Thursday, March 06, 2008

Klädsnack...

Igår spenderade jag flera timmar på Tysons Corner. Det köpcentret har jag nog skrivit om flera gånger förr. Det är dit jag åker när jag ska handla något. Där finns allt under ett och samma tak. Washingtonområdets utan konkurrens bästa mall!
Köpte ju tex en hel del nytt i.d Bare Minerals smink! Jag visste inte, förrän igår, att Bare Minerals har en alldeles egen butik i Tysons. Så det blev så att jag köpte sminket där istället för på Sephora. Fick rabatt också eftersom jag snart fyller år :-)

Karolina är ingen modeslav, hon BRYR sig inte om kläder, allt hon bryr sig om är att det ska vara bekvämt och inte för tajt. Hon struntar fullkomligt i om hennes plagg kommer från Holister eller från Target. Men hon har ett älsklingplagg och det är en munkjacka från Abercrombie. Den har hon på sig nästan dagligen, och den börjar bli lite uttjatad. Alltså var ett av mina mål igår att hitta en ny munkjacka till dottern. Det blev jackpot på Old Navy som reade ut massor för 15 dollar styck...TAGET!!!
HM köpte jag stuprörsjeans åt den lilla plus ett par tunikor.
Jag, å min sida, kan inte hitta något på HM. Tror fasiken att det är fel på min kropp. Tycker jag ser helt ko-ko ut i allting jag provar där. Min kropp är ingen HM kropp...Dessutom är alla storlekar helt OFF där. Jag är en stl 8-10 i USA , men på HM blir jag säkerligen en sann 14, om inte mer...Morr, suck och stön och pust...

En klädkedja som passar min kropp som hand i handske är Mexx, och dom brukade finnas i USA till för lite sen då dom tog sitt pick och pack och drog från den amerikanska kontinenten...SAKNAR!!! Deras stl 8 satt som gjuten på mig, deras 8 satt lika bra som en 8 från GAP eller från Banana Republic, och dessutom var kläderna skurna på ett så himla bra sätt för mig!! Mexx, come back!!! Please come back!!!
Zara och Mango finns också tillgängliga, men deras kläder är ett rent skämt på mig. I don’t GET it...
Ja, det är bara att inse att ens kropp inte är som en syd-europeiskas, men jag tycker att min kropp borde vara som gjord för svenska HM, but it is NOT so...Himla trist, faktiskt.
Jag köper det mesta av mina kläder på GAP och Banana, men även från Ann Taylor, och från Nordstrom. Brukade även handla en hel del från The Limited.
Ett märke som jag har börjat beställa från är engelska Boden. Deras kläder passar mig PERFEKT!!! Min kropp är klart nord-europeisk, lite stadig och sådär :-) Man kan tydligt se bondgenerna som jag bär med mig, haha!! Så Bodens kläder passar mig utmärkt.

Sen gillar jag kläder som lutar lite åt det romantiska hållet, inte för mkt, men jag är väldigt svag för vackra knappar, små spetsar och en oväntad volang. Därför gillar jag Odd Molly, och Odd Molly säljs ju på Anthropologie, och den affären upptäckte jag ganska nyligen. Det är jag glad över! Det är en hel del romantiskt nu, och den vågen får jag väl surfa på så länge det går...

Men Karolina---could not care less---
Jag lägger fortfarande fram kläder till henne varje morgon innan hon går till skolan, och aldrig att hon skulle klaga. JO, om hon tycker att något är för tajt eller för urringat då får jag plocka fram något annat. Mor och dotter---olika som natt och dag :-)

Ha en bra torsdag. Själv ska jag ut på "social walk" med Ingrid, hoppas vi kan lägga in lite power i stegen också...

24 comments:

Millan said...

Vad skoj att lasa om dina favoritkladersmarken. Det blir nog lite liknande pa min blogg pa fredagstemat i morgon!
Appropa H&M sa funkar inte deras klader pa mig heller. Eller i alla fall inte byxorna som ar for korta och for tighta over rumpan. Deras storlekar ar 'en fel' kan man saga. Kikar pa pa deras storlek 14 sa ar det en storlek 40 medans de i de flesta andra affarer ar en storlek 14 likamed 42. Tror att era storlekar ar 'en mindre' an i Englad dvs en storlek 40 = 8 medans vi har 40 = 10 sa det gor ju att H&Ms storlekar blir 2 storlekar fel hos er... Jaja.. det blev invecklat det har ;-)

Jag alskar Bodens barnklader men har faktiskt aldrig provat nagra av deras klader till mig sjalv. Kanske borde testa. Dock ar de lite dyra har i England...

Odd Molly har jatte fina saker det haller jag verkligen med om. Riktigt annorlunda och lite romantiskt!!

Mina favoritaffarer i Sverige ar Sisters, MQ och Mexx. De ar de enda stallena dar som jag faktiskt kan hitta byxor som sitter snyggt.

Sa lustigt det dar med K inte alls ar intresserad av vad hon har pa sig. Det kan nog andras med aren dock... Min kompis lilla tvaaring ar redan helt foralskad i 'vackra ting' och sitter alltid med och o'ar och aa'ar nar vi provar klader. Sa sot!! :-)

Sporty Spice said...

Lustigt. H&M verkar vara stöpt efter mig. Allt sitter (för det mesta) som en smeck och jag behöver sällan prova. Men det är sant det där att vissa märken funkar och andra inte. Jag har till exempel helt fel kropp för Nike men Better Bodies passar perfekt (haha, jag var såklart tvungen att dra till med ett träningsklädsexempel för att kunna hänga med i diskussionen).

Hoppas ni la in mycket power i stegen!

Saltistjejen said...

Wow Annika!
Så många nya "kedjor" som jag inte hört talas om. Skoj!!
Jag handlar rätt mycket på H&M faktiskt. Tycker däremot att många amerikanska kedjor har alldeles fel storlekar. De är rätt stora för mig på ngt vis. Jag är ju inte så lång så alla byxor är alltid supermycket för långa. Detta även i Sverige, men där fick man ju alltid byxor upplagda gratis i affärerna. Den servicen har jag ännu inte stött på här. Så hittills har jag köpt väldigt få byxor här faktiskt. Jeans går ocftast hyfsat för de finns ju i himla många olika modeller och längder.
Fast jag har alltid problem med brallor i vilket fall. Mi rumpa är för stor för min midja! Eller så är min midja för smal för min rumpa?! Jag vet inte vilket! men det som passar på ena stället blir alltid fel på andra. usch! Och jag är ändå inte alls ett dugg timglasformad!!! Men visst, kasnke har jag en utstickande rumpa...?! ;-)
Jag gillar även tex American Eagle Outfitters. Där har jag hittat rätt mycket jeans och enkla toppar. Lite likt JC i Sverige kanske???
Men mina senaste jeans jag köpte där tror jag var strl 4!!!! Det låter ju helt absurbt! Så lite annorlunda storlekar tror jag nog amerikanerna har??

Men nu ska man ju ha löuftiga kläder eftersom magen växer. Så nu kan man handla på de flesta ställen!!

Att Karolina inte är modeintresserad tycker jag låtger rätt befriande faktiskt! Det är en stor "skräck" jag har när man tänker på tjejer/döttrar. Har vänner som har småtjejer som går på dagis fortfarande men som ändå är superbestämda på vilka kläder de ska ha på sig varje dag! My God! Jag tror jag började högstadiet innan jag brydde mig det minsta...
Så njut så länge det varar. :-)

Annika said...

Millan.
Jo, jag känner att det är farligt nära fredagstemat det här...hehe...Men, ja...
Ja, HM är underligt vad gäller storlekarna, och det är nog det som gör att jag blir så förvirrad. Tycker inte alls det stämmer, och sen är passfomen skum på min kropp.
MQ hemma gillar jag också! Har nog aldrig köpt ngt på Sisters, ska kolla in den affären i sommar!
Boden har snygga grejjer!
Karolina har aldrig brytt sig om kläder, och hon har aldrig varit "prinsesstypen"...Lite lustigt eftersom jag var så tjejig som barn...

Sporty-Petra:
Ja, vad härligt att du kan ha HM!!! Blir avis...VILL OCKSÅ!!!
Det är ngt med pasformen och skärningen som inte passar på mig. Min syster kan ha kläderna med bravur.
Intressant det där med better bodies vs Nike...Kan det var skärning och sånt där också? Kul att höra ur PT:ns perspektiv!!

Vi ska hoppas det blir power i stegen. jag kan gå hur snabbt som heslt, men I är lite långsammare...hehe..

Annika said...

saltis:
Hmmmm...Min kropp har kanske blivit amerikaniserad med åren, haha!! nä, men jag köpte aldrig HM när jag bodde i Sverige heller. Lindex däremot passar, och en hel del andra. Skumt det där...
Jo, stl är ju lite annorlunda här, och det gäller från affär till affär också tycker jag...en 8 på GAP kan vara en 10 på Ann Taylor, eller en 6 på Lord and taylor kan vara en 8 på GAP...Så visst är det så...
Men, Saltis...visst har väl massor med butiker gratis uppläggning här? Har en kompis som alltid får sina byxor upplagda gratis på olika butiker. Ska ta och höra lite med henne.
BRA ändå att du hittat jeans du gillar på American Eagle...Låter bra...
Och en size 4 oh man I wish :-)))
Nej, nej, för Karolina har det aldrig varit glitter , prinsessor och smink. Det har varit annat pyssel istället och på Halloween har hon alltid velat vara monster av ngt slag...och jag som köpte prinsessklänningar...Nä, jag tycer också det är skönt, och lite kul, att hon är annorlunda. Klädintresset kanske kommer...

Antje said...

Haha, you just made my day, Annika! Jag tycker om HM, men tyvärr så finns det väldigt få saker som passar mig! Att det även händer svenskor gör att jag känner mig kanske liiite mer normal! Kan inte vänta att shoppa på riktigt igen i sommar: TJ Maxx, Old Navy, GAP och alla dessa Outlets som tyvärr inte riktigt finns i Europa! Förresten tycker jag att det är riktigt coolt att din dotter inte bryr sig om kläderna, om jag tittar omkring mig här i Sverige så känns det nämligen som om alla 12-åringar bryr sig alldeles för mycket om det och smink! Hoppas det blev lite Power i walken!

Anonymous said...

Jag köper heller aldrig till mej på HoM . Däremot har de mkt snyggt till barn, typ toppar för nästan inga pengar. Själv är jag numera en "dam" o handlar mest på Lindex o Kapp-Ahl :-)Därifrån får även E o M det mesta. Jag lägger oxå fortfarande fram kläder till E på morgonen.Hur många kan det till sina snart 12-åriga tjejer tror du Annika? Hon accepterar det mesta , även om hon numera kan säga nej tack till ngt som känns "lite töntigt".Men vänta bara - vi kanske får ett litet helsike om några år?? Kram från Anette!

Bloggblad said...

Jag är impad att du ens har koll på klädmärken på det sättet... Jag har inte en susning om vem som gjort mina kläder, har 3 favoritbutiker i Större Staden, där vet jag att de har kläder av bra kvalitet i min smak - men vem som gjort dom.... näe... inte en aning.

Anonymous said...

Jag vet vad du menar med HM. Allt ser ursnyggt ut tills man står i omkädningsrummet och undrar vad som är fel med ens kropp? Men visst, mycket bra barnkläder. Jag är en Ann Taylor LOFT människa. Nästan allt passar därifrån. Jag har slutat köpa kläder till min äldsta dotter. Hon måste vara med och välja annars går det nästan inte.

Susanna B.

Annika said...

Antje:
Haha, nej inte passar dom den häör svenskan iallafall :-))
Men GUD vad kul det hade varit om det varit så, för ajg tycker ju att dom har så mkt snyggt. Igår stod jag och tittade på flera klänningar och blusar...Aaahhh, men ack nej.
Till barn däremot---skitbra!!
Min dotter bryyr sig inte, och allra minst bryr hon sig om märken...Bara det är bekvämt och inte för tajt är det bra!
Jo, det blev Power i prommisen, och 6.792 steg!! Underbart väder ute!!!


Anette:
Inte du heller alltså? OK, intressant...Lindex har väl blivit snyggare, visst?
Anette, jag lovar att vi är rätt så ensamma om att kunna lägga fram kläder till våra snart 12 åriga töser...Jag köpte en blus åt K igår på Old Navy, du vet lite romantisk men ändå tuff...D^fick jag höra att hon minsann ALDRIG tänker ha på den i skolan. Nehepp...Ok då...
Och för mkt urringat, glöm det...
Ska bli kul att se hur det blir om ngra år...hihi!
Kram!!

Bloggblad:
Här vilar ett stort klädintresse! Jag tycker det är så roligt.
Märken är kul, men man ska inte stirra sig blind på dom. Det finns mkt snyggt och bra på alla möjliga håll.

Susanna:
Japp, det är svårt med Hm för vissa av oss. Undrar vad det är för fel på just våra kroppar? Du och jag Susanna är ju itne direkt lika kroppsmässigt, men ändå...
Ann taylor Loft är skitbra!!! Alltid bra passform, en 8 är en 8! Absolut!
Ja, jag vet att dina töser har bestämda åsikter när det kommer till vad dom vill ha på sig :-)))

Anne said...

Vad kul med nya tips på affärer, det här gillar jag. Satte genast in det jag inte kände till i favoriter. The Limited är ny, Odd Molly (de verkar ha ljuvliga grejer) var helt nytt för mig. Boden likaså, verkade fina grejer där med.
Jag åkte till vårt outlet förra veckan, fyndade massor på Banana Republic. Kan du också uppleva det så att ibland när man går in i en av de affärer man normalt gillar och brukar handla i, så ibland hittar man absolut ingenting. Det finns inte ens nåt som inspirerar på hyllorna (så tycker jag det var hela hösten i t.ex. Banana), men sen kommer det plötsligt en ny period och man hittar massor i samma affär och gillar det mesta. Så kände jag förra veckan.
Vad brukar du ha för färger, varierar du dig eller blir det samma färgskala?
Jag har mycket i rosa och blått, favoritfärger. Men nu köpte jag för första gången (tror jag) gröna plagg. Och fasen, jag passar ju rätt bra i "rätt" grön färg kom jag fram till.
Shopping är kul, extra roligt känns klädshopping nu när det blivit vår.
Just det, imorgon blir det kläder på fredagstemar. Ska bli spännande se Annikas bilder...

Rosvikstjejen said...

Jag gillar HM starkt!!!!!
Jag gillar GAP mycket starkt!!!!!
Old Navy till barnen och GAP till barnen.
Lindex ibland till barnen, sällan till mig själv.
Kapp Ahl! Suck, stökig butik.

Här i Kistagalleria är det så många affärer som har samma märke och det är såååååååå tråkigt.
Åker hellre in till stan.

Nu kom jag på love Indiska!!!!!!

Make upen var ju jättefin. Ska kolla vidare på det.

Odd molly föresten finns i kista g, ursnyggt men urk vad dyrt!!!

Kram

Anonymous said...

Hjälp, jag är helt off när det gäller klädbutiker.
Jag är en sån som handlar så sällan att jag går in lite här och var och kikar och om jag hittar nått så köps det oftast oavsett priset.. så sällan det händer så det är det värt.. :D
Låter som att jag och Karolina skulle ha skoj på stan tillsammans.
Vi skulle nog hänga i någon spelarkad istället för i klädbutikerna..ha,ha..
Jag är däremot svag för elektronik butiker och sånt som brukar kallas gubbdagis..ha,ha..
Herregud, jag måste ta efter pappa för mamma älskar att handla kläder.

Idag blev det dock ett litet kläd inköp på en BUDGET butik som kallas Penneys (Primark i UK). En sjal/halsduk för 4 euros. :D

Kram!

Annika said...

Anne:
O JA!!! Och vad gäller Banana hittade jag knappt ngt där på HELA hösten, Tyckte bara att det var tråkiga grejjer och jag fick noll köplust (rätt bra iofs).
Men jag tycker att det är så hela tiden: upp och ner, inget eller allt.
Just nu tycker jag GAP har mkt snyggt.
Jag tycker om rosa, bruna nyanser, svart och blått. Min garderob är färggladare än den brukade vara, och till våren och sommaren
är den MYCKET färgglad!!
Imorrn är de kläder på temat ja...Passar mig, haha!! Känns som jag fuskade lite idag faktiskt...

Rosvik:
KUL att du passat i HM...Som jag sa; GUD vad jag skulle vilja passa i dom kläderna också!
GAP och Old Navy har mkt snyggt till barn, GAP har mkt snyggt till vuxna också.
Kapp Ahl var det så otroligt länge sen jag var inne i. Ska kolla den i sommar.
Indiska!!!! JA!!!! JAG MEEED!!! Skitbra affär!
Kistagallerina tycker jag det är kul att handla i...men hemma är Vällingby bäst ;-))

Kramar!!!

Jess:
Ja, du och Karolina skulle nog ha lite kul, spela lite spel, fika lite, ta en glass...jag kan shoppa :-))
Rätt skönt också Jess att du inte är så förtjust i att handla. Jag skulle gärna ta lite av dina anti-shopping-gener...hihi!
Låter som ett jättebra fynd med en scarf för 4 euro, perfekt!!

Kramar!!

Margoth said...

Annika, vanta du bara till din dotter blir tonaring.
Da brukar det bli sa att allt du tror att hon skulle pass i, kommer hon att avsky.
Speaking from experience..
Nu ar ju min dotter 30 ar och klar sig valdigt snyggt, ibland.

Dessa affarer och deras storlekar.
Man brukar saga har att ju dyrare affaren dess mindre blir storlekarna, sk "vanity sizing."
Jag ar iregel en 4, men ibland sa ar jag en 2 el. t.om en 6.
Jag handlar en del pa HM, men koper byxor pa Express, som ar val ocksa Limited, en shop till som jag tycker om.
Jag ar ju inte stor, 166cm lang, men i Kina kande jag mig som en jatte.
Idag sa aker jag till Macy's. Aker till Sverige i slutet av april och sag en annons pa en fin kort trenchcoat, som skulle passa dar.

Vilka bestyr vi kvinnor har med klader!Ett himla tankande och planerande da man ska pa nat,
och med smycken, vaskor och skor och allt annat. Puh!

Desiree said...

Jaaa lite kladsnack ar alltid kul! Jag langar sa tills att HM i Atlanta ska oppna. Jag vill att de ska oppna nu! Ah Mexx gillar jag jattemycket men det finns ju inte att fa tag pa har, snyft. For mig blir det mest GAP, Banana Republic och JCrew. Nagon Nordstrom har vi inte men jag upptackte att vi hade en Antropologie har och de har ju en del fina saker aven om jag tycker att de ar relativt dyra. Jag tycker faktiskt att klader over lag ar dyrare har i USA. Nar jag shoppar jamfor jag standigt med HM, Lindex, Sisters och MQ som ar mina favvis butiker i Sverige. Jag handlade lite pa Abercrombie sist faktiskt. Hittade ett par shorts jag gillade dar. Tanke dra ett varv pa varan galleria pa sondag. Jag sa pa natet att GAP hade en sot kjol som jag skulle vilja prova och evetuellt klippa till pa. Ha en fortsatt skon torsdag.

Annika said...

Margoth:
Gulp..dit är det bara 1½ år...Jo, jag kan mkt väl tänka mig att det ändras när barnen kommer i tonåren.
Express gillar jag också, dom har snygga grejjer.
Macy's också för den delen. Och nästan alltid med bra förmåner som kuponger o dylikt.
Hoppas du hittade trenchen på Macys.
Vad kul at du ska hem till Sverige så snart.
Ja, nog bekymrar vi oss om kläder alltid :-) men det är rätt kul!!

Desiree:
I Atlanta snart alltså! Vad KUL!!! Det är ju roligt att ha HM nära, det är det.
Jo, kläder är rätt dyrt, håller med...
Jag köpte en jättesöt kjol på GAP igår...gillar den starkt. Undrar om det kanske är samma som du spetsat in dig på?
I sommar ska jag ABSOLUT kolla in Sisters!! Det är många som gillar den affären. Kul!!

Malde said...

Jag är mer lik din dotter, eller om det är tvärtom ;-) Jag gillar inte när det sitter åt för mycket. Kläder ska vara:
1) bekväma
2) färger jag gillar
3) snygga (i mina ögon)
Kramar!

Matildas fikarum said...

H&M har aldrig passat min kropp heller, vare sig jag varit smal eller gått upp i vikt. Favoritmärket för mig i Australien är Sportscraft. De har sköna okonstlade kläder som passar till de flesta tillfällen, både jobb och fritid.

Annika said...

Malde:
Japp, ni hade gått bra ihop!!
Håller med dig på alla punkter.
Kramis!!

Matilda:
Lustigt det där med HM, det är ju samma med mig och flera andra...Smal eller tjock. Passsformen är konstig på min kropp...
Visst är det skönt när man hittar ett favoritmärke.

Lullun said...

*hihi* Känner nog igen mig lite i din dotter. Ja, från den gången jag var i hennes ålder. Nu betyder väl kläder kanske lite mer, men det har aldrig varit ett riktigt intresse.

Lite av fasan över att få en dotter, som jag egentligen jättegärna vill ha, är att hon ska bli en sådan riktig princessa, som vill sminka sig och gå i finkläder när hon är 3 år, och bara fortsätta på den banan... *hihi*

Men isf får man väl bara anpassa sig, och kanske skulle morsan lära sig något på kuppen! *hihi* För visst är det egentligen bara super att känna sig fin och bekvämt klädd egentligen! :-)

Annika said...

Lullun:
Ja, det är faktiskt riktigt skönt att ha en flicka som inte är så flickig vag gäller det prinsessiga planet.
Lättare, inbillar jag mig.
Precis, den bästa kombinationen är just snyggt och bekvämt...

leopardia said...

haha, men det är så härligt, din och karolinas olika sidor. och ändå leker hon sex and the city :) eller ja, med dockorna och huset och ja. ang hm, så känns det som att deras storlekar bara blir mindre och mindre, men det kanske är inbillning...

Annika said...

Leopardia:
Ja, visst!!
Och ja hon leker Satc med Barbie och en äldre kompis, hihi.
HM ja, konstig passform...fast vem vet? DET kan ju bero på ngt annat också ;-)