Monday, March 24, 2008

Vanlig vardag

Medan ni därhemma åtnjuter ännu en påskdag så är det helt vanlig, grå vardag hos oss. Grå i ordets rätta bemärkelse. Himlen är tung av gråa moln, och det pratas om regn och även snöbyar. Snö? nu?. Nej, det tror jag inte på, men trist väder är det iallafall, kallt och dant. Jag är så redo för våren nu. Den där milda och ljumma våren som hälsade på ett par dagar för att sedan försvinna igen. Jaja, snart är det tillbaks iallafall, så mycket vet jag.
Många av er börjar säkert era påsklov idag också. Karolina beklagade sig igår över att hon ville ha påsklov efter påsk istället för före påsk.
Men nej, istället är det skolan som gäller idag igen, och i eftermiddag dubbeljazz.
Svennegruppen drar igång sin frukost igen idag så det är något att se fram emot.

Annars känns dagen ganska grå både ute och inne.
Sitter och funderar vad jag ska ta mig till med alla pappershögar som växer runt omkring mig. Är det inte underligt hur snabbt en hög med papper växer? Vips har den blivit en källa för dålig energi och då måste den tas om hand. Jag har en del sådana ställen i mitt hus, ställen som skulle behöva få sig en omgång av "Feng shui". För några år sen köpte jag en bok som jag levde efter under en period "Clear the clutter with Feng shiu" av Karen Kingston. Faktum är att den hjälpte mig, och nu känner jag att det är dags att ännu en gång bita tag i "läskiga" ställen i huset där röran har förblivit oliggande. Sådana ställen blir faktiskt till källor av dålig energi väldigt snabbt.

Nå, nu önskar jag er en fin Annandag påsk iallafall!!! Hoppas vädret och energierna står på er sida!!

24 comments:

Saltistjejen said...

Å alla dessa pappershögar!!! jag hatar dem ocks¨! Man hinner inte rensa ut förrän man har minst en ny på gång...
M har börjat att scanna alla viktiga papper och lagra id atorn så att han slipper alla "papperskopior" av räkningar ets. Jag tycker det var skitbra, men har inte alls lyckats ta tag i mina. Så de skräpar fortfarande omkring. Lite överallt där jag lyckas flytta undan dem... Men när det blir lite lugnar omkring mig SKA jag ta tag i dem.... ;-) Hört det förut...???

Förresten grått? Du gillar ju gråväder Annika!!!
Här skiner solen idag men tror det ska bli lite sämre imorgon. Kanse är det ert gråväder som kommer hit då??

Kram!

Hanneles paradis said...

Vit måndag här :)

Annika said...

Saltis:
Haha, det är SANT, jag gillar gråväder!! Men idag hade det känts lite skönt med sol, känner jag.
Oh well.
Papperhögarna är ett sant h-vete...blir tokig. Det är så svårt att bli av med skiten.
Nå, det måste väck iallafall. Sorteras, slängas, läggas undan...you name it.
Låter som din make har fått in ett bra system!

Hannele:
Vill inte byta :-)

Sporty Spice said...

Åh, tänk om du bara bodde lite närmare. Då skulle jag komma över och hjälpa dig. Jag älskar att organisera och städa bland pappershögar! Hihi.

Annika said...

Sporty:
Jösses, tänk OM du gjorde det!!! Du skulle vara så välkommen! Nä, jag ska ta hand om eländet bara jag får inspiration, hehe...

Fia said...

När det gäller papper så har vi två helt skilda metoder i detta hushåll. Jag sparar allt i pärmar i fem år och allt åker in ELLER tuggas varje fredag. Maken ...eh...hm... han sparar dem på hög tills han råkar illa ut för att han inte hittar just DET pappret, hans kontor går under namnet "det svarta hålet i Duluth".

Sätt dig på flyget och kom hit ner till solen och värmen vettja! Eller gå till Home Depot och köp dina krassefrön och förså inne!
Kram!

Petra H said...

Japp, här är en till med pappershögar - och det är ett av målen med denna veckan, att organisera (à la Sporty) och få undan dem... Får se om jag lyckas! Jag är ju så dålig på att slänga grejor, resonerar nämligen alltid att "det är bra att ha"...
Det är faktiskt lite grått på min ö också idag, Annika!

Anonymous said...

Åh, jag är också en sån som ÄLSKAR att ordna upp bland papper och annat. Så fort Tom får ett brev så är det inne i hans pärm, ibland även innan han hinner läsa det! :)
Kanske man skulle kunna göra en business av det? Vore trevligt!

Här i Dublin har vi sol just nu men får se hur läng det håller i sig. Snö lär det då i a f inte bli.

Hoppas att din spirit snart lyfter och att du får flöde med Feng Shui när pappershögarna minskat. :)

Kram!

Tina said...

Här är det VIT supervitt! Kan inte förstå var denna smön kom från! Kan inte heller förstå det där med papper- och tidningshögar! Poff så är dom där! :-)

Rosvikstjejen said...

Här bara snöar och snöar det.
Jag vill ha tillbaka den härliga vår som var här och visade sig.

Det där med ordning är inte min starka sida. Eller jo, jag vill ha bortplockat och inte en massa högar. Däremot är jag sämre på att få in allt i pärmar och så.

Nu börjar vårt påsklov, men jag jobbar hela tiden.

Kram

www.gottablandat.wordpress.com said...

här hade vi sol för en timme sen, nu snöar det för fullt! ha en härlig måndag!!

Bloggblad said...

Här är allt vitt! Fast det har just slutat snöa. Och jag ser fram emot mitt påsklov även om det kommer att innebära en hel del "måsten"... som städning, tvätt, mangling, strykning, disk, matlagning...
Åh, vad gärna jag skulle ha en lite James som skött allt det...

Anne said...

Här är det också grått, våren har gått och gömt sig tror jag. Jag kan helt hålla med dig om att vissa röriga platser lätt blir källor till dålig energi. Det är kanske inget man tänker på, men man blir speciellt medveten om det när man väl gör sig av med de där "läskiga ställena" och rensar i röran. Här borde göras detsamma, jag kan också känna det är en del dålig energi på sina ställen.

Annika said...

Fia:
Papperseländet är det värsta...Morr och stön...
Haha, det svarta hålet i Duluth...fniss. Man kan nog kalla detta det svarta hålet i Reston :-)
Som vanligt hade vädergubbarna FEL...Sol och 9 grader varmt och kavlungt. NAJS!
Kramar!!!

Petra H:
Ja, vi skulle nog alla behöva ta en kurs hos Sporty :-)
Hur lära sig organisera!
Jag måste ta itu med detta, men jag saknar alla inspiration. Antar att det bara är att sätta igång iallafall.
Hoppas det går bra för dig!
Och lite skönt med en mulen dag kan jag tro???

Jess:
TREVLIGT!!
Du kan komma hit och lära mig hur man gör. Blir så avis på er som har denna gåva. Jag vill också :-)
Tjaa, än har inte spiriten lyft, kan jag säga. Trots att jag nu har fullt med koffein i ådrorna...
Hoppas solen lyser på dig nu!
Kramar!!

Tina:
DEPP med snön, usch vad TRIST!!! Men du kanske kan plåta en del?
Pappershögarna är ett mysterium...Bort, bort, bort med dem.

Annika said...

Rosvik:
Samma här. Jag vill ha det fint och bortplockat runt omkring mig också, annars mår jag inte helt bra. men det är med organisation är svårt för mig.
Det är ju så trist också...
Måste bli bättre, både jag och Peter.
Härligt med påsklov även om du jobbar. Är det lugnt på jobbet?
Kram!!

Gottåblandat:
Sol och snö i en härlig blanding i Schweiz alltså...
Ha en fin dag!

Bloggblad:
Jag vill också ha en osynlig James som fixar och donar och organiserar härhemma...Please, please!!
Hoppas du får ett fint lov!!!

Anne:
Usch ja, dom där ställena som man hela tiden vet att man borde ta hand om, dom samlar verkligen dålig energi. Inte bra, inte bra.
Jag vet hur underbart renande det känns när man tagit hand om eländet. Jag skulle behöva slänga massor i detta hus. Både Peter och K är pack-rats...suck!
Anne, vi får dra igång med det hela...Peppa varandra :-)

mintid said...

Tack behöver all energi som finns som ni kan dela med er av...
Tungt just nu tyvärr...

Gjorde nördtestet..det ligger uppe på min sida mitt resultat...

KRamkram

Humlan said...

Jag känner mig som om jag vadar runt i mina pappershögar... men jag har inte ork så att det räcker, men jag snart... (hoppas jag!)
Vilket (o)väder vi har här har du ju hört av bl a Rosvik, köldrekord i norr och vi här i stan har haft dom kallaste nätterna på hela vintern (vad jag kan komma ihåg). Brrr!
Kram och lycka till med dina papper!

Desiree said...

Hej Annika, här är det klart och solsken men det är kallt idag, bara ca 10 grader, brrr! Men vi hade iallafall tur med vädret i helgen då vi var nere vid kusten. Då var det ganska soligt och ca 20 grader. Det gillade svärföräldrarna speciellt som de fick rapporter om att det kommit 50 cm snö där de bor hemma i Sverige. Papper håller jag helt med dig om växer och blir till röriga högar av sig självt praktiskt taget. Jämt blir det hemska pappershögar. Att sortera papper är ju så himla trist. Ha en bra måndag.

Petra said...

Pappershögar är hemmets värsta fiende! Sen lyckas man ju alltid med konststycket att förlora en del papper som säkerligen drunknat i röran ibland också.

Fantiserar om att den dag vi har ett eget hus, med arbetsrum, blir det så enkelt att hålla reda på allt. Inbilla sig går ju alltid! ;)

Matildas fikarum said...

Jag har en särskild låda där jag slänger ner alla räkningar och viktiga papper. En gång om året tar jag en dag då jag sorterar och rensar bort. Att ha papershögar ligga synliga skulle jag inte stå ut med! Nä bättre med den röra man inte ser, he he.

Evas blogg said...

Nu är påskhelgen över även här. Vardag idag och det var svårt att fatta när jag skulle brygga kaffe till bara mig, inte till tre. Tvättstugan väntar! Lycka till med pappershögarna!

londongirl said...

Usch det där med högar är ett ständigt plockande! Det går alldeles för fort för högar att växa och det känns hela tiden som vi har för lite tid/ork att ta hand om det nu.

Egentlligen skulle jag önska att någon kom och gjorde det åt mig. Funderar faktiskt allvarligt på att kolla hur det skulle vara att ta in en som kom och arbetade här hemma.

http://www.hemfrid.se/


Men det är verkligen skönt när man får så där organiserat och tillfixat någonstans. Då känner man sig så nöjd.

Nu är det påsklov. Skulle ha varit inne och jobbat idag med skolledningen och Rosvik med en grej. Men jag stannar hemma med förkylningen.
Ute är det knasväder med snö ena stunden och sol nästa.
KRAMAR

Annika said...

Mintid:
Jag har läst på din blogg, och jag hoppas att allt blir till det allra bästa för er skola till slut.
Kram!

Humlan:
Vintern kom sent iår. Det är då säkert...Knäppt.
Visst är det jobbigt med pappershägar som tornar upp sig överallt. Jag hatar det verkligen, och har inget bra system. Ibland försöker jag köpa fina korgar etc, men det går åt fanders iallafall.
Kram!

Desiree:
Vad härligt det låter med 20 grader nere vid havet.
Förstår att svärisarna gillade det.
Här är det lite småkyligt idag igen. Längtar tills det ska bli varmare.
Pappershögar är det nästan det svåraste att ta hand om, dom växer och är svåra att göra sig av med. Suck, önskar att jag hade ett bra system...

Annika said...

Petra:
USCH ja! Man undrar lite smått hur mkt viktigt man slängt iväg genom åren i ren frustration.
Det är verkligen hemmets värsta fiende.
Jag undrar just om det blir lättare om man har ett riktigt arbetsrum? Kanske? Men jag tycker vi är så dåliga på att ha grejjer i vår kontorshörna i källaren.

Matilda:
Visst är det bättre med den röra man inte ser. Håller helt med.

Eva:
Japp, nu är det över. Rätt skönt med vardagen också.
Tvätta ska jag också göra idag.
Hoppas du snart vänjer dig vid lugnet igen.

L-girl:
JA, kolla in det där med att ha hjälp hemma. Himla bra, tycker jag.
Pappershögarna är det värsta som finns, och dom växer ständigt och nya dyker upp. Fattar inte...
Hoppas du känner dig lite bättre och piggare idag. INTE kul att vara sjuk på lovet.
Kramar!!!