Friday, March 14, 2008

Show and Tell: Förändringar

Jaha, det var också ett tema :-)
Jag placerar ICKE temat under kategorin "lätta ämnen". Vilka förändringar? Att ha gått från 41 till 42? Att håret blir allt mer grått? Rynkorna blir fler? Eller förändringen från att ha flyttat från Sverige till USA en gång i tiden?
Förändringar sker hela tiden runt omkring oss, en ny årstid står för dörren, en ny väderfront drar in, folk skiljer sig, folk gifter sig, man kan förändra ett hus, eller ett rum, man kan förändra sin kropp med eller utan en massa jobb, man kan bli arbetslös, eller vinna högsta vinsten. Man kan måla ett rum och sen visa upp "före och efter" bilder...Eller fixa till sin trädgård, eller bara städa upp ett stökigt rum...
Färändringar, både lätta och svåra, sker långsamt och hastigt ständigt.

Nå, en förändring som verkligen HAR skett och som sker lite mer för varje dag är vårens ankomst, och den tackar vi för!! Vi känner glädje över ljusa kvällar och över milda och fina dagar i solen. Det känns härligt när rabatterna börjar vakna till liv, och när man ser att träden har fått musöron. Ett sant förändringstecken hos oss är att gräsmattorna börjar vakna till liv, faktum är att det nog inte är lång tid kvar tills att gräset måste klippas första gången under denna säsong. Det börjar bli tjockt och långt. Washington är grått och färglöst under vintern, och så fort våren nalkas målas hela staden i grönt, lila, rött, vitt och blått! Härligt!!


Vinter på decket...Våren är långt borta...


Förändringen sker...På decket igår med en kopp te och en tidning, inte dumt, inte dumt alls...Varmt och skönt, åtminstone 20 grader i solen.

Natten:
Jodå, helt OK...Men absolut inte perfekt. Vaknade otaliga gånger, men jag är glad iallafall över att jag kan somna om när jag vaknar, pust!
TREVLIG dag igår också! Blev utbjuden på lunch av Sara och Ingrid, mina grannar. Vi for iväg till Clyde's i Broadlands, och där hade vi en lååång och helt enkelt jättetrevlig lunch!!
OCH idag är det fredag, och sista dagen före Påsklovet! Det ska bli skönt med lite lov nu! Skönt att slippa tvinga Karolina ur sängen varje morgon...

Ha en fin fredag!!

35 comments:

Elisabeth said...

Å vad härligt vårväder! Våren är verkligen en underbar tid. :) (Och angående födelsedagar i mars så har min redan varit. Inte för att jag känner mig äldre, men ändå. ;)).

Saltistjejen said...

Ja våååren ja, var tog den bägen??
Nu vill jag ha knoppar och löv och sol ovh värme!!!
Men det går ju så långsamt (säger otåliga jag...).
Härligt med ditt deck måste jag säga! Både vinter och vår!
Skönt att du itne liger helvaken om nätterna ialalfall. Får man fråga varför du har svårt att sova när peter är borta? Är du mörkrädd? Eller är det bara känslan av att sängen är för stor??
kram till dig iallafall!
:-)

Annika said...

Elisabeth:
Ett varmt grattis i efterskott!!!
Nej, nej...vi känner oss inte äldre. Aldrig!!!
Våren är härlig. man känner hur livsandarna vaknar!!

Annika said...

Saltis:
Oh, den kommer, den kommer....Ska visst bli regn idag poch imorrn och lite kyligt på söndag, men ändå...NAJS!

Jo, jag är MÖRKRÄDD!! Och det är ett stort handikapp, verkligen. Karolina får sova i min säng, och då känns det bättre, jag har lmapor tända lite överallt i huset, och helt plötsligt tycker jag att huset har alldeles för många ingångar...gulp...kan ligga och lyssna efter ljud i natten, och då kan jag inte sova. har börjat med öronproppar och det hjälper faktiskt. Då kan jag koppla av bättre. Men, det är ett handikapp...Att sängen är stor stör inte alls, jag skulle nog kunna sova hur gott som helst om jag bara släppte dessa rädslor...
Kramis!

Linda said...

Den där förändringar gillar jag skarpt!
Tänk när man kan sitta ute utan att klä sig i tunga, varma och stora vinterjackor :)

Annika said...

Lindalotta:
Ja, jag tror nästan detta är den allra bästa tiden på HELA året. Visserligen gillar jag hösten också, men våren är nog bäst ändå!!

Fritt ur hjärtat said...

Grattis i efterskott!!
Gillar din förändring!! Våren gör mig glad. Idag har vi sol för första ången på flera veckor, har suttit med näsan mot slen en hel timme. Trots att jag vet att det är farligt;-) Men det är bra för hypofysen...

Min förändring var väldigt annorlunda, jämförelsevis.

Annika said...

Simone:
Jag länkar till dig nu, och hoppas det är OK...Vill ju lätt hitta till din sida.
DET är bra!! Sitt med näsan mot solen, smörj in dig lite och sen kan du NJUUTA!!!

Millan said...

Ah vilken harlig forandring!! Det var precis en sadan forandring jag hade hoppats pa har i Bristol nu.. men tji fick jag! Det ser helt underbart ut att sitta och lasa pa decket. Ben sa i gar att han langtar efter att ata middag ute pa altanen nu och jag kan bara halla med!

Usch vad trist att du tycker att det ar sa jobbigt att sova sjalv. Jag sover valdigt sallan sjalv, faktum ar att jag kan nastan langta efter att fa ha en sang for mig sjalv for just nu sover vi 3 personer pa 140cm och det blir lite svettigt ;-). Men jag forstar anda vad du menar for jag ar ocksa morkradd och lyssnar efter ljud nar jag ar ensam hemma. Fast jag ar nastan annu varre nar jag ar utomhus och det ar morkt. Att tex ga hem fran bussen i morkret ar nagot jag avskyr!!
Hoppas dagarna gar fort sa Peter kommer hem snart och du slipper ha tuffa natter!!
Ha en fin helg!

Anonymous said...

Förändringar ja. Små sådana gillar jag mkt,t.ex. lite nytt hemma eller denna fantastiska förändring från vinter till vår. Sedan finns det ju förändringar som ändrar hela ens tillvaro. Hade spelat in ett tv-program som jag såg igårkväll. Det handlade om tre relativt unga kvinnor som förlorat sina män i olyckor o hur hela deras tillvaro rämnade.Att orka gå vidare för sina barns skull, helt enkelt att överleva.Jag som tack o lov inte ens har kommit i närheten av ngt sådant kan bara försöka förstå kampen, men oj, vad jag grät......
Kramar från Anette!!

Anonymous said...

Förändringar ja. Små sådana gillar jag mkt,t.ex. lite nytt hemma eller denna fantastiska förändring från vinter till vår. Sedan finns det ju förändringar som ändrar hela ens tillvaro. Hade spelat in ett tv-program som jag såg igårkväll. Det handlade om tre relativt unga kvinnor som förlorat sina män i olyckor o hur hela deras tillvaro rämnade.Att orka gå vidare för sina barns skull, helt enkelt att överleva.Jag som tack o lov inte ens har kommit i närheten av ngt sådant kan bara försöka förstå kampen, men oj, vad jag grät......
Kramar från Anette!!

Annika said...

Millan:
Ja, det är inte kul att vara så mörkrädd som jag är...jag är spökrädd också, hehe...FAST, inte här i mitt hem, men på ngra andra ställen är jag faktiskt det...Fjantigt va?
Visst är det skönt att kunna bre ut sig i en skön, bred säng...Aahhh!!!
Trots allt är jag nöjd över att jag sover så pass "bra" som jag ändå gör.
Kul att du gillade min förändring!! Våren är underbar!

Anette.
Absolut...Små förändringar, och roliga förändringar tar man tacksamt emot. men som du säger, det stora, det grymma, det ohörbara...nej, det är man nog aldrig förberedd på...Det hemskaste av det hemska. Var det på svt du såg programmet? Isåfall ska jag kolla det...
Kramisar i massor till dig!!!

Petchie75 said...

Det är så härligt med vår, min favoritårstid! Och att ha ett deck som ni, det är ju så mysigt. Vet inte om det är typiskt svenskt att vilja sitta ute så fort det går - mina föräldrar brukar också sitta ute i trädgården och fika på våren när solen kommer fram, även om det innebär tjocka jackor och halsduk ;-)
Jag sover inte ensam men oj vad dåligt jag sovit de senaste två nätterna pga att O har haft svårt att sova.. Han ligger och vänder och vrider på sig, suckar etc... Arrrgggh, men jag borde väl inte klaga, jag behöver ju inte stiga upp och jobba men oj, vad trött jag är nu, helt groggy.
Kul för Karolina att ha påsklov nu!! Jag antar att vi kommer att ha fler turister än vanligt nu i PR pga springbreak. Ska se om jag märker ngn skillnad!

Tankevågor said...

De goda, härliga och positiva förändringarna tycker jag mycket om....även de som är så där pirrigt spännande och som kan ha med jobbet att göra tex. Men alla slitsamma och kämpiga förändringar skulle jag kunna vara lite mer utan i livet...
Men prövad blir stark sägs det.

Vilken absolut underbar bild från din uteplats! Våren är en härlig tid och den är full av förväntningar.
Nu längtar jag tokmycket efter att det ska bli så varmt att man kan sitta ute på någon trevlig bar eller restaurang i vår vackra stad.
Ha en fin fredagskväll!
Kramar från mig

Desiree said...

Du har så rätt i att det hela tiden är så mycket som förändras runt omkring oss liksom vi själva förändras. Men jag älskar då vintern övergår i vår och man märker hur dagarna blir ljusare och längre, hur bladen börjar komma och blommorna kikar fram. Det är en underbar tid. Ha en riktigt skön och härlig helg. Det där med sömnen vet jag precis hur det kan vara. Jag har perioder då jag har svårt att sova och är extremt lättväckt men det brukar ju gå över förr eller senare. Hang in there Annika, det går ju iallafall i rätt riktitning med sömnen.

Fröken Anki said...

Ja förändringar är det hela tiden!
Vad härligt med vår, hoppas den snart kommer till PA också. Det är något varmare och solen skiner men det är långt till 20 grader! Vårfåglar har vi i alla fall! :)

Låter skönt med påsklov. Här uppe verkar det inte bli så mycket ledigt på skolorna eftersom det varit stängt för så många snödagar. Så dom måste ta igen dom dagarna innan terminen är slut. Maken är i alla fall ledig på Långfredag (jobbar ju för svenskt företag) så vi får en långhelg tillsammans. Skönt efter att han varit borta ett tag nu. Jag sover inte heller nå bra på nätterna just nu. Vet inte om det är perioden på året, att jag är ensam (fast jag brukar kunna sova) eller om jag sympati-vaknar med dig Annika. ;)

Skönt att du har sällskap i huset i alla fall. Och med en stor säng går det ju bra att dela!

Ha en härlig helg! Njut av våren!

Annika said...

PetraH:
Visst är det så att man vill ut och sitta där när våren kommer. MEN först måste jag städa upp där ordentligt. Det hindrar ju iallafall inte att jag kan sitta vid just det här bordet om dagarna. DET är inte dumt.
På hösten känns decklivet gammalt och uttjatat, men just nu är det så rätt.
Petra, visst är det jobbigt när ens partner har sömnproblem, jag vet...DÅ kan man inte sova, pust. Sömnen är verkligen en gåva.
Jo, ni kommer säkert att invaderas av turister nu...
Ha en fin helg!!

Londongirl:
Precis, förändringar ska vara goda, inte av ondo, och ändå sker sådana förändringar hela tiden. Jobbigt, men som du säger blir man väl starkare av att tampas med dom också.
Utelivet ja...det är härligt nu när det blir varmare och ljusare.
Jag förstår att du toklängtar tills alla mysiga uteserveringar öppnar i good old Stockholm!!!
Kramisar!!!


Desiree:
Visst är det en härlig tid nu!!! Underbar!
Det är nog den bästa tiden på året, men vi får väl se vad vi tycker i höst, så känns nog den tiden helt rätt, och så ska det ju vara!
Ja, sömnen är ett elände, men jag är glad för dom små förändringarna som sker där också...
Ha en jättefin helg!!
Kramar!!

Annika said...

Anki:
Tack för att du är sympativaken med mig i PA...Känns fint att veta ;-)))
Nä, men visst är det jobbigt när sömnen spökar..usch...
Vårens kommer...Det är bara i solen på mitt deck jag får upp tempen till 20 grader, annars är det väl ca 13 grader skulle jag tro, och det är väl helt OK det också.
OK, så ni har haft så mkt snö att skolorna får dra in dagar på lovet...AJ, AJ...TRIST.
Ha det så jättefint!!

Humlan said...

Visst är det vackert med snö och den speciella stämningen som blir med de grå-vita färgerna, MEN en solig, vårvarm veranda där man kan sitta med sin kaffe-/tekopp och näsan mot solen, DET är njutning!
Ha en skön helg och hoppas att du kan sova på nätterna framöver.

www.gottablandat.wordpress.com said...

vilken härlig förändring du lyckats fota!!! Ha en jättebra helg!

Unknown said...

Ahhhh, du får mig verkligen att längta till våren och mysstunder på uteplatsen. Härligt!
Skönt med påsklov. Vi går i skolan en vecka till sedan är det lite ledigt.
Veckan efter påsklovet ska jag göra något jättespännande. Men, jag berättar mer när det spännande har hänt.
Kramisar

Anne said...

Jag gillar din tolkning och två bilder från decket. Man ser tydligt på ljuset att det är helt olika årstider (inte bara för att det är snö på den ena). du har alltid så roliga kaffe/temuggar, här är en ny stjärna på bild igen. Kommer ihåg en stor gul variant som synts tidigare också. Är du som jag, alltså älskar koppar/muggar i olika former och färger?

Jag läste din kommentar till Saltistjejen och kan känna igen mig precis i det du skriver om varför du inte gillar sova ensam. Det är samma anledningar för mig som du räknar upp. Det är oerhört jobbigt vara vuxen och ändå känna så här. Så jag har full förståelse för hur det känns. Det handlar inte om att jag måste klistra på Martin eller att jag är beroende av allt alltid vara med honom. Utan bara en rädsla för mörker, alla ljud, att nån ska ta sig in i huset genom balkongdörren eller framsidan eller med en stege eller... Ja, du vet. Det känns tryggare om man inte är ensam. Även när jag inte är ensam utan vi är hemma båda två så kan jag få perioder av rädsla och måste sova med lampan på (vilket inte M gillar). Vårt hus knäpper väldigt mycket också, jag är som en spänd stålvajer och för minsta lilla ljud är jag klarvaken. Jag tror jag ska använda ditt tips med öronproppar.
Ha nu en riktigt bra fredag och helg! Skönt med påsklov också!

Anonymous said...

Försenade gratulationer på födelsedagen!

Och ja - våren är underbar! Vore det inte för den armade pollenallergin hade det nog varit min favoritårstid. Så mycket förväntningar inför sommaren och som man uppskattar solen under våren!

Trevligt påsklov!

Anonymous said...

Oj förlåt jag har inte riktigt hunnit med. Grattis i efterskott! ...och Beijing, jag är så avundsjuk, nu när tårpilen grönskar... mitt hjärta finns till en del kvar där. Trevlig helg och hoppas du kan sova, vet hur det känns då någon är borta.

Saltistjejen said...

Å Annika, det låter jättejobbigt!! Jag har nog inte varit mörkrädd sedan jag var liten, men vet hur handikappande det kan vara OM man någongång känner sig skrämd.
Haha! Jag älskar ju skräckisar och rysare och det finns gånger när jag sett på spdana filmer ensam på kvällen och är superrädd efteråt. Haha!!! Jag VET att det är dumt att göra det. Men ibland kan jag inte låta bli. ;-)Fsat man ångrar sig altid just när man ska släcka ner och gå och lägga sig efteråt.... haha!

Tur att du har Karolina iallafall! Min mamma var supermörkrädd när hon var yngre, men hon sa att av någon anledning försvann det när jag kom. Detta trots att hon ju visste att en bebis inte skulle kunna göra vare sig till eller från OM något skulle hända. Men rädsla är ju inte något logiskt utan en högst ologisk rädsla. Så att även slutet på denna ologiska känsla är ologisk i sig är ju egentligen rätt logiskt, eller...??? ;-)

Hoppas det går bra nu resten av nätterna iallafall!
Skulle ni inte kunna installera ett larm?? Kanske skulle det kunna hjälpa lite?

Isle Dance said...

Oh my - so pretty! And I've tagged you. :o) Here are the details: http://isledance.blogspot.com/2008/03/local-raw-wild-honey.html

Hannele på Hisingen said...

Underbara bilder (när man fyllt 40, fösämras synen och man besväras inte av rynkor och grått hår :)

Annika said...

Humlan:
Visst!! Alla årstider har verkligen sin skönhet och sin tjusning. Nu känns det helt rätt att sitta på altanen och dricka te och njuta av en tidig vårsol...
Detsamma, Humlan, ha det så fint!!!
Nätterna är som dom är :-/

Gott å blandat:
TACK!! Vistt är det en härlig förändring. Ha det så fint!


Rosvik:
NU blir jag SUPERNYFIKEN!!!! Det ska bli kul att höra din hemlis sen :-)

KRAMIS!!

Anne:
Hihi, jo jag har en hel del koppar (för många), men det är så roligt! Just den här koppen fick jag i present av Sara och Ingrid. Från Starbucks! Fick en till därifrån också, men den får jag väl visa på en annan bild framöver :-)

Anne, visst är det jobbigt för sådana som oss. Det finns liksom ingen logik i det hela, och vi kan inte heller bara skaka av oss våra känslor. Jätteirriterande. OCH inte minst tröttande.
Huset känns plötsligt så stort, och så känns det som om det har så många ingångar...Usch.
Anne, prova öronproppar, det är faktiskt bland det bästa jag har börjat med.
Ha en jättefin helg!!!

Annika said...

Petra:
Tackar!!
Jag har också hösnuva och det är INTE kul. Ett gissel.
Värst blir min allergi dock i det sköna syd-österbotten...Suck....


Helena:
Tack så mkt!!
Japp, i Beijing är han...Idag på kinesiska muren, och i "the forbidden city". Allt väl, och han hade tydligen ätit en Peking Duck som var helt enastående.
Jag skulle gärna åka dit också.
Tack, helena...sömnen är knackig, men jag drömmer så alltså måste jag sova på nätterna, hehe!!
TREVLIG HELG!!!

Saltis:
Det är en helt ologisk rädsla, som är rätt knäckande. Men det har varit värre. Det fanns en period då jag var tvungen att ha sällskap varje natt när Peter var borta, som tur är så har jag kommit över det.

Jag kan inte se skräckisar, det finns inte på kartan. jag är egentligen jättenyfiken och sugen, men jag inser att det INTE går. Jag skräms alltför mkt av dom. Inte värt det. Men jag är avis på er som kan se skräckisar.

saltis, vi har larm, och man kan tycka att det skulle hjälpa, och det gör det väl, men tankarna dyker upp: TÄNK om LARMET går??? Vad fan gör jag då? Visserligen är det kopplat direkt til len larmcentral och polisen, men ändå...
Ja, du HÖR hur det är ställt :-)

Karolina hjälper jättemkt. Hon vet inte hur skraj jag är, hon sover lugnt och djupt bredvid mig och det är jag så tacksam över.

Kramis till dig Saltis!!! Always the wise gal!

Isle Dance:
Thank you
I'll come check it out!!

Annika said...

Hannele:
Haha, min syn är helt OK fast jag är 42...Skarp som en örn. Än så länge...

Fia said...

Jag gillar din syn på förändrignar och älskar det faktum att våren är på väg, MEN tyvärr så innebär det ju att vi har tornados här i södern...

Att vara mörkrädd. Hm. Det har jag inte varit sedan jag var barn, eller ja, jo jag var nog lite mörkrädd då jag gick rondan nere i kulverten då jag precis hade börjat jobba på Hall-fängelset, det får jag nog erkänna.

Vet att du är lite försiktig när det gäller hundar, men om du skaffar en hund då den är en liten, liten valp så kanske du känner dig säker när den vuxit upp (och du känner den väl och givetvis älskar den) och vaktar huset på natten?
Kram!!!

Bloggblad said...

Oj, vilken skön vår ni fått redan. Här har varit ruggigt i dag - både ute och i mina luftrör...
Så det gör inget att det inte är fint vårväder som jag inte kan gå ut i...

Lilla P said...

Vad tråkigt att du känner olust inför ensamheten, eller om det är ensamheten just i mörker.. Själv älskar jag att emellanåt ha möjligheten att få vara just...ensam.....
Så här i "vinter"mörkret tycker jag att det är alldeles underbart att krypa upp i soffan, tända alla ljus och njuta. Jag funderar så mycket, pysslar och grejjar och har mig och då tänker man inte så mycket på att man är själv antar jag... men om du har lite tid över och vill ha tankarna på annat när du är själv, så packa ner lite amerikansk snö i ett kuvert och adressera det till Sverige!!!
Kram på dig tjejjen!!!

Evas blogg said...

Hos oss ser det fortfarande ut som på den översta bilden! En fin helg och lov önskar jag dig/er! Nu är det Melodifestivalen här!!

Annika said...

Fia:
Just dom förändringarna är vidriga, det som hände i Atlanta, så frukstansvärt. Det tillhör ju ändå inte "normen" att tornados drar fram där, otäckt!!

Jo, en liten hund vill ju Peter skaffa, men jag tycker isåfall det är bättre att vänta med det tills vi bor i fristående hus.

tack för dina varma tankar, vännen.
Kram!!

Bloggblad:
Idag söndag, regnar det här...Och det är väl 10 grader. Men igår var det fint.
Hoppas att DU känner dig bättre i luftrören nu!

LillaP:
Ja, jag skulle önska att jag kände det som du, och det gör jag väl egentligen också fram tills att det är dags att släcka lampan. DÅ kryper mörkret inpå överallt...och så börjar tankarna fara.
Haha, adressera lite snö till Sverige, vi har inte heller haft mkt av den varan den här vintern, knappt ngt alls. Det lilla vi hade plåtade jag :-)
Kram till dig!!

Eva:
TACK!!
Kul med påsklov, och för er Mellon...tror mig veta att Charlotte vann...såg det när jag pingade på Nyligen nyss!