Wednesday, March 05, 2008

Onsdagspladder...

Efter en oerhört regnig natt gryr dagen så vackert, och det är redan 13 grader.
Vädret är märkligt, igår var det grått och varmt hela dagen. Jag kunde till och med sitta ute med grannarna och fika på eftermiddagen. DET var årets första grannfika det! Så jag antar att det är vår då på något plan iallafall. Tulpaner och påskliljor börja komma upp i rabatterna, och min kärleksört tittar så försiktigt upp ur marken.

Underligt väder som sagt, det rådde en tornadovarning över hela Washingtomorådet igårkväll ända till klockan 3 på natten. Det är SÅÅÅÅ otäckt, och till skillnad från hos Desiree i Alabama finns inga tornadolarm här. Det är ju, trots allt, sällsynt med tornados här även om det HAR hänt. Mitt i natten vaknade Peter och jag av hur regnet hamrade och slog mot tak och fönster. Dessutom stod åskan och hurrade och vinden ven och slet. Inte trevligt, inte trevligt alls. Men en vidrig vädernatt ger vika för en vacker dag, och det tackar vi för.

Vill ni ha ett sminktips? Det ska ni få nu iallafall vare sig ni vill eller inte...
När min svägerska Kinn var här i höstas köpte hon i.d Bare Minerals smink med sig hem. Jag tänkte att jag också skulle prova det sminket, och nu är jag fast. Jättebra smink, jätteSKÖNT smink och även jätteSNYGGT...Jag rekommenderar sminket å det varmaste. Idag är det dags för mig att sticka iväg till Sephora och köpa lite av den varan igen då det gamla tagit slut.

OCH Hillary is back in the game!!! DET trodde jag inte. Jag är jätteglad efter gårdagens resultat då hon vann tre stater av fyra, men samtidigt önskar jag så att det ska vara över snart, för båda kandidaterna, så att en av dom äntligen kan börja inrikta sig på höstens val. McCain är klar för avspark...

Härmed önskar jag alla mina läsare en riktigt fin onsdag!

24 comments:

Anonymous said...

en fin onsdag till dig med :)
här skiner, som tur är, solen, fast det är rätt kallt ändå.
om du vill prova så nåt nu till våren, så kan du ju testa och så lite stevia. tror man bör sätta inomhus först iallafall. en buske som går att använda som nyttigt sötningsmedel... bladen alltså. själv tänkte jag försöka få plantan att må bra här innomhus.

Saltistjejen said...

Å vi har också supertråkigt väder. men ingen tornadovarning vad jag vet. Tror det ska klarna upp här under dagen också. Så ert finväder kanske är på väg hitåt....?
Igår var dock en supergrå dimmig och blöt dag. Trist.

Härligt med trädgård! Och fika utomhus låter underbart!
:-)

Jag använder inte så mycket smink, men vad är det som är det bästa med just Bare Minerals tycker du??? Vilka av deras produkter har du använt? Puder, foundation, ögonsmink eller annat???

Ha en riktigt ärlig onsdag du med Annika!!

Annika said...

Leopardia:
Tack för tipset om sevian. Har jag adrig hört om förr, men sötningsmedel tackar man ju icke nej till!!

Saltis:
Nu är det soligt och vackert igen, och det verkar bli en vacker dag. Det blir säkert fint i NYC också om ngn timme...

Bare minerals ja...Det jag tycker bäst om just det sminket är att det känns så fjäderlätt på huden, och att det fastnar så vackert. Kan det bero på att det är mineraler? Eller inbillar man sig bara? Could be...
Det känns som om man är helt osminkad, det känns att huden mår bra. Jag använder deras puder, rouge och ögonskuggor. Foundation använder jag i princip aldrig.

Ha det så fint idag!!

Humlan said...

Otäckt med tornado och annat oväder! Skönt att ni klarade er utan skador och att det gick snabbt över.

Anonymous said...

Vi hade också ett hejdundrande åskoväder i natt. Sägs det. Casey fick massa brandlarm om nedslitna träd och så ... men jag sov som en stock. Hörde varken åska, regn, brandlarm eller att Casey rusade upp eller kom hem. Ja, jag sover TUNGT. =)

Jag har hört talas om det där sminket. Kan kanske vara något för mig som aldrig skulle lägga foundation eller så, hatar känslan av täckta porer och hud som inte kan andas.

Tankevågor said...

Usch för åska, det tycker jag inte om!

Det där sminket skulle jag vilja prova. Det låter så skönt. Måste läsa lite mer om det. Har aldrig hört talas om det. Ha en riktigt skön onsdag du med!
Kramar

aurorabuddha said...

Jag har funderat pa det har sminket, men aldrig vagat prova. Kanske jag tar och koper blushen i alla fall... Den jag har nu forsvinner utan spar efter bara ett par timmar... det ar ju *inte* bra, alltsa...

Det sags att vi ska fa aska inatt... vi far se hur det blir med det. Vi behover regn!!

Anonymous said...

Hittade din blog för några månader sedan och älskar att läsa hur du som svensk utomlands ser på saker och ting. Jag är tyska och bor i Göteborg sedan 2001.

Ska över till staterna på sommaren (äntligen igen) och funderar på att testa Bare Minerals. En kompis till mig köpte det och är också total inne på det. Postade några before-after bilder som är verkligen övertygande!

Fika i trädgården, vad coolt, jag är rädd för att det kommer att ta minst en månad till för oss!

Ha en bra dag!

Anita said...

Nu ska jag testa Bare Minerals ocksa :) har inte anvant nagot smink alls nastan i manga ar nu, och gar helt 'clueless' i affaren nar jag tittar for jag har ingen aning om langre vad jag ska kopa. Sa det var jattebra att fa ett tips!!
Ja Hillary ar tillbaks, och nu borjar jag undra om hon inte ar bast i alla fall. Obama lovar sa mycket att jag borjar bli lite misstanksam. Vet han vad det handlar om eller ar det bara tomt prat.

Anne said...

Mineralsmink har jag läääänge tänkt prova och testa, gillar naturliga produkter överlag. Har dock inte testat mineralsmink, så super få höra av dig som provat att du är nöjd. Ska helt klart prova, bra också att veta var det finns att köpa. Sephora är en favoritaffär.

Anonymous said...

Usch otackt med tornadovarning...hua!
Men harligt att varen ar pa vag tiller nu, for visst ar det harligt att se alla paskliljor, tulpaner i rabatterna.

Jag anvander Glo Mineral produkter, de ar superbra och valdigt bra for hyn, det ar nog snarlikt Bare Minerals.

Imorgon aker dottern och jag taget till San fransisco pa ett par dagar. Det ar skont och avkopplande att ta taget istallet for bilen ibland.
Ha en bra Onsdag!!

Desiree said...

Visst är det läskigt när det stormar så där. Gillar det inte. Sephora är en av mina absoluta favoritbutiker här i USA. Jag hittar alltid någon godbit där att ta med hem. i.d sminket är helt underbart! I love it! Jag har använt det i drygt ett år och trivs så bra i det. Det sitter bra, blir inte för spacklat och blir snyggt. Vad kul att Hillary is back in the game. Det trodde jag inte. Jag är även glad att Huckabee är borta från the game. Hellre McCaine än Huckabee. Men naturligtvis hoppas jag allra mest på att det blir en demokratisk president.

Annika said...

Humlan:
Ja, det är alltid frukstansvärt otäckt när vädret börjar härja, och det gör ju lätt det i det här landet...
Sol och blåst och varmt idag...Skönt!!

Petra-Sporty:
WOW, tänk om man kunde sova sådär TUNGT som du!!!! Vad skönt det skulle vara. Jag vaknar för minsta lilla.
Läskigt att C fick rycka ut, antar att det var riktigt dåligt hos er då...

Ja, Petra, prova sminket!!! Jättebra, det känns inte att man har smink på sig. Dessutom sitter det kvar länge...Jättebra!!


L-girl:
Ja, visst är åska otäckt...Jag avskyr verkligen åska. Och om det dessutom är tornados i omlopp blir det ännu värre.
Sminket rekommenderar jag varmt. Perfekt!!
Kram!!

The Hanssons said...

håller med...finns nog inget bättre smink just nu på marknaden.
ha en bra onsdag
kram

Annika said...

Aurora:
Ja, prova!!! Det är det bästa smink jag har haft! SÅ skönt och så drygt!
Hoppas ni får lite regn därnere. Tänkte på dig igår när dom sände mkt från San Antonio!


Antje:
Du är så jättevälkommen till min blogg!!!
Jag förstår att du tycker det är skoj att läsa om hur vi utlandssvenskar har det, och du kan säkert relatera till mkt vi skriver.
JA!! Skaffa sminket när du kommer hit till USA. Det är verkligen det bästa smink jag har haft!
Japp, nu har vi fikat ute ffg, men det blir bakslag än, tro mig. Det blir nog inte varmt på riktigt förrän i april, men det kan bli högsommarvärme även i mars, åtminstone under ngra dagar.
Ha det så jättebra och titta gärna, gärna in igen!!

Anita:
Kul att du ska pröva! Hoppas du kommer att gilla det lika mkt som jag tycker om det.
Visst känns det kul med Hillary! HOPPAS!!!

Anne:
Ja vad kul! Tror nog du kommer att gilla det. Köp "the starter kit" det gjorde jag, och där får man borstar, puder, ögonskugga och rouge. Smonket känns som ingenting mot huden, underbart!!!
Sephora är en jättebra affär, men idag hittade jag bare minerals egen afför i tysons så jag handlade där istället.

Annika said...

Veronika:
Visst är mineralsmink helt underbart att ha på sig. Det känns ju inte, men get så fint resultat! Det bästa jag provat!
Veronika, vad myyysigt att ta tåget till SF!!! NU blir jag AVIS!! NJUT och ha så roligt i den underbara staden!!
Kramar!!


Desiree:
VISST är det en mysig affär...Känns nästan som en godisaffär för oss som gillar smink :-) Älskar den.
Idag slank jag dock in på Bare Minerals egen affär, och där fanns det ju massor, kan jag säga. Köpte lite nya ögonskuggor och hudvårdspaketet. Ska bli spännande att prova. KUL att du också gillar i.d!! Visst, det blir aldrig spacklat och det känns inte att man har smink. Jag är såld!
Jättekul att Hillary är tillbaka. Jag trodde inte det...
Jättebra att Huckabee är borta, honom gillade jag NOLL.
HOPPAS på en demokrat, hoppas!!!

Nika:
KUL att du också gillar det. Nu har I.d fått massor av reklam här!! Och alla är vi lika nöjda och glada med sminket.
Ha det så gott!
Kram!!

Fröken Anki said...

i.d-sminket är toppen! Deras foundation är superbra.Jag använder den varje dag! Den känns inte och ser naturlig ut, man behöver inte så mycket mer än foundation och lite bluch eller warmth-puder, och den funkar toppen även när det är varmt ute! Blir inte rinnigt och smetigt! Och man kan dölja små skavanker också. Jag vet, det låter som propaganda men det är verkligen bra. Blev fast i höstas efter att en kompis länge pratat om det. Och här i US är det ju billigare än i Sverige också - ett plus! Funderar på att prova ögonsminket nu. Tur att Sephora har näthandel då de inte finns i våran lilla stad. 'Cause I like it!

Här i Scranton PA har det varit regnigt och dant i två dar nu. Och nu känns det kallare i luften igen. Ska aldrig våren komma?

Ulrika said...

Det enda smink jag använder! Antagligen en av de få produkter som faktiskt verkar leva upp till förväntningarna man kan få av TV+shops-reklam.... Ni vet, när allt verkar fantastiskt! Bare Minerals är fantastiskt. Om man nu kan säga så om smink. Kram

Anonymous said...

Hu vad hemskt med stormar och tornados. Ryser bara jag tänker på det.

Och ID Bare Minerals får mycket fin reklam! :)

Jag är helt inne på mineralsmink också, men i billigare ändan. Vet inte hur bekant bekant med Dermoshop du är (om alls) men de har också lite mineralprodukter! Stationerade här i Korsnäs!!

Anonymous said...

Vädret spelar oss små spratt lite varstans i världen i år tycks det. I morse hade vi mesta snön vi haft i vinter men nu skiner solen och snön är borta. Tornados låter hemskt tycker det räcker gott och väl med våra stormar.

aussiekicki said...

Vi har höst med 26 grader och strålande sol. Känns riktigt bra för det är lagom varmt att ta med sig barnen ner till stranden. Vi hade riktigt svalt i South Australia på semestern och hade inte riktigt packat med långärmat och jeans till barnen så det räckte.

Jag tycker det ska bli urspännande med valet i USA. Vem som än vinner och blir demokraternas representant, Obama eller Clinton, så är det ju banbrytande. Spännande!
Kram!

Annika said...

Fröken Anki:
I.D rules...Det är helt klart att vi är många som älskar deras produkter! Jag är totalt såld!
Ska testa deras foundation också, tror jag...
Himla bra att Spehora kör näthandel! Det är en sådan bra affär.
Kallt i DC idag torsdag...frost, men sol...

Ulrika:
SÅ sant!!
Alltså, I.d borde betala för all reklam dom får här av nöjda användare!!! :-))
Nästa ggn du åker till Tysons så ska du absolut besöka deras butik!!
Kram!!!

Petra:
Ja, vädret kan ju bli så otroligt dramatiskt här, och det är otäckt...
Idag sol och frost, så det känns "snällt".
Dermo-shop var nytt för mig. NU måste jag genast googla!! :-)
Mineral smink är bäst!

Helena:
SKUMT väder helt klart, överallt. I norden har det ju varit märkligt hela vintern. Läskigt det hela...
Idag sol och frost här, och lugnt...

Kicki:
Läste om er resa...Lät ju så underbart! GUD vad jag vill åka till Australien!

Visst är det spännande med valet!!! Det är ju historiskt detta! Stort!
Kram!!!

Krokofanten said...

Hej,
Jag har också fastnat för Bare Minerals! Det ENDA smink jag kan använda då jag är allergisk mot i princip ALLT!
Jag provade ögonskuggan men tycker inte att det blev något vidare... Men, men... Det kanske är jag som inte kan lägga på den riktigt...
På Sephora i Paris kan man bli sminkad med BM om man vill prova innan man köper hela kitet. Här kostar ett bas kit 60€ men det räcker ju i evigheter...
Ha det gott!

Annika said...

Krokofanten:
Jättevälkommen till min blogg!!
Visst är det ett bra smink!!
Jag tycker att ögonskuggan är skitbra!!! men det kanske gäller att vänja sig? Även här kan man bli sminkad på Sephora och på så sätt lära sig hur man använder produkterna.
Japp, ett baskit kostar 60 dollar här. Perfekt!!!
Du är ännu en som sällar sig till mängden av fans!!
Nu ska jag kolla in din blogg!!