Thursday, March 27, 2008

Tagga ner hypen...


Är det någon annan än jag som är orolig inför ”Sex and the City” filmen som har premiär i maj?
Är det någon annan än jag som känner att det är risk för att den blir uttjatad redan innan den har haft premiär?
Är det någon annan än jag som tycker att den får för mycket plats ÖVERALLT???

Så fort jag kollar ett underhållingsprogram på TV, typ Access Hollywood, kommer ett inslag från SatC filmen.
Så fort jag slår upp en skvallerblaska eller modeblaska får jag ett braskande reportage från inspelningen slängd rätt i fejset.

JA!!! JAAAA!!! Jag är ett stort fan! Älskar SatC, kan se avsnitten om och om igen. Det känns som om jag upptäcker något nytt varje gång jag ser ett avsnitt av den kära gamla serien. Just nu betar jag tex av säsong 4 igen, och jag skrattar och nickar åt något nytt i varje avsnitt.
Jag längtar så efter att se filmen! Jag kommer att vara en av dom som beställt biljetter flera veckor innan premiären. Men just nu är jag mest rädd för att media håller på att tjata sönder det hela, att vi redan har sett mer än det vi ska. Vad finns kvar som överraskande moment sen då?
Trailers ligger på Youtube, trailers visas på bio och TV (och så SKA det ju vara), klipp från filmen visas i andra program (sluta).
OK, jag medger att varje gång jag ser en trailer börjar hjärtat slå extra hårt och jag känner en ilande glädje genom kroppen, men när man sedan ser trailer efter trailer efter trailer blir man nästan avtänd---Visa oss INTE mer! Låt oss få vänta på filmen nu.
Klart den är hypad! Det är ju en jättegrej, och filmen kommer att bli ett guldägg, en blockbuster, en husvältare. Speciellt för kvinnor i min ålder. Eller vänta förresten, jag tror inte att SatC har någon ålder, publiken kommer att vara i åldern 18-65! Mest kvinnor såklart, och en och annan meddragen sambo eller äkta man, massor av bögar kommer at vallfärda, naturligtvis. Det är ju det som är det absolut coolaste med SatC...Tjejernas ålder! 42-52! Yes, we rock!!! Och att Charlotte, Carrie, Miranda och Samantha visar att kvinnor i den här åldern fortfarande är kick-ass sexiga och ursnygga!!!
Men nu vet vi att Carrie och BIG ska gifta sig, att Charlotte sist och slutligen väntar barn, att Miranda och Steve har problem, och att allt inte är guld och gröna skogar för Samantha och Smith. Ah, jag tror att vi kan räkna ut hur det slutar också eftersom vi redan vet så mycket. Morr!! Och jo, jag vet, den FÅR bara sluta på ett sätt eftersom det är en SAGA för vuxna kvinnor.

Visst längtar jag!!! Tänk att få se alla kläder, tänk att få höra de rappa och smarta replikerna, tänk att få se den där avundsvärda vänskapen dom fyra tjejerna delar. Härligt!!!
Men jag tycker verkligen att media ska coola det hela lite nu. Numera suckar jag när Access Hollywood gör ÄNNU ett reportage från inspelningen. VILL inte se!
Lämna lite hemligheter kvar...Snälla...

Härmed önskar jag er alla en bra torsdag!!!

36 comments:

Saltistjejen said...

Hahahaha!!! Annika! Du Är för HÄRLIG!!! :-D
Jag tror inte jag träffat någon som varit så "besatt" av en TV-serie som du är av just SatC!!! :-)

Själv har jag faktiskt aldrig följt den serien även om "alla" pratar om den. Men det har bara inte blivit så. har sett en del ströavsnitt ibland, men liksom aldrig riktigt kommit in i den. Kanske måste jag kolla en hel säsong för att bli fast??

Du får komma hit till NYC och gå den där SatC-turen!!!!! Fast det kasnke du readan gjort??

Annika said...

Saltis:
Haha...Jo, jag är nog rätt besatt av den, fniss...Fast jag tror jag har många medsystrar också...

BUT of course! Jag har givetvis tagit den turen...SatC-turen med buss i NYC---SKITKUL för ett fan som jag! Det var en upplevelse.

För mig var det kärlek vid första ögonkastet med SatC, vet inte när jag blev fast, men inte från början. Jag tvingade Peter att beställa HBO, innan dess hade vi inte den kanalen. Jag var i Sverige när jag såg det första avsnittet hos min syster. Love!!

Jag tycker du ska ge serien en chans. Den är verkligen otroligt bra. Men just nu är det för mkt HYPE även för en die-hard fan som jag :-)

Anonymous said...

SatC är urbra. Tyvärr följde jag den inte helt slaviskt under de sista säsongerna utan bara något avsitt då och då för att hålla kvar tråden. :)
Här har jag inte sett mycket reklam för den alls så det blir spännande att se filmen när den kommer men jag lär väl bli en av dem så går just innan den kommer ut på video.. :D

Smantha är och förblir min favvo. Tror det var hon som fick mig att vilja se serien. Vem gillar inte en stark, självständig och sexig kvinna som spelar männens egna spel emot dem?! :D

Kram!

Bloggblad said...

Och jag som bara sett ett par minuter - och såg direkt att det inte var nåt för mig... Hade jag fel? Näe, det finns många böcker, filmer och serier om 30-åriga lite smått hysteriska kvinnor, och jag har nog passerat det stadiet.
Kanske ser jag filmen om den kommer en kväll när jag har stickorna framme... tänker inte leta upp den dock.

Matildas fikarum said...

Jag är lite ambivalent till serien. Å ena sidan är den sevärd och har jag tid så missar jag definitivt inte ett avsnitt, även om det är gammalt. Jag är ju tokig i New York och ser och läser vad som helst som utspelar sig där!

Men å andra sidan är det många sidor av serien som jag sitter och vrider mig åt när jag ser. Men det kanske beror på att jag inte är i 30-årsåldern längre? Ska definitivt se filmen ändå. Ingen tvekan om saken!

nika said...

hej hej

jag ska också gå och se filmen det är ju bara ett måste. JAG VET HUR DEN SLUTAR....jo du förstår att det är så här att..........nae såklart att jag inte avslöjar.
ha en bra vecka

Musikanta said...

Jag är sorgligt okunnig om denna serie. Var hittar man den? Vi har kanal 1,2,4 och 24, samt Kunskapskanalen och Barnkanalen. Access på datorn.

Annika said...

Jess:
It rules!! Det bästa av det bästa. Fortfarande om ngn frågar vad min favvis-serie är på TV:n svarar jag SatC.
Samantha ÄR helt underbar!!! Fantastisk! Jag har nog ingen favorit, gillar alla tjejerna.
Grejjen med serien är ju känslan, vänskapen...svårt att sätta fingret på.
Här är det för mkt hype...blir tokig. Fast det kanske bara är jag som tycker att den sönderhypas?

KRAM!!

Bloggblad:
Om du frågar mig så säger jag att du hade FEL, FEL, FEL :-)
Det är en serie om äkta vänskap, värme och att våga ta för sig av livet.
Se nu efter om SatC går på repris i ngn kanal i Sverige. Slå dig ner med stickningen och se vad du tycker ;-)

Matilda:
Nu är ju kvinnorna 42-52 år. Borta är 30-åren, och jag undrar hur det kommer att märkas i filmen? Kanske inte alls.
Tycker egentrligen inte att serien var riktad till tjejer i 30 årsåldern heller, utan jag tycker nog att budkapet och vänskapen och värmen sträcker sig över många åldrar.
Visst ska det bli KUL med filmen. Antar att den inte är lika hypad i Australien.

Annika said...

Nika:
Haha, VET du? Jag tror jag anar hur den slutar också...Anar ;-)
Det ska bli jättekul när den kommer ut på bio.
Ha det så gott!!

Musikanta:
Vet inte om den går i repris på ngn kanal hemma, men det skulle förvåna mig om den INTE gjorde det.
Vet inte om svt ngnsin visat serien? Vet ngn?
Tror att den gick på TV3 en ggn när jag såg den hemma.
På datorn kan det nog lika en hel del, kolla youtube eller googla sex and the city. Skulle vara intressant att få veta vad du skulle tycka om serien. Tror inte min mamma har sett den, eller har ngn intresse i den.

Sara said...

Här hemma är det inte alls hypat, men serien är förstås MYCKET större hos er. Så du längtar så mkt efter flmen? Kommer ihåg när du såg de första avsnitten hos mig och hur tagen du blev på en gång, "Nu ska vi minsann skaffa HBO". Såg i tidningen igår att SJP har blivit utsedd till världens osexigaste kvinna av en herrtidning (tror jag), herregud, hur tänkte de då? Eller är det som SJP svarade på det, att hon inte motsvarar "idealbilden" med stora tuttar och opererat ansikte? H tycker inte att hon är snygg (Charlotte däremot...), vad tycker P? Jag tycker iaf att hon är cool!
Tänk att K leker att du och jag står och lagar mat och dricker VIN, det dricker väl du och jag nästan aldrig??? Älskar!

Annika said...

Sara:
Rätt skönt att det inte är så hypat hemma, tycker jag. Här är det för hypat. Iallafall HAR det varit för hypat. Acces H kör för stort...
Japp, det var ju hos dig jag såg det första avsnittet och som jag skrev blev det kärlek vid första ögonkastet. Jag minns att jag ringde till Peter och sa att han skulle beställa HBO genast.
SJP osexig??? What the---???
Hon är ju assnygg tycker jag...HEDER åt hennes 43 åriga olyfta och snygga ansikte. Kroppen är som en gudinnas och så har hon karisma. Men alas...Peter tycker Charlotte är snyggast också. Tycker alla killar det??????
Jag tycker SJP är snyggast, och sen Samantha.
Ja, vad fick K det där med vinet från???? Don't know...
Förresten ska skicka mail till dig och ordagrant skriva ner en lapp som K skrivit i Operation: FÅ SARA O CO TILL USA.
Älskar!!!

www.gottablandat.wordpress.com said...

hahaha, en till som är lite besatt av Sex in the city hör jag :-) Jooo jag e ocksa lite orolig ;-)

Annika said...

Gott Å blandat:
Jasså en till "galning" hehe...
Visst finns det anledning att vara rädd för sönderhype...

Desiree said...

Jag längtar verkligen efter att få se filmen men jag vill precis som du inte att den ska bli uttjatad redan i förväg. Jag tror nog det kommer vara en riktigt bra film men man kanske inte ska håsa upp den till mega förväntingar. Kul att även lite äldre tjejer får vara coola och hänga med, yes go girls!

Petra H said...

Jag längtar också!! Men Annika, det finns bara ett sätt att slippa se för mycket av filmen - kolla på HGTV istället som jag gör :D ha ha!
Jag har nog inte sett ett enda klipp från filmen trots att jag har amerikanskt tv, dock har jag ju sett de där fotona från filminspelningen. Så jag är lyckligt ovetande om det mesta i filmen...
Så mitt tips: SLUTA TITTA PÅ ACCESS HOLLYWOOD; E News etc!!
Jag läste också att SJP blivit vald till den osexigaste kvinnan och det verkar faktiskt som män inte tycker att hon är så attraktiv. Av någon anledning är det mest kvinnor som gillar hennes utseende och stil - undra varför? Killarna kanske blir skrämda av hennes starka utstrålning? Jag tycker iaf att hon har en härlig stil och att hon är vacker på ett speciellt sätt.

Annika said...

Desiree:
DET ska bli så kul med filmen!! Längtar starkt! men jag får väl sluta läsa blaskpr och sluta kolla Access H etc hehehe!!!
Jag vill inte ha megaförväntningar, inte mer än jag redan har vill säga.
YES, det coolaste är att tjejerna är äldre. Yes, go, go!!!

Petra H:
VA? Sluta kolla Access H??? NOOOO ;-))))

Vet du, idag är HGTV hemma hos min svägerska här i Fairfax och filmar "Designed to sell"...SÅ KUUUUL!!!!!!!! Ska bli skitkul att höra vad S säger om det hela sen. eventuellt går jag dit även jag och är med på The Open House den 1 april. KUL va!!!
HGTV ÄLSKAR jag!!!! Bästa programmet där? Househunters!!!

Jaha, jasså...ja där ser man...SJP mest osexig? Killar tycker säkert att hon har för stark karisma.
Verkar som om alla killar gillar Charlotte bäst...Hmmmmm...vad kan man läsa ut av det???
Jag tycker också SJP är vacker!! OCH cool!!!

Anne said...

Åh, här är en till som längtar. Jag har känt precis som du, sluta visa och avslöja en massa. På samma gång som jag dras till trailers, spoilers och skvaller från filmen så vill jag bara blunda och hålla för öronen för det SKA ju vara en överraskning när man sitter i salongen. Jag läste nånstans (vet ej sanningshalten) att det finns 3 filmer lite löst inplanerade och att man lite tänkt sig en 3 films fortsättning (lite tyo som Pirates of the Carribean var en trilogi) och att tjejerna är kontrakterade för det men att det beror på om första filmen blir en succé eller inte. Och en massa andra småsaker. En massa hysch hysch, så vågar inte säga nåt om sanningshalten i den här artikeln. Men i alla fall.... Gärna 3 BRA filmer för mig!!!!
Och ja, det är väldig roligt och upplyftande med coola, snygga och sexiga brudar som inte är 22 år gamla utan 40+ (t.om. 50+).

Anonymous said...

Visst är serien så otroligt mkt större hos er än här i lilla Sverige! Jag såg många avsnitt men följde den inte slaviskt som vissa andra :-) Såg att 3:an skulle visa nya avsnitt nu. Nya för oss alltså, förmodligen inte för er "over there" :-) Jag ska absolut se filmen, men känns det inte som om man redan sett nästan hela efter alla "förtittar" vi fått?
Kramar från Anette!!!!

nina said...

Ojojoj! Nu fick jag snabbt sluta läsa när det stod att Carrie och Big ska gifta sig och... Censur! ;-)

Att det blir bröllop har jag förstått av några bilder jag sett men jag har ingen aning om resten. Filmen är ju inte alls lika hypad här i Costa Rica, jag har inte sett några trailers eller klipp alls, så jag är lyckligt ovetande om allt... :-D

SatC är hur bra som helst, vi har kabel här så en kväll i veckan ser jag SatC-maraton på Cosmopolitan. Lika spännnande varje gång att se om avsnitten är original eller dubbade till spanska... :-)

londongirl said...

Jag längtar också efter den här filmen. (Fick serien i julklapp av A = Lycka att ha på kvällar och nättar med ett glas vin - A ser också)

Men nu är jag glad att jag inte bor i USA för här slipper vi en massa reklam och avslöjanden om den nu innan.
Lite vill man ju spara tills det är dags att se den!

Förresten vet du vad?! Jag har vunnit två biljetter till "Definitely Maybe" på bio. Så nu får vi väl försöka komma iväg på den. Tror den är en film i min smak.
Kram kram

Annika said...

Anne:
Wow, det var nyhter för MIG!! Jag säger som du: Bring it ON!! Gärna tre filmer för mig! Pirates of the Caribbean kan slänga sig i väggen. Vad är väl det gentemot lite härlig SaTC!!!
KUL hoppas det är sant.
Jag vet...Numera "mutar" jag tv:n när det snackas satc. VILL inte höra, ju...
Har du sett många trailers på bio? Det har jag, och där känns det ju rätt att se det hela.Visst är det coolt att alla är 40+ och tom 50+!! They ROCK!!!

Anette:
Slaviskt är ordet :-) Och jag har ju alla avsnitt på dvd så Satc lever och har hälsan i det här huset, hehe!!!
Det är för hypat här, och det är ett problem...Fast som jag så så "mutar" jag. Men om jag ser det i en tidning så KAN jag ju inte låta bli att läsa.
Kram!!

Nina:
SO sorry!!! Tar ju liksom helt för givet att alla vet om det..Lovar att inte servera fler spoilers här på bloggen :-)
skönt att filmen inte är lika hypad hos dig. Det blir liksom lite för mkt av det goda här.
Konstigt att det alltid är lika kul med satc maratons, alltid lika spännande, som sagt.

L-girl:
Och vem tycker A är snyggast då? Undrar jag nyfiket. Charlotte???
Visst är den BRA!!!!! SÅ bra. Som gjord att ses sena nätter med ett glas vin.
Himla bra att ni slipper trailers och spoilers en masse därhemma. Här är det lite för mkt av den varan.
L. vad KUL att du ska gå och se
Definitely Maybe!! Grattis till att du VANN biljetter!!!
Vi gillade den filmen, alla tre!
KRAMAR!!!

Marianne said...

Jag har som några bara sett enstaka avsnitt, och då är det svårt att fastna. Men så har vi bara haft turkisk tv i drygt 6 år och inget tv-program. jag har varit för lat för att se något alls. Ska se om jag kan hitta serien nu när vi har program till kabelkanalerna. För som du säger, om det handlar om kvinnor upp över 50-årsåldern som kan visa att vi faktiskt inte blir tråkiga pga kalendern så kan det vara högst sevärt.

Du får sluta se Hollywood-program och läsa skavllerblaskor fram till premiären, spara dem i en liten hög så kan du läsa efter. Förstår precis vad du menar med att det blir hajpat, när man väl ser filmen blir man bara besviken i stället. Inte kul.

Petra H said...

Wow Annika, det är ju jättespännande med ett Designed to Sell-program hos din svägerska!! Du MÅSTE berätta för oss när det visas - speciellt om du kanske kommer med på ett hörn! Det är en av mina favoritprogram på HGTV!!
Och då kommer min stora fråga: betalar deltagarna själva de där $2000 för renoveringen???

Hanneles paradis said...

började tänka på en ny film, som heter 27 klänningar..

Annika said...

Marianne:
Det är det som är så coolt, att det är "äldre" kvinnor som tar så mkt plats på ett så självklart sätt!!
JAPP, JAPP ska sluta se program som Access Hollywood, och sluta läsa blaskor...men, men det är ju så kul när man sitter på Barnes and Noble att bara grabba en packe och läsa...hihi!!!
För mkt hype är aldrig kul. man blir bara besviken till slut.

Petra H:
Haha, vi får se om jag går dit, inte säkert...men jag kommer att gå dit och ta "efter" bilder och blogga ut. OM man nu får det????
HGTV står för de 2000 dollarna (och mer om det behövs). Husägaren betalar inget alls.
Visst är det spännande. S visste inte när programmet ska sändas, men hon tror att det blir ngn ggn under sommaren. Jag kommer absolut att berätta om det hela när det är så dags.

Hannele:
Den filmen har jag sett: sådär, sådär...

Sporty Spice said...

Jag har hört att de filmat scener som inte als står med i manus bara för att "lura" pressen. SÅ vem vet ... det kanske tar en helt annan vändning än vi tror. En del säger ju att hela bröllopsscenen är fake, att Carrie ALDRIG skulle ha en sådan brudklänning. Den som lever får se. =)

Ulrika said...

Vet inte om mina svar om krasse kommit fram, jag har problem att lämna kommentarer hos dig! Kanske min dator är sjuk igen... Som sagt. jag hittar krasse i varenda affär här, NAstertium heter dom. Hittar du inga hör av dig så skickar jag till dig. Kram!

Rosvikstjejen said...

Har inte följt serien slaviskt, tycker att det jag sett varit mycket roligt men jag vet inte vad jag ska tycka om filmen. Kan man göra film av en serie som varit så omtyckt. Risken är ju att den floppar totalt. Men för er skull hoppas jag att den blir det bästa som hänt.

Lg. grattis till biljettvinsten!!! Alltid lika kul att vinna.

Kram

Annika said...

Petra-Sporty:
Så sant, visst kan det vara så...
Men hypen borde taggas ner iallafall. Det är lite mkt. Risken finns att det bara blir pannkaka av allt.
MEN, vi ska hoppas att det inte blir så eftersom vi är die hard fans :-)

Ulrika:
TACK!! Jo, jag såg på din blogg också, så nu ska jag nog kunna hitta fröpåsar. Det är ju en sådan tacksam blomma.
Tack för hjälpen!
Kram!!


Rosvik:
Visst är det en fara...Att göra en sådan jättesucce till långfilm. Det kan verkligen bli en flopp om det vill sig illa. Vi ska hoppas att det inte blir det! Då blir jag inte glad :-///

Jättekul för Lg att hon vann biobiljetter, jag vinner aldrig...

Kramar!!!

Hanneles paradis said...

(27 Dresses, inte så illa)

Annika said...

Hannele:
Kul att du gillade 27 dresses. Åtminstone finns det kläder att titta på i filmen.

Anonymous said...

jag har inte, hör och häpna, kollat nånting från inspelningarna eller nån trailer eller nåt, så här är den inte uttjatad. men jag längtar efter att få se alla kläder occh höra de rappa och smarta replikerna, som du nämner.

leopardia said...

hej, det var jag som var anonym :)
och bara för det var verifieringskoden nu tvunget att vara "yyimqzag"

Annika said...

Leopardia:
Jasså bråkar koden...suck...den verkar ju göra det med jämna mellanrum...Och varför ska den vara så där dumt lång???
JA visst ska det bli kul med filmen!!! Håller med! Var glad att ni inte ser så mkt hype i Sverige...

Lilla P said...

Vet du...Jag gillar också den där serien... En av de få jag någonsin haft begär efter...faktiskt...Suck. Är lite småförtjust i Mr Big nu när jag tänker efter!!!

Annika said...

Lilla P:
ser den här kommenteren nu först...
Visst är det en beroendeframkallande serie...YES!!