Monday, April 14, 2008

Annika-från A till Ö

Jag har blivit utmanad av Desiree i Alabama att plita ner fakta om mig själv från A-Ö.
Det var inte så svårt som jag först trodde eftersom jag, liksom så många andra list-i-fyllare, använde mig av de ord, eller namn, som poppade in i skallen först.

Here it goes:A-Annika heter jag. Döpt efter Annika i Pippi Långstrump. Jag, liksom en bunt andra tjejer födda på 60-talet. När jag gick i lekis var vi tre Annikor. Jag var Mellan-Annika. Sedan var jag, konstigt nog, den enda som hette Annika under hela grundskolan, I gymnasiet var vi återigen tre Annikor i klassen.
OCH nu på Karolinas skola finns där två (amerikanska) tjejer som heter Annika. Döpta efter---Annika Sörenstam.

B-Bloggare är jag, och har så varit i snart två år. Jag tycker det är underbart kul!

C-Choklad tycker jag mycket om, särskilt Marabou Schweizernöt. Klarar mig utan deras mjölkchoklad. Ge mig nötchoklad istället any day of the week.

D-Dotter och dotterdotter är jag. Dekoratör också.

E-Ebba och Erik är mina kära systerbarn. Edvin är son till min bror Gunnar och Ella heter min bror Staffans dotter. (sen har jag Anton (Gunnar) och David (Staffan) också)

F-Finland ligger mig varmt om hjärtat, svenskfinland i synnerhet. Och jag måste även nämna fotografering som också ligger mig varmt om hjärtat. Jag använder mycket hellre min stora Panasonic Lumix än min lilla Sony. Min nästa kamera blir en SLR.

G-Grillat och grönsaker äter jag gärna. Snart är det dags för årets grillsäsong, och goda grönsaker kan man alltid få tag på där jag bor! Mums!!

H-Hässelby Slott är jag född på, och där bodde jag i den ena flygeln fram till dess att jag började skolan och familjen flyttade till Blackeberg.

I-Is används mycket i USA. Ofta fylls hela glaset. Jag tyckte det var konstigt i början, nu tycker jag att det är helt normalt.

J-Julen är min favorithögtid på hela året, utan minsta lilla konkurrens från någon annan helg.

K-Karolina är min älskade enda dotter som fyller 12 år i juni.

L-Listerine använder jag varje dag, morgon och kväll

M-Människointresse har jag alltid haft. Människoöden intresserar mig storligen.

N-Naturen betyder mycket för mig.

O-Oroar mig gör jag alldeles för lätt, och alldeles för ofta.

P-Positiv är jag ändå! Peter är min älskade, snälla och fina make.

Q-Quinna...Jamenvisst. Q-tips använder jag också---dagligen.


R-Restauranger älskar jag. Tycker det är bland det mysigaste som finns att gå ut och äta middag på en trevlig restaurang. Vi går ofta ut och äter fredagar och lördagar.

S-Somrarna tillbringas alltid i Sverige och i Österbotten i Finland.

T-Te är jag stordrickare av. Älskar te skyhögt, mycket högre än kaffe som jag faktiskt kan klara mig helt utan.

U-Utvandrat från Sverige till USA har jag gjort. Trivs mycket bra här. Tycker att jag nu har det bästa av två världar, men det tog många år att verkligen landa.

V-Vatten älskar jag. Vatten är frihet och skönhet.

X-X? Nämen inte vet jag...???

Y-Yrke...Skulle gärna ta lite fler skrivjobb.

Z-Zzzzzova är skönt,. Tyvärr spökar min sömn alltför ofta med mig.

Å-Åland vill jag se mycket mer av. Någon gång vill jag ta Östra Linjen från Åland till Åbolands skärgård

Ä-Älskar många i mitt liv, och älskar mycket i mitt liv. Älskar livet. Är livsnjutare ut i fingerspetsarna.

Ö-Ödet tror jag på.

Den här utmaningen har nu gått runt på många bloggar. Jag utmanar ingen speciell i vanlig ordning. Men om det är någon som INTE har gjort ABC-listan och tänker göra den nu så kan ni bara hojta till bland kommentarerna nedan så kommer jag som ett skott och läser!

Ha en mycket bra måndag!

35 comments:

www.gottablandat.wordpress.com said...

vad roligt att läsa lite mer om dig!! ha en bra dag!

Annika said...

Gottåblandat:
Jösses, där var du snabb. jag hade knappt hunnit lägga ut inlägget!! Hihi.
Ha en fin måndag!

Marie said...

vad roligt att de tva flickorna ar dopta efter annika sorenstam! :) coolt att hon ar sa stor over there!

Annika said...

Marie:
Ja, det är hon verkligen. Tycker ju lite synd om flickorna som får kallas "hannukkah" 24/7, men, men...
:-)

Saltistjejen said...

Kul att läsa din lista Annika!
Och jag har faktiskt böjat på min. Blev utmanad av Anne men har inte hunnit klart med den än. Haha, kanskne kom jag till ungefär halva alfabetet... Men den kommer!

Skoj med ditt namn. Vi känner en Annika här som är amerkian. Men hon har svenska rötter bakåt (far- eller morföräldrar tror jag). Och har faktiskt bott i Sverige ett par år och pratar därför svenska! Jätteskoj!
Visste inte heller att Annika blivit populärt namn i USA pga av Sörenstam.

Hoppas nu du får en fin vecka!
Kram!

Sara said...

Hej Fent, kul lista! Ja, det finns en hel del namn på E, jag har fler i skjortärmen;-), tycks ju vara favvo-bokstaven i vår familj. Men du vet ju vilket namn jag hade valt om du inte hade hunnit 3,5 månader före mig.....

Är SLR ett märke? Tror jag inte att jag känner till. Älskar!

Marianne said...

Kul att läsa listan om dig! Rekommenderar en SLR, jag har en Canon den är super-superbra (sen ska jag själv lära mig lite mer också ...).

Då är du väl prinsessa, om du är född på ett slott? ; )

Petra H said...

Kul att få reda lite mer om dig! Så himla roligt att det finns Annikor i USA nu som är döpta efter Sörenstam!! Dina syskonbarn har jättefina namn - jag är ju ett stort fan av Ella ;-) och Edvin är också coolt!

Jag ska skriva ihop en egen lista nu i veckan, blev ju utmanad av Anne.

En fråga angående det där med is i glasen - blir det inte fasligt blött efter era glas med is? Jag måste alltid lägga hushållspapper mellan glasen och underläggen eftersom det blir så vått av kondensen.. En av orsakerna till att jag nästan alltid dricka utan is (hemma). (kanske en jättekonstig fråga men det irriterar mig)

Desiree said...

Jättekul att du antog utmaningen och även att läsa din lista. Du har fått till den riktigt bra.

Annika said...

Saltis:
KUL att du jobbar på din lista också.
Ska hålla utkik!

Jo, det lär ha varit Sörenstam som gar inspirerat fldrarna till dessa flickor. Jag hoppade till första ggn jag såg namnen i skolkatalogen, och sen träffade jag fldrna på ngn skolsammankomst och var ju tvungen att fråga varifrån namnen kom.

we love golf, we love Annika sörenstam. Jättekul!

Kram!!

Sara-Sis:
Vaddå...har du nyheter eller???? Försökte precis ringa men du var ute och handlade. Ska ringa igen...
SLR är en systemkamera, helt enkelt. OCH det har ju du och Håkan redan skaffat :-)

Kram!!

Marianne:
Ja, det blir nog en Canon eller Nikon systemkamera nästa ggn. Men jag är bra kär i min Lumix också så det brinner inte i brallerna. Men det ska bli kul.
Prinsessa ja...Hur låter slottsträdgårdsmästardotter? För det är ju det jag är :-))

Petra H:
Ja, jag minns att du alltid pratat så varmt om Ella. Alla ovan nämnda E namn passar ju bra internationellt också, fast jag vet ju att du inte tycker att Ella passar i ett spansktalande land.
Vet du, Petra, jag använder nästan aldrig is när jag dricker ngt. Men Peter gör ju det, så därigenom har jag vant mig. Men själv dricker jag mest utan is.
Ser fram emot att läsa din lista!!

Desiree:
Det var rikigt kul och inte hälften så svårt som jag trodde att det skulle bli.
Kul utmaning!!

Anonymous said...

Wow, en slottsträdgårdsmästardotter låter väldigt intressant.
Bara att kunna säga att man är född på ett slott är coolt! :D
Antar att dina fingrar måste vara gröna genom generna då? Hi,hi..

Apropå nått helt off topic, men som gravid tänker jag ju mycket på bebisar och undrar om du ni funderat på en liten sladdis efter Karolina? :D

Kram!

Anne said...

Det är så roligt läsa de här listorna, du nämnde människointresse. Det tycker jag man märker på dig, att människor och människoöden intresserar dig. Kanske därför det är så kul med de här listorna också, för oss som tycker om människor...
Annika, Annika i Pippi är ju den jag tänker på men kan tänka mig att det nuförtiden är mer Annika Sörenstam som kan inspirera. Annika är ett rätt coolt namn tycker jag, inte alls särskilt vanligt bland 70-talisterna tror jag. Jag gillar din lista och det känns som man ytterligare lite mer lär känna dig.
Åland ska du helt klart se mer av!!! Du har ju redan varit dit i tidiga år men det vore säkert kul som vuxen se och upptäcka mer. Åka skärgårdslinjen och se Åland och Åbolands skärgård (så fint). Vad glad jag du skrev Åland under Å, min lilla fina ö fick en plats på din lista. Ha en bra måndag!!!
Allting ok med datorn förresten? Hade killarna på Peters jobb nåt mer att säga om den?

Annika said...

Jess:
Haha, det var roligt också...när man gick på lekis och ALLA ville följa med hem och leka.
Haha, nej jag har alls inte lika gröna fingrar som min pappa har. Skulle önska att jag hade hälften av hans intresse och enorma kunnande...

Sladdis...
Nej, jag är för gammal. Skulle inte orka :-)

Kram!!

Anne:
Visst är listorna roliga!! Jag älskar listor..Imorrn kommer en till, btw ;-)
Jag tycker verkligen att listor är SKITKUL, och jag läser dom med största intresse hos bloggare.
Precis, jag tror Annika var ett riktigt 60-tals namn. Numera finns det väl ingen som döper till Annika därhemma.
Åland ja...Är ju intresserad av svenskfinland, som du vet...och jag räknar in Åland där. OCH en sådan vacker övärld det är!! Var ju på läger på Vårdö i två somrar under ngn vecka. SÅ fint det var. Skulle gärna tillbaka dit igen. Kökar lockar! Allt lockar. One of these days!! Jag sitter mest och dregglar från soldeck alt cafetrian på Viking Line när man åker genom Ålands skärgård. Älskar den där kustbevakningsstationen man ser när man stävar in i Mariehamns inlopp. Den där kobben med den gamla vita stationer. Åland väcker längtan. Mim Moster har flera ggr tagir bilen till M-hamn och sen tagit sig igenom Ålands skärgård in i Åboland och till sist i in Gustavs på finska fastlandet. jag vill också :-)...
JA!! Vet du idag ringde Peter och sa att IT-killen kommer att fixa rubbet på min dator. han ska bara beställa prylarna först...nytt tangentbord etc. jag är så glad!!
han garvade åt killen på best buy som rådde mig att köpa en ny och sälja ut delarna av denna på ebay...

Fundersam Cecilia said...

Vad jag skrattade åt hannukah.Inte illa att de döpt barnen efter Sörenstam.Har du nåt bröd recept du kan dela med dig av?Vi funderar på att baka bröd men har bara svenska recept.

Johanna said...

Är du dekoratör? Vad kul! Jobbar du nu eller hur funkar det i USA nu för tiden? Vad kul det måste vara att få vara kreativ... nu förstår jag verkligen ditt sug efter att pyssla som du gör. Jag är djupt imponerad.

Kram johanna

Annika said...

Kul att läsa din lista!!

Jag är ju född på 70-talet och när jag gick i skolan fanns det ingen fler Annika i hela skolan tror jag. Däremot hade vi en lärare i högstadiet som hette Annika, hon måste ha varit född på 50-talet, eller möjligtvis i början av 60-talet.

Jag oroar mej också alldeles för lätt och alldeles för ofta...

Åland är fint på sommaren!

Elisabeth said...

Haha, roligt det där med Annika och Annika Sörenstam. ;D Jag har också gjort en liten lista nu, för det var ju roligt det med.

Simone said...

Jag gillar också Åland, Ekerö linjens smörgårdsbord och den vackra vägen överallt nära vatten, vi skall snart dit igen...

Även jag föll för frestelsen till slut och skrev en lista.

mintid said...

Hur kommer det sig att ni bodde på Hässelby slott om jag får fråga:)
Det låter spännande!

Kram

Lia said...

Annika! Alltså, såhär kan du ju bara inte göra =))). Som historielärare blir jag ju omåttligt fascinerad och nyfiken på HUR det kommer sig att du har anknytning till Hässelby slott??! Mer, vill veta mer! NU. Jag ska snarast ta efter din lista, jättekul idé! Kram

Annika said...

Cecilia:
Jamenvisst, amrisarna KAN inte uttala Annika. Det blir Hannukah...Stackars Annikor i USA säger jag bara...
Cecilia, jag bakar ALDRIG...Jag är helt fel person att fråga. Fråga Anne eller Desiree...DOM kan hjälpa dig.

Johanna:
Jag jobbade som dekoratör på Tysons Corner, på Lord and Taylor (känner du säkert igen) innan jag fick barn, och sen lite efteråt också. har inte jobbat som dekoratör på många herrans år nu. men kul var det.
Jag vet inte, jag är inte så pysslig. Skulle gärna kunna hålla på mer än vad jag gör.
Kram.

Annika:
Nej, jag tror inte heller att det är ett vanligt 70-tals namn.
Vi är lika där alltså---Worry warts. Det är inte kul.
Åland ja, skulle jag gärna se mer, mer, mer av!!!

Elisabeth:
jag har precis kollat in din lista. SÅ roligt att läsa!
Japp, Annika bland flickor runt 8-10 år verkar rätt poppis :-)

Annika said...

Simone:
DÅ ska jag komma och titta på en ggn, kul!!
Åland är vackert ja. Just närheten till havet överallt gör det hela underbart!!


MinTid:
Min papppa var slottsträdgårdsmästare där. Så ingen prinsessa alltså;-))) utan en trädgårdsmästartjej, inte så dumt det heller :-)))

Kram!

Lia:
Haha...det är inte så spännande som det låter. Min pappa var trädgårdsmästare på slottet under en massa år. Men jag är född där, tja inte på slottet, men...Familjen bodde där tills jag var 7. Jättekul var det faktiskt.
Har skrivit ett inlägg om det...Länkar kanske ut det imorrn om jag hittar det på bloggen...hehe...Har ju liksom inger arkiv så det blir att leta.

Kram!!

leopardia said...

hallå där, här sitter vi - samtidigt, fast på varsin sida atlanten. coolt. fast jag ska snart kila iväg och se ett gammalt avsnitt av medium. satt här med din lista och funderade på hur många av mina poster som skulle innehålla tv-serienamn, får ta tag i den nån dag.
kram

Annika said...

Leopardia:
Jag förväntar mig att du ska köra listan ;-)
Vore jättekul faktiskt!!!
Ha, kul...du är vaken mitt i natten och jag ska strax göra middag...

veronika said...

Kul och intresant lista!
Men vad Karolina börjar bli lik dig!
Jag gillar också te, har du prövat Borders Green te Latte?
Den är sååå goood!

Annika said...

Veronika:
Kul att du gillade listan.
Jo, Karolina och jag blir nog mer och mer lika, tror jag.
Nej, jag har inte prövat det där teet på Border's. Jag har ingen Border's i min omedelbara närhet, men nästa ggn jag är i Tysons ska jag gå till Border's och prova det där teet...låter mumsigt!!

aussiekicki said...

Det var kul att läsa! Nu finns min lista att läsa oxå! Kram!

Annika said...

Kicki:
Trevligt.
Jag kommer!!
Kram.

Marianne said...

Slottsträdgårdsmästardotter tycker jag låter ännu bättre, för då har du fått lära dig massor om trädgård och växter och slipper en massa tråkig representation!
: )

Annika said...

Marianne.
Jodå, där har jag sommarjobbat mkt i mina dagar. Tyvärr har jag ju inte fått min pappas genomgröna fingrar, men lite kunskap har kanske trängt in...kanske...

Måste hitta det gamla inlägget, men jag vet inte ens när jag skrev det...

Arkiv, som sagt...

Hanneles paradis said...

Lååång lista, ödet - man har ju alltid två val

Annika said...

Hannele:
Men jag tror det är ödet som styr vad man än väljer.
Listan är lång, men rolig att fylla i, och lättare än man tror. Go fir it.

Lullun said...

Kul att du också hängde på! Och visst var det några nya faktan där också. Kul, kul! Och visst, ditt m, visst är det spännande! Och skönt att höra u, att det faktiskt inte är bara, bara. Ibland tror jag det, men så kommer "tillbakaslagen". inga stora, men väl märkbara ändå. :-)

Millan said...

:-D den har listan ar jatte skoj! SOm alltid lar man kanna personen bakom lite mer! Jag har lagt ut den pa min blogg idag men den kanns inte sa dar jatte genomtankt direkt...

Annika said...

Lullun:
Nej, nej det är inte "bara" egentligen kräver U ett eget inlägg, och det kanske ska skrivas endera dagen. Nej, att komma dit jag nu har kommit har tagit en herrans massa ÅR.
Och M, jamenvisst :-)) Alltid och alltid.
Det var en väldigt rolig lista att fylla i, och inte svår heller.

Millan:
KUL, I'll be there, of course!!