Friday, January 11, 2008

Show and Tell: Min matbutik

Veckans tema på Show and Tell är matbutiker. Med tyngdpunkt på den matbutik vi handlar i mest. Jag handlar mest på Safeway, för den ligger närmast hemmet. Dessutom tycker jag att det är en trevlig butik med bra utbud och supertrevlig personal. På Safeway finns även ”apoteket” med världens trevligaste apotekare...
Här är några bilder från ”min” Safeway!









Kassarna som maten packas i är av den allra sämsta, tunna kvalitet. Dessutom packas maten av kassören, och då pckas ibland endast två varor per kasse...Någon ändring kommer säkert att ske här snart eftersom allt blir(MÅSTE bli) mer miljövänligt.

Jag tyckte det var rätt pinsamt att plåta i mataffären. Kände mig som en lätt freak när jag drog upp kameran faktiskt. Men dom här bilderna blev det iallafall! Nu ska jag nog inte plåta inne på Safeway mer, haha!



Den vackraste matbutiken i Washingtonområdet är annars Wegmans, men tyvärr ligger den inte direkt i närheten så det är inte ofta jag handlar där. Men ibland blir det av, och jag måste säga att Wegmans har ett större utbud än någon annan matbutik. DESSUTOM är det den vackraste matbutik jag någonsin sett! Första gången jag kom in i butiken fick jag TÅRAR i ögonen. Jag kunde liksom inte fatta att en matbutik skulle kunna vara så VACKER!!

Andra matbutiker jag handlar på i Reston är:
Trader Joe’s, som har en hel del ekologisk mat samt billigt och BRA vin. Dessutom är butiken mysig. Väldigt trevligt att handla där innan man tex är värdinna för bokklubben.
Harris Teeter är en annan matbutik i Reston som jag tycker mycket om. Dom säljer underbar sushi. Tyvärr är butiken lite dyr, och det är den inte värd.
Whole Foods är en butik som endast säljer ekologisk mat. En mycket vacker butik likaså! Här brukar vi också köpa supergod sushi” Whole Foods säljer också mycket gott bröd, och det får man vara glad över eftersom matbröd av det goda slaget INTE är lätt att komma över i USA. ELLER, jag ska säga där JAG bor. USA är ju stort, och jag kan inte snacka för andra delar av landet.
Costco är en stor-cash a la Martin Olsson (kanske) som jag är medlem i. Förresten är alla mina kompisar och bekanta medlemmar i Costco. Costco ligger inte i Reston, men det tar mig endast ca 15 minuter att komma till Sterling där mitt närmaste Costco finns. På Costco köper jag allt hushålls och toapapper i jättebalar, jag köper även köttfärs, lax och kyckling där. Costco har kanske det bästa köttet av alla butiker. Deras frukt och grönt går heller inte av för hackor. Nackdelen med Costco är att allt säljs i storpack så det gäller att ha rum i skåpen för alla inköp.
Giant och Blooms är två matbutiker i klass med Safeway. Men, jag handlar aldrig där. Ingen av butikerna ligger nära mig, och då lockar dom mig inte heller. Samma sak med Food Lion, handlar aldrig där. Shopper’s Food Wharehouse ligger i närbelägna Herndon men ej heller där shoppar jag. Någonsin.



Och titta vilken fin skål jag fick av min kompis Lotta!! Lotta var ju i Sverige och firade jul. Hon fick syn på den här skålen och kom ihåg att jag hade ett inlägg om just fredagsmys i höstas! Så då köpte hon skålen till mig! Jag tycker den är jätterolig! Tack Lotta!!

Så, nu önskar jag alla en riktigt Happy Friday!!!

31 comments:

Anonymous said...

Din butik ser jättefräsch ut tycker jag! Är det trätunnor- o diskar där frukten ligger?
Sedan vi flyttade till Spånga har jag inte ngn "favvoaffär".Fick senast en stor Coop Forum, men oj så tråkig den är.
Jag kan tala om att jag,till skillnad från dej, aldrig har tyckte att ngn mataffär är vacker! Never ever!
Fredags-mys-kramar från Anette!!

Annika said...

Anette:
Ja, det är trätunnor där frukten ligger. Safeway genomgick en totalrenovering för ett par år sen, och så blev den sådär fin!
Jo, det finns faktiskt vackra matbutiker...fast det kan vara svårt att tro det ibland.
Coop Forum är nog inte en vacker affär, men BRA!!! Jag brukar följa med och storhandla på den i Vinsta. Antar att du också shoppar där ibland.
Kramar!!!

aurorabuddha said...

Vet du, jag tyckte ocksa att det var lite otrevligt att ta kort i mataffaren! Aven fast man vill visa hur *fint* det ar! Na, det har gor vi aldrig mer om! :o)

Du har ju lika fin frukt- och gronsaksavdelning dar - visst ar det imponerande!

Det tycks som om ni har mer olika matbutiker dar, an vad vi har har. Whole Foods har vi ju saklart. Jag gillar *sarskilt* den som dom har i Austin. Wow, sager jag bara. Dit kan man aka och turista!

Annika said...

Aurora:
Visst kändes det konstigt?
Väldigt "spionernade" liksom. Men, men...NU är det gjort!
Ja, jag är överlag väldigt impad över grönsaksavdelningarna på butikerna i det här landet! Alla är fina.

och Whole Foods är en jättefin butik!

mintid said...

Så är det i Spanien med när vi är där. Dom packar i kassan åt en oftast och det är 3-4 saker per prasselkasse....

Ha en mysig kväll.
Vi ska gå på nyårsrevyn nu ikväll och det ska bli så kul!
En vän är med i den,och vi ser alla fram emot detta!

Anonymous said...

Ha,ha..spionage på hög nivå var precis det jag tänkte på när jag såg att mataffärer skulle vara Show and Tell temat.
Jag tänkte på hur folk skulle stirra på mig om jag gick in på Tesco och knäppte iväg som värsta paparazzin.. :)

Men jag trodde inte att Americanerna körde med plast påsar längre? Man ser ju alltid de där bruna papperspåsarna på tv hela tiden..
Själv tar vi alltid med oss shopping väskor. Både av snålhet och miljösynpunkt. :)

Skålen som du fått av din vän är super fin. En sån vill jag också ha.

Kram!

Annika said...

MinTid:
Ja, prasselkassar som är tunna som flor är ett ofog.
Blä.
Ha så kul ikväll på er nyårsrevyn! Sånt brukar ju alltid vara kul. Ännu roligare om man känner ngn medverkande.
Kram!

Jess:
Japp, nog var det pinsamt alltid, och jag tänkte och undrade vad folk skulle tänka. Helt galet...
Men nu är det gjort!
Ja, det där med papperkassarna är en sådan där myt som är svår att ta död på.
Dom allra flesta butiker packar i plast, alla vad jag vet. OM man vill får man papper, men då måste man fråga efter det.
Visst är skålen fin! Blev så glad!!!
Kram!

Bloggblad said...

Luftigt och rent! Och inte smockfullt med folk. Då är det ibland t.o.m. roligt att handla.

Och plastpåsar har ni fått... när jag var i USA för tusen år sen, hade de fortfarande bara stora papperspåsar. Och tänk - då hade vi fortfarande inga stora supermarkets eller malls i Sverige. Jag var helt fascinerad av att P-platserna tog mer plats än affärerna. Sen tog det inte lång tid förrän de kom hit.

Anonymous said...

Fina bilder blev det Annika! Forstar att det kandes lite "fel" att fotografera i mataffaren.:)

Har hos oss ar det bara Safeway som inte har papperskassar, alla andra afferer har idag bra papperskassar med handtag. Jag tar alltid papperskassar. Men manga affarer har borjar bli miljomedvetna, (tro det eller ej) sa de borjar salja billiga tygkassar som du kan anvanda istallet. Men det galler som sagt att komma ihag dessa tygkassar nar mans ka handla...

Idag ska dottern och jag aka pa ett buddhist/meditationsretreat over helgen, ska bli sa kul och intressant.

Trevlig helg !
Veronika

Saltistjejen said...

Haha! Vi handlar mest på nätet!!! Så det blir svårt att visa den butiken...

Men vi har en matbutik IRL också! :-)
Den ligger ett par block bort på bekvämt gångavstånd och den är ganska dyr, men jag gillar den för dn har även icke-amerikansk importerad mat. Iallfall vissa saker. Som t ex Leksand knäcke, Finn-crisp, Abbas sill, anjovis, skånsk musli, och felix lingonsylt! Jättebra att slippa åka till Ikea för att kunna köpa dessa saker! :-)

Din affär ser jättefin ut! Fräsch och stor!!

Desiree said...

Kul att få se din butik Annika. Den ser jättefin och fräsh ut. Fredagsmys skålen var söt.

Happy Friday på dig.

Anne said...

Oj, vilken fin skål. Den gillar jag.
Jag måste verkligen säga det finns fräsch matbutiker i USA, det tror jag inte man kanske tänker på i Sverige. Visst, mataffärerna i Sverige är ju också fräscha (speciellt de större). Men just frukt-och grönsaksdiskarna tycker jag är betydligt fräschare. Uppläggning kan vara jättefin, bara en sån sak... Framför allt på Whole Foods och den sortens affärer.
Trader Joes ja, underbart ställe och deras viner är kanon. Det var faktiskt du som en gång i tiden tipsade mig om Trader Joe för vininköp, så det tackar jag för så här lååångt senare.
Ha en bra fredag!

Pernilla said...

Affären du handlar i ser jättefin och fräsch ut. Nåt som jag alltid blir så imponerad av när jag handlar i USA är att det är så frontat i affärerna. Här i Sverige kan det vara stora hål och oordning i hyllorna men det har jag inte upplevt i USA när jag varit där.
Vilken superrolig skål du har fått!
Fredagsmys-kram :)

Humlan said...

Kul att se, men jag förstår dig, jag skulle inte vilja fotografera i min mataffär... fast just nu vet jag inte riktigt vilken affär det är. Min vanliga affär har bytt ägare och jag är lite fundersam över den nya och hur det ska bli... Men jag har massor med små specialaffärer här omkring och flera snabbköp, så jag har ingen brist på affärer.

Annika said...

Bloggblad:
Ja, jag var ju tvungen att passa på när inga andra människor syntes till. Det var en anings pinsamt det hela....
Jag har bara varit i USA under trassliga och prassliga plastpåsarnas tid, men papper finns att få. Ofta får man faktiskt frågan:
Paper or plastic?
Amerikanska matbutiker är oftast jätte, jättefina och stora! Som du ju minns från förr också.
Ja, det mesta från USA kommer ju till Sverige, på gott och ont.

Veronika:
Ni i Californien är alltid först ut vad gäller det miljövänliga! Så snart kommer säkert vi också att få tygkassar. HIMLA bra tycker jag! PÅ tiden!
SÅ spännade det låter med er helg!
Ha så roligt, och KRAM!!!


Saltis:
Låter som en mysig affär ni har om hörnet där du bor! Perfekt att kunna gå ner till närbutiken och köpa ABBA sill!
Kan förstå att du handlar mkt på nätet, jag slås alltid av hur få matvarubutiker det finns på Manhattan. Iallfall i dom områden jag brukar vistas i...

Annika said...

Desiree:
Ja, det är en trevlig och bra affär på alla sätt!
Visst är skålen SÅ söt!! Jag blev verkligen jätteglad!

Happy F-day!!!!


Anne:
Ja, jag tycker skålen är så himla gullig!
Den kan man lägga lite godis i så här på fredagen, men jag försöker hålla igen så clementiner får ligga där istället.
Vad kul att JAG tipsade dig om vinterna på Trader Joe's. det hade jag glömt bort! TJ är en mysig affär tycker jag. Mysig att gå och titta i. Lite svårt att handla allt därifrån kanske.
Och ja, visst är amerikanska matvaruaffärer jätte, jättefina!!! Det tycker jag verkligen. Tror knappt jag varit inne i sunkig sådan, eller jo det har jag, men väldigt få är sunkiga.
Ha det så jättebra, Anne!!

Pernilla:
Det har du rätt i!
Det är så organsierat i hyllorna, och sådan ordning. Mkt personal oftast.
Visst är fredagsmysskålen så söt!
Kram!!

Humlan:
Nej, det vill jag nog inte göra om igen...plåta i en mataffär. FREAK!!
Ja, jag kan tro att du har mkt smått och gott att välja på där du bor i Sthlms innerstad. Inte dum alls!

Elisabeth said...

Plastpåsar?! Jag som trodde att alla mataffärer i USA hade stora papperkassar (utan handtag!), som det ser ut i alla amerikanska filmer. Kanske borde inse att filmer inte alltid visar verkligheten. ;)

Annika said...

Elisabeth:
Fniss...jag vet...det är sånt som man blivit itutad genom alla filmer och serier. Varför ÄR det så i filmerna egentligen??? Skumt.

Anita said...

(Var har tidigare i din blogg och forsokte skriva en kommentar.. men det gick inte. Forsokte tva ganger :-( far se om det funkar nu..)
Vad fin din Safeway affar ar. Vi har ju en Safeway med gang avstand fran dar vi bor (3 minuter) men det ar inte alls lika snyggt. Det ar en gammal och sliten affar vi har. Men, dom ar precis pa gang att renovera den med, och jag hoppas den blir lika fin som pa dina bilder. Safeway har ju gatt runt hela USA nu och renoverat massor av sina affarer for att inte ga under av all konkurrens. Och dom beslutade sej for att forsoka fa en mer lyxig image for att skilja sej fran lagpris kedjorna, i alla fall i manga av sina affarer. Tror Safeway annars ar en av de aldsta affars kedjorna har i USA faktiskt.

Anonymous said...

haha, jag har en polare som gillar att köpa städgrejer och då brukar hon fota i affären 'kolla min ajax' och mms:a bilden till mig... men inget smågodis i den affären ser jag?
men det såg ju nästan läskigt perfekt ut där bland rader och frukt...
och jag verkligen HATAR när de packar kassen åt en. jag vill packa i min ordning - jag är skadad...

Lena said...

Stort, luftigt och mysigt. Tycker att trenden här hemma är att det bara blir allt mer trångt. Svårt att ta sig fram och att hitta. Förr gillade jag att handla, men det har gått över. I din affär skulle jag nog ändå tagit det lugnt och njutit ett slag. Förstår att det känns avigt att fota i affären :)

Annika said...

Anita:
Visst är det en fin Safeway! Tror att alla Safeway butiker häromkring blivit totalrenoverade. Det är ju ingen lyxbutik, en helt vanlig matvaruaffär som Giant och Blooms här.
Tror också att den tillhör USAs allra äldsta matkedjor.
Snart blir säkert er butik också renoverad.


Leopardia:
NEJ, inget smågodis :-) Bara en massa amerikanskt dito.
Ja, här packas alltid kassarna åt en, i samtliga butiker.
Och ordning är det, ja...

Panter:
Det kändes verkligen skumt att plåta i mataffären, det vill jag inte göra om :-)
Ja, den är fin, och stor och luftig, men att handla mat är ändå bland det tristaste jag vet...

Anonymous said...

men ni har ju milkyway bite-size ;)

Lullun said...

Kul läsning! Och tycker allt (till motsats vad du skrev på min sida) att du var modig med kameran. Fast det var ju lite folktomt på bilderna... *hihi* Men visst är det otrevligt att ta kort i affärer. Jag har tidigare blivit stoppad flera gånger, speciellt under en kompisresa till London då vi "busade till det" lite. Så fick man hela det långa talet, om att det är totalförbud pga att det kan ju vara att vi tog kort på deras säkerhetssystem och sedan komma tillbaka och råna dem...?! Jojo. Stor chans. Denna gången hade jag dock Aaju som skyddsmantel; ingen kan väl med att hindra en mamma att ta kort på sin lilla son (även om hon upprepade gånger vände kameran åt andra hållet när väl kortet skulle tas... *hihi'). Spännande, att känna sig lite som en hemlig agent och smyga runt lite...! :-)

Lullun said...

Superrolig skål förresten! Speciellt med tanke på ditt tidigare inlägg såklart, som jag minns så väl. :-)

Tankevågor said...

Ser ut att vara en härlig butik att handla i. Den ser luftig och fräsch ut.
Här hemma i Sverige har jag ingen direkt favvobutik att handla mat i. Men jag tycker att NK's matavdelning har blivit fin sen de gjorde om den för några år sen.

I London däremot....där kan man tala om vackra inredningar.
KRAM

Annika said...

Leopardia.
Jadå! Det har vi, och det är inte dumt. Men på det stora hela är svenskt godis bara så BÄST!!

Lullun:
DU var modigare än JAG. Jag väntade tills det var folktomt och drog, snabbt, snabbt upp kameran och plåtade---Le freak!
Jag har också blivit stoppad när jag har plåtat i butik, det var i NYC på Bergdorf and Goodman...FÖRBJUDET!! Trodde nästan vakten skulle be mig om mitt minneskort, haha!!
Precis, du hade Aaju som täckmantel, det var BRA, hihi!!

KUL att du gillar skålen, och att du minns inlägget!
Jag blev jätteglad när jag fick den!!

L-gal:
NK's mat har jag inte varit inne på på flera år. Måste kolla in den i sommar.
Kan tänka mig att det finns många vackert inredda butiker i London...
Kram!

Linda said...

Vilken fräsch affär och så rent och snyggt det ser ut.
Och nästan inga människor :)
Då hade tom jag kunnat tänka mig att handla :)

Annika said...

Lindalotta:
Ja, det är en fräsch affär. Nej, vetdu, jag stod och väntade på att det skulle bli folktomt i gångarna, haha...Det var så himla pinigt att plåta i mataffären, det vill jag inte göra om.
Mathandling ÄR verkligen URtrist.

JaCal said...

Vi är också på Safeway på det mesta. Den byggdes för inte så många år sen - och byggdes sen om för något år sen igen... så vår är väldigt fin. Fast jag läste någonstans att Safeway faktiskt är en av de dyrare om man verkligen börjar jämföra - fastän de är duktig på att verkar vara en av de billigare...

Haha - visst känns det fånigt att fotografera... jag undrar alltid om man får... ;-)

Annika said...

Jacal:
Jag har tyvärr också hört att Safeway tillhör en av de dyrare kedjorna i landet. Synd. Men å andra sidan kostar det i tid och bensin att åka till andra ställen också. Jag fortsätter med Safeway som jag ju verkligen gillar...
Ja, att plåta i en butik vill jag INTE göra om igen. Fick ju tillsägelse en ggn på Bergdorf and Goodman i NYC---PINSAMT!!!