Thursday, January 31, 2008

Svammel...

God Morgon!

Sitter här och väntar på en hantis som ska fixa kranarna i badrummet. Helt plötsligt har vattentrycket blivit så dåligt, och det är ju inte så kul att tvätta sig och borsta tänderna när bara en tunn, tunn il med vatten kommer ut. So here I am---waiting. Som vanligt undrar man vilken tid hantisen har tänkt dyka upp?
Jag har nämligen "bokat in" en power walk med Ingrid också, och den ser jag fram emot. Känner att jag vill gå ut och gå i det vackra och kyliga vädret.

Som ni alla vet är jag med i en bokklubb och det är jättetrevligt! Men jag har lite ågren för att läsa den bok vi har bestämt för februari. Boken heter "The Twelve
Pillars of the Earth" skriven av Ken Follett. Boken är rekommenderad av Oprah och ingår i hennes bokklubb. Jag blev avtänd bara jag såg den, och inser att detta är en bok jag ALDRIG någonsin skulle läsa om det inte vore för bokklubben. Bokklubben är bra, jag har läst en massa böcker därigenom som jag aldrig annars skulle ha läst, men denna gång känns det som om jag inte kommer att ha lust och inspiration ALLS.
Det hjälpte inte heller att min svärmor sågade den när vi pratade om den. Hon läser jämt, och mycket, och alla möjliga sorters böcker, men denna bok fick tummen ner.
Har någon av er läst den? Isåfall vad tyckte ni?

Hur många av er följer American Idol?
Jag gör det, men jag måste ändå säga hur TRÖTT jag är på alla auditions! Nu är vi inne på tredje veckan med auditons. Get to Hollywood already, will you!!! Blir så trött på alla dåliga sångare som hamnar i rampljuset. Det blir så tröttsamt. Sedan tycker jag att man får se alldeles för lite av dom duktiga sångare som verkligen tas ut till Hollywood. Suck!
Jag hoppas innerligt att detta var den sista veckan med auditions.
Paula har verkat mer "spejsad" än någonsin dom senaste gångerna. Helt borta faktiskt. Simon hade rätt igår när han undrade vilken dryck som fanns i Paulas glas egentligen...Spejs-Paula!

Jag har förresten köpt en kick-ass stegräknare! Ska bli kul att börja använda den vid stavgång och power walks. Det hade varit kul att ha en sådan på Disney World för jag undrar verkligen hur långt vi knatade där? Det var åtskilliga mil, så mycket är säkert!
Men nu har jag köpt en iallafall!! Hihi! 10.000 steg om dagen skall man ju komma upp i...
I wonder???

Ha en fin torsdag allihopa!

23 comments:

Anonymous said...

Ingen bok som jag läst tyvärr! Jag förstår att det tar emot när man måste läsa ngt man inte vill....
För mej är det viktigt att komma in i o tycka om en bok från början,annars somnar jag bara ifrån den.
Jag har börjat titta på American Idol! Har inte sett det förr men tänkte att även jag måste "hänga med":-) Jag tror bara det går här en gång/v (rätta mej om jag har fel ngn!)Det jag reagerade på efter de två första programmen var ,precis som du säger,att fokuset låg på "soporna" o inte på de som verkligen hade ngt att komma med.
Kramisar från Anette!!

Annika said...

Anette:
Håller med dig om böcker, sådan är jag också.
Jasså, här går Idol två gånger i veckan i tvåtimmarsprogram. Trist med alla som INTE kan sjunga, det blir för mkt fokus på dom. Man tröttnar lätt, sen är det så mkt reklam, men den kan man ju undvika om man spelar in det på hårddisk.
Kram!!

Millan said...

Jag ar vardelost pa att lasa bocker jag inte kanenr for. Lustigt nog var dock Digging To America en sadan bok, som stod i min hylla i flera manader innan jag tog tag i det.

Jag har aldrig ens hort talas om boken ni ska lasa men jag haller med om att utsidan inte ser sa lockande ut... Men vem vet, du kanske blir positivt overraskad!! Ska bli skoj att hora vad du tyckte sedan.

Annika said...

Millan:
Den är på tusen sidor och handlar om medeltidens England. Ngt för dig kanske?
Nej, Millan, den känns inte lockande. Alls. Vet inte hur jag ska göra med det hela. Skumma den kanske?
Digging to America var ju en bok vi hade i bokklubben---jättebra, tycker jag!

Margoth said...

Jag har kopt boken till min man, tankte att han ar nog mer intresserad av den an vad jag ar,
men han har inte borjat pa den an.

Jag springer, vandrar i bergen, gar pa powerwalks 5-6 dagar i veckan.

Jag gar ca 45-50 km/veckan och det som ger mest resultat ar att ga uppfor i bergen som vi ju har gott om har i sodra CA.
Just nu sa ar det sa fantastiskt fint efter regnet i forra veckan, utsikt over havet och med sno pa bergen.
Om du gar 10000 steg, sa forsok att ha pa dig den under hela dagen.
Det ar latt att komma upp i ca
15000 steg, bra motivation.

Ha en trevlig powerwalk!

Petra H said...

Hi hi, den boken (exakt samma cover) har O (på spanska) och den har han ägt i många många år utan att ha läst den!! Den är ju så tjock! Men, han sa till mig för nga veckor sedan att han har som mål att läsa den en vacker dag... Det är lite som Krig och fred - jag hade den säkert 10 år i bokhyllan innan jag läste den, kan inte säga att den var jättebra (hoppade över ganska mycket av krigsstrategierna, höll på att somna) men oj, vad stolt jag var när den var färdigläst ;-)
Jag har aldrig kollat på American Idol, det lockar mig inte som program.

Saltistjejen said...

Fy vad trist med en bok man "måste" läsa men som man ine alls känner för! Plötsligt är man tillbaks i skolbänken igen... Hu!

Ksn du verkligen itne bara prova och OM den visar vara helt överjävligt trist inte läsa vidare. Och sedan säga att ditt omdöme om boken (när ni träffas i bokkklubben för diskussion) var att den bara inte gick att ta sig igenom trots att du försökt??

Jag kollr inte merican Idol. Såg första omgången av svenska "Idol" lite i Sverige, men jag tyckte tvärtom att det var roligast i början när man fick se alla som verkligen trodde de kunde sjunga men hade noll kol! Hahaha! Jag var sååå fascinerad av att vuxna kan ha så fruktansvärt dålig självinsikt. Och så skrattade jag rått hemma i soffan. Usch! Undrar vad det säger om mig som person egentligen...!

Millan said...

Nej fy bara det faktum att boken ar pa 1000 sidor gor att jag blir uttrakad (hemskt men sant!). Men du kan du inte forsoka kika pa internet om boken. Det finns sakert nagon diskussion om den nagonstans sa kanske du slipper lasa den?? Lite fult kanske men det ar ju inget noje att lasa en bok man verkligen inte ar sugen pa!!

Anne said...

Medeltida England, det låter inte som en Ken Follet bok. Inte för att jag nån direkt läsare av hans böcker, men maken brukar läsa hans böcker och som jag förstått det brukar han skriva mycket spionhistorier som utspelas under andra världskriget. Tungt med böcker man "måste" komma igenom, lycka till!
Vem är det förresten som bestämmer vad ni ska läsa i bokklubben? Är det non som är "boss" och som väljer ut och bestämmer eller turas ni om eller???

Desiree said...

Stegräknaren blir nog kul. Tyvärr har jag inte läst den där boken och man blir ju inte jättesugen på den heller. Tror du att du kommer att orka igenom den? Kollar inte så ofta på American Idol. Auditions kan vara kul att kolla på ibland. Speciellt på de som sjunger asdåligt men tror på fullt allvar att de är superduktiga. Men självklart blir det tråkigt när det blir för mycket sådant.

Annika said...

Margoth:
Oh så ljuvligt det måste vara att promenixa där du bor. Låter helt underbart!
Vilken natur.
Jag har ju nyligen börjat med stavgång + vanliga power walks (som jag gjort i åratal). Ärt nyfiken på hur mkt man egentligen går, och förbränner.
Ska bli kul att testa.

Boken ja...Jag ska ge den en ärlig chans men om jag känner att det tar emot för mkt så skummar jag den...Om ens det :-)


PetraH:
Jag ska ge den en chans även fast det TAR emot som bara den. Men om jag lyckas så kommer jag att bli så stolt, haha!!!


Saltis:
Jamenvisst, lite så känns det...some en läxa som måste läsas. Blä...
Tusen sidor och liten stil och en genre som jag är helt ointresserad av...suck! Nå, n¨vem vet...Kanske ingen av oss orkar till slut.

Visst är det konstigt i Idol att folk verkligen TROR att dom kan sjunga...man blir lika förvånad varje ggn.

Annika said...

Millan:
Jag kan säkert gräva upp info om boken...
1000 sidor, jag vet. Då ska boken vara otroligt bra...Så det är frågan dfet...

Anne:
Usch, trist...
Vi röstar om böckerna och i ett svagt ögonblick valdes denna bok in. Jag hade dessförinnan haft ett litet argument med en av deltagarna om en annan bok, så vi var lite sura när vi röstase...HAHAHA!! Allt är bra igen mellan oss. Men det var hennes boksförslag så inte tusan vågar jag säga ngt nu om det hela. Bäst att bara bita ihop och läsa...eller skumma. Det är en bok från Oprahs bokklubb så jag hoppas lite på det...

Desiree:
Jadu, vet inte om jag kommer orka. Jag ahr inte ens köpt boken ännu...VILL INTE!!!
Auditons kan vara kul ibland, men fyra timmar i veckan blir lite mkt...och i flera veckors tid.
Ikväll börjar LOST igen och i den ökentorra värld som är TV just nu så ska jag börja titta på LOST igen.

Petra said...

Kan man inte sjukanmäla till bokklubben...?

Hihi...

Annika said...

Jag har inte heller läst boken och det låter inte som en bok som jag skulle gilla heller, inte min stil... Du får väl göra ett försök, men orkar du inte läsa den så orkar du helt enkelt inte...

Angående stegräknare så låter 10.000 steg mycket, men man kommer faktiskt ganska lätt upp i 10.000 steg! Jag använder inte min stegräknare längre för nu vet jag vilka rundor jag ska promenera för att komma upp i 10.000 steg eller mer!

Annika said...

Petra:
Haha, men då missar man vinet, ju...fniss!!

Annika:
Nej, den boken blir jobbig som 17...får se vad jag gör. Ska iallafall ge den ett försök, eller två...
Ska bli kul att börja med stegräknaren. jag har haft en förr en ggn, men den litade jag inte på... ;-)

londongirl said...

Nix har inte läst den och ärligt talat så verkar 1000 sidor mörkt medeltida England inte så lockande just nu. Annars så gillar jag tjocka böcker som är bra....för jag läser så fort och då varar de ju längre.

Men om det ska vara något England just nu för min del så är det mer irl och lite glad shopping som skulle locka. :)
Kram kram
(Nu säger de på TV att det är SNÖ-storm på väg in över Sverige igen i natt... Stormen heter Tuva)

Anita said...

Har alltid undrat over de har bok klubbarna som ar sa populara har. Vad gor ni dar? Gar ni hem till varann och sitter och pratar om boken efter att ni last den? Traffas ni pa kafeer?
Vi har foljt Idol nu i tre ar!! men bestamde att i ar hoppar vi over uttagningarna. Vi tanker borja titta nar det bara ar 12 deltagare kvar ungefar, for da ar det ju roligt att folja med. Det ar ju en ren njutning att hora nar dom sjunger riktigt bra. Alskade Tylor Hicks, men tyvarr gick det inte sa bra for honom sen. :-(

SweFlo said...

Jag är en storläsare, och för många, många år sedan i jakt efter något NYTT att läsa på bibblan ramlade jag över några Follet-böcker. Jag kommer ihåg att det var några som var jättebra och spännande, medan vissa andra som handlade om något med nått plan under andra världskriget var tråååkig. Mitt genomsnittliga omdöme (har ju inte käst honom sedan mitten på 90-talet) var att han var ganska bra!

JaCal said...

Vi pratade böcker på vår senaste tjejträff (ingen bokklubb tyvärr - skulle verkligen, verkligen gilla det) - då var det två som hade läst denna och var lovord över den. Jag gick hem och researchade lite och tänkte beställa den - men nääää... fick INGEN inspiration alls... så den fick vänta... ska se om jag ska bläddra lite i den nästa gång på Borders. Tycker Oprahs bokklubb "ballat ur" lite - förut var det ett säkert tecken - men nu är det mer... hm... flum? Jag har ifs läst Follet förut - men hans deckare - och det var helt ok. Ska bli spännade att se vad du tycker.

Anonymous said...

Hej!

har aldrig skickat en "Comment" till en blogg förr. Ever! Men nu måste jag! Boken är superbra! OM man orkar läsa den och OM man är intresserad av brittisk historia, sviken kärlek och ond bråd död. Ha, ha! Fast jag är nog lite konstig: jag gillar tjocka böcker om just dessa ämnen i en och samma bok. Så det kunde liksom inte bli fel för min del :-)
Hälsn. Cissi (en stressad småbarnmamma mitt i karriären - som hon inte vet om hon vill ha - karriär alltså :-)

Tina said...

Har inte läst boken men blir nyfiken på vad du tycker sen :-). Stegräknare det har jag faktiskt...men jag är lite dålig på att använda den! Men nu blev jag inspirerad att ta på den och gå ut och gå! Egentligen borde man ta och skriva upp hur många steg man går per dag.....och bara för att motivera sig så borde vi skriva upp hur många steg man går på bloggen :-)....

Annika said...

L-gal:
Nej, det tar emot att läsa den där boken, men den måste ges en chans eller två...PUST!
OK, ni har en väntande storm ja...Förmodligen har den slagit till nu. Ska läsa tidningarna om en stund.
En shoppingtripp till London vore inte helt fel, men den skulle ruinera mig nu när dollarn är SÅÅÅ bottenlåg.
Kram!!


Anita:
Det är sant. Vi bestämmer vilka böcker vi läser tillsammans, och sen efter det träffas vi hemma hos varandra. Vi turas om att vara värdinnor. Vi bjuder alltid på ngt gott, och vin är stående. Japp, vi diskuterar boken vi läst, ibland blir vi lite osams, ibland är vi ruskigt sams. Men det är JÄTTEKUL!!!!! Jag rekommenderar bokklubbar starkt! Inte minst för att man tvingas läsa böcker man annars aldrig skulle läsa.
Ja, lika bra att vänta tills Idol har kommit till Hollywood. Jag hoppas det blir i nästa vecka!

Sweflo:
Boken ska få en ärlig chans! Sen får jag hoppas på det bästa, och tar det emot så vet jag inte hur mktjag kommer att läsa.
Har aldrig läst ngt av Follett, så det ska bli lite intressant iallafall.

Annika said...

Jacal:
Ni kanske skulle ta och dra igång en bokklubb i tjejgruppen? Vore kul!
Jag ska absolut ge boken en chans, men om jag ska tvinga mig kväll efter kväll då tror jag inte att jag orkar...
Kan hålla med om att Oprahs bokklubb har försämrats. Förr kunde man verkligen lite på hennes tips...numera vet jag inte...
Lovar att skriva om den på bloggen sen när den är så läst den kan bli...

Cissi:
Välkommen hit!! Och vad kul att min blogg fick bli först ut när det gällde kommenterandet från dig :-)
Vad roligt att du gillade boken. Känns lite mer inspirernade för mig att bita tag i den nu efter att jag läst vad du skrivit här.
Jag är väl inte så jätteintresserad av medeltida historia, men boken ska få en chans nu.
TACK för din kommentar och välkommen igen!!

Tina:
BRA ide!!! DET borde vi göra på bloggarna! SKRIVA upp stegen! Idag kommer jag inte att komma ut eftersom det fullkomligt ösvräker ner regn här...
Lovar att tala om vad jag tyckte om boken sen.