Thursday, January 10, 2008

TV-torka

Alla som bor i USA känner säkert av TV-torkan som råder just nu.
För er som inte bor här, och kanske inte vet, råder sedan ca 2 månader en strejk bland manusförfattarna på samtliga kanaler. Inga nya dramaprogram visas, inga nya sit-coms och inga nya prat-shower i stil med Letterman och Leno. Oprah, Ellen mfl kör på som vanligt uder dagtid.
Under kvällstid, på bästa sändningstid går nu istället en massa verklighets-såpor där inga manus behövs: "Kändis-apprentice", "The biggest loser" (väldigt inspirerande program måste jag säga. Jag är totalt tagen av det, men jag har alltid följt detta program), "Big Brother" (som annars sänds under sommaren ska snart dra igång igen), "Hell's Kitchen" (ett annat sommarprogram) med Chef Ramsey ska snart börja rulla, "American Gladiators" (Jodå, riktigt underhållande...), "Dance Wars", "Supernanny", "Wife Swap" etc, etc...Listan kan göras lång.
Jag tror inte vi har haft ett enda nytt avsnitt av "Grey's Anatomy" sedan i mitten av november. Nog för att Grey's inte är lika bra som det HAR varit, men det är fortfarande bra. Jag saknar det. Nu säger ryktet att det är ett nytt avsnitt ikväll, men vem vet om DET är sant!? Det sa dom förra torsdagen också. Min favorit sit-com "Samantha Who?" har jag inte sett på...tja, vem vet?
Golden Globe galan är inställd! SÅ tråkigt! Stjärnorna sympatistrejkar med manusförfattarna. Ingen kommer att dyka upp. Istället hålls "galan" i något konferensrum på ett hotell i Hollywood. Ingen tv-sändning...
Jag undrar just hur långdragen strejken blir???
"LOST", som har senare säsongsstart än alla andra program kommer faktiskt att börja sändas snart i sin helhet, åtminstone är det vad man säger. Det känns dock som att man inte kan lita på det heller. TV-strejk it is...

Mitt absoluta favoritprogram alla kategorier just nu är:
"Project Runway", den serien är verkligen underhållande och bra! Designers som vill nå sitt genombrott får olika uppgifter varje vecka som tex att designa kläder för Sarah Jessica Parkers collection, sy "prom"-klänningar till förväntansfulla 17 åringar, designa kläder för kvinnor som nyligen gått ner en massa i vikt. Olika teman varje vecka. Tim Gunn är mentorn (och jag är ju BRA förtjust i Tim Gunn), och Heidi Klum är programledare (jag är mindre förtjust i den isdrottningen).


Heidi Klum, Tim Gunn, domarna Nina Garcia från amerikanska Elle, och designern Michal Kors

Idag blir det ingen träning för MOI. Nej, istället måste jag vara här på hemmaplan och vänta på två hantisar, en som ska fixa vår trasiga torktumlare, och en som ska rundsmörja vår diskmaskin. Dessa hantisar förväntas dyka upp någong gång mellan 8-13...DÅ är man fast. Fast i hemmet,

Ha en bra torsdag!

ALLA som är med i fredagstemat; glöm inte att morgondagens tema är "Din matbutik"

19 comments:

aurorabuddha said...

Jag maste tyvarr erkanna att jag ar sa dammig, att jag har inte ens markt av strejken pa tv... Jag ar sa trist, vet du, tittar mest bara pa nyheter nar jag ser pa tv. :o/ Det ar till och med sa illa, att jag inte ens vet *vem* som ar kandis! Om jag traffade pa en, skulle jag sakert bete mig som om dom vore en helt vanlig manniska!

Och mataffar imorgon! Vad det ska bli spannande att se! Och lasa!

Annika said...

Aurora:
Helt OK det med!!!
Ja, mataffär ska bli kul imorrn, tycker jag också!

LindaLotta said...

Tv-strejk är nog inget att hurra för när det drabbar ens favoritprogram.
Och så som tvtablån är i Sverige så känns det som om vi har strejk året om.
Det finns nästan inget jag fastnar för.
Jag ser På Spåret men skulle lätt överleva utan och sen gillar jag alla bygg- och inredningsprogram, men de kan man ju hitta när som helst.
Tyvärr sänds det så mycket skit att man ibland missar guldkornen för att man inte ens ids att kolla tablån.
Här hemma är man glad när det är mycket sport på tv och nu har ju Pippen landat i Sverige så nu ska man visa en basketmatch på tv, för första gången på evigheter.
Hoppas han stannar länge.... :)

Annika said...

Lindalotta:
Haha, that bad alltså?
Det är sant, det är svårt att hitta guldkornen, ATT det är!
Brukar kolla "På spåret" på svt.se och tycker det är mysigt, men visst förstår jag om man tröttnar på det också.
Doku-såpor blir man ju också SÅ less på i långa loppet. Saknar Grey's och Samantha.
All right, och du som är så sportintresserad är såklart jätteglad över Pippen. Jag hoppas också att han stannar länge för alla basket fans! Basket gör ju säg rätt bra på TV. Här är det ju en jättesport!! Speciellt inom college!

Sporty Spice said...

Jo det ÄR sant. Nya Ugly Betty och Grey´s ikväll. Och Desperete Houswifes hade ju nya avsnitt i söndags. Och The Daily Show och Stephen Colberts drog ju igång i måndags. Leno och co likaså. Så det börjar ju gå tilbaka till normalt.

Jag kollar också Biggest Looser (gillar dock inte tvåtimmarsavsnitten, och alla dessa reklampauser innan man får se vad det står på vågen ... tjatigt i längden) och jag ÄLSKAR Project Runway (så mycket bättre än ANTM).

Bloggblad said...

Runway går här också, men på helt fel tv-tid för mig. Eftersom jag syr och hittar på tycker jag det är kul. Glömmer alltid att spela in...

Millan said...

Ja den dar strejken har vi ocksa hort en del om. Sarskilt som min basta vans make ar kameraman och det inte blivit nagra nya filmer/tvfilmer att jobba pa de senaste manaderna pga strejken. Trist! Hoppas det loser sig.

Samantha Who ar bra alltsa? Jag horde talas om den i dag for forsta gangen men har aldrig sett den. Jag vill verkligen hitta nagra nya serier att folja for just nu finns inget bra pa tv alls har.

Anonymous said...

Jag vet att vi har diskuterat detta "Project R." förut men det tål att upprepas- Det är så kul att se på!
Nu var det ett bra tag sen det gick i Sverige.Undrar när det kommer tillbaka?
Jag hamnade framför ett intressant program häromdgn - "Age of love".
30-årig snygging dejtar 10 st. 20-åringar o lika många 40+are.Nu har jag då inte sett från början men kul var det :-)
Kramisar från Anette

Annika said...

Sporty:
yay! Det börjar puttra lite u grytan alltså! Finally!
Underbart!
KUL med ett nytt Grey's!
Visst är PR bra!!!! Jag njuter av vartenda avsnitt!
Och biggest loser! HÅLLER med om att reklamen är VIDRIG i programmet...man blir tokig!! Men programmet inspirerar!!


Bloggblad:
PR är verkligen BRA! Hoppas du kommer ihåg att spela in!! För det är det värt!
kan tro att du gillar programmet.

Millan:
Kan tro att han känner av det hela...Man undrar lite smått hur det ska gå med Oscarsgalan...
Samantha Who? tycker jag är jättebra!!

Anette:
haha, Age of Love var en sådan där sommar-doku-såpa och jag såg den!! den var underhållande, faktiskt..och självklart höll man ju på 40 åringarna trots att en del var sönderbotoxade. Men ändå!!! Ja, det var lite kul! Kul att du också tittar på det!
PR är BÄST!!! Hoppas ni snart får se nya säsongen i Sve!!
Kram!!

Anita said...

Jag lar mej sa manga nya ord av din blogg.. amrisar och hantisar!! ;-) Har inte tittat pa Samantha Who, men jag gillar ju Christina Applegate mycket sa man kanske skullet fosoka. Det verkar vara en trevlig show och har fatt hoga placeringar vad jag forstar. Tittar pa 'Biggest loser' och 'Wifeswap' och ibland 'Bones,' och sen hinner jag inte mer. Har du foresten tittat pa 'Lost' och i sa fall ar den serien natt att ha?

Annika said...

Anita:
haha, ja där ser man!! Amrisar och hantisar är ord jag använder ofta...
Jag gillar ju Christina Applegate jättemkt så det var nog därför jag fastnade för Samantha. Nyligen hade dom ett Samanth-maraton av dom anvsnitt som visats under hösten. INNAN strejken kom, hmppff...
Jag brukade kolla på Lost, men lade av förra säsongen eftersom man aldrig fick ngra SVAR. Tror jag ska titta den här säsongen igen. Peter, min man, älskar den!!

nika said...

hejsan Annika

Ja den där tv strejken börjar bli långdragen. det enda somär bra för mig med den är att jag nu istället tittar mycket mera på nyheter och så försöker jag följa primärvalet så gott jag kan. Har gett mig fan på att jag ska begripa lite iaf. Men jag saknar också Greys och Samantha Who. Har du sett Jon and Kate plus 8? ganska underhållande faktiskt.
kram kram

leopardia said...

shit, vilken mardröm, haha... men det är skönt att få läsa att det kommer en säsong till av lost iallafall.. pappa sa däremot att jay leno fått sparken, eller lagt ner eller nåt.. att de skulle köra conan o'brian istället..
men det var lite fint, den där solidariteten med golden globe...
du får använda datorn och kika in på svt. försök se august om det går...

Anne said...

Fy sjutton vad tråkigt det är med den här strejken. Mörka, tråkiga vinterkvällar är ju som gjorda för ett bra tv-program att följa. Precis om Petra skrev så har jag också försått det som att Greys är på G ikväll (det sista avsnittet). Brothers & Sisters som jag tycker jättemycket om har tydligen 2 avsnitt kvar (ingen aning när de sänds dock). Annars så verkar det vara slut nu, så tv-desperat kommer jag dock inte bli att jag kommer kolla på skitprogram som Big Brother.
Hoppas dina hantisar kom som utlovat, jag tycker annars att hantisar är ett opålitligt släkte som kommer lite som de vill och inte riktigt bryr sig om det "öppna fönstret" de gett.

Just ja, måste försöka fota matbutiksbilder idag. Alltid lite pinsamt dra fram kameran i butiken, de kanske tror man är butiksspion och jobbar för nån konkurrent.

Annika said...

Nika:
Verkligen så tråkigt!
Och ingen bättring verkar synas heller.
vi får njuta av sista Grey¨s ikväll, buhu!
jag har sett ngt enstaka avsnitt av Jon&Kate+eight. Det är rätt kul va? Kanske får man börja leta upp sådana program nu...
Kramis!

Leopardia:
Hmmm...tror inte Leno fått sparken...inte för att jag tittar på honom, men...Nej, jag tror inte det.
Ja, tur att man har svt.se att tillgå!

Anne:
Visst är det så tråkigt detta! Usch. Jag sörjer Golden Globe också...Shit! Det var så kul att titta på.
Ikväll får vi se det som en högtidsstund när vi ser Grey's. Sista programmet ut.
Hantisarna dök upp vid 12 bägge två. NU kan jag torktumla igen, yippey!
Anne, jag SKÄMDES inne på Safeway när jag tog bilder..skämdes...men nu är det gjort...Kände mig som en spion....Så är man bara en galen bloggare...hahaha!!

Hanneles paradis said...

oj, det visste jag inte

Annika said...

Japp, ingen vet när den slutar...supertrist.

Lullun said...

Jösses. Håller strejken på ännu! Här har vi inte märkt så mycket av det ännu, men det kommer väl. sedan ska det väl erkännas att det inte blir sett så mycket TV för egen del numera. Småbarn, jobb, hem & anda hobbys, så springer tiden iväg... ;-) Men hade strejlen hänt under alla de år jag bodde ensoam, som studerande hade jag nog också blivit frustrerad tillslut. Vad skulle då kunna hålla mig borta från de tråkiga böckerna... Att gå ut var ju otänkbart, då man ju egentligen borde läsa, men att slå på TV:n jippie...! :-)

Annika said...

Lullun:
Vi får väl se när även andra, utanför USA börjar märka av eländet. Det är verkligen trist. Nu finns det ju noll att se, bara en massa doku.såpor som intagit bästa sändningstid.
Ikväll skulle Golden Globes ha gått av stapeln...buhu...