Friday, May 02, 2008

Show and Tell: Färgglatt

Nu har så värdskapet för fredagstemat flyttat över till Desiree i Alabama. Den som vill vara med hittar denna månads teman på Desirees blogg, och i högermarginalen på min blogg.

Färgglatt alltså.
Detta är ju en färgglad period på året. Allt står i full blom och färgprakten är enorm.



Azaleorna i all sin prakt. Karolina har också hängt med på ett hörn.
Bilderna är från min granne Ingrids framsida. Just nu blommar Azaleabuskarna som allra vackrast. Jag har själv inga Azaleor i min trädgård så jag får njuta av andras.


Och här har vi en väl använd och älskad Marimekko väska som jag köpte på Finlandsbåten för flera år sen. Jag tycker så mycket om den. Jag har en större Marimekko väska också, fast den går i svart/vitt. Varje gång jag använder den här väskan får jag komplimanger av någon okänd. Det är mycket trevligt.
Häromdagen såg jag en annan kvinna här i Reston som kom gående med en exakt likadan. Tror det är första gången det har hänt. Tyvärr kunde jag inte säga något eftersom jag körde bil.
Jag vet att Crate and Barrel säljer Marimekko, kanske har dom även börjat sälja väskorna? Måste kolla.

Fredag idag.
Jag är uppe i 14.000 steg nu på min stegmätare! Rekord! Härligt! Karolina har gen-rep ikväll (igen). Det blir att skynda sig i 180 från skolan och till teatern.
Imorrn är det föreställning, och likaså på söndag.

Ha en jättefin fredag!

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia

41 comments:

Lullun said...

Så kom du också på banan med något färgglatt. Kul! :-) Och ja, det var verkligen en färgprakt de där blommorna. Marimekko fick jag ju också upp ögonen för förra året som du kanske minns. Underbart mönster. Har också sett att de börjat sälja lite saker här. bland annat har jag sett glas och lite annat sånt köksrelaterat.

Håller tummarna för Karolina och teaterföreställningarna! Och ditt stegande såklart! :-)

Trevlig helg!!

Annika said...

Lullun:
Ja, vi här i US kommer ju in sent omsidor. Men jag såg att Blogger nu lagt in att man kan publicera vid midnatt så det kanske är ngt att börja med vad gäller fredagstemat. Gillar ju att skriva mitt inlägg dagen innan, så...
Ja, Marimekko är så fint!!! Älskar deras grejjer.

Nu ska jag surfa runt till er alla!!

Ha en jättefin helg!!

Millan said...

Ja det har ar verkligen en fargrann tid pa aret! Underbart!! Jag onskar bara att solen skulle vaga sig fram och lysa upp allt lite oftare...
Marimekko vaskan ar jatte fin! Faktum ar att just Marimekko har slagit igenom ratt stort i England och man hittar det i manga av inredningsaffarerna har i Bristol. Det och Sagaform ar nog det jag framst har hittat i affarerna har.
Ha en trevlig helg!! Kram

Lullun said...

Jag brukar ju också vara sen (ligger ändå 4 timmar efter Sverige). Eftersom jag ofta är upp till ganska sent på kvällarna så kan jag dock publicera innan jag går i säng. Men det blir nog lite varannan vecka för mig. Ena veckan blir det tidiga inlägg hela veckan (inlagda på natten, innan jag går på jobbet eller som det första jag gör väl på jobbet) eller så blir det sena inlägg hela veckan (inlagda efter dagens middag och barnnattning). ;-)
Men är det alltså någon ny funktion på blogger nu menar du? Måste kolla. :-)

Annika said...

Millan:
Visst är det en fin tid!!
Grått här idag...OCH det får det INTE vara imorrn när Peters familj kommer hit. Då vill jag vara på decket!!
KUL med Marimekkos genomslagskraft i England. Blir glad!
Gillar Sagaform också.
Ha en topphelg. Kram!!

Lullun:
Japp, blogger har nu ngn funktion som gör att man kan skriva vid ett tillfälle och lägga ut senare, vid midnatt. Bra, tycker jag. Ska läsa på lite mer om det hela.
Ja, Lullun, du är alltid så snabb med dina inlägg! That's the blogging spirit!!!

Saltistjejen said...

Vilka underba azaleor!! Och Marimekko, ja vad ska man säga... Jag tycker de har fantastiska färger och mönster. Vet du att H&M nu har en "marimekko-kollektion"? Har ingen aning om ifall det verkligen ÄR Marimekkomönster, men jag har kollat lite och en hel del av kläderna är jättefina. Tyvärr är jag för stor nu för att ha något av detta, men om nte magen varit där hade jag nog handlat lite....

Annika said...

Saltis:
Visst är Azaleorna ljuvliga. Har dom kommit igång hos er ännu?
Marimekko hos HM har jag hört talas om, men inte sett ännu. Borde kanske kolla in...

Anonymous said...

Underbara blom-bilder! Härligt med alla färger i dagens tema! Ha det bra.

Annika said...

Nilla:
Tackar...Ja det är ett kul tema idag.
Ha det så bra!

Fröken Anki said...

Underbara azaleor! Det blir så mysigt i trädgårdarna när dom blommar eftersom det är så mycket blommor! Och Marimekko, så härliga tyger tycker jag. Min favorit är dom röda blommorna, och det mönstret skulle jag gärna ha på grejer i sommarinredningen. Crate and Barrel säljer alltså Marimekko. Det ska jag ta och kolla in!

Lycka till med teaterföreställningarna, och tack för tipset om publicering vid senare tillfällen. Ha en härlig helg!

Petchie75 said...

Vilka fina azaleor!! Och jag älskar Unikko-mönstret från Marimekko, har precis det rosa i lakan som jag fick i 30-års present av mina föräldrar och väntar med spänning på deras ankomst nästa vecka - KANSKE har de med sig tallriksunderlägg från Marimekko... (jag har nämligen önskat det). I Bryssel kunde man ofta spotta de finska brysselborna genom deras marimekko-väskor!

Miss Marie said...

marimekko är riktigt roligt! kul att hitta det även i usa. du har väl sett att h&m har en marimekko-kollektion i vår? den är liute 0rolig! =)

Marianne said...

Så vackra azaleor och så färglatt det blir av dem! Karolina passar verkligen in där som en liten vacker blomma! Du kanske ska plantera sådana i din trädgård också?

Jag försökte hitta Marimekko-kollektionen på HM, men jag hittade inget! Din väska är verkligen fin och jag förstår att den väcker uppmärksamhet där i US eftersom den är så nordisk och annorlunda. Roligt förresten, hon som hade Marimekko-butiken i Stockholm på den tiden det begav sig bor nu i Istanbul. En urtrevlig kvinna och fantastisk konstnär.

Desiree said...

Godmorgon Annika. Ja azaleorna är verkligen underbara i alla sina färger. Din marimekko väska är jättefin. Jag gillar marimekko de har mycket fint. Grattis till alla steg du fått på stegräknaren, wow, superduktigt med 14000 steg. Ha en skön fredag och hoppas att det går bra för Karolina med teatern men det gör det säkerligen.

Annika said...

Anki:
Visst är Azaleorna helt underbara nu!!!
Man riktigt gläds när man är ute och går.
Ja, precis...Crate and Barrel lär ska ha Marimekko. Åtminstone online. Kolla!
TAck, Anki!!
Ha en jättefin helg!! Ska komma och kolla in ditt tema nu (tidigare låg det inte uppe :-) )

Petra H:
Visst är det fint!
Jamenvisst, set är samma sak här...När jag flyger hem från Sverige kan man lätt se finländarna...Marimekko i topp. I fjol var det en kvinna som hade ALLT i rosa Marimekko...hatt, jacka, väska och braller...kinda too much...men hon syntes åtminstone.
^Å vad mysigt med tallriksunderlag i Unikko.
Hoppas dina fldrar har med sig det..
Jösses Petra vad BESÖK du har!!! Lyllos dig!

Marie:
Ja, det är kul att det finns.
Har inte sett HM collectionen ännu, ska ta och kolla in den så fort jag kommer till HM.

Marianne:
TACK!!
Visst är det en vacker blomma.
Funderar på att plantera en buske, men dom blir ju så stora.
Hmm...vad synd att du inte hittade Marimekko på HM. Undrar om den bara finns i vissa butiker??
Japp, Marimekko är så nordiskst och jag blir så glad när jag ser ngn som har det i US.
KUL att du kände Marimekko tjejen i Istanbul.

Desiree:
Godmorgon vännen!!
Ja, Marimekko är fint (i måttliga mängder).
Azaleorna är fina i stora mängder :-)
NU har jag precis kommit hem från min PW, underbart. Nu står räknaren i...9.213 steg...I am pleased.
Tack Desiree, det kommer säkert att gå fint imorrn och på söndag. Nu ska jag ut och fixa klart decket. Har BBQ här imorrnkväll.




n

Tankevågor said...

Verkligen färgglatt! Den där väskan blir man glad bara av att se! Kul att du såg en till som hade den där hos dig.

Kul med fredagstemat.
Kram

Annika said...

L-girl:
Kul att du gillade inlägget. Ja, den där väskan älskar jag. Måste tvätta den nu bara inför säsongen.

L, det är bara att hoppa på om du vill.

Kram!!!

Anonymous said...

Åh vad jag gillar de där blomfotona, och så snyggt ihop med lilla tjejen i tuff vit luva. Me likey.

Idag kan man gissa på en liten gåta, eller vad man ska kalla det, hos mig. Titta gärna in om du vill!

Anne said...

Åååhhh, så du har Marimekkoväska. Jag är så förtjust i deras väskor. Har tyvärr ingen men skulle gärna vilja ha. DET måste bli av att köpa nästa gång jag åker hem (eller beställa med gäster). Jag läste att Petchie skrev de har Marimekkolakan, deras lakan är också så fina. Kul med saker som man är lite ensam om här också, lite unik är ju alltid roligt känna sig :)
14.000 steg, bra jobbat! Min står väl på typ 5...jag har inte varit ute på sedvanlig prommis idag så nu får jag dåligt samvete höra hur bra du är.
Förresten, nåt helt annat. Du som brukar ha koll på restauranger. Känner du till "Outback" (det ska tydligen vara en kedja, typ Steakhouse)? Hittade den av en slump och tänkte gå dit och testa i helgen.

Anonymous said...

Härliga bilder!! Azaleorna med K i bakgrunden ar verkligen fina!
Din Marimekko väska är urläcker!!

Köpte precis Marimekko tyg " springcollection" som jag ska försöka få maken att hänga upp på våran stora ( väldigt högt i tak ) vägg ovanför trappan. Tur att han är vig och händig.:)
Jag har hittat en sida online där man kan köpa Marimekko väskor + mycket annat från Marimekko med bra priser. Jag skickar med det i mejlet till dig.

Ha en underbar helg!

Anonymous said...

Annika! 14000 steg wow säger jag bara!! är du ute och går i ca 2 timmar då?? Hur många mil, km är 14000 steg på ett ungefär? Hmm jag är inte ens uppe i hälften av det...

Lena said...

Vackra bilder på blommor och dotter. Ska bli kul att få höra om föreställningarna.

Marimekko är verkligen en av mina favoriter,men nån väska har jag inte...än.

14000 steg - det var rejält. var känns det mest? Tror att jag får börja använda stegmäteren igen. Den gör att jag sätter lite mer press på mig.

Trevlig helg!

Annika said...

Malin:
TACKAR!!
Ska komma till din blogg och kolla!

Anne:
Som tur är har Viking och Silja gott om väskor ombord :-)
Du får be att ngn tar med när dom kommer hit sommar.
Ja, jag skulle gärna ha påslakan i Unikko också. VET att Crate and Barrel har sålt sådana och att dom var asdyra.
14.000 steg är allts¨under en hel dag...från uppvak till sängdags.

Outback ja...Det var skitlänge sen jag var där...Vi har försökt att gå dit ngn fredag men det har varit SÅ fullt och väntetid på 2 timmar. Jag tror att det är typ ett typiskt stekhus med rimliga priser. Prova! Och tala gärna om vad du tycker sen. En av mina kompisar här är ofta där och han tycker stället är jättebra.


Veronika:
TACKAR!!
Ja, Marimekko har snygga saker!
Vad snyggt det låter att du ska hänga upp ett stort tyg på din trappvägg! Marimekko stucker ju verkligen ut så det blir nog urläckert.

Måste nog förklara min stegräknare bättre: Alltså det är 14.000 steg efter en HEL dag. Ca 8000-9000 drar jag in på min prommis. Sen är resterande steg bara "vardagsmotion"

Skicka jättegärna länken!!

Ha en fin helg!

Panter:
TACK!!
Ja, jag har nog uttryckt mig lite luddigt i mitt inlägg. 14.000 steg har jag alltså fått in som rekord från mprgon till kväll. Min prommis drar in ca 8-9000 steg resten är just bara vardagsmotion...
Jag gillar verkligen stegmätare. Man får extra lust att gå då. Nu ska jag skaffa pulsmätare också!!

Ha en fin fortsättning på helgen!!

Desiree said...

Tack för att du har lagt ut maj månads ämen för fredagstemat här på din marginal. Jag borde ha gjort det, ska också lägga in på min blogg för säkerhets skull. Tack kompis.

Cecilia said...

Jösses vilka fina blommor i trädgården.Har hon gröna fingrar?
Verkligen söt väska.
Ha en skön helg!

Anonymous said...

Annika! Nu har jag beställt en ´Marimekko totebag som matchar mitt tyg!:) Blev helt kär i din Marimekko väska. Priset var super! $ 32.00 ! Mer än halva priset! Så nu är jag så lycklig! Tack för bilden av din Marimekko väska!

Annika said...

Desiree:
Absolut!
Inga problem!
Ha det så bra. KRAMIS!!

Cecilia:
Njaee..det är snarare maken Richard som har gröna fingrar. Han är jämt ut och fixar och donar.
Visst är det fina azaleor.
TACK, vad roligt att du gillar väskan!

Veronika:
Hey, vilket BRA pris!!
NU måste jag kolla den där sidan så skicka länken.
Priset var ju bättre än i Finland för sjutton!!
GUD vad kul att du blev inspirerad av min väskbild.
*slängpuss*

Fritt ur hjärtat said...

Mycket vackra färger var det i ditt bidrag!

Annika said...

Simone:
Tackar, tackar...

Anonymous said...

vilket blomsterhav!
har inte så där jättemycket färgglatt, men, men...

Linda said...

14000!!!
GRATTIS!
Du är min idol!

Och vilka maffiga Azaleor!
Och oj så många utropstecken jag redan har fått in :)
Jättehärliga bilder.

Humlan said...

Marimekkos mönster är verkligen favoriter även här. Jag har en del i köket (förkläde i Mansikka bl a) härligt färgglatt i gult-orange-rött. Och för några år sedan såg jag ett mönster i diskreta naturfärger som jag fortfarande vill ha som gardiner. Jag har tittat på väskorna men aldrig varit helt säker på vad jag vill ha, så det har fått vara.

Härligt färgglatt med azaleorna. Dom är härliga i sin färgprakt och tittar man närmare på varje enskild blomma så ser man hur vacker den är också. (ja ja, jag vet att jag är blomgalen ;-) )
Kram

Anonymous said...

Marimekko väskan är verkligen snygg!
Undrar om det går att få tag på här..en perfekt sommar väska! :)
Vilka fina bilder på Karolina bland azaleorna. Våren är verkligen hos er med stormsteg!

Jösses vad du prommenerar minsann. Jag undrar om jag ens kommer upp i 500 per dag numera..ha,ha...

Hoppas att det går bra för Karolina på föreställningen. Hon är säkert stjärnan i showen.

Kram!

Anonymous said...

Vad skojigt att Marimekko också börjar säljas i US, det visste jag inte. Jag älskar också mönstret, har till och med köpt tyger och gjort stora tavlor som jag har här hemma. Gardiner är drömmen, med smakar det så kostar det. Och H&M kollektionen är helt okej. Jag köpte en riktigt fin "kortärma" i vitt och svart. För 14,90!! Sen frågade jag sambon om han kunde gissa varifrån den kom... Han visste genast Marimekko, och blev halv förstkräckt då han "insåg" vad den måste ha kostat...

Unknown said...

Vilken blomsterprakt och färgsprakande så det står härliga till. Sedan lyser ju dottern upp allt oxå.
Väskan är jättefin och man blir glad när man ser den.

Hoppas allt går bra på föreställningen.
STora kramar

Fritt ur hjärtat said...

Vill bara berätta att hos mig finns också färgglatt sedan i fredags. Ni får gärna komma och titta på min tolkning. Besök med en kommentar gör mej så glad;-)

Evas blogg said...

Vilken otrolig färgprakt! Så mycket blommar det aldrig här, inte ens på sommaren tror jag. I alla fall inte azaleor. Ja tänk att Marimekko håller sig än, det var modernt för hundra år sen när jag var ung!

Annika said...

Leopardia:
Ditt inlägg var nog så färgglatt :-)

Lindalotta:
Haha...Kom ihåg att det var från uppstignade till sängdags, en hel dag. Inte under en promenad alltså.
Men jag är helt nöjd med 14.000 steg :-)

Humlan:
Ja, Marimekko har härliga saker. Jag vet inte om jag skulle vilja ha ett klädesplagg i tex Unikko.
Ett förkläde fr Marimekko har jag också :-)

Åh humland, du borde komma hit och se den underbara Azaleaprakten vi har just nu.
Kram!!

Annika said...

Jess:
Tack! Ja, blomprakten är enorm just nu.

Marimekkoväskan är en perfekt sommarväska! Rekommenderar den verkligen. Undrar om den säljs hos er? Hoppas.

Karolinas första föreställning gick bra. Idag är det föreställning 2.

Kram!

Petra:
Javisst är det kul att Marimekko slagit igenom här också. Jag vet at jag i årets upplaga av Project Runway såg mkt Marimekko i lgh. Det är kul.
Väskorna tycker jag är perfekta. Jag skulle också vilja ha gardiner. Nu ser jag fram emot att komma till Finalnd och botanisera bland Marimekko grejjerna, hihi!!

Rosvik:
TACK!! Vad roligt att du gillade bilderna! OCH att du tycker att Karolina lyser upp fotona!
KRAMAR!!!


Simone:
Ja!! Absolut!! Jag kommer!

Evas Blogg:
Nu är blomprakten oändlig! Detta är den vackraste tiden på året.
Visst är det roligt att Marimekko hållt i sig under alla dessa år.

Bloggblad said...

Det där tyget, fast i brunt, beige och svart har vi som gardiner. Det var våra allra första, köpta -75, svindyra. Nu har de äntligen kommit upp igen. Fast... det står inte Marimekka i kanten, utan nåt annat finskt.

Annika said...

Bloggblad:
Precis det tyget har jag på min andra väska. DETär så snyggt!
KUL att du fått upp dina gamla marimekko gardiner igen. Det står kanske Unikko i kanten?