, och dom är som du säger SVIIIIIINDYYYYRA!!!
Men visst är dom snygga, så snygga. DET´vore ett par äkta Annika skor det där...
Kram och ÄLSKAR!!

Lisa:
Prova! I trädgården är dom ju sköna. Men skon är så bred i sig. Vet du, jag tror det kan vara ide att kolla på fejkade foppa också. Använde ett par fejkade i somras och dom var SKÖNARE!!
Visst är det kul att se allas skor idag :-)
Ha en fin helg!!

Simone:
MEN TACK!!! Vad kul att du tycker det!!
Det ska bli skönt att komma ner till OBX, ska försöka skriva lite därifrån också.
Ha det så bra!!!

Strandmamman:
TACK SÅ JÄTTEMKT!!! Vi verkar ha en del gemansamt du och jag!!
Det är bara att hoppa på temat när du vill, Strandmamman.
OH, du handlar väl på Hallpin! Snacka om att ni har ett bra utbud där, måste jag säga!!
Tack, sja försöka skriva lite från beachen också.

Saltis:
Jag surfar in framåt aftonen för att se om du skrivit.
Ska bli kul att se vad du skriver, och visar.
Hoppas att du mår bra nu och inte är för trött och att inte breaxton hicks plågar dig för mkt.
KRAMAR!! SÅÅÅÅ fint väder hör idag, säkert detsamma hos dig i NYC.

Annika said...

LillaP:
Jag har minsann också breda, stadiga labbar och BORDE inte klämma mer mina fötter i smala skor och på så sätt göra mina fötter ÄNNU fulare :-)
Men jag kan inte låta bli.
TACK, vad kul att du gillar mina skor.
Ecco, jamenVISST!!!! Numera är ju ecco SNYGGA!!! Och det finns väl knappt bekvämare sko?
Ha en jättefin helg!!

Petchie75 said...

Oj oj, i dina spetsiga skor skulle jag aldrig få i mina breda fötter! Jag har storlek 36 men i spetsiga skor skulle jag nog behöva 38, minst! (och därför undviker jag sådana!)
Jättekul att se dina skor, vi är verkligen tvärtom - jag gillar INTE att köpa skor, hi hi!
Ha en jättehärlig resa till OBX nu!
Kram!

Anne said...

Det märks du är modeintresserad, här har vi helt klart damen med stil! Jättesnygga skor, de är faktiskt i min smak de flesta av dem. Jag gillar speciellt alla skor du har överst, de slip in skorna. de nya bruna är supernsygga och även de som är på samma bild med lite färggranna snören/remmar.
Även de finare festskorna är väldigt snygga, klassiskt elegant.
Kan du bestämma dig snabbt när det gäller skoköp eller står du länge och velar med beslutsångest? Jag är en sån där som snabbt känner och vet om jag gillar/inte gillar ett par skor.
Ska bli kul se SATC filmen inte minst för alla skor...

Annika said...

Petra:
Men gudarna ska veta att det kan egentligen inte jag heller. Jag har breda 39-40 fötter som egentligen skulle må bättre i ett par vida crocs än behöva trängas ner i ett par smalare slip-ins...hihi!
"Gillar inte att köpa skor"..sådan skulle jag också vilja vara ibland, suck...
Tack Petra, det ska bli härligt att komma ner...ska nog skriva ett par inlägg också om internetsystemet vill...
Ha en fin helg!!

Anne:
TACK!!
Dom är nyinköpta från DSW!!!
Jag gillar inte att köra bil med dom, tycker att jag får så dåligt "grepp".
Anne, jag bestämmer mig omgående. Inget vel. Så är det alltid med mig. Det spelar ingen roll vad det är. När jag handlar går det snabbt. Jag vet vad jag vill ha, jag känner min smak och kan se en "äkta Annika" på långt håll :-)
Ingrid och jag ska gå och se SATC filmen nästa söndag. Längtar redan!!
Kul att du gillade mina skor, Anne.
Ha en mysig helg!!

Anonymous said...

jag har helt plötsligt slutat kunna gå i slip in, men jag gillar dina rosa... och är avundsjuk... mmmhmmm ;)
kul att se dina skor så här...
ha en fin helg du med!

Annika said...

Jag sitter här och ler - vi har HELT olika smak vad gäller skor! :-) Jag gillar klumpiga skor/kängor/sandaler. Högklackat är inget för mej, skulle nog bryta benen av mej om jag gick i såna. Spetsiga skor är definitivt inte min stil heller. Foppaskor är supersköna, använder dem både hemma och när jag åker till affären :-).

Desiree said...

Här fanns det massor med snygga skor! Detta fredagstema verkar ha passat dig perfekt. Ett par Christian Louboutin hade varit häftiga att äga. Jag såg någon skodokumentär någon gång om hur dessa handgjordes och att de hade lagt en hel del forskning på att göra dem superbekväma fast klackarna är så höga som de är. Du har samma färg på crocks som Cecilia ser jag. Några fina Espadrillos är jag faktiskt sugen på att köpa. Tycker sådana skor är fina. Dina power walk skor ser bekväma ut och det är det vikigaste. Ha en toppen helg. Kör förskiktigt ner till beachen och ha det riktigt gott vännen.

Fröken Anki said...

Vad kul att få se alla dina skor. Jag gillar skor men har inte så många par. Får favoriter som jag använder tills dom är slut. Gillar klackskor och skull gärna ha fler, men jag kan inte gå i dom så ofta. Behöver ha lite tjockare klackar och inte för höga.
Dina slipins och dina espadriller är jättefina. Såna sommarksor gillar jag. Kan inte heller köra i slip-ins. Dom glider av! :D

Nä fy för Foppa-tofflorna! Inte alls snygga. Dessutom är de i plast och det blir alldeles för varmt på mina fötter. Är väldigt varm om dom och måste ha skor som andas och är luftiga/öppna. Längtar därför efter sommaren!

Ha en härlig vecka i NC! Hoppas det blir soligt och varmt. Trevlig Memorial Day-weekend också.
kram

Annika said...

Leopardia:
Jamen, du kan få dom av mig...fast du måste ta dig en tripp över då ;-)
Ha en jättefin helg!!


Annika:
Haha, ja där ser man...Två Annikor och så olika ;-)
Ha en jättefin helg!!

Desiree:
Temat var som gjort för mig, precis som den ggn då vi hade favviskläder. Då var det Anne som höll i temat.
Jättekul ämne det här.
Jamenvisst, Christian Louboutins skor lär vara mästerverk och hantverk ut i minsta stygn. Kostnaden är enorm. Men jag tycker att man ser på dom hur otroligt mkt jobb som ligger bakom och att det är av absolut högsta kvalitet. Ett par sådana skulle man ha...det skulle smaka fågel...haha...
Mina fötter skulle inte passa i dom, det är nog ett som
är säkert.
Desiree, ha det så bra själv och även ni ska köra försiktigt. Du har ju en bit att köra såg jag på bloggen.
Kram!!

Anki:
Skor är roligt!
Som tur är finns det ju rätt gott om espadrillos i affärerna nu.
jag har jättesvårt att använda slip ins när jag kör bil. Då vill dom gärna glida av. Obehagligt.
Foppa är inte snyggt..och jag blir både varmt och kall om fötterna av dom. Dom funkar inte för mig, iallafall inte om jag ska vara barfota i dom...(och det krävs ju nästan).
Tack, Anki, vi ska verkligen hoppas att vädret står på vår sida nu.
KRAMAR!!

Bloggblad said...

De där nätskorna skulle jag nog inte stoppa dig för... men de andra är vrålsnygga! Avis på dig som kan gå i såna.

Jag har likadana foppisar, men precis som dina får de aldrig lämna trädgården.

Ha det så trevlig!

Hannele på Hisingen said...

Inga kommentarer :)

Annika said...

´Bloggblad:
Haha, DÄR ser man :-)
Kul att du gillade dom andra dojjorna.
ALDRIG, foppisarna kommer inte utanför trädgården---nooo way...

Hannele:
All right, if you say so ;-)

Hannele på Hisingen said...

Jag älskar skor - och du har många fina i rätt storlek, som jag kan tänka mej att låna ;)

Anonymous said...

Va kul att få se dina skor!
Om jag hade mycket pengar skulle jag köpa en massa skor, fast det är iofs ganska svårt att köpa med mina stora fötter. Ser ofta ut som båtar tycker jag. =( Men jag står ju i alla fall stabilt på jorden! =)
Hoppas du har det kanon i NC!
Kramar,
lilla jag

Tankevågor said...

Åh vilka snygga skor du har människa!!!
Jag älskar skor och det finns faktiskt skor med hög klack som är bekväma (om de inte är skyhöga förstås)

Men med en hälsena som aldrig vill bli bra så är det mycket bekväma skor som gäller här....

Jag har en liten egenhet när det gäller mina egna skor....jag gillar inte när mina tår sysn för mycket!!! Fånigt jag vet!

Ha en skön helg!
KRAMAR i mängd från Sommar-Stockholm

Tankevågor said...

Mäh.....syns ska det stå!!! :-)

Unknown said...

Jag fullkomligt älskar skor.
Förra helgen var jag och mor och mina barn på outleten och skulle kolla in dojor till O. Efter en si så där 10 skobutiker skrek O åt mig.
Du är bara lycklig när du får köpa skor. Kan vi gå här i från nu mamma?

Jag som inte köper skor så ofta. Snyft! Men jag älskar att kolla på skor och vill gärna ha många fler än jag har.
Innan barnen kom var det betydligt fler skor hemma!!!!!!

Men du har ju massor av gobitar! Jag gillar oxå ballerinaskor. Men jag vill gärna ha klack på skorna då jag är lite för kort enligt mig själv.

Bra straff för tjejerna!!!!!!!

Ha en fin söndag.
Kramisar

Annika said...

Hannele:
Tack!!
Det är verkligen kul att låna andras skor ibland. Det gjorde man ju ofta när man var yngre.

Lilla Jag:
Jamen du vet mina fötter är också stadiga och breda båtar...
Allt är bra här. Inlägg kommer snart, måndag eller ¨så.
Kram!!

Londongirl:
Haha, som du ser har jag inga skor alls med öppen tå. Jag gillar inte mina fötter, har ju fotfobi, så jag vill inte att mina tår ska synas alls.
Not my style.
KUL att du känner likadant om tår, jag känner mig lite ensam.

TACK, vad roligt att du gillar mina skor.

Kram från ett stolig North Carolina!!

Rosvik:
Visst är det roligt med skor.
Och ballerinor är så sköna, fast ibland blir det ju lite för platt.
Kan inte låta bli att le åt dina pojkars kommentarer på outleten :-))

Kramar!!!

Lia said...

Pinglan! Tack snälla för dina underbara ord på min blogg! Det är nästan magiskt när man får kommentarer och komplimanger för sina skor av en annan skogalning! Jag har ju redan tidigare sagt till dig att du är så snygg i stövlar och kjol/klänning. Det är kul med en vän som också känner sig kvinnlig och piffig i höga klackar! Klackar = party!
Underbara skor har du, och väldigt kul med så mycket färg och spännande mönster...själv fastnar jag lite i det svarta träsket! Kram, ha en bra start på ny vecka!

Annika said...

Jamen dina skor var ju fantastiska!!!
Det var så roligt att se alla vackra bilder på din blogg.
Kramar!!