Wednesday, March 26, 2008

Nörden har ordet...

Vi fortsätter väl i elektronikens tecken idag också, det känns helt rätt att köra samma linje som jag gjorde igår.
När jag fyllde år fick jag ett presentkort till Best Buy av min svägerska. BB är ju en bra affär eftersom det finns precis allt inom elektronik där. Jag tycker det är rätt kul att gå omkring och kolla därinne, strosa runt och titta och önska. Det är kul att kolla på kameror, dvd-filmer, tv-apparater och datorer. Kameror är det extra intressant att titta på, och självklart beror ju det på att jag tycker att det är så roligt att fotografera.

Laptops är det också lite kul att gå och pilla på. Där kan man lätt börja planera sin nästa Sony Vaio dator :-). Som ni alla vet kapas ju min egen dator varje eftermiddag när Karolina kommer hem från skolan. Efter läxläsningen vill hon spela SIMS, chatta med någon kompis på AIM, skriva e-mails, samt surfa runt på favoritsajterna. Min egen dator är då belägrad, jag kommer inte åt den. Så skönt det skulle vara att få en helt egen laptop, att ge denna dator till Karolina och själv skaffa en ny kick-ass Sony. Så får det nog bli framåt våren. Det har det hänt att Karolina laddat ner hus och annat från SIMS online, och sedan har vissa av dom nedladdningarna nästan lett till att SIMS spelet återigen har crashat. Ett SIMS spel krashade ju före jul och stod icke att rädda. Personligen är jag rädd för att mer än SIMS ska krasha...Hela datorn tex. Grymma öde så arg och rabiat och rosenrasande och ledsen jag skulle bli om något sådant hände.

Jag är nämligen så himla dålig på dert där med "back up"...Jag har en liten behändig extern hårddisk som Peter köpte för något år sen, jag är så jättedålig på att ladda ner saker där. Jag är nästan lika dålig på att bränna ner mina foton på cd-skivor. Fattar inte varför det ska vara så svårt, när det INTE ÄR DET MINSTA SVÅRT!!! Gaaahhh!!

OK då, ska dra iväg till Best Buy om en stund. TROR att jag ska köpa ett Wii spel för pengarna (NÖÖÖRD, NÖÖÖRD, NÖÖÖÖÖÖÖÖÖRD), och det spelet blir då American Idol Wii. Fjanten i mig känner att det är det enda raka att köpa det spelet nu, och det även INNAN vi ens har Wii konsolen på plats. But the time will come, oh yes, it will come...
Efter BB blir det nog en avstickare in till Barnes and Noble också...

På tal om BB, inte Best Buy då, utan BB som i barnbördshus, såg jag igår en dokumentär på SVT.se som hette Barnmorskorna. SÅ bra!!! SÅ himla BRA!!! Tårarna började rinna på mig åtminstone två gånger. Gud vad jag älskar SVT! Varje gång jag loggar in känner jag samma stora tacksamhet över att programmen går att ses överallt i världen...

Ha en fin och NÖRDIG, om ni så vill, onsdag...I am off to BB, off to buy American Idol, I am off to get judged!! Tralalala!!!

28 comments:

Fia said...

Ja du är rolig du Annika! Köpa ett spel för att bli dömd i sång...hm modigt! Själv ska jag försöka få lite gjort innan det är dags att knata iväg till domstolen idag. Ska sitta "second chair" med P. i ett trassligt mål, MEN de lär ha öppnat ett nytt franskt fik inte så långt från domstolen så gissa vart vi ska då vi är klara idag!!

Annika said...

Fia:
Jag vet...Lite nördig är jag allt, jag känner det...
Hoppas din dag i domstolen går fint, Fia.
Det franska fiket låter mkt trevligt. Hoppas att det håller måttet.

Petra H said...

Hi hi, jag tycker att det är lite roligt att du köper spelet innan apparaten men den kommer väl snart förhoppningsvis. Jag har varit med om att spela Singstar en gång, eller rättare sagt jag satt med men vägrade helt att sjunga! Jag sjunger aldrig offentligt, tycker att det är sååå pinsamt. O och min familj är de få stackarna som får höra min hemska röst (i bilen - där måste jag bara sjunga med i musiken).
Ja, back-up är jätteviktigt - min första laptop blev stulen i ett inbrott, inte kul att förlora en massa dokument... och då hade jag inte ens en digital kamera så det fanns inga foton på datorn. Min pappa som är värsta datornörden gör alltid backup på min dator och bränner ut cd-skivor med foton för att lägga dem i bankfacket!!

Millan said...

:-) jag ar nastan lika nordig jag men i jamforelse med Ben hamnar jag i skymundan. Nar vi var pa akuten med min ta satt ben och pratade med lakaren om deras High resolution screens eftersom de sag sa annorlunda ut.. hm...

Aven vi ar otroligt daliga pa att spara back-up! Vi har antligen kopt en extern harddrive sa att vi kan ladda ner var musik och foton. Men innan vi kopt den hade vi 6000 (!!!!) osparade foton pa macen...ingen hojdare om nagot gatt fel!

Appropa SVT sa har jag en skum fraga. Jag har haft massor av problem med SVT.se det senaste. Mitt under sandningarna sa blir bilden gron och allt blir upp o ned pa skarmen... Inte ens Ben fattar vad som ar fel... Har du varit med om nagot liknande??

Sara said...

Kan inte K sitta vid den stationära nere i källaren? Jag vågar inte låta E&E sitta vid min, mest för att jag är rädd för virus men också för att på min har de tillgång till ALLA crazy sidor som internet erbjuder medan deras datorer är blockade från vissa saker.
Och hemska tanke om alla bilder skulle försvinna, vi försöker lägga våra på skivor då och då men man glömmer ju också...
Ha en jättemysig dag på BB och B&N (SÅ mysig affär) och ja, det är svårt att undvika att K försöker bearbeta mig att komma och hälsa på, gumman. Älskar!

Marianne said...

Jag tycker det låter som om du verkligen behöver en ny dator, en som bara är din. Min dator känns som en kombination av dagbok, plånbok, almanacka och handväska. Inte för att jag har något hemligt som behöver gömmas, utan bara för att det är ... mitt. Blir tokig när K lånar den och blir jätteorolig för att han ska "göra" något så att den går sönder.

Ha det så roligt med sången, hoppas du får tag i själva maskinen snart!

Saltistjejen said...

Jag är också urdålig på backup!!! Jag ahr en bra extern hårdddisk men hur ofta göra jag back up?? Typ en gång i kvartalet om jag är duktig... Fy skäms!!!!
Och då handlöar det vekrligen om att jag har en massa viktig jobbinfo på min laptop som skulle försvinna om den crashar.....
Hur dum får man vara egentlgien?!?!?! Det frågar jag mig varje dag och i nästa sekund tänker jag att imorgon då ska jag göra back-up...

Nu ska jag snart få en ny dator från jobbet dock! En Mac. Ska bli skitbra. För då har jag och M bestämt att vi ska investera i en "time capsule",eller vad de nu heter. Lite dyrt, men det kommer bli asbra för oss som är dåliga på att backa up våra data. Den gör det nämligen automatiskt varje gång man har datorn igång!!! Jippie!!!!
Ser jättemycket fram emot det!!!
M har nu en helt ny MacbookPro så han bara väntar att jag sak få min nya.

Jag använder ju fortfarande min gamla PC från Sverige som jag köpte för flera år sedan. Men den är nog på upphällningen nu, så det ska bli jättekul med en ny dator!
:-)

Anne said...

Best Buy är kul strosa runt i, klämma och känna och drömma om vad man skulle vilja ha... Jag hör ju vem som kommer sitta klistrad den dagen när wii spelet kommer. Spela hur mycket du vill, sjung för full hals, men glöm inte bort bloggen för då kommer jag och tar spelet ;)
Jag noterade ett nytt program på svt med namnet Barnmorskorna, så det var bra. Då ska jag kolla på det. Svt är verkligen guld värt, som du säger, man är tacksam för den möjligheten det ger. Det känns också roligt ur diskussionssynvinkel, när man t.ex. pratar med mamma och får höra henne babbla på om nåt program kanske man kan säga "men det har jag också sett" och så känns det genast som man faktiskt nästan delar vardag ihop.
Ha en bra onsdag!

Annika said...

Petra H:
Nörden har köpt American Idol nu, hehe. NU finns ingen återvändo.
Men att sjunga inför folk...Nej, det får nog vänta ett tag. FÖRST ska jag verkligen sjunga mol alena.
Visst är det kul att sjunga med till musik.

Vad gäller back-up skulle jag verkligen behöva bli lite mer nördig. Skulle önska att jag nördade till mig väldeliga där. Smart pappa du har...Det låter väldigt bra det där.

Millan:
Egentligen är jag ingen spelnörd. Det är Wii som har smittat mig, fniss. Men lite nördig är jag allt när jag kollar runt på datorer och kameror. Annars är allt som gäller datorn rena rama grekiskan för mig...Fattar noll.
Millan, jag känner inte alls igen det där med SVT. Har inte haft dom problemen. Låter jobbigt. Hoppas det ordnar upp sig.

Sara:
Datorn i källaren är som ett gammalt tröskverk. Jag lovar dig, det är inte kul att sitta där. Jag vill inte heller sitta där, fniss.
Nä, en egen måste hon få. Såg ju på BB idag att det finns massor med billiga laptops. Vi får se vad det kan bli åt henne.
Jag försöker kolla vilka sidor hon är ute på både när hon är på datorn och efteråt. ÄN så länge är det oskyldigt, men jag vet vad du menar...
Sara, om du tycker att K bearbetar DIG så ska du höra vad hon bearbetar MIG...Igår lekte hon att E o E var här och att du och jag stod o lagade mat o drack vin :-))) Hon levde sig så in i det hela att jag nästan blev lite orolig ett tag :-)
She's working it...
Nu har jag köpt American Idol Karaoke revolution...hahahahahahahaha----Kom hit och spela med mig vettja, sis...Älskar!

Anonymous said...

Den där affären Best Buy verkar ju vara helt i min stil.
Allt som har med elektronik och data tycker jag är så trevligt. Kan strosa omkring och pilla på allt som är pillbart i evigheter! :D

Backup har jag faktiskt gjort på alla mina foton. Musiken är mindre viktigt. Har faktiskt aldrig haft något datorhaveri *peppar, peppar* men är en sån som raderar och omistallerar titt som tätt för att ha det rent i maskinen.. :D Datanörd? Absolut!

Att köpa spelet innan konsolen är nått som jag också skulle kunna göra eftersom man vet att man kommer att köpa den så snart man kan lägga vantarna på den.

Och Vaio rules eller hur? ;)

Kram!

Annika said...

Marianne:
Karolina säger så glatt; vi delar datorn, mamma...Och så delar vi DS-spelet.
Ähum...kanske INTE riktigt så, tänker jag då.
JO, vi behöver ännu en laptop. Inte för att jag har ngra hemlisar på denna, men det är inte så jättekul att ha 100 power point presntationer, SIMS och annat sparade som dottern har gjort. Hon behöver en egen, och jag behöver en egen. Snart så!!
Japp, nu har jag spelet...och så ska vi hoppas att själva maskinen kommer också inom snar framtid...

saltis:
Sådär säger jag till mig själv också...BRÄNN ner, backa upp, GÖR DET!! Tror du det händer? Nope. Fan att det ska vara så trööögt. Det är ju så lätt.
Vi verkar vara många som slarvar med "back-uppen".
Time Capsule låter bra...är det Mac som kör dom?
Smart låter det iallafall.
KUL med ny dator, Saltis!!!! Jag blir ruggigt avis. Stod och drägglade över en stor härlig laptop idag på BB...TÄNK om den vore min...suck...

Anne:
Jodå, nog ska jag spela...Men jag har svårt att tro att det skulle ta över min dag :-) SÅ nördig blir jag nog aldrig. Det ligger inte för mig...
Bloggen består såklart i sin nuvarande form, hahaha!!
BB är så KUL!!!
Visst är Svt.se GULD!!!! OJ vilken skatt för oss det är att ha allt på våra datorer.
Anne, kolla in barnmorskorna. Jag tyckte det var så jättebra!!!
Visst är det kul att kolla in program som ens familj ser. Hmm...kom just på att jag måste kolla Så ska det låta...har missat det i ngra veckor nu...

Annika said...

Jess:
Du har också en Vaio!! Vad KUL!!
Ja, jag älskar min! Och jag ÄLSKAR Sony i allmänhet...Designen är så SNYGG!!!
Nästa ggn vill jag nog ha en röd Vaio! Det var det jag gick och flurade på idag.

Jess, Jess...O om jag ändå vore som du!!! Back up!!! Nedbränning etc...I wish!!! Jag måste bli bättre. Datorn kan ju verkligen haverera vilken dag som helst.
Musiken är mindre viktig på datorn, absolut. Det värsta och sorgligaste vore att förlora 1000 tals foton...

Kramar!!!

Bloggblad said...

Har den redan gått? Jag som skulle se den...

Annika said...

Bloggblad:
Den går säkerligen i repris! Alla ggr. Jag tyckte jättemkt om den. Den finns ju online också!

Desiree said...

Jag är också himla dålig på att göra just backup och bränna bilder till CD skivor. Spelet låter jättekul. Hoppas du får tag på själva konsolen snart. Tänk att det fortfarande är så himla stor efterfrågan på dessa att det är svårt att få tag på konsolen. En ny dator att sukta efter låter trevligt. Ha en skön dag både på BB och Bokhandlen.

Pernilla said...

Annika, man M Å S T E vara noga med att göra back up!! Datorn kan krascha helt utan förvarning.. trust me, I know :) Det är INTE kul att gå miste om alla bilder man tagit.

Nu ska jag poppa lite popcorn och bänka mej framför tv:n och kolla på "barnmorskorna".. tror det är en serie helt i min smak.
Kram

londongirl said...

Jag gillar också Sony-prylar så där i allmänhet.
Men nu blev den nya lap-topen en HP och alldeles gräddvit! Sååå fin. :-)

Klart ni ska ha varsin dator du och Karolina!

Kan någon begripa varför man är så dålig på att göra backup? Jag är likadan. Ibland kan jag nästan få panik när jag tänker på allt som skulle försvinna! Jag ber A att göra det åt mig. Jag kommer ju aldrig ihåg.

Vad kul att du köpte spelet! Sen måste du berätta hur det går också för dig i dina "sångframträdanden" för juryn! :-)

leopardia said...

så fort jag får tillfälle ska jag sortera och rensa på min dator och göra back-up på skiva. snart ska jag. snart... jag ska bara....
mm, du vet...

Anita said...

Hoppas du far ditt Wii console till slut. Och en ny dator med :-)!!
Vi försökte hitta en Wii console till E i höstas, men dom bara skrattade åt oss i affärerna. Fattar inte att det ska vara så omöjligt.
Nu har jag lärt mej hur man ställer in datorn så man får svenskt keyboard med prickar och ringar - Tack så mycket. Annars hade jag väl suttit här och klippt och klistrat i fem år till... Underbart! Mycket lättare nu.

veronika said...

Har orkat mig upp ur sangen efter snart en vecka i influensan, usch jag som nastan aldrig ar sjuk. Men nu ar jag sangliggande orkar inte ens lasa.

Annika, du borde kopa en laptop istallet!:)

Oh, tack for tipset om Barnmorskorna pa Svt. Sa verkligt mot de flesta Amerikanska programm, par som vagar visa sig sjalva i en sadan situation, dom beundrar jag.
Hurra for Svt, nar svenska programm ar bra sa ar dom verkligen superbra!

Matildas fikarum said...

Klart ni ska ha varsin dator! Jag skulle inte stå ut om jag inte hade helt obehindrat tillgång till min. Som tur är så min äkta hälft inte intresserad alls, han är glad så länge han får ha TVn ifred.

Annika said...

Desiree:
Visst är det märkligt att det är så svårt att få tag på konsolen. Fattar det inte.
Ännu konstigare att ingen affär vet när deras frakt kommer. Allt är ett stort mysterium.
en ny dator måste det bli innan sommaren, antingen en till mig eller en billigare laptop till K.

Pernilla:
Jo, jag vet...Idag har jag inte så mkt på agendan så idag vore en bra dag för bränning av bilder.
Jag minns när din dator krashade, mardröm!!!
KUL, hoppas du gillar barnmorskorna!!
Kram!!

L-girl:
Din dator verkar vara jättefin!! Det finns verkligen fin design för laptops!
Jo, K och jag måste få varsin. Det här går inte.
Back-up ja...fattar inte varför det är så otroligt svårt att få ändan ur...Det är som den segaste kola, och det tar emot av ngn sjuk anledning. Idag ska jag bränna!!
Spelet ska bli kul att spela. Nu gäller det bara att få hem konsolen också!
Kram!!

Annika said...

Leopardia:
I know it...all too well...
Men idag SKA jag...Jag SKA!!
:-)

Anita:
Visst är det egendomligt att det inte går att få TAG på!! Och att ingen VET när leveranser kommer in...Helt GALET!!
Anita, så GLAD att du nu har svenska som default på datorn. det underlättar ju i läsning och även när man skriver!! Härligt!!

Veronika:
Influensan är ett h-vete. Jag hade den i fjol. Var helt slutkörd, kunde bara ligga, värk i hela kroppen, feber. Det tog ett bra tag innan man var fit for fight igen...Hoppas snart, snart ska må bättre.
Jo, jag vet...K och jag måste få varsin laptop. Vi kan inte dela på min laptop så värst länge till.
SVT är bara så bäst!! Visst var det rörande med pappan som storgrät efter förlossningen. DÅ grät jag också...MKT bra program...Idag ska jag nog kolla lite svt igen...alltid lika KUL.
KRAM och FEEL BETTER!!!

Matilda:

Japp, K och jag delar den verkligen...med betoning på att hon kapar den mellan 17-20 med raster såklart, men ändå.
Blir tokig...Blir tokig på alla hennes power points också, även om dom är så söta...
Nej varsin måste det bli...snarast.
Bra att maken lämnar din i fred :-)

Hanneles paradis said...

oj, egen dator måste du önska dej, vår yngste son år vår nätansvarig, han har koll på allt, även billiga priser.

Rosvikstjejen said...

Vad roligt med Wii. Blir lite lätt avis nu. Det är sååååååå himla roligt.

Angående lap top så behöver jag en jag med. T har en och den stationära är alltid upptagen av barnen. När ska jag få tid att sitta och blogga??????????
Kram

Annika said...

Hannele:
JAPP, det är ett måste. Blir tokig av att ha en kapad dator :-)
Det blir så mkt onödigt tjafs också.

Rosvik:
Än finns inte själva konsolen i huset, bara två spel :-)
Det ska bli jättekul att börja spela sen.

Ja, jag hör att du behöver en egen laptop du också!!! Vi får göra slag i saken :-)))

Kram!!

Lullun said...

Ja, själv skulle jag delvis använda semestern till att sortera bland mina foton, så att jag kunde bränna dem när jag kom hem. Men jag kom inte längre än till 17:e november (började med foton från typ början av oktober). Suck... Tänk om något skulle hända! Och jag borde veta bättre, efter att ha tappat flera månaders foton för ett par år sedan. Hmm...

Tack för tipset om programmet förresten. Ska nog ta och se det. Har hört om det på två bloggar nu, så... :-)

Annika said...

Lullun:
Ja, visst är det konstigt att det är så svårt att bränna ner och ladda ner sånt man ska spara? Begriper det inte...

KUL att du ska se barnmorskorna. Det är så jättebra!!