Tuesday, April 15, 2008

This Week: A Week of Me-Me's

Sara tagged me for this me-me...
I am supposed to write seven random facts about myself, and since I LOVE lists this is the game for me, of course!
Will this be a whole long me-me week? I am of course thinking about yesterdays A-Ö entry with facts about myself.
So folks, here comes yet another one…

1. Sometimes out of nowhere a song jumps in my head. Usually the song is from my (far) past. When a song knocks on my brain, I just have to find it as soon as possible. That is why I am such a frequent guest on YouTube and iTunes. The latest song that jumped into my head today was “Riders on the storm” made famous by The Doors.

2. I am a sucker for pop-culture, as you all know. I watch numerous TV-shows, I read magazines and I visit numerous gossip and fashion sites on the net. I am madly in love with “Sex and the City. And I am eagerly waiting for the old and wonderful ABC TV-series “Thirty Something” to get released on DVD.
The other day when I was on a Swedish web-site, I saw that the old Swedish TV-series “Svenska Hjärtan” or in English, “Swedish hearts,” is now released on DVD. I loved that show in the 80’s…It is about a bunch of neighbors in a town house community…Need I say more?


3. Right now I am more into non-fiction books than fiction books. The last book that I read was “The Mole People, Life in the tunnels underneath New York City” by Jennifer Toth. Let me tell you, that book has stuck in my head. Absolutely fascinating.


4. I don’t mind ironing at all. When I iron, I always listen to a certain Swedish radio show over the net. Gotta love the net. I can listen to all Swedish radio shows and watch Swedish television until my heart is content.


5. I love a clean and un-cluttered house but I hate cleaning. But one has to do it, no choice there…


6. I am scared of the dark. I believe in ghosts. Basically a scardy cat. I am scared of technical things as well. I am as far removed from a geek as they come. I am even afraid to download “Photoshop” on my laptop.


7. I believe in enjoying life, to celebrate every moment, to live, to see, to be seen, to have friends, to have loves, to be passionate, to have respect, to have sympathy.

I won’t tag anyone in particular but since I have so many blogging friends that are as crazy for lists as I am, I am hoping that you will all make a “7 facts” list as well.

Have a very good Tuesday!

22 comments:

Marianne said...

Fin lista du har gjort igen!

Men en sak är säker: Du behöver inte vara rädd för Photoshop, den kommer inte ut ur dator och biter dig ; D Nu har du ju alla dina bilder på stora datorn också, så de är bevarade även om något skulle gå snett (vilket jag inte tror att det gör). Passa på nu innan du har för många nya foton i datorn!

Annika said...

Marianne:
TACK!
Kul att du gillade listan.
Tror att jag väntar med Photoshoppen tills jag får min nästa laptop. Där kan jag lägga in den...
Jamenvisst, nu är mina 7000 foton uppbackade på en extern hårddisk. Jag vet inte vad jag är så rädd för...
Fjantigt? Javisst.

Jess said...

Det här med att var mörkrädd är ju också ett litet problem som jag har. Men har du någonsin varit arg och då gått i mörkret eller liknande. Då är rädslan liksom bortblåst. He,he..knepigt men så är det för mig.

Svenska hjärtan tror jag att jag minns. Var det inte också nått program som hette "Goda Grannar" och "Lite Tuva"? Ploppade bara upp just nu.

Stryka kläder? Vad är det? :D

Kram från Skrynkeltrollet..

Annika said...

Jess:
Ja, märkrädsla är inte kul. Alls.
Har inte provat att vara ARG i mörkret, men det kan säkert hjälpa.

Svenska Hjärtan var radhusdramat med Solveig Ternström mfl. Jag älskade det. Goda Grannar tittade jag också på. Liten Tuva känner jag inte igen...Hmmm...

Kram!!

Desiree said...

Ännu en trevlig lista. Alltid roligt att läsa lite mer och lära känna någon lite mer utifrån dessa listor. Du är ju listornas drottning. Jag är ju också spökrädd och det är skönt att veta att inte bara jag är det.

Sara said...

Fun list! I liked it!

Annika said...

Desiree:
Jo, och jag har ännu en lista att bita tag i om jag vill, men den får nog vänta tills nästa vecka så att folk inte blir helt uttråkade :-)
Spökrädslan ja...Jag är också glad att vi delar den, Desiree...

Sara:
Good, It was fun writing it as well.

Petra H said...

Ännu en kul lista!! JAg är också lite mörkrädd och jag är ju ensam den här veckan :-( Tur att det kommer två spanjorer imorgon och håller mig sällskap en natt men sedan åker de till en mindre ö och jag har ännu en ensam natt innan O kommer tillbaka på fredag.
Jag är också lite av en technophobe - tur att far och bror jobbar på IBM även om de är lite långt iväg för att hjälpa mig alltid! Photoshop har jag inte heller "vågat" testa än!

Keith said...

Good list. Some I know and some are a revelation. I hear you on #5! Wish my cat would do something while he's just sitting there all day! Alas, I have to pick up after him, too.

Hanneles paradis said...

klart att det finns spöken :)

Anne said...

Listdrottningen is back. Ännu en kul lista. Svenska hjärtan ja, den serien minns jag så tydligt!!! Den skulle jag vilja ha på dvd, alla avsnitt. Apropå serier, du har väl sett Skärgårdsdoktorn? Det är ju en serie man tycker borde finnas på dvd MED engelsk text också.
Youtube är suveränt när man plötsligt får en låt i huvudet och bara måste höra den. Jag fick en sån grej häromdagen, låten var då I hope you dance med LeeAnn Womack. Jag bara måste höra den och så klart fanns den på youtube. Ja, du vet....
Ha en bra tisdag! Snart är Sex and the Cityfilmen här!

Saltistjejen said...

Å jag minns också Svenska Hjärtan! Jag minns att jag tyckte den var otroligt bra då. Särksilt Solveig Ternström som spelade sin roll så himla bra!!! Snacka om vardagsdramatik på hög nivå. Men ändå med en slags "realism" som man totalt saknar i amerikanska såpor.
Hm, mörkrädd är jag ytterst sällan faktiskt. Jag var dock när jag var yngre. Och självklart händer någongång emellanåt, men det är inte så vanligt.
Och jag tror inte alls på spöken. OM jag är mörkrädd så är det framförallt människor som kan gömma sig i mörkret som jag är rädd för. Tror att det är betydligt större risk att träffa på en levande person än en död.... Jag har väldigt svårt att tro att döda personer (även OM de skulle kunna "gå igen") skulle vilja oss något ont. Snarare då bara ha kontakt. Levande personer däremot vet man ju kan skada och döda. Medvetet eller för att de är drogade eller psykiskt sjuka. DET tycker jag är läskigt!!!

kram!

Annika said...

Petra H:
Aha, ännu en som är rädd för Photoshop, haha!
Jag lovar att ladda ner programmet på min nästa laptop. Fast, jag kommer att vara jättenervig.
Nej, det är inte kul att vara ensam hemma, jag vet. Jag har måst vänja mig och det går bättre nu.
Önskar dig en god nattsömn när du är ensam. Förstår s¨väl att du längtar till Os återkomst:

Keith:
I am a list queen, as you know...
Number 5 is a boring task. I hope your cat doesn't mess up the house too much :-)


Hannele:
Att det gör, ja :-)

Annika said...

Anne:
Yes girl, ännu en lista som du kan kopiera!! haha!!
Jomenvisst, jag äger Skärgårdsdoktorn, alla avsnitt. Den är så BRA, och ja, visst borde den vara textad på engelska. Helt underbar serie!
"I hope you dance" tycker jag är så vacker!! Och sorglig, vet att den spelas ofta på begravningar.
YouTube är helt underbart!!
Och du som numera KAN lägga upp egan alster där också...You lucky girl, you!!

Saltis:
Solveig Ternström var suverän i den serien...Och du har så rätt, ngt dyligt skulle man knappast se i amerikanska såpor. Nu känner jag att jag vill köpa Svenska Hjärtan...Ska nog göra det.
Nej, jag vet...egentligen är inte spökrädsla speceillt logisk, och det är sant att levande människor är så mkt farliga än döda, såklart. Men jag har upplevt lite skumma saker, och det är inte så kul. Jag har nog bara blivit mer på min vakt, och räddare, efter det.
Men, ja...spöken kan knappast skada, och det kan minsann levande människor göra.
Kram!!

Annika said...

DYLIKT menar jag ju...ÅÅÅhhhhh

Mie, Absolut Guldkant said...

Jag gillade din sjunde punkt särskilt mycket! Så ska man tänka mycket oftare:)
Ha det fint o kramar!

Millan said...

Oh tva listor pa en gang for mig att lasa :-D.
Svenska Hjartan kikade alltid jag och min mamma pa. Jag kommer ihag att jag storgillade den men att den egentligen var valdigt sorglig och mork..
Mole People har jag letat efter overallt i Bristol nu men finns inte att fa tag pa. Jag ska skicka efter den pa Amazon.co.uk istallet for aven Ben ar nu sugen pa att lasa den.
Morkradd ar jag ocksa. Usch! Jag ar ok hemma i vart egna hus men jag avskyr att ga hem sjalv fran bussen eller sa i morker. Spelar ingen roll om klockan bara ar 18 och det ar morkt.. jag ar lika radd for det!

Annika said...

Mie:
Det bör man nog ja...
Ha det så gott.
Kram!!

Millan:
Japp, där har du två härliga listor att bita tag i, hehe!!

Svenska Hjärtan var mörk, sorglig och komisk. Den hade så mycket. Jag är så glad att den finns på dvd nu!! Lära för Livet finns också, minns du den? Om skolan på 70-talet.
Funderar på att köpa den också.

och jag hittar inte Gordon Ramsey på barnes and Noble. Ska beställa den på Amazon jag också.

Visst är det handikappande att vara mörkrädd, usch. Jag avskyr det verkligen. Det känns iallafall tröstande att vi är flera som delar mörkrädslan.

Fundersam Cecilia said...

Vilken rolig lista,skoj att läsa.Svenska hjärtan ja den var bra.Jag har bara allra sista avsnitten inspelade,tyckte det skulle vara roligt att ha.Men nu när de finns på dvd så skulle jag gärna köpa de.Kommer du ihåg avsnittet då han klippte gräset i snön?Kommer ju inte ihåg vad han heter som var gift med Solveig Ternström.Hel skön serie .

Annika said...

Cecilia:
Absolut!! Det var den där nyårsafton och han var svartsjuk på Solveig T...Minns du att han klippte ryamattan också-
Det var en serie där skrattet fastnade i halsen...
SÅ bra!!
Ska köpas!!

Millan said...

Forresten sa sag jag att Gordon Ramsey har givit ut annu en bok nu. Men den jag laste hette alltsa Humble Pie och handlar en hel del om hans uppvaxt.

Annika said...

Millan.
Ser det här nästan en vecka senare...ska absolut köpa Ramseys bok...vill ha, vill ha!!