Friday, April 25, 2008

Show and Tell: Favorittidningar

God Morgon!

Jaha, så har mitt värdskap som "fredagsvärdinna" kommit till sitt slut.
Nu tar den kära Desiree i Alabama över värdskapet och det är hos henne vi nu hittar maj månads ämnen.Idag var alltså ämnet favorittidningar.
Mina favvisar är som följer:
* Washington Post, morgontidningen som jag läser varje dag. Klart man måste ha papperstidning vad gäller morgonnyheterna. Fast jag vet ju att snabbast nyheter får man ju på nätet. Men jag gillar att bläddra i pappersupplagan.

* Amelia brukade jag prenumerera på, men det har jag nu slutat med. Istället blir jag själaglad när jag får den av någon hemifrån. Kul läsning även om jag numera inte tillhör Amelias direkta målgrupp. Numera borde jag läsa Tara, och den är ju rätt bra den också.

* Allt i Hemmet är utan tvekan min absoluta svenska favorit i kategorin inredningstidningar. Jag har prenumererat på den också, men Bonniers lyckas alltid strula till det med betalningarna så jag har tröttnat. Fast jag kommer nog att försöka mig på en prenumeration i höst igen. Tidningen är ju så bra!

* Expressn Söndag är ingen favorittidning, men väl rolig läsning. Min snälla moster skickar den tidningen till mig varje vecka, och det uppskattar jag väldeliga.

* Real Simple är en amerikansk tidning som jag tycker mycket om, och sm jag prenumererar på. Här kan man få alla möjliga tips + att tidningen har många goda recept.

* KP, Kamratposten, är Karolinas tidning som hon får i födelsdagspresent av mina föräldrar varje år. Det är så roligt för Karolina att ha en prenumeration från Sverige, och hon läser KP med största intresse. Det gör jag med för den delen. Tycker att det är en toppentidning både för 9-15 åringar som för deras föräldrar.

Andra tidningar jag gärna läser är:

* Marie Claire, min favorittidning bland amerikanska modemagasin. Älskar den!
* US, People, Star och OK---dvs TRASH!! OCH skvaller!! Ibland åker jag till Barnes and Noble och äter frukost med en bunt skvallertidningar som sällskap. DET är " a gulity pleasure"!
* Washingtonian och Northern Virginia är glassiga magasin om livet i och omkring DC, där får man tips på vad man kan hitta på i närområdet samt att man får tips om restauranger och kulturliv plus en massa annat.

Vi svenskar brukar byta tidningar med varandra. Svenska tidningar står högt i kurs och är hårdvaluta bland oss. Vi lånar av varandra, men är NOGA med att lämna tillbaka eftersom vi vet hur viktiga tidningarna är.

På nätet läser jag också tidningar som DN och Aftonbladet. Än en gång kan jag bara prisa internet!! VAD gjorde vi innan nätet fanns! Sedan nätet kom har hela världen krympt.

Peter, 43!

Idag fyller den kära maken 43! Otroligt så fort tiden går. Han var bara 25 år när vi träffades waaay back in 1990!
Ikväll blir det familjens B's älsklingsställe igen. Gissa vilket? JAPP, The Melting Pot!! Ah, jag ser redan fram emot kvällen!

Ha en toppenfredag!

Nilla
Simone
Anna
Desiree
Annika
Anne
Petra
Anna-Saltis
Millan
AuroraBuddha
Anki
Lullun
Marianne
Victoria
Susanne
Lia
Cecilia
Leopardia

26 comments:

Simone said...

Oj så mycket favoriter du har! Jag blir lite skadeglad när du blir arg å Bonniers! Har varit aktiv på ett trädgårdsforum som de fullständigt raserat med ändringar för att förnya konceptet, det har blivit värdelöst. Då sa jag upp Allt om trädgård! Inget mer Bonnier för mig!

Masrt att byta tidningar med varandra! Jag tar också över men det är sista anhalten innan återvinningen.
Ha en bra helg och tack Annika för fantastiskt roliga tema!

Annika said...

Simone:
Du hänger väl med till Desiree också. Temat fortsätter!!!
Jo, jag är lite sur på Bonniers. Först strulade som bort Amelia, och sen Allt i Hemmet...Blir så LESS!!!
Japp, vi byter tidningar glatt mellan oss här. Det är trevligt.

Lullun said...

Ja, har ju haft misstankar om det, men nu VET jag hur du kan hålla dig så otroligt a jour med vad som gäller i Sverige! Och vilken snäll moster också! :-)

Kanske borde jag vid nästa Sverigebesök gallra bland tidningshyllorna och hitta en favorit att prenumerera på. Kul också att ni är så många att ni kan dela.

Och ditt tips om KP är kanske inte så dumt. Ett bra sätt att få Aaju in i det svenska, både språk och annat, när han blir så gammal. Men kanske inte just KP då. ;-) Får klura på vad det är som gäller för killar om några år.

En prenumeration på svenska Illustrerad Vetenskap har jag faktiskt också tänkt på till Holger. Danska varianten vill nämligen inte skicka tidningar hit, men svenska kanske gör det, och så får han ju övat sig lite på språket oxå! *hihi*

Lullun said...

Och grattis till maken så klart! Ha det så bra på favvisstället (som jag inte alls är avis på... Morr... ;-) ).

Annika said...

Lullun:
Haha, japp så håller jag mig a jour...
Nämen det är mkt tack vare att vi byter tidningar.
Det är kul att prenumerera på en svensk tidning, men dyrt. Och så blir det så jobbigt när den börjar hacka, och det har nu hänt med Bonniers två ggr. Det är trist.

KP är för både killar och tjejer. Den är så vettig och så BRA!!! Den ska du absolut ge Aaju när han blir äldre. Rolig läsning för både barn och fldrar, tycker jag.

What?? Vill inte danmark skicka tidningar till grönland? Hur skumt är INTE det!!???
Bra träning för Holger med svenskan dock. Go for it!!

Tack Lullun! Ja, Melting Pot är mysigt. Skulle gäran ha tagit med er dit ikväll!!

Millan said...

Tycker att alla dina favorittidningar later bra!! Allt i hemmet koper jag faktiskt nagon gang nar jag ar hemma och likasa Amelia! Real Simple later lite som var Easy Living sommar som ar ett sadant dar klassiskt magasin med allt fran mode och skonhet till matlagning, artiklar och tips.
Visst ar det sa att svenska tidningar blir riktiga dyrgriper nar man bor utomlands. Sa sent som i gar kom Elin hem med en Damernas Varld som hon hittat pa flyget hem forra veckan. Inte en tidning jag skulel kopt i vanliga fall men roligt med lite svenskt skvaller!!

Kp laste jag ALLTID som barn. Alskade den tidningen och det var nog den forsta tidning jag fastade for eftersom jag aldrig var sa dar jatte intresserad av serietidningar. Efter KP tog Starlet over...

Grattis till maken idag!! Hoppas ni far en jatte trevlig kvall!

Annika said...

Millan:
Nu haver vi krockat. Jag kom precis från dig!
Svenska tidningar blir verkligen hårdvaluta när man bor i utlandet. Underbart kul. Faktum är att jag väntar på två idag: Amelia o Tara som jag köpte när jag beställde svenskt godis för flera veckor sen...Idag ska paketet visst komma efter närapå två veckor. BEDRÖVIGT lång frakttid.
KP ÄR jättebra!! Den passar som sagt lika bra för tjejer som killar. Den blir bra för Nils när han blir större.

Ha så kul i Italien, Millan!!

Sara said...

Håller med om att KP passar för både killar och tjejer, Erik har precis börjat läsa Ebbas KP och han slukar den med stort intresse, verkligen en jättebra och vettig tidning! Och ett ypperligt tillfälle för oss vuxna att få en inblick i hur barnen tänker och känner nuförtiden, samma tankar och problem som vi själva hade förstås, men med nya påverkande faktorer.
Härligt med ett fint restaurangbesök för er alla, ge PeBo en STOOOR kram och puss från oss, så firar vi honom i sommar, kram kram kram och älskar!

londongirl said...

Men vad roligt att läsa om dina favorittidningar! Vad bra att ni är flera som kan låna av varandra!

KP är jättebra - förstår att Karolina gillar den. Kul att hon får den från Sverige.

Hälsa Peter och gratulera på födelsedagen!!! Hoppas ni får en jättetrevlig kväll!

( Melting Pot låter så mysigt! Kan du inte lansera den restaurangidén här?)

I går kväll hamnade maken och jag på Strand. Vi satt i baren och tittade ut på båtarna, drack ett glas rött och jag tänkte såklart på dig.
KRAMAR från mig och ett soligt Stockholm!

* nu ska vi se om det här går att skicka *

Annika said...

Sara-Sis!
Ja visst passar KP lika bra för killar som tjejer. Det är en toppentidning! Skulle önska att det fanns ngt liknande in the US, men här är det så uppdelat. Ja, om man inte köper MAD KIDS och MAD som K ÄLSKAR!!! Men annars...
KP är BÄST!! Och perfekt för oss fldrar att hålla koll!
Hälsningen till PeBo är framförd!
ÄLSKAR!!! KRAM!!!

Londongirl:
KP är en fantastiskt bra tidning! Och den ger sådan bra inblick i hur barn tänker.
Jag är så glad att hon får den av mina fldrar.
JA, jag fick ditt gulliga SMS från Strand igår.
GUD vad kul det ska bli att ses i sommar igen...Mkt vin och snack!!
OCH du kunde skicka!!!
Kramar från ett varmt DC!!

Hanneles paradis said...

Kamratposten är bra, ha en fin helg.

Hannele said...

(din make är ett par år yngre än min :)

Fundersam Cecilia said...

Vad tråkigt när Bonnier strular.Hade massa olästa tidningar i Sverige och jag ångrar att jag inte fick med de över.Så, nu har jag också börjat med Show and Tell.
Ahhh förstår att ni ser fram emot kvällen!
Grattis till maken och ha en skön fredag!

Annika said...

Hannele:
KP är verkligen en toppentidning. Kul att våra män är sgs som jämnåriga :-)
Ha en jättefin helg!!

Cecilia:
JAPP och nu har jag kollat och nu är du länkad!! Välkommen!!!
Bonnier är en strulmaskin, tyvärr...Buhu...
Tack, vi ska nog får en fin kväll.
Trevlig helg!!

Petra H said...

Konstigt, jag har aldrig haft nga problem med Bonnier, min Sköna Hem-prenumeration kom alltid fram till Bryssel!
Tycker du att du är för gammal för Amelia, är det det du menar?? Det skulle jag absolut inte hålla med om men jag har inte läst Tara... Men, jag gillar inte alls Amelia, tycker att Damernas Värld är bättre. Vet inte vad det är med Amelia som jag inte gillar egentligen.
Marie Claire är den bästa tidningen i USA / UK i sin genre, helt klart.
Trevlig helg Annika!

Annika said...

Petra H:
Bonniers har strulat sedan jag började prenumerera på Amelia för många år sen, och sen när jag to Allt i Hemmet var det helt galet ett tag. Nu har jag tappar lusten, men Allt i Hemmet lockar väldeliga ändå. Min kompis prenumererar på DV och det har aldrig strulat för henne. Så jag vet inte jag...
Japp, det är precis det jag menar, jag är för gammal för Amelia...småbarnsmmammor i vardagen och allt det där...Artiklarna är ju rätt korthuggna i Amelia, det kan vara lite jobbigt, tycker jag.
Marie Claire är en jättebra tidning, tycker jag.
Ha en fin helg!!

Anne said...

Så ni har ett födelsebarn att fira idag, vad kul. Melting Pot är nog perfekt plats att käka födelsedagsmiddag på, hoppas ni får en riktigt trevlig kväll.
Tidningar ja.... Jag ser att du är en tidningsälskare, du valde ju ämnet också :) Allt i Hemmet är min absoluta svenska favorittidning (vad gäller heminredning), jag vet vi nämnt det förut också. Gullig och snäll moster du har. Expressens söndagsbilaga är ju som en veckotidning, mycket att läsa.

Desiree said...

Ha ha vi verkar gilla samma typ av tidningar. Inser att vi delar många favoriter. Real Simple tycker jag är riktigt bra. Har faktiskt precis börjat prenumerara på denna just för att jag fastnade så för den. Jag läser Tara också. Tycker att både Tara och Amelia är bra. Allt i hemmet håller jag med om är riktigt bra. Synd att det strulade sig lite med din prenumeration men hoppas att det löser sig.

Du får ha en riktigt bra dag och ha så trevligt på resturangen och fira nu Peter ordentligt.

Humlan said...

Att det ska vara så svårt att få prenumerationer att fungera över atlanten... Jag har haft problem med min Interweave knits (liksom många andra här i Svergie), men nu fungerar det och jag hoppas att det fortsätter med det.
I dag fick jag tag på VogueKnitting i affären, den kom äntligen till Svenska tidningsförsäljare, 4 veckor efter att den gavs ut i USA. (Och den kostar $6.99 eller 115 kr i Sverige!)

Praktiskt att kunna låna tidningar av varandra när dom är så dyra att få tag på, men jag misstänker att det var viktigare förr när inte internet fanns med alla nättidningar.
Hoppas att ni får en trevlig och god kväll!

Fröken Anki said...

Vad bra att kunna byta tidningar så där med varann. För det är faktiskt kul att läsa svenska tidningar när man är här. Kul att få se vad du läser också! Marie Claire finns hos mig också, men - den brittiska upplagan. Trots att den ofta kommer sent hit. Men jag tycker den har bättre reportage och mode. KP - mycket bra ungdomstidning. Kvalitet!

leopardia said...

hallå, jag är ju typ seghuve numer 1 och har missat att svara. jag vet inte om jag har några riktiga favorittidningar, så jag kanske ändå inte kan vara med den här gången...

Lilla P said...

Jag ÄLSKAR att sjunka ner i DN, speciellt lediga helgmorgnar.. Avslutar med deras korsord och sudoku och känner full harmoni! Ännu bättre blir det nu när solen värmer på altanen tidigt!!

Trevlig helg!!

Annika said...

Anne:
Jamen nu är jag inspirerad att köpa Rachael Ray tack vare dig mfl!
Kul med lite tips var det!
Visst är min moster snäll som skickar tidningen varje vecka. Jag uppskattar det väldeliga.
OCH JA!!! Allt i Hemmet är den bästa svenska inredningstidningen. Älskar den. SYND att den strular så.


Desiree:
Ja, det är roligt att se hur många tidningar man har gemensamt, och du och jag hade onekligen en hel del.
Real Simple tycker jag är riktigt bra!! Den har jag haft i flera år nu och jag har ingen tanke på att sluta med den.
Visst, det är urtrist att prenumerationen strular vad gäller Allt i Hemmet.

Humlan:
RUSKIGT vad dyrt med den där sticktidningen du köper härifrån!! GULP!! Men svenska tidningar lägger ju på närapå det dubbla också pga frakten.
Säg till om det är ngn sticktidning du vill ha härifrån så köper jag den åt dig när jag kommer hem!!!
Visst är det bra att vi kan låna av varandra. Nätet i all ära, men en äkta svensk papperstidning slår det mesta :-)
Kram!!

Annika said...

Anki:
Ja visst är det smart att kunna byta tidningar. Roligt är det också.
MC tycker jag är en toppentidning här i US. Har aldrig läst UK versionen.
KP är verkligen kvalitet, och som sagt lika rolig för oss vuxna att läsa!


Leopardia:
Jag ska påminna dig nästa vecka...hihi...då är det "Färgglatt" som gäller!

LillaP:
Pappers DN kan jag sakna, och det är så roligt att läsa den när jag kommer hem.
Korsord gillar jag också, men inte soduko.
Trevlig söndag!!

leopardia said...

nu har jag iallafall smygit mig in i ringen och lagt ut favorittidningarna :)

Annika said...

Leopardia:
DÅ ska jag kolla, och LÄNKA!!!!