Friday, January 18, 2008

Utmärkelse och "Show and Tell"

I början av veckan fick jag en utmärkelse av både Panter och Eva, och jag blev SÅ glad!!! TACK!


"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times! ”

Meningen är nu att jag ska välja ut tio bloggar som jag tycker om...Men, det kommer jag inte att göra. Jag får ont i magen av bara tanken på att "singla ut" några få från den lista av bloggar som jag läser. Sorry, det känns inte rätt.
Jag får alltid ont i magen vid såna här utmaningar. ALLA på min blogglista till höger tillhör mina favoriter, annars skulle dom inte finnas där.

Hoppas att jag inte brutit mot vitala regler nu...Men isåfall kan det inte hjälpas.

************************************************************************************

Show and Tell:
Tema: Skrivbord


Den här veckans tema på Show and Tell är skrivbord.
Tjaa...vad kan jag säga? Sen jag uteslutande började använda min laptop så har jag inget skrivbord längre. Istället är det här jag sköter all bloggning, e-mail, internetliv, skrivande etc från en hård stol vid mitt köksbord. En vanlig dag ser det ut så här.


Jag har ett riktigt skrivbord också med världens bekvämaste stol och bästa tänkbara skrivbord, men där sitter jag ALDRIG. Den stationära datorn används aldrig, den bara står där och samlar damm. Anledningen till det är att den finns i källarplanet, visserligen i sutterräng, men kallt blir det där nere ändå, och så känns det som om man inte har "koll" på vad som händer. Här är det riktiga skrivbordet...
Igår vräkte snön ner här, hela dagen! DET var så vackert! Och jag blir alltid så LYCKLIG vid snöfall. Det känns som om det bubblar i hela kroppen!
Idag öppnar skolorna i vår kommun två timmar senare, så det blir lite sovmorgon för dottern.
Här är bilder från gårdagen.
Klicka gärna för förstoring!Alla bilder är tagna precis utanför mitt hus. Detta snöfall var enormt, tror aldrig jag sett så stora flingor falla! Vackert! Synd att det inte får ligga kvar ett tag nu...

HAPPY FRIDAY!!

25 comments:

Elisabeth said...

Oj vad mycket snö! Jag skulle inte heller kunna välja ut ett visst antal bloggar sådär, för alla bloggar jag läser tycker jag om, var och en på sitt sätt.

Bloggblad said...

Har ni redan slut på värmeböljan?

Jag förstår varför du inte vill sitta med ansiktet in mot ett hörn. Det är därför jag inte vill diska eller laga mat... :)

Jag har min dator i likadant hörnläge, fast med tre stora fönster inom synhåll, varifrån jag ser skog och berg... det är skillnad.

Men vilken ordning!!! Jag skickade hela fotot på mitt stökiga skrivbord till En liten tant, hon fnös åt att jag sa "oordning" om det hon fick se i kompisens blogg. Men jag fick tyst på henne när hon såg hela :)

Annika said...

Elisabeth:
Ja, du hade inte blivit glad om du varit här och sett mängden som föll på nolltid ;-).
Det är fortfarande mkt kvar därute och jag ser inte fram emot att köra bil idag, men what the heck...
Nä, jag har lite svårt för sånt där med att välja ut favvisar...inet min grej riktigt tror jag. Fast man blir innerligt glad när man ser sitt namn på en lista!

Bloggblad:
Haha, i källaren är det inte svårt att hålla ordning, det är aldrig ngn därnere, förutom när K har kompisar här. Skrivbordet ser numera alltid bra ut...
Tjaa...det ser inte alltid sådär städat ut på köksbordet heller, TRO MIG!! Men jag valde en bra dag för bilden, fniss...
OCH jag håller med! Varför sitta och glo in ett hörn när man sitter vid datorn--urtrist. Samma sak gäller givetvis disk och matlagning, hehe..
Bloggbald, en dag ska jag för sjutton lägga ut en stökblogg (om jag törs). DET kanske kan bli ett tema?

londongirl said...

Jag klarar inte heller att välja ut några bloggar men hjälp vad GLAD jag blev för utmärkelserna....de kom precis när jag behövde dem som mest tror jag.

Skrivbord? Hm...här är det laptopen i soffhörnan för det mesta. :)

Jag gillar dina köksgardiner!!!! Säg inte att du gjort dem själv!?


SNÖ!!!! Vilka bilder! Jag längtar efter snöväder och blir snart tokig på det här. Ungar och hundar skitiga i det här slasket varje dag. Skicka hit lite snö till oss är du snäll!!!

Du Annika, är det EFIT-dag i morgon?
KRAM KRAM

Petra H said...

Vad härligt med snö!! Du måste vara så glad! Härliga bilder.
Har ni funderat över att göra er av med den stationära datorn eller använder maken den? Kan ni inte möblera om och hitta ett mysigare ställe för skrivbordet? FÖr det är ju ingen mening med att ha ett skrivbord som aldrig används och bara samlar damm...
Egentligen borde man inte ha ngt som vätter mot en vägg, oavsett om det är en dator / skrivbord / diskho etc.
Vår diskho och största delen av köksbänken vätter mot ett fönster här, härligt med utsikt (även om det är mest en hotellparkering som man ser!).
Jag sitter i soffan och använder datorn, kanske inte så bra för min hållning och har funderat på att tvinga mig att sitta iaf vid matsalsbordet.. får se om jag byter plats snart ;-)
Trevlig fredag Annika!

aurorabuddha said...

Fin sno! Ah, vad harligt det ser ut!

Tank att jag ar mer *tvartom* nar det galler datorn! Jag sitter hellre vid ett skrivbord an anvander laptoppen. Jag gillar mitt stokiga skrivbord!

Jag tycker att du kan skicka utmarkelsen till alla du kan komma pa! ;o) Du behover ju inte skicka till 10, bara... :o)

Annika said...

L-gal:
Nej jösses inte är det JAG som virkatr mina köksgradiner, men väl min Mormor!!! HON är fantastisk med virknål och stickor!
Hon har virkat gardiner till mitt gästrum och K's rum också. Likaså har hon virkat mitt överkast.
JAPP, det är EFIT imorrn!! Go for it L!!!
Jag vet, dom där personliga utmnaingarna vad gäller val är asjobbiga...Men man blir så bubblande glad när man får dom...
Kram!

PetraH:
Jag och Ingrid (tyska grannen fr Bayern) var helt överlyckliga igår när vi var ute och gick i snön, sen fikade vi hos henne och satt bara och njöt över snöfallet....AAAHHH!!!
Jag vet, skrivbordet i källaren är ett---ingenting---just nu.
Vi har ju planerat att möblera om, men min laptop fyller alla funktioner just nu.
Trevlig helg!!

Aurora:
Ja, där ser man så olika det kan vara. Skulle gärna sitta på en bekvämare stol, kan jag säga, men ibland flyttar jag mig till BÄSTA soffhörnet också!!
Nej, ingen lista från mig, listan finns till höger. Där kan alla ta åt sig :-)

Millan said...

Aaaaaa vad underbart med sno! Jag far en klump i halsen av avundsjuka faktiskt. Visade precis dina bilder for min Tjeckiska kollega och hon langtade genast hem hon ocksa. I england fullstandigt vraker regnet ner. Det ar SAAAA trakigt! Det har knappast varit uppehall pa hela veckan. Jag vill ocksa ha sno...

Skoj att se hur det ser ut dar du sitter och jobbar. Vi har ocksa en vanlig PC som aldrig anvands (jo forresten, nar jag kikar pa svenska tv program pa webben ;-)) utan vi anvander var laptop.

Och grattis till utmarkelserna!! Du fortjanar dem!!!
Trevlig helg.

Desiree said...

Åh vilka fina vinterbilder. Rejält med snö har du fått precis som du önskade, toppen! Här sägs det att det kanske kommer snö imorgon. Hela 50% chans för snö! Det skulle vara häftigt att få se snö i Albama. KUl att få se din skrivplats. Köket är ju alltid en mysig plats att sitta på det brukar ju vara det rummet som är varmast och mest ombonat på något sätt och där finns all god mat och dryck om man blir sugen på nåt också. Jag förstår att du sitter nästan uteslutande där med din bärbara dator. Ha en skön fredag.

Grattis till den fina utmärkelsen. Den är du verkligen värd för din blogg är helt underbar. Jag ser alltid fram emot att komma och läsa dina inlägg. Jag förstår också att det är svårt att välja ut vissa som man ska ge utmärkelsen vidare till. Det skulle jag också tycka vore i princip omöjligt.

Anonymous said...

*Grattis till utmärkelsen, det är du helt klart värd.
Jag gillar grymt din blog! :)
Jag är det samma med laptop på köksbordet och rumpan på en hård kökstol. Man får träsmak i baken som vi brukar säga när man suttit för länge! :)

Bilderna är otroliga, tyckte nyss att jag kollade på några där ni hade gröna gräsmattor. Inte ens hemma hos päronen i Norrbotten är det snöigt. Allt har smält bort.

Kram!

Annika said...

Tänk att ni har mer snö än oss! Ett litet tag i alla fall :-).

Önskar dej och familjen en trevlig helg!!

Sporty Spice said...

Härliga snöbilder. Här i Madison ser det ut som vår när man tittar ut. Barmark och strålande sol. Kul med ditt skrivbord. Jag gör samma sak. Har ett skrivbord med skön stol men sitter alltid vid matsalsbordet på en hård pinnstol (IKEAs Olle). Just nu har jag till och med släpat ut skrivaren till matbordet. =)

Pernilla said...

Vilka härliga bilder!!!! Det ser ut som det kom ganska mycket oxå? Det snöar här just nu med.. men det är lite blötsnö. Det väntas storm här oxå, dom har gått ut och uppmanat folk att stanna inne!! Tror det gäller södra Sverige lite mer..men man vet aldrig. Jag har varit och handlat mat, chips o godis.. så inte gör det mej något att sitta inne i helgen :D
Önskar dej en mysig "mysfredag"
Kram

Anne said...

Åhhhh, vilka bilder. Jag önskar jag kunde hoppa in i bilderna. Fantastiska vinterbilder, det ser så ljuvligt vackert ut. Den första och den andra bilden är min favoriter, så vackra. Det där lugnet som kommer med snöfall tycker jag är så rogivande för själen.
Vad fint du fått en utmärkelse, det är du så värd! Det är nåt du kan tänka på dagar då det känns segt och trögt.
Ditt skrivbord var inte alls k-mart. Så får du inte säga. I dessa lap topstider så är det nog det vanligaste man sitter lite överallt. Som din mysiga bild med datorn vid köksbordet och en stor kopp te (?) bredvid. Smart förresten ha mus och musmatta även till laptopen, jag har inte använt det på länge utan sitter och pillar på den inbyggda datormusen som finns på laptops. Dina virkade gardiner har jag kommenterat förut, det kan man gärna göra igen för de är så fina. Amrisar måste ju tycka de är speciella? Det är sällan man ser något sånt här tycker jag.
Ha en riktigt bra fredag och trevlig helg!
Kör superförsiktigt om du måste ut i trafiken (hämta Karolina från skolan kanske)!

Anita said...

Forstar inte att jag alltid kommer sa sent till din blogg.. :-) (klockan ar ju bara 9:45 pa morronen...nar gar alla upp?) Allt jag vill saja ar redan sagt sa bra. Men jag maste ju i alla fall upprepa att du verkligen har tagit fantastiska vinterbilder. Far lust att borja mala nar jag ser dom. Ja, det var ett mycket stadat 'skrivbord' ;-) inte ett papper.. har du gomt dom under bordet eller ;-)

Annika said...

Millan:
Nu srtålar solen, dert är 8 grader varmt och det fullkomligt porlar där ute. SÅ kort var det med den snön, men vackert var det!! Nästa "storm" lär komma imorrn, så vi får väl se vad det blir av det.
Förstår att du saknar snö i england, det är verkligen mkt trevligt när det kommer.
Roligt att du kunde visa din kompis bilderna också!
KRAM!!!

Desiree:
Ja, där kom den, snön. Och nu smälter den bort i en hast...Men som du säger står ju nästa oväder på lut redan imorrn. TÄNK om du kunde plåta lite snö nerifrån the deep south då! DET vore ngt!
Ja, visst blir det så att man mest sitter i köket med den bärbara. känns bäst så, alt sitter jag i soffhörnet.
Jättesvårt att välja ut favvisar, och inte riktigt rättvist, tycker jag. DIN blogg är ju en sann favvis för mig, as you know!!!
Trevlig helg!

Jess:
TACK vad jätteglad jag blir för dina ord!!!
Jag är så glad att jag hittat din blogg också!
Japp, det stämmer visst får man träsmak, haha! Då kan man flytta till soffan ett tag, men där är det inte samma "koll" :-)
Och ja...här är det snabba kast i vädret...Nu strålar solen från en klarblå himmel och det är slask ute. Imorrn hotas det om snö igen, och på söndag ska det bli snorkallt. Fine, fine...
Konstigt att det inte ens är snö i Norrland. Underligt.

Annika:
Tja, det är nog ett litet tag det :-)
Trevlig helg till er också!!

Annika said...

Petra:
Haha, det låter som hemma hos mig. Träsmak, stenhård stol, men med "koll" :-)
Lustigt att ni har det vårlikt hos dig...Fast, det är det väl här med nu när solen steker ner och smälter undan snön i en hast...

Pernila:
Jag såg att det ska bli grym storm i Sverige, inte kul.
Men som du säger, sitter man bara tryggt och varmt så är det ju inte så tokigt.
Här är det TÖ och slask...
Kram!

Anne:
OK då, K-mart negativt då'rå ;-)
Men inte som din dröm där ute i Hillsboro. DET är ett skrivbord att skryta över!
Visst är snön vacker när den kommer. Det blir så stilla, så stilla och alla ljud liksom bara förminskas. Jag älskar det. Nu är det så soligt det kan bli...och SLASKIGT. Inte minsta svårt att köra idag, men igår var det ett smärre helsike.
Jaja, jag kan inte använda laptopen om jag inte har min sep.mus. Den är ett måste...
Gardinerna ja...Mormors gåva. Jag älskar dom!! Har fått så många fina kommentarer om dom genom åren...Inte vanligt här, nej.
Kram till dig och trevlig helg!

Anita:
Brukar skriva mina inlägg runt 7:30-8:00 och då är väl klockan bara 4:30 hos er på västkusten så det är inte konstigt om det blir "sent" för er.
KUL att du gillade vinterbilderna!
Köksbordet ja...Tjaa...det var väl lite välstädat just när jag tog bilden, haha! Nu är det lite mindre städad, men jag måste snart dra igång med städet eftersom jag ska ha folk här ikväll.

mintid said...

tack vännen för att du tänker på mig! ännu är det lugnt...jag ska eg jobba i morgon men har sagt att håller det på så kör jag inte ner...

Annika said...

MinTid:
Nej absolut inte. Jag läste att folk i södra sverige gör bäst i att hålla sig inne imorrn.
VI ska hoppas och tro att det inte blir så farligt som det låter just nu...

leopardia said...

nä, men oj, vad snö!
här är det nästan vår känns det som, fast jag såg på tv:n att det minsann skulle komma ett oväder i helgen..

hos mig är det tvärtom, jag använder nästan bara den stationära och lap topen ligger fint i sin väska...

Saltistjejen said...

Å GRATTIS Annika!!!
Tycker verkligen du är rättmätigt belönad!!!!! :-)
Skoj!

Vad fint det ser ut med snön! Men jag som desperat börjat längta efter våren tycker inte att det behöver komma någon snö här i New York nu. Igår snöade det men det var väldigt blöt snö. Så den hade smält till imorse.

Kul att se ditt skrivbord, även om jag förstår att det blir mer skrivande på laptopen nu. Det är så mysigt tycker jag att krypa upp med datorn i knät antingen i soffan eller i sängen. Jag gillar det. :-)

Panter said...

Jag sitter också gärna vid köksbordet...

Snö i massor! Åh, stort grattis! Hoppas det ligger kvar så länge att du hinner njuta av det. Jättefina bilder.

Rosvikstjejen said...

Grattis till utmärkelsen!
Vad ni har mycket snö. HÄr är det nada.
Idag sitter jag vid T´s laptop och det är jättekul. Jag kan se alla i lgh och ja gkan se ut.
Där emot är jag inte van så det blir lite fel här och där.
Kram

Petra said...

Jag blir lika fascinerad varje gång över ert varierande väder! Men det är kul med snö, önskar att vi hade lite av den varan också. Just nu skulle man inte ens kunna gissa att vi är i januari, riktigt oktoberväder har vi med regn och milt.

Annika said...

Leopardia:
Ja, det var mkt snö som föll häromdgaen. Den har smält undan men en del ligger kvar. Det är vackert. Idag ska det bl kallt här...Tycker jag är skönt.
Låter bra att din laptop alltid får ligga kvar i sin väska. Lättare på det sättet när du ska till skolan...


Saltis:
TACK vad glad jag blir över dina ord!!!
Snön har smält undan en del, men mkt är kvar. Och inte lär den försvinna idag heller eftersom det är kallt. Förmodligen är det samma sak hos er...brr...
Och ja, visst är det mysigt att krypa ihop i soffhörnet med laptoppen, eller i sängen.

Panter:
Ja, det känns som man har så bra "koll" på allt när man sitter i köket.
Snön är kvar till viss del, och det lär den vara idag också eftersom det är kallt.

Rosvik:
TACK!
Det är det som är så bra med laptoppen, man har liksom koll! Fast det tar ett litet tag att vänja sig vid det hela, som du säger.
Snön är kvar, till viss del, och kallt är det också...

Petra:
Alltså det är ju för sorgligt att ni i Österbotten inte har snö! MÄRKLIGT!!
Den ligger kvar här till viss del, och det är kallt idag. Vädret är mkt märkligt här undfer vintern...enda dagen 20 och nästa -5...Man vet aldrig...