Wednesday, April 16, 2008

Listfunderingar och vårkvällar

OK, idag struntar vi i listorna, även om listor ju är VÄLDIGT trevliga. Jag tror inte att alla tycker det. Vissa bloggare skyr dom nog som pesten, men jag tycker det är så roligt att fylla i listor, och ÄNNU roligare att läsa listor hos andra bloggare. Jag vidhåller att man lär känna bloggaren bakom orden bättre med hjälp av listorna.

Kommer ni ihåg innan bloggosfären rullade igång med buller och bång? Ja, jag vet det är svårt att minnas tillbaka till den grå stenåldern. Life before the Blog!
Innan bloggosfären tog över listorna så cirkulerade alltid liknande listor över e-mails. Jag var alltid den som med glädje grep tag i listan och skrev, samt skickade ut den till en massa personer i adressboken. Det lustiga var att man alltid visste vilka man skulle få svar ifrån, och vilka som skulle strunta i det. En del vänner resonerade att det fanns viktigare saker än att fylla i listor om sig själva, andra tog sig an det hela med glädje. Nu är det sällan och aldrig man får dessa listor över mailen. Jag tror att listorna har flyttat till bloggarnas förenade rike. Det cirkulerar alltid listor av olika slag på bloggarna, utmaningar står ibland som spön i backen. Veckodagsteman tar över likaså, det finns tisdagstema, onsdagstema och US(mfl) bloggarnas alldeles egna Show and Tell, alltså fredagstemat. Och, förmodligen finns det en hel massa andra teman som jag inte har en aning om. Är bloggare ett listälskande folk? Eller är det bara en ren egotripp att fylla i en lista och förvänta sig att andra ska läsa den? Eller än mer-- förvänta sig att läsare ska tycka TILL om den?

Men livet är mer än bara listor och egotrippar. Det finns en vår också som hela tiden växer sig starkare och vackrare därute.
Vårkvällar har något alldeles speciellt. Det är vackrast när det skymmer, och det är ALLRA vackrast när det skymmer en vårkväll och den skira grönskan ligger som en gloria i motljuset. Vårljuset är ett löfte om den sommar som komma skall. Ljuset väcker längtan, ljuset väcker minnen.

Här är några bilder jag tog under gårdagens sköna kvällspromenad.

Ha en fin onsdag allihopa!!

24 comments:

Saltistjejen said...

Haha! Jag fyllde sällan i listor som kom på min e-mail. Hm, var inte så överförtjust i dem. Men det är annorlunda på min blogg tycker jag. Här fyller det mer en "social" funktion tycker jag. Iallafall för min del. Och då menar jag såklart att läsa andras listor gör att jag lär känna dem/er lite bättre. Men de likstor man fick på e-posten förr var ju alltid från kompisar man redan kände, och då kändes det liksom lite meningslöst??

Härliga vårbilder! Jag tycker det är så vackert nu när så ,ånga träd blommar!!! Och vad härligt vårglad Karolina ser ut att vara!´:-) Slutet av denna veckan ska det ju bli underbart väder så jag hoppas att man kan hinna vara ute och ta vara lite på det!!
Kram1

Annika said...

Saltis.
Det är helt sant, på e-mails listorna kände man ju den som skickar det hela.
Blogglistorna fyller en bra funktion, tycker jag. SÅ kul att läsa dom. Och visst fyller dom en "social funktion". Mer listor åt bloggarna, helt enkelt :-)

Ja, nu är det HÄRLIGT!
Karolina är nästan alltid glad, och ännu gladare blir hon (också) på våren.
Ja, jösses, jag hörde om att det blir väldigt varmt i veckoslutet uppåt 27 grader. Det betyder att det säkert blir 30.
Härligt!!
Kram!!

Millan said...

Harliga varbilder!! Och harligt med kvallsprommis!
Appropa det dar med listor sa ar ju aven jag en listoman och tycker det ar valdigt roligt att lasa andras listor. Och precis som du sa var jag alltid lika snabb med att fylla i och skicka listorna nar jag fick dem via mail.
Kanske har det lite med en egotripp att gora men jag tycker framst att det ar roligt att lara kanna alla lite battre!!

Petra H said...

Jag håller med Saltis, jag fyllde nog aldrig heller i de där email-listorna...
Jag gillar listorna skarpt men är ändå lite kluven - tycker folk verkligen att det är kul att läsa listor om mig?? Det är ju lite självcentrerat after all (ingen kritik mot dig Annika, jag är ju precis likadan ;-)). Jag ska förresten publicera min alfabetslista ASAP.
Härliga vårkvällsfoton! Nu ska jag ut på min morgonpromenad innan det blir alldeles för varmt...
Ha en bra onsdag! Kram

Anonymous said...

Vilka fina bilder!
Och som alltid blir jag så glad att se Karolina på bild.
Hon har en sån där glöd och man blir så glad att se henne. Det tycker i a f jag.
Hoppas mitt lilla pyr också blir lika fotogenic.. :D
Han är aktiv idag, kanske har vår känslor.

Ja, de där listorna på emailen fyllde jag i till en början men sedan lessnade jag när man fick samma lista för 100 ggn. :D
Men det är alltid skoj att läsa andras..hi,hi..

Kram!

Marianne said...

Jag håller med om att listor är roliga på bloggen just för att vi ju faktiskt inte redan känner varandra utan lär känna. Meljlistor och kedjebrev är inte lika roliga tycker jag, för då får man inte välja. På min egen blogg väljer jag ju vilka jag vill plocka upp och på andras väljer jag vilka jag vill läsa. Får man från kompisar på mejlen känns det lite mer som att man måste.

Jag är ju lite list- och testtokig : )

Härliga vårbilder och Karolina är så söt!

Fröken Anki said...

Åh, vilken härlig vårkväll!
Jag är också den som fyller i de listor jag får. Oftast i alla fall, det blev inte lika många före bloggen. Dessutom har jag ju mer tid nu också! Det är ett kul sätt att få veta lite nya grejer om folk.

Desiree said...

Superhärliga vårbilder Annika! Jag håller med dig om att just vårkvällar är så vackra. Det är bara att njuta och försöka ta in så mycket som möjligt. Vi har ju haft en kallfront som just passerat men idag är det bättre och till helgen ska det åter bli 20-25 grader, nice! Jag tycker listor är kul och teman också. Sedan får man väl försöka hitta en balans så att det inte bara blir listor och teman men det tycker jag att både du och jag lyckas med.

Anne said...

De där listorna via e-mails, ja nu när du säger det så inser jag att de har ju helt försvunnit. Men som du säger, det är väl i bloggvärlden man hittar listorna istället. Vad jag får på mailen ibland och inte gillar, det är kedjebrev. Jag brukar radera direkt. Jag tycker inte om kedjebrev som börjar med "om du inte läser det här och följer instruktionerna kommer det och det att hända".
Det syns att det är vårbilder, det är nåt med ljuset. Jag lovar jag skulle kunna gissa vad som är vårbild och höstbild.

Lullun said...

Från en listoman till en annan...:
Visst är det kul med listor! Både att skriva & läsa. Men det är klart; man undrar ju ibland vad fol tänker om en när man bara trycker ut en massa infomation om sig själv. Men det gäller ju iofs bloggandet generellt. Det kan ju ses som en egotripp alltihop, men det fyller verkligen en funktion. Inte minst för oss "utvandrare".

Men också enig med Saltis och andra; det var inte lika roligt när de kom från kompisar med mailen. Men nog svarade jag för det mesta! :-)

Jag tänkte faktiskt ha en lista igen idag/ikväll. Har egentligen en hel massa annat jag vill skriva om, men har inte tiden till att skriva och såg en lista igår som lockade, så... *hihi*

Underbara foton förresten. Och Karolina verkar verkligen vara en så pigg, rar, söt, klipsk & glad tjej! I alla fall på ALLA foton och ALLT det du skriver om henne! Vad kul och en stolt mamma hoppas jag du är! :-)

Annika said...

Millan:
Jamen det är ju det, roligt att läsa om andra på listor, och på så sätt lära känna andra.
På slutet, när man brukade få e-mails listsförfrågningar brukade jag skita i att skicka dom vidare och bara skicka till personen som skickat listan från början.
Oh well...
Egotripp eller inte, det är kul. OCH det är framförallt kul att läsa andras.

Petra H:
ja, jag vet...Jag känner ju likadant. hur mkt info genom listor och teman är folk EGENTLIGEN intresserade av? Det gäller att hitta en balans.
Själv tycker jag verkligen att det ÄR kul med listor hos andra. Men jag tror inte att alla tycker det.
Tack, kul att du gillar bilderna.
Kram!

Jess:
Haha, TACK!! Ja, faktum är att hon är lika glad som hon ser ut (för det mesta). Pigg och glad är hennes kodord + humoristisk.
Det stämmer det där, man fick samma lista åtskilliga ggr över e-mailen.
Bättre då med blogglistorna.
KUL att din lille krabat är glad och "vårrusig" idag.
Kram!!!

Annika said...

Marianne:
Det är sant, på bloggen kan man välja mellan listorna och de olika teman som finns. Man slipper göra det man inte känner för. Dörflr har jag helt slutat utmana folk också. Den som vill gör det, sen är det inget mer med det.
Det är kul att läsa listor, och jag tycker verklgien att man lär känna bloggaren bakom bloggen genom dessa listor, och även teman.

Tack, vad glad jag blir över att du tycker Karolina är gullig :-)))

Anki:
Nu är kvällarna som allra härligast...Njuter så av dom.
Listor är kul!
Jag kommer också att fortsätta fylla i, men det gäller väl att hitta en balans.

Desiree:
Ja, visst är det vackert nu!
Och ljuset är sådär speciellt fotovänligt.
Vi ska också få det väldigt varmt till helgen, ska bli skönt!!
Visst bör man hitta en bra listbalans, och det tycker jag nog att dom flesta bloggare (vars bloggar jag läser) har gjort.

Anne:
Jag "deletar" vartenda kedjebrev jag får. ORKAR inte hålla på med sånt som börjar med just hotfyllda ord. Usch.
Visst, jag håller med, man kan se skilland på höstljus och vårljus. Det är verkligen en härlig tid nu

Lullun:
Visst är det väl så i mångt och mkt, hela bloggandet är en egotripp, med eller utan listor.
En balans mellan listor och teman behövs.
VISST fyller bloggarna en funktion. Det är fantastiskt att få en inblick i andras liv och vardag. Och alla utlandssvenskars bloggar är det en fröjd att läsa eftersom man där hittar så många gemensamma nämnare.
Karolina är faktiskt lika glad som hon ser ut :-)
Ja, visst är jag stolt över henne :-))

Elisabeth said...

Listor på mailen; det var tider det! ;) Jag hade nästan glömt att de fanns, men på den tiden det begav sig var jag hemskt förtjust i att fylla i dem. Och vårkvällar ÄR verkligen underbara, med det där speciella ljuset och känslan som finns i luften.

Annika said...

Elisabeth:
Precis sådär var jag oftast också, glad att fylla i listorna. På slutet, innan listorna upphörde, orkade jag inte skicka vidare. Men roligt var det.
Nu är det lika kul med blogglistor, ja roligare :-)
Visst är våren så underbar!!

Malde said...

Härliga bilder (som vanligt) Hur gör du för att få sådana fina bilder? Det kan ju inte enbart vara kamerans förtjänst! Kram!

Fundersam Cecilia said...

Vilka vackra bilder du har tagit!Det där med listor,jag tycker det är roligt att läsa och skriva men jag är väldigt dålig på att få tummen ur och göra det.
Jag hade glömt att han klippte ryamattan med i Svenska Hjärtan,men det ringer en klocka i bakhuvudet nu när du nämnde det.

Humlan said...

Jag tycker att det är kul att läsa andras listor, men jag gillar inte att skriva egna... förmodligen för att jag inte tycker att jag har något trevligt att skriva om.

Bilderna är verkligen fina och Karolina lyser som vanligt av glädje. Hon kan verkligen lysa upp en bild!

Sporty Spice said...

Jag läser listor (diggar dina skarpt) men skriver inte så ofta egna. Det är liksom inte min grej. Och de där mail-listorna hade jag helt glömt bort - och dem svarade jag aldrig på. Det kändes lite för mycket "kedjebrev" för min smak och det är jag allergiskt emot.

Härliga vårbilder. Vi hade 15 grader varmt här i CT idag och strålande sol. Wünderbar!

Hanneles paradis said...

Visst är det helt underbar årstid.

Marie said...

mysiga bilder! :)

Simone said...

Jag är också glad i listor! Tror det var mer fräckhet förr att skriva listor och skicka på mejl för att andra sedan skulle läsa och fylla i, idag är det ju upp till var och en att läsa...

VILKEN ONSDAGSKVÄLL JAG HADE:-))))

Mie, Absolut Guldkant said...

Underbart! Jag kan känna doften ändå hit;)
Kram

Annika said...

Malde:
TACK vad glad jag blir!!!
Kameran ÄR bra!! En panasonic lumix dz-50. Skyller rätt mkt på den :-)

Cecilia:
Visst är det kul!
Rymattan var en klassiker. Tror att han drog in den i v-rummet efter snön :-)
Måste skaffa serien!!


Humlan:
Ja, jag tycker att man lär känna bloggaren bättre. Det är ju så bra med bloggen också att man kan välja om man inte vill skriva listor. Alla är olika.
TACK Humlan!! Vad roligt att du tycker Karolina lyser upp bilderna.
Hihi :-)))

Sporty:
Precis, listor är ju inte för alla. Det är inte alla grej. Helt OK.
Jag är glad att kedjebrev, och även listor, verkar ha lugnat ner sig på mailen.
Visst är det härligt väder nu!! OCH i helgen ska det ju bli super!!

Annika said...

Hannele:
När det nästan den bästa tiden på hela året.

marie:
TACK!!!

Simone:
Ja, listor är kul! Och vill man kan man hålla på i det oändliga. tror att bloggvärlden är full av alla möjliga, och omöjliga listor.
NU måste jag kolla om din onsdagskväll!!


Mie:
TACK!!!
Och vilken mysig glassbild du har!
Kram!