Friday, March 07, 2008

Show and Tell: Favoritplagg

Ah, denna veckas tema passar mig bra.
Jag är intresserad av kläder, läser modemagasin och (några få) modebloggar och tycker att det är jättekul att shoppa, och fönstershoppa. Kläder har alltid intresserat mig, när jag var liten var ett av mina favoritprogram "Lilla Journalen" där dom alltid hade mode med på sluttampen...
Jag ville också bli modetecknare ett tag när jag var yngre eftersom det roligaste jag visste var att rita kläder. Designer har aldrig lockat mig, jag har inte haft ideerna eller kreativiteten som krävs där.
Men kläder...
Det tycker jag alltid kul, jag är alltid intresserad, noterar och tar in, lägger märke till detaljer.

Igår flirtade jag med ämnet i mitt inlägg om kläder nedan. Jag har mina favoritaffärer här i USA, affärer där jag nästan alltid hittar det jag söker. I Sverige tycker jag inte det är lika lätt längre. När jag är hemma om somrarna och varannnan jul så blir det sällan av att jag jagar just kläder. MEN, det blir ju ändå så att man kommer hem med flera plagg från good, old Sweden! Indiska är en klar favorit! Liksom Åhlens! Jag vet att jag hittat en del på Lindex, men oftast lyckas jag nog på Indiska, tror jag...

Men nu ska ni iallafall få se mina favoritplagg från vintern 2008...Bilderna är inget vidare eftersom jag själv håller i kameran. Jag skulle aldrig kunna lägga ut en "dagens" på en daglig basis, och det är väl tur det:-)


Den här bilden i den prickiga klänningen ÄR verkligen dagens outfit! Älskar klänningen. Den kommer från Nordstrom och har något år på nacken. Tröjan kommer från Banana Republic och stövlarna från Kenneth Cole. Dom har plaggen har jag burit x-antal gånger den här vintern. Favvisplagg nummer 1!!




Här är några andra VERKLIGA favoritplagg som jag också burit massor, massor den här vintern. Koftan kommer från Free People, tröjan från GAP och kjolen har nu 8 år på nacken och är köpt på The Limited, stövlarna kommer från Cole Haan.


Jodå, ibland har jag jeans på mig också...Koftan kommer från FCUK, French Connection, jeansen är Michael Kors och stövlarna är Cole Haan.
Jag föredrar kjolar och klänningar framför byxor, och har nog alltid gjort det.


Ja, det var tre av mina favoritplagg, eller favorit outfits, ska jag säga...

Nu ser jag fram emot att surfa runt hos andra som följer med temat...
Ha en fin fredag!!!

22 comments:

Millan said...

Ah det har var verkligen ett kul tema. jatte skoj att se vad alla brukar ha pa sig!! Jag alskar bada koftorna. Alskar verkligen langa koftor dessutom!! Och modet att ha jeansen innanfor stovlarna ar ocksa kanonsnyggt men nagot jag inte lyckats med hittills eftersom jag tycker att mina vader ar for kraftiga och helst inte vill framhava dem...

Ha en fin helg!

Annika said...

Millan:
Ja, ett mkt bra tema!!
Jag är en sann koft-o-man och äger en massa koftor.
Det måste vara snyggt OCH skönt!!

aurorabuddha said...

Langkoftan som du har pa dig, den skulle jag kunna aga sjalv! Jattesnygg! Och jag gillar den prickiga klanningen ocksa. Det ser ut som om man skulle kunna sitta och meditera i den, jag maste ju tanka pa det, vet du! ;o)

Jattebra inlagg med bilder och allt!

Annika said...

Aurora:
Precis, bekvämt OCH snyggt är melodin!!
Men mina stövlar är mest...ja, inte så bekväma. Dom åker av när jag kommer hem, men åker alltid på när jag ska ut...
KUL att du gillade inlägget...

Saltistjejen said...

Annika vad skoj att se dig vara modell i dina favoritplagg! Ambitiöst! :-)
Gillar din stil. Den ser liksom enkelt elegant ut på ett skönt vis. Jag tycker klänningar och kjlar är jättefint men har det sällan på vintern eftersom jag hatar att frysa... Haha! Och att vänta på bussen i minusgrader och snålblåst i kjol är faktiskt kallare än i brallor... Tyvärr.

Desiree said...

Vad kul att få se dina favoritplagg Annika. Jag liksom du är interesserad av mode och kläder. Den där prickiga klänningen fattar jag att du gillar för den tycker jag är jättefin. Vilka gosiga, härliga och sköna koftor du har. Jag tycker du fotar väldans bra och gör dig dessutom bra på bild för just klädreportage. Jag hittar fortfarande mycket mer kläder i Sverige än här. Oj vad jag shoppade loss i sommras då jag var hemma. Jag gillar din stil, avslappnad, chic, och skön. Ha en riktigt skön helg.

Anne said...

Mode och kläder är kul, absolut.
Jag gillar alla dina plagg och tycker du ser så elegant och snygg ut i alla varianter. Jag gillar verkligen din stil, skitsnyggt!!! Extra pluspoäng till dig att du fotat dig själv med kläderna på också, modiga Annika som bjuder på sig själv. Det tackar vi för!
Prickiga klänningen är väldigt snygg, den gillar jag. Stövlarna har jag prisat förut....sååå snygga och klär dig. Koftan, hur har jag kunnat missa den. Hade jag sett den i affären i vintras så hade jag köpt den, för den ser urskön ut och en supersnygg vinterkofta. Intressant höra du är en kjoltjej och så alltid varit. Vad olika det kan vara. Själv är jag en byxtjej och har varit så länge jag kan minnas, även som liten tjej. Jag känner mig inte bekväm i kjol. Så jag beundrar alla kjoltjejer som verkar tycka det är så skönt, bekvämt och känner sig hemma i kjolar och klänningar. Det är ju sååå snyggt, men nix jag trivs inte i kjol.

Humlan said...

Snygga kläder som verkligen ser ut som kläder man trivs i. Jag har också mycket koftor, jag är frusen av mig och då är koftor så bra.

Fritt ur hjärtat said...

Himla snyggt. Bra smak du har;-) Själv misslyckas jag hela tiden, blir tant så fort jag försöker hitta på något annan än jeans och kofta:-(

Anonymous said...

Ooh, kul att få se!! Och klänningen är ljuvlig! Jag är faktiskt mera klädgalen än vad jag ger sken av i bloggen. Har tänkt lägga upp bilder många, många gånger...

Annika said...

Saltis:
Jag förstår...USCH, att frysa är så vidrigt. Men jag kör ju alltid strumpbyxor och av ngn anledning fryser jag inte i tjocka, täckande sådana. Men jag vet..usch, Saltis, om jag stod och väntade på bussen skulle värmen komma i första rummet.
TACK, vad roligt att du gillade inlägget. Ser fram emot ditt inlägg nu eftersom jag ju sett att du ska hänga på, kul!! :-))

Desiree:
Jag vet att vi delar klädintresset och det tycker jag är så kul!!!
TACK Desiree!!! Så roligt att du gillar min stil, blir ju jätteglad!!
prickiga klänningen är en älskling för den är SÅÅÅÅ underbart skön också.
Jag ska minsann kolla in klädbutikerna i sommar. Speciellt Sisters som ajg vet att du gillar så mkt...
NU ska jag snart surfa in hos dig för att se om temat har hunnit upp där :-)

Anne:
TACK!!
Tack snälla Anne...Tvekade lite om jag skulle plåta mig själv, men wtf liksom, hehe...det fick gå...
Det där är verkligen min sanna stil vintertid. På sommaren är det lite annorlunda eftersom jag slutat ha korta kjolar på sommaren.
Ja koftor är min svaghet...Älskar det plagget...
Du får spana på vinterreorna nu, Anne. Där kanske just min kofta hänger...
Visst är det lustigt att vissa av oss är byx resp kjoltjejer. Dom flesta jag känner är nog byxtjejer.
Jag förstår, man måste verkligen trivas i ett plagg...Själv är jag på jakt efter ett par extremt sköna jeans...och snygga :-)

Annika said...

Humlan:
Ja, trivs man i plagget så syns det nog. Visst är koftor bäst!! Och du Humlan som kan sticka själv också...vilken lyx!!


Simone:
TACK!! Vad glad jag blir!!!
Ja, det är nog så att man har kläder man trivs allra bäst i, alltid. Sen gäller det nog att vänja sig också om man vill prova på ngt nytt...
NU ska jag kolla in din blogg!!

Petra:
TACK!!! Blir så glad!
Sitter och knåpar på en artikel om sydösterbotten just nu, så du har funnits i mina tankar när jag skrev om Kornäs...
Anyway, jag förstår att du också är jätteintresserad av kläder. Jag skulle tycka det vore jättekul att se bilder i massor på din blogg :-)
En "dagens" kanske...:-)

Tankevågor said...

Det här var roligt att se! Klänningen är jättefin och ser ut att vara en riktigt skön modell. Jag som är en riktigt kofttjej tycker såklart att dina koftor är såna som jag också skulle vilja ha!
Jag har nästan aldrig byxor och tycker att jag fryser i jeanstyg. Älskar kjolar och klänningar och om sanningen ska fram så är det mest jeanskjol och kofta av något slag som är basen.

Jag har alltid tyckt bäst om kjol och klänning jag med....på foton från det att jag var liten så har jag det jämt. Med plåster på knäna! Undrar om det var så att min mamma ville klä mig i sånt efter att ha haft tre söner innan mig? ;-)
Kramar och trevlig helg!

Anita said...

Koftan med svart kjol och stovlar var ju jattesnyggt! Har far man lite inspiration igen. Vilket bra knep att ta bild utan blixt pa sej sjalv, sa slipper man svara pa makens 'ar du fardig' 'ska jag ta nu' Jaaaaaaa!!! och sa blir det som det blir :-) Tycker ocksa om din bla klanning med prickar! Den vill jag ha!

Annika said...

L-girl:
Kul att du gillade det hela :-)
Klänningen är så otroligt skön! Den är en verklig favvis i garderoben. Undrar just hur många ggr jag har haft den på mig egentligen? MASSOR.
Så du är också en kjoltjej, L. Kul.
Jag är på jakt efter en jeanskjol nu, men det är inte lätt. Älskar jeanskjolar.
Koftor--bäst!!
Hihi, jo det var nog så att din mamma verkligen ville klä dig som en liten docka, det kan man förstå! Kjol och plåster, tomboy!!
Kramar!!!

Anita:
TACK!!! Så roligt om det inspirerar!
Ja, prova att ta bild på dig själv. Försökte med självutlösaren också, men på just dessa bilder när kameran ska stå på högkant funkar inte det...
Så roligt att du tycker om klänningen och bilden med koftan och kjolen...favvis, favvis!!

Fröken Anki said...

Kul att du mannekängar för oss. Koftorna ser jättesköna ut,och snygga också!

Jag är också kjol- och klänningstjej. Skulle kunna gå omkring i det jämt om bara klimatet tillät. Jag är lite frusen av mig nämligen! ;)

Mia said...

Hur väljer du dina fredagsteman?

Annika said...

Fröken Anki:
Tack vad roligt att du tycker det.
Kul att du också är kjol och klänningstjej!
Jag är också grusen, men sköna koftor och tjocka strumpbyxor hjälper, hihi!

Mia:
Fredagstemat var AuroraBuddhas ide. Hennes länk hittar du i min högerspalt. Anne i Oregon har också varit med och hittat på teman. Om du går till Annes blogg (se marginalen) så hittar du mars tema där, i Annes marginal.

Hannele på Hisingen said...

Fint, kjolar och klänningar gillar jag också, vi korta hittar aldrig byxor...

Lia said...

Åh Annika! Vilket kul inlägg=). Tror du kommer ha roligt åt att ha sparat dina favvo-outfits 2007/08 när du kollar tillbaka i bloggen om några år! Detta är ju egentligen något man borde ha med ofta, eftersom mode både visar dagsstämning och hur man personligen mår=).
Jag har sagt det förut och säger igen: du är en jäkligt snygg mamma! Så ska jag också bli! Spetsiga skor, klackar och sköna, mjuka plagg med fina färgskalor! Förstår varför du får klä K, jag skulle låta dig klä mig med! Hahahahaha...Ha en underbar helg. Läser din blogg varje dag, även om jag varit urusel på att kommentera!

Evas blogg said...

Den klänningen är hur snygg som helst! Jag är också en klänning/kjol människa, särskilt på vintern då man annars ska bylsa på sig långkallingar under byxorna. Just nu är jag inte sugen på att handla kläder då jag gått upp det senaste året, vill inte handla kläder när jag är för stor. Jobbar på det!

Annika said...

Hannele:
Tack!
Visst är det mysigt med kjol ocj klänning!!

Lia:
TACK snälla, snälla du!!! Vad gullig du är!!
Jag blir så glad!!
Visst är det kul att dokumentera kläder man har burit. Kul att ta bilder, och sen kan man skratta åt vad man hade på sig om ngra år.
KRAM!!!

Eva:
Usch, jag vet...det är inte kul att handla när man känner sig för stor. Jag vet, jag jobbar också på att gå ner i vikt och det är ju inte så kul, precis.
Men kjolar och klänningar är så himla skönt att ha på sig, tycker jag...Kul att du också tycker det!!