Wednesday, May 21, 2008

Men är det verkligen...

...solen?
Är det verkligen solen som tittar ner på oss den här onsdagsmorgonen? Halleluja, man tror knappt det är sant.
Jag hoppade genast glatt i träningskläderna för här ska POWERwalkas. AH, vilken härlig svengelska det blev det där, men jag ser verkligen fram emot en riktigt svettig power walk idag.
Efter den motionen måste jag rensa ogräs och sen måste jag faktiskt åka och köpa en massa nya blomster som jag ska plantera. Detta år blir "sådden" rekordsen. Jag tror aldrig jag planterat blommor så här sent i maj förr, men jag får skylla på pissdåligt väder.
En sak är iallafall säker, och det är att naturen är grön och frodig och prunkande vacker just nu.
Vädergubbarna lovar bara sol framöver, och jag hoppas att dom har rätt.



Min rosenbuske trivs bra i regnet iallafall. Den blommar så vackert just nu.


Nu är bären extra goda. Blåbären börjar närma sig sin absolut godaste tid på året. Den då dom nästan smakar honung. Det finns inget som är så gott som amerikanska blåbär. Jag äter dom bara som dom är, det är då dom är godast.
Ibland om Karolina tycker att dom är lite sura äter hon blåbär med mjölk och socker.
Ett annat bär som är sådär sagolikt gott just nu är körsbären. Igår framför American Idol smällde jag i mig en hel påse på egen hand. Det är bara jag som tycker om körsbär i familjen, works for me :-)
Jordgubbarna är också SÖTA och STORA nu!! Desiree hade också ett inlägg om detta igår. Det är svårt att låta bli att nämna bären den här tiden på året.
Snart är det säsong för persikorna, och ni förstår vi älskar persikor, speciellt dom vita!!! Mums!!




Ikväll har skolorkestern konsert och där spelar ju Karolina klarinett. Vi ska dit, och sen efter det får vi gå hem och se finalen av American Idol. Bryr mig inte nämnvärt om vem som vinner. Jag har tex inte röstat en enda gång under den här säsongen.

Ha en fin onsdag, eller hump-day som man säger här in the US.

25 comments:

Mie said...

Ha ha, ja här brukar det ju oxå powerwalk"as"... Vilka härliga bilder du visar idag:)
Kram

Marianne said...

SÅÅÅ skönt att höra att du har sol i dag! Äntligen! Och vilken vacker ros du har. Skoj att åka och köpa växter att plantera ut, ska bli roligt att se foton sedan när du är klar.

Hallon är mitt favoritbär. Alla gånger. De äter jag också bara rätt upp och ner, godast utan någonting till. Vita persikor har jag nog aldrig hört talas om. Definitivt aldrig ätit. Är det en amerikansk sort, eller är den helt ny?

Vad mångsidig Karolina är. Teater, dans, sång och klarinett! Hon kan ju allt!

Hoppas du får en riktigt skön dag i solen!

Anonymous said...

Vad härligt att solen tittar fram hos er igen!
Man blir så låg av en massa regn!

Kliar det i dina gröna fingrar nu inför planterandet av nya blommor. Ska bli skoj att se dem senare när de blommar för fullt.

Jordgubbar...mmm...och speciellt om de är färska från pappas trädgårdsland.. AAhh..!

American Idol var det länge sedan jag slutade att se på. Tappade liksom suget efter nått ÅR med samma visa om och om igen.

Ha det gott på hump-day (jag tänker dock på annat "humpa"..hi,hi..)

Annika said...

Mie:
Powerwalkas det skas :-) Svengelska eller inte...hihi!!
Kul att du gillar bilderna.
Kram!!

Marianne:
UNDERBART med sol!! Konstigt så mkt gladare man genast känner sig.
Jamen klarinetten tycker K är tråkig, så hon ska sluta med skolorkestern nästa år. Hon fortsätter med kören.
Hallon är otroligt gott, och även dom är godast att ätas som dom är, mums!!!
Vita persikir kan säkert vara en amerikansk sort. Väldigt goda.
Ha en fin dag!!

Annika said...

Jess:
Hahaha...jag vet, jag med vad gäller the hump day...tänker på ngt helt annat, men detta är en familjevänlig blogg så ;-)))

Regn kan verkligen vara så deppigt, speciellt när man inte är van vid det dag ut och dag in...Kylan är ju ingen höjdare heller, men den ska väl också vika sig snart.

Njeaeea...det kliar inte i mina fingrar efter att gå ut och plantera. det är mer det att jag måste.

Kram!!

Lullun said...

Vilka fina foton! Och kul med sol & kvällens konsert. Men lite ojust av dig att skriva så läskande om alla bären ändå. *hihi* (Okej, jag får väl skylla mig själv; som man bäddar får man ligga... ;-) )

Annika said...

Lullun:
Awww...menade inte att göra på det sättet, sorry Lollo! Jag vet ju att du har svårt att få tag på dom goda bären på din ö.

Anonymous said...

Vilka fina rosor du har! Tyvärr har jag ingen trädgård att plantera något i, men kanske borde jag investera i några växter till min lilla balkong!
Och jag tror nog att jag ska investera i några körsbär till mig också! =)
ha en fin dag i solen!
Kram,
lilla jag

Annika said...

Lilla Jag:
Tack...Ja rosenbusken har mått bra i regnet.
Absolut ska du investera i lite vackra växter till balkongen.
OCH körsbär, ja jag vet ju att ni har goda sådana!!
Kram!!

Lullun said...

*hihi* Ingen fara! Jag ska frossa i bär i juli så... ;-) Sedan har jag ju massor av läskande mat här som ni andra bara kan drömma om, som du ju vet efter att ha läst mitt senaste inlägg. *hahaha*

Saltistjejen said...

Jaaaa! Vi har också sol här idag!! hurra!!!!
Men jag var sjukt trött i morse så jag har helt enkelt tagit en ledig dag idag. Vi håller på och flyttar labbet just nu så igår var det organisering och packning etc av en massa saker. Jag vet inte om det var detta som gjorde att jag idag känner mig totalt slut. Men jag kände verkligen att jag behövde vila en dag. Mina sammandragningar gör ju inte saken bättre heller. så det blir nog bra med en dags vila, även om jag känner mig lite som en "svikare" som lämnar över min del av ansvaret för ppackning till de andra idag. Imorgon ska jag självklart tillbaks och fortsätta dock.

Jättefina bilder på dina rosor!!!!!! Kul med trädgårdsarbete. jag önskar ibland jag ahde trädgård för jag tycker väldigt mycket om att odla och greja med växter.
Och bären ja. De är fantastiska nu!!! Jag smällde i mig ett helt paket jordgubar själv igårkväll jag. Mums! Älskar annars i stort sett alla bär. och körsbär (riktigt söta goda sådana) är ju underbart! De enda bär jag saknar här är svenska blåbär (jo för jag kan sakna dem) och även krusbär. Men de bär som finns är så goda att de väger upp för det mesta! :-)
KRAM!!

Annika said...

Lollo:
Pust, jag fick nästan lite dåligt samvete där ett tag.
MEN som du säger har ni annat gott som vi bara kan drömma om...VALKÖTT tex ;-)
Nej då, ngn ggn SKA jag till Grönland och vet du, jag ser verkligen fram emot att smaka maten!
Kan man förresten flyga Baltimore-Grönland längre?? Det är så många flyglinjer som lagts ner där. Icelandair flyger inte därifrån längre tex.

Saltis:
BRA, min vän, att du har tagit en vilodag idag. Inte ska du behöva hålla på att lyfta och grejja och stressa.
Braxton-Hicks tyckte jag var skitjobbigt att ha. magen blev som en basketboll.
Hur ofta händer det för dig?
Jag märkte att stress gjorde det hela värre, och så blev jag ju "put on bedrest" från v33-37 och sen föddes K i v 38.
Du ska ta det lugnt nu. Det är mitt råd. kan du dra ner på arbetstiden?

Jordgubbarna är så fantastiska just nu!! Har ett stort paker härhemma som vi ska vräka i oss ikväll. Som dom är, utan socker. har märkt att så många amrisar inte kan äta bären som dom är. Det ska alltid vara socker till. Trist, tycker jag.
Visst är dom svenska blåbären goda också...håller med. Vi har fullt med såna utanför vår sommarstuga. DET är mysigt värre!
Krusbär...vad är väl egentligen godare än riktigt mogna krusbär? OJ, nu blev jag grymt sugen...
Min mormor har så goda krusbär i sin trädgård. Dom brukar vara som godast i augusti.

Kramar!!

aurorabuddha said...

Och har i SA langtar vi fortfarande efter regn... Igar hade vi rekordvarme, det badar inte gott for den kommande sommaren. Hu!

Vi har goda persikor i Texas - jag tror jag maste kopa en pase nar jag far pa affaren i eftermiddag. Och jordgubbar oxa, saklart! Yum!

Petchie75 said...

Vad härligt att solen är ute och att du ska påta i jorden (även om du inte verkar helt entusiastik över det, hi hi)!! Rosorna ser jättefina ut, doftar de också gott?
Nja, jag vet inte om jag är så förtjust i de amerikanska blåbären.. tror att jag nog föredrar de små svenska.
Mina syskon spelade också klarinett när de var små - jag fick inte plats på kommunala musikskolan och det var nog lika bra det eftersom jag är totalt omusikalisk!
Ha en trevlig onsdag!
Kram.

Lullun said...

Baltimore-linjen, den lade de tyvär ner liste hastigt och lustigt förra månaden, innan årets säson ens startat (skrev som kortast om det på bloggen då, eftersom det fick oss att ändra våra semesterplaner), men det är nog inte omöjligt att den startar igen om något/några år. Jag ska nog försöka hålla dig informerad! :-)

Anne said...

Hump-day, det ordet var nytt. Det låter ju väldigt gulligt!
Härligt också att solen återvänt, hipp hurra! Blombladet med regndroppar på var dock så väldigt fin! Det kan bli bra bilder även i regn, speciellt på växter blir det snyggt. Bären och frukterna ja, kan bara hålla med. Det är som du säger svårt att inte nämna dem den här årstiden. Det är bara att mumsa på, tur att det som är gott är nyttigt också :)
Du, ingen aningen om det är Wasa-orden (apropå förra inlägget och kommentaren där), inte helt säker...

Fritt ur hjärtat said...

Sol, som om det skulle vara något att yvas över;-)) Förstår att du tröttnat på regn, tänker på förra sommaern, brrr. Men vi har faktiskt fortfarande inte fått något regn. Har fotografetar svarta skyar i flera dagar, men det blir inget regn.

Theodor spelar ju Sax så vi är också på konserter, nu skulle det bli musikal på tisdag. Egentligen avskyr jag sådant, för trångt i dåliga lokaler, men vas gör man inte för barna...

Annika said...

Aurora:
Så ni har så torrt alltså.
Jamen jag skickar gärna ner lite av allt det vi har haft.
Visst är persikor otroligt gott! Kan tänka mig att ni har goda sådana i Texas.


Petra H:
Det var riktigt skönt att rensa ogräs. Imorrn ska jag plantera.
BARA det inte regnar alltså...
Tyvärr, tyvärr så doftar inte dessa rosor. Oh, vad det hade varit underbart.
Jag har precis vräkt i mig två paket (modell små) med blåbär. Visst, dom svenska är också goda. Absolut.
Kram!

Lullun:
Ja, nu när du säger det minns jag det där med Air Greenland och Baltimore. Fasiken att som har slutat flyga därifrån. Flyger dom över NY nu då?

Anne:
Ah, där fick du lära dig ett nytt namn för onsdagen :-)
Now we are over the hump, or ON the hump.
Oh ja, jag tycker det blir vackra bilder i mulet väder. Ljuset blir så mjukt och fint.
Visst är det tur att bär är så nyttiga. Man kan verkligen säga att frukt är godis :-)


Simone:
Nej, det är sant för det brukar verkligen inte var ngt att uvas över här. Den brukar liksom vara SÅ självklar både sommar och vinter.
ja, jag har fått lite vibbar a la somamren i sverige 2007.
Men jag är säker på att årets sommar kommer att bli bättre. Därhemma åtminstone.

Ja skolkonserter är inte så roliga precis, men vad gör man inte, som sagt...

Lullun said...

Nepp; inte över NY heller. De flyger bara inrikes och till Köpenhamn... *buhu* Tror dock att Air Iceland (eller Iceland Air, kommer aldirg ihåg vilket det är... ;-) ) kommer att flyga Island-Nuuk i sommar, men annars är det bara Danmark som är möjligheten för oss... *suck* Men saker och ting kan ju ändras igen. :-)

Annika said...

Lollo:
Så om ni ska resa till USA eller Kanada måste ni alltså resa över Reykarvik eller Kph???'OTROLIGT!!!
Vilken usel service mot er grönländare.

Desiree said...

Jättefina bilder dock med regndropparna på blommorna. Det blir väldigt vackert och effektfullt. Jaa du får passa på att springa ut och powerwalka. Frukt och bär är så himla gott. Det är ju nästan som godis och man kan smälla i sig det med gott samvete också det gör det ju ännu bättre. Vi har ju bara varit på en pumpkinpatch i höstas och det var ju hur trevligt som helst så jag ser verkligen fram emot fler självplock ställen för det var kul och trevligt.

Jemayá said...

Vilka fina foton, jag vill sträcka mig ut och smaka på era amerikanska blåbär (visste inte ens om att de fanns!). Jag satte faktiskt i mig en liten låda med grekiska körsbär tillsammans med Daniel i går - underbart! Här tar det ju en liten tid än innan vi börjar få bär!

Anonymous said...

Härliga bilder, vår amerikanska blåbär blommar för fullt nu, skörd blir det i augusti, mums.

Pernilla said...

Härligt med sol!!! Lite avis blir jag ju ;)
Underbara bilder och herregud vad gott det såg ut med hallon och blåbär. Åhhh, va jag längtar till sommaren!!

Kram

Annika said...

Desiree:
Ja, det bästa är verkligen att man kan vräka i sig med gott samvete. Jag gillar verkligen den aspekten!! Mums.
Roligt att du tycker om mina bilder.
Självplock är mysigt, det borde man göra mkt oftare. Snart är det nog dags för blåbärs självplock.

Jemaya:
Låter spännande med grekiska blåbär. Påminner dom om nordiska?
Som du säger dröjer det en stund innan blåbären dyker upp i de österbottniska markerna, men när dom kommer är som SÅ goda!!!

Hannele:
JA, vad mysigt att du har egna buskar. Det är verkligen ett mumsigt bär.

Pernilla:
SOL nu ja...men det har ju varit PISS också :-)
Ja, jag ser också fram emot sommaren. Mycket!!
Kram!!