Wednesday, April 02, 2008

Onsdagsfunderingar

Som jag skrev i gårdagens inlägg är det verkligen en vacker tid nu. När jag tittar ut genom mitt köksfönster, från min bloggplats, så ser jag grannens stora vita körsbärsträd som snart, snart kommer att vara helt överslöjat med blommor som lyser i det allra vitaste vitt. Vackert. Igår eftermiddag var det upp till 24 grader varmt och den värmen vek inte av förrän sent på kvällen. Idag är det lite svalare igen, men soligt och vackert.

Det blir en power walk för mig så fort jag skjutsat Karolina till skolan.
Promenaderna är verkligen sköna för kropp och själ. Tycker tankarna flyter så bra medan benen trummar på. Snart är det dags att ta en kameraprommis också, dokumentera blomstren. Dokumentera våren.

Den här tiden på året är den tid då tankarna börjar flyga iväg mot sommaren allt oftare. Man börjar känna det där draget av sommarStockholm, och sommarstugan. Det är nu ett visst ljus kan få tankarna att vandra, det är nu en viss doft kan få en att längta. Det är nu det börjar närma sig... . Fast ändå inte. Våren har knappt börjat, och innan hemresan väntar en massa annat.
Men det fattar inte hjärtat som är så inställt på synintryck, stämningar, dofter och ljus. Hjärtat har redan ställt in sig på Norden.

Känner en viss gnagande oro idag efter nyheter om en väns hälsa. Pratade med frun igår som grät orostårar över makens plötsliga känslobortfall i benen, och allmäna hälsotillstånd. Nu sitter dom och väntar på svar från magnetröntgen som skedde igår. Jag och Peter har tänkt på dom sgs hela tiden sedan jag pratade med frun. Det är så jobbigt att veta hur dåligt hela familjen nu mår.
God hälsa är en gåva som kan ryckas bort vilken dag som helst.
Nu hoppas jag på det allra bästa idag eftersom min vän väntar att få resultaten på provsvaren idag.

Önskar er alla en bra och fin onsdag.

29 comments:

Musikanta said...

Man tänker egentligen aldrig på hur bra man har det, inte förrän det händer någonting i ens omgivning, om man själv blir sjuk eller någon man känner väl. Hoppas att det inte var någonting allvarligt med den gode vännen.

Ska strax gå ut på promenad och se om det har kommit upp några andra vårblommor än tussilago.

Annika said...

Musikanta:
Visst är det så. Man ska uppskatta sin goda hälsa, för den är verkligen inte för given. Jag hoppas också att det ska bli goda, goda nyheter idag. Känner så för mina vänner...
Härligt med promenaden. Jag ska också ge mig ut...

Sara said...

Vad tidigt du måste ha bloggat, sis!

Jo det är en viss lukt i luften nu, den där varma sollukten. Här ligger vi på ca 10-12 grader idag så vi är ju förstås en bit efter er, men härligt är det!

Trist med din vän, hoppas testresultaten faller väl ut, verkligen. Kram kram

Saltistjejen said...

Om du ska powerwalka idag gissar jag att nacken känns bättre?! Skönt!!!
Tänk att ni hade 24 grader igår!!!! helt otrolgit. V i hade "bara" 17 vilket jag tyckte var varmt och skönt. Idag är det svalare här också. Men solen skiner.

Otrolgit jobbigt med din vän. Visst är det så att saker och ting händer i livet ibland som man inte alls räknat med, och som är oerhört jobbiga. Jag hoppas verkligen att det kommer att lösa sig för din vän och hennes familj!
Kram!

Annika said...

sara:
Ja, det kanske var lite tidigt idag? Säkert låg det ute vid 7:40 eller så..
Japp, nu börjar det närma sig...
Idag blir det inte så varmt här, men varmt nog förstås.
Ja, jag hoppas på bra nyheter framåt dagen...
Kramar!!

saltis:
Jodå, nu är det bara ett visst drag och en stelhet kvar i nacken, lite ont, men ingen fara. jag ska ut på power walk, men utan stavar...Har fått för mig att stavarna skulle kunna förvärra nacken...
Det är jobbigt när livet slänger ut svarta kort. Jag hoppas på det bästa idag för mina vänner.
Kramar!!!

Fia said...

Skönt att nacken känns lite bättre. Vad jobbigt för dina vänner, jag ska hålla mina tummar för dem under dagen och hoppas verkligen att de får enbart positiva nyheter. Kram!

Simone said...

Vis av erfarenhet :-( vågar jag påstå att hälsa uppskattar man först när den inte längre är självklar. Hoppas allt blir till det bästa, vad det än är för diagnos.
(Jag har redan fotat mitt fredfagstema! Passade när jag hade hjälp!!)

Marie said...

Skönt med promenader!

Hoppas din vän får ett positivt resultat, jag håller tummarna!

Annika said...

Fia:
Nacken är bättre, men din salva ska inhandlas, be sure of it!!!
Kram!!

Simone:
Där har du nog så rätt. man uppskattar inte hälsan innan ngt har hänt.
Vi ska verkligen hoppas på det bästa idag...Mina tankar finns hos dom hela tiden.
Kul med temat, Simone...Själv ska jag väl ut och plåta lite idag, tror jag...

Marie:
Ja, det ska bli skönt. Skönt för kropp och knopp är det ju onekligen.
Tack för att du håller tummarna!
Imorrn lägger jag ut din utmaning på min blogg!!

Millan said...

Josses vad snabbt det kanns som om det gangna aret har gatt. Det kanns ju i mina tanker inte som om det var alls sa lange sedan du var i Sverige FORRA sommaren. Hjalp, vad tar tiden vagen?? Men jag forstar att du langtar nu! Jag och Nils aker hem i 9 dagar i Maj och jag kan knappt barga mig.

Fy vad trist med vannen som inte mar bra. Det ar alltid sa laskigt nar folk blir sa dar oforklarligt daliga plotsligt. Hoppas de far positiva besked idag!

Anita said...

Ja det var så fint med alla påskliljor framför husen på båda sidor där vi bor, ända tills igår då nästan alla dog... för vi hade minus grader plötsligt två nätter i rad. Det gillade dom inte. Och inte mina blommor heller. Nästan helt borta dom med. Men man får köpa nya och börja om :-)
Hoppas nu verkligen att din vän inte är allvarligt sjuk.

londongirl said...

Hoppas verkligen att dina vänner får ett positivt besked!!! Håller tummarna för det!

Det där med hälsa är något som man lär sig att uppskatta otroligt mycket när man lever nära någon man älskar som är väldigt sjuk...

Varma kramar

Mamma Millan said...

Hellojs...ville bara ta mig en titt hos dig på andra sidan plurret!!! härlig blogg!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan!!

Humlan said...

Det är så lätt att ta hälsan för given när man har den, och mister man den så påverkas verkligen hela familjen och även andra i omgivningen. Håller också tummarna för att ni får ett positivt besked!
Här börjar man också ana våren, även om vi har långt till körsbärsblommorna.
Kram

Desiree said...

Ja god hälsa är något man verligen borde vara mer tacksam över. Jag hoppas att det går bra för din vän och att resultaten ser bra ut. Har du bokat den årliga sverigeresan ännu?

Petra H said...

Jag håller också tummarna för din vän och hans fru, det är alltid jobbigt när någon går och väntar på ett eventuellt negativt besked. Du får vara där och stötta dem om det inte är positivt.
Jag får hålla med Millan, det känns som det inte var länge sedan alls som vi alla var i Sverige förra sommaren. Tiden går fortare och fortare för varje år som går.
Jag har också varit ute på PW idag, solen sken med jämna mellarum men mest blåste det rejält och regnade nga droppar också!

Annika said...

Näe då, jag är inte alls avundsjuk på ert varma vårväder... Jag älskar detta slask som vi har här... (och jag är en urusel lögnare...)

Man får sej alltid en tankeställare när släktingar eller goda vänner får problem med hälsan. Man ska inte ta något för givet och man ska vara glad och tacksam så länge man är frisk och mår bra. Ibland klagar man över struntsaker, det blir man påmind om när någon i ens närhet drabbas av sjukdom. Hoppas er vän får goda nyheter vad gäller magnetröntgen, och att det inte är något allvarligt.

När kommer ni att vara i Närpes i sommar? Brukar ni åka in till Vasa nåt när ni är i Finland? Vem vet, kanske vi kunde träffas nån sommar om vi båda råkar vara i Finland samtidigt...

Hannele said...

(tänk om jag hade skjutsta alla våra fyra barn till skolan själv, räkte med kvällsaktiviteterna)

Annika said...

Millan:
Jamen nog är det så---time flies all too fast. Snart är det sommar igen, och snart dags att dra. FAST, jag har inte ens bokat ännu. Det måste jag göra innan veckan är slut.
KUL att du ska hem en snabbis. maj kan ju vara en sådan fin månad därhemma.
Inget besked från vännerna ännu. Mailade tidigare och fick bara beskedet om att dom var helt förstörda av oro och att äldsta dottern är på väg hem från skolan hon pluggar på för att vara med sina fldrar...Hårda bud...


Anita:
Nejmen har ni haft en sådan köldknäpp, inte kul...USCH vad trist. Jag hoppas att inte alla vårblommmor strök med.
Japp, sitter hår och väntar besked. Kollar mailen en ggn i kvarten...

L-girl:
Ja, och det är väl först då man har vett att uppskatta hälsan. Den som är det viktigarste vi har...
Vet inget alls om mina vänner ännu, men när jag kollade stod bägge deras bilar utanför huset.
Som jag sa, jag kollar mailen ofta, ofta...och hoppas på det bästa. Har tänkt på dom precis hela dagen...
Kramis!!

Mamma Millan:
Jättevälkommen hit!!
Kul att du gillar bloggen.
Ska ta mig en titt hos dig också.
Kram!!

Annika said...

Humlan:
Så sant, det är alltför lätt att ta en god hälsa för given. Men, den kan ryckas ifrån en på en sekund.
TACK för att du håller tummarna för mina vänner. Jag tänker inte på annat idag...
Usch, hoppas att dom får besked snart. Jag vet att dom håller på att gå åt av oro...
Kram!!

Desiree:
Tack, vi ska hoppas att det blir goda nyheter när beskedet kommer.
Nej, jag har inte bokat biljetterna ännu. MÅSTE göra det innan veckan är slut.
När sticker du hem???

Petra H:
Just nu tror jag bara dom vill ha ett besked mer än ngt annat. Må beskedet bli lätt eller svårt. Absolut, det blir att stötta och hjälpa om det blir ett svårt besked som kommer, och om det är den sjukdom dom, fruktar så...
Usch, vad tungt...
Vet att alla i familjen är hemma, och att de äldre barnen är på väg hem från resp skola där dom pluggar.

ja, visst går året fort. Jag tycker ju också att det var nyligen det var sommar...Men tiden, den springer för fort som vanligt.
Härligt att du varit ute på PW. jag med!! Underbart!!

Annika said...

Annika:
Ja, visst får man sig en tankeställare när ngn blir svårt sjuk eller blir svårt skadad. Det är verkligen då man uppskattar sin hälsa---Tänk om man hade vett att uppskatta den annars också. hemskt.
Jag sitter här och kollar mailen ofta, ofta och hoppas på ngn form av nyhet från min kompis.

Jomenvisst!! Vi åker till Vasa en ggn per år och går på Wasalandia o Tropiclandia..hihi!! Vore ju jättekul om vi kunde ses, Annika. När kommer ni att vara i Finland?

Hannele:
Jodå, jag skjutsar henne till skolan, och hämtar. jag valde att placera K i annan skola än den som låg närmast så därför har hon ingen rätt att åka skolbuss till skolan. Alltså skjutsar jag, det tar ca 5 minuter. Ingen biggie...Sen kör jag till alla aktiviteter också så det blir mkt tid i bilen...

Marianne said...

Skönt att nacken är bättre, och vad skönt det låter att bara kunna gå ut och promenera hur som helst. Här måste man först åka till något ställe där man kan promenera ...

Hoppas att det här gått bra med din vän. Jag håller också tummarna för honom.

Pernilla said...

Men vad härligt det låter med 24 grader varmt!! Känner mej verkligen i behov av att få lite värme och sol nu. Åker ju till usa på måndag så jag hoppas på lite sol i alla fall.

Hoppas verkligen din vän får positivt besked *håller tummarna*

Kram

Anne said...

Den här tiden kommer tankar på Norden, så är det bara. Vi har också fått varmt och skönt efter den hemska helgen. Hemskt med din vän, hoppas det bara är bra besked som väntar dem. Du har så rätt, en god hälsa och att vara frisk är det ändå som betyder något. Hoppas du haft/har en bra onsdag!

leopardia said...

ha en fin onsdag du med. och jag ska tänka helande tankar och hålla både tummar och fingrar korsade(sv. översättning och inte i mening lögn) för din väns skull!

Lilla P said...

I söndags var jag och Prinsen ute på en fantastisk promenad på Järvafältet. Två timmar i underbart solsken. Balsam för själen vill jag lova!

Det du skriver om hälsan är så klokt!

Jag satt med Prinsen i morse och bekymrade mig över nästa vecka som är otroligt fulltecknad för mig. Jag känner oro för hur jag skall få allt att gå ihop, tidsmässigt. Kommer att, via jobbet, vara förlagd på annan ort i tre dagar och är ju då beroende av att andra hjälper mig med lilla snöflingan. Man är så upp i sig själv och sina egna bekymmer att man glömmer att stanna upp och tänka efter på det man har, inte minst hälsan! En kär kollega fick för ett år sedan diagnosen cancer och att han hade ett till ett och ett halvt år på sig. Han dog dock redan i december och jag saknar honom så. Sådana saker gör att man tänker efter en stund...
Jag hoppas att det inte är något allvarligt som drabbat din vän!!

aussiekicki said...

Hoppas att er vän får positiva besked. Det är som sagt alldeles för lätt att ta hälsan för givet.

Lustigt att även du är inställd på Norden just nu. Jag räknar nästan dagarna tills vi ska åka hem och hälsa på i juli. Snart är det bara 3 månader kvar!

Sköt om er! Kram!

Annika said...

Marianne:
Ja, att kunna gå ut och gå på promenadvägar är helt underbart, och inte helt vanligt i USA. Men jag bor i en sk Planned Community och där finns det massor av parkvägar, massor!! Älskar det.
Nacken är sgs bra idag, torsdag. Skönt!!
Negativt besked för min vän, så glad för det!!Pernilla:
Vad kul att du åker till USA på måndag!! Visst var det TN du skulle till?
VI ska hoppas att det blir sol och värme där. fast, det tror jag nog att du får...

Tack beskedet för min kompis var negativt, så där är dom nog lite lättade nu!! Jag med!

Kram!!

Anne:
Tack! ja nu vet vi att magnetröntgen gav negativt besked så alla är lättade!!
Visst börjar man tänka på sverige och finland den här tiden på året. Det är ofrånkomligt.
Idag är det muylet här, men inte så kallt, tror jag. Ska ut och gå med Ingrid.

Annika said...

Leopardia:
DINA fingrar hjälpte...Beskedet var negativt så alla är glada idag!
Jätteskönt.

Lilla P:
Nej, tack och lov så har magnetröntgen visat negativt så det är vi glada över.
Precis, sin hälsa ska man aldrig underskatta, utan den ska man uppskatta, även om det är svårt när man är frisk. Man uppskattar den säkert inte förrän det är försent.
kan tro att du saknar din kompis som drabbades av cancer, den vidriga sjukdomen.
Hoppas nu att allt ska lösa sig bra i nästa vecka när du ska bort, men det gör det säkert!
Kram!!

AussieKicki:
Bra besked för min kompis!! Pust!!
Känns skönt för alla!!
Ja, visst räknar man ner tiden tills man ska hem, men jag har inte ens bokat biljetter ännu. MÅSTE göra det!!
KUL att ni ska hem!
kram!!